Άρθρο 01 – Δικαιώματα του προσώπου

1. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
2. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

  • 30 Μαΐου 2017, 22:53 | Χαράλαμπος Δ.

    Τὸ φύλο τοῦ προσώπου δὲν μπορεῖ νὰ ἀλλάξῃ ποτέ. Τοῦ δίνεται ἀπὸ τὴν γέννησί του καὶ εἶναι κάτι ποὺ μᾶς προσδιορίζει καὶ δὲν τὸ προσδιορίζουμε ἐμεῖς. Ἡ φύσις δὲν ἀλλάζει, ὅσο κι ἂν ἐμεῖς τὴν διαστρέφουμε. Ὅπως καὶ ἡ φύσις γύρω μας ὅσο κι ἂν τὴν βιάζουμε ἐμεῖς, ἔχει τοὺς δικούς της κανόνες, στοὺς ὁποίους καὶ ἐμεῖς ὑπαγόμαστε. Δὲν ὁρίζουμε ἐμεῖς τοὺς νόμους τῆς φύσεως, ὁριζόμαστε ἀπὸ αὐτούς. Δὲν μποροῦμε νὰ ὁρίσουμε τὸ φύλο μας, μᾶς ὁρίζει αὐτό. Ὁ ἀντίθετος ἰσχυρισμὸς εἶναι ἐξωφρενικὸς παραλογισμός. Δυστυχῶς στὶς μέρες μας ἡ συστηματικὴ σκοτεινὴ προπαγάνδα τῶν ὁμοφυλοφίλων μᾶς ἔχει βάλει παραμορφωτικὲς διόπτρες στὸ νοῦ. Ἐπιχειρεῖ δὲ νὰ μετατρέψῃ καὶ τὴν κοινωνία μας σὲ διεστραμμένη. Ὅποιος θὰ ἀντιστέκεται θὰ θεωρεῖται παράνομος καὶ θὰ διώκεται. Ἀλλοίμονο σὲ αὐτοὺς ποὺ διέστρεψαν τὴν φύσι τους καὶ σὲ αὐτοὺς ποὺ ψηφοθηρικὰ σκεπτόμενοι (ἢ μᾶλλον δρώντας ὡς πειθήνια ὄργανα τῆς νέας τάξης) καταστρέφουν τὴν πατρίδα μας. Εἴθε ὁ Θεὸς νὰ μὴ τοὺς ἀφήσῃ.

  • 30 Μαΐου 2017, 21:16 | Ελισάβετ

    Δεν είναι δυνατόν ο νομοθέτης να νομοθετεί νόμους που παραβιάζουν τους ακατάλυτους νόμους της φύσης και της κοινωνίας. Οι κοινωνίες οφείλουν την ύπαρξή τους στην ένωση του ανδρογύνου. Οι σεξουαλικές διαστροφές, είναι απλώς διαστροφές, και ΑΦΟΡΟΥΝ μόνο τα άτομα που τις επιλέγουν. Πώς είναι δυνατόν ο νομοθέτης να ασχολείται με διαστροφές και να επιδιώκει να τις επιβάλλει ως φυσιολογικές -τις παρά φύσιν σχέσεις- και ΙΣΟΤΙΜΕΣ με την αρχέγονη φυσιολογική ένωση του ανδρογύνου;; Αυτός ο νόμος δεν ΑΠΟΔΟΜΕΙ ακόμα περισσότερο την κοινωνία και τον βασικό κύτταρο της ύπαρξής της, δηλαδή την οικογένεια;;
    Πώς είναι δυνατόν να τίθεται σε διαβούλευση το αν ο ήλιος ανατέλλει απ’ την ανατολή;;
    Από ποιον κινδυνεύουν οι διαφορετικού «προσανατολισμού», εδώ στην Ελλάδα, και θέλει ο νομοθέτης να τους προστατέψει;; Από ΚΑΝΕΝΑΝ προφανώς. Αλλα πρόκειται για ΕΝΤΟΛΕΣ που σκοπό έχουν την περαιτέρω ηθική κατάπτωση και διάλυση της ελληνικής κοινωνίας…

  • 29 Μαΐου 2017, 17:32 | Φώτης Α.

    Αυτά τα περί «bullying» στην αντίθετη άποψη μοιάζουν εντελώς παράλογα.
    Ποιος εμπόδισε την γνώμη κάποιου, αν εκφράζεται κόσμια;
    Bullying φοβερό κι αληθινό έχουν υποστεί διαχρονικά οι γκέι κι οι τρανς, που έχουν διωχθεί ως κι από τους ναζί, είναι προσβλητικό να μιλάτε για bullying άνθρωποι που ΔΕΝ ξέρετε καν τι θα πει διαφορετικότητα και ρατσιστική αντιμετώπιση λόγω αυτής ακριβώς της διαφορετικότητας!

    Είχατε φαίνεται κάποιοι συνηθίσει τους σιωπηρούς ομοφυλόφιλους, που δεν θα αντιδρούν σε σαχλαμάρες που θα ακούνε. Αυτά το 1970, όχι το 2017! Τώρα ΚΑΙ θα ακούτε την γνώμη μας ΚΑΙ θα την υπολογίζετε, απλά γιατί άλλαξαν οι εποχές και διεκδικούμε ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ κι όχι την αδιάφορη (για πολλούς από εμάς) «ισότητα ενώπιον του θεού».

    Μου θυμίζετε κάποιοι τους ακραίους ρεπουμπλικανούς στις ΗΠΑ, που παραπονιόντουσαν ότι επί Ομπάμα δεν μπορούσαν να βρίζουν ελεύθερα τους γκέι συμπολίτες τους κι ότι ο «μαύρος πρόεδρος» τους αδικούσε και τους φίμωνε. Επαναλαμβάνω: ελευθερία του λόγου ΔΕΝ είναι η ελευθερία για προσβολές προς άλλες ομάδες του πληθυσμού, προσέξτε τι γράφετε, αρκετά από αυτά εμπίπτουν στους όρους συμμετοχής και θα διαγραφούν, αν γίνει αναφορά στους moderators.

  • 29 Μαΐου 2017, 17:59 | Φάνης Κωνσταντίνου

    Ας το γράψω πάλι, μήπως και γίνει κατανοητό αυτή τη φορά:

    Σύμφωνα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της συνόδου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή το 2015, η εκκλησία:

    «ΔΕΝ έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες».

    Οπότε, αφού η εκκλησία κι ας διαφωνεί με κάποιες ρυθμίσεις νομοσχεδίων, ΔΕΝ προτίθεται να αντιταχθεί στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ελληνικού κράτους να ρυθμίζει τις σχέσεις ΤΟΥ με τους πολίτες, τι μας αραδιάζετε εδώ διάφοροι «απόψεις» από τη βίβλο;

    Όσο για τα περί «ανωμαλίας» και μετά να ακολουθεί και το εντελώς ψεύτικο «έχω φίλους γκέι, δεν έχω πρόβλημα μαζί τους», θα γράψω ως ομοφυλόφιλος πολίτης ότι είναι καταδικαστέα λόγια, ειδικά σε ευρωπαϊκή χώρα το 2017.
    Σαφώς δείχνουν την υποκρισία αυτών που γράφουν με αυτό τον τρόπο και κυρίως την διάθεσή τους να πουν ψέματα, γιατί ένας ομοφυλόφιλος ή ένας τρανς που σέβεται τον εαυτό του ΔΕΝ θα γίνει φίλος με άτομο που τον αποκαλεί «ανώμαλο», δεν έχουμε καμια ανάγκη οι ΛΟΑΤ/LGBT τέτοιους «φίλους»!

    Στο μεταξύ, είστε ΤΟΣΟ άσχετοι μερικοί που μπερδεύετε τον σεξουαλικό προσανατολισμό (π.χ. ομοφυλοφιλία, αμφιφυλοφιλία κτλ) με την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ (π.χ. τρανς, ίντερσεξ κτλ).
    Ύστερα επικαλείστε και την «ελευθερία του λόγου», ενώ έχετε γράψει αρκετές ανακρίβειες, οι οποίες συνήθως προκαλούν το γέλιο στους σοβαρούς επιστήμονες και γνώστες των θεμάτων που διαβάζουν την παρούσα διαβούλευση.

    Υ.Γ. ΔΕΝ θα χαθεί το σχόλιό σου, Στράτο Ζ!
    Θα το διαβάσουν σίγουρα συνάνθρωποί σου, που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των (τρανς) πολιτών. Θα ήθελα να δω την άποψή σου και για άλλα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου, γιατί πάντα χαίρομαι να διαβάζω απόψεις ατόμων που γνωρίζουν προσωπικά το θέμα που αναπτύσσεται στην διαβούλευση. Σε ευχαριστώ ειλικρινά που έγραψες!

    Υ.Γ.2 Δες, αν θες και το link που πόσταρα στις 24 Μαΐου:

    http://bipartisanreport.com/2017/04/02/before-european-christians-forced-gender-roles-native-americans-acknowledged-5-genders/

    Before European Christians Forced Gender Roles, Native Americans Acknowledged 5 Genders!

  • 29 Μαΐου 2017, 16:23 | Φώτης Α.

    Αυτά τα αποσπάσματα από τη «Γένεση» για τα «Σόδομα κτλ» τα έβαλε κάποιος σε ΝΟΜΙΚΗ διαβούλευση για ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ενός κράτους για να μας πει ΤΙ δηλαδή;
    Ότι οφείλει το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ελληνικό κράτος να νομοθετεί με όρους παλιάς διαθήκης;
    Συνέλθετε επιτέλους μερικοί, ΔΕΝ ζείτε σε θεοκρατία, καταλαβαίνω ότι θα το επιθυμούσατε βέβαια, αλλά ατυχήσατε!

  • 29 Μαΐου 2017, 16:54 | Φώτης Α.

    Επειδή βλέπω φοβερό copy & paste των ΙΔΙΩΝ νομικά αστήρικτων απόψεων περί αλλαγής ηλικίας κτλ, θα επαναλάβω απλά το δικό μου πρότερο σχόλιο:

    ΔΕΝ συγκρίνεται η ιθαγένεια με το φύλο, γιατί η πρώτη είναι νομικός ΔΕΣΜΟΣ με το εκάστοτε κράτος. Οπότε είναι λογικό το κάθε κράτος να θέτει προϋποθέσεις για την απόκτησή της.

    ΟΥΤΕ η ηλικία συγκρίνεται νομικά με το φύλο!
    Νομίζω ότι ΕΠΙΤΗΔΕΣ το κάνετε μερικοί μερικοί εδώ μέσα να προσπαθείτε να δημιουργήσετε σύγχυση για ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ νομικά θέματα και την αντιμετώπισή τους από τον νομοθέτη.

    Τέλος, θα ήθελα να ξαναπαρακαλέσω τους διαχειριστές να ξαναδιαβάσουν 1-2 σχόλια περί «ανωμαλίας» και να τα αφαιρέσουν, γιατί ΚΑΘΑΡΑ παραβιάζουν τους όρους συμμετοχής και δεν εμπίπτουν στην ελευθερία του λόγου. Ελευθερία του λόγου ΔΕΝ είναι η ελευθερία προσβολής των συνομιλητών με αστήρικτες κι αντιεπιστημονικές «απόψεις»!

  • 29 Μαΐου 2017, 00:11 | Ανδρέας Π

    Διαφωνώ τελείως με αυτό το νομοσχέδιο και φυσικά με το εν λόγω άρθρο! Η πραγματική ζωή ΔΕΝ είναι ίντερνετ ή κάποιο βιντεοπαιχνίδι ρόλων να επιλέγουμε πώς θα είμαστε! Είναι τελείως παράλογο να επιλέξει κάποιος το φύλο του αφού υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία πάνω στο σώμα μας που καθορίζουν αν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα, απλά πράματα!

    Άμα είναι να βγαίνει νομοσχέδιο που νομιμοποιεί το παράλογο, γιατί να μη προεκτείνουμε το νομοσχέδιο και σε άλλα χαρακτηριστικά του σώματός μας όπως ύψος, βάρος ή ακόμα και την ηλικία; Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!

    Άμα είναι να καταργήσουμε και τα μαθηματικά ώστε να μη κάνει 1+1=2 μιας και είναι πολύ καταπιεστικό να κάνει 2 και όχι κάτι άλλο. Ελευθερία δε θέλουμε να κάνουμε ότι θέλουμε;

    Μήπως το έχουμε χάσει λίγο λοιπόν με κάτι τέτοια νομοσχέδια προσβολή της ανθρώπινης λογικής;

  • 28 Μαΐου 2017, 21:15 | Βασίλης Τ

    Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.
    ……………..

    (Γένεσις 18:20-24)
    20.
    Είπε δε Κύριος, Η κραυγή των Σοδόμων και των Γομόρρων επλήθυνε, και η αμαρτία αυτών βαρεία σφόδρα·
    21. θέλω λοιπόν καταβή και θέλω ιδεί αν έπραξαν ολοκλήρως κατά την κραυγήν την ερχομένην προς εμέ· και θέλω γνωρίσει, αν ουχί.
    22. Και αναχωρήσαντες εκείθεν οι άνδρες υπήγον προς τα Σόδομα· ο δε Αβραάμ ίστατο έτι ενώπιον του Κυρίου.
    23. Και πλησιάσας ο Αβραάμ είπε, Μήπως θέλεις απολέσει τον δίκαιον μετά του ασεβούς;
    24. εάν ήναι πεντήκοντα δίκαιοι εν τη πόλει, θέλεις άρα γε απολέσει αυτούς; και δεν ήθελες συγχωρήσει εις τον τόπον διά τους πεντήκοντα δικαίους, τους εν αυτώ…

    ……………..

    (Γένεσις 19:1)
    Ήλθον δε οι δύο άγγελοι εις τα Σόδομα το εσπέρας· και εκάθητο ο Λωτ παρά την πύλην των Σοδόμων· ιδών δε ο Λωτ, εσηκώθη εις συνάντησιν αυτών και προσεκύνησεν επί πρόσωπον έως εδάφους·

    ………………
    (Γένεσις 19:24,25)
    24. Και έβρεξεν ο Κύριος επί τα Σόδομα και Γόμορρα θείον και πυρ παρά Κυρίου εκ του ουρανού·
    25. και κατέστρεψε τας πόλεις ταύτας, και πάντα τα περίχωρα και πάντας τους κατοίκους των πόλεων και τα φυτά της γης.

    Προς Τιμόθεον Β'(κεφ. 3)
    1. Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί·

    2 ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεῦσιν ἀπειθεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι,

    3 ἄστοργοι, ἄσπονδοι, διάβολοι, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι,

    4 προδόται, προπετεῖς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μᾶλλον ἢ φιλόθεοι,
    ……………………..
    (Αποκάλυψη κεφ. κβ’)
    10 Καὶ λέγει μοι· μὴ σφραγίσῃς τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου· ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν. 11 ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ρυπαρὸς ρυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι.

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ…..

    Η αποστασία συνεχίζεται….Ακόμη;

  • 28 Μαΐου 2017, 20:40 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    Συμφωνω απολυτα με το εξης σχολιο:
    Ο κάθε ζωντανός οργανισμός, άρα και ο άνθρωπος γεννιέται με ένα συγκεκριμένο σώμα και άρα ένα συγκεκριμένο φύλο! Κάποια πράγματα δεν είναι θέμα επιλογής. Αν είναι θέμα επιλογής το φύλο, γιατί να μην είναι θέμα επιλογής π.χ. και το αν θέλω να είμαι άνθρωπος με χίλιες δυο φορολογικές και όχι μόνο υποχρεώσεις και όχι κάποιο ζώο χωρίς καμία υποχρέωση! Ούτε καν εγγραφή σε ληξιαρχείο! Κάποια πράγματα δεν είναι δικαιώματά μας! Με ρώτησε κανένας αν ήθελα να γεννηθώ στην Ελλάδα και από τους συγκεκριμένους γονείς; Με ρώτησε αν ήθελα να γεννηθώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πότε θέλω να πεθάνω; Τη φύση αν την βιάζουμε εκδικείται! Όπως τα μάτια υπάρχουν στο σώμα μας για να βλέπουμε, τα αυτιά για να ακούμε, έτσι και τα γεννητικά όργανα υπάρχουν για την αναπαραγωγή. Το να τα χρησιμοποιώ για άλλο λόγο άσχετο με το λόγο για τον οποίο υπάρχουν είναι διαστροφή της φύσης! Γι αυτό και πιστεύω ότι και μόνο η φράση του παρόντος άρθρου ότι «Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.» πάσχει ως προς την ουσία της. Το φύλο του κάθε ζωντανού οργανισμού είναι αυταπόδεικτο μόνο από τα γεννητικά όργανα που έχει (απο το DNA του XX γυναικα, XY ανδρας) Είτε μας αρέσει είτε όχι! Και πάλι η αλλαγή αυτή σημαίνει καταστροφή καθώς παύει η δυνατότητα αναπαραγωγής! Ποιος άνθρωπος που γεννήθηκε με ανδρικά όργανα μπορεί να μείνει με φυσικό τρόπο έγκυος; Ποια γυναίκα μπορεί να δώσει δικό της σπέρμα για να δημιουργηθεί άνθρωπος; Όποιος δεν τα βλέπει αυτά εθελοτυφλεί! Γι αυτό και πρέπει να αποσυρθεί ένα νομοσχέδιο που πάει αντίθετα στη φύση!

  • 27 Μαΐου 2017, 18:32 | Στράτος Ζ

    Κατά πάσα πιθανότητα το σχόλιο αυτό θα χαθεί κάπου ανάμεσα σε πλήθος άλλων που καταγράφουν τις ανησυχίες και τις απορίες αρκετών μέσων Ελλήνων που ως κοινό τους χωρίο φαίνεται να έχουν την άγνοια ως προς το θέμα αυτό.

    Θα ήθελα να πω πως ΝΑΙ είναι δυνατόν ο αυτοπροσδιορισμός του φύλου ενός ατόμου να διαφέρει από αυτού που του προσαρτήθηκε μόνο με βάση τη όψη των γεννητικών του οργάνων κατά τη γέννηση, ναι θα πρέπει να καθιερωθεί με νόμο το δικαίωμα στην αλλαγή των εγγράφων των ατόμων αυτών, φυσικά θα πρέπει να γίνει σύντομα εάν θέλουμε να θεωρούμαστε τουλάχιστον στα πρακτικά ως ένα ευρωπαϊκό κράτος.

    Η κοινωνία μας πιστεύω δυστυχώς ξεχνά ΠΟΥ ζούμε, προφανώς όχι σε ένα ουσιαστικό ευρωπαϊκό αλλά τουλάχιστον σε ένα «ευρωπαϊκό » κράτος και ΠΟΤΕ,εν έτη 2017 και ακόμη οι απόψεις τις πλειοψηφίας διίστανται στο εάν πρέπει να συμμετάσχουν και μάλιστα φανατικά σε γεγονότα που ούτε τους αφορούν ούτε τους επηρεάζουν ξεχνοντας φυσικά ότι η ελευθερία τους τελειώνει εκεί που αρχίζει να ελευθερία του διπλανου τους. Ας κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις ας ξεφύγουμε από το σκοταδισμό και την άγνοια και ας ξαναθυμηθούμε να ζούμε μονιασμένοι ώστε να υπερνικήσουμε τις εχθρες και τη κρίση σε όλες της τις εκφανσεις. Ας μη το κάνουμε αυτό μόνο για εμάς αλλά και για να χαραξουμε ένα λιγο πιο ανθρώπινο παράδειγμα και για τη νέα γενιά.

    Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και μόνο από το γεγονός ότι θα συζητηθεί ένα τόσο μεγάλης σημασίας νομοσχέδιο, καθώς ένα νομοσχέδιο δε πρέπει να κρίνεται μόνο βάση της επιρροής του στο μεγαλύτερο σύνολο αλλά κυρίως στη ποιότητα αυτού όσο μικρο και εάν ειναι το άμεσα επιρεαζομενο δείγμα πολιτών. Αυτό το μικρό βήμα για τη μειοψηφία μοιάζει απειροελάχιστο μπροστά στα όσα ακόμη πρέπει να επιτύχει ενω μοιάζει ταυτόχρονα γιγαντιαίο όπως φαινεται στη πλειοψηφία. Είναι παρόλα αυτά ζωτικης σημασίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων αυτών.

    Ως προς τους νέους τις νέες και τις οικογένειες αυτών που πραγματικά αναφέρεται το νομοσχεδιο μια μεγάλη αγκαλιά και μια υπενθύμιση πως όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση και υπομονή.

    (Ένας μέσος τρανς Έλληνας φοιτητής)

  • 26 Μαΐου 2017, 23:34 | Γιώργος Κ.

    Bάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Γιατί ότι κάνουν όλοι οι ξένοι, θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς? Γιατί τόση ξενομανία? Γιατί δεν μπορούμε απλά να υποστηρίξουμε τη δική μας κουλτούρα, τον δικό μας πολιτισμό, τη δική μας θρησκεία, τον δικό μας τρόπο ζωής? Να γίνουμε μοντέρνοι ε? Τόση ισοπέδωση στο βωμό των ομοφυλόφιλων ΘΕΛΩ? Και τι γίνεται με τα ετεροφυλόφιλα ΘΕΛΩ? Ποιός τους πείραξε τόσο καιρό και ξαφνικά έγινε τόσος μεγάλος ντόρος? Τι κρυβεται πίσω από αυτά που πρόκειται να νομοθετηθούν? Ξάφνικά έγιναν κακοί οι άνθρωποι που είναι ετερόφυλοι, επειδή δεν δέχονται τον διωγμό τους? Ράτσιστής λέει ο άλλος ότι είσαι αν δεν είσαι υπέρ των ομοφυλων γάμων. Βομβαρδιζόμαστε από ομοφυλόφιλα πρότυπα από παντού, και ειδικά από την τηλεόραση. Γιατί? Για να μην αναφέρω και το boulying που τρώνε σε αυτή τη σελίδα, όσοι είναι εναντίον αυτής της υπερβολής. Είδατε, ξεκίνησε μία νέα διαμάχη σε αυτή την πολύπαθη χώρα. Μας ταϊζουν σανό και εμείς πάλι μασάμε. Ομοφυλόφιλους φίλους έχω κι εγώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους κι αυτοί με εμένα. Αλλά αυτό το, «ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ» με το στανιό, με νευριάζει. Είναι ίσοι ενώπιον του Θεού και ενώπιον όλων. Προς τι αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις και οι αηδίες? Ειλικρινά, δεν είμαι ομοφοβικός, αλλά σώνει και καλά να με κάνετε να πιστέψω ότι δεν υπάρχει ανωμαλία σε όλο αυτό το κόλπο? ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, όπως εγώ δεν αναφέρθηκα σε κάποιον συγκεκριμένο, να μην αναφερθεί κανένας σε εμένα. Έχω ΑΚΟΜΗ το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου ελεύθερα όπως όλοι (προλαμβάνω τους κακοθελητές).

  • 25 Μαΐου 2017, 00:42 | Φώτης Α.

    Έπειτα από μήνες αναμονής, διαδηλώσεων και εκστρατειών, η Ταϊβάν έγραψε ΙΣΤΟΡΙΑ την Τετάρτη αφού γίνεται η πρώτη χώρα της Ασίας που νομιμοποιεί την ισότητα στον ομόφυλο γάμο.

    Την Τετάρτη, το ΑΝΩΤΑΤΟ Δικαστήριο στη χώρα αποφάνθηκε ότι οι ισχύοντες νόμοι που δεν επέτρεπαν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ το δικαίωμα στην ΙΣΟΤΗΤΑ και είναι ΑΝΤΙσυνταγματικοί.

    Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, το κοινοβούλιο έχει πλέον προθεσμία δύο ετών να αλλάξει τους ισχύοντες νόμους ή να ψηφίσει καινούργιους.
    Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, το δικαστήριο ανέφερε πως «η απαγόρευση δύο ανθρώπων του ΙΔΙΟΥ φύλου να παντρευτούν για χάρη της περιφρούρησης των βασικών κανόνων ηθικής συνιστά «διαφορετική αντιμετώπιση» ΧΩΡΙΣ «λογική βάση».

    Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτού του είδους η διαφορετική αντιμετώπιση είναι ΑΣΥΜΒΑΤΗ με το πνεύμα και το νόημα του δικαιώματος της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, όπως αυτό προστατεύεται από το Σύνταγμα της Ταϊβάν.

    Η απόφαση προέκυψε όταν ένας ακτιβιστής ο Chi Chia-wei αμφισβήτησε την απόρριψη της κυβέρνησης της πόλης της Ταϊπέι για την αίτηση γάμου του ίδιου και του συντρόφου του το 2013.

    Πηγή: lifo

    ————————————————————

    Καταλάβατε τώρα μερικοί γιατί τα θέματα ΙΣΟΤΗΤΑΣ των LGBTQI πολιτών είναι απολύτως απαραίτητο να προωθούνται νομοθετικά;
    Επειδή τα δικαστήρια που σέβονται τον εαυτό τους θα ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΠΡΩΤΑ, ούτως ή άλλως αναγκάζοντας την νομοθετική εξουσία να προχωρήσει ΠΙΟ ΓΟΡΓΑ προς την κατεύθυνση της ισότητας και της ισονομίας των πολιτών.

  • 24 Μαΐου 2017, 15:40 | Φάνης Κ.

    http://bipartisanreport.com/2017/04/02/before-european-christians-forced-gender-roles-native-americans-acknowledged-5-genders/

    Before European Christians Forced Gender Roles, Native Americans Acknowledged 5 Genders!

  • 23 Μαΐου 2017, 10:57 | Χάρης

    Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναθεωρήσει την Πράξη Αναγνώρισης Φύλου
    Μιλώντας αποκλειστικά στη στήλη «Ερωτήσεις και Απαντήσεις του PinkNews General Election», η κυρία May είπε ότι η διαδικασία αλλαγής της καταχώρισης του φύλου θα πρέπει να απομακρυνθεί από τους ιατρικούς ελέγχους. Η Πράξη Αναγνώρισης Φύλου προς το παρόν επιτρέπει σε άτομα με διάγνωση της ονομαζόμενης «δυσφορίας φύλου» να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό γέννησης, αλλά η διαδικασία είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική.

    Τα άτομα, που θα πρέπει να έχουν περάσει στη φάση μετάβασης τουλάχιστον για δύο χρόνια, παρουσιάζουν τα στοιχεία τους στην Επιτροπή Αναγνώρισης Φύλου, που, αφού εξετάσει την περίπτωση, ενδεχομένως χορηγήσει ένα Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου.

    «Αυτή τη στιγμή αναθεωρούμε την Πράξη, προκειμένου να λάβει υπόψη ζητήματα, τα οποία έχουν τεθεί σχετικά με το πώς λειτουργεί», είπε η κυρία May σχετικά με πιθανές αλλαγές στη νομοθεσία του 2004. «Γνωρίζω ότι για κάποια τρανς άτομα, η νομική διαδικασία αλλαγής φύλου μπορεί να είναι βασανιστική, οπότε χρειάζεται να γίνουν αλλαγές. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να απομακρυνθούμε από την τρέχουσα εστίαση στους ιατρικούς ελέγχους προς ένα σύστημα που θα λειτουργεί καλύτερα για τα τρανς άτομα».

    Επίσης στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις του PinkNews, η κυρία May ερωτήθηκε σχετικά με την πιθανή εισαγωγή των διαβατηρίων Φύλου Χ, όπως γίνεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ατόμων που δεν ταυτοποιούνται ως αρσενικοί ή θηλυκοί. Η Πρωθυπουργός είπε: «Ως μέρος του Τρανς Σχεδίου Δράσης διεξάγουμε μία αναθεώρηση των προαπαιτούμενων όσον αφορά το φύλο σε κυβερνητικά έγγραφα, καθώς γνωρίζω ότι αυτό αποτελεί ανησυχία για τα τρανς άτομα και τα άτομα με διαφορετική ταυτότητα φύλου. Η νομική αναγνώριση μιας νέας τρίτης κατηγορίας είναι ένα ευρύτερο θέμα από την απλή αλλαγή διαβατηρίων και χρειάζεται να εξεταστεί σοβαρά από την Κυβέρνηση προτού προτείνουμε οποιεσδήποτε αλλαγές».

    Σε απάντηση των σχολίων της κυρίας May, η Bex Stinson, Επικεφαλής της Τρανς Ενσωμάτωσης του Stonewall, είπε στο PinkNews: «Το Όραμα για Αλλαγή, ένα πενταετές σχέδιο που δημιουργήθηκε για και από τρανς άτομα, θα υποστηρίξει τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε για τη δημιουργία πλήρους ισότητας για τα τρανς άτομα. Προσβλέπουμε στην επόμενη Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτύχει αυτούς τους στόχους και να υιοθετήσει τις συστάσεις του σχεδίου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα τρανς άτομα είναι ελεύθερα να ζήσουν ως οι αυθεντικοί εαυτοί τους μακριά από διακρίσεις και νομικούς περιορισμούς».http://t-zine.gr/i-kyvernisi-tou-inomenou-vasiliou-tha-anatheorisi-tin-praxi-anagnorisis-fylou-dilose-i-tereza-mei/

  • 23 Μαΐου 2017, 06:52 | Φάνης Κ.

    «Η Εκκλησία οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στον λαό για το εάν παραμένουν ανεκτές στους κόλπους της φαρισαϊκού τύπου πρωτοβουλίες, που αντιβαίνουν στις δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και που μόνο στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό των φανατικών “πιστών”»

    Τέλος, θα βοηθούσε να είναι ξεκάθαρο εάν θεωρεί πως κινήσεις που ταυτίζονται με την ακροδεξιά και νεοναζιστική ατζέντα, μπορούν ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ιεράς συνόδου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή το 2015, η εκκλησία «ΔΕΝ έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες».

    Η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑκαλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει τη θεσμοθέτηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί με στόχο την προάσπιση της ισονομίας των ΛΟΑΤ πολιτών, μεταξύ των οποίων η νομοθετική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου και η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου ώστε να διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες.

    Αφού ΔΕΝ έχει αλλάξει την ΕΠΙΣΗΜΗ θέση της η εκκλησία, η εκφρασμένη και κατά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το 2015 ότι «ΔΕΝ έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες», γιατί μαζεύεστε διάφοροι στην διαβούλευση και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκφράζετε την εκκλησία;;

  • 22 Μαΐου 2017, 20:50 | Φώτης Α.

    http://www.lifo.gr/videos/lifo_picks_people/145600

    Η ομιλία του ανοιχτά gay αστυνομικού Μιχάλη Λώλη για την ανάγκη κατοχύρωσης των LGBT δικαιωμάτων παγκοσμίως.

    Ως μια απάντηση στις (εν μέρει υποκριτικές) ερωτήσεις «γιατί η (κάθε) πολιτεία οφείλει να προωθεί και να ψηφίζει προστατευτικές διατάξεις για τα LGBT άτομα».

  • 22 Μαΐου 2017, 19:32 | Κυριάκος

    Το νομοσχέδιο βασίζεται σε εσφαλμένη ανθρωπολογία. Το φύλο μου είναι αντικειμενική πραγματικότητα και δεν επηρεάζεται από τη βούλησή μου. Τι θα γίνει εαν η βούλησή μου μεταβάλλεται; Μία θα γράφομαι άντρας την άλλη γυναίκα και ξανά πάλι άντρας κλπ. Εάν βιώνω άλλο ύψος ή ηλικία ή άλλο χαρακτηριστικό μου; Θα πρέπει αναλογικά να μεταβάλλονται και αυτά στην ταυτότητά μου. Πάρτυ για απατεώνες.
    Όσοι δε, μεγαλώνουν ή διδάσκουν στα παιδιά τις νέες αμπελοφιλοσοφίες προωθώντας νέους αφύσικος τρόπους ζωής παραβιάζουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού.

  • 22 Μαΐου 2017, 18:02 | Φώτης Α.

    α) Εκει που οι γκέι κι οι τρανς έχουν ελευθερη παρουσία και δικαιώματα, εκεί ΟΛΟΙ οι πολίτες βρισκονται σε καλυτερη θέση γενικότερα. Τρανά παραδείγματα πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, το Βέλγιο κτλ.

    β) Αν εφαρμόζαμε όρους «πλειοψηφίας» στα ανθρώπινα δικαιώματα, οι γυναίκες ίσως δεν θα ψήφιζαν ως το 1975 μιας και δεν είχαν «ωριμάσει οι συνθήκες ακόμα» κι οι μειονότητες γενικά δεν θα είχαν ποτέ επαρκή δικαιώματα.
    Σε κάθε περίπτωση, ΟΥΔΕΝΑ δικαίωμα της πλειοψηφίας επηρεάζεται με την ε-π-έ-κ-τ-α-σ-ή του και σε μια μειονότητα.

    γ) Κανένα παιδί δεν φρικάρει όταν του πεις ότι «τις πιο πολλές φορές ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα, αλλά κάποιες φορές κάποιοι άντρες αγαπούν έναν άντρα και θέλουν να περάσουν μαζί την ζωή τους».
    Μόνο οι ΕΝΗΛΙΚΕΣ φρικάρουν με αυτή την τόσο απλή σκέψη, τα παιδιά είναι ΟΚ με αυτό, γιατί τα παιδιά ΔΕΝ μισούν, εμείς οι ενήλικες τους μαθαίνουμε το μίσος.
    Ο ομοφυλόφιλος είναι φυσιολογικός, δηλαδή υπάρχει στη φύση, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα (και στον ανθρώπινο και στα ζωικό «βασίλειο»). Το ότι δεν προκύπτει τεκνοποίηση μέσα από την ερωτική πράξη του ομοφυλόφιλου, δεν αποδεικνύει ότι είναι κάτι αφύσικο αυτή η πράξη. Με αυτή την λογική θα ήταν αφύσικη κι η ερωτική πράξη των άτεκνων ζευγαριών, που αδυνατούν να κάνουν παιδιά για βιολογικούς λόγους.
    Ο ομοφυλόφιλος δεν προκύπτει σαν «τραυματισμένος» έπειτα απο κακοποίηση. Η κακοποίηση μπορεί να προκαλέσει πολλά τραύματα, αποστροφή στην ερωτική πράξη, ψυχρότητα, κατάθλιψη κτλ, όχι όμως ερωτική έλξη στο ίδιο φύλο. Η ομοφυλοφιλία είναι εγγεγραμένη σαν προδιάθεση από τη στιγμή της γέννησης, δεν μπορείς να την αλλάξεις παρά μόνο να την καταπιέσεις, να την αρνηθείς ή να την απωθήσεις και όλες οι «θεραπείες» σε κάτι τέτοιο οδηγούν (όπως η απαγορευμένη σε πολλές χώρες κι απαράδεκτη επιστημονικά «conversion therapy»)
    Αυτά προς απάντηση της α-π-έ-ρ-α-ν-τ-η-ς ασχετοσύνης που βλέπω σε ορισμένα σχόλια.

    Τώρα παρακαλώ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ την λέξη «ομοφυλόφιλος» με την λέξη «τρανς ή ίντερσεξ» στο σχόλιο γ) και θα καταλάβετε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστεί το παρόν νομοσχέδιο και γιατί θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία!

  • 22 Μαΐου 2017, 13:32 | Κυριάκος Παπαδόπουλος

    Τα παρακάτω αποτελούν προσωπική εκτίμηση:

    Όλη η επιχειρηματολογία της «διαφορετικότητας» στηρίζεται πάνω τρεις βασικούς πυλώνες:

    1. Την συναισθηματικοποίηση
    2. Την εκλογίκευση
    3. Τον ακτιβισμό

    1. Η συναισθηματικοποίηση πραγματοποιείται μέσω διάφορων «τραγικών» περιπτώσεων κάποιων συνανθρώπων μας π.χ. σωματική ή συναισθηματική κακοποίηση, άρνηση, απόρριψη, περιθωριοποίηση, από έναν «δύσκαμπτο» και «βαθύ θρησκευτικό σκοταδισμό» ακόμη και μέσα στην ίδια τους την οικογένεια. Τα περιστατικά αυτά προβάλλονται συνεχώς σε κάθε μέσον ενημέρωσης και δικτύωσης, κυρίως με τη μορφή ντοκυμαντερ και δευτερευόντως μέσω της σάτυρας και της ειδησεογραφίας.
    Σκοπός της συναισθηματικοποίησης δεν είναι τόσο η άμεση αποδοχή του διεμφυλισμού, αλλά η αποδόμηση των «στερεοτύπων», ωστε ο θεατής-ακροατής-χρήστης να θέτει διαρκώς υπό αμφισβήτηση τα χρηστά ήθη (δηλ. τον εαυτό του), μέχρι να φτάσει στο σημείο να τα αρνηθεί και να ταχθεί υπερ του διεμφυλισμού (κάτι σαν το σύνδρομο του Όσλο).

    2. Η εκλογίκευση πραγματοποιείται κυρίως μέσα από την τέχνη και την μόδα και έρχεται να «δικαιώσει» τρόπον τινά την αμφισβήτηση που προκλήθηκε από την συναισθηματικοποίηση και να επιβεβαιώσει της φύσεως το «αληθές». Από τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες, κόμικς, μοντέρνα τέχνη μέχρι την μόδα και το μοντέρνο lifestyle, η «διαφορετικότητα» εντάσσεται στην καθημερινότητα σαν κάτι φυσιολογικό, σαν να είναι μέρος της ζωής, σαν να είναι φτιαγμένη από το ίδιο το υλικό της ζωής, εξουδετερώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κάθε προσπάθεια αντίδρασης αφήνοντάς την να φαίνεται σαν να είναι μια αναχρονιστική εμμονή, μια προσκόλληση στο παρελθόν τη στιγμή που η κοινωνία κάνει βήματα προς τα εμπρός.

    3. Ο ακτιβισμός είναι ο πιο άμεσος και δραστικός τρόπος «έκφρασης» της διαφορετικότητας.
    Πρώτα απ’ όλα δημιουργούνται διάφορες ΜΚΟ, που έχουν σκοπό την «υπεράσπιση» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (θα ήταν καλό να γνωστοποιηθούν οι χρηματοδότες τους).
    Συστήνονται ομάδες από διάφορες ειδικότητες (π.χ. δικηγόροι, γιατροί, γενετιστές, διαννοούμενοι κλπ), οι οποίοι δημιουργούν ανεξάρτητες, ανεξάντλητες (πλην αναγνωρισμένες) και (πλέον) αδιαμφισβήτητες πηγές ενημέρωσης.
    Πραγματοποιούν διαφόρων ειδών δράσεις (events, π.χ. gay pride), ημερίδες, κινητοποιήσεις και εκπαιδεύσεις (θεματικές εβδομάδες στα σχολεία) που προβάλλονται συνεχώς από τα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης.

    Συμπερασματικά:
    Ουσιαστικά, πιστεύω ότι, ο σκοπός εδώ δεν είναι η απόδειξη ενός ισχυρισμού, ότι δηλαδή η «διαφορετικότητα» αποτελεί φυσική επιλογή ή εξέλιξη, αλλά να βάλει τον άνθρωπο μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και ευδαιμονίας με την ψευδαίσθηση της απελευθέρωσης. Whatever makes you happy.
    Αυτό είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η νομοθεσία απλώς έρχεται να κατοχυρώσει το δικαίωμα τους στην ευτυχία και το πιστεύουν αυτό. Είναι λογικό να αντιδρούν έντονα σε όσους αντιστέκονται γιατί θεωρούν ότι στέκονται εμπόδιο αυτής της ευτυχίας.

  • 22 Μαΐου 2017, 02:54 | Χρήστος Μπονατάκης

    Ελέχθη από αγαπητό συνάνθρωπο στη δημόσια διαβούλευση ότι:
    «Σε καμία περίπτωση η επίκληση των «Χρηστών Ηθών» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την έμμεση επιβολή προτύπων κοινωνικής συμπεριφοράς που είναι δυνατόν να αλλοιώσουν(!) την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε ατόμου».

    Η αλήθεια είναι ότι όταν γίνεται επίκληση στα «Χρηστά Ήθη», αυτό δεν συμβαίνει, όπως υποστηρίζεται, προκειμένου να επιβληθούν έμμεσα κάποια πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς, αλλά ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ (όχι οι απόψεις ή ο αυτοπροσδιορισμός κάποιου ανθρώπου), ΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ.

    Το νομοσχέδιο προωθεί, όχι κάποια αντικειμενικά «ανθρώπινα δικαιώματα», όπως προβάλλεται, αλλά νομικά την ικανοποίηση αιτήματος από μία κοινωνική ομαδα (αίτημα πάντως σαφώς αντίθετο στα Χρηστά Ήθη, τα οποία αποτελούν πηγή δικαίου. (Συντ. 5, 1• Αστ. Κωδ. 178, 281).

    Το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας επιβάλλεται να είναι σύμφωνο με τα χρηστά ήθη, τα οποία ορίζονται ως οι αντιλήψεις του μέσου «χρηστώς (δηλ. ηθικά και ενάρετα) και εμφρόνως κοινωνικού ανθρώπου» (Συντ. 5, 1• Αστ. Κωδ. 178, 281, ΑΠ 398/1975).

    Η επίκληση δηλαδή γίνεται απλά για να εφαρμοστεί το αυτονόητο: η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑ, τα «Χρηστά Ήθη», η οποία πηγή πάντοτε θα υπάρχει (δεν δύνανται να αναθεωρηθούν συνταγματικώς, Συντ. αρθρ. 110, παρ. 1).

    Τα χρηστά ήθη ως πηγή δικαίου, με άλλα λόγια υπάρχουν ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΤΗΝ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ!

    Στην Ελλάδα φυσικά, οι αντιλήψεις του μέσου «χρηστώς και εμφρόνως σκεπτόμενου κοινωνικού ανθρώπου» (ορισμός για τα Χρηστά Ήθη-Άρειος Πάγος 398/1975), δεν συνάδουν διόλου με τις αντιλήψεις (και κυρίως τη σύγχυση και τις συνέπειες), που εκφράζονται από το παρών σχέδιο νόμου!

    Ταπεινά φρονώ ότι ακόμα και αν ψηφιστεί, αργά ή γρήγορα στο μέλλον κάποια κυβέρνηση, ευκόλως θα προσβάλλει νομικά το εν λόγω νομοσχέδιο.

    Αποτελεί επίσης νομίζω «παραχάραξη» της έννοιας των Χρηστών Ηθών εάν υποστηρίζεται (ή απλά να υπονοείται) ότι αυτά …«αλλοιώνουν» «την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε ατόμου», καθ’ ότι το ακριβές είναι ότι αυτά, ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΝ το δικαίωμα κάποιου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του (αλλά και το δικαίωμα επίσης να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, Συντ. 5, 1).

    Μπορεί δηλαδή κανείς να αναπτύξει την προσωπικότητά του και συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας τόσο, όσο οι ενέργειές του, τα μέσα που μεταχειρίζεται και εν γένει αυτή η ανάπτυξη προσωπικότητας και οι συνέπειές της, δεν «υπερβαίνουν προφανώς τα όρια που ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ η καλή πίστη ή τα Χρηστά Ήθη». (Αστικός Κώδικας 281)

    Η δε υπέρβαση της άσκησης του δικαιώματος κατά το εν λόγω άρθρο του Αστικού Κώδικα ονομάζεται «ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ». Η δε απαίτηση να

    Είναι σαφές λοιπόν, ότι στο όνομα της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ. η ελεύθερη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ, ούτε και να ιδεολογικοποιείται! Κάτι τέτοιο συνιστά έναν ΑΚΡΙΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟ!

    Τα Χρηστά Ήθη ως θεμελιώδη πηγή δικαίου, όχι μόνο δύνανται να ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά διότι τότε θα καταστρατηγούνταν τα δικαιώματα των υπολοίπων), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ! (ως ελέχθη στο άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα)

    Ας προσπαθήσει ο καθένας να εφαρμόσει την απεριόριστη ανάπτυξη της προσωπικότητας των ανθρώπων (εξαιρώντας το ζήτημα που αφορά στο παρών σχέδιο νόμου) να το εφαρμόσει ας πούμε σε διάφορες κοινωνικές ομάδες
    Πχ
    •μουσουλμάνοι-πολυγαμία, •καταπάτηση δικαιωμάτων των γυναικών
    •σε μερικές χώρες γάμος μεγάλων με έφηβα κορίτσια (ή και την προεφηβεία!)
    • αφρικανοί – κλειτοριδεκτομή
    •Κινέζοι που τρώνε σκύλους όπως εμείς το κοτόπουλο
    • Ινδία – απρόσκοπτη διέλευση αγελάδων στους δρόμους
    •παιδική εργασία
    • για μερικούς ίσως η εκδήλωση σεξουαλικών επιθυμιών σε …δημόσια θέα
    • η ελεύθερη κυκλοφορία στους δρόμους και εντός των χώρων εργασίας με «ελλιπές» ή …και καθόλου ντύσιμο [όπως στις παραλίες], κοκ)
    • πχ. σαμανιστικές δημόσιες τελετές
    • ή εν γένει, ατελείωτος κατάλογος μεμονωμένων ατόμων και κοινωνικών ομάδων (με διαφόρου φύσεως ήθη και έθιμα)

    Τότε, όποιος είναι ειλικρινής δεν θα αργήσει να κατανοήσει ότι: όταν κανείς επικαλείται απεριόριστη -χωρίς Χρηστά Ήθη- ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών μιας κοινωνίας, δεν εξασφαλίζεται η ομαλότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων αλλά και η αξιοπρέπεια της κοινωνικής συμβίωσης και ότι ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ …ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ!

  • 21 Μαΐου 2017, 21:12 | Γεώργιος Κ.

    Όλα μας επιτρέπονται αλλά δεν μας συμφέρουν όλα. Κι επειδή ο Απόστολος Παύλος τα λέει καλύτερα από εμένα:Τὸ σῶμα, ναὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος
    (Α´ Κορ. 6:12-20)
    «Ἀδελφοί, πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐκ ἐγὼ ἐξουσιασθήσομαι ὑπό τινος. Τὰ βρώματα τῇ κοιλίᾳ καὶ ἡ κοιλία τοῖς βρώμασιν· ὁ δὲ Θεὸς καὶ ταύτην καὶ ταῦτα καταργήσει. τὸ δὲ σῶμα οὐ τῇ πορνείᾳ, ἀλλὰ τῷ Κυρίῳ, καὶ ὁ Κύριος τῷ σώματι· ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριον ἤγειρε καὶ ἡμᾶς ἐξεγερεῖ διὰ τῆς δυνάμεως αὐτοῦ. Οὐκ οἴδατε ὅτι τὰ σώματα ὑμῶν μέλη Χριστοῦ ἐστιν; ἄρας οὖν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ ποιήσω πόρνης μέλη; μὴ γένοιτο. 16 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ὁ κολλώμενος τῇ πόρνῃ ἓν σῶμά ἐστιν; ἔσονται γάρ, φησίν, οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν· ὁ δὲ κολλώμενος τῷ Κυρίῳ ἓν πνεῦμά ἐστι. Φεύγετε τὴν πορνείαν. Πᾶν ἁμάρτημα ὃ ἐὰν ποιήσῃ ἄνθρωπος ἐκτὸς τοῦ σώματός ἐστιν, ὁ δὲ πορνεύων εἰς τὸ ἴδιον σῶμα ἁμαρτάνει. Ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν Ἁγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ, καὶ οὐκ ἐστὲ ἑαυτῶν; Ἠγοράσθητε γὰρ τιμῆς· δοξάσατε δὴ τὸν Θεὸν ἐν τῷ σώματι ὑμῶν καὶ ἐν τῷ πνεύματι ὑμῶν, ἅτινά ἐστι τοῦ Θεοῦ.»(Μετάφραση: Ὅλα μου ἐπιτρέπονται, ἀλλὰ δὲν συμφέρουν ὅλα. Ὅλα μου ἐπιτρέπονται, ἀλλὰ ἐγὼ δὲν θὰ ἀφήσω τὸν ἑαυτό μου νὰ ἐξουσιασθεῖ ἀπὸ τίποτα. Τὰ φαγητὰ εἶναι γιὰ τὴν κοιλιά, καὶ ἡ κοιλιὰ γιὰ τὰ φαγητά· ὁ Θεὸς θὰ καταργήσει καὶ αὐτὴν καὶ ἐκεῖνα. Ἀλλὰ τὸ σῶμα δὲν εἶναι γιὰ τὴν πορνεία· εἶναι γιὰ τὸν Κύριο καὶ ὁ Κύριος γιὰ τὸ σῶμα. Ὁ δὲ Θεὸς καὶ τὸν Κύριο ἀνέστησε καὶ ἐμᾶς θὰ ἀναστήσει διὰ τῆς δυνάμεώς Του. Δὲν ξέρετε ὅτι τὰ σώματά σας εἶναι μέλη τοῦ Χριστοῦ; Νὰ πάρω λοιπὸν τὰ μέλη τοῦ Χριστοῦ καὶ νὰ τὰ κάνω μέλη πόρνης; Μὴ γένοιτο. Δὲν ξέρετε ὅτι ἐκεῖνος ποὺ προσκολλᾶται στὴν πόρνη εἶναι ἕνα σῶμα μ᾿ αὐτήν; Γιατί θὰ γίνουν, λέγει, οἱ δυὸ μία σάρκα. Ἐκεῖνος δὲ ποὺ προσκολλᾶται στὸν Κύριο εἶναι ἕνα πνεῦμα μ᾿ Αὐτόν. Ἀποφεύγετε τὴν πορνεία. Κάθε ἄλλο ἁμάρτημα ποὺ κάνει ὁ ἄνθρωπος εἶναι ἔξω ἀπὸ τὸ σῶμα, ἐκεῖνος ὅμως ποὺ πορνεύει, ἁμαρτάνει πρὸς τὸ ἴδιο του τὸ σῶμα. Ἢ δὲν ξέρετε ὅτι τὸ σῶμα σας εἶναι ναὸς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ποὺ εἶναι μέσα σας καὶ τὸ ὁποῖο ἔχετε ἀπὸ τὸ Θεό, κι ὅτι δὲν ἀνήκετε στοὺς ἑαυτούς σας; Ἔχετε ἀγορασθεῖ ἀντὶ τιμήματος. Δοξάστε λοιπὸν τὸ Θεὸ μὲ τὸ σῶμα σας καὶ τὸ πνεῦμα σας, τὰ ὁποῖα ἀνήκουν στὸ Θεό.)

  • 21 Μαΐου 2017, 08:36 | Γιάννης

    Διαφωνώ πλήρως με την άποψη ότι κάποιος μπορεί να έχει σήμερα ή αύριο διαφορετική εικόνα γιά το φύλο του.Γεννιόμαστε είτε άνδρες είτε γυναίκες και δεν αλλάζει από τις εκάστοτε επιθυμίες μας.

    Επίσης διαφωνώ και με τον τρόπο που προσπαθούν να μας το επιβάλλουν,παρά την εκπεφρασμένη άποψη της πλειοψηφίας της κoινωνίας περί αντιθέσεως της σε κάτι τέτοιο.

    Δεν πρόκειται γιά δικαίωμα ολίγων,αλλά γιά δικαίωμα της πλειοψηφικής κοινωνίας σε ποιό πλαίσιο θέλει να ζει,να αναπτύσσεται και να δημιουργεί.

  • 20 Μαΐου 2017, 15:32 | Νεκταριος Κανιας

    Επιτρέψτε μου να ρωτήσω: Μέχρι πόσες φορές μπορεί κάποιος/α να αλλάξει το φύλο του/της;
    Γιατί δεν έχει συνέπειες στην υιοθεσία παιδιών αφού είχε δωθεί το παιδί με άλλες συνθήκες; Ξέρουμε πόσο δύσκολα δίνεται ένα παιδί προς υιοθεσία.
    Πρόταση: Να υπάρχουν εξετάσεις απο ψυχίατρο ψυχολόγο και παθολόγο και να αποφασίζεται η νομιμοποίηση αλλαγης φύλου απο επιτροπή. Δεν μπορεί ο πολίτης να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και το κράτος να αποδέχεται χωρίς να ελέγχει.
    Αυτοπροσδιορίζομαι λοιπόν ψυχοπαθής ή παράλυτος με 81% αναπηρία. Κόψτε μου επίδομα χωρίς να περάσω απο επιτροπή. Εφόσον η αλλαγή φύλου μπορεί να επειρεάσει υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος πρέπει τουλάχιστο να ελέγχεται. Κατα την ταπεινη μου αποψη.

  • 20 Μαΐου 2017, 15:48 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΕΑΣ

    Οι ανάγκες της προσωπικότητος του ανθρώπου είναι πολλές :
    Μία ανάγκη είναι να ταυτίζεται με τους άλλους. Άλλη ακριβώς αντίθετη είναι και να διαφέρει απ΄ αυτούς. Μία τρίτη είναι να ανήκει σε ομάδα (αίσθημα του belonging). Υπάρχουν και πλήθος άλλες.
    ΟΙ ανάγκες των παιδιών και τα δικαιώματά τους στη ζωή και στην Ευτυχία εκφράζονται άριστα στην άποψη του Freud : Άμα θέλεις ένα παιδί να το κάνεις καλό κάνε το πρώτα ευτυχισμένο.

    Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ατόμων είναι δεδομένος εκ γενετής.
    Η Ανατολή είναι μία και μοναδική. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλές Ανατολές του Ήλιου ούτε πολλοί προσανατολισμοί.
    Σχετικός με το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι ο τόμος του έτους 2009 του Περιοδικού Journal of human sexuality, που εκδίδει το Ινστιτούτο Narth στις ΗΠΑ.
    Ο Τόμος βασίζεται σε 600 περίπου σχετικές έρευνες των τελευταίων ετών.

    Η αλλαγή φύλου θα απαλλάσσει το άτομο και από την υποχρέωση στράτευσης ;

    Ο Νόμος 4356/24.12.2015 για το σύμφωνο συμβίωσης μήπως οδήγησε στην αποκτήνωση του λαού μας ;

    Φοβάμαι ότι θα συμβάλλει σ΄ αυτό και η επιχειρούμενη νέα νομοθετική κατοχύρωση πραγμάτων μη αναγκαίων.

  • 19 Μαΐου 2017, 21:43 | ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΣ

    Συγχαρητήρια σε αυτούς που φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο , όσο για τα πικρόχολα σχόλια σας πληροφορώ ότι οι άνθρωποι γεννιόνται σαν άνδρες , γυναίκες , τράνς , ιντερσεξ , gay , λεσβίες , σε άπειρους συνδοιασμούς του Χ και του Υ , από γονείς σαν και εσάς , σαν και εμάς .
    Ο κος τάδε μας δίνει τον ορισμό του παρα φύσιν με βάση τα δικά του κριτήρια , αγαπητέ κύριε και αυτούς τους ανθρώπους ο Πανάγαθος τους έφτιαξε και όπως ξέρουμε είναι αλάνθαστος , από μάνα γεννήθηκαν , όχι από εργαστήριο και έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ζήσουν όπως εκείνοι αυτοπροσδιορίζονται , όχι όπως εσύ θέλεις.
    Πιστεύετε ότι ένας gay θα αλλάξει τα χαρτιά του και θα εμφανίζεται σε όλη του τη ζωή σαν γυναίκα για να μπορέσει να υιοθετήσει μαζι με το σύντροφο του ενα παιδί , ενω μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί εκείνος (κάνοντας εικονικό γαμο ) και ένα ο συντροφός του ;
    Στήν περίπτωση αυτή θα έχουμε δύο ευτυχισμένα παιδιά σε μία οικογένεια με δυο μπαμπάδες , προτιμάτε να μεγαλώσουν σε κάποιο ίδρυμα ;
    Ο πατέρας ενός ΤΡΑΝΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

  • 19 Μαΐου 2017, 20:21 | Αθανάσιος Μπαρακίτης

    Διαβάζοντας το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μου δημιουργείται η εντύπωση ότι καταργούνται εντελώς της λογικής οι όροι. Δηλαδή όταν βλέπεις το ανδρικό και το γυναικείο σώμα καταλαβαίνεις αμέσως το ρόλο τη χρήση των οργάνων και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους.
    ΑΝ δώσεις το δικαίωμα στον καθένα να διαλέγει φύλο και ισχυρίζεται ότι είναι «άνδρας» ή «γυναίκα» άσχετα από την ανατομία του σώματος του τότε χάνεται η έννοια του φύλου. Καλύτερα να καταργηθεί. Τι νόημα έχει;
    Έπειτα τι είδους αλλοίωση είναι αυτή που επιχειρείται να εισαχθεί στην ανθρώπινη κοινωνία; Μέχρι της 17 Μαΐου 1990 η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν ψυχική ασθένεια. Τώρα τι άλλαξε; Προέκυψαν νέα επιστημονικά δεδομένα; Ποιά είναι αυτά; Άπό την αρχαιότητα η αρσενοκοιτία θεωρούνταν επαίσχυντη. Υπήρξαν ακόμα και αυτοκράτορες τέτοιοι που δεν τόλμησαν να νομοθετήσουν υπέρ του πάθους αυτού. Ξέρανε τι είναι και όλοι ξέρουμε τι είναι. Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε μήπως εμείς σφάλουμε σήμερα;
    Έπειτα γιατί να αγνοήσουμε το δεδομένο της Παλαιάς Διαθήκης; Το βιβλίο αυτό εκτός από θρησκευτικό είναι και ιστορικό. Εξιστορεί γεγονότα που έγιναν. Αν ύιοθετήσουμε σαν κοινωνία με νομοσχέδια αυτά τα πράγματα θα το πληρώσουμε όλοι σαν κοινωνία. Γιατί να εξαναγκαστούμε όλοι σε αυτή τη φθορά; Και φανταστείτε ότι η καύση της πόλης των Σοδόμων έγινε με την αρσενοκοιτία. Σήμερα με την διεμφυλικότητα και με τις έμφυλες ταυτότητες και με τις αλλαγές φύλου και με τις διαταραχές φύλου και όλα αυτά τι συμβεί δηλαδή;

    Έπειτα πόσες φορές θα μπορεί να αλλάζει ο καθένας το φύλο του; Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι κάποια γυναίκα που «αισθάνεται» άνδρας δεν θα ξανααισθανθεί γυναίκα; Δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει; Τι θα γίνει τότε;
    Έπίσης οι γυναίκες που θα το γυρίσουν σε άνδρες θα πηγαίνουν στρατό;
    Θα μπορεί κάποιος να το γυρίζει σε γυναίκα για να αποφύγει τη στράτευση;
    Με τις υιοθεσίες τι θα γίνει; Αν επιχείρημά μας είναι ότι καταδικαζόμαστε από τη EU τότε σύντομα θα καταδικαστούμε και για τις υιοθεσίες. Τι θα κάνουμε τότε;

    Δυστυχώς η αποκοπή μας από το Θεό μας έχει ρίξει σε μία άνευ προηγουμένου σύγχηση. Δε ξέρουμε τι είναι δικαίωμα και τι είναι ασθένεια. Καταργήσαμε τη λογική.

    Εϋχομαι να μη προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο και προς όφελος των ομοφυλοφίλων αλλά και προς όφελος της κοινωνίας μας.

  • 19 Μαΐου 2017, 12:12 | π.ΚΠ

    Ο κάθε ζωντανός οργανισμός, άρα και ο άνθρωπος γεννιέται με ένα συγκεκριμένο σώμα και άρα ένα συγκεκριμένο φύλο! Κάποια πράγματα δεν είναι θέμα επιλογής. Αν είναι θέμα επιλογής το φύλο, γιατί να μην είναι θέμα επιλογής π.χ. και το αν θέλω να είμαι άνθρωπος με χίλιες δυο φορολογικές και όχι μόνο υποχρεώσεις και όχι κάποιο ζώο χωρίς καμία υποχρέωση! Ούτε καν εγγραφή σε ληξιαρχείο! Κάποια πράγματα δεν είναι δικαιώματά μας! Με ρώτησε κανένας αν ήθελα να γεννηθώ στην Ελλάδα και από τους συγκεκριμένους γονείς; Με ρώτησε αν ήθελα να γεννηθώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πότε θέλω να πεθάνω; Τη φύση αν την βιάζουμε εκδικείται! Όπως τα μάτια υπάρχουν στο σώμα μας για να βλέπουμε, τα αυτιά για να ακούμε, έτσι και τα γεννητικά όργανα υπάρχουν για την αναπαραγωγή. Το να τα χρησιμοποιώ για άλλο λόγο άσχετο με το λόγο για τον οποίο υπάρχουν είναι διαστροφή της φύσης! Γι αυτό και πιστεύω ότι και μόνο η φράση του παρόντος άρθρου ότι «Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.» πάσχει ως προς την ουσία της. Το φύλο του κάθε ζωντανού οργανισμού είναι αυταπόδεικτο μόνο από τα γεννητικά όργανα που έχει και αλλάζει μόνο χειρουργικά! Είτε μας αρέσει είτε όχι! Και πάλι η αλλαγή αυτή σημαίνει καταστροφή καθώς παύει η δυνατότητα αναπαραγωγής! Ποιος άνθρωπος που γεννήθηκε με ανδρικά όργανα μπορεί να μείνει με φυσικό τρόπο έγκυος; Ποια γυναίκα μπορεί να δώσει δικό της σπέρμα για να δημιουργηθεί άνθρωπος; Όποιος δεν τα βλέπει αυτά εθελοτυφλεί! Γι αυτό και πρέπει να αποσυρθεί ένα νομοσχέδιο που πάει αντίθετα στη φύση!

  • 19 Μαΐου 2017, 01:06 | Ελενη Μιχαλοπούλου

    Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φυλου είναι ενα σπουδαίο δημοκρατικό βήμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ της ισότητας όλων μας το κράτος πρέπει να προσφέρει ασφάλεια σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις κ αποκλεισμους. Μακάρι να ψηφιστεί.

  • 18 Μαΐου 2017, 22:45 | Άγγελος Τζέλα

    Ελπίζω μετά το δικαίωμα του προσδιορισμού του φύλλου μου, που θα έχει και νομική υπόσταση, ελπίζω να μπορώ να κάνω χρήση του δικαιώματος που θα απορρέει απο αυτό, και να απαιτήσω ιατρική κάλυψη απο το ΙΚΑ ώστε χειρουργικά να απαλλαγώ απο το πέος μου, που μου δυσχεραίνει στην κινητικότητα μου όταν φοράω στρινγκ.
    Σύριζα δαγκωτό ξανά.

  • 18 Μαΐου 2017, 16:13 | Φώτης Α.

    Έχει γίνει ΜΕΓΑΛΟ μπέρδεμα στο μυαλό κάποιων το τι σημαίνει «χρηστά ήθη» στα ΝΟΜΙΚΑ, μπερδεύουν την (ενδεχόμενη) διαφορετική φιλολογική σημασία του όρου.

    Όσο για την τεκνοθεσία από γκέι ζευγάρια, θέμα που θα συζητήσουμε σε άλλο νομοσχέδιο κάποια στιγμή, οι 22 χώρες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που την ψήφισαν (ανάμεσά τους ΚΙ η Ιρλανδία με δημοψήφισμα και πλειοψηφία ΥΠΕΡ με 62%), η Πορτογαλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ (με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αυτής) ΔΕΝ βλέπουν τίποτα «κακό» σε αυτή την νομοθέτηση.
    Οπότε με την σειρά μου ΔΕΝ καταλαβαίνω τον πανικό που πιάνει κάποιους μπροστά σε αυτό το ζήτημα!

  • 17 Μαΐου 2017, 16:33 | Χρήστος Μπονατάκης

    ΠΡΟΣΟΧΗ!
    Μία ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΤΡΑΓΩΔΙΑ που προκύπτει απ’ τον παρόν σχέδιο νόμου είναι ότι, φαίνεται να ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» …Η ΦΡΙΚΩΔΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΝΟΣ (ανήμπορου να υπερασπιστεί τον εαυτό του) ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ …ΖΕΥΓΑΡΙΑ!

    Πολύ απλά δηλαδή, εάν προσέλθει στην όποια υπηρεσία υιοθεσιών, …«ζευγάρι» δύο αντρών (ή δύο γυναικών) οι οποίοι όμως έπειτα από μεταβολή φύλου ενός εκ των δύο, θα φαίνονται-υπάρχουν επισήμως ως μία σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας, τότε, ο υπάλληλος της υπηρεσίας θα οφείλει ίσως να προωθήσει το αίτημα υιοθεσίας, καθ’ ότι -εάν το σχέδιο νόμου επικυρωθεί- το αίτημα αυτό ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ …«ΕΤΕΡΟΦΥΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ»!!!

    Δηλαδή, η αίτηση υιοθεσίας ενός τέτοιου κατ’ επίφαση-κατ’ όνομα «ετερόφυλου» ζευγαριού και προς ισότιμη δήθεν αντιμετώπιση ή αποφυγή διακρίσεων (ανάλογα βέβαια με τις ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ «ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ» των διαχειριζόντων το αίτημα ή και υποχρεωτικά), ίσως να έχει ίσες ευκαιρίες με την αντίστοιχη αίτηση ενός πράγματι ετερόφυλου ζευγαριού!
    Πρόκειται για ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

    Πόση αλήθεια ΝΕΚΡΩΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ χρειάζεται ώστε να αποκαλέσει κανείς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αγάπη προς τα παιδιά, την εικόνα εκείνη κατά την οποία κάποτε (ή και τώρα σε άλλες χώρες), ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΦΥΛΩΝ «ΓΟΝΙΩΝ», τη συνοδεία φυσικά των απαραίτητων για την περίσταση ευχών όπως:
    …«συγχαρητήρια» …«να σας ζήσει», …«καλή ανατροφή»!!
    Υπάρχει άραγε κανείς στην όλη αυτή ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΗ …«ΤΕΛΕΤΗ», που να σέβεται στοιχειωδώς τα δικαιώματα του άτυχου εκείνου βρέφους-παιδιού;;

    Με βάση τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ΟΗΕ, αρθ. 27, παρ. 1:
    «Τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΨΥΧΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ»!

    Σε περίπτωση βέβαια δυνατότητας υιοθεσίας παιδιού από ομόφυλα «ζευγάρια», περισσεύει η οποιαδήποτε επισήμανση του μεγέθους τοιαύτης διαστροφής και κυρίως, η ανάλυση περί του πόσο αυτό επιτρέπει …«τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξη» του παιδιού!

    Θα ήταν ίσως συνεπές αλλά και συμβολικής σημασίας όπως οι ταύτα υποστηρίζοντες, (κυρίως πολιτικοί) ….να πρόβαιναν σε ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ κατά την οποία σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, θα εκχωρείται η κηδεμονία των παιδιών τους …ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ομόφυλα «ζευγάρια»!!
    Ως πατέρας 4 παιδιών γνωρίζω καλά ότι κάτι τέτοιο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Κάποιος που φροντίζει για το μέλλον τους.
    Αντιθέτως, με αυτό τον φρικώδη τρόπο και εκμεταλλευόμενος παράλληλα κανείς την αδυναμία ενός παιδιού να αντιδράσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, το καταδικάζει ευθύς εξ’ αρχής σε ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!!

    Εάν έρθει κάποτε μια μέρα που η παραπάνω δυνατότητα θα είναι αποδεκτή κοινωνικά και ηθικά, αν μη τι άλλο αφ’ ενός, θα μιλάνε ίσως κάποιοι για «ήθη», αλλά βεβαίως αυτά …ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΣΤΑ! (για χρηστά ήθη Συντ. 5, 1• Αστ. Κωδ. 178, 281).

    Ορισμός για χρηστά ήθη:
    «αι ιδέαι του εκάστοτε κατά την γενικήν αντίληψην (δηλ. του μέσου), χρηστώς (δηλ. συνετά, ηθικά και ενάρετα) και εμφρόνως σκεπτομένου κοινωνικού ανθρώπου» (ΑΠ 398/1975).
    (Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συμβαίνει στην Ελλάδα).

    Αφ ετέρου δε, θα έχουμε «αγγίξει» πολιτισμικά και ως κοινωνία (επισήμως και με κρατική …μέριμνα) ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!!

  • 17 Μαΐου 2017, 15:58 | Φώτης Α.

    Χάρη, μπράβο για την εκτενή αναφορά στην πρώτη καταγεγραμμένη ιατρικά περίπτωση ίντερσεξ ατόμου στην Ευρώπη.

    Ανέφερα το ίδιο ρεπορτάζ σε άλλο άρθρο του παρόντος νομοσχεδίου, δεν είχα διαβάσει το δικό σου ποστ.

    Στέκομαι στον Μισέλ Φουκό, ο οποίος ανακάλυψε τα ημερολόγιά της στα αρχεία του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής τη δεκαετία του ’70. Περιγράφει την ιστορία ενός ατόμου που βρέθηκε «υπό την τ-υ-ρ-α-ν-ν-ί-α της κοινωνίας για το φύλο και την αναπόφευκτη επιμονή ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα. Και οι επιλογές ήταν μόνο δύο».

    ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές τις καταπιεστικές καταστάσεις επιθυμεί ο σημερινός νομοθέτης να αποφύγει, προβαίνοντας στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, έστω με καθυστέρηση δεκάδων ετών!

  • 17 Μαΐου 2017, 11:42 | Χαρης

    H Χέρκιουλιν γεννήθηκε το 1838, στο Σεντ Ζαν Ντ’ Ανζελί, μια μικρή πόλη στη δυτική Γαλλία (σημ: ως ημέρα γέννησης της έχει οριστεί η 8η Νοέμβρη που σήμερα αποτελεί και την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των ιντερσεξ ατόμων). Ο πατέρας της πέθανε λίγο μετά τη γέννα της. Η Μπάρμπιν μέσω μια φιλανθρωπικής υποτροφίας παρακολούθησε ένα οικοτροφείο κοριτσιών. Η μητέρα της ήταν φτωχή κι όταν η Μπάρμπιν μεγάλωσε αρκετά την έβαλε να δουλεύει μαζί της ως υπηρέτρια σε πλούσια σπίτια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

    Όταν μπήκε στην εφηβεία, sύμφωνα με το αφιέρωμα του timeline.com, οι αλλαγές που επήλθαν στο σώμα της είχαν ως αποτέλεσμα να την αποξενώσουν οι συμμαθήτριές της. ‘Τα χαρακτηριστικά μου είχαν μια σκληρότητα που δύσκολα δεν θα παρατηρούσε κανείς’, έγραψε η ίδια στο ημερολόγιό της. Ανέπτυξε μεγάλη τριχοφυΐα στα μάγουλα, το σαγόνι και πάνω από τα χείλη της. Τις έκοβε με ψαλίδι για να μην τραβάει την προσοχή και να αποφύγει τις κοροϊδίες. Έχοντας επίγνωση των διαφορών της από τα άλλα κορίτσια φορούσε μακριά ρούχα για να μην φαίνονται οι τρίχες στα χέρια της και απέφευγε το κολύμπι με τους φίλους της στην παραλία.

    Την έλκυαν οι γυναίκες. Στα 18 της χρόνια έγινε δασκάλα και ερωτεύτηκε μια συνάδελφό της, τη Σάρα. Ζήτησε να τη βοηθήσει με το φόρεμά της (αυτά τα αποσπάσματα του ημερολογίου της είναι ιδιαίτερα ρομαντικά: ‘θα την έντυνα και με μια ανυποψίαστη ευτυχία θα χαλάρωνα τις χαριτωμένες μπούκλες των φυσικά κυματιστών μαλλιών της’) και η οικειότητα μεταξύ τους προχώρησε. Μέχρι που έγινε σχέση. Η δημόσια αγάπη τους που χαρακτηριζόταν από εγκαρδιότητα, φιλιά και τρυφερούς χαρακτηρισμούς έγινε αντικείμενου περιέργειας και σχολιασμού στο σχολείο και την κοινότητα. Στο τέλος για να προστατεύσει την φήμη της οικογένειας η μητέρα της Σάρα τις διέταξε να το τελειώσουν. Συνέχισαν ως εραστές, αν και πιο διακριτικά. Αυτό που σηματοδότησε το τέλος της σχέσης ήταν το μοιραίο ραντεβού με το γιατρό.

    Στην πρώτη επίσκεψη της Μπάρμπιν ο γιατρός δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξή του για την ασάφεια της φυσιολογίας της ασθενούς του. Αυτό που ακολούθησε ήταν εξετάσεις επί εξετάσεων από πλήθος γιατρών με μοναδικό σκοπό να προσδιοριστεί το φύλο της. Ο κύκλος αυτός των εξετάσεων άφησε πίσω του πλήθος λεπτομερών ιατρικών αρχείων, από τα οποία και γνωρίζουμε τη φυσιολογία της Μπάρμπιν. Είχε κατά τα φαινόμενα μεγάλα χείλη, γυναικεία ουρήθρα, κόλπο ιδιαίτερα ρηχό που δεν οδηγούσε σε τράχηλο ή μήτρα. Οι γιατροί παρατήρησαν ‘ένα είδος αδιάτρητου πέους που θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετικά πολύ ανεπτυγμένη κλειτορίδα’. Βρήκαν επίσης όρχεις στις δυο πλευρές των χειλέων της Μπάρμπιν (στην πραγματικότητα ένα «διαιρεμένο όσχεο»). Τελικά κατέληξαν ότι τα αντρικά χαρακτηριστικά κυριαρχούσαν και καθόρισαν την Μπάρμπιν ως άντρα.

    Αυτό που ακολούθησε ήταν γραφειοκρατία. Οι γιατροί κανόνισαν να αλλάξει το νομικό της καθεστώς και να αναγνωριστεί ως άντρας. Πρότειναν το Άμπελ Μπάρμπιν ως πιο αρρενωπό για την αντικατάσταση του Αλεξίνα που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε. Η μητέρα της Σάρα έμεινε έκπληκτη από τα αποτελέσματα και ένιωσε συμπόνια για τον φίλο – πλέον – της κόρης της. Παρ’ όλα αυτά η σχέση αυτή τελείωσε.

    Στη συνέχεια ξεκίνησαν τα δύσκολα. Στην αρχή σχεδόν κανείς δεν αναγνώριζε τον Άμπελ στην πρώτη εμφάνισή του στην εκκλησία με αντρικά ρούχα. Σύντομα έγινε το θέμα συζήτησης ολόκληρης της πόλης. Η μεταμόρφωση της Μπάρμπιν, όπως την αποκαλούσαν, έγινε επίσης το αγαπημένο θέμα κουτσομπολιού στην παραλία. Μερικοί κουτσομπόληδες, όπως λέει η ίδια, ‘με είδαν σαν έναν αληθινό Δον Ζουάν, κι έλεγαν ότι είχα φέρει παντού ντροπή και ατιμία κι ότι κέρδισα από την κατάστασή μου καθώς την χρησιμοποίησα για να συνάπτω κρυφά ερωτικές σχέσεις με γυναίκες’.

    Ο Τύπος της εποχής φυσικά ασχολήθηκε με το θέμα κι εφημερίδες ακόμη και του Παρισιού άρχισαν να γράφουν για το ‘κορίτσι που ήταν, απλά, ένας νεαρός άνδρας’. Το ότι σήμερα γνωρίζουμε την ιστορία της Μπάρμπιν το οφείλουμε στον Μισέλ Φουκό, ο οποίος ανακάλυψε τα ημερολόγιά της στα αρχεία του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής τη δεκαετία του ’70. Περιγράφει την ιστορία ενός ατόμου που βρέθηκε ‘υπό την τυραννία της κοινωνίας για το φύλο και την αναπόφευκτη επιμονή ότι κάθε άτομο πρέπει να έχει ένα. Και οι επιλογές ήταν μόνο δύο’.

    Μέχρι τα τέλη της τρίτης δεκαετίας της ζωής της, η Μπάρμπιν αναζητούσε μόνιμη δουλειά αλλά την απέρριπταν επανειλημμένα. Μάλιστα μια γυναίκα την έκρινε πολύ αδύναμη για να γίνει ακόλουθος. (‘Δυστυχώς έλεγε την αλήθεια’, γράφει η Μπάρμπιν). Μέχρι το τέλος της ζωής της, η Μπάρμπιν έζησε στην απόλυτη μοναξιά, στη σκοτεινή σοφίτα ενός κτιρίου σε μια φτωχική γειτονιά του Παρισιού.

    Βρέθηκε νεκρή στα 30 της μόλις χρόνια, τον Φεβρουάριο του 1868. Αυτοκτόνησε εισπνέοντας τους καπνούς μια καρβουνόσομπας. Ήταν το θύμα μιας κοινωνικής κατασκευής που δεν είχε καθόλου χώρο για εκείνη.

    Τα ημερολόγιά της βρέθηκαν πάνω σε ένα τραπέζι. Ήταν το ένα από τα συνολικά τέσσερα έπιπλα της Μπάρμπιν. Οι τελευταίες τις λέξεις ήταν για την ‘παράξενη και διπλή ύπαρξή της’. Στον κόσμο που την απέρριψε, την εξευτέλισε και στο τέλος την λυπήθηκε, έγραψε:

    ‘Πρέπει κανείς να σας λυπάται περισσότερο από εμένα, ίσως. Κοιτάζω από ψηλά την απόλυτη μιζέρια σας, από τη γειτονιά των αγγέλων. Διότι, όπως είπατε, η θέση μου δεν είναι στη στενή σας σφαίρα. Εσείς έχετε τη γη, εγώ έχω απεριόριστο χώρο. Αλυσοδεμένοι εκεί κάτω με τα χιλιάδες δεσμά των χυδαίων υλικών σας αισθήσεων, τα πνεύματά σας δεν μπορούν να βυθιστούν σε αυτόν τον απέραντο Ωκεανό του απεριόριστου, όπου χαμένη για μια ημέρα στις άγονες ακτές σας, η ψυχή μου πίνει βαθιά’.

  • 16 Μαΐου 2017, 17:24 | Σταύρος Φ.

    Αν σήμερα πάει ένα ομόφυλο ζευγάρι να υιοθετήσει παιδί απλά δεν μπορεί. Με την εφαρμογή του νόμου, όμως το ομόφυλο ζευγάρι θα γίνεται με μια αίτηση… «ετερόφυλο». Έχοντας λοιπόν ίσα δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα ετερόφυλα ζευγάρια, δύο άντρες, από τους οποίους ο ένας πλέον θα γραφτεί σαν «γυναίκα», θα μπορούν άνετα να… ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ..

  • 16 Μαΐου 2017, 17:32 | Φώτης Α.

    A) Ως προσωπικότητα νοείται «το σύνολο των ιδιοτήτων ικανοτήτων και καταστάσεων, που αφενός μεν προκύπτουν από την υπόσταση του ανθρώπου ως ελλόγου και συνειδητού όντος, αφετέρου δε εξατομικεύουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο»

    Αριστόβουλος Μάνεσης, Ατομικές Ελευθερίες, 1982.

    B) Σε ΚΑΜΙΑ όμως περίπτωση η επίκληση των «χρηστών ηθών» Δ-Ε-N μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για την έμμεση ε-π-ι-β-ο-λ-ή προτύπων κοινωνικής συμπεριφοράς που είναι δυνατόν να α-λ-λ-ο-ι-ώ-σ-ο-υν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε ατόμου.

    Κώστας Χρυσόγονος, Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,Β έκδοση , 2002.

  • 16 Μαΐου 2017, 16:31 | Χρήστος Μπονατάκης

    Σε σχόλιο της παρούσας διαβούλευσης αναφέρεται ότι:
    «Τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκα ή άντρας δεν είναι παραφύσην όπως κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα. Τα άτομα αυτά υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες με την μορφή έκφρασης …του αντίθετου φύλου από αυτό της γέννησης»!
    Όταν λέγεται ότι κάποιος γεννιέται με ένα φύλο πχ. άντρας αλλά εκφράζει το αντίθετο φύλο (ή αυτοπροσδιορίζεται έτσι), τότε κατ’ ουσία, δίνεται αυτός καθαυτός …Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ!!

  • 16 Μαΐου 2017, 11:31 | Χρήστος Μπονατάκης

    Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και τη διαφορετικότητα εννοείται ότι οφείλει με κάθε τρόπο να διασφαλιστεί, αποκλειόμενης φυσικά κάθε στοχοποιημένης σωματικής ή ψυχολογικής βίας.
    Να διασφαλιστεί όμως ως δικαίωμα και ΟΧΙ ΩΣ ΕΞ ΙΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ!
    Στο όνομα του οφειλόμενου προς τους ομοφυλόφιλους αλλά και προς όλους σεβασμού, αγάπης ή και φιλίας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΦΑΣΗ Ή Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ.
    Το παραμύθι αυτό πρέπει επιτέλους να τελειώσει! Ο εκβιασμός αυτός συνιστά ένα σαφέστατο, ΙΔΙΟΤΥΠΟ BULLING.
    Το δε πρόταγμα του εκβιαστικού αυτού διλλήματος συνοψίζεται στο ότι εάν κανείς δεν συμφωνεί ή εκφράζει κάποια αντίθεση, ή απλά τον προβληματισμό του για την προώθηση θεσμικής καταξιώσεως των ποικιλόμορφων ‶σεξουαλικών προσανατολισμών″, ευθύς αποτελεί αντικείμενο χαρακτηρισμών και θεωρείται από πολλούς φοβικός, οπισθοδρομικός, φανατικός κτλ.
    Και όλα αυτά φυσικά, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποια η συμπεριφορά και σχέση του ανθρώπου αυτού, προς τους πάσης φύσεως «διαφορετικούς» συνανθρώπους του.
    Πρόκειται ακριβώς για την άλλη όψη του ιδίου νομίσματος• φασιστοειδή αντιμετώπιση εξ’ ορισμού!
    Γιατί επίσης πρέπει όλες οι μορφές σεξουαλικής συμπεριφοράς να καταξιωθούν θεσμικά, (και κατόπιν, προς αποφυγή τάχα διακρίσεων …να διδαχτούν και στα σχολεία;;)
    Σχετικώς πάντως, κατά το αρθ. 281 του Αστικού Κώδικα: «Η άσκηση του δικαιώματος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ.
    Για παράδειγμα οι μουσουλμάνοι με βάση τη θρησκεία τους μπορούν να είναι παντρεμένοι με 3 γυναίκες. Το ότι δεν μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα, τρόπον τινά είναι καταπιεστικό για τους ιδίους καθ ότι ούτε νιώθουν, ούτε είναι κακό γι αυτούς. Κάθε άλλο. Παρά ταύτα η εφαρμογή αυτών των ηθών στη χώρα μας αν μη τι άλλο είναι προδήλως αντίθετο στα χρηστά μας ήθη.
    Τα δε χρηστά ήθη είναι βεβαίως μη αναθεωρήσιμα συνταγματικώς (Συντ. αρθ. 110, παρ. 1, βλ. και Αστ. Κωδ. αρθ. 178).

  • 15 Μαΐου 2017, 16:48 | Φώτης Α.

    Τι για «ρατσισμό» λέει ο άλλος, τι για «ηθικές αναστολές».
    α)Η νομοθετική εξουσία δεν αποφασίζει με βάση την «ηθική» οποιασδήποτε θρησκείας, βρισκόμαστε στην κοσμική Ευρώπη του 2017 κι όχι στον μεσαίωνα κατά τον οποίο αποφάσιζε η «ιερά εξέταση»,

    β) Ρατσισμός προς την πλειοψηφία ΔΕΝ υφίσταται ούτε θεμελιώνεται, όταν απλά (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) δίνονται ΚΑΙ στην μειοψηφία δικαιώματα ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με τα ΗΔΗ δεδομένα για την πλειοψηφία, δικαιώματα μάλιστα που σε ΤΙΠΟΤΑ δεν επηρεάζουν την νομική κατάσταση της πλειοψηφίας.

    γ) Δημοψηφίσματα στην ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Ευρώπη για θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων ΔΕΝ συνηθίζονται. ΑΥΤΗ είναι εξάλλου κι η έννοια του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ενός πολίτη, το ότι ΔΕΝ μπορεί να τεθεί στην κρίση άλλου πολίτη μέσω «άμεσων λαϊκών ψηφοφοριών»!

  • 15 Μαΐου 2017, 16:35 | Φώτης Α.

    «Παραβατικότητα» λέει ένας άλλος (ΠΑΛΙ άσχετος με τα νομικά)και «νομιμοποίηση της παραβατικής» συμπεριφοράς μέσω του νομοσχεδίου αυτού; Από πότε η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου οδηγεί ή επιτρέπει την παραβατικότητα; ΠΟΥ ζείτε μερικοί που τα γράφετε αυτά τόσο άκριτα;
    Στον ευρωπαϊκό μεσαίωνα;

    Σαχλές συγκρίσεις των τρανς συμπολιτών μας με τους κτηνοβάτες είναι επίσης εντελώς απαράδεκτες, στην περίπτωση των ζώων ΔΕΝ υπάρχει συναίνεση του ζώου, εξάλλου το παρόν νομοσχέδιο ΔΕΝ αναφέρεται σε σεξουαλικές σχέσεις, αλλά στον νομικό προσδιορισμό του φύλου του κάθε ατόμου μέσω του ληξιαρχείου.

    Πλήρη τρικυμία εν κρανίω έχετε μερικοί που γράφετε εδώ μέσα, ΔΕΝ βουτάτε τη γλώσσα στο μυαλό, με αποτέλεσμα αρκετά από τα σχόλιά σας να είναι από εντελώς αντιεπιστημονικά κι επικίνδυνα ως εξαιρετικά αστεία!

  • 15 Μαΐου 2017, 15:54 | Σταύρος Φ.

    Χρειάζεται πολλή προσοχή όταν γίνεται επίκληση  σε μια απλή αυτοσυνειδησία – αυτοπροσδιορισμό  (με βάση το αντικείμενο της επιθυμίας ή και όχι) προκειμένου να στηριχτεί και να προωθηθεί  θεσμικά, στη δημόσια ζωή και τα -προς την κοινωνία και τα παιδιά της- πρότυπα, οποιαδήποτε… εκτροπή εκ της ανθρωπίνης φυσιολογίας, οντολογίας και σεξουαλικότητας.

     Εάν κανείς παρακολουθήσει ντοκιμαντέρ για παιδόφιλους  (διαφορετικής φύσεως εκτροπή βεβαίως), θα ακούσει πολλούς από τους ιδίους να ισχυρίζονται με ειλικρίνεια ότι: πάντοτε θυμόντουσαν τον εαυτό τους, το αντικείμενο της επιθυμίας τους να είναι …τα παιδιά!

     Αυτή ήταν -και είναι- η αυτοσυνειδησία τους και το φυσιολογικό για τους ιδίους. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να ταυτίζονται αυτά τα δύο (ομοφυλοφιλία-παιδοφιλία). Πρέπει όμως παράλληλα να γίνει κατανοητό ότι ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ.

      Η προώθηση, ωστόσο, αυτών των ενεργειών και νομοθετημάτων θεμελιώνεται πάνω στην ίδια φιλοσοφία και προσέγγιση.

     Είναι ΑΛΛΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον άνθρωπο και τις επιλογές ή τις ιδιαιτερότητές του, και ΑΛΛΟ Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΡΗΣΗΣ, ακόμη περισσότερο όταν αυτή επιχειρεί να παραχαράξει την έννοια θεμελιωδών επιστημονικών, κοινωνικοπολιτισμικών και παιδαγωγικών σταθερών.

     Το πρώτο (ο σεβασμός) δείχνει ανθρωπιά και πολιτισμό, ενώ το δεύτερο (η καταναγκαστική επιβολή και θεσμοθέτηση) άκριτο δικαιωματισμό!
    [Πάντως αντίθετο στα χρηστά ήθη. Κατά τον Αστ. Κωδ. 178: «δικαιοπραξία που αντιβαίνει στα χρηστά ήθη είναι άκυρη». Ενώ κατά το Συντ. αρθ. 5, 1: «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Συνταγμα ή τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ»)].

  • 15 Μαΐου 2017, 09:29 | Αλέξιος

     
    .Σύμφωνα με το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών:

    Τα ίντερσεξ άτομα έχουν γεννηθεί με φυλετικά χαρακτηριστικά (γεννητικά όργανα, γονάδες και πρότυπα χρωμοσωμάτων) ……
    ……      Κάποιες χρωμοσωματικές ίντερσεξ μορφές μπορεί να μην είναι καθόλου ορατές.[11]

    Με βιολογικούς όρους, το βιολογικό φύλο καθορίζεται από μια σειρά παραγόντων στη γέννηση, όπως:[12]

    τον αριθμό και τον τύπο των φυλετικών χρωμοσωμάτων,
    τον τύπο των γονάδων – ωοθήκες ή όρχεις,
    τις φυλετικές ορμόνες,
    την εσωτερική αναπαραγωγική ανατομία (όπως η μήτρα στα θηλυκά) και
    τα εξωτερικά γεννητικά όργανα.
    Οι άνθρωποι που έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι ολοκληρωτικά αρσενικά ή ολοκληρωτικά θηλυκά στη γέννηση είναι ίντρεσεξ.[13]
    https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ίντερσεξ

    Για τα – trans- άτομα με συνηθισμένα σώματα προς το παρών υπάρχουν πολλές πάρα επιστημονικές γνώμες. Καθαρά επιστημονικές γνωμες ειναι σε μεγαλη έλλυψη , διοτι χρειάζαται χρ´νος για στατιστικα συμπεράσματα … η έρευνα και διαμάχη στην επιστήμη συνεχίζεται . 
    Για αυτό το τμήμα πληθυσμού ο νόμος τρέχει σαν την » καρότσα  μπροστά από το άλογο «.
    http://www.newsmax.com/Newsfront/lgbt-gay-transgender-study/2016/08/22/id/744644/
    και τα αντίθετα υπάρχουν  πολλά ….

    Οι ακατάλληλα άτομα τον έχουν συντάξει η πονηρά ;
    Ο συγκεκριμένος νόμος είναι πολύ ασαφές  και αντί να προστατέψει πιο εύκολα μπορεί να παρασύρει πολλά άτομα (π.χ. ευαίσθητα παιδιά – θύματα μιας προπαγάνδας – πρόωρης » εκπαίδευσης » ) στον σκοτεινό λαβύρινθο αναζήτησης σεξουαλικής ταυτότητος μέσα κυρίως από την ηδονή  και τρόπο απολαβής της και όχι από δημιουργία .

    Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που έφτιαξαν τον συγκεκριμένο νόμο, απλός χρησιμοποιούν τα καημένα  απροστάτευτα intersex παιδιά για να περάσουν έναν νόμο που έχει άλλο σκοπό . 
    Πιο;  
    Συντονίστε την φαντασία σας με τον νόμο και βάλτε την να δουλέψει …. πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τον Όουρβελ .

    Με τους τελευταίους παράγραφος που είναι απίστευτα « φλού «  για έναν νόμο
     πρός τα που στρέφει σιγα σιγά το θέμα ;
    – επίσης ξεκινάει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στην σχέση γονέων και παιδιών 
    που θα επιβληθεί ένας τρίτος παράγοντας   ; 
    http://www.mariayannakaki.gr/μαρια-γιαννακάκη-ενημερωση/συνεντεύξεις/1105-επιτέλους-και-στην-ελλάδα-το-σπίτι-του-παιδιού-συνέντευξη-στην-εφημερίδα-των-συντακτών
    Έχουμε δυστυχώς πολύ άσχημα παραδείγματα από την Σουηδία και την Νορβηγία .

    Επίσης θα προστατεύονται τα παιδιά από κάτι τέτοιο :
    http://www.thegatewaypundit.com/2017/05/feminist-mom-puts-son-ballet-vows-turn-proud-princess-whether-likes-not/
    μετάφραση εδώ :
    http://redskywarning.blogspot.gr/2017/05/3.html

    Τα Δικαιώματα Των Ανθρώπων έχουν πάρει μια δογματικά θρησκευτικού τύπου μορφή και υπό την αιγίδα αυτή επιβάλλονται πράγματα που θέτουν την ανθρώπινη κοινωνία στην αποσύνθεση και όχι το αντίθετο :

    …..   έχει γίνει πια κουραστικό να αποκαλούν όλους που δεν συμφωνούν  ρατσιστές, τρελούς , ….φόβοι κος  καϊ άλλες ανούσιες μορφές του new speak .
    Και στην απάντηση ακούγεται :

    Η αριστεροσύνη είναι στην πραγματικότητα μια ψυχική διαταραχή.

    που πάμε άνθρωποι ; 
    μήπως πρέπει να αλλάξουμε και τη έννοια –άνθρωπος –  γιατί ενοχλεί κάποιους  η απλός … για να προστατέψουμε τα δάση 

  • 15 Μαΐου 2017, 09:23 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

    Στο αόρατο θέατρο του χρόνου γίναμε ουραγοί μιας «προόδου» που λαχταρούμε για να ζήσουμε αληθινά. Αποδεικνύεται, όμως, ότι πρόκειται για μια ακόμη, πολύ πειστική μεταμφίεση της παρακμής. Και επιθυμώντας τόσο διακαώς εμείς, η γενιά που τώρα κατέχει θέσεις λήψης αποφάσεων, να ταχθούμε μετά των «ανοιχτών» μυαλών, για να καταξιωθούμε κι εμείς μαζί τους – ξεγελασμένοι κι εμείς από μια κίβδηλη ψευτοαναγνώριση – επιτρέπουμε να εσταλλάζονται στις ψυχές των παιδιών μας (αλλά και στις δικές μας, πρώτα) τοξικά διλήμματα (Είσαι αγόρι ή κορίτσι; – Είμαι αγόρι ή κορίτσι;) που δηλητηριάζουν το ίδιο το δέντρο της ζωής τους. Αφήσαμε ποιους; Νεόκοπους «φορείς προόδου» που δεν έχουν καμία πιστοποίηση; Αυτόκλητους μεσσίες; Ακατάρτιστους γεωπόνους που επαγγέλθηκαν θαύματα στη «φύση» ενώ δεν έπιασαν ποτέ στα χέρια τους χώμα, να φροντίσουν, να διαμορφώσουν, να διαπλάσουν την αντίληψη και τους προσανατολισμούς των παιδιών μας; Κι αυτοί, μέσα στην άγνοια, τη θλιβερή πλάνη τους – ή την κακοβουλία; μη γένοιτο! – ρίξανε χλωρίνη στις ρίζες. Σίγουρη συνταγή. ΈΧΟΥΜΕ ΌΜΩΣ, ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ. Επιτρέψαμε τις ψυχές των παιδιών μας να γίνουν χωματερές κάθε απορρίμματος ή θλιβερού, τοξικού αποβλήτου, έτσι φαίνεται.
    Μοιάζει να αποφασίσαμε να καταστρέψουμε την επερχόμενη γενιά. Πώς το κάνουμε αυτό;

    Ποια «γιορτή της μητέρας» γιορτάσαμε χθες; Ποιας μητέρας; Ποιοι; Συγχωρείστε με που ακούγομαι καυστική. Από πόνο, από πολύ πόνο τα γράφω αυτά.

  • 14 Μαΐου 2017, 21:59 | Σιματη Σπυριδουλα

    Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ανάλογα Νομοσχέδια έχουν περάσει προ πολλού.

    Εμείς τώρα προσπαθούμε να το περάσουμε , με αρκετές ασάφειες και παραλείψεις .

    Και επιπλέον υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι θεωρούν ότι αν ένας Τράνς Άντρας μπορέσει να αλλάξει τα χαρτιά του στο γένος που τον αντιπροσωπεύει οι υπόλοιποι σις άνδρες θα χάσουν μέρος του ανδρισμού τους , ή αν μπορούν οι τράνς άνθρωποι να διευκολυνθούν στις συναλλαγές τους , σε οποιαδήποτε υπηρεσία , θα χάσουν οι υπόλοιποι κάποια από τα προνόμιά τους , ή άνθρωποι που δεν έχουν προνόμια θα ταλαιπωρηθούν ακόμη περισσότερο.

    Είναι πολύ κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.

    Θέλω να πιστεύω ότι δεν σκέφτεται έτσι η πλειοψηφία και επιτέλους αυτό το νομοσχέδιο να βελτιωθεί και να περάσει.

  • 14 Μαΐου 2017, 17:18 | ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

    http://www.youtube.com/watch?v=PeLaGb4iY9M

  • 14 Μαΐου 2017, 09:05 | Μανώλη Μαρια

    1313

  • 14 Μαΐου 2017, 09:08 | Μαρία Χριστοδούλου

    Το σχέδιο νόμου αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την κατάθεσή του. Μια παρατήρηση αφορά στο θέμα του ΑΜΚΑ και του δέκατου ψηφίου που χαρακτηρίζει το φύλο που αποδίδεται κατά την γέννηση, όπως έχει ήδη σχολιαστεί από πολλά άτομα. Μια άλλη το θέμα των ανήλικων που θεωρώ ότι σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις θα πρέπει να επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η διαδικασία της διόρθωσης φύλου. Το θέμα επίσης των έγγαμων που αποφασίζουν να διορθώσουν το φύλο τους – να εξεταστεί ίσως η πιθανότητα θεώρησης του θρησκευτικού τους γάμου ως συμφώνου συμβίωσης. Σε κάθε όμως περίπτωση, το γεγονός ότι επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς τις προαπαιτούμενες ιατρικές επεμβάσεις, δεν μπορεί παρά να χαιρετιστεί ως ένα θετικό βήμα, που έστω και αργά γίνεται και στη χώρα μας.

  • 14 Μαΐου 2017, 03:07 | Κασσάνδρα

    Ο κύριος Γιώργος που γράφει από κάτω είναι ελεύθερος να εκφράσει ότι γνώμη νομίζει αλλά αυτό που θέλει να διεκδικήσει σεβασμό για οποιαδήποτε προσωπική πεποίθηση (και σε αυτήν την περίπτωση επίσης απάνθρωπη) είναι αστείο. Ειδικά όταν αποκαλεί τις προσωπικές του εμπειρίες «επιχείρημα» ή γελοιοποιεί την κατάσταση συγκρίνοντας την πραγματικότητα του αγώνα των διεμφυλικών ατόμων για αναγνώριση με την ανάγκη του να χαρακτηριστεί ως «διαστημόπλοιο». Ο σεβασμός κύριε είναι επίκτητος όχι δεδομένος όπως φαίνεται να νομίζετε και κερδίζεται με την αξία του επιχειρήματος πρωτίστως. Απόψεις έχουν όλοι, περιλαμβανομένου και αυτοί που είναι κακόβουλοι ή ασπάζονται απαρχαιωμένες πολιτικές ασύμβατες με την σύγχρονη κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι απόψεις είχαν και οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές και οι λοιποί εγκληματίες πολέμου αλλά και αυτοί που τους εξυμνούν σήμερα. Να προσθέσω επίσης πως είναι συνετό γνώμη να εκφράζουμε όταν αυτή είναι εμπεριστατωμένη, δηλαδή όταν μπορείτε να την βεβαιώσετε με πηγές και όχι μόνο με επίκληση στο συναίσθημα.
    Αλλά επειδή επιθυμείτε επιχειρήματα να σας παραδώσω κάποια βάσιμα. Τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκα ή άντρας δεν είναι παραφύσην όπως κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα. Τα άτομα αυτά υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις κοινωνίες με την μορφή έκφρασης του αντίθετου φύλου από αυτό της γέννησης, από την εποχή του Θουκυδίδη που τρέχετε να αναφέρετε και πριν. Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας στην Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Ασθενειών και Συγγενών Ιατρικών Προβλημάτων καταγράφει τον τρανσεξουαλισμό δηλαδή την διαταραχή ταυτότητας φύλου ως «την ανάγκη του ατόμου να ζει και να είναι αποδεκτό σαν μέλος του αντίθετου φύλου, συνήθως συνδυασμένο με μια αίσθηση δυσανεξίας, ή ακαταλληλότητας αυτού, του ενός ανατομικό φύλο, και μια επιθυμία για εγχείρηση και ορμονικής θεραπείας για να κάνει το σώμα που έχει όσο πιο παρόμοιο όσο είναι δυνατό με το επιθυμητό φύλο.» Παρομοίως συγκαταλέγεται η δυσφορία φύλου στην Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία. Υπάρχουν μελέτες που έχουν γίνει που τεκμηριώνουν αυτό σαν βιολογικό γεγονός και καταγράφουν τις διαφορές που έχουν αυτά τα άτομα με άλλους ανθρώπους που γεννήθηκαν με τα ίδια σεξουαλικά χαρακτηριστικά. Μια τρανς γυναίκα δεν έχει τα ίδια ψυχικά χαρακτηριστικά με έναν άντρα όπως και ένας τρανς άντρας δεν έχει την ίδια νοοτροπία με μια γυναίκα. Αντιθέτως ο προσωπικός τους προσανατολισμός ως προς το φύλο συμπίπτει στα χαρακτηριστικά με αυτόν που έχουν άλλα άτομα του ίδιου φύλου που αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι. Μελέτες που έγιναν και ακόμα γίνονται πάνω στην νευροανατομία του εγκεφάλου των τράνς και «cisgender» ανθρώπων δείχνουν διαφορές σε κομμάτια του εγκεφάλου και τον τρόπο που λειτουργούν.

    Πηγή για μία από αυτές τις μελέτες του εγκεφάλου από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών πληροφοριών:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3877116/

    Στην σήμερον εποχή η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος μας επιτρέπουν να προσφέρουμε λύσεις στην δυσφορία αυτών των ατόμων και στο ιατρικό αυτό τους πρόβλημα. Επειδή είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει ολόκληρο το σώμα και συνεπώς εξολοκλήρου την ανθρώπινη έκφραση οι γιατροί πέρα από την αρχική ψυχολογική βοήθεια παραπέμπουν σε ενδοκρινολόγο για χορήγηση ορμονικής θεραπείας και έπειτα σε εγχείρηση αλλαγής φύλου με την συναίνεση φυσικά του ασθενή. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των χορηγήσεων και επεμβάσεων είναι το άτομο να νιώθει φυσικά με τον εαυτό του, να μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική και χαρούμενη ζωή και ως προς την κοινωνική του λειτουργία και υποχρεώσεις να είναι ευθυγραμμισμένος-η με το φύλο που νιώθει ότι ανήκει και το ρόλο αυτού. Έτσι το άτομο μπορεί να είναι παραγωγικό και να ενταχθεί σωστά με το περιβάλλον του εν’αντιθέσει με το να παραμένει αποξενωμένο και να αγνοείται ή να παραμερίζεται λόγω της «διαφορετικότητας» του.
    Μάλιστα ο συγκεκριμένος τρόπος θεραπείας που είναι διακανονισμένος σύμφωνα με τις προτάσεις των αναλόγων οργανισμών υγείας έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία των χειρουργηθέντων.
    Πηγή ανάλυσης συλλεγμένων δεδομένων της ατομικής ικανοποίησης χειρουργημένων τρανς ατόμων:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4261554/

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει στόχο αυτά τα άτομα που είναι άρρεν-προς-θήλυ ή το αντίθετο (θήλυ-προς-άρρεν) και επισκοπεί να τα βοηθήσει να κερδίσουν τα στοιχειώδη αναγκαία επιτρέποντας τους το αυτονόητο δικαίωμα στο σεβασμό του φύλου από τους συμπολίτες τους (προστατεύοντας την έκφραση τους περί το φύλο) και στην ίση μεταχείριση τους από όλους τους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς από τους οποίους μέχρι τώρα παραμένουν βιαίως αποξενωμένοι. Μέχρι τώρα η αλλαγή σε ταυτότητες και λοιπά έγγραφα δεν γινόταν χωρίς χειρουργείο πράγμα που είναι ενάντια στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Κάτι που είναι προσωπική απόφαση του ατόμου δεν θα έπρεπε να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε το άτομο να μπορεί να ζήσει την ζωή που επιθυμεί. Η κοινωνία εξελίσσεται και μαθαίνει να αποδέχεται και έτσι και εμείς με αυτή πρέπει να συμβαδίσουμε αντί να προσπαθήσουμε να την τραβήξουμε πίσω λόγω του φόβου μας για την αλλαγή.

  • 14 Μαΐου 2017, 02:32 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΕΗΣ

    Μα είναι δυνατόν να φέρνετε τέτοιο νόμο προς ψήφιση?
    Δεν έχετε πλέον καμιά ηθική αναστολή?
    Είναι ρατσισμός κατά υμών αυτό που κάνετε. Εάν θέλετε φέρτε το σε δημοψήφισμα, να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ή μήπως αποφεύγετε πλέον τα δημοψηφίσματα ύστερα από την τελευταία, όχι και τόσο ευχάριστη για κάποιους, εμπειρία….?

    α) τι σχέση έχουν τα άρθρα για τα παιδιά με τους LGBTQ και μπαίνουν στον ίδιο νόμο;
    &
    β) τι σχέδια θα καταρτίσει αυτός ο μηχανισμός για τα παιδιά μας;

    Με εκτίμηση, ένας γονέας Χριστιανός Ορθόδοξος+

  • 13 Μαΐου 2017, 23:44 | ΚΑΤΙΝΑ

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΦΥΛΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ Η

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΡΑΡΙ ΜΕΤΑ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΗ

    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ

    ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ

    ΑΛΑΞΕΙ ΦΥΛΟ ΟΥΤΟΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΖΑΜΠΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ !!!

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ

    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ !!! ΤΙ ΛΕΣ ΑΛΕΞΗ ΜΗΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ???

  • 13 Μαΐου 2017, 16:06 | Φώτης Α.

    ΟΧΙ, ΔΕΝ μπορείς να αρνείσαι π.χ. από τις γυναίκες βασικά τους δικαιώματα και να προσποιείσαι ότι το κάνεις λόγω «θρησκευτικής ελευθερίας». Αν δεν σας αρέσει π.χ. η αντισύλληψη, μην την χρησιμοποιείτε. Θρησκευτική ελευθερία όμως ΔΕΝ σημαίνει ότι θα μπορείτε να αναγκάζετε τους συμπολίτες σας να ζουν με βάση τα δικά σας θρησκευτικά πιστεύω!

    Barack Obama