Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 19:46 | Μ. Βογιατζή

    Η ομοφυλοφιλία είναι καθαρά μια αρνητική πράξη πνευματικώς, φιλοσοφικώς και σωματικώς.

    Πνευματικώς γιατί η αγάπη πραγματικά είναι ο ίδιος ο Χριστός μας και μας πληροφόρησε για την ομοφυλοφιλία στην Κ. Διαθήκη(επίσης πολλές θρησκείες τίθενται κατά), φιλοσοφικώς γιατί γίνεται κάποιος υπόδουλος στο σώμα του εάν ακολουθήσει τέτοια εθιστική ορμή [It is hard to fight desire; but to control it is the sign of a reasonable man.»Democritus, Freeman (1948)[1], p. 165 «] και σωματικώς γιατί μόνο στην φυσική σχέση άνδρα _ γυναίκας υπάρχει η ελευθερία του δικαιώματος της νέας ζωής.

    Είδα προηγουμένως ως επιχείρημα ότι η ομοφυλοφιλία υπάρχει στο ζωικό βασίλειο και γι’ αυτό θεωρείται φυσική. Στο ζωικό βασίλειο υπάρχει και ο καννιβαλισμός (π.χ. ο πατέρας να τρώει τα παιδιά, ιδιαίτερα σύνηθες στα τρωκτικά). Αν και πολλά πράγματα που κάνουν τα ζώα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα, υπάρχουν και πολλά που ελπίζω να παραμείνουν παντελώς ανέγγιχτα από όλους μας.

    Καλό είναι βέβαια να μην φοβόμαστε κάποιον που δηλώνει ομοφυλόφιλος αλλά ούτε βέβαια να το παίζουμε «άνετοι» ότι αυτό είναι κάτι άνευ σημασίας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι εάν ψηφιστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι εξαιρετικά δύσκολο μετά να αποσυρθεί.

    Εν ολίγοις, είμαι κάθετα αντίθετη στο νομοσχέδιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 19:26 | ΓΙΑΝ. ΠΑΝ.

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

    Είναι απαράδεκτο…. Στο όνομα της διαφορετικότητας, στέλνετε μήνυμα κατεδαφίσεως των πάντων…

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 19:32 | Μακης

    ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ …
    Μιλαμε για τα βασικα και αυτονοητα δικαιωματα των ανθρωπων,δεν επρεπε καν να γινεται ολο αυτο!!! Σε μια χωρα δημοκρατιας-ισοτητας-αλληλεγγυης!
    Αγαπη σ ολο τον κοσμο , διχως διακρισεις !
    Καταπατηστε τον ρατσισμο επιτελους…
    Ας σχηματιστουν χαμογελα και ας αναπτυχθουν συναισθηματα αγαπης χωρις φοβο!
    ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ για μερικους εδω μεσα !

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 19:32 | Φώτης Αργυρόπουλος

    ΠΟΣΟ πίσω από την εποχή σας μοιάζετε μερικοί, που αντιδράτε εν έτει 2015 στην Ευρώπη με το «επιχείρημα» περί Θεού κτλ.
    Σαν να ζείτε 40 χρόνια πριν.

    Είστε στις μέρες μας ΤΟΣΟ πίσω, όσο ήταν στην εποχή τους οι αντιδρώντες στον γάμο λευκών με μαύρους στις ΗΠΑ (τη δεκαετία του ’60).
    Που κάποιοι ρατσιστές φώναζαν το εντελώς χαζό: «race mixing is communism!»

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 19:46 | Alexandra Tsiorou

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗ ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΝΑ ΓΕΡΝΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ, ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΙΨΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΤΡΑΝΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΠΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΑΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 19:28 | ΑΝΝΑ

    Παρακαλουμε όπως θεσπιστεί επιτέλους η ελευθερη επιλογή στην δημιουργια οικογένειας. Δεν υπάρχει λογική στο να στερούνται κάποιοι αυτού του αγαθού.

    ΝΑΙ στο σύμφωνο συμβίωσης
    ΝΑΙ στην ελευθερη επιλογή συντρόφου & στη δυνατότητα δημιουργιας οικογενειας από όλους όσους το αισθάνονται.

    ΟΧΙ στην υποκρισία
    ΟΧΙ στην καταπίεση των ομοφυλοφύλων
    ΟΧΙ στην βίαιη ώθηση τους να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 18:06 | ευρωπη

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΟ ΚΥΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΑΤΕΡΑΣ-ΜΗΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ!1

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 18:41 | Γεώργιος

    Προς: ΠΑΝΟ

    Αν δεν κάνω λάθος, οι παπάδες θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι. Και από ό,τι γνωρίζουμε, οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται από το κράτος. Δεν με απασχολεί πόσοι πληρώνονται από το κράτος εν τέλει. Είμαι άθεος και δεν βρίσκω σωστό χρήματα από τους φόρους μου να πηγαίνουν για τις θρησκευτικές επιλογές άλλων, όποιες και αν είναι αυτές, αντί να δοθούν για την εκπαίδευση που αφορά όλους π.χ.

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=23688

    Όσον αφορά το φόρο θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Στο εξωτερικό, στη Γερμανία π.χ., υπάρχει φόρος που επιβάλλεται σε όσους δηλώνουν θρησκευόμενοι για τη μισθοδοσία των ιερέων τους, τη συντήρηση των χώρων λατρείας τους, και την τέλεση των μυστηρίων τους. Θα ήταν πολύ ωφέλιμο, πέρα από σωστό, να επιβληθεί και εδώ. Αυτός ο φόρος ανέρχεται σε περίπου 200€ τον χρόνο, και δεν πληρώνεις έξτρα από την τσέπη σου γάμους/βαφτίσεις/κηδείες γιατί είναι ήδη πληρωμένα από τον φόρο. Πολύ οικονομικά δηλαδή.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 18:47 | Αλέξανδρος

    Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο όλοι όσοι είναι κατά του σύμφωνου συμβίωσης χρησιμοποιούν την θρησκεία ως ασπίδα για την κακή τους φύση ή εκφράσεις όπως «υγιή πρότυπα κοινωνίας», «αμαρτία», «ανωμαλία» και άλλες σχετικές. Το γεγονός ότι ένα άτομο έλκεται από άτομα του ίδιου φύλου δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι απλά ο τρόπος με τον οποίο έχει «σχεδιαστεί» από τον Θεό ή την οποιαδήποτε ανώτερη δύναμη στην οποία πιστεύει ο καθένας. Οπότε πως μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία? Ως Χριστιανός έχω μάθει να πιστεύω ότι ο Θεός είναι αλάνθαστος. Άρα δεν μπορώ να δεχτώ ότι δημιούργησε τόσους ανθρώπους λανθασμένα. Επίσης, με το να προωθείται το συγκεκριμένο πρότυπο κοινωνίας που απλά κάποιους τους βολεύει, δημιουργείται ρατσισμός ως προς τους ομοφυλόφιλους και κατά συνέπεια αυξάνεται το φαινόμενο του «bulling»
    Αν ωστόσο, ακόμη θεωρούν κάποιοι ότι είναι θέμα επιλογής και κατά συνέπεια αμαρτία, τότε εγώ προτείνω το κράτος να λάβει μέτρα για κάθε είδους αμαρτία, όπως για παράδειγμα η μη τίμηση των γονέων ή η ψευδομαρτυρία μιας και από όσο ξέρω αυτές είναι και δύο από τις δέκα εντολές. Δεν νομίζω ότι είναι λύση να προσαρμόζουμε την ζωή μας βάσει μίας θρησκείας αντί να προσαρμόζουμε την θρησκεία στην ζωή μας, χωρίς όμως να αλλάζουμε το ποιόν της θρησκείας αυτής. Πράγμα που δυστυχώς δεν συμβαίνει στην Ελλάδα. Από όσο γνωρίζω το κύριο δίδαγμα του Χριστιανισμού είναι να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και να μην θέλουμε να τους βλάψουμε. Κάτι που από ότι φαίνεται δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.
    Τέλος, θεωρώ ότι η χρήση της θρησκείας για ένα τέτοιο ζήτημα, στην Ελλάδα, είναι ανήθικη μίας και περισσότερο από το 50% των πολιτών επικαλούνται την θρησκεία σε στιγμές δυσκολίας, φόβου ή απλά για να καλύψουν από πίσω τα δικά τους άσχημα συναισθήματα για ένα θέμα ή ακόμη επειδή έχουν έλλειψη επιχειρημάτων για να δικαιολογήσουν μια δική τους άποψη.
    Είμαι λοιπόν περήφανος να δηλώσω ότι είμαι υπέρ του συγκεκριμένου σύμφωνου γιατί πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 17:06 | Ανδρέας

    Πώς θα νοιώθουν τα παιδιά αυτών των οικογενειών;
    Πώς θα νοιώθουν τα ίδια τα ζευγάρια βγαίνοντας ως γονείς στην κοινωνία;

    Οι ομοφυλόφιλοι είναι συνήθως άνθρωποι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί. Ο νόμος τους εκθέτει σε δυσκολες καταστάσεις.

    Ορίστε ένα άρθρο με το παράδειγμα του Καναδά
    http://offtherecord.net.gr/?p=782

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 17:40 | Νικος

    Το 95% των σχολιων λενε ΟΧΙ.Σεβαστειτε το

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 17:49 | Νικος

    1)Διαγραφετε σχολια που δεν εχουν κατι κακο μεσα τους αν τα διαβασεις και εντελως τυχαια ειναι ολα κατα των ομοφυλοφιλων.Τυχαιο;
    2)Ο Θεος δημιουργησε τον Αδαμ και την Ευα.Οχι το Αδαμ και τον Στεφανο η την Ευα και την Ζωη.Καταλαβατε πιστευω τι θελω να πω
    3)Για εσας που υποστηριζεται αυτον τον νομο:Λετε πως ολοι οσοι ειμαστε κατα του νομου κατα 98% ειμαστε χριστιανοι και πως επιστημονικα αυτα που λεμε δεν στεκουν.Και απαντω εγω.Εχετε δει πουθενα στην φυση ομοφυλοφιλια;Εχετε δει 2 αρσενικα σκυλια μαζι πουθενα;εγω παντως οχι.Τα ζωα θα παραδειγματισουν τους ανθρωπους;
    Αυτος ο νομος ειναι που θα δωσει την χαρακτηριστικη βολη στην Ελλαδα μας.
    Η οργη του Θεου ομως θα ερθει.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 17:57 | Καψαλη Μαρια

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΟς ΤΕΤΟΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ…ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ.. Ο Χ Ι!!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 17:54 | Χρήστος Γαλατάς

    Θεωρώ ως Έλληνας πολίτης και Χριστιανός Ορθόδοξος, οτι η υιοθέτηση του ξενόφερτου συμφώνου συμβίωσης ή παρόμοιων συμφώνων είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ και ηθικά και ιστορικά και κοινωνιολογικά και Θρησκευτικά . Το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορούμε πλέον στην νεολαία μας είναι η προώθηση τέτοιων φρικαλεοδώς λάθος προτύπων στα παιδιά μας. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι η κορυφή του παγόβουνου , τι θα επακολουθήσει η υιοθεσία παιδιών;; ποια θα γεννάνε αυτά τα παιδιά οι δυο «μπαμπάδες»;; ή οι δυο μαμάδες;; Φέτος θα είσαι εσύ η μαμά και του χρόνου εγω; Κατανοεί κανείς τι κοινωνία πάμε να διαμορφώσουμε; Σκεφτήκατε τι τεράστια ηθική κατάπτωση αποτελεί η προώθηση του πορνικού συμφώνου; Που πήγε η λεβεντιά και το φρόνημα των Ελλήνων που χύσανε το αίμα τους ανα τους αιώνες; Φτάνει πιά! Ως εδώ και μη παρέκει !

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 16:01 | Ε.Π.

    Ούτε ο θρησκευτικός γάμος, ούτε η βάπτιση είναι υποχρεωτικά. Αν μία βασική αξία έχει η Ορθοδοξία είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Όποιος λοιπόν δεν τα επιθυμεί, μπορεί να προβεί σε πολιτικό γάμο ή πολιτική ονοματοδοσία.

    Επομένως το παρόν σύμφωνο έχει ξεκάθαρα σκοπό να δώσει δικαίωμα συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους. Γιατί δεν τους επιτρέπετε να συνέρχονται λοιπόν σε πολιτικό γάμο και θεσπίζετε αυτό το σύμφωνο; Βλέπετε που ο νόμος σας για ίσα δικαιώματα προκαλεί ο ίδιος διακρίσεις; Βλέπετε που αντιμετωπίζετε και μόνοι σας τις ομοφυλοφυλικές σχέσεις ως κατώτερες;

    Το μοντέλο της οικογένειας αιώνες τώρα έχει εδραιωθεί με γονεϊκά πρότυπα «πατέρα» και ¨μητέρα», όπως άλλωστε ορίζουν οι φυσικοί νόμοι. Παιδιά τέτοιων ζευγαριών που προωθείτε, θα έχουν σαφέστατα ομοφυλοφιλικές σχέσεις ως πρότυπο. Μιλάμε για μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Θα πρέπει να γίνει εκτενέστερη συζήτηση και πέραν της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, γιατί η πλειονότητα των πολιτών διαφωνεί.

    Προσωπικά, δεν έχω τπτ εναντίον των ομοφιλόφιλων, (ίσα, ίσα). Θα μπορούσα να ανεχτώ τον πολιτικό γάμο τους, (για ρύθμιση κυρίως κληρονομικών θεμάτων) ΔΙΑΦΩΝΩ όμως κάθετα με την υιοθεσία παιδιών. Αντίκειται στους νόμους της φύσης και στη συνείδηση. Μεγάλο μέροςτου πληθυσμού έχει την ίδια γνώμη και πρέπει να γίνει σεβαστή.

    Ευχαριστώ.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 16:03 | anna

    Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης.Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι γράφουν αρνητικά σχόλια,στηρίζονται σε θεωρίες περί θρησκείας και στο «λόγο του θεού» αλλά ΚΑΝΕΙΣ τους σε επιστημονικά δεδομένα.Όμως, στην επιστήμη τρέχουν για να γιατρευτούν,όχι σε προσευχές.

    Κάπως έτσι αντιδρούσαν οι μισάνθρωποι όταν ήταν να αποκτήσει η γυναίκα δικαίωμα ψήφου και να χειραφετηθεί έναντι του ανδρός που η εκκλησία παραδοσιακά την ήθελε κατώτερο όν. Φώναζαν ότι η φύση της γυναίκας είναι να υπηρετεί τον άντρα και να πλένει πιάτα,γιατί έτσι τους δίδαξε η θρησκεία.Έτσι φωνάζουν για τις θεατρικές παραστάσεις που προάγουν την ελευθερία του λόγου και για τους πρόσφυγες που «μας παίρνουν τις δουλειές»..Έτσι έβρισαν τον Αλβανό,έδειραν τον Πακιστανό και έδιωξαν το Σύριο.Έτσι έγιναν οι σταυροφορίες και οι σφαγές.. Στο ονομα του ΘΕΟΥ..

    Έτσι για άλλη μια φορά,σε ουσιαστικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων,ισότητας,ελευθερίας και αυτοδιάθεσης,έρχονται και ουρλιάζουν για τον τρόπο που θα ζήσουν οι συνάνθρωποί μας.Φωνάζουν στο όνομα του θεού γιατί χάνουν εξουσία,ο κόσμος ξυπνάει και ζει ελεύθερος με γνώμονα τον άνθρωπο.Επόμενο βήμα,ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας να μειωθούν και τα έξοδα του κράτους. AMHN

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 16:55 | ΜΕΝΗ ΟΦΛΑ

    Ανεκαθεν η ομοφυλοφιλια θεωρουνταν κατι αφυσικο . Γιατι θα πρεπει εμεις οι συγχρονοι Ελληνες να την κανουμε κατι φυσικο.Μ εκφραζει που αυτο που ακουσα σε μια ομιλια «ζηταμε να βαζουμε στα αυτοκινητα μας βενζινη απο την εξατμιση και οχι απο το ρεζερβουαρ»
    Διαφωνω εντελως με το συμφωνο διαβιωσης

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 16:40 | Γιώργος Π

    Πέρα από το νομοσχέδιο, που προφανώς είναι στη θετική κατεύθυνση, είναι αδιανόητο να γίνεται «διαβούλευση» με άτομα που προβάλλουν ως αιτία της διαφωνίας τους τη θρησκεία. Όπως είναι γνωστό, υπάρχει ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και υπάρχουν πολλοί των οποίων το ήθος δεν συνάδει με την ηθική της κάθε θρησκείας, είτε είναι πιστοί είτε όχι. Δεν μπορεί οι νόμοι του κράτους να καθορίζονται από τη θρησκεία της πλειοψηφίας. Δεν υπάρχει πρόβλημα με όσους ζουν με βάση τις επιταγές της θρησκείας τους και τους αρμόζει απόλυτος σεβασμός. Αυτοί λοιπόν δε θα «υποπέσουν» στους «κινδύνους» που «ανοίγει» το νομοσχέδιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν. Οι υπόλοιποι που δεν ακολουθούν αυτό το πρότυπο, μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την τομή, είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε όχι.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 16:06 | Χρήστος

    Η εκκλησία των παλαιοημερολογιτών φαίνεται πρόθυμη να συνάψει γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Πιθανότατα και άλλα δόγματα στην Ελλάδα. Δώστε μια ευκαιρία στην μετεξέλιξη της κοινωνίας μας. Σύμφωνο συμβίωσης, πολιτικός και θρησκευτικός γάμος, υιοθεσία τώρα.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:43 | Γιάννης Παρν.

    Tο βίτσιο ιδανικό δεν γίνεται. Η Ελλάδα είναι Χώρα Μαρτύρων και Ηρώων. Δεν έχυσαν οι πρόγονοι μας το αίμα και το δάκρυ τους για την Ανωμαλία. Το Νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, διχαστικό και κυρίως αποπροσανατολιστικό από τα πραγματικά προβλήματα του Λαού μας. Οι περιστασιακές πλειοψηφίες δεν μπορούν να νομοθετούν εις βάρος της Ιστορίας και της Πλειοψηφίας. Η Ελλάδα έγινε Σόδομα, αλλά δεν είναι απαραίτητο αυτό να Νομοθετηθεί και επισήμως…

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:33 | Ria

    Ξανα επανερχομαι και θα πω το εξεις:

    Εσεις ολοι που λετε για την θρησκεια και τις εκκλησιες γνωρίζετε τι γινεται στα μοναστήρια…ετσι δεν ειναι???
    Γνωρίζετε φυσικά οτι αλλο ο θρησκοληπτος και αλλο ο απλος χριστιανος θρησκευομενος…εχω λοιπον να σας πω ως ετεροφυλη απο προσωπική μου πειρα και εμπειρία…οτι πολλοι θρησκόληπτοι χριστιανοι που πανε καθε μερα στην εκκλησία κανουν τις!! αμαρτίες!! και μετα πανε στην εκκλησία τον λεγόμενο «καδο των αμαρτιών» να τις εναποθέσουν εκει για να εξυλεωθούν και να «αγιάσουν». Γνωρίζετε φυσικά οτι οι ομοφυλοφιλοι επειδη ακριβώς ειναι ομοφυλόφιλοι και οχι αποδεκτοί απο την κοινωνία ο μοναδικός φιλος που έχουν στην περιπτωση αυτή ειναι ο ιδιος ο Χριστός. Απο προσωπική πειρα εχω γνωρίσει πολλούς ομοφυλόφιλους απλούς ανθρωπους της καθημερινότητας να προσευχονται μεσα στα δακρυα τους και την στεναχώρια τους επειδή δεν ειναι αποδεκτοί η δεχονται μπουλινγκ να εχουν υγεία και ευτυχία.Θα ήθελα να καταλαβετε ολοι εσεις που γράφετε οπως γραφετε οτι το θεμα της ομοφυλοφυλιας δεν ειναι θεμα αρωστιας που περνει καποιος το χαπακι και γινεται καλα, ειναι θεμα πολύ βαθυτερο απο οσο νομίζετε, και προέρχεται ήτε απο κληρονομικότητα ητε απο βιασμό σε τρυφερή ηλικία, ητε απο μπουλινγκ μεσα στο σπίτι η εξω απο αυτό (π.χ. θεμα εμφανισης) ητε απο καθαρα βιολογικούς λόγους. Δεν ειναι λοιπον απλό θεμα και θα παρακαλουσα αυτους που προσπαθούν να «σώσουν» την Ελλάδα απο το «εκτρωμα» που λεγεται σύμφωνο συμβίωσης να ασχοληθούν με πιο σοβάρα θέματα. πχ. να καταθέσουν προτάσεις στην Κυβέρνηση με EMAIL αν μπρορούν και εχουν τα κοτσια για την ανορθωση της οικονομίας μας. Τελος να ξερετε το συμφωνο συμβιωσης δεν ειναι κατι σημαντικό για την κοινωνίας μας, υπαρχουν ομως αλλα πιο σημαντικά που θα πρεπει να ασχοληθούμε ολοι μας.
    Ευχαριστώ
    Υ.Σ. Αυτοι οι ανθρωποι που αναφέρεστε με τετοιο μισος γιατι αυτο που θα ψηφιστεί αφορά ανθρώπους σαν και εμας και οχι εξωγήινους, ανθρώπους που ισως κατοικουν διπλα μας ή διπλα σας ανθρωπους που τους εχετε δανείσει ή δανειστεί ενα φλυτζάνι καφέ ή εχετε πιει καφέ μαζί τους, ειναι ανθρωποι που θελουν να κατοχυρωθούν νομικά ειναι ανθρωποι που θελουν να ειναι ευτυχισμένοι, αυτο σε καμμια περιπτωση δεν καταργεί την ευτυχία και την ζωή των υπόλοιπων «φυσιολογικών» ανθρώπων. Μην τους στερείτε αυτο το δικαίωμα.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:56 | Δημητρα Μ.

    Το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων οχι μονο εχει καταδικάσει την ελλαδα για το θεμα, αλλα εχει εντάξει στη νομολογία του τη συμβίωση και σχέση ομόφυλων ζευγαριών ως αναπόσπαστο μέρος των εννοιών «private life» και «family life». Αυτό ειναι το μονο που χρειάζεται να ειπωθεί στην παρούσα διαβούλευση. Η ελλαδα εχει επικυρώσει την ΕΣΔΑ επομένως ειναι υποχρεωμένη να προστατέψει και να παράσχει επιτέλους σε αυτούς τους ανθρώπους τα δικαιώματα που εχουν στερηθεί. Η υποχρέωση εκτος απο ηθική ειναι και νομική. Τα θρησκευτικά επιχειρήματα ασχολίαστα, καθώς οι επιστημονικές και ακαδημαϊκές έρευνες μιλούν απο μόνες τους. Πρεπει να νομοθετηθεί διάταξη και για παιδοθεσία.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:18 | tolis

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικός να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:40 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Η δημόσια διαβούλευση γίνεται προφανώς ΟΧΙ για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, επειδή κάποιοι διαφωνούν ή θα διαφωνούν στο διηνεκές (όπως έκαναν π.χ. παλιότερα και για την ψήφο των γυναικών και πολλά άλλα θέματα).
    Αλλά γίνεται ΚΥΡΙΩΣ για να υπάρξουν σοβαρές προτάσεις (από άτομα, συλλόγους κτλ) για προσθήκες (ή τροποποιήσεις) που νομοτεχνικά χρειάζονται.
    Μερικές από τις επισημάνσεις είναι εξαιρετικές, ειδικά στα επιμέρους άρθρα.

    Τέλος χαίρομαι που σήμερα ΚΑΠΩΣ καλυτέρεψε η κατάσταση στο φόρουμ και δεν περνούν πια ευθέως προσβλητικά σχόλια.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:13 | Πάνος

    Παρατηρείται η καταργηση 100 και πλεον σχολίων! Ελπιζω όντως να μην πληρουν τις προυποθεσεις και μην θελετε απλα να μειωθεί ο ογκος…

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:40 | Πέτρος Τυροκόμος

    Αν είναι δυνατόν, σε μια ευρωπαϊκή, ανεπτυγμένη, δημοκρατική και με ανεξιθρησκία χώρα (τουλάχιστον όπως ορίζει το Σύνταγμα μας), εν έτη 2016 να παραθέτεται ο λόγος ενός φανταστικού φίλου (που χρονολογείται και επινοήθηκε από ανθρώπους σε κοινωνίες 2000 χρόνων πριν), ως επιχείρημα στον καθορισμός των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της νομοθεσίας. Μόνο το ότι βρέθηκαν τα κόκκαλα του Λωτ και της γυναίκας του στην έρημο, δεν ακούστηκε ακόμα…

    Αν είναι δυνατόν να υπογράφει ένας γιατρός, με τους τίτλους του καθόλα, παραθέτοντάς μας βιβλίο και μάλιστα της επιστήμης της.. ψυχιατρικής του… 1974 ( ! ) ως άποψη της επιστήμης του 2016! (Σημείωση: Δεν απευθύνομαι στον κύριο προσωπικά, αλλά συμβολικά στον τίτλο του και στην αναφορά του βιβλίου που έκανε).

    Το Σύνταγμα ορίζει ως επίσημη θρησκεία της Ελλάδας, την Ορθοδοξία. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι όλοι είμαστε Χριστιανοί, ούτε ότι οι Άθρησκοι, οι Άθεοι και οι Αλλόθρησκοι είναι μειονότητα, όπως νομίζουν μερικοί. Το ότι βαπτίζουμε καταναγκαστικά και δηλώνουμε στα χαρτιά, μωρά παιδιά ως Χριστιανούς, δε τα κάνει πιστά Χριστιανόπουλα. Και φυσικά μην ξεχνάμε τη βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας, που δεν είναι άλλη από την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και όχι το ότι η πλειοψηφία επιβάλλεται και καταπιέζει τη μειοψηφία (όπως νομίζουν μερικοί, επειδή όταν ακούνε «Δημοκρατία» ηχεί περισσότερο στα αυτιά τους το ότι οι αποφάσεις παίρνονται από τους πολλούς).

    Είμαι της άποψης ότι οφείλουμε να ορίσουμε τις ζωές μας ως Άνθρωποι με ό,τι καλύτερο και σύγχρονο έχει να δείξει η ανθρωπότητα και αυτό είναι η Επιστήμη και οι Ανθρωπιστικές Αρχές (που λανθασμένα έχουν περάσει στη συλλογική συνείδηση ως copyrights του Χριστιανισμού) και όχι μια θρησκεία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πλειοψηφία, αν όχι το 98% των αρνητών του νομοσχεδίου, μιλάνε για θρησκεία και για Σόδομα, ενώ την επιστήμη την υποστηρίζουν και αξιοποιούν κατά το δοκούν.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:33 | Ria

    Εγω με την σειρά μου εχω να πώ, πως συμφωνω με το σύμφωνο συμβίωσης.
    Ανθρωποι ειναι και αυτοι οπως ολοι μας, το τι κανει ο καθενας στην προσωπική του ζωή και στο κρεβάτι του δεν μου πεφτει λόγος ουτε εμενα..ουτε θεωρώ αλλων, αρκει να μην γινει προκλητικός σε δημόσια θεα.

    Ομως το θεμα εδω δεν ειναι η συμβιωση αλλα το θεμα παιδι.
    θεωρώ λοιπον επειδη υπάρχει ενα προτυπο στην κοινωνια (μπαμπας – μαμα)
    θα πρεπει οι ομοφυλόφιλοι που θελουν παιδι να ειναι παντα διακριτικοί στο θεμα αυτο. Δηλαδή δεν πρεπει να πουν στο παιδι οτι ειναι ζευγάρι, διοτι για το παιδι θα ειναι δυσκολο να το αντιληφθεί αν λάβουμε υπόψην μας και το καθεστώς που επικρατει στα σχολεία σημερα, που το μπουλινγκ δινει και παίρνει. Θα πρεπει στο παιδι να μεταφερθει με τροπο που να του λεει οτι συγκατοικώ με τον ταδε ή την τάδε λογω οικονομικού ή αλλου λογου πλην ερωτικού.
    Η καλύτερη στιγμή για ενα παιδι να ξερει ειναι οταν πλεόν ας πουμε εχει φυγει απο την τρυφερη ηλικία (απο τα 17 και πανω). αυτο θα πρεπει να αναφέρεται στο συμφωνο και θα ειναι μια προστασία για το παιδι.

    Ας μην ξεχνάμε οτι με την κριση που βιωνουμε πολύ ανθρωποι συγκατοικούν μεταξύ τους, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και ομοφυλόφιλοι.
    Θα ήθελα επισης να προσθέσω οτι κανένας μας δεν πρέπει να ειναι κριτής αλλου, ο Θεος ειναι ο μονος κριτης για τις πράξεις του καθενος μας. Μην ξεχνατε τον Χριστο και πως προστάτεψε την Μαρία Μαγδαληνη απο τον Λιθοβολισμο. Ολοι έχουμε κανει αμαρτιες ουδεις αναμαρτυτος, μην ξεσπάτε λοιπον καποιοι στην Ομοφυλοφυλια ως το τερατουργημα και την αμαρτια του αιωνα, υπαρχουν και χειροτερες αμαρτίες.
    Τελος μιας και αναφερθηκα και για το μπούλινγκ θεωρώ πως πρεπει να αλλαξει ο νομος που υφισταται στα σχολεία αυτη την στιγμή, θα πρεπει να επανελθει η τιμωρία απο τον δάσκαλο ιδιως για τα δημοτικά, διοτι απο τοτε που εφυγε η τιμωρία δεν υπαρχει σεβασμός ουτε στον δάσκαλο, ουτε στον συμμαθητη.
    ευχαριστώ

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:05 | Γεωργία Κανάκη

    Ο δε Πλάτων αναγράφει:»Είναι λοιπόν κατανοητό ότι η φύσις ωθεί τα θηλυκά να είναι σε επαφή με τα αρσενικά από την γέννηση τους και η ηδονή σε αυτά είναι φανερό ότι έχει δοθεί σύμφωνα με την φύσιν, ενώ των αρσενικών με τα αρσενικά και θηλυκών με τα θηλυκά παρά φύσιν»Νόμοι 636c και πιο κάτω αναφέρει «Καλύτερα την μεταξύ ανδρών επαφή να την απαγορεύσουμε εντελώς»

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:25 | mania

    Αξιότιμοι κύριοι,

    το πρωί που μπήκα στη σελίδα αυτή για να διαβάσω τα άρθρα, τα σχόλια ήταν 567. Πως γίνεται μερικές ώρες μετά να έχουν μειωθεί στα 528;

    Αν δεν επιθυμείτε να συμμετέχει ο κόσμος, ποιό το νόημα να κάνει δημόσια διαβούλευση σβήνοντας τις απόψεις του λαού;…

    Ειλικρινά λυπάμαι..

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:05 | ΦΩΤΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής:
    Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:39 | Μαρία

    Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι βγάζουν το μίσος και την ομοφοβία τους στο όνομα του Χριστού.
    Κ εγώ είμαι Χριστιανή και δεν έχω πρόβλημα ούτε με το σύμφωνο, ούτε με το γάμο, ούτε με την υιοθεσία.
    Στο όνομα του Χριστού λοιπόν, κοιτάζω να είμαι ευτυχισμένη όσο μπορώ και αν μπορώ να κάνω και άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους, και όχι να μπαίνω εμπόδιο στην ευτυχία τους.
    Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν ίδια δικαιώματα με τον καθένα σε αυτή τη γη. Αυτός που πιστεύει το αντίθετο, αυτός είναι προβληματικός και μη φυσιολογικός.
    Λοιπόν, σταματήστε να βρομίζετε το Χριστιανισμό, την ανθρωπότητα, και τα πάντα γύρω σας με την κακοψυχία σας.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 15:46 | Βασίλης

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 14:54 | Στεφανία

    Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να μη σας είναι αρεστό ή εύκολο να το αντιληφθείτε αλλά αν αύριο τα δικά σας παιδιά μεγαλώνοντας διαπιστώσουν ότι έλκονται από άτομα του ιδίου φύλου εσείς τι θα κάνετε; Θα τα πετάξετε στο δρόμο; Θα τα ρίξετε σε κανένα γκρεμό; Θα τα κλείσετε στο ψυχιατρείο;
    Η βία (σωματική και ψυχολογική) που υφίστανται τα ομοφυλόφιλα άτομα σε μια ομοφοβική κοινωνία όπως η ελληνική είναι ένα γεγονός καταδικαστέο, όπως και κάθε άλλη μορφή βίας. Οι αυτουργοί πρέπει να τιμωρούνται και τα θύματα να προστατεύονται. Έτσι επιβάλλεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν σε κάποιους δεν αρέσει η Δημοκρατία, μπορούν να φύγουν από τη χώρα και να μεταναστεύσουν σε λιγότερο δημοκρατικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία κτλ.Ο νόμος έρχεται να καλύψει κάποια κενά μέσα στην ελληνική έννομη τάξη. Υφίσταται μια θεμελιώδης Αρχή μέσα στο Σύνταγμα που λέγεται «Αρχή της Ισότητας». Πόσοι από εσάς που γράφετε εδώ μέσα έχετε διαβάσει έστω και μία φορά το Σύνταγμα της Ελλάδας;;; Κατά τα άλλα παριστάνετε τους πατριώτες!!!
    Είναι τρομακτικό να διαβάζει κανείς εδώ μέσα τόσες πολλές ατεκμηρίωτες αντιλήψεις από ανθρώπους που φαίνεται ότι είναι αμόρφωτοι. Γιατί δε διαβάζετε; Γιατί δε μορφώνεστε; Γιατί θέλετε να παρασύρετε και τους άλλους στο σκοτάδι; Πού είναι τα επιχειρήματά σας; Μπαίνει η άλλη μέσα στην ιστοσελίδα και γράφει «ΔΙΑΦΩΝΩ» χωρίς κανένα επιχείρημα, χωρίς καμία σκέψη…Αυτή η γυναίκα θα αποφασίσει για το αν θα φηφιστεί ένα νομοσχέδιο που αύριο θα αφορά τα παιδιά αυτής της χώρας; Αυτή η αμόρφωτη θα αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών μου; Άνθρωποι που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο στη ζωή τους θα αποφασίσουν για το τι συνιστά «ανθρώπινο δικαίωμα»; Έλεος δηλαδή…

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 14:51 | Μιχαήλ Παπαναστάσης

    Όλη η «λογική» (η αιτιολογική έκθεση) του σχεδίου είναι απλώς μια «ψυχική ευφορία» συντακτών και υποστηρικτών του. Στηρίζεται στην πεποίθηση πως:

    1. Ό,τι νέο είναι καλύτερο από αυτό που αντικαθιστά (αξιωματική πρόοδος)
    2. Ο Έλληνας δεν μπορεί να προτείνει, πρέπει να ακολουθεί (αξιωματική μιζέρια του πολιτισμού)

    Στο δεύτερο τα είπανε κάποιοι, πρόκειται για το τέλειο ψυχικό πρόβλημα που οφείλεται σε τελείως λανθασμένη γνώση του παρελθόντος, κρατικού και προ-1821. Ξεκινάει με ισχυρές δόσεις κρατικής προπαγάνδας και ολοκληρώνεται στην ψυχολογία του όχλου που πονηρά υπαινίσσεται πως οι πολλοί (ευρωπαίοι) δεν μπορούν να κάνουν λάθος.
    Το πρώτο δεν χρειάζεται καμιά ανάλυση.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 14:19 | Νικος Λεσβος

    Προς απαντηση καποιων ατομων.
    Στον χριστιανισμο η ομφυλοφιλια δεν αναφαιρεται μονο στο λευιτικον αναφαιρεται και στις επιστολες ως αρσενοκοιτια, και στην γενεσις αλλα στα Ευαγγελια δεν αναφαιρεται γιατι θεωρειται αυτονοητα ως επεσχυντη πραξη.

    Το οτι αλλες χωρες δεν το συμπεριλαμβανουν ως ψυχολογικο προβλημα και το οτι δεν το γραφει στην wikipedia ως ενα, δεν σημαινει οτι δεν ειναι ουτε σημαινει οτι η δικη μας χωρα πρεπει να μην το συμπεριλαμβανει.

    Ο μονος λογος που εχει βγει απο τα διεθνη κεντρα απο την κατηγορια των ψυχολογικων προβληματων ειναι οτι δεν εχει βρεθει θεραπεια, αλλα σε πολλα ψυχολογικα προβληματα δεν εχει βρεθει αμεση θεραπεια επισης!

    Πολλα ατομα με ομοφυλοφιλια εχουν γυρισει στην εταιροφυλοφιλια και εχουν εταιροφυλλες οικογενειες χωρις προβληματα και το δηλωνουν χωρις να υποκρινονται.

    Στο αρθρο της παραφιλιας την ομοφυλοφιλια την αφαιρεσαν απο τα ειδη της διοτι πως να το κανουμε ειναι δημοφιλης ιδιαιτερα σημερα που φτανουν να την εξισωνουν με την Σταυρικη θυσια τι σας κανει σιγουρους οτι με τον ιδιο τροπο δεν θα αφαιρεθουν και αλλα ειδη της?

    Η παρα φυσην ασελγεια διωκεται απο τον ελληνικο νομο ως αδικιμα.

    Το bulying η κοινωνικη απαξιωση και τα υβριστηκα σχολια πρεπει να διωκωνται απο τον νομο σε ολες ασχετως τις περιπτωσεις και τις ομαδες ανθρωπων και στους ομοφυλοφιλους η ψυχολογικη βια ειναι πραγματικη βια!

    Τελος υπαρχουν και οι αμφισεξουαλικοι που οπως οι ομοφυλοφυλοι δεν εχουν καμια διαφορα χρωμοσωματικη η εγκεφαλικη με τους εταιροφυλοφιλους ανθρωπους οι οποιοι σε πολλες περιπτωσεις δεχονται bulying απο τις ομοφυλοφιλες ομαδες που μπορει να ανηκαν καποια περιοδο της ζωης τους και οι κοινωνιες που ειδη ειχαν το συμφωνο συμβιωσης εδω και πολλα χρονια βλεπουν τετοιου ειδους προβληματα εκτος απο την υπογενετικοτητα που μαστιζει τον δυτικο κοσμο.Η υπογεννητικοτητα και ο σεξισμος εναντια σε εταιροσεξουαλικους ανθρωπους που ειναι και οι μονοι που μπορουν να τεκνοποιησουν παρεπιπτωντος δεν ειναι σημαδι οτι προκειται για μια κατασταση που δεν εχει καλα αποτελεσματα σε βαθος χρονου?

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 14:46 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Ωραία η ανακοίνωση του υπουργείου περί (νέου) εντατικού ελέγχου, λόγω αρχικής δημοσίευσης προσβλητικών σχολίων.
    ΟΜΩΣ αναφορές περί «νομιμοποίησης της ανωμαλίας» και «βόρβορου» κτλ και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα συνεχώς (δεν γνωρίζουν κάποιοι ότι τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζει κάποιος στο ίντερνετ;;), δεν είναι μόνο εντελώς ατεκμηρίωτες. Είναι ΚΑΙ καταφανώς προσβλητικές.

    Site του ελληνικού ΚΡΑΤΟΥΣ είναι απαράδεκτο να φιλοξενεί προσβλητικές λέξεις/φράσεις για ομάδα Ελλήνων ΠΟΛΙΤΩΝ και γενικά για ομάδα ανθρώπων!

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 14:02 | ιωαννης

    OXI στο σύμφωνο συμβίωσης και σε όλα του τα άρθρα.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 14:22 | χρυσα

    Το σύμφωνο συμβίωσης είναι απαράδεκτο και ζητώ την απόσυρση του ειδικά στην αναφορά σε ομόφυλα ζευγάρια. Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό σε προσωπικό επίπεδο είναι όμως και χρέος του κράτους να προστατεύσει τον θεσμό του γάμου, την προστασία της οικογένειας και των παιδιών που μεγαλώνουν, μέσα από ένα υγιές πρότυπο οικογένειας ώστε να εξασφαλίσει οι μελλοντικοί πολίτες αυτής να μην διακατέχονται από ψυχολογικά/κοινωνικά προβλήματα, να διατηρήσουν τον ελληνορθοδοξο τρόπο ζωής και κατ΄επεκτασιν την συνέχεια του ίδιου του ελληνικού κράτους.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 13:01 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ!ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ!!!

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 13:36 | ΜΑΡΙΑ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΖΗΤΗΜΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ,ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΩ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΟΤΕ. Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΟΤΑΝ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΤΟΤΕ Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ.ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΥΓΙΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΥΣ!ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 13:24 | ΗΛΙΑΣ Ν.

    Το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί την χαριστική βολή στην ελληνική οικογένεια. Στο όνομα της δήθεν προόδου ναρκοθετούμε τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή, να σας φωτίσει ο Θεός και να μην κάνετε νόμο του κράτους αυτό το τερατούργημα.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 13:19 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚ.

    Δηλώνω την κατηγορηματική μου αποδοκιμασία στο εν λόγω νομοσχέδιο. Σας παρακαλώ πολύ να το αποσύρετε διότι αντιβαίνει στον νόμο του Θεού και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 13:07 | Όλγα Γιανασμίδου

    Τα προσωπικά μας πάθη δεν χρειάζεται να τα κάνουμε σημαία και να τα κουνάμε πέρα-δώθε, διότι όχι μόνο δεν βοηθάμε τον εαυτό μας να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση αλλά δίνουμε λάθος παραδείγματα στους γύρω μας και γινόμαστε «Εύα» που ζητάει άλλοθι για συμπαράσταση στο λάθος, δηλαδή διαιώνιση του λάθους. Ο οποιοσδήποτε δηλώνει μειονότητα και απαιτεί το σεβασμό της υπόλοιπης κοινωνίας, οφείλει να πράξει ομοίως και να σεβαστεί εξίσου το δικαίωμα του διαφωνούντως στην άποψή του. Με χαρακτηρισμούς μειοτικούς κανείς δε θα βρει το δίκιο του. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ την ομοφυλοφιλία πάθος και όχι φυσιολογική γενετήσια ορμή, συνεπώς αδυνατώ να στηρίξω ένα τέτοιο νομοσχέδιο που διεκδικεί αξιώσεις νόμου στο σύνταγμά μας. Είναι λυπηρό που το υπουργείο δικαιοσύνης ασχολείται με επουσιώδη ζητήματα όπως αυτό, τη στιγμή που αθώοι άνθρωποι βρίσκονται αδίκως στις φυλακές και δεν επανεξετάζονται οι υποθέσεις τους. Είναι λυπηρό που το υπουργείο δικαιοσύνης δεν κάνει αγώνα για την αποσυμφόρηση των κρατουμένων και τις συνθήκες διαβίωσής τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Είναι λυπηρό που το υπουργείο δικαιοσύνης ασχολείται με τα παρα φύση μιας ομάδας ανθρώπων και όχι με το να πιέσει να τρέξουν προγράμματα κατάρτισης και ομαλής επανένταξης των τροφίμων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων στην κοινωνία. Αφήσαμε το δάσος και τρέχουμε σκόπιμα ξοπίσω από ένα δέντρο. Τεχνηέντως προσπαθείτε να ρίξετε μια ολόκληρη κοινωνία στον εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης της. Ντροπή σας κύριοι!

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:15 | Elsa

    ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…ΠΙΕΣΤΕ ΚΑΝΑ ΞΥΔΑΚΙ! ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ» ΣΥΜΒΑΝ : ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.. ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ..ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΟΒΙΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:13 | Benjy

    Θέλω να πω ότι είμαι το παιδί των δύο ζευγαριών του ιδίου φύλου, και δεν είμαι ψυχικά τραύματα ή φυσιολογική κατά οποιονδήποτε τρόπο. Στην πραγματικότητα, έχουν διαπρέψει στην εκπαίδευση και τη ζωή γενικά από πολύ μικρή ηλικία. Ήμουν αρκετά τυχερός να έχουν 4, δεν 2 στοργή και συμπαράσταση των γονέων στη ζωή μου που με έτρεφε κατ ‘ευθείαν μέσα μέχρι την ενηλικίωσή τους. Το μεγαλύτερο κακό θα έρθει από τα σχόλια μίσους των ανθρώπων που αντιτίθενται δικαιωμάτων και της ισότητας, όπως αυτές που αντιτίθεται σε αυτό το νομοσχέδιο.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:24 | ΜΑΡΙΑ

    Με βαθιά θλίψη και έντονη αγωνία για το μέλλον του τόπου μας πληροφορήθηκα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί το νομοσχέδιο για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης το οποίο επεκτείνεται και θα ισχύει πλέον και για τα ομόφυλα ζευγάρια.
    Λυπάμε βαθύτατα διότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία όχι μόνο είναι αντίθετη με τον αιώνιο Νόμο του Θεού και την ίδια την φύση του ανθρώπου, αλλά αποτελεί καίριο πλήγμα στον θεσμό της οικογενείας και στον κοινωνικό ιστό.
    Αν σήμερα το Κράτος, στο όνομα της ισότητας και της ελευθερίας νομιμοποιεί την σχέση των ομοφύλων, είναι βέβαιο ότι αργότερα θα τους δώσει το δικαίωμα και να υιοθετούν παιδιά!
    Και ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στις αθώες παιδικές ψυχές που θα καλούνται να μεγαλώσουν με δύο άνδρες ή δύο γυναίκες ως «γονείς»;
    Μπορούμε να αναλογιστούμε πως θα αισθάνονται τα παιδιά μας αύριο όταν θα επισκέπτονται την «οικογένεια» των συμμαθητών τους και θα έρχονται μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις εντελώς αφύσικες;
    Αντιλαμβανόμαστε τί σύγχυση επιφέρει στις ψυχές των παιδιών η συστηματική προπαγάνδα να δεχθούν ως φυσική επιλογή, την ανηθικότητα και την διαστροφή;…
    Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του ωστόσο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει την προσωπική του στάση ζωής στην κοινωνία και τον πολιτισμό.
    Σεβόμαστε την ελευθερία κάθε ανθρώπου, αντιδρούμε όμως στην εξαχρείωση του ανθρωπίνου προσώπου, στην οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας, στην ύβρη κατά του Θεού.

    OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:49 | EΛΛΗ

    Επιτέλους! Ισα δικαιώματα στα ζευγάρια ίδιου φύλου εδώ και τώρα!! Είμαι υπέρ και ΣΤΗΡΙΖΩ!

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:06 | ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΝΤΟΒΟΡΗΣ

    Τώρα λοιπὸν ἡ ὁμηρικὴ λέξις ΓΑΜΟΣ ἐγένετο Σύμφωνον συμβιώσεως!!
    Ἕν ἀκόμη σημεῖον τῆς πνευματικῆς ἀνωμαλείας τῶν ἐκπροσώπων τῆς ἀριστερᾶς τῆς δεξιᾶς καὶ τῆς προόδου, ἀλλὰ καὶ τοῦ λαοῦ ποὺ πείθεται μὲ τὸ ΑΠΑΙΣΙΟΝ καὶ ὄχι μὲ τὸ ΑΙΣΙΟΝ!

    Τὸ ὄνομα ΓΑΜΟΣ εἶνε πανάρχαιος κῶδιξ ἐμπεριέχων ἠθικὰς ἐντολάς, ἤτοι: Γ γυναικὶ Α ἀνὴρ Μ μειχθεὶς Ο ὀπυιέμεν Σ σπουδῇ

    Δηλαδή:
    Μὲ γυναῖκα συνευρεθείς (ἐρωτικὰ) ὁ ἄνδρας ταχέως νὰ τὴν νυμφεύεται.

    Ἢ καὶ τὸ ἀντίθετον, ἤτοι:
    Γ γυνὴ Α ἀνδρὶ μειγεῖσα Ο ὀπυιέμεν Σ σπουδῇ

    Δηλαδή:
    Μὲ ἄνδρα συνευρεθεῖσα (ἐρωτικὰ) ἡ γυναῖκα ταχέως νὰ τὸν ὑπανδρεύεται.

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:05 | Αντώνιος

    Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός, οπότε δε θα εκφέρω τη δική μου άποψη, η οποία μπορεί να είναι υποκειμενική και άδικη (όπως κάνουν οι σημερινοί νεοχριστιανοί, που κόβουν και ράβουν τον λόγο του Χριστού κατά τα δικά τους μέτρα!)αλλά τον Ευαγγελικό λόγο, το λόγο δηλαδή του Θεού. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί, εκ των προτέρων, ο λόγος αυτός να θεωρηθεί ρατσιστικός ή ότι του λείπει η αγάπη. Αυτά για να εξηγηθώ από την αρχή.
    Ο Θεός, λοιπόν, ο Οποίος αγαπά υπερβολικά τον άνθρωπο, καταδικάζει την ομοφυλοφιλία, την αποστρέφεται και την σιχαίνεται! Προειδοποιεί με το στόμα των Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων, ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πάνε στον Παράδεισο, αλλά στην Κόλαση!
    Δεν είναι κρίμα αυτό; Δεν είναι κρίμα να καταδικάζουμε τους συνανθρώπους μας στον αιώνιο Θάνατο, αντί να τους παρακαλούμε να μεταννοήσουν; Είναι αγάπη αυτή;
    Όχι, αυτή δεν είναι αγάπη! Ο καλός Θεός μας, έδωσε την απάντηση στο φοβερό πάθος της ομοφυλοφιλίας, καταστρέφοντας τα Σόδομα και Γόμορρα. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα πράγματα στην Πατρίδα μας δεν πάνε καλά.
    Είναι κάποιος που θέλει να καταστραφεί τελείως η Πατρίδα μας; Νομίζω πως ΟΧΙ. Ούτε βεβαίως και οι πολιτικοί αυτού του τόπου, γι’ αυτό πρέπει να αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ το νομοσχέδιο αυτό, και όλοι ομοφυλόφιλοι και μη, να μεταννοήσουμε, για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή κοντά στον αγαπημένο μας Θεό!

  • 13 Νοεμβρίου 2015, 12:14 | ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΜΑΡΙΝΑ

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ