Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 15:53 | Ευαγγελία

    Γιατι τα ετερόφυλα ζευγάρια τείνουν να ζουν όσο το δυνατόν ανεξάρτητα και αδέσμευτα και τα ομοφυλόφιλα θέλουν επισημοποίηση δηλαδή πάμε να ακυρώσουμε εναν πνευματικό και κοινωνικό δεσμό
    και να δεχτούμε μια κατάσταση που μας θίγει σαν Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς και σαν προσωπικότητες.Γιατι πρέπει να δεχτούμε την οποία ιδιαιτερότητα του καθενός (δικαίωμα του αλλα και πρόβλημα του) εμείς πρέπει να δεχτούμε ως νόμιμο κάτι που από την Αγία γραφή θεωρείται αμαρτία
    Γιατι πρέπει να επιβληθεί ως νόμος .
    Γιατι πρέπει πάντα εμείς οι Έλληνες να αλλάζουμε τις ηθικές μας αξίες και την παράδοση μας
    νομιζω πως πρέπει οπως θελετε να σεβαστείτε τις απόψεις των ανθρώπων αυτών έτσι πρέπει να σεβαστείτε και τις αντίθετες απόψεις που στηρίζονται στην επίσημη θρησκεία του κράτους και να μην μας υποχρεώνετε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε ενα κράτος των ολίγων και της ανηθικότητας
    Είμαι κατα του νόμου αυτού

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 15:35 | Αποστολίδου Δ.

    Να αποσυρθεί το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Δηλώνω κάθετα την αντίθεσή μου!Δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιούμε κάτι που είναι παρά φύσιν!Άλλο να υπάρχει και άλλο να γίνεται νόμος!

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 15:42 | Ασημακοπούλου

    Είμαι ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου! Δε θέλουμε να καταντήσει η Ελλάδα μας Σόδομα και Γόμορα. Ζητούμε την τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου!

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:34 | Ιορδάνης Κατσάπης

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπόκεινται στη κρίση καμίας πλειοψηφίας! Το δικαίωμά μου στα ασφαλιστικά, κληρονομικά, κοινωνικά προνόμια τα οποία μου εξασφαλίζει ο νομοθέτης, δεν νοείται να διαφοροποιούνται εξαιτίας του φύλου του συντρόφου μου.

    Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης – άμεση νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου
    Ναι στο πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών και στη τεκνοθεσία.

    Όχι στο θρησκευτικό φανατισμό και στην υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας.
    Η ομοφυλοφιλία υπήρχε και πριν το Χριστιανισμό.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:41 | Φανή Καρκάτσα

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ζητώ να το αποσύρει η κυβέρνηση, γιατί αντίκειται στον ηθικό νόμο και υπονομεύει το θεσμό της οικογένειας.
    Εκπαιδευτικός

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:58 | Κων/νος Κ.

    Στην εποχή μας όπως φαίνεται στο βωμό του δήθεν εκσυγχρονισμού σχεδόν όλα τα πράγματα θεωρούνται αποδεκτά σε περίπτωση που δεν «θίγουν» ή επηρεάζουν τους συνανθρώπους μας σύμφωνα με τους νέους νόμους αλλά και τις κοινωνικές επιταγές, όπως αυτές διαμορφώνονται και «διαφημίζονται» κυρίως μέσω των ΜΜΕ. Έτσι βλέπουμε ότι το να εκφράζεις ακόμη και την άποψή σου για κάποια θρησκεία-ιδεολογία είναι υπό προϋποθέσεις παράνομο ενώ το να πιστεύεις ανοιχτά σε κάποια θρησκεία-ιδεολογία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρείτε τελείως φυσιολογικό και αποδεκτό. Το να έχεις μονογαμικές και ετεροφυλικές σχέσεις θεωρείτε αναχρονιστικό ίσως και ξεπερασμένο ενώ το να έχεις πολυγαμικές και ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι φυσιολογικό και αποδεκτό. Έτσι περάσαμε από την εποχή του «πατέρα» και της «μητέρας» στην εποχή του «Γονέας-Α» και «Γονέας-Β», γιατί όχι και στο «Γονέας-Γ» στο προσεχές μέλλον.

    Μέσα σε αυτήν την σύγχρονη ακαταστασία εντάσσεται και ο παρόν νόμος… που απλά επιβεβαιώνει την γενικότερη περιρρέουσα κατάσταση του κοινωνικού ολοκληρωτισμού όπου όλα είναι αποδεκτά και επικυρώνονται με νόμους του κράτους.

    Επιπλέον ως Χριστιανός Ορθόδοξος οφείλω να υπογραμμίσω το εξής: Ο Θεός μας έπλασε Άρσεν και Θήλυ και ευλόγησε ακόμη και με την παρουσία του το Μυστήριο του γάμου στην Κανά (Ιω. β’ 1-11), επομένως οτιδήποτε εκτός αυτού δεν είναι ευλογημένο αλλά ούτε και αποδεκτό.

    Εύχομαι ο Κύριος να μην επιτρέψει ο παρόν νόμος να γίνει νόμος του κράτους, το οποίο έχει Σύνταγμα που ορίζει την Ελλάδα ως Ορθόδοξο Χριστιανικό κράτος στο Άρθρο 3 με κεφαλή του τον Kύριο ημών Iησού Xριστό. Αυτό και μόνο καθιστά κατά την ταπεινή μου άποψη τον παρόν νόμο ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ αφού αντιτίθεται στους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις.

    Συγχωρέστε με για την παρέμβαση, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:50 | ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ναι στο συμφωνο διαβιωσης.
    εννοειται θρησκευτικα επιχειρηματα δεν μπορουν καν να λαμβανονται υποψιν σε ενα κοσμικο κρατος.
    οποτε τα περισσοτερα απο τα σχολια εδω μεσα ειναι για τον καλαθο των αχρηστων.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:31 | π.Βασ.Κοκολάκης

    Ἄν εἴμαστε Χριστιανοί, δέν ξεχνᾶμε:»…μετήλλαξαν τήν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει, καίἐσεβάσθησαν καί ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρά τόν κτίσαντα…Καί καθώς οὐκ ἐδοκίμασαν τόν Θεόν ἔχειν ἐν ἐπιγνώσει, παρέδωκεν αὐτούς ὁ Θεός εἰς ἀδόκιμον νοῦν, ποιεῖν τά μή καθήκοντα…ὅτι οἱ τά τοιαῦτα πράσσοντες ἄξιοι θανάτου εἰσίν» (Ρωμ.α΄, 26-32)καί «…ἀρσενοκοῖται …βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄Κορινθ.στ΄, 9-10).
    Ἄν δέν εἴμαστε Χριστιανοί, παρατηροῦμε ἔστω βασικές κοινές συνέπειες τῶν ὁμοφυλοφίλων.Aids,φθονερή ζήλεια ἕως θανάτου,ἀπροσδιοριστία φύλου μέ ἀποτέλεσμα νά μήν χαίρονται ἀκόμη καί τόν ἴδιο τόν σύντροφό τους.Ἄρα καί μόνο ἀπό τίς συνέπειες διαπιστώνουμε τήν ψυχοσωματική τραγικότητα τοῦ πάθους.
    Ὡς ἐκ τούτου καί βέβαια ΟΧΙ στό σύμφωνο συμβιώσεως.Ἀπό παντοῦ χάνει καί βρωμάει.Σάν τήν ἁμαρτία.Χάνεις, χάνεσαι, βρωμίζεις καί βρωμᾶς.
    Προσοχή:Πόλεμος κατά τῆς ἁμαρτίας τῆς ὁμοφυλοφιλίας καί ὄχι κατά τῶν ἀνθρώπων πού ἔπεσαν στά δίχτυα της.Ἡ ἐν Χριστῷ μετάνοια μέ τήν μυστηριακή ζωή τῆς Ἐκκλησίας μας,θεραπεύει,ἐπουλώνει καί λυτρώνει.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:11 | ΒΕΡΡΟΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

    Στήν βιολογία τού ανθρώπινου είδους μαθαίνουμε οτι έχουμε
    ΧΧ καί ΧΨ χρωματοσώματα. .. Στ’αλήθεια πιστεύετε οτι μέ το νόμο αυτό θ’αλλάξετε
    τα χρωματοσώματα;..!
    Χάριν τής αλήθειας…
    ΒΕΡΡΟΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
    Οδοντίατρος

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:52 | Γκουντή-Μπελογιάννη Μαρία

    Ως Ελληνίδα μητέρα και σύζυγος λέω όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεσή μου και ζητώ την τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου απο την Κυβέρνηση ή την καταψήφισή του απο τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Γκουντή-Μπελογιάννη Μαρία
    Οικιακά

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:23 | Α. ΚΟΝΤΟΒΑ

    Σαν Ελληνίδα και Ὀρθόδοξη Χριστιανή δηλώνω την αντίθεσή μου στό ἐπονείδιστο αὐτό νομοσχέδιο
    Η Ελλάδα μας είχε την καλύτερη οικογένεια, και την καλύτερη νεότητα. Θα τα καταστρέψουμε όλα;
    Παρακαλώ κι εγώ να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο.
    Η Πατρίδα μας δεν θα γίνει Σόδομα και Γόμορρα

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:13 | Μπελογιάννης Ιωάννου Αριστομένης

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο νόμος αυτός αποτελεί κατάφορη παράβαση του νόμου του Θεού και θα μεταβάλει την πατρίδας μας σε Σόδομα και Γόμορρα. Παρακαλώ μετά τη λήξη προθεσμίας της ηλεκτρονικής διαβούλευσης να αποσύρει η Κυβέρνηση το νομοσχέδιο. Κι αν δεν το αποσύρει, οι Βουλευτές που θα κληθούν να το ψηφίσουν, να το καταψηφίσουν.

    Μπελογιάννης Ιωάννου Αριστομένης
    Συνταξιούχος

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:09 | Μπελογιάννη Βασιλική

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεσή μου και ζητώ την τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση ή την καταψήφισή του απο τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου επειδή αποτελεί κατάφωρη παράβαση του νόμου του Θεού και αποτελεί ασέβεια στην ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου. Ως Ελληνίδα και χριστιανή διαμαρτύρομαι εντόνως και εμπόνως.

    Με τιμή
    Μπελογιάννη Αριστομένους Βασιλική
    Φοιτήτρια Νοσηλευτικής/Δημόσιος Υπάλληλος

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:45 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Επειδή η γνώσις περί του Θεού και του θελήματός του (όσην ημπορεί να χωρέση ο άνθρωπος) είναι φανερή και γνωστή εις αυτούς·Διότι από τότε που εκτίσθη ο κόσμος, αι αόρατοι τελειότητες του Θεού γίνονται καθαρά αισθηταί με την διάνοιαν δια μέσου των δημιουργημάτων, τόσον η αιωνία αυτού παντοδυναμία, όσον και κάθε θεία τελειότης του, εις τρόπον ώστε να μένουν αυτοί αναπολόγητοι δια τον αμαρτωλόν βίον των·

    διότι, ενώ εγνώρισαν δια μέσου της δημιουργίας τον πάνσοφον και πανάγαθον Θεόν, δεν τον εδόξασαν ως αληθινόν Θεόν δια τα μεγαλεία του και δεν τον ευχαρίστησαν δια τας αναριθμήτους ευεργεσίας του, αλλ’ επλανήθησαν με τους μωρούς και ψευδείς συλλογισμούς των περί των ειδώλων και της αμαρτωλής ζωής και εσκοτίσθη η ασύνετος αυτών διάνοια· και ενώ διακηρύττουν ότι είναι σοφοί, απεδείχθησαν μωροί και ανόητοι·και αντικατέστησαν την άπειρον και μεγαλειώδη δόξαν του αφθάρτου Θεού με υλικά αγάλματα, με είδωλα, που εικονίζουν φθαρτούς ανθρώπους και πτηνά και τετράποδα και ερπετά.Δια την ασέβειαν δε και την αποστασίαν των αυτήν απέσυρεν ο Θεός την χάριν του και έτσι παρεδόθησαν και υπεδουλώθησαν εις τας αμαρτωλάς επιθυμίας των καρδιών των, εις ηθικήν ακαθαρσίαν, ώστε να εξευτελίζωνται τα σώματα των από αυτούς τους ιδίους.

    Αυτοί αντήλλαξαν και αντικατέστησαν την αλήθειαν του Θεού με το ψεύδος της ειδωλολατρίας, εσεβάσθησαν δε και ελάτρευσαν την άψυχον και άλογον και πεπερασμένην κτίσιν, αντί του Δημιουργού, ο οποίος την έκτισε και πρέπει δια τούτο να ευλογήται και να δοξάζεται εις όλους τους αιώνας. Αμήν.

    Ακριβώς δε διότι ελάτρευσαν ψευδείς και φαύλους θεούς, παρεχώρησεν ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν εις εξευτελιστικά πάθη. Διότι και αι γυναίκες των (χωρίς να εντραπούν και σεβασθούν ούτε τον ευατόν των) αλλάξαν την φυσικήν χρήσιν του φύλου των εις την παρά φύσιν και εξετράπησαν εις ακατανομάστους πράξεις.

    Κατά παρόμοιον τρόπον και οι άρρενες αφήκαν την φυσικήν σχέσιν και χρήσιν της γυναικός και εφλογίσθησαν εις τας εμπαθείς ορέξεις μεταξύ των, ώστε άνδρες εις άνδρας να ενεργούν αναισχύντους και εξευτελιστικάς πράξεις και να λαμβάνουν τον μισθόν, που τους έπρεπε δια την πλάνην των, από τον ίδιον τον εαυτόν των.

    Και καθώς δεν έκριναν καλόν και δεν ηθέλησαν να κατέχουν την αληθή και σοφήν γνώσιν περί του Θεού, παρεχώρησεν ο Θεός να παραδοθούν και υποδουλωθούν εις νουν ανίκανον να διακρίνη το ορθόν, με αποτέλεσμα να διαπράττουν αυτά τα απρεπή και επαίσχυντα.

    Και έτσι εγέμισαν και διεποτίσθησαν, κατά την ψυχήν και το σώμα, από κάθε αδικίαν, πορνείαν, πονηρίαν, πλεονεξίαν, κακίαν· εγέμισαν από φθόνον, φόνον, φιλόνεικον διάθεσιν, δολιότητα και κάθε κακοήθειαν.

    Εγιναν κρυφοί κατήγοροι σιγοψιθυρίζοντες μεταξύ των εις βάρος των άλλων, θρασείς συκοφάνται των απόντων, γεμάτοι μίσος εναντίον του Θεού, υβρισταί, φαντασμένοι και κομπασταί, επιδειξιομανείς, επινοηταί κακών εις βάρος των άλλων, ασεβείς και ανυπάκοοι απέναντι των γονέων·
    άνθρωποι χωρίς σύνεσιν, που χωρίς εντροπήν καταπατούν τον λόγον των και τας συμφωνίας που έχουν κάμει, άστοργοι απέναντι των οικείων των, αδιάλλακτοι και μνησίκακοι, σκληροί και ανάλγητοι εις την ξένην δυστυχίαν.

    Αυτοί, μολονότι εγνώρισαν καλά το θέλημα και την δικαιοσύνην του Θεού, ότι δηλαδή όσοι διαπράττουν τέτοια πονηρά έργα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνον πράττουν αυτά, αλλά από ψυχικήν πώρωσιν και κακότητα επιδοκιμάζουν με όλην των την καρδιά και εκείνους που τα πράττουν.

    ΠΡΟΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ 1:19-32

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 14:07 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΥ.

    Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός της οικογένειας πλήττεται και βλέπουμε τα αποτελέσματα στην κατάσταση της νεολαίας. Αντί να διορθώσουμε την κατάσταση θέλουμε να την κάνουμε ακόμα χειρότερη; Τι είδους οικογένεια μπορεί να υπάρξει μεταξύ ομοφυλοφίλων και τι πρότυπα θα δώσουμε στα παιδιά μας;
    Ας σκεφτούν οι ιθύνοντες τις συνέπειες των αποφάσεων τους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 13:06 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΗΤΕΤΑΙ ΚΑΙΡΙΑ.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 13:55 | Ματσούκα Θεοδωρα

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ , ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΤΘΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 13:04 | Αρσένης

    Διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης διοτι πολυ απλα ειναι κατι το εντελως αφυσικο και αισχρο.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 13:26 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Η πολιτεία οφείλει να δείχνει ανοχή στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αναγνωρίζει (σύμφωνο συμβίωσης) καθώς αφενός μεν η ομοφυλοφυλία είναι μία παρα φύσιν κατάσταση και αφετέρου δε η νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης θα εγείρει και άλλα αιτήματα (πχ υιοθεσία παιδιών). Παρακαλώ να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 12:07 | Νίκος

    Τάσσομαι ΕΝΑΝΤΙΑ στο σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Διότι:
    1) Η ομοφυλοφιλία θεωρώ πως είναι φαινόμενο σεξουαλικής διαταραχής και παρέκκλισης από το φυσιολογικό, με περεταίρω επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των ομοφυλόφιλων.
    Θεωρώ πραγματικά ψυχικό μαρτύριο το να νιώθει κάποιος ως γυναίκα με σώμα άντρα ή άντρας με σώμα γυναίκας. Παράλληλα πολλές σωματικές ασθένειες με κυριότερη το AIDS έχουν εξαπλωθεί κυρίως από την ομοφυλοφιλία.
    2) Στο σημερινό τρόπο σκέψης των Ελλήνων, αλλά και στην παράδοσή μας, η ομοφυλοφιλία δεν αντιμετωπίζεται ως κάτι ισότιμο με την ετεροφυλοφιλία αλλά ως διαταραχή. Από που προέρχεται λοιπόν η ανάγκη αναγνώρισης της ομοφυλοφιλίας ως ισότιμης υγιούς κατάστασης; Προφανώς από το εξωτερικό και από μειοψηφικές ομάδες στην Ελλάδα.
    3) Αυτή τη στιγμή κανείς δεν εμποδίζει τους ομοφυλόφιλους να ζήσουν όπως επιθυμούν! Σε κάθε περίπτωση ως άνθρωποι αξίζουν το σεβασμό όλων!
    Δεν όμως έχει κανένα νόημα η πολιτεία να θεσμοθετεί και να προάγει αυτό τον μη υγιή τρόπο ζωής και το τραγικότερο να τους δίνει τη δυνατότητα να υιοθετούν παιδιά μεταδίδοντας έτσι την κατάστασή τους στις νέες γενιές.
    Όσον αφορά τα ορφανά παιδιά, για τα οποία έγινε λόγος, ας δοθούν κίνητρα να υιοθετηθούν από «καλλίτεκνες» πολύτεκνες οικογένειες – που έχουν αποδείξει στην πράξη την αγάπη τους και την ικανότητά τους στην ανατροφή παιδιών – παρά σε ευκατάστατους ομοφυλόφιλους, που, παρά τις πιθανόν καλές τους διαθέσεις, με το παράδειγμά τους μπορούν να προξενήσουν σοβαρά τραύματα στις παιδικές ψυχές.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 11:13 | Κωνσταντίνος Πανέλας

    Τάσσομαι κατα του νομοσχεδίου για το συμφώνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων η τυχόν εφαρμογή του οποίου αλλοιώνει την βάση της κοινωνίας που ειναι η οικογένεια.Διαφώνώ!Αντιστέκομαι!Αγωνίζομαι!ε

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 11:09 | Μαρία Μπατιάνη

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Δεν κρίνω ούτε κατακρίνω τις ψυχές των ανθρώπων αυτών, όμως στο όνομα της όποιας δικαιοπολιτικής «ισότητας» δεν μπορούμε να αγνοούμε τον λόγο του Θεού και να παραγνωρίζουμε ότι η ομοφυλοφιλία,για μας τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, είναι αμάρτημα. Ο αγώνας του ανθρώπου για την σωτηρία της ψυχής του και την απαλλαγή από τα πάθη του είναι μεγάλος κι επίπονος και δεν βοηθάμε στον προβληματισμό και στην ενθάρρυνση των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας να υπερβούν τους εαυτούς τους και να δώσουν κι αυτοί τον υπέρτατο αγώνα, με το αναγνωρίσουμε με νόμο του Κράτους τα ίδια αστικά δικαιώματα και στα ομόφυλα ζευγάρια, αντιθέτως τους παροτρύνουμε, τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Από αγάπη κινούμενη, αιτούμαι ν’αποσυρθεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 10:02 | Zoek

    Η ψυχική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού καθορίζεται άμεσα απο το φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον το οποίο δεν ειναι άλλο απο τη συνύπαρξη ετεροφύλων ατόμων και όχι ομόφυλων. Εφόσον η φύση δεν επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν αυτο απο μόνο του κατι δείχνει. Τις διαστροφές τους κάποιοι ας τις κρατήσουν για τον εαυτό τους και ας μην επιφορτίζουν τα καημένα τα παιδιά που σε τίποτα δεν φταίνε. Είμαι κατα του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 10:20 | ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΔΟΥ

    Δηλώνω κάθετα κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.
    Ο Θεός έθεσε τους νόμους της φύσεως.Κάθε τι που καταστρατηγεί αυτούς είναι παρά φύσιν, όπως τα μεταλλαγμένα τρόφιμα.Παραβιάζουν τη φύση, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα υγείας.
    Έτσι και στους ανθρώπους. Ο Θεός δύο φύλα δημιούργησε. Ο διάβολος πάει κόντρα σ’ αυτό και θέλει να ασεβήσει στην εικόνα Του.

    Και κάτι άλλο.Προβάλλεται το επιχείρημα ότι πρέπει όλοι να έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν μπορεί η αρετή να εξισώνεται και να έχει τα ίδια δικαιώματα με την ανωμαλία, το ψεύδος, την αμαρτία. Απλά πράγματα.
    Η πολιτεία φέρει ευθύνη για τους αντίθεους νόμους που θεσπίζει και οφείλει να προστατεύει την οικογένεια.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 06:32 | Παναγιώτης Κερμανιδης

    Ειμαι ενας ετεροφυλοφιλος ανδρας Χριστιανος και επειδή θεωρώ πως ενας Χριστιανός δεν μπορει να κατακρινει τις επιθυμιες και τα πρεπει των αλλων θα συμφωνησω και ειμαι υπερ του συμφωνου συμβίωσης. Εν έτη 2015 ειναι καιρος πια ο καθε ανθρωπος να μπορει να ειναι ελευθερος ωστε να αποφασισει με ποιο φιλο θα ειναι μαζι και θα συμβιωνει. ΥΠΕΡ

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 05:27 | Άλεξ

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. Είναι κάτι παρά φύσιν.
    Θα το βρούμε μπροστά μας. Διαφωνώ κάθετα. Δεν είμαι ρατσιστής. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους. Αλλά με τους νόμους που νομιμοποιούν όλα αυτά.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 04:35 | Augusto

    Ο πιο επικίνδυνος τύπος ομοφοβίας δεν είναι αυτός που εκδηλώνεται με κραυγαλέες προσβολές και ύβρεις, γιατί αυτόν τον κατακρίνουν όλοι κατευθείαν, κυρίως για λόγους πολιτικής ορθότητας. Ο πιο επικίνδυνος ομοφοβικός λόγος είναι αυτός που, προσχηματικά, περιβάλλεται μια ψευδοεπιστημονική/επιστημονικοφανή επιχειρηματολογία για να ψαρώσει τους ακροατές του και να νομιμοποιήσει στα μάτια όλων τον ρατσισμό και την ανισότητα, τάχα ως προϊόντα κάποιου έγκυρου συλλογισμού. Η μέθοδος είναι απλή και γνωστή. Χωρίς κανένα πραγματικό επιστημονικό υπόβαθρο, χωρίς κανένα σοβαρό έρεισμα, διατυπώνονται δήθεν καλοπροαίρετες αμφιβολίες (εμείς δεν εννοούμε κάτι κακό, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του άλλωστε) για το αν π.χ οι ομόφυλοι γάμοι και η απόκτηση παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια είναι πράγματα “φυσιολογικά”, δίνοντας έτσι τεχνηέντως το έναυσμα για μια ατέρμονη λαϊκίστικη παραφιλολογία που θα αμφισβητήσει ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτισμικές κατακτήσεις του δυτικού κόσμου έμμεσα και μικροαστικά.
    http://ouraniotoksofamilies.blogspot.it/2015/10/blog-post_28.html

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 02:38 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ

    Τάσσομαι κατα του νομοσχεδίου για το συμφώνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων η τυχόν εφαρμογή του οποίου αλλοιώνει την βάση της κοινωνίας που ειναι η οικογένεια. Ειναι λάθος να συζητάμε για ένα μείζον πρόβλημα αντί να προβάλουμε τα αιτία για την αντιμετώπισή του. Όσοι στρέφονται κατα της εκκλησίας αγνοούν οτι σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται κατα του ατόμου αλλα κατα της αμαρτίας ή λάθος επιλογής .

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 01:57 | Ιασονας

    Αν θελουμε να μιλαμε για ενα δημοκρατικο ευρωπαικο κρατος δεν θα πρεπει να υπαρχουν πολιτες δευτερης κατηγοριας. Ο αποκλεισμος των ομοφιλων ζευγαριων απο βασικα δικαιωματα που διαθετουν τα ετεροφιλα στις μερες μας μοιαζει ασκοπο. Το συμφονο συμβιωσης δεν καταπατα τα πιστευω των »συγχρονων χριστιανων» αλλα ουτε αποτελει απειλη της ελευθεριας των αλλων. Αρα ειναι ενα σημαντικο δικαιωμα που πρεπει αμεσα να δωθει σε ολους.

    Ας δωσουμε την ευκαιρια στα παιδια μας να ονειρευονται οτι εχουν καποιο μελλον σε μια χωρα σαν και αυτη. Γιατι τα παιδια δεν φευγουν απο την πατριδα μονο λογο ανεργιας.

  • Με το άρθρο 1 του νομοσχεδίου επεκτείνεται η δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης και σε άτομα του ιδίου φύλου. Η επέκταση αυτή γίνεται σε συμμόρφωση προς διεθνή υποχρέωση της χώρας μας μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Βαλλιανάτος και άλλοι κατά της Ελλάδος. Η παροχή ωστόσο της δυνατότητας σε ενήλικα πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης δεν αποτελεί τη μόνη οδό, προκειμένου να μην παραβιάζει η χώρα μας τις διατάξεις του άρθρου 14 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Προτιμότερη θα ήταν η λύση που ακολουθείται στη Γερμανία, δηλαδή η πρόβλεψη του συμφώνου συμβίωσης ως μιας συμφωνίας για τη ρύθμιση της συμβίωσης δύο προσώπων αποκλειστικώς του ιδίου φύλου (κατά το πρότυπο του γερμανικού Lebenspartnerschaftsgesetz). Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί η δημιουργία ενός θεσμού «ανταγωνιστικού» προς τον γάμο για τα ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ ταυτόχρονα θα προβλεπόταν ένας αντίστοιχος θεσμός καταχωρημένης συμβίωσης μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Συνεπώς τα ετερόφυλα ζευγάρια θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο, ενω για τα ομόφυλα ζευγάρια θα προβλεπόταν η δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης. Η μεταρρύθμιση αυτή θα αποτελούσε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκσυγχρονισθούν οι περί γάμου διατάξεις, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις σημερινές αντιλήψεις και ανάγκες. Η τύχη βέβαια όσων συμφώνων συμβίωσης έχουν ήδη συναφθεί μεταξύ ετεροφύλων από την έναρξη ισχύος του νόμου 3719/2008 μέχρι σήμερα θα έπρεπε να τύχει ιδιαίτερης ρύθμισης με μεταβατικές διατάξεις.

  • 15 Νοεμβρίου 2015, 00:11 | Γιώργος Κουρόγιωργας

    Άργησε να έρθει αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μπορεί να έχει αρκετές ελλείψεις (αν και αρκετά πιο διευρυμένο από τον ισχύον σύμφωνο) ή να μην είναι γάμος, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς μια δίκαιη κοινωνία, στην οποία ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γενικότερα, αποτελούν προτεραιότητα.

    Ελπίζω τα χθεσινά γεγονότα στο Παρίσι να αποτελέσουν αφορμή για προβληματισμό σχετικά με το ποιο είναι το πραγματικό νόημα της θρησκείας μας και με το αν πρέπει να προσπαθούμε να επιβάλουμε τη θρησκεία μας.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 23:38 | Σπυρίδων Γ.

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. ΔΕΝ επιθυμώ να νομοθετηθεί το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

    Οι λόγοι είναι αρκετοί, αφορούν τη φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου και τις παρά φύση καταστάσεις των ομοφυλόφιλων. Αναλύσεις επί των λόγων έχουν ήδη διατυπωθεί, από τους προλαλήσαντες πολίτες.

    Παρακαλώ, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 23:26 | Παναγής

    Όχι στο σύμφωνο συμφωνο συμβίωσης. Ντροπή και αίσχος σε αυτούς που στηρίζουν τέτοιους νόμους.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 23:19 | ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ

    Παρά τον ηθικό κατήφορο που έχει πάρει η χώρα μας, παρά την οικονομική κρίση, παρά την είσοδο λαθρομεταναστών-τρομοκρατών κοκ η κυβέρνηση ανοίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα τόσο από κοινωνικής όσο και από ηθικής πλευράς. Δε θα κάνω το σχόλιο μου σύμφωνα με αυτά που θεωρώ σωστά, κατά την ταπεινή μου άποψη, αλλά θα αναφέρω τα οδυνηρά αποτελέσματα όπως τα παρουσιάζουν παιδιά που έζησαν σε τέτοιες «οικογένειες» και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια της Αμερικής για τις συνθήκες που επικρατούσαν σ’ αυτές.

    Όπως αναφέρουν οι Washington Times, σε άρθρο τους για τις μαρτυρίες παιδιών που μεγάλωσαν σε ‘οικογένειες’ ομοφυλόφιλων, οι καταθέσεις των περισσοτέρων παιδιών ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στις δικογραφίες δικαστηρίων σε περιπτώσεις «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, αναφέρουν ότι η αδυναμία των ‘γονέων’ τους να παντρευτούν τους έχει στερήσει τη νομική προστασία και τους παρεμπόδισε να ζουν την διαφορετικά τυπική τη ζωή τους,.

    Όμως, τέσσερα ενήλικα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων – που ενεργούν ως «κουαρτέτο της αλήθειας» – έχουν υποβάλει τις ένορκες καταθέσεις τους στο 5ο Εφετείο των ΗΠΑ, όπου δηλώνουν την αντίθεσή τους στους «γάμους» ατόμων του ιδίου φύλου, με αρκετά να λένε ότι το να μεγαλώνεις σε μια «οικογένεια ουράνιου τόξου» δεν είναι ούτε φυσιολογικό, ούτε ευχάριστο. Το δικαστήριο, το οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει τη νομοθεσία για το γάμο μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και το Μισισιπή, θα ακούσει τα επιχειρήματα στη Νέα Ορλεάνη την Παρασκευή.

    Υπάρχουν «δύο δικαιώματα» που έχει κάθε παιδί που έρχεται σε αυτόν τον κόσμο, γράφει η Katy Faust, ένα από τα παιδιά. «Κατ’ αρχάς, το δικαίωμα στη ζωή. Δεύτερον, το δικαίωμα να έχει μια σχέση με τον πατέρα του / της και τη μητέρα».

    Η Dawn Stefanowicz γράφει ότι ο «γκέι ο πατέρας της» ήταν τόσο ‘κολλημένος’ με το σεξ, ώστε όταν ήταν στο γυμνάσιο και έφερε στο σπίτι ένα συμμαθητή της, ο πατέρας της και ο εραστής του, του έκαναν συνεχώς προτάσεις για σεξ.

    Η Β.Ν. Klein είπε ότι η μητέρα της και η λεσβία σύντροφός της περιφρονούσαν εντελώς τις ετεροφυλόφιλες οικογένειες και η ίδια δεν είχε ιδέα για το πώς συμπεριφέρονται καθημερινά μεταξύ τους ένας άντρας με την γυναίκα του μέχρι που πήγε σε ανάδοχη οικογένεια.

    Ο Robert Oscar Lopez δήλωσε ότι οι δύο λεσβίες ‘μητέρες’ του ήταν ευσυνείδητες σχετικά με την ανατροφή του, αλλά μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο σπίτι έγινε τόσο συναισθηματικά μπερδεμένος που μπλέχτηκε στην γκέι πορνεία ως έφηβος και στις ομοφυλοφιλικές και αμφιφυλόφιλες σχέσεις ως ενήλικας.

    Ο Lopez όμως, λέει ότι αυτός όπως και άλλα παιδιά ομοφυλόφιλων αισθάνεται «πόνο» – και αυτό επειδή υπάρχει η «έλλειψη του βιολογικού γονέα» και όχι επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν νόμιμο γάμο.

    Μεγαλωμένος με τις θεωρίες της ‘θεολογίας της απελευθέρωσης’ που μιλούσε για «την ομορφιά των ομοφυλοφιλικών σχέσεων» οδηγήθηκε για χρόνια σε σεξουαλικούς πειραματισμούς, συμπεριλαμβανομένης των επί χρήματι σεξουαλικών σχέσεων με άνδρες.

    Μια επανένωση με τον από χρόνια αποξενωμένο πατέρα του, τον οδήγησε στην απόδρασή του από την «τοξική» γκέι οικογενειακή ζωή, λέει ο Lopez, ο οποίος είναι τώρα παντρεμένος με την κοπέλα του και είναι ο ίδιος πατέρας.

    Η Stefanowicz στην κατάθεσή της, λέει ότι η ζωή της ήταν κάθε άλλο παρά φυσιολογική. «Ποτέ δεν θα έχεις ένα πραγματικό σπίτι», έγραψε.

    Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δώσει τις πλήρεις καταθέσεις των παιδιών αυτών.

    Όλα τα παραπάνω δείχνουν τι θα επακολουθήσει.

    Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω και ορισμένα ερωτήματα ως γονέας τεσσάρων παιδιών αλλά και ως εκπαιδευτικός.

    1. Τι θα πω στον 8χρονο γιο μου αν μια τέτοια συμβίωση συμβεί στην απέναντι πόρτα μου;
    2. Τι θα πω στους μαθητές μου για το ίδιο θέμα;
    3. Τι θα γίνει με την υιοθεσία; Είναι δυνατόν μια «νόμιμη οικογένεια» να μην έχει αυτό το δικαίωμα;

    Ο καθένας ΔΕΝ είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει γιατί τότε θα γίνουμε ζούγκλα. Είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει μέσα στα πλαίσια ορισμένων κανόνων.
    Αυτοί οι κανόνες δεν μπορεί να νομιμοποιούν κάθε τι που έρχεται κόντρα στους ηθικούς και φυσικούς νόμους.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 22:45 | καλλιροη γκοντα

    Δηλωνω κατα του συμφωνου συμβιωσης.Οσο και αν προσπαθητε να εναντιωθειτε στους θεσμους και στους κανονες της εκκλησιας μας τοσο αυτη μεγαλωνει και ριζωνει !!!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 22:12 | καλλιροη γκοντα

    Δηκωνω κατα του συμφωνου συμβιωσης.Ντροπη και αισχος!!!!!Οσο και αν θελετε να εναντιωθειτε στους θεσμους και τους κανονες της εκκλησιας μας τοσο αυτη μεγαλωνει και βαθια ριζωνει!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 22:56 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΥΔΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ , ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ…ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ , ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ!
    ΘΕΩΡΩ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΩΝ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 22:12 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΧΑΙΡΕΤΕ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ,ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΑΝΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ-ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ.ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ(ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ)ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ!ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ?ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ?ΑΠΟΣΥΡΕΤΕΤΕ ΤΟ!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 22:30 | Παναγιώτης

    Είμαι αντίθετος στο σύμφωνο συμβίωσης διότι σύμφωνα με την Πατροπαράδοτη και Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας κάτι τέτοιο το αποκλείουν. Σήμερα την κρίση την βιώνουμε όλοι. Τούτο οφείλεται διότι η μηχανή της παγκοσμιοποίησης έχει αλλοτριώσει τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε τόπου καθώς και της Ελλάδας μας. Απεναντίας έχουμε υιοθετήσει ξένα έθιμα και έχουμε την ψευδή πεποίθηση ότι βαδίζουμε σωστά. Όμως η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Το ίδιο ισχύει και για το ως άνω σύμφωνο. Ο χρόνος φανερώνει τα λάθη μας.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 22:31 | Άρης

    ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | Αβραάμ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!!!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 21:02 | Βασίλης

    Ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς…..
    Τά ἄλλα εἶναι προβληματικά καί παρέκτροπα…
    Δύσκολα γιά τούς προβληματικούς τά πάθη πού σεμνά ὀφείλουν νά τά ἀντιμετωπίζουν
    καί ἔχουν ὅλη μας τήν συμπαράσταση….
    Ἀλλά ἡ ΝΤΠ μᾶς θέλει ΚΤΗΝΗ καί ὄχι ΠΡΟΣΩΠΑ…
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!!!!!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 20:03 | Γεωργιος Λ.

    Το συμφωνο συμβιωσης ειναι το ελαχιστο που πρεπει να γινει ωστε να σταματησουν οι ομοφυλοφιλοι να ειναι ατομα δευτερης κατηγοριας οσον αφορα τα δικαιωματα τους. Τα οφελη του θα ειναι πολλαπλα τοσο σε ατομικο οσο και σε συλλογικο επιπεδο.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 20:17 | Γρηγόριος Γ.

    Να μη γίνει η Ελλάδα σόδομα και γόμορα. Να μην οδηγηθεί ο τόπος μας στην απώλεια. Λέμε ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στο Θεό.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 19:29 | Ξενοφων

    A) Σύμφωνα με το άρ. 21 παρ. 1 Συντάγματος : “ 1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. ”. Από τη διάταξη αυτή που συνάδει με τις κρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις του ελληνικού λαού προκύπτει ότι το Κράτος οφείλει να μεριμνά για την οικογένεια, το γάμο, την μητρότητα, την παιδική ηλικία.
    Β) Στα ερμηνευτικά συγγράμματα του αστικού κώδικα, η διαφορά φύλου αναφέρεται ως στοιχείο του υποστατού του γάμου και αξιούμενη προϋπόθεση από το νόμο προς την τέλεσή του.
    Γ)Στο ν. 3719/2008 περί «ελεύθερης συμβίωσης», στο πρώτο άρθρο του οποίου αναγράφεται ρητά ότι οι ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου αφορούν αποκλειστικά ετερόφυλα ζευγάρια. Mε αυτήν τη ρύθμιση εκφράζεται η βούληση της εσωτερικής έννομης τάξης, η οποία θεωρείται ότι αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού.
    Δ) Η διάταξη, του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος κατοχυρώνει την προσωπική ελευθερία με την ευρεία έννοια. Ως προστατευόμενη επί μέρους εκδήλωση της προσωπικότητας αποτελεί και η σεξουαλική ελευθερία, δηλαδή το δικαίωμα του προσώπου να αναπτύσσει σεξουαλική δραστηριότητα εφόσον, καθόσον, όποτε, όπως και με όποιον θέλει (σε ό,τι αφορά την τελευταία αυτή διάσταση, με την προϋπόθεση, εννοείται, ότι το άλλο πρόσωπο συναινεί). Αυτή όμως η ελευθερία δεν εκτείνεται και σε δικαίωμα του προσώπου να τυποποιεί νομικά τη σχέση του με άλλο πρόσωπο, κυρίως διότι εκεί που ο συντακτικός νομοθέτης θέλησε να καθιερώσει μια παρόμοια υποχρέωση του κοινού νομοθέτη το έπραξε ρητά (γάμος).
    Σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω, υπό τις ρυθμίσεις του ισχύοντος Συντάγματος, θα πρέπει να διερευνηθεί αν με την υπό διαβούλευση ρύθμιση επιχειρείται να υποκατασταθεί με τυπικό νόμο ο συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός του γάμου, ως προς τις προϋποθέσεις του (πράγμα ανεπίτρεπτο νομικά). Ακόμη περισσότερο θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερος προβληματισμός ως προς το εάν με την υπό διαβούλευση ρύθμιση ουσιαστικά αναιρείται η (από το Σύνταγμα επιβαλλόμενη) προστασία της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας. Το εν λόγω νομοθέτημα δεν θα πρέπει να εξεταστεί μόνον από την πλευρά του δικαιώματος του προσώπου να αναπτύσσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα ελεύθερα, αλλά και από την πλευρά της συμβολής στην προστασία της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 19:59 | βασιλειος

    κανενος ειδους νομιμοποιηση στο παθος,κανενος ειδους στιγματισμος στα θυματα του.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 19:49 | Βασίλειος Αν.

    Διαφωνώ πλήρως με σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 19:16 | ΠΑΥΛΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ(ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ)..ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΑΜΟ..ΠΟΥ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ..ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ!ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 19:00 | Πολυξένη

    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω κάποιους ανθρώπους που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικά να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 14 Νοεμβρίου 2015, 18:42 | ΡΩΙΜΠΑ ΒΕΝΕΤΙΑ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο, γιατί είναι αντίθετο με τη φύση του ανθρώπου, την αξιοπρέπειά του και καταστρέφει την εικόνα του, που είναι εικόνα του Θεού.2