Άρθρο 64 Απόδοση ή παράδοση τέκνου – Τροποποίηση παρ. 2 και κατάργηση παρ. 3 άρθρου 950 ΚΠολΔ

Στο άρθρο 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η παρ. 2 αντικαθίσταται, η παρ. 3 καταργείται και το άρθρο 950 διαμορφώνεται ως εξής:

 «Άρθρο 950

  1. Με την απόφαση με την οποία διατάζεται η απόδοση ή παράδοση τέκνου καταδικάζεται ο γονέας που έχει το τέκνο να εκτελέσει αυτή την πράξη και με την ίδια απόφαση, για την περίπτωση που δεν την εκτελέσει, απαγγέλλεται αυτεπαγγέλτως χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ υπέρ του αιτούντος την απόδοση ή παράδοση και σε προσωπική κράτηση έως ένα έτος. Αν το τέκνο δεν βρεθεί, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 861 έως 866.
  2. Αν παρεμποδίζεται το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, το δικαστήριο που ρυθμίζει το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο καθορίζει τα χρονικά διαστήματα αυτής και απειλεί, και αυτεπάγγελτα, σε βάρος εκείνου που εμποδίζει κάθε φορά την επικοινωνία, για κάθε παράβαση, χρηματική ποινή έως δέκα χιλιάδες (10,000.00) ευρώ και προσωρινή κράτηση έως ένα (1) έτος. Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.».
  • 21 Αυγούστου 2021, 17:58 | Αντώνης

    Η ατιμωρησία φέρνει περισσοτερη παραβατικοτητα. Οχι αλλο στην ανοχη και οχι στην εργαλειοποιηση των παιδιων. Συμφωνώ με το άρθρο. Οποιος ειναι σωστος δεν εχει να φοβαται τιποτα. Οπως δε φοβαται το αυτοφωρο ο γονιός που καταβαλει κανονικα τη διατροφη.

  • 21 Αυγούστου 2021, 17:54 | Κωνσταντίνος Γ Σερδενές

    Συγχαρητήρια.
    Άλλη μία δικλείδα ασφαλείας των δικαιωμάτων των παιδιών να ζουν και να ανατρέφονται και με τους δύο τους γονείς.
    Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει για να μην υπάρχουν τυχόν αμφιβολίες είναι οι δικαστικοί επιμελητές να είναι συγκεκριμένοι και να είναι όπως «ο εισαγγελέας υπηρεσίας»…!!!
    Από κοινού και εξίσου.

  • 21 Αυγούστου 2021, 17:29 | ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΛΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

  • 21 Αυγούστου 2021, 17:02 | Κπ

    Βρε και δεν παντρεύομαι ποτέ!Μην ακούσω για υπογεννητικότητα!
    Φέρετε ευθύνη

  • 21 Αυγούστου 2021, 17:38 | Παναγιώτης Φ

    Είναι μία καλή κίνηση για να βάλει κάποια εμπόδια στους απωξενωτες γονείς. Ίσα δικαιώματα ανατροφής και στους 2 γονείς όπως επιβάλλεται για το καλό του παιδιού, για την ψυχική του ηρεμία. Όπως άλλωστε λένε και όλοι οι παιδοψυχολογοι. Να σταματήσει το δηλητήριο στα παιδιά από τον γονέα που εχει την επιμέλεια για τον άλλο γονέα και να έχει το δικαίωμα το παιδί να έχει δική του άποψη. Επιτέλους πάει κάτι να αλλάξει σε αυτό τον τόπο.

  • 21 Αυγούστου 2021, 17:54 | Παπαδοπούλου Γιώτα

    Όντας φορολογούμενος πολίτης κι εγώ!Κι εξω απο το χορό όντας μη διαζευγμένη και βλέποντας σφαιρικά την κατάσταση,μιας και δεν ήξερα ακριβώς τι γινόταν γιατί τα κανάλια δεν παρουσίαζαν την πλευρά των μανάδων έκατσα μόνη μου και διάβασα!Πόσο θα τις γονατίσετε τις άμοιρες μανούλες;Ξεκάθαρα θελετε να περάσετε πατριαρχικό καθεστώς!Καταλύετε την ελληνική οικογένεια πολεμώντας την Ελληνίδα μάνα!Απαράδεκτο!Μέχρι κι ο σύζυγός μου όντας ανήρ κι έχοντας κόρες σε ηλικία γάμου έχουμε πανικοβληθεί!

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:11 | Stavros Oikonomidis

    Επιτέλους!! Πρέπει να σφίξουν τα πράγματα γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και λογική. Μερικές μανούλες απλά δεν δίνουν το παιδί και δεν μπορείς να κανεις τίποτα. ΤΊΠΟΤΑ. Είναι ντροπή στην Ελλάδα το 2021 να μην τηρούνται δικαστικές απόφασις. Μήπως και φοβηθούν λίγο

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:53 | Lekka Asimina

    Πάρτε το πίσω!Τα έχετε βάλει με τις μανάδες!

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:37 | Λ.Η

    Για να σοβαρευτούμε λίγο!Αν το ίδιο το παιδί δεν επιθυμεί λόγω αθλητισμου πχ ή λογω του ότι θέλει να κάτσει με τους φιλους του-της!Θα φυλακίζετε την μάνα;Ή θα του στερείτε τα θέλω του;Τόσο πολύ σέβεστε τα παιδιά σας;
    Τι απαίσιοι νόμοι!Πάει!Τα έβαλαν με τα γυναικόπαιδα!

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:36 | Κυριάκος Χατζηβελουδος

    Όταν είσαι αποξενωμένος δηλαδή σου έχουν κάνει διαριξη σχέσεων μα το παιδί σου και έχει να το δεις 14 μήνες δεν του είπες Χρόνια πολλά στα γενέθλια του και στη γιορτή του έχεις χάσει τις διακοπές Χριστούγεννα Πάσχα και κάνα διακοπές καλοκαιρινές ΠΟΝΑΕΙ επιτέλους ας σταματήσουν μα καταστρέφουν τα ίδια τα παιδιά τους.. Όταν το λέω μου λένε βάζεις διατροφή ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΒΑΖΩ 14 ΜΉΝΕΣ ΕΙΜΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΥΝΉΜΑΤΑ ΔΝ ΣΗΚΏΝΕΙ ΤΗΛ … ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΡΩΤΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΉ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΛΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ… ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΠΆΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ?? ΔΙΑΡΙΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ…. ΑΠΟΤΡΈΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ.. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΊΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΑΡΑ

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:18 | ΜΑΥΡΑ

    Ένας κύριος παραπάνω,δε θυμάμαι και πώς τον λένε αλλά δεν έχει σημασία, λέει να λέμε στο παιδί οτι ο δικαστικός επιμελητής είναι φίλος,ειλικρινά τόσο πολύ υποτιμάτε το μυαλό ενός παιδιού;Ή θεωρείτε ότι ένα παιδί στην εφηβεία ή προεφηβεία δεν καταλαβαίνει!Στα παιδιά πρέπει να λέμε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια!Είναι δυνατ8ν να πορευόμαστε στη ζωή του παιδιού μας με ψεύδη;Σας παρακαλώ μη δίνετε τέτοιες συμβουλές.Οι ψυχολόγοι συνιστούν στα παιδιά μόνο την αλήθεια!Αν μάθει το εκάστοτε παιδάκι οτι του λέτε ψέμματα θα χάσει την εμπιστοσύνη του απέναντί σας!Φυσικά και αυτή η τροπολογία είναι μη παραδεκτή!

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:27 | Ρένα Χ.

    Φίλοι και φίλες δεν καταλαβαίνετε τι πάνε να κάνουν;Λόγω της διαμεσολάβησης,στην οποία εξαιρούνται φυσικά οι κακοποιημένοι γονείς,θα χάσουν πολύ χρήμα οι δικαστικές επιμελητές γιατί δε θα επιδίδονται πλέον τόσα έγγραφα αφου θα τα συζητούν στο διαμεσολαβητή!Πάνε λοιπόν να ενισχύσουν και αυτόν τον κλάδο!Ξυπνήστε μανάδες και πατεράδες μη τους κάνετε το χατήρι πάνω στις πλάτες των παιδιών σας!Μη γεμίσερς τα παιδιά σας με συμπλέγματα!Καταψηφίστε το!

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:49 | Έλενα

    Αλλη μία απαράδεκτη τροπολογία!

  • 21 Αυγούστου 2021, 16:35 | ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ Π.

    Κάποιοι κύριοι εδώ μιλούν τόσο τυπικά!Λές και η επικοινωνία με το παιδί τους είναι μια τυπική διαδικασία!Διαφωνώ με την εν λόγω τροποποίηση αλλά ακόμα κι άν ψηφιστεί να εξαιρεθούν γυναίκες και παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας.Όπως έγινε και με την εξαίρεση των γυναικών στη διαμεσολάβηση να εξαιρεθούν απο τη διαδικασία των δικαστικών επιμελητών με πρωτόδικη απόφαση!Αρκετούς εφιάλτες βιώσαμε εμείς και τα παιδιά μας ,δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε νέους κύκλους!Προστατέψτε μας!!!Όπως κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα να προστατέψουμε τα παιδιά μας πάνω απο όλα απο κακοποιητές και τους εαυτούς μας,αλλά χρειαζόμαστε και τη συμβολή.του κράτους!Υπάρχουν πολλές γυναίκες που στο άκουσμα του κουδουνιού τρέμουν!Αυτές αφήστε τες έξω από όλα αυτά και για να είμαστε δδίκαιοι με προσκόμιση πρωτοδικης καταδικαστικής!Μακριά μας οι κακοποιητές που είναι ικανοί για όλα!Δε θα.αφήσουμε τα παιδιά μας στα χερια τους!Σε άλλες περιπτώσεις ότι νομίζετε!Αλλά η συγκεκριμένη τροποποίηση πρέπει να έχει παραμέτρους και εξαιρέσεις!Αν καο δς με βρίσκεο σύμφωνη το όλο σκηνικό που πάει να στηθεί,τουλάχιστον εξαιρέστε τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά και τα παιδιά μάρτυρες κακοποίησης,έστω με πρωτόδικη καταδικαστική!Οχι άλλος φόβος!Αφήστε τα παιδιά μας να ηρεμήσουν,αρκετά έζησαν και είδαν!

  • 21 Αυγούστου 2021, 15:29 | Κακουλίδης Σταύρος

    H τροποποίηση ήταν τελείως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤH να γίνει για να διασφαλιστεί η ισότιμη γονική σχέση και να τερματιστεί η ανεξέλεγκτη επίδειξη ισχύος και δύναμης του ενός γονέα απέναντι στον άλλο με μοναδικό θύμα το παιδί τους και την ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη . Ο νομοθέτης πρέπει να κάνει ότι είναι νομικά δυνατό ώστε να αποτρέπεται η αποξένωση του παιδιού από τον γονέα του, από οποιονδήποτε γονέα και αν προέρχεται.

    Η γονική αποξένωση τα τελευταία 40 χρόνια λόγω του απαρχαιωμένου νόμου για το οικογενειακό δίκαιο που ήταν σε ισχύ από το μακρινό 1983 είχε και εξακολουθεί να έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας εξαιτίας της νομολογίας που είχε επικρατήσει και έδινε τεράστια δύναμη στις μητέρες ώστε να θεωρούν τα παιδιά ιδιοκτησία τους!

    Επίσης κε Υπουργέ αυστηρές ποινές χωρίς παραθυράκια στους γονείς που χειραγωγούν και εκβιάζουν ψυχικά τα παιδιά τους ώστε να αρνούνται τον έτερο γονέα τους. Τα παιδιά, αγαπούν και τους δύο γεννήτορες τους και δεν θέλουν να μπαίνουν στην διαδικασία να επιλέξουν έναν από τους δύο.

    Συντομεύστε σας παρακαλώ πολύ τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες για να προστατεύσετε το δικαίωμα των παιδιών στην ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ανατροφή.

    Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς, ισόχρονα και ισότιμα στην ζωή τους.

  • 21 Αυγούστου 2021, 15:07 | Κακοποιημένη μητέρα

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!!!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ

  • 21 Αυγούστου 2021, 14:04 | Μαριος κουρεμπης

    Καλα το κατα ποσο εδω τωρα ειναι πατεραδες,το εχουμε καταλαβει….
    Ο επιμελητης μπορει να.παρουσιαστει ως φιλος….
    Η αλλη λυση ειναι η επικοινωνια με συνδρομη αστυνομιας κατι που ειναι ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…
    Ας σοβαρευτουμε λοιπον και ας δουμε το προβλημα καταματα…
    Χρειαζομαστε ενα ατομο απο το κρατος το οποιο να πιστοποιει την παραβαση η τα λαθη ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ….
    Οποιος λεει γιαναστυνομια ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ,πλαναται διοτι μετα απλως ΔΗΛΏΝΕΙΣ κατι το οποιο θα παρι σε δικη ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΛΗΘΕΣ Η ΟΧΙ…
    Περιμενε δυο χρονια!!!!
    Προσωπικα γνωριζω ατομο που εχει καταθεσει σε περιοδο δυο ετων 102 μηνυσεις!!!!
    Δεν εχει δει το παιδι του ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…
    Σε ολες τις μηνύσεις παρι με μαρτυρα,τον οποιο η μητερα βγαζει ψευδομαρτυρα και η ιδια λεει οτι τη βρίζει κατω απο το σπιτι…
    Αυτα με τον επιμελητη που θα ειναι παρων και κατω απο το σπιτι ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ….

  • 21 Αυγούστου 2021, 14:08 | ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΧΟΛΙΑ … Μέχρι τώρα την δουλειά της διαπίστωσης της παραβίασης της απόφασης επικοινωνίας είχε η αστυνομία. Πάμε από ρεκόρ σε ρεκόρ κάθε χρόνο με χιλιάδες ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΕΣ παραβιάσεις από αστυνομικά’ όργανα. Και λοιπόν ποια ήταν τα αποτελέσματα ;;;
    1) ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ των αστυνομικών και των οχημάτων χωρίς αποτέλεσμα
    2) Αποξένωση των παιδιών από τον άλλο γονέα
    3) Δίκη μετά ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ χρόνια
    4) ΠΡΟΣΤΙΜΑ από καταδίκες της Ελλάδας για το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ για την τις οικογενειακές σχέσεις.
    Ποιος πληρώνει τα κόστη και τα πρόστιμα για το ΤΙΠΟΤΑ; Μα φυσικά το ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ κορόιδο ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ . Οπότε πολύ σωστά αλλάζει το “κόλπο” και “φαίνεται να χαλάει τη δουλειά” αυτών που μέχρι σήμερα κέρδιζαν σε βάρος παιδιών και πάντα σε βάρος εμάς των φορολογουμένων.
    Κυρίες και κύριοι διαζευγμένοι δεν επιθυμώ να πληρώνω φόρους και αστυνομικούς για το τίποτα και άδικα. Ούτε το παιδί προστατεύεται , ούτε εφαρμόζεται η απόφαση σας άμεσα ή έστω γρήγορα. Το αδύναμο μέρος είναι το παιδί που δεν βλέπει τον άλλο γονιό του τρώμε και τα πρόστιμα που πληρώνουμε όλοι εμείς πάλι για το τίποτα.

    Η δουλειά του αστυνομικού είναι να προστατεύει όλους τους πολίτες από τους κλέφτες κλπ, δεν είναι να παριστάνει το μαγνητόφωνο για τον/την κάθε εναν/μια που γράφει την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Η δουλειά του δικαστικού επιμελητή είναι ο διαπιστωτικός έλεγχος σύνταξης εκθέσεων και η άμεση εφαρμογή της απόφασης από τον ΔΙΚΑΣΤΗ που θα επιληφθεί ρίχνοντας ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ στους παραβάτες μπας και βάλουν μυαλό.

    ΝΑΙ να τον ΠΛΗΡΩΝΕΙ αυτός που τον καλεί και ΟΧΙ ο φορολογούμενος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ …
    ΝΑΙ στην τροποποίηση ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Των αποφάσεων.
    ΝΑΙ στην αυστηροποιηση των προστίμων στους παραβάτες.
    Σε ΟΛΟΥΣ τους παραβάτες ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ανεξάρτητα φύλου,ανεξάρτητα θρησκείας,χρώματος κλπ

  • 21 Αυγούστου 2021, 14:08 | Kallimanis Spyridon

    Ουδείς δεν αμφισβητεί το ότι ο επιμελητής μπορεί να κατέχει κάποιο πτυχίο!Νομικής κτλ…εν προκειμένω όμως δεν έχει ουδεμία σχέση μετον ψυχισμό των παιδιών που θα έχουν να κάνουν με τυπικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες και είναι το μόνο που δεν τα αφορά!!!!
    Αντιθέτως θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα στην ιερή στιγμή επικοινωνίας τέκνου με τον γονέα του,στην πλειοψηφία μπαμπάδες!Οι σωστοί μπαμπάδες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και υπέρογκα ποσά που θα χαλούν κάθε φορά για επικοινωνία καλύτερα να τα ξοδεύουν για να περνούν όμορφα με τα παιδιά τους!Η ιδιωτικοποίηση της επικοινωνίας είναι απαράδεκτη και αρμόζει μόνο σε άντρες ή γυναίκες που είναι μηνυσιομανείς και διακατέχονται από αισθήματα μένους ή εκδίκησης ώς προς τον πρώην ή την πρώην ανάλογα!Όχι άλλο μαυρισμα στις ψυχές των παιδιών!Δε θα αποκτήσετε δύναμη με έναν γραφειοκράτη στο πλάι σας!Αντιθέτως τα παιδιά το μεταφράζουν αλλιώς, οτι αυτός ήρθε να κάνει κακό στην μαμά μου ,είτε αυτός είναι αστυνομικός είτε επιμελητής !!!Θα χάσετε τα παιδιά σας!Ένας διαζευγμένος πατέρας ενάντια στην τροποποίηση!

  • 21 Αυγούστου 2021, 14:26 | Μιχαήλ

    Προς το ορθό η τροποποίηση του άρθρου. Η πρόληψη πάντοτε είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός τρόπος παραβίασης κάθε απόφασης. Στο σημείο 2 ο δικαστικός επιμελητής κοστίζει και αποτρέπει το γονέα να προβεί σε συνεργασία μαζί του λόγω κόστους,διότι αυτά τα αδικήματα επαναλαμβάνονται και αυξάνεται αντίστοιχα το κόστος. Επίσης, τη μία φορά παραβιάζεται η απόφαση και την άλλη μέρα δεν παραβιάζεται. Θα πρέπει να πληρώνεται μέχρι τη μέρα που αποδεικνύεται ότι παραβιάζεται ώστε να γράψει την έκθεση; δηλαδή, για να μην παραβιάζεται,ο γονέας θυμα θα πρέπει να πληρώνει για την αυτονόητη επικοινωνία με το τέκνο του; Πιστευει το κράτος ότι υπάρχουν τόσοι επιμελητές ώστε να καλυψουν τον όγκο εργασίας; καθορίζεται το κόστος του επιμελητή από το κράτος; Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου καταγράφονται οι κλίσεις είτε με μυνήματα αποδεικνυεται η παραβίαση επικοινωνίας, δίχως καμία αμφισβήτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος συνδρομής δικαστικού επιμελητή. Ας μπει ως εναλλακτική όταν αφορά στην ίδια την επικοινωνία. Είναι διαφορετικό όταν δε σηκώνουν το τηλέφωνο, που αποδεικνυεται ευκολα, κι άλλο όταν παρεμβαίνουν στη συνομιλία παρεμποδίζοντας την ουσιαστικά, όπου εκεί εκτός των καταγραφών ίσως χρειάζεται κι ένας νόμιμος μάρτυρας όπως ο επιμελητής, κι όχι ψευδιμαρτυρας. Και φυσικά, εάν αποδεικνυεται τελικά ότι έχει παραβιαστεί έστω μία φορά, όλα τα έξοδα του επιμελητή είτε είχε στις συγκεκριμένες περιπτώσεις παραβίαση είτε όχι να επιβαρυνει την άλλη πλευρά. Διότι, επαναλαμβάνουμε, υπό το φόβο του επιμελητή η άλλη πλευρά αυτές τις φορές μπορεί να μην παραβιάσει την απόφαση. Όμως εάν αποδειχτεί τελικά ότι το κάνει, θα πρέπει να επωμιστεί όλες τις φορές που υπήρχε δικαστικός επιμελητής.

  • 21 Αυγούστου 2021, 14:57 | Μαριος κουρεμπης

    Επισης πρεπει ρητα να αναφερεται η δυνατοτητα πραγματογνωμοσυνης με ασφαλιστικα μετρα….
    Σωτηρια αλλαγη αυτη για την επαφη γονεων τεκνων οταν αυτα δεν ειναι αναγνωρισμενα.
    Οι κυριες δικες παιρνουν ισως δωδεκα χρονια!!!

  • 21 Αυγούστου 2021, 14:34 | Μαριος κουρεμπης

    Για οσους λενε οτι ο επιμελητης ειναι ασχετος….Απο το 2008 νομιζω κιολας,οι δικαστικοι επιμελητες εχουν πτυχιο νομικής αρα ειναι γνωστες των καταστασεων και παραβασεων….ο σωστος πολιτης-γονεας δεν εχει να φοβαται τον επιμελητη…Αυτος που ειναι παραβατικος δεν τον θελει…

  • 21 Αυγούστου 2021, 13:53 | ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ. Ο δικαστικός επιμελητής είναι επαγγελματίας και ξέρει να είναι διακριτικός. Δε θα επεμβαίνει παρά μόνον όταν θα χρειάζεται πραγματικά. Άλλωστε κοστίζει αρκετά ακριβά η πρόσκληση και η συνδρομή του, οπότε ο γονέας που θα φτάνει στο σημείο να πληρώνει τα χρήματα για να τον καλεί, σημαίνει πως θα έχει σοβαρό λόγο. Η διαπίστωση της παράβασης από υπεύθυνο λειτουργό, είναι καλή και για την προστασία του καταγγελθέντος ως παραβάτη, ώστε να μη καταγγέλλεται και τιμωρείται κανένας για ψύλλου πήδημα. Οπότε κάποιες μανούλες δεν έχουν να φοβούνται τίποτε από το δικαστικό επιμελητή: προστατεύονται και εκείνες από την παρουσία του. Ο δικαστικός επιμελητής θα έχει ήδη πληρωθεί από τον γονέα που θα τον έχει καλέσει και δεν έχει καμία ανάγκη να τον πιάσει μόνιμο πελάτη. Γιατί να γράψει ψέμματα πως δεν παρέδωσε ο ένας γονέας το παιδί στον άλλον, όταν θα το έχει παραδώσει;
    Οι κυρώσεις αυτές που προτείνονται, θα λειτουργούν αποτρεπτικά ώστε να μη γίνονται παραβάσεις και στερούνται τα παιδιά τον έναν τους γονέα. Αυτός είναι πάντοτε ο βασικός σκοπός των κυρώσεων. Για αυτό το λόγο ακριβώς, δε θα χρειάζεται να γίνονται τόσες πολλές μηνύσεις. Αφού η διαφορά θα επιλύεται σε πολιτικό επίπεδο, δε θα νιώθει ανάγκη ο αδικημένος να προσφεύγει σε ποινικές διαδικασίες, που είναι διαφορετικής φύσεως, ακόμη χειρότερες, δαπανηρές για τον κατηγορούμενο και χρονοβόρες.
    Είναι καιρός να νιώσει ο έχων την επιμέλεια γονέας, πως «έχω την επιμέλεια» δε σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω». Χρειάζεται να νιώσει κι αυτός ότι ελέγχεται και ότι απειλείται με κυρώσεις. Όταν δεν επιστρέφει στην ώρα του το παιδί ο γονέας μετά την επικοινωνία -συνήθως πατέρας- στον γονέα με επιμέλεια -συνήθως μητέρα- είναι καλά να κατηγορείται για απαγωγή-αρπαγή ανηλίκου. Τώρα όμως ανησυχούν μερικές και μερικοί, γιατί τους αρέσει να εμποδίζουν την επικοινωνία του τέκνου με τον άλλον του γονέα.

  • 21 Αυγούστου 2021, 12:56 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    Μια ερώτηση αυτό με τον επιμελητή αν το ανήλικο δεν θέλει δεν είναι βασανιστήριο ? Πάλι την μητέρα του θα φυλακίζετε ?
    ΤΡΑΓΙΚΟ

  • 21 Αυγούστου 2021, 12:43 | Μιχαέλα

    Aν κάποια παιδάκια δεν επιθυμούσαν επικοινωνία με τον έτερο γονέα,που προφανέστατα θα έχουν σοβαρό λόγο γιατί τα παιδιά ξέρουν,τώρα με έναν τρίτο ξένο που στα μάτια του παιδιού θα φαντάζει «εκφοβισμός» θα συνδυάσουν τον έτερο γονέα με αυτό και δε θα αποκτήσουν ποτέ ουσιαστικές σχέσεις!Μιλάμε για συμφέροντα παιδιών και ΟΧΙ ΓΟΝΕΩΝ!

  • 21 Αυγούστου 2021, 12:53 | Χ.Μ

    Χωρίς να είμαι διαζευγμένη και διαβάζοντας τα σχόλια τους «μπαμπάδες» τους απασχολεί η διατροφή και τίποτα άλλο!Λές και δε τη δίνουν για τα παιδιά τους! Γιατί δεν καταλαβαίνετε οτι αυτό είναι το πρόβλημά τους;Ακόμα και σε άρθρο που δεν περιεχει διατροφή λένε τον δήθεν πόνο τους!Δε θέλουν να δίνουν διατροφή για το παιδί!Κατα τα άλλα τους φροντίζετε και με το παραπάνω μέχρι και επιμελητή τους παρέχετε τιμωρώντας μάνες και παιδιά που θα ζουν τέτοιες καταστάσεις με ξένους ανθρώπους κατά την επικοινωνία!Και με έμμεσες απειλες στην μητέρα!
    Δεν είδα όμως μια τροποποίηση γι αυτούς που δε δίνουν διατροφή!Ευχαριστώ τον Θεό για τον άντρα που παντρεύτηκα!Κουράγιο μανούλες και παιδάκια!Μη τους αφήσετε να σας ισοπεδώσουν άλλο με τα τερατουργήματα που ψηφίζουν.Κάνουν κακό πάνω από όλα στα ίδια τα παιδια σας!

  • 21 Αυγούστου 2021, 12:47 | Θεόφιλος

    Η μόνη χώρα που υπάρχει αυτό με τον επιμελητή είναι η Γαλλία!
    Αφού λοιπόν θέλετε να μιμηθείτε τη Γαλλία τροποποιήστε πρώτα τον ποινικό κώδικα,διότι ουδεμία αναφορά δε βλέπουμε σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας!Στη Γαλλία έστω υπόνοια ενδοοικογενειακής βίας να υπάρχει ο κακοποιητής απομακρύνεται-βραχιολάκι!Φτιάξτε αυτά για να μειώσουμε την ενδοοικογενειακή βία και μετά ψηφίστε άλλα!Ο ψυχισμός των παιδιών πουθενά ε;Ποσός σας ενδιαφέρει!Εσείς τους ενισχύετε κι άλλο!

  • 21 Αυγούστου 2021, 11:53 | ΕΛΕΝΗ

    Δώστε κι άλλη έπαρση στους κακοποιητες που θα μας ερχονται με τον επιμελητη και θα μας κουνανε το δάχτυλο ενωπιον του παιδιου!Υπάρχουν κι άλλες ωρες τις μερας να μας δείρουν!Δώστε τους κι άλλη έπαρση!Ντροπη!
    Τα παιδιά θα την πληρώσουν πάλι!

  • 21 Αυγούστου 2021, 11:03 | Μαιρη Τολια

    ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ !

    Αυτη η τροποποιηση ηταν τελειως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γινει για να διασφαλιστει η γονεικη σχεση. Πρεπει να αποτραπει η αποξενωση,με οποιοδηποτε τροπο προκαλειται, η οποια τα τελευταια χρονια εχει παρει διαστασεις επιδημιας εφοσον δοθηκε τεραστια δυναμη στις μητερες ωστε να θεωρουν τα παιδια ιδιοκτησια τους!
    Επισης κε Τσιαρα αυστηρες ποινες στους γονεις που χειραγωγουν και εκβιαζουν ψυχικα τα παιδια τους ωστε να αρνουνται τον ετερο γονεα τους.Τα παιδια, με την αγνη καρδια τους,γεννιουνται για να αγαπουν και τους 2 γεννητορες τους οχι να μετατρεπονται σε γενιτσαρους !
    Συντομευστε παρακαλω πολυ τις χρονοβορες νομικες διαδικασιες για να προστατευσετε το δικαιωμα των παιδιων στην ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ανατροφη.
    ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ! ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ !

  • 21 Αυγούστου 2021, 11:43 | Χριστιάνα

    Ας είναι και πυρηνικός φυσικός ο επιμελητής,δεν με ενδιαφέρει!Με τα παιδιά μας δεν έχει καμμία δουλειά!!!!!Περάσαμε πολύ δυσκολα εγω και το παιδί μου με τον αστυνομικό που μας κουβαλούσε για δήθεν παραβίαση δικαστικής απόφασης,ενώ ουδέποτε δεν υφίστατο τέτοιο αδίκημα!Ουσιαστικά ψευδώς!Γλιτώσαμε απο τον αστυνομικο για να τον αντικαταστήσετε με τον δικαστικό επιμελητή;;; Τη ψυχή των παιδιών μας τη σκέφτηκε κανεις;;;Τι είναι αυτά;;Πάρτε πίσω τα εκτρώματά σας!!!!!

  • 21 Αυγούστου 2021, 11:53 | Βασταρδή Ευαγγελία

    Αν ο πατέρας είναι κακοποιητικός,μέχρι να αποδειχθεί αυτό στο δικαστήριο,ποιος θα προστατεύσει το παιδί;Αν προσπαθήσει η μάνα να το προστατεύσει,θα την κλείσετε φυλακή;Για το νομοθέτη πρώτο μέλημα θα έπρεπε να είναι η προστασία των παιδιών.

  • 21 Αυγούστου 2021, 09:34 | Νίκος

    Ειναι πολυ σημαντικό γιατι επιτέλους θα σταματήσουν πολλές μαμάδες αυτο που έχουνε μάθει να παρεμποδίζουν την επικοινωνία του πατέρα με τα παιδιά …διάβασα κάποια σχόλια που γράφουν ότι δεν ειναι καλό για την ψυχολογία των παιδιών να πηγαίνει με δικαστικό επιμελητή για την επικοινωνία !!!να ρωτήσω κάτι υπαρχει άλλος τρόπος ;;εσείς δλδ θα προτιμούσατε να μην βλέπατε το παιδι σας επειδή δεν ήθελε η μαμά του ;;εννοείται πως το καλύτερο θα ειναι και αυτο πρέπει να το καταλάβουν ολοι ότι πρέπει να υπαρχει συνεννόηση και το να καταλάβουμε ότι δεν χωρίζουμε ως γονείς αλλα μονο ως σύζυγοι …το θεωρώ ένα πολυ σωστό μέτρο κσι μπράβο στον υπουργό …

  • 21 Αυγούστου 2021, 09:13 | Nikos Stergiou

    Epitelous ginete mia mikri allagi se auto to thema. Mipos kai merikes manoules arxisoun na sevode tis dikastikes apofasis. Pragmatika den paei allo auti i atimorisia. Bebea kai pali ta exoda tha einai polla alla mipos kai fovithoune kai stamatisoune na katapatane ta dikeomata ton paidion kai ton pateradon.

  • 21 Αυγούστου 2021, 09:34 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΟΣ

    Βγαινουν τωρα ολες οι γυναικες και μιλανε για κακοποιητες και δολοφονους!!Λες και ολοι ειμαστε ετσι!!Τοσα χρονια αυτο μαθατε?Οι πατεραδες σας εσας ηταν κακοποιητες δολοφονοι??Αλλα ειπαμα αμα κοπει το χαρτζιλικι και η εξουσια δεν σας αρεσει!!Λες και δεν υπαρχει αποξενωση και την ακουνε πρωτη φορα!! Που ολες το χουν κανει επαγγελμα να εκβιαζουν τους χωρισμενους πατεραδες!!Τα βλεπουμε καθε μερα!φτανει πια!!

  • 21 Αυγούστου 2021, 08:32 | Αυγουστινα Λυκουρινα

    Τόσο μεγάλη ποινή χωρις παλι διάκριση , μεγαλώνει το θέμα της κακοποίησης.
    Δεν προστατεύεται τα παιδια κ τις μητέρες που υφίσταντο κακοποίηση.
    Ήδη κ με το αλλο σας άρθρο της μετακίνησης υποβάλλεται σε διαρκή κακοποίηση παιδια κ μητέρες.
    Ειναι απαραίτητο τουλαχιστον να δικάζεται ο λογος της παράβασης δικαστικής απόφασης δικαστηρίων που αφορα την επικοινωνια.
    Ποσό δημοκρατικό θα ηταν να βλέπαμε ρυθμίσεις που θα προστάτευαν τα παιδια κ δεν θα είχαν συστηματική στοχοποίηση της μητέρας αποξενωτριας!

  • 21 Αυγούστου 2021, 03:19 | Κωστας Μπακας

    Πλεον ενα σπιτι και μια οικογενεια για να υπαρχει πρεπει να δουλευουν και οι 2 γονεις. Ειναι πλεον ισοι οι μισθοι. Αναλογα με τις μερες πρεπει να ειναι και η διατροφη. Επαγγελμα το ειχανε κανει οι περισσοτερες το να εισαι μαμα, σε βαρος του ιδιου του παιδιου. Σαν να, ηρθε απο εναν γονεα στη ζωη..

  • 21 Αυγούστου 2021, 03:41 | Παναγιωτα Σιδηροπουλου

    Μπραβο υπουργε μας! Συνεχισε ετσι, πρεπει να γινουν και αλλες αλλαγες προς το συμφερον του παιδιου. Ειμαστε μαζι σας.

  • 21 Αυγούστου 2021, 03:39 | Μαρια Δημου

    Επιτελους ενας σωστος υπουργος που κοιταει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το συμφερον του παιδιου. Ειμαστε μαζι σας οι υγιεις γονεις και οικογενειες τους.

  • 21 Αυγούστου 2021, 03:47 | Δημητρης Δ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ 2 ΓΟΝΕΙΣ.. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΧΩΡΙΣΑΝ ΣΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΔ. ΒΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣΕΙ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΕΠΑΦΗ ΓΤ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔ. ΒΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΩΜΕΝΟΙ-ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΚΑΚΟ» ΜΠΑΜΠΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ *ΚΑΚΟΥ ΜΠΑΜΠΑ» ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ..

  • 21 Αυγούστου 2021, 03:17 | ΑΛΕΞΗΣ

    Δε θα έθετα ποτέ σε διαδικασία τέτοια το παιδί μου!Πηγαίντε σαν κύριοι να παραλάβετε τα παιδιά σας.Ακου εκεί δικαστικοί επιμελητές;Αν δεν εμφανιστεί η πρώην σύζυγος με το παιδί σας ,υπάρχει κι η αυτόφωρη διαδικασία!Μη χτίζετε τέτοιες σχέσεις με τα παιδιά σας!Θα τα κάνετε να σας βλέπουν σαν εχθρούς που έρχεστε να τα πάρετε με άγνωστους κυρίους ή κυρίες!Μη τα γεμίζετε ψυχολογικά!Ουδέποτε είχα τέτοια θέματα!Ο σεβασμός στην μητέρα του παιδιού μου τα «έχτισε» όλα!Διακρίνω εκδίκηση!Αυτό θα σας τρώει μια ζωή,μην καταστρέφετε τον εαυτό σας ποτίζοντάς τον με εκδίκηση!Φυσικά και δε συμφωνώ με την τροποποίηση!

  • 21 Αυγούστου 2021, 03:06 | Αναστασία

    Πόσο αντικειμενικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα στάνταρ πελάτη;Γιατί αυτό θα γίνεται από εδώ και στο εξής.Διαφωνώ!

  • 21 Αυγούστου 2021, 02:10 | Εμμανουήλ Παπαδόπουλος

    Η δουλειά του δικαστικού επιμελητή είναι ο διαπιστωτικός έλεγχος συνταξης εκθέσεων κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε άλλους τομείς της δικαιοσύνης σίγουρα όμως όχι σε περιπτώσεις οικογενειακών ζητημάτων και ειδικά ενώπιον ανηλίκων.Όταν έχουμε να κανουμε με παιδιά καλό θα είναι να αποφεύγουμε τέτοιου είδους ενέργειες.Τα παιδιά δεν αποτελούν κτήματα για κτηματικές διαφορές,ούτε είναι γείτονες που τσακώνονται.Ας μη τα επιφορτίζουμε με γραφειοκρατία!Είναι λεπτό ζήτημα!Δεν είναι άψυχα οντα για τα οποία θα συντάξει ο επιμελητής έκθεση.Λίγο προσοχή!Γιατί με αυτό που πάτε να κάνετε θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα!

  • 21 Αυγούστου 2021, 02:50 | Θανασης

    Περιμέναμε χρόνια από τον προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα και να αποκαταστήσει την αδικία . Επρόκειτο για μια νομολογία έκτρωμα . Φώναζαν χρόνια οι διεθνείς συμβάσεις τα ψηφίσματα η Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του παιδιού κτλ. Φώναξε ξεκάθαρα η επιστήμη Ιατρική και Ψυχολογία , Κοινωνιολόγοι . Θέλησε να τους χλευάσει η νομοπαρασκευαστική της Μιλένας, Φουντεδακη . ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ . ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ . ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ . ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΛΕΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ.
    Κανένα παιδί από μόνο του δεν θέλει να βλέπει λιγότερο τον πατέρα του.
    Συνεπιμελεια και ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ .
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΑ ΓΑΤΙΑ.
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ . ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΞΕΝΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ.; ;
    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ . Ο ΤΣΙΑΡΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΟΜΟΝΟΥΝ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ. Η ΦΩΦΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ .

  • 21 Αυγούστου 2021, 02:10 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Επιτελους να τερμαστιστει η παρανομη και καταχρηστικη ως προς τα παιδια συμπεριφορα αρκετων μαναδων.Ας συνειδητοποιησουν οτι το καλο των παιδιων ειναι η σταθερη επικοινωνια των παιδιων με τους πατεραδες τους.Εμενα τα τρια τελευταια χρονια μετραω τριψηφιο αριθμο παραβασεων απο την πρωην μου.Θεωρει οτι ο υιος μας ειναι αποκλειστικα δικο της.Μου δημιουργει τεραστιο προβλημα στην επικοινωνια μου με το παιδι μου.Οσο για το σεναριο οτι τα παιδια δεν επιθυμουν την επικοινωνια με τους πατεραδες ας αναλογιστουν οι μαναδες αυτες ποσο εχουν επηρεασει οι ιδιες τα αθωα μυαλουδακια των παιδιων τους.Μακαρι να ψηφιστει και οι παραβατες ειτε πατερες ειτε μανες να διωκονται αυστηροτατα.

  • 21 Αυγούστου 2021, 02:58 | Κωνσταντίνα

    ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ;ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ;ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ,ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΘΕΛΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΚΥΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

  • 21 Αυγούστου 2021, 02:00 | Καλλιόπη

    Tι είναι τα παιδιά μας να τα πηγαίνετε συνοδεία;Εγκληματίες;Απαράδεκτο!!!Όποιος πατέρας υποστηρίξει κάτι τέτοιο απλούστατα δεν ενδιαφέρεται για τη ψυχολογία του τέκνου του.Και φυσικά ο δικαστικος επιμελητής θα συντάσσεται υπέρ αυτού που τον πληρώνει.Θα γεμίσουν οι μανάδες με ψευδείς κατηγορίες δήθεν παρεμπόδισης,όχι οτι αυτό δε γίνεται και τώρα αλλά θα είναι και με τη σφραγίδα του νόμου,με το χαρτί του επιμελητή που θα δίνει στον πελάτη του!

  • 21 Αυγούστου 2021, 01:30 | Χριστίνα λιουδακη

    Ποια ακριβώς θα είναι η προστασία από την ενδοοικογενειακή σε γυναίκες και παιδιά? Γιατί δεν υπάρχει εξαίρεση σε τέτοιες περιπτώσεις? Μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε την αφαίρεση της επικοινωνίας από την πρώτη στιγμή σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής? Ή θα πρέπει να περιμένουν τα θύματα την οριστική απόφαση που νομοθετησατε το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή καμία πενταετία για να σωθούν? Μετά από τόσες γυναικοκτονιες αυτό σκεφτήκατε να κάνετε? Αυτό είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού και η προστασία του? Η καταπάτηση της προσωπικότητας του και η απαξιωτική συμπεριφορά να παραλαμβάνεται σαν εγκληματίας? Η κάμψη της βούλησης του και η φίμωση? Αυτά ζητάει η Ευρώπη για την επόμενη πενταετία που ο στόχος είναι η προστασία των γυναικών από την εμφυλη βία? Χρεώνεται τις γυναίκες ως υπεύθυνες για την αποστροφή του παιδιού για τον ακατάλληλο γονέα, τώρα θα την βάλετε και να τον πληρώνει? Οι γυναίκες υπόλογες σε όλα και με αυτό επιτυγχάνεται την ισότητα? Ποιος το σκέφτηκε αυτό? Αυτό είναι μίσος. Απίστευτο τι διαβάζουμε…

  • 21 Αυγούστου 2021, 01:14 | Γιώργος

    Μια χαρά ειναι ο τωρινός νόμος!Δε χρειάζεται τροποποίηση.Υπάρχει και το αυτόφορο.Δε χρειάζεται να τις βάλετε φυλακή λες και ειναι εγκληματίες!Δηλαδή στους κακοποιούς τι πρεπει να κάνετε;Καμμία δε θα έχει να πληρώσει και θα αφήσετε ορφανά παιδιά απο μανα;Ή κι απο πατέρα;Ανάλογα την περίπτωση.Να το αποσύρετε

  • 21 Αυγούστου 2021, 01:15 | Λιάνα

    Υποτίθεται οτι μάχεστε κατά της υπογεννητικότητας!Οξύμωρο σε σχέση με αυτά που ψηφίζετε!Οι γυναίκες είναι απροστάτευτες!Σε συζητήσεις που κάνω όλες φοβούνται να κάνουν οικογένεια.ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΛΑΘΟΣ!!!

  • 21 Αυγούστου 2021, 01:25 | ΣΟΦΙΑ

    ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ