Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:39 | Νίκος

    Το σύμφωνο συμβίωσης έχει μοναδικό σκοπό τη σύσταση μικρής κοινωνίας υπό την ονομασία οικογένεια. Η φυσική εξέλιξη της κατά πρόσωπον συνάντησης είναι η τεκνοποίηση. Όταν η προοπτική αυτή δεν υπάρχει, είναι τραγικό σφάλμα να εγκρίνεται από την κοινωνία ο φαύλος κύκλος οποιαδήποτε σεξουαλικής αναζήτησης.
    ΝΑΙ στην ελεύθερη ερωτική έκφραση.
    ΟΧΙ στο γαλούχισμα παιδιών από γονείς ίδιου φύλου. Μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μονομερή σεξιστική αντίληψη.
    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:01 | Βασίλης Κυρβασίλης

    Διαφωνώ καθέτως με την πρόταση. Η διάκριση των ομοφυλόφιλων δεν είναι μια ρατσιστική κίνηση αλλά μέσο βοήθειας για τους αγαπημένους μας συνανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν κατανοήσει την ανθρώπινη φύση! Ας τους βοηθήσουμε λοιπόν να καταλάβουν το λάθος τους με την καταψήφιση του νόμου!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:42 | Αναστάσιος Αραμπατζής

    Στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης για το προς ψήφιση ν/σ ‘Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες διατάξεις» σας γνωστοποιώ ότι δεν συμφωνώ με το πνεύμα και το γράμμα του υπόψη ν/σ.
    Θεωρώ ότι το ν/σ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής κοινωνίας, του θεσμού της οικογένειας.
    Η οικογένεια, η θρησκεία και η γλώσσας μας είναι τα τρία συστατικά που έχουν σώσει τη χώρα μας από αναρίθμητα δεινά, ήταν αυτά που βοήθησαν τη Χώρα μας τόσο κατά την Οθωμανική κατοχή όσο και κατά την Κατοχή στον Β’ ΠΠ.
    Όσο και να θέλουμε να προοδεύσουμε, αυτό δεν μπορεί να γίνει με μετέωρα βήματα, τα οποία δεν ενισχύουν αλλά αντίθετα αποδυναμώνουν και αποσταθεροποιούν την κοινωνία μας.
    Τελειώνοντας, ελπίζω Αξιότιμε κ. Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας τον μεγάλο αριθμό αρνητικών σχολίων και τουλάχιστον να τα αναφέρετε στην Ελληνική Βουλή, ώστε οι κ.κ. Βουλευτές να πράξουν σύμφωνα με το θέλημα του Ελληνικού Λαού.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:38 | ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΕΛΕΝΗ

    Ποτέ δεν είναι αργά γιά να καταλάβεις το λάθος σου.
    Αν οι ομοφυλόφιλοι κάνουν γάμους με ετερόφυλους τότε και μόνο τότε πρέπει να έχουν δικαίωμα στην οικογένεια.
    Δεν υπάρχει οικογένεια με άλλο τρόπο.
    Να αποσυρθεί άμεσα το προωθούμενο νομοσχέδιο.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:29 | Χριστινα

    Οχι στο σύμφωνο ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ.καιροσ οι ομοφοβικοι να πάτε πίσω στισ σπηλιές σας κ να παριστανετε εκεί τους «καλούς» χριστιανούς που θυμάστε κάθε Πάσχα κ χριστούγεννα.γιατί αν το πάμε έτσι στην αγια γραφή ηταν υπέρ τησ υποδούλωσης των γυναικών,υπέρ στην κατοχή σκλάβων κ σε πολλά αλλά πραγματα που τώρα φαντάζουν παρελθόν.αφήστε το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αγαπάει οποίον θέλει.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:18 | konstantinos

    Καιρός να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη χώρα και να αποδεχτεί τους πάντες ως αναπόσπαστα μέλη της κοινωνίας της. Είμαστε στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής αλλά όπως φαίνεται ανήκουμε ξεκάθαρα στην δεύτερη. Οπισθοδρομικοί μεσαιωνιστές είναι η περιγραφή που μας ταιριάζει. Με αυτά τα μυαλά καλή τύχη σε αυτή την χώρα και μην απορεί κανένας γιατί όλοι θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα από εδώ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:28 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

    Διαμαρτύρομαι έντονα ως μητέρα, ιατρός και εκπαιδευτικός για την προσπάθεια ψήφισης νόμου, που έρχεται αντιμέτωπος με τις αξίες της οικογένειας, της αγωγής των παιδιών και της ορθόδοξης πίστης, αλλά και τις γνώσεις της ιατρικής σχετικά με τις σεξουαλικές διαταραχές.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:33 | Χριστίνα Παντούση

    Είμαι υπέρ της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και θα ήθελα να συμπεριλάβει και το δικαίωμα στην παιδοθεσία.

    Θεωρώ περιττό να επιχειρηματολογήσω υπέρ της αυτονόητης άποψης ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια. Παρόμοια περιττό θεωρώ το να επιχειρηματολογήσω υπέρ της φυσιολογικότητας των ομόφυλων σχέσεων.

    Εκφράζω, τέλος, τη θλίψη μου για το μίσος που εκδηλώνουν πολλοί και πολλές εναντίον συνανθρώπων μας, μόνο και μόνο επειδή έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό…

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:36 | Ἀναστασία Γουναρίδου

    Διαφωνῶ καί διαμαρτύρομαι γιά τό ἐπαίσχυντο καί ἀντισυνταγματικό αὐτό νομοσχέδιο πού καμία σχέση δέν ἔχει μέ τήν πίστη καί τό ἦθος τοῦ ὀρθόδοξου λαοῦ μας. Γιατί θά πρέπει ἡ ἁμαρτία νά γίνεται νόμος, σ’ αὐτόν τόν τόπο τόν ποτισμένο μέ αἷμα ἡρώων καί μαρτύρων;…

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:58 | Άγγελος Α

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης. Όχι σε ένα νόμο που βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της πατρίδας μας.Με αυτό το νόμο και οι λίγοι νέοι που έχουν απομείνει στην πατρίδα μας έχουν επιπλέον κίνητρα για πράξεις και αποφάσεις που θα βάλλουν σε μεγάλη περιπέτεια τη φυσική συνέχεια της πατρίδας μας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:37 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Καταπληκτικό του «επιχείρημα» περί του όγκου της (αρνητικής) αντίδρασης.
    Από όσο βλέπω γύρω μου οι ετεροφυλόφιλοι είναι το 90% του πληθυσμού (μέσες άκρες). Οπότε λογικά και ΜΟΝΟ το 1/3 από αυτούς να είναι φανατικοί, υπερτερεί ΗΔΗ αριθμητικά (αυτό μόνο του το 1/3).
    Άρα τι ψάχνουμε;

    Προσωπικά επικέντρωσα σε σοβαρά μηνύματα ετεροφυλόφιλων, που επιθυμούν την ισότητα κι είναι (ευτυχώς) αρκετά αυτά.
    Εννοείται ότι όλα τα μηνύματα περί θρησκείας (ειδικά εκείνα περί διάλυσης της «αγίας ορθόδοξης ελληνικής οικογένειας») είναι εντελώς παράδοξα, μιας και η εξίσωση των ομοφυλόφιλων πολιτών σε ΤΙΠΟΤΕ δεν εμποδίζει τους υπόλοιπους να κάνουν οικογένειες.

    Η αντίδραση στη Γαλλία για το γάμο των γκέι είχε και την Λεπέν μέσα. Αυτή τι είναι; Δεν είναι το λιγότερο «χριστιανοταλιμπάν» και το περισσότερο φασίσουζα ακροδεξιά;
    ΜΗΝ ψάχνετε δικαιολογίες σε ξένα έθνη. Η αντίδραση των πολιτών στη Γαλλία, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13/11, δείχνει ΠΟΣΟ ανοιχτή κοινωνία είναι. Εξάλλου ΗΔΗ έχουν αποδεχτεί τον γκέι γάμο, που ψηφίστηκε από την Γαλλική εθνοσυνέλευση.
    Ελπίζω το ίδιο να κάνετε αργά ή γρήγορα και οι αντιδρώντες στην Ελλάδα! Το ποτάμι ΔΕΝ γυρίζει πίσω πια!

    Υ.Γ. ΦΥΣΙΚΑ και είμαι υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους, αν και ΚΑΚΩΣ δεν προβλέπεται αυτό από το παρόν νομοσχέδιο. Οπότε γιατί αναφέρεστε σε ένα θέμα που (προς το παρόν) δεν τίθεται;

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:46 | Φανη Βερροιου

    Το θεμελιο της ταυτότητας μας ως Ελλήνων, όπως αναφερει και ο Μαρξιστης Ιστορικος Σβορωνος στο βιβλιοτου» Το Ελληνικο Εθνος-Γενεση και διαμορφωση του νεου Ελληνισμου»είναι η ορθοδοξηΧριστιανικη πιστη.Αρσεν και θηλυ εποιησεν ο Θεος.Επομενως ως ορθοδοξοςλαος δεν είναι δυνατον να δεχθουμετην αφαιρεση της ταυτότητας ,από εμας,τα παιδια μας,τα εγγονια μας και τις επερχόμενες γενεες.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:50 | Ανδρομεδα

    Η Ομοφυλοφιλία είναι ένα φοβερο δαιμόνιο. Όσοι από αυτούς έχουν ακολουθήσει τη ζωή και τους κανόνες της Εκκλησίες έχουν επανέλθει στο δρόμο του Ιησού. Το νομοθέτημα αυτό είναι ανήθικο και σίγουρα εκπνέεται από τον πόλεμο που δέχεται η Ορθοδοξία μας, η Εκκλησία μας, ο Χριστός, ο Ύψιστος. Ευελπιστώ στη Θεία επέμβαση.
    Θείας Πίστεως Ομολογία …
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ. Ελπίω ο Θεός να σας λυπηθεί και να εξορκιστείται από το βδέλυγμα της αμαρτίας που θα έχει συνέπειες και στην ΕΛλάδα μας.
    Ανδρομέδα Στεφανίδου

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:15 | Δημήτρης

    Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2015
    Αριθμ. Πρωτ. 220
    Προς
    Τον αξιότιμον κύριον
    Νικόλαο Παρασκευόπουλο,
    Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    Λεωφ. Μεσογείων 96
    Τ.Κ 11527
    Αθήνα
    ΘΕΜΑ: «Απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης»
    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων (ΠΕΘ) ζητά για σοβαρούς θεολογικούς, εθνικούς, κοινωνικούς, οικογενειακούς, παιδαγωγικούς, νομικούς και ιστορικούς λόγους, που από πολλούς ειδήμονες έχουν ήδη εκτεθεί επί μακρόν, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στο νέο «σύμφωνο συμβίωσης».
    Τρία σημεία μόνον υπογραμμίζουμε:
    α) Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ως προς τον τρόπο της ζωής του σε σωστή ή λανθασμένη κατεύθυνση. Η ΠΕΘ ακολουθώντας τη διαχρονική ορθόδοξη θεολογική παράδοση θεωρεί ότι η επιλογή που οδηγεί στην «αστοχία», δηλαδή την αμαρτία, δεν θεωρείται ως ένα φυσικό και ομαλό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και ως εκ τούτου δεν ευλογείται. Κύριος σκοπός της ζωής του κάθε ανθρώπου, για την ορθόδοξη πίστη είναι ένας: Πώς ο άνθρωπος, ως ύπαρξη προικισμένη με τα χαρίσματα που εκ φύσεως έχει, να τελειωθεί και να ομοιάσει κατά χάρη με τον Θεό.
    Σύμφωνα με τα παραπάνω, ό, τι δεν συμφωνεί με τον λόγο του Θεού, όπως αυτός μαρτυρείται μέσα στην Αγία Γραφή δεν μπορεί, για κανένα λόγο, να γίνει δεκτό από την ορθόδοξη χριστιανική βιβλική και πατερική παράδοση. Η νομοθεσία για την «ομοφυλοφιλική συμβίωση» που η κυβέρνηση αγωνίζεται να επιβάλει, αντιστρατεύεται την αγιογραφική διδασκαλία και πρόταση ζωής (Α΄ Κορ. 6, 9-10 & Α΄ Τιμ. 1, 9-10 & Ρωμ. 1, 26-27 & Ιούδα 7 & Λευϊτ. 18,22).
    β) Η ΠΕΘ στοιχούμενη στην ήδη διατυπωθείσα θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ξενόφερτο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, υποστηρίζει ότι οι «εκτροπές του οικογενειακού θεσμού» και οι αναδυόμενες από αυτές «εναλλακτικές μορφές οικογένειας», συνιστούν σαφές δείγμα της εκκοσμίκευσης και του αποχριστιανισμού των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και λαών, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κοινωνίας.
    γ) Έχοντας ήδη γνωρίσει τις προθέσεις της πολιτείας σε μια σειρά ζητημάτων, όπως α) την προσπάθεια της μετατροπής της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών σε ένα αντιπαιδαγωγικό μείγμα διδασκαλίας όλων των γνωστών θρησκειών ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και στην ίδια ενότητα (πολυθρησκεία – πολυθεϊα), με στόχο τη θρησκευτική σύγχυση και τον θρησκευτικό συγκρητισμό σε βάρος των παιδιών, β) την μετατροπή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ σε θρησκειολογική με την δημιουργία κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών εντός αυτής και γ) την άρνηση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, θεωρούμε ότι η καταγγελόμενη από την Εκκλησία της Ελλάδος, προσπάθεια αποχριστιανισμού της ελληνικής κοινωνίας, επιβεβαιώνεται πλήρως.
    Με βάση τα παραπάνω, η πολιτεία οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι έχουμε δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο και ότι ο ρόλος της εκάστοτε δημοκρατικής κυβέρνησης, ως κυβέρνησης όλων των Ελλήνων, δεν είναι να κατεξουσιάζει και να επιβάλει αυταρχικά κομματικές ιδεολογίες, αλλά να λαμβάνει υπόψη τη θρησκευτική, ιστορική και πολιτισμική συνείδηση, ταυτότητα και ιδιοπροσωπία του συνόλου του λαού. Η σημερινή κυβέρνηση λοιπόν, δεν πρέπει να νομοθετεί νόμους που εξυπηρετούν ίσως προσωπικές επιλογές ορισμένων πολιτών, αλλά από την άλλη πλευρά αλλοιώνουν, αποδομούν και παραμορφώνουν την πνευματική ταυτότητα και φυσιογνωμία ολόκληρης της χώρας, οδηγώντας την σε ακόμη πιο οδυνηρή ηθικοκοινωνική κατάπτωση. Ιστορικό χρέος έχει να νομοθετεί με δημοκρατική σύνεση και σεβασμό προς τα ιερά και όσια του γένους μας.
    Για το ΔΣ της ΠΕΘ
    Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    Κωνσταντίνος Σπαλιώρας Παναγιώτης Τσαγκάρης
    Δρ Θεολογίας MΑ Θεολογίας

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 15:42 | Φωτεινή Γιάννη

    Δηλώνω τήν ἀντίθεσή μου στό ἐπονείδιστο γιά τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας νομοσχέδιο «νέου συμφώνου συμβίωσης». Εἶναι ὕβρις, προσβάλλει τό ὀρθόδοξο ἦθος τοῦ λαοῦ μας καί θά ἐπισύρει τή δίκαιη ὀργή τοῦ Θεοῦ.
    Ὅσοι πιστοί πρόσχωμεν!
    Φωτεινή Γιάννη
    Ὀρθόδοξη Ἱεραποστολή
    Kananga Congo

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 14:14 | Λυδία

    Συμφωνώ με την ψήφιση του νομοσχεδίου του συμφώνου συμβίωσης και προσδοκώ την επέκταση του του πολιτικού γάμου να περιλαμβάνει ομόφυλα ζευγάρια.

    Κάθε σχέση μεταξύ συναινούντων ενηλίκων είναι ηθική και δεν μπορεί το κράτος να αναγνωρίζει λιγότερα δικαιώματα σε κάποιους λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, εφόσον δεν καταπατώνται δικαιώματα άλλων. Το δικαίωμα στη θρησκευτική έκφραση δεν καταπατάται με τέτοιες αποφάσεις, καθώς δεν περιορίζει κανενός τη θρησκευτική έκφραση, τουναντίον, εκείνοι οι οποίοι θέλουν να στερήσουν το γάμο από τα ομόφυλα ζευγάρια τους στερούν το δικαίωμα στην οικογένεια.

    Παρομοίως στερούν την οικογένεια από παιδιά που δίνονται προς υιοθεσία και θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια. Συμφωνώ να επιτρέπεται σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά και προσδοκώ να συμπεριληφθεί στο παρόν ή μελλοντικό νομοσχέδιο.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 14:55 | ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Ακόμα και ο όρος ομόφυλα ζευγάρια με βρήσκει αντίθετο.
    Ζητάω φυσικά να αποσυρθεί ή να καταψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο.
    Η Ελλάδα πρέπει να διδάσκει ήθος.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 14:16 | Μαρία, Εκπαδευτικός εν ενεργεία

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια γιατί έρχεται σε αντίθεση με το νόμο του Θεού και απαξιώνει το θεσμό της οικογένειας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 14:04 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 14:04 | Βησσαρίων

    H άρνηση στο Συμφωνο δεν είναι ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Είναι ενάντια στα επερχόμενα, υιοθεσία και νομιμοποίηση νέων «εκδοχών» και «ετεροτήτων»… Γιατι ζητείται πολιτική νομιμοποίηση σε μια ελεύθερη επιλογή; Ναι στην αξιοπρέπεια και τον σεβασμό της ετερότητας, όχι στην ισοπέδωση με νομοθετική ρύθμιση…

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 14:36 | ΔΗΜΗΤΡΑ Μ.

    OXI ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 13:36 | Ιωάννα

    Σεβόμαστε απόλυτα αυτά τα πρόσωπα – τα οποία όπως όλοι μας έχουν τα πάθη τους, αλλά αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε και να στερεώσουμε το πάθος της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα μας… Η Ελλάδα είναι μια αγκαλιά για όλους, διότι έχει τον θεσμό της ευλογημένης οικογένειας που τον ευλογεί ο Θεός με το μυστήριο του γάμου. Ας πάψει πια ο κρατικός μηχανισμός να χτυπά την ευλογημένη οικογένεια!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 13:42 | Εύη Δρακουλίδου

    Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια είναι επιβεβλημένο και επείγον. Επιβεβλημένο γιατί έχει να κάνει με στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα που μια δημοκρατική κοινωνία δικαίου οφείλει να σέβεται και να αναγνωρίζει σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Επείγον, γιατί είναι ντροπή για την Ελλάδα που δεν έχει ψηφιστεί, ήδη εδώ και καιρό, σύμφωνα με κανόνες δικαίου που ισχύουν σε άλλες πολιτισμένες χώρες. Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα ελάχιστο, πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διόρθωσης, έστω και καθυστερημένης, μιας κατάφωρης αδικίας σε βάρος μιας μερίδας συμπολιτών μας. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ο δρόμος του σεβασμού, της αποδοχής και του δικαίου, οδηγεί σε μια κοινωνία καλύτερη για όλους! Μπορούμε!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 13:11 | Γεώργιος Μητανίδης

    Δεν συμφωνώ στο σύμφωνο συμβιώσεως εφόσον υπάρχει ο πολιτικός γάμος.
    Τα τεχθέντα μέλη από μία συνεύρεση πρέπει να προστατεύονται από λογοδοσία των γονέων ενώπιον οποιασδήποτε δικαστικής αρχής.
    Δεν νοείται ομόφυλοι άνθρωποι θεσμοθετικώς να έχουν ίσα δικαιώματα με την κατά φύσιν κ προς τεκνογονία συνεύρεση ανδρός και γυναικός, διότι η αυτών συνεύρεση συνιστά απολύτως παρά φύσιν ηδονιστική πράξη, στερείται δε και τέλους και αιτίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 13:52 | Μαρία Τ.

    Τάσσομαι υπέρ του νομοσχεδίου.
    Εν έτει 2015 είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να βλέπουμε σχόλια ακαδημαϊκών πολιτών να υμνούν την ‘φυσιολογικότητα’, η οποία δεν ξέρω ακριβώς ποιος την ορίζει, τι σημαίνει, πού έγκειται και ποιον εξυπηρετεί στην παρούσα συζήτηση. Λόγος γίνεται βέβαια και για τον λόγο του Θεού, ο οποίος κήρυξε αγάπη και μόνο, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, κάτι που επιμελώς ξεχνάμε μιας και στην παρούσα περίπτωση η αγάπη του Θεού περιορίζεται μόνο στα ‘φυσιολογικά ζευγάρια’. Το λιγότερο αισχρή χαρακτηρίζεται η εμπλοκή του Θεού και του λόγου του για την υποστήριξη των ρατσιστικών ιδεών κάποιων ατόμων.
    Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης, ναι στον σεβασμό της προσωπικότητας κάθε ατόμου, ναι στα αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 13:34 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης. Είναι πολλά, βέβαια, αυτά που αναγκάζεται κάποιος να πει-να γράψει-για να εξηγήσει το αυτονόητο. Ωστόσο, όσοι υποστηρίζετε την ελευθερία των επιλογών, έχετε σκεφτεί τι θα κάνατε αν βλέπατε τον αδελφό σας, την αδελφή σας, να οδηγεί με σταθερή ταχύτητα στο γκρεμό; Αν τους βλέπατε να τρέχουν με ιλλιγιώδη ταχύτητα μέσα σ’ ένα τούνελ; Θα λέγατε: «Έχει το δικαίωμα να επιλέξει τι θα κάνει στη ζωή του»; Αν έχετε αγάπη, δεν νομίζω ότι αυτό θα τους λέγατε. Και γιατί; Διότι αυτή η συμπεριφορά βλάπτει τόσο τους ίδιους όσο και τους γύρω τους. Η αγάπη για την οποία μιλούμε αφορά μόνο έναν, ή όλους; Περί απορίας σας –απευθύνομαι στους υποστηρικτές του λεγόμενου συμφώνου – πώς οι άνθρωποι που «δήθεν» ενστερνίζονται μια φιλοσοφία – πίστη αγάπης, που είναι ο χριστιανισμός, δείχνουν μίσος, επιτρέψτε μου να απαντήσω ότι δείχνουν αγάπη διότι βλέπουν πιο μακριά από εσάς. Εσείς, πάλι, δείχνετε αδιαφορία. Και δεν υπάρχει χειρότερο από την αδιαφορία, εκτός ίσως από το να προμοτάρει κανείς αυτό που εμφανώς και με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταστροφή. Γνωρίζετε πόσο κοστίζουν τα αντιρετροϊκά φάρμακα; Όλοι έχουμε δικαίωμα στην υγεία, φυσικά και αδιαμφισβήτητα. Ωστόσο είναι εντελώς άλλο να εμφανίσει κάποιος καρκίνο στα εξήντα του, αφού έχει εργαστεί, έχει πληρώσει τις εισφορές του στα διάφορα Ταμεία και όταν χρειαστεί το σύστημα υγείας να τον περιθάλψει να μην υπάρχουν χρήματα για ανεκτά συρραπτικά εργαλεία ή φάρμακα. Και είναι εντελώς διαφορετικό το να υποστηρίζουμε ότι έχει κάποιος δικαίωμα να θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο (αυτόν δεν τον αντιλαμβάνεστε;) από ένα καπρίτσιο, μη έχοντας πολλές φορές προλάβει να προσφέρει κάτι στο σύστημα υγείας και τελικά να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς. Και εμείς να χειροκροτούμε. Από άποψη οικονομικής της υγείας είναι ασύμφορο και από κοινωνικής άποψης είναι άδικο. Έχουμε ή δεν έχουμε ευθύνη για την τοποθέτησή μας; Όσο για το αν έχουν εκ φύσεως το δικαίωμα, ποιο αρσενικό ζώο θα ζευγαρώσει ποτέ με ένα αρσενικό; Παρά φύσιν κατάσταση. Μην κατηγορείτε, λοιπόν, για τζιχαντιστές όσους αποδεικνύουν ευρύτερο πνεύμα και αληθινή αγάπη. Πιστεύετε στο Χριστό και στη Βασιλεία Του; Μάλλον όχι. Λοιπόν, όσοι υποστηρίζουμε το «όχι» στο δήθεν σύμφωνο, πιστεύουμε. Ο Χριστός ΟΛΟΥΣ μας αγαπάει. Πιστεύετε, όμως, ότι ο Χριστός θα ενίσχυε, θα παρότρυνε αυτούς τους ανθρώπους σ’ αυτή τη συμπεριφορά; Για ποια αγάπη μιλάτε; Τίνος εμπνευστή και διδασκάλου; Εύκολο να πετούμε λάσπη για να αμαυρώσουμε κάτι αληθινό. Μην το κάνετε, όμως.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:37 | Κυριάκος Γεωργιάδης

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, γιατί προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο, αντιβαίνει στο νομο του Θεού και βάζει σε κίνδυνο την πατρίδα μας, εθνικά και κοινωνικά. Ποιος σηκώνει την ευθύνη;

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:07 | Ανδρέας Τ

    Επιτέλους. Οποιες και αν ειναι ο σεξουαλικες επιλογές κάποιου δεν πρέπει να στερείται δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι πολίτες. Κανείς δεν θα γίνει ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος λόγω του συμφώνου συμβίωσης.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:52 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Παίδες πάρτε το χαμπάρι: για κάποιο λόγο ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟ ΣΧΈΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!! π.χ. Οι γκέι(!) σχεδιαστές dolce & cambana τόλμησαν(!) δημοσίως να υπερασπιστούν την παραδοσιακή μορφή οικογένειας και εισέπραξαν ένα πρωτοφανές ανεξήγητο υστερικό κύμα οργανωμένης αποδοκιμασίας και αποκλεισμού των προϊόντων τους…
    Τι θα πει αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα ;
    Σίγουρα δεν είναι αυτονόητο αφού αποδεδειγμένα ΔΙΧΆΖΕΙ ΒΑΘΙΑ τον πολιτισμένο κόσμο (βλέπε Γαλλία και όχι κάποια φανατική κοινωνία). Επίσης η προώθηση του και η υστερία επιβολής του παντού ίσως δείχνει ότι ο όρος «ανθρώπινο δικαίωμα» είναι απλώς πρόφαση για να επιβληθεί στο όνομα του πολιτικώς ορθού!
    Οι συμμετέχοντες Χριστιανοί μπορεί να μην έχουν το κατάλληλο ¨τάκτ¨, αλλά ίσως έχουν δίκιο και μπορεί άθελα τους να είναι οι τελευταίοι γνήσιοι «αντεξουσιαστές» με δύναμη…
    Ρε παιδιά αφού σας κόβω διαβασμένους και έξυπνους, μην τσιμπάτε!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:18 | Λαμπρινη

    Τεραστιο οχι!!! Αισχος!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:23 | Γιαννησ

    OXI στη διάλυση της οικογένειας.

    Όχι στο σύμφωνο συμβιωσης

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:37 | Λαμπρινη

    Φυσικα και οχι σε αυτα τα σχεδια!!!! Δεν χρειαζεται να χασει η χωρα μας τις αξιες της και να παρουσιαζει ολα τα αφυσικα, φυσικα και νομιμα!!! Αν θελετε να εκσυγχρονιστειτε καντε το σε αλλους τομεις!! Οχι σε αυτον που μας ντροπιαζει!!! Ποσα αλλα θα ανεχτουμε πια???? Δεν θελω τα παιδια μου να μεγαλωσουν σε τετοια κοινωνια, χωρις αξιες!! Σας παρακαλω μην χρησιμοποιειτε ανθρωπιστικους ορους για αυτη την πραξη!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:07 | Α. Ζορμπαλά

    Το Σύμφωνο Συμβίωσης για Ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί πληγή στο θεσμό της οικογένειας, τον πυρήνα της κοινωνίας. Δημιουργεί πρότυπα καταστροφικά. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να κερδίσει μια κοινωνία από τη νομιμοποίηση ενός τέτοιου θεσμού; Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί χρειάζεται μια τέτοιου είδους αναγνώριση; Τώρα θέλετε να αναγνωριστεί επισήμως η συμβίωση των ομοφυλοφίλων. Αυτό όμως θα έχει και άλλες επιπτώσεις. Τι θα λέτε αργότερα στο παιδί που θα έχει δυο γονείς του ιδίου φύλου; Και πού μπορεί να οδηγηθεί ένα τέτοιο παιδί; Διαφωνώ ρητά με το παραπάνω νομοσχέδιο!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:40 | Ιωάννα

    Ο καθένας βέβαια στην προσωπική του ζωή μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί το κράτος να επιτρέψει να αλλοιωθεί το κύτταρο της οικογένειας που αποτελείται από άντρα-γυναίκα-παιδιά νομιμοποιώντας μορφή συμβίωσης που δεν έχει την ευλογία του Θεού και γι’ αυτό αφήνει τον άνθρωπο πικραμένο και τραυματισμένο. ΌΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 12:25 | Λαμπρινη

    Φυσικα και οχι σε αυτα τα σχεδια!!!! Δεν χρειαζεται να χασει η χωρα μας τις αξιες της και να παρουσιαζει ολα τα αφυσικα, φυσικα και νομιμα!!! Αν θελετε να εκσυγχρονιστειτε καντε το σε αλλους τομεις!! Οχι σε αυτον που μας ντροπιαζει!!! Ποσα αλλα θα ανεχτουμε πια???? Τεραστιο Οχι σε αυτο το συμφωνο!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:32 | Νίκος Νικολαΐδης

    Οι ενάντιοι στο γάμο προβάλουν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που προέβαλαν οι προασπιστές της δουλείες και αυτοί που μάχονταν κατά των ίσων δικαιωμάτων των γυναικών, παραπέμποντας πάντα στη Βίβλο. Για παράδειγμα ο απόστολος Παύλος στην προς Εφεσίους επιστολή του αναφέρει σχετικά με τους δούλους «Οἱ δοῦλοι ὑπακούετε τοῖς κυρίοις κατὰ σάρκα μετὰ φόβου καὶ τρόμου ἐν ἁπλότητι τῆς καρδίας ὑμῶν ὡς τῷ Χριστῷ», ενώ για τη θέση της γυναίκας αναφέρεται στην Α΄ προς Τιμόθεο «Γυνὴ ἐν ἡσυχίᾳ μανθανέτω ἐν πάσῃ ὑποταγῇ· γυναικὶ δὲ διδάσκειν οὐκ ἐπιτρέπω, οὐδὲ αὐθεντεῖν ἀνδρός, ἀλλ᾿ εἶναι ἐν ἡσυχίᾳ». Η απάντηση στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα συγκεκριμένα χωρία ήρθε από τα χείλη χριστιανού επισκόπου και συγκεκριμένα του George Carey, επισκόπου του Canterbury, ο οποίος τοποθετήθηκε στη διαμάχη σχετικά με την χειροτονία γυναικών λέγοντας “We know more now about gender roles than they did back then.” Όσον αφορά τα περί ομοφυλοφιλίας ο Παύλος αναφέρει στην προς Ρωμαίους επιστολή του «ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες»· σε αυτό το χωρίο καταδικάζεται η ομοφυλόφιλη συμπεριφορά ειδωλολατρών και συγκεκριμένα η προσφορά ανδρών και γυναικών σε ιερά της Αφροδίτης ή της Κυβέλης (ιερόδουλοι) η ιερή πορνεία δηλαδή όχι η ομοφυλοφιλία. Στον Λευιτικό δεν αναφέρομαι γιατί ο Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης ισχύει μόνο για τους Ισραηλίτες στο θρήσκευμα και όχι για τους Χριστιανούς, για παράδειγμα δεν συνιστά αμαρτία η κατανάλωση χοιρινού ούτε επιβάλλεται η περιτομή σε Χριστιανούς όπως επιβάλει ο Νόμος. Εν κατακλείδι παραπέμπω σε έναν άλλον ιεράρχη, Ορθόδοξο αυτή τη φορά, τον Ευγένιο Βούλγαρη ο οποίος εισήγαγε την ιδέα της ανεξιθρησκείας στα ελληνικά γράμματα. Στο «Σχεδίασμά» του ο Βούλγαρης ορίζει ως ανεξιθρησκεία την ενδεδειγμένη στάση κάθε «ψυχής ευσεβούς» απέναντι στους «αθετούντας τα της πίστεως», τους οποίους ποτέ δεν επιτρέπεται ο πιστός να μεταχειρίζεται «τυρρανικώς και ωμώς και απανθρώπως».

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:37 | Μαρία Τέλιου

    Δε μπορώ να φανταστώ παιδί χωρίς μάννα…

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:34 | Αθανάσιος Τέλιος

    Ως ελληνας οικογενειάρχης, πολύτεκνος είμαι αντίθετος στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το «σύμφωνο συμβίωσης῾ Είναι ξένο στα ελληνικά ήθη μας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:33 | Σοφια Πεσινη

    Ειμαι υπερ της επεκτασης του συμφωνου για τα ομοφυλα ζευγαρια. Ειναι θεμα ανθρωπινων δικαιωματων κι ενα πρωτο βημα προς την ισοτητα. Κακως το συμφωνο δε συμπεριελάμβανε τα ομοφυλα ζευγαρια εξαρχής αλλα καλλιο αργα παρα ποτε.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:03 | Ψηφοθήρας

    Θα μου συγχωρέσετε να τολμήσω και ένα «μικροπολιτικό» όχι; :Κύριοι αρμόδιοι υπουργοί: Αφού μάλλον δεν έχετε άλλο ιερό και όσιο πέρα από τα ψηφαλάκια μας, αντιλαμβάνεστε από την συμμετοχή σε αυτήν την πλατφόρμα ότι αν συνεχίσετε έτσι θα τα χάσετε… Και από ότι φαίνεται δεν είναι και λίγα. Ποτέ δεν ήταν. Σεβαστείτε μας (έστω και εάν κάποιοι λίγοι ομολογουμένως ξεφύγαμε στο ύφος, χωρίς όμως να χάσουμε το δίκιο μας).

    (Άμα το θεωρείτε σκόπιμο ας το υιοθετήσετε και άλλοι (του όχι) αυτό το σχόλιο…)

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:23 | Τζαμουράνης Δημήτριος

    Έγραψα το πρώτο-πρώτο σχόλιο. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Τα περισσότερα σχόλια όσων αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, επικαλούνται τη Θρησκεία και την Παράδοση, οι οποίες είναι καθ’ όλα σεβαστές, υπό τον όρο όμως να μην αντιβαίνουν στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται στη Χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπάρχουν γι’ αυτά πλείστες αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Αλίμονο αν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις πάρουν τη σπάθη του νόμου. Αυτά τα βλέπουμε στα Ισλαμικά κράτη, με τα γνωστά αποτελέσματα. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Μας στηρίζει σε δύσκολες στιγμές, στις οποίες μας έφερε η αφροσύνη μας. Η Ελληνική κοινωνία έβριθε μίσους σε βάρος των ομοφυλοφίλων όλα αυτά τα χρόνια. Πολιτικοί μας κορόιδευαν και όλο έλεγαν «εγώ φοράω παντελόνια». Σήμερα δανείζονται από υπουργούς και πρωθυπουργούς παντρεμένους με άντρες. Εκεί που θάλλουν οι αξίες του σεβασμού προς τους ΛΟΑΤ, εκεί είναι πολιτισμένη και προηγμένη κοινωνία. Κανόνας απαράβατος. Βρέστε μου μια χώρα όπου έχουν καλώς τα ΛΟΑΤ δικαιώματα να δεν είναι συνολικά κράτος δικαίου, που σέβεται όλους τους πολίτες. Ποιοί κατέβηκαν στη Γαλλία ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ σε λυσσαλέες διαδηλώσεις κατά του γάμου ομοφύλων; Οι απλοί συντηρητικοί πολίτες. Νιώθω μέρος των αξιών της Ευρώπης και δεν είμαι λοιπόν επαμφοτερίζων στα θέματα αυτά. Δεν μπορώ να νιώσω την Ελλάδα ως ένα «ιδιότυπο ενδιάμεσο» μεταξύ ΕΕ και Ισλάμ. Είμαι με την Ευρώπη!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:14 | Τάσος

    Διαφωνώ με τον εξευτελισμό του θεσμού της οικογένειας που επιχειρείται με το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:00 | Φωτεινή

    Το σύμφωνο συμβίωσης εναντιώνεται στο νόμο του Θεού και στο νόμο της φύσης.
    Διαφωνώ με τη θέσπιση του νομοσχεδίου.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:41 | ΝΙΚΟΣ

    ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:20 | ΙΟΥΛΙΑ ΠΑΝΟΥ

    ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΗΔΗ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟ Η ΕΦΑΡΓΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΓΟΝΕΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:09 | Φωτεινή Χατζηπαπά

    Δεν πρέπει να νομιμοποιούμε τα λάθη μας.
    Αν διαβάσουμε το ευαγγέλιο και ακολουθούμε αυτά που λέειτότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
    Η ομοφυλοφιλία είναι»αμαρτία», δηλαδή λάθος δρόμος στη ζωή ενός ανθρώπου, όποια κι αν είναι τα αίτια. Δεν μπορούμε να ονομάσουμε το μαύρο άσπρο επειδή έτσι βολεύει σε κάποιους. Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το πάθος, από λόγους αδυναμίας εξαιτίας της πεσμένης ανθρώπινης φύσης τους, ας το παραδεχτούν ως λάθος τους κι ο Θεός θα τους βοηθήσει και θα λάβει υπόψη του τον αγώνα τους.
    Χωρίς θεό όλα επιτρέπονται αλλά δε μας προάγουν ως ανθρώπους όλα.
    Και γενικά με το σύμφωνο συμβίωσης και τον πολιτικό γάμο διώχνουμε το Θεό από τη ζωή μας.
    ΟΧΙ λοιπόν στο σύμφωνο συμβίωσης. ΟΧΙ στη λάθος ζωή και ΟΧΙ στο διωξιμο του Θεού από τη ζωή μας κάνοντας του «κεφαλιού μας»

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:30 | Ευσταθία Ευαγγελινού

    Διαμαρτύρομαι για την προώθηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια.
    Παρακαλώ την Κυβέρνηση και όλη την Βουλή να σεβαστούν τον νόμο του Θεού, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις παραδόσεις του Έθνους μας και αποτρέψουν την ψήφισή του…

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:25 | ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΑΙΣΕΛΙΔΗΣ

    Διαφωνώ ριζικά με το νομοσχέδιο και σας καλώ να το αποσύρετε. Δεν είμαι ομοφοβικός, δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, αλλά με το συγκεκριμένο πάθος που προβάλλεται ως φυσιολογική κατάσταση.

    Μετά τιμής

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 11:52 | Σοφία Τ.

    Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η κατιούσα πορεία της ελληνικής κοινωνίας. Δεν το βλέπετε κύριοι ότι με τις συνεχείς παραχωρήσεις στα παραφύσιν έχουμε χάσει πολλά σε πνευματικό, ηθικό ακόμη και οικονομικό επίπεδο. Ας μη γίνουμε τα νέα Σόδομα στην ιστορία.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 10:58 | Στέλιος

    Η γνώμη μου για αυτό το νομοσχέδιο είναι πως δεν θα έπρεπε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εν έτη 2015. Έπρεπε να είναι νόμος του κράτους πολλά χρόνια τώρα. Είναι αστείο να το συζητάμε και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί. Καταρχάς να πω οτι είμαι παντρεμένος, δεν είμαι ομοφυλόφιλος όπως και κανένας του περιβάλλοντος μου. Ευελπιστώ να αποκτήσω παιδιά, αν με ρωτήσει κανείς σίγουρα θα προτιμούσα να μην είναι κάποιο/α από αυτά ομοφυλόφιλο, αλλά το τι προτιμάω ή θέλω εγώ δεν θα πρέπει έχει σημασία όταν μιλάμε για κάποιον άλλο άνθρωπο. Σιγά μην επιβάλλω στο παιδί μου ποιον θα παντρευτεί λες και ζούμε στο 1800. Το να λέει κάποιος εδώ μέσα ότι αυτό το νομοσχέδιο θα πλήξει την ελληνική οικογένεια είναι αστείο, όποιος φοβάται ότι τα παιδιά του θα γίνουν ομοφυλόφιλα λόγω του νομοσχεδίου είναι απλά αστείος. Είναι σαν να λέμε ότι κάποιος θέλει να καθηλωθεί σε αμαξίδιο επειδή υπάρχει νόμος για ράμπες στα πεζοδρόμια. Δεν νομίζω σε κάποιο σημείο του νομοσχεδίου να απαγορεύει τους γάμους ετεροφυλόφιλων ούτε να απαιτεί το πρώτο παιδί κάθε οικογένειας να είναι ομοφυλόφιλος. Άρα η ελληνική οικογένεια δεν νομίζω ότι πλήττεται όπως αναφέρουν πολλοί εδώ μέσα. Το κράτος οφείλει να παράσχει ισονομία και ίσα προνόμια σε όλους τους πολίτες. Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας Έλληνες και χριστιανοί οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και έχουν επιλέξει να ζουν με τον σύντροφο τους του ίδιου φίλου, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα σε κανένα, αξιοπρεπώς, πιθανότατα χωρίς να θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Μπορεί κάποιοι να ζουν μαζί 40 χρόνια και όμως δεν έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν κοινή περιουσία όπως όλοι μας, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κοινή φορολογική δήλωση, δεν έχουν δικαίωμα να υπογράψουν για να χειρουργηθεί ο δικός τους άνθρωπος, ακόμα και όταν φτάσει εκείνη η ώρα δεν έχουν δικαίωμα να ταφούν μαζί σαν μέλη της ίδιας οικογένειας. Όλα αυτά τα αστεία που συμβαίνουν σε συνανθρώπους μας ενώ πλησιάζει το 2016 πρέπει να παύσουν αν θέλουμε να θεωρούμε ότι είμαστε μια σοβαρή κοινωνία.