Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:40 | Ελένη

    Είμαι απολύτως αντίθετη με την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου!
    Στο όνομα της ισότητας και της προόδου νομιμοποιείται το παρά φύσιν. Αυτό είναι ισότητα και ελευθερία ή διαστροφή και υποδούλωση στα πάθη; Η αμαρτία έγινε πρόοδος; Επειδή άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν ψηφίσει ανάλογους νόμους πρέπει να τους μιμηθούμε και εμείς; Γιατί;; Εμείς σαν έθνος δεν έχουμε κρίση και απόψεις; Γιατί οι αξίες μας να θεωρούνται συντηρητισμός;
    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης που ντροπιάζει τον άνθρωπο και καταπατά το Νόμο του Θεού!! ΟΧΙ σε ό,τι αυτό θέλει να περάσει άμεσα και έμμεσα.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:09 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΚΑΣ

    ΟΧΙ στο σύμφωνο διαβίωσης προσβάλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και επιπλέον είναι ΑΡΡΩΣΤΙΑ

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:01 | Ανδρέας Γουργουλιάτος

    Ως Έλληνας πολίτης και ως νομικός διαφωνώ με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφιστεί.
    Ο γενετήσιος προσανατολισμός κάθε ανθρώπου άπτεται της ελευθερίας του και τον διαχειρίζεται ο ίδιος. Κάθε επιλογή είναι απολύτως σεβαστή, στα πλαίσια της ανθρώπινης ελευθερίας. Το να έρχεται όμως η συντεταγμένη πολιτεία και να απονέμει δικαιώματα όμοια με αυτά του θεσμού του γάμου, θεσμού ιερού ανά τους αιώνες σε όλους τους πολιτισμούς, σε μια σχέση δύο προσώπων του ιδίου φύλου, μια σχέση που δεν υπάρχει στη φύση (και ας λέει όποια ανοησία θέλει περί του αντιθέτου ο κάθε δοκησίσοφος βιολογοανατομοανθρωποζωοεντομοψυχοσεξολόγος), μια σχέση που δεν παράγει ζωή, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι δε εντελώς αντίθετη με το Σύνταγμα, του οποίου οι διατάξεις προστατεύουν την οικογένεια (με δεδομένο ότι η βάση της οικογένειας είναι η ένωση άνδρα και γυναίκας), η απονομή δικαιώματος σε πρόσωπα να κάνουν μια «εναλλακτικού τύπου οικογένεια», η οποία θα υφίσταται παράλληλα με την φυσιολογική.
    Επιπλέον, σε μια εποχή ακραίου δημογραφικού προβλήματος, αντί να ενθαρρύνουμε ως κοινωνία την ευλογημένη τεκνογονία, με κίνητρα και βοήθειες, γιατί να διευκολυνθεί μια κατάσταση που μόνο καλό δεν κάνει στο δημογραφικό πρόβλημα;
    Περαιτέρω:
    – Είναι γνωστή η μέθοδος του σαλαμιού: Χτες το σύμφωνο συμβίωσης, σήμερα η επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια, αύριο η απονομή σε αυτά του δικαιώματος υιοθεσίας, ούτως ώστε να μεγαλώνει μια ψυχούλα σε μια ανώμαλη κατάσταση, στερούμενη το ανθρώπινο δικαίωμά της σε πατέρα και μητέρα.
    – Αφού είμαστε ως κοινωνία τόσο ανεκτική και ελευθεριάζουσα, γιατί να μην επιτραπεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε τρία, τέσσερα ή και περισσότερα άτομα; Αφού και αυτό απαντάται στις μέρες μας.
    – Και τέλος, κάτι δημοσιονομικό. Με δεδομένο ότι αφ’ ενός η σύναψή του είναι πανεύκολη, αφ’ ετέρου θα είναι εντελώς αδύνατος ο έλεγχος για τυχόν εικονικότητα του συμφώνου, έχουν αναλογιστεί οι οξυδερκείς προωθητές του, πόσα εικονικά σύμφωνα θα συναφθούν μεταξύ προσώπων που δεν συμβιώνουν, μόνο και μόνο για να πάρει η φίλη γειτόνισσα, η οικιακή βοηθός, η τρίτη εξαδέλφη από το χωριό τη σύνταξη της «συντρόφου» της; Αφού έχουμε πείρα πως με λευκούς γάμους με αθίγγανες (κυρίως), εκατοντάδες αλλοδαποί έχουν πάρει άδειες διαμονής, επίσης χιλιάδες αλλοδαπές έχουν πάρει και αυτές άδειες παραμονής αλλά και έχουν κληρονομήσει συντάξεις Ελλήνων που πρόσεχαν, τώρα θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα, μη υπαρχούσης δυνατότητας ελέγχου, οι περιπτώσεις αυτές να γίνουν δεκάδες χιλιάδες; Δεν με θέλγει πάντως η ιδέα να πληρώνω ως φορολογούμενος τη σύνταξη χηρείας που θα παίρνει για πολλά χρόνια η οικιακή βοηθός (συνήθως αλλοδαπή) από την απώλεια της αγαπημένης της συντρόφου, της αείμνηστης κυρά Περσεφόνης. Και ας μη μου πει κάποιος ότι θα πρέπει ο γάμος να έχει κρατήσει πολλά χρόνια. Θα γίνονται από νωρίς τα σύμφωνα, έτσι για να υπάρχουν, και μετά από χρόνια θα κληρονομείται η σύνταξη. (Βέβαια, έτσι που πάμε, χωρίς νέα γενιά, συνεπικουρούντος και του συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών προς τούτο, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν καν συντάξεις, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα…)
    Με συγχωρείτε, αλλιώς την εννοώ τη χώρα μου, την πατρίδα μου, την υπέροχη Ελλάδα, την εννοώ ως συντεταγμένη πολιτεία, όχι ως «παλαιά ημιερειπωμένη οικία».

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:46 | Χρήστος Κοσμόπουλος

    Σαφέστατα και αποφασιστικά λέμε ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης και οι λόγοι είναι πάρα πολύ. Θα σταθώ σε έναν πολύ προφανές λόγο, στο ότι δεν το θέλει ο λαός και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείτε. Γιατί όμως ο λαός αντιδράει τόσο πολύ? Μήπως γιατί μισεί τους ομοφυλόφιλους? Όχι βέβαια. Το αντίθετο. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα νομιμοποιήσουμε την ομοφυλοφιλία. Ο μόνος τρόπος για να περάσει αυτός ο νόμος είναι το δημοψήφισμα. Αλλά δεν έχουν τα κότσια επειδή ξέρουν το αποτέλεσμα. Για αυτό καλύτερα αποσύρετε το νομοσχέδιο. Οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για το σύνολο των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα της άκρα μειοψηφίας και μάλιστα ενάντια στην λαϊκή γνώμη. Φτάνουν οι φόροι σας. Αφήστε μας τουλάχιστον τα ιδανικά μας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:16 | Νικόλαος Π.

    Σκοπός των νόμων είναι να συμβάλουν στην ευημερία της κοινωνίας.
    Πυρήνας της κοινωνίας είναι η οικογένεια.
    Διαχρονικά στην παναθρώπινη πράξη και συνείδηση ο όρος οικογένεια είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Οι εξαιρέσεις όπου και όταν εμφανίζονται επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Νόμοι που στραγγαλίζουν την πανανθρώπινη πράξη και συνείδηση δεν δικαιώνονται απο την ιστορία. Ταλαιπωρούν και πληγώνουν την κοινωνία. Κάποιες φορές γίνονται και αιτία του αφανισμού της.
    Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά. Εάν θέλουμε ακόμη ένα ας νομοθετήσουμε το σύμφωνο συμβίωσης. Και χωρίς καθυστέρηση να προχωρήσουμε στην υιοθεσία κλπ, ώστε να δούμε σύντομα τα αποτελέσματα… Το πείραμα πέτυχε… ο ασθενής πέθανε… Finis Grecia!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:56 | Βασίλης

    OXI στο σύμφωνο συμβίωσης. Είναι ανήθικο.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:51 | ΑΜΕΡΙΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Να αποσυρθεί το σύμφωνο από την διαβούλευση.
    Όχι στην νομιμοποίηση του αίσχους.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:41 | ΑΜΕΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Όχι στο σύμφωνο, να αποσυρθεί.
    Οικογένειες δεν γίνονται από το ίδιο φύλο.
    Αυτά είναι παρά φύσιν.
    Δεν θα τους επιβραβεύσουμε κιόλας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:37 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ;

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:26 | ΝΙΚΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΟΥΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:06 | ΝΙΚΟΛΟΑΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
    ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 22:37 | Μήτση Σκ.

    Στην εποχή του 2015 η υλιστική και τεχνολογική ανάπτυξη που έχει πετύχει ο άνθρωπος είχε σαν αποτέλεσμα να πιστέψει ότι έγινε κύριος του κόσμου.Ο ορθολογισμός και η καλλιέργεια του φιλελεύθερου πνεύματος οδήγησαν την κοινωνία σε μια μαζική απόρριψη και αποστασία από το Θεό.Η ομοφυλοφιλία δεν είναι μια φυσιολογική,καταπιεσμένη διαφορετικότητα που έκανε την εμφάνισή της, μιας και πλέον η κοινωνία έγινε δημοκρατική.Είναι η οίηση του ανθρώπου που τοποθετεί τον εαυτό του στο κέντρο του κόσμου του, και προσπαθεί να εκπληρώσει οποιαδήποτε ζωώδη ορμή του!!!
    Αν ήταν φυσιολογική οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να τεκνοποιήσουν. Όμως ο Θεός εποίησεν και ευλόγησεν άρρεν και θήλυ!
    Αν ήταν κάτι φυσικό,γιατί οι τρισωμίες χχψ και χψψ θεωρούνται από τη ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ αριθμητικές ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ με επακόλουθο ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ;;;
    Σε τελική ανάλυση η ομοφυλοφιλία είναι εναντίον του Θείου λόγου. Οι εκφραστές και υποστηρικτές της λοιπόν αφού με την επιλογή τους διαγράφουν την Εκκλησία, δεν έχουν δικαίωμα με τις νομοθετικές απαιτήσεις τους να επιχειρούν να βεβηλώσουν ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια της,το γάμο.
    Αν δούμε μακροπρόθεσμα εκεί καταλήγει ουσιαστικά το θέμα:Ο θρησκευτικός γάμος έχει εξισωθεί με τον πολιτικό,δηλαδή με την υπογραφή ενός συμβολαίου.Το σύμφωνο συμβίωσης σαν συμβόλαιο θα ισοδυναμήσει με πολιτικό και μετά… δε μας δινει και οι εκκλησία τις ευλογίες της;;;
    ΟΧΙ!ΟΧΙ!ΟΧΙ!Αν ο κόσμος θέλει να κείτεται στη αμαρτία, λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα ακολουθήσω σαν πειθήνιο όργανο το δρόμο της κατευθυνόμενης μάζας στη βιομηχανία του αίσχους.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:30 | γρηγορης

    οχι στο συμφωνω συμβιωσης

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:10 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Τ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑΣ.ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΗΘΙΚΟΥΣ,ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:46 | Αναστάσιος Π.

    Διεθνώς γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια γιά τήν προστασία του περιβάλλοντος, από την αλλοίωση και τη σε βάθος φθορά που υφίσταται από τις λανθασμένες (σκόπιμα ή όχι)δραστηριότητες του ανθρώπου, οι οποίες παραβιάζουν ουσιαστικά τη φύση. Στήν προσπάθεια αυτή των κρατών, αλλά και ιδιωτών, συμφωνεί και η Εκκλησία. Θεωρώ και ως ορθόδοξος χριστιανός και ως πολίτης, ότι πρέπει και η κοινωνία να προστατευθεί απο βιώματα, τα οποία αποκλίνουν πολύ ουσιαστικά απο τη φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου. Γιαυτό ζητώ την απόσυρση του σχεδίου νόμου.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:17 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

    Θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας με αυτά που θέλετε να περάσετε. ΟΧΙ στο σύμφωνο.

    Αποστολοπούλου Ζωή
    Εκπαιδευτικός

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:36 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΣ

    Ζητώ την απόσυρση του νονοσχεδίου. Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:56 | Ισοκράτης

    Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:13 | Γιώργος

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΚΑΤ ΕΦΗΜΙΣΜΟΝ ΖΕΥΓΑΡΙΑ … ΝΤΡΟΠΗ !!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Μ.

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ. ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:15 | ΑΝΔΡΕΑΣ Μ.

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:12 | tazman

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:24 | ΔΗΜΗΤΡΑ Τ.

    ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:19 | ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Ποτέ δεν πρέπει να περάσει στην χριστιανική Ελλάδα τέτοιος νόμος.
    Ζητάω να αποσυρθεί γιατί με προσβάλει σαν άνθρωπο.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:45 | Διονύσης

    Επιτέλους! Καιρός ήταν. Να περάσει το νομοσχέδιο όσο γίνεται πιο γρήγορα. Για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Για μια κοινωνία ελευθερίας και ισοπολιτείας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | Αρης

    Ως απλός Έλληνας πολίτης που προσπαθεί να σκέφτεται με την κοινή λογική δηλωνω απερίφραστα την αντίθεσή μου με το εν λόγω νομοσχέδιο. Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους ως ανθρώπους, αλλα δεν δέχομαι το κράτος να νομιμοποιήσει την υποβάθμιση της οικογένειας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:09 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:16 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:49 | ΜΗΛΩΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Θα ήθελα να δηλώσω κι εγώ την αντίθεση μου, στο νομοσχέδιο που βγήκε για διαβούλευση.
    ΘΈΛΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ. Είναι ντροπή για την Ελλάδα.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:33 | Βάνα

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΎΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:58 | Τοπαλιδης Ιωάννης

    ΌΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης!Δεν θέλουμε να καταντήσει η πατρίδα μας Σόδομα και Γόμορρα.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:30 | ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΚΟΛΑ

    Θέλω να δηλώσω την αντίρρησή μου στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ανεξαρτήτως φύλου.Ως Χριστιανή Ορθόδοξη, θεωρώ ότι προσβάλλει την πίστη μου, την πατρίδα μου και τον ίδιο το θεσμό της οικογένειας.Δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε φυσικό, το παρά φύσιν και να το νομιμοποιήτε.Θέλετε να δημιουργήσετε <>οικογένειες.
    Οι ιθύνοντες αυτού του τόπου, οφείλουν να προστατεύουν την πατρίδα μας, την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, από τέτοιου είδους <>, και να μην <> επειδή οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν προοδεύσει σε αυτόν τον τομέα.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:52 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΑΛΑΡΗ

    Δεν συμφωνω με το συμφωνο διαβίωσης, πιστευω οτι αντιτιθεται βάσαυσα στην επίσημη θρησκεια του Ελληνικου Κρατος, τον ιερο θεσμο της οικογενειας και προσπαθει να αποδειξει, με ελλιπη επιστημονικα στοιχεια, μια παραλογη και απαραδεκτη κοινωνικη πραγματικοτητα που αν και την ανεχομαστε, δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να την νομιμοποιησουμε.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 21:59 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ

    Είμαι ένας πολύτεκνος πατέρας και φρονώ ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι καθαρά αντισυνταγματικές καθόσον έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν (παράγοντας ειδικές έννομες σχέσεις και προστασία) τα υποκατάστατα και τις διαστρεβλώσεις της οικογένειας, η οποία μόνο μέσα στον φυσιολογικό γάμο, μεταξύ άνδρα και γυναίκας, είναι δυνατό να νοηθεί.
    Καταλύεται και αποδομείται περαιτέρω η κατεύθυνση που δίδεται από το άρθρο 21 && 1 και 2 του ισχύοντος Συντάγματος για την προστασία της οικογένειας και του γάμου.
    Έλεος ποια! Προστατεύστε επιτέλους με ειδικές νομικές ρυθμίσεις, όπως επιβάλει το Σύνταγμά μας, την φυσιολογική οικογένεια και κυρίως την πολύτεκνη, ειδάλλως θα εξαφανιστεί στην κυριολεξία ο λαός μας, το έθνος μας (δημογραφικό κλπ).

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:12 | ΜΑΝΘΟΣ

    Δεν συμφωνώ καθόλου με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Δηλώνω την αντίθεσή μου και ζητώ την απόσυρσή του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:35 | Σουλτάνα Λευκοπούλου

    Διαφωνῶ ὡς Ἑλληνίδα καί Ὀρθόδοξη Χριστιανή μέ τό νομοσχέδιο γιά τήν ἐπέκταση τοῦ συμφώνου συμβίωσης στά ὁμόφυλα ζευγάρια. Τό συγκεκριμένο νομοσχέδιο ἀποτελεῖ τρανταχτή ἀποστασία κατά τοῦ Θεοῦ καί νάρκη στά θεμέλια τοῦ ἔθνους μας. Ἀρνοῦμαι τόν ὑποβιβασμό τοῦ ὑψηλοῦ θεσμοῦ τῆς οἰκογένειας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:08 | Ιωάννα Στεφανίδου, Στέλλα Ξανθοπούλου

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:42 | Χρήστος

    Διαφωνώ με την εφαρμογή του νόμου του συμφώνου συμβίωσης καθώς δεν έχει σχεδιαστεί σωστά ώστε να προστατέψει και να βοηθήσει τον υγιεί κόσμο και Ελληνικό Λαό ενώ ταυτόχρονα προσβάλει τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους που είναι συντριπτικά η πλειοψηφία του τόπου. Θα προτιμούσα να τεθεί ο νόμος προς δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:52 | Μιχάλης

    Ναι στο σύμφωνο!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:35 | Ευθ. Γουναρη

    Ας παραδειγματιστουμε από τις τραγικές συνέπειες πού υφίστανται οσοι παραβιάζουν κατάφορα κάθε ηθκό άνθρώπινο καί θεῖο νόμο. Ας δοῦμε τή Νεκρή θάλλασα τῶν Σοδόμων. Ειναι ελεύθεροι νά τήν ἐπιλέξουν οπως ἐλευθερος ειναι καθε ἅνθρωπος νά ποτιστεῖ μέ δηλητήριο νά ἐπιλέξει τήν κόλαση. Κρίμα ομως γιά τή λογική καί έλευθερη ψυχή πού επιλέγει τό σκοτάδι. Κρίμα ενῶ υπάρχει ἄπλετο φως ζωής. Ας σκευτουμε λίγο λογικά καί ας μή τά βάζουμε μέ τόν Υψιστο Θεό. Οχι στο σύμφωνο αισχρότητος καί παρανομίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 20:33 | Maria

    Συμφωνω.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:52 | Ευθ. Γουναρη

    Ας παραδειγματιστουμε από τις τραγικές συνέπειες πού υφίστανται οσοι παραβιάζουν κατάφορα κάθε ηθκό άνθρώπινο καί θεῖο νόμο. Ας δοῦμε τή Νεκρή θάλλασα τῶν Σοδόμων. Ειναι ελεύθεροι νά τήν ἐπιλέξουν οπως ἐλευθερος ειναι καθε ἅνθρωπος νά ποτιστεῖ μέ δηλητήριο νά ἐπιλέξει τήν κόλαση. Κρίμα ομως γιά τή λογική καί έλευθερη ψυχή πού επιλέγει τό σκοτάδι. Κρίμα ενῶ υπάρχει ἄπλετο φως ζωής. Ας σκευτουμε λίγο λογικά καί ας μή τά βάζουμε μέ τόν Υψιστο Θεό. Οχι στο σύμφωνο αισχρότηος καί παρανομίας.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:13 | Γιούλα Παπαδοπούλου

    Συμφωνώ (και πιστεύω ότι θα ΄πρεπε να είναι αυτονόητο).

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:08 | Σταματική Γεροντάκη Πρεσβυτέρα

    Το νομοσχέδιο αυτό του συμφώνου συμβίωσης είναι απαράδεκτο και να αποσυρθεί.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:16 | ΣΤΑΥΡΟΣ Μ.

    Αξιέπαινη η πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Αυτό είναι το αληθινά κοινωνικό και φιλάνθρωπο πρόσωπο της κυβέρνησης, που κατάφερε «από την εν τάφῳ ανυπαρξίαν να αναφανούν άνθη!» (Γ. Ανωβολιώτης).
    Μόνο με νεοελληνική ποίηση αξίζει να σχολιαστεί αυτή η κίνηση: «Σήμερα δεν θα γράψω (δικό μου) ποίημα, σήμερα δεν υπάρχει λόγος να γράψω (δικό μου) ποίημα. Σήμερα είμαι ευτυχισμένος» (Μ. Τσίτας). «Περίμενα καιρό, πολύν καιρό, δεν είπα σε κανέναν λέξη…ότι διψούσα κι ήθελα νερό. Κι ήρθε από πάνω η εντολή να βρέξει» (Π. Κανελλόπουλος).
    Και για όσους «με άμετρη έπαρση και θράσος μεγατονικό μαίνονται» (Δ. Χ. Γαλάνης) κατά του σχεδίου νόμου της Πολιτείας ανακατεύοντας τον Θεό, τούτους μονάχα τους στίχους του Τ. Γιανναρά μπορώ να αντιτάξω: «Κύριε,…οι άνθρωποι κοιμήθηκαν από νωρίς μέσα στην απουσία τους…με την καρδιά γεμάτη από νύχτα και δε Σ’ ακούνε… Αν αύριο ξυπνήσουν οι άνθρωποι …και ρωτήσουν, θ’ ακούσουν την ίδια τούτη νύχτα στη φωνή και τη βαθιάν απουσία πόσκαψαν με τα χέρια τους και κοιμηθήκαν από νωρίς».
    Καλή επιτυχία στο εγχείρημα και ο Θεός μαζί με όλους μας, ατρόμητους και φοβισμένους!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:45 | Κολοβός Νικόλαος Ιερεύς.

    Με σεβασμό στη προσωπικότητα του καθε ανθρώπου,τα πάθη και οι αδυναμίες δεν πρέπει να παρουσιάζονται σαν πρώτυπα καταξίωσης μέσα σε μιά Ορθόδοξη Χριστιανική κοινωνία.Το παρόν Νομοσχέδιο είναι κατάπτυστο και να αποσυρθεί πάραυτα ή να καταψηφισθεί από τους κ.Βουλευτές.

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:33 | Δήμητρα

    Kαλησπέρα σας!

    Η θέση μου είναι αρνητική στο παραπάνω νομοσχέδιο .Το θέμα που έχει τεθεί στη διαβούλευση είναι πολύ σημαντικό και εξαιρετικά επικίνδυνο…θα μπορούσα να πω.

    Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.Το σύμφωνο συμβίωσης είναι για μένα λάθος εξ ορισμού..Τι είναι η οικογένεια; Ένας συνεταιρισμός; Το κείμενο της σύστασης αναφέρει «Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο.» Που είναι η ιερότητα που απαιτείται, η πνευματική αλλαγή που χρειάζεται για να γίνουν δυο άνθρωποι ξένοι εξ αίματος μια ενότητα;Που είναι ο Θεός σε μια τέτοια οικογένεια; Λείπουν τα θεμέλια και το οικοδόμημα χτίζεται και κινδυνεύει να γκρεμιστεί πριν τελειώσει…

    Και ας προχωρήσουμε παρακάτω.. Αυτό το » ανεξαρτήτως φύλου» εκτοξεύει τη παραφωνία. Τι σημαίνει αυτό;Γιατί κάνουμε τα πράγματα περίπλοκα;Η ίδια φύση μας δείχνει πως μόνο δυο άτομα διαφορετικού φύλου μπορούν να φέρουν στο κόσμο μια νέα ζωή..Γιατί κάναμε το άσπρο μαύρο;Όχι! Δεν είναι οικογένεια αυτό που περιγράφει…Δεν είναι πρόοδος αυτό το πράγμα!Ας μη τα μπερδεύουμε!Ας μη νομοιμοποιούμε τη διαστροφή κλείνοντας τα μάτια στην αλήθεια. Η ίδια η πραγματικότητα ,η ίδιοι οι νόμοι της φύσης μας δείχνουν πιο είναι το θέλημά του Θεού στη ζωή μας..στη ζωή του κάθε ανθρώπου πρώτα και μετά στη χώρα μας συνολικά.

    Ο Θεός είναι εκείνος που μας έπλασε και ελεύθερους και αυτεξούσιους.Δε σταματά τον άνθρωπο από ότι επιλογή και αν έχει κάνει.Η ελευθερία όμως του καθένα τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου..Νομίζω πως πρέπει η χώρα μας να σταθεί υπεύθυνα και να μη προχωρήσει σε ένα τέτοιο νόμο που θα νομιμοποιήσει τη διαστροφή, θα αλλοιώσει την κοινωνία δημιουργώντας κύτταρα που εξ ορισμού θα είναι προβληματικά.

    Και επειδή κάποιοι μιλάνε για ζήτημα πρόοδου ας μου επιτραπεί να πω πως υπάρχουν πάρα πολλοι τομείς στη χώρα που χρειάζονται αλλαγές και αγώνα για δούμε πρόοδο και αλλαγή προς το καλύτερο.Αν κάποιοι περιμένουν την πρόοδο με το σύμφωνο συμβίωσης ,θα έλεγα πως περιμένουν τρένο σε λάθος σταθμό..απλά δε θα έρθει ποτέ!!

    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:25 | Leonidas Ntolias

    Ενα πολυ σημαντικο βημα προς την σωστη κατευθυνση! Που μας κανει (ελληνες στο εξωτερικο) περιφανους που ειμαστε ελληνες. Και αληθινα πιο ευρωπαιους. Γιατι σε αλλες χωρες που υπαρχει αντικειμενικη εκπαιδευση/ενημερωση/νομοθετηση, ισοτητα δικαιωματων, και η εκκλησιες τους δεν προωθουν διακριση – οι ανθρωποι εκει δεν κακομεταχειριζονται επειδη αγαπανε ανθρωπους του ιδιου φυλλου και θελουν τα αυτονοητα, π.χ. τα ιδια νομικα δικαιωματα οταν μοιραζονται την ζωη τους με αυτους που αγαπανε (γιατι ειτε μας αρεσει η οχι, καποιοι ανθρωποι γεννιουνται ομοφυλοι και ετσι μονο μπορουν να ζησουν τον ερωτα, την αγαπη και την οικογενεια – γιατι τοση εχθρικοτητα για κατι τοσο ομορφο;;;).

    Σεβασμο παρακαλουμε στην ανθρωπινη διαφεροτικοτητα!! Να σκεφτομαστε πριν δημοσιευουμε αστοχα, ιμημαθη και ασεβη σχολια… Το εχουμε λιγο ως λαος να νομιζουμε οτι τα ξερουμε ολα, και «παντα ο αλλος εχει ευθυνη οχι εγω» – αλλα δεν χρειαζεται πτυχιο για να μορφωθει καποιος λιγο επιστημονικα γυρω απο βασικη ψυχολογια και σεξουαλικοτητα (απλα ενα βιβλιο or just google!).

    Σιγουρα χρειαζομαστε περισοτερο αποδοχη και αγαπη στις κοινωνιες μας, λιγοτερο μισος και διακριση (Δειτε τι εγινε στο Παρισι … ). Ισοτητα και σεβασμο προς ολους τους νομοταγεις πολιτες, επειδη τυγχανει καπιοι αξιοπρεπεστατοι ελληνες και ελληνιδες (που πληρωνουν φορους για να εχουν κρατος που τους προστατευει) να μην ειναι λευκοι, χριστιανοι ορθοδοξοι και ετεροφυλοι.

    Και ξερετε κατι αγαπητοι συνανθρωποι; Μια μερα ολα αυτα θα ειναι αυτονοητα και θα τα βλεπουν στο μελλον οπως βλεπουμε εμεις με ντροπη και πονο αυτα που εζησαν ανθρωπινες μειονοτητες στο παρελθον … For the time being: why not just live and let live!!??!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:02 | Πηνελόπη

    Το σύμφωνο αυτό ειτε για ετερόφυλα είτε για ομόφυλα ζευγαρια είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή!!Χρειαζόμαστε την αληθινή οικογένεια να μας στηρίζει και να στηρίζει το κράτος μας και εμείς πάμε να την καταστρέψουμε εντελώς!!Δεν χρειάζεται δε να νομιμοποιήσουμε την ηδονή ώστε να υπάρχει ανάγκη επέκτασης και στα ομόφυλα ζευγάρια!!Μόνο ο Θεός μας έχει μείνει άλλωστε..!!

  • 17 Νοεμβρίου 2015, 19:45 | ΣΟΦΙΑ Α.

    Δεν επιθυμώ να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης.