Άρθρο 64 Απόδοση ή παράδοση τέκνου – Τροποποίηση παρ. 2 και κατάργηση παρ. 3 άρθρου 950 ΚΠολΔ

Στο άρθρο 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η παρ. 2 αντικαθίσταται, η παρ. 3 καταργείται και το άρθρο 950 διαμορφώνεται ως εξής:

 «Άρθρο 950

  1. Με την απόφαση με την οποία διατάζεται η απόδοση ή παράδοση τέκνου καταδικάζεται ο γονέας που έχει το τέκνο να εκτελέσει αυτή την πράξη και με την ίδια απόφαση, για την περίπτωση που δεν την εκτελέσει, απαγγέλλεται αυτεπαγγέλτως χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ υπέρ του αιτούντος την απόδοση ή παράδοση και σε προσωπική κράτηση έως ένα έτος. Αν το τέκνο δεν βρεθεί, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 861 έως 866.
  2. Αν παρεμποδίζεται το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, το δικαστήριο που ρυθμίζει το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο καθορίζει τα χρονικά διαστήματα αυτής και απειλεί, και αυτεπάγγελτα, σε βάρος εκείνου που εμποδίζει κάθε φορά την επικοινωνία, για κάθε παράβαση, χρηματική ποινή έως δέκα χιλιάδες (10,000.00) ευρώ και προσωρινή κράτηση έως ένα (1) έτος. Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.».
  • 29 Αυγούστου 2021, 18:18 | Μαριάνθη

    Τα παιδιά έχουν δυο γονεις..—

    Σωστή τροποποίηση..

  • 29 Αυγούστου 2021, 18:54 | ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

    Αδιανόητο να μιλάμε για δικαιώματα παιδικών ψυχών και να υπάρχουν ευτυχώς μεμονομενες φωνές…

    Πολύ σωστή πρωτοβουλία κ.Τσιάρα..

  • 29 Αυγούστου 2021, 18:15 | ΠΟΛΙΖΗ ΕΛΕΝΗ

    Ότι έχει σχέση με τα δικαιώματα των παιδιών είμαι δίπλα στον οποιοδήποτε..

    Μπράβο στην κυβέρνηση..

  • 29 Αυγούστου 2021, 18:11 | ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

    Οι Ενεργοί Μπαμπάδες για τα δικαιώματα του Παιδιού – ΑΜΚΕ και το σύνολο των χιλιάδων ανθρώπων (γονείς, ανιόντες κλπ) που συντάσσονται με τις απόψεις της εταιρίας μας, είμαστε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αλλά και σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που εξασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών.
    Συμπεριφορές παρεμπόδισης των δικαιωμάτων του παιδιού, που διενεργούνται είτε από εγωιστική διάθεση γονέα, είτε μέσω υποβολιμαίων πράξεων, πρέπει να αποθαρρύνονται μέσω τη επιβολής ποινών για κάθε τέτοια πράξη ξεχωριστά.

  • 29 Αυγούστου 2021, 17:54 | Δημητριαδης

    Άργησε πολλά χρόνια να έρθουν τέτοιοι νόμοι. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Επιτέλους κάποιοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα και πλήττονται τα παιδιά. Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Συγχαρητήρια. Αναμένω και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα είναι αποκλειστικά στο βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

  • 29 Αυγούστου 2021, 16:53 | Κοινωνική λειτουργός

    Ως επαγγελματίας ψυχικης υγείας παρατηρώ πως το φαινόμενο της γονεικης αποξένωσης έχεις πάρει τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας. Ολοένα και περισσότερα παιδιά στερούνται τον γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια και χρησιμοποιούνται ως μέσο εκδίκησης για το διαζύγιο και τις προσωπικές του διαμάχες . Εκατοντάδες γονείς διανύουν χιλιόμετρα να πάνε να δούνε τα παιδιά τους και στο τέλος γυρνάνε με την αγκαλιά τους άδεια.
    Παιδικά πρόσωπα βλέπουν πίσω από ένα παράθυρο τον γονέα που στερούνται να φεύγει καταρρακωμένος έπειτα απο διαμάχη με τον η την πρώην σύζυγο. Για να αποφευχθούν τέτοιες αναμνήσεις λοιπόν και τέτοια τραύματα που χαράζονται στις παιδικές ψυχές και εχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσωματική κατάσταση των παιδιων στο μέλλον είναι απαραίτητο να αυστηροποιηθούν οι ποινές και να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε περιπτώσεις που παρατηρείται εργαλειοποίηση των παιδικών ψυχών. Η παρούσα τροποποίηση θα καταφέρει να αποτρέψει τέτοια περιστατικά και να πάψει να παραβιάζεται επιτέλους το αναφαίρετο δικαίωμα του γονέα που δεν ασκεί την επιμέλεια να διατηρεί μια αξιοπρεπή και αναίμακτη επικοινωνία με το παιδί του. Είτε δια ζώσης είτε με ψηφιακά μέσα καθώς παραβίαση παρατηρείται και στις δυο περιπτώσεις.

  • 29 Αυγούστου 2021, 15:11 | Ελένη & Ανδρέας

    Γράφουμε γιατί βιώνουμε στο στενό μας Οικογενειακό περιβάλλον πρωτοφανή αποξένωση παιδιού και συνεχή καταστροφική επίθεση κατά φιλικού μας προσώπου.
    Ο άνθρωπος έχει διαλυθεί οικονομικά στη προσπάθεια του να κρατήσει επαφή με το παιδί του που το υπεραγάπα. Το ίδιο κ εκείνο.
    Η τροπολογία είναι σωστή και να επιτραπεί για δικαστική χρήση η βιντεοσκόπηση αφού η κακοποίηση παιδιού ( η αποδεδειγμένα ψυχική δεν είναι ; ) ειναι κακούργημα.
    Κανένα παιδί χωρίς δυο γονείς. Ντροπή όποιος θέλει παιδιά υβρίδια

  • 29 Αυγούστου 2021, 15:27 | Παναγιώτης Κ.

    Η τήρηση του νόμου είναι το θεμέλιο για να έχουν τα παιδιά και τους δύο γονείς τούς. Μπράβο στην πρωτοβουλία, ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

  • 29 Αυγούστου 2021, 15:15 | Γιώργος

    Είστε στο σωστό δρόμο, προστατέψτε τα παιδιά από την αποξένωση. Τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς.

  • 29 Αυγούστου 2021, 12:55 | Δημήτρης

    Βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο για την ορθή λειτουργία της οικογένειας.
    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι το κακό που έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες με την ανοχή των ελληνικών δικαστηρίων.
    Η οικογένεια είναι κάτι το ιερό καθήκον κάθε Έλληνα πολίτη.

  • 29 Αυγούστου 2021, 11:20 | Δημητριαδης Σου

    Επιτέλους κάποιοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται το πραγματικό πρόβλημα και δεν προσπαθούν να το κρύψουν κάτω απο το χαλακι. Συγχαρητήρια για την νομοθετική πρωτοβουλία. Είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

  • 29 Αυγούστου 2021, 11:19 | Μελίνα

    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλια αυτη!Επιτελους να προστατεψουμε τα παιδια μας!Για να μεγαλωσουν ισορροπημενα και σωστα παιδια στην κοινωνια χρειάζονται και τους δυο γονείς!Δεν ηρθαν μονα τους σ αυτη την ζωη!

  • 29 Αυγούστου 2021, 11:43 | ΔΚ -3

    Το πρόβλημα των παραβιάσεων δικαστικών αποφάσεων επικοινωνίας είναι γνωστό και χρονίζον. Από το 1992 δεν κατέστη δυνατόν να διασφαλιστεί επαρκώς η εκτέλεση των αποφάσεων περί επικοινωνίας, όταν ο γονέας που μένει με το παιδί αρνείται να παραδώσει το τέκνο. Πράγμα που οδηγεί σε αμφισβήτηση του κύρους των δικαστικών αρχών αλλά και σε ευτελισμό του κράτους δικαίου.

    Η έμμεση εκτέλεση, που ισχύει σήμερα, προβλέπει την απειλή χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης σε βάρος του γονέα που δεν παραδίδει το τέκνο, για την πραγματοποίηση της επικοινωνίας με τον άλλο γονέα. Πέρα από την πλημμελέστερη ρύθμιση για την εκτέλεση των αποφάσεων προσωπικής επικοινωνίας της παρ.2 άρ.950 ΚΠολΔ, έναντι εκείνης της παρ.1 για την εκτέλεση των αποφάσεων για την απόδοση ή παράδοση τέκνου (για την υλοποίηση δηλαδή της απόφασης περί επιμέλειας), που -σε περίπτωση μη υποβολής ή απόρριψης αιτήματος του δικαιούχου γονέα να απειλήσει η απόφαση με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση εκείνον που εμποδίζει την επικοινωνία- καταλείπει περιθώριο ‘εκμετάλλευσης’ από τον κακόπιστο γονέα που μένει με το παιδί, όπως είχε επισημανθεί στη θεωρία και διαπιστωθεί στην πράξη και από την πρόβλεψη δύο σταδίων δικανικής κρίσης (βεβαίωσης της υποχρέωσης σε παράλειψη ή ανοχή και διάγνωσης της παράβασης) του άρ.947 ΚΠολΔ, με ό,τι αυτή συνεπάγεται δεδομένης της καθυστέρησης κατά την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας (για την οποία είναι επανειλημμένες οι καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ), υφίσταται επίταση του προβλήματος λόγω των θέσεων της νομολογίας σε σχέση με την παραβίαση των αποφάσεων επικοινωνίας.

    Η εφαρμογή της αρχής για τη λήψη υπόψη της άρνησης του παιδιού, συχνά οδηγεί είτε στην αρχειοθέτηση των μηνύσεων είτε στην απαλλαγή του κατηγορούμενου γονέα, χωρίς να υπάρχει το περιθώριο για την ουσιαστική εκτίμηση της άποψης του παιδιού και της ωριμότητάς του, καθώς και του ενδεχόμενου επηρεασμού του από τον γονέα που μένει μαζί του, λόγω του απρόσφορου της ποινικής διαδικασίας για μια τέτοια εξειδικευμένη κρίση. Ομοίως, η Ελληνική Αστυνομία, ενίοτε επικαλούμενη εισαγγελικές οδηγίες, καίτοι στερείται εξειδικευμένου προσωπικού καλεί τα ανήλικα τέκνα σε εμφανώς ακατάλληλο για τον σκοπό αυτό περιβάλλον, και σε περίπτωση δήλωσής τους περί απροθυμίας να επικοινωνήσουν με τον γονέα, απέχει της εφαρμογής των διατάξεων περί αυτοφώρου διαδικασίας σε βάρος του κατηγορούμενου γονέα, με συνέπεια την περαιτέρω αποδυνάμωση του κράτους δικαίου. Το δικαίωμα του παιδιού σε επικοινωνία και με τους δύο γονείς με τα άρθρα 7, 8, 18 και ειδικότερα το δικαίωμα σε επικοινωνία με τον γονέα που δεν μένει μαζί του με το άρθρο 9 παρ.3 της ΔΣΔΠ.

    Τα σχετικά με βια ούτως ή άλλως εάν υπάρχει πραγματικό ζήτημα είτε έχει ήδη, είτε θα επιληφθεί δικαστής τελικά. Η αστυνομία δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να ασχολείται με τις χιλιάδες παραβιάσεις δικαστικών αποφάσεων επικοινωνίας καταπονώντας πληρώματα και οχήματα χωρίς λόγο για την απλή καταγραφή συμβάντος. Έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική. Η απλή καταγραφή δεν επαρκεί. Ο δικαστικός επιμελητής δεν θα παρεμβαίνει αλλά με την έκθεση που θα συντάσσεται θα καταγράφονται όλα αυτά που ο δικαστής χρειάζεται, ώστε να πάρει την απόφαση του.

    Είναι ένα θετικό βήμα ώστε να γίνονται σεβαστές οι Δικαστικές αποφάσεις γενικότερα απο τους πολίτες και να διαφυλαχθεί το κύρος της δικαιοσύνης και της χώρας.

  • 29 Αυγούστου 2021, 11:17 | Ελενη Καρρα, γιαγια

    ΝΑΙ στην τροποποιηση του αρθρου !
    ΝΑΙ σε οποιο μετρο ληφθει για να μου δωσει το εγγονι μου πισω
    ΝΑΙ στις βαριες ποινες στον γονεα που τολμα να στερησει την αγαπη των ανιοντων απο τα παιδια.
    ΝΑΙ στις βαριες ποινες για την αποξενωση,την χειραγωγηση που εχει γινει επιστημη τα τελευταια χρονια και στις ψευδεις κατηγοριες .

    Μπραβο κε Τσιαρα !

  • 29 Αυγούστου 2021, 10:58 | Σωτηρία Μ

    Θέλω να εκραφασω και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό μας που πλέον δικαιώνει όλους τους γονείς..

  • 29 Αυγούστου 2021, 08:09 | Ντινος Οικονομου

    Πραγματικα ντρέπομαι με μερικα σχόλια που διαβαζω. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑΓΗ. Δηλαδη ολοι οι πατεραδες ειμαστε βίαιοι και περίεργοι; ΟΧΙ! Δεν παει αλλο!!! Τόσα χρονια δεν μπορούσαμε να κανουμε τιποτα γιατι οι μανούλες κυβερνούσανε τα παιδια μας. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΓΟΝΕΙΣ. Δεν θες να δωσεις το παιδι; Τοτε θα εχεις προβλημα. Ετσι πρεπει, γιατι εχουμε βαρεθεί να μην τηρούν τις δικαστικες αποφασεις. ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  • 29 Αυγούστου 2021, 04:54 | Νίκος Μ

    Το αυτονόητο είναι ίσος χρόνος και για τους δύο γονείς. Ο καθένας έχει τον ρόλο του στην ανατροφή του παιδιού. Οι κακοποιητές που πολλές επικαλούνται είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

  • 29 Αυγούστου 2021, 02:56 | Ανθή

    Είστε ο υπουργός της καρδιάς μας χρόνια ολόκληρα προσμένουμε σε ένα σωστό και δίκαιο νόμο που να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΔΙΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉ

  • 29 Αυγούστου 2021, 02:06 | ΜΑ

    Η Απόξενωση του πατέρα από τα παιδάκια του οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις θεωρώ χρήσιμη την παρουσία δικ Επιμελητή ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΌΛΥΤΑ

  • 29 Αυγούστου 2021, 02:05 | ΧΠ

    Εκείνοι που αντιδρούν στην αλλαγή του νόμου με την παρουσία του δικ Επιμελητή αποδυκνειεται ότι είναι Αποξενωτες γονείς Συμφωνώ με την αλλαγή του νόμου και την παρουσία δικ Επιμελητή

  • 29 Αυγούστου 2021, 01:57 | ΑΧ

    Συγχαίρω τον κ Τσιάρα για την παρουσία του δικ Επιμελητή κατά την παράδοση των παιδιών κάτι πρέπει να γίνει και για την ηλεκτρονική επικοινωνία η οποία παραβιάζεται συστηματικά Συμφωνώ για την αλλαγή του νόμου

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:32 | Αλεξανδρα

    πολύ σωστή πρωτοβουλία για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. 2 είναι γονείς. όχι ένας. ποινές στους αποξενωτές γονείς

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:04 | Ελένη

    Τα παιδιά έχουν 2 γονείς. Πολύ σωστή μεταρρύθμιση!!!

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:32 | Ντίνα Μαρία

    Είναι πολύ σωστό το νέο νομοσχέδιο..Δεν αφήνει περιθώρια να παίζουν με τις αθώες ψυχές των παιδιών μας

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:32 | Εφη

    Ναι στην τροποποίηση!!!!όχι άλλοι αποξενωμένοι γονείς.

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:05 | Δημήτρης καψας

    Ζω αυτό το δράμα εδώ και χρόνια..λυπάμαι πραγματικά που το λέω γιατί έχω χάσει τα παιδιά μου..Όχι άλλα παιδιά στην άρνηση του καθενός γονέα.το έργο σας μεγάλο πλέον είστε άξιος κύριε υπουργέ.

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:51 | Λάουρα

    Δεν έχω λόγια! Συγχαρητήρια για τη συνέχιση της προστασίας των παιδιών με επιβολή ποινών σε αποξενωτές γονείς.

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:58 | Πεγκυ κ.

    Η αγάπη για τα παιδιά μας δεν μας φοβίζει κανένας νομος.πρεπει ο καθένας να έχει τις ευθύνες του για τα παιδιά του ισάξια και με σοβαρότητα..συνεχίστε κύριε υπουργέ μπράβο σας..

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:17 | Γ. Γ.

    Πάρα πολύ σωστή πρωτοβουλία!!! Συγχαρητήρια! Επιτέλους να προστατευθούν τα παιδιά!

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:33 | Σ. Λ.

    Πολύ σωστή μεταρρυθμιση επιπροσθέτως του Ν4800/21

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:02 | Ηλίας βλαχος

    Κύριε ΤΣΙΑΡΑ έχετε πλέον το σεβασμό και όλη την αγάπη από τα παιδιά μας πρώτα και μετά από εμάς του γονείς..Η δικαιοσύνη πλέον άλλαξε και τα παιδιά πρεπει να έχουν 2 γονείς
    .

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:09 | T. P.

    Επιτέλους προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού ως προς την επικοινωνία του και με τους 2 γονείς. Επιβολή ποινών σε κακοποιητές γονείς.Συγχαρητηρια!

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:45 | Ευριδίκη

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!ΔΙΝΕΤΕ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΊ ΣΩΣΤΆ Η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ 950.ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ!!ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΕΓΑΛΏΝΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΓΟΝΕΊΣ ΔΙΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΙΟΎΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ!!!

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:27 | Γιω. Λεονης

    Επιτέλους προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού ως προς την επικοινωνία του και με τους 2 γονείς. Επιβολή ποινών σε κακοποιητές γονείς.

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:26 | Ανδρεας

    Τι περιμένετε κύριοι??ψηφιστε άμεσα την τροποποίηση διότι κάποια στιγμή αυτοί που δεν δίνουν τα παιδιά στον άλλο γονιό πρέπει να τιμωρηθούν επιτέλους.οποιος το σκέφτηκε ένα μεγάλο μπράβο!!!και όσοι ψηφίσετε υπέρ να έχει ο Θεός γερά τα παιδιά σας!!!

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:06 | Δ. Φ.

    Μπράβο! Νομιμοποίηση και προστασία των ανήλικων τέκνων. Το τέκνο έχει δικαίωμα να επικοινωνεί και με τους δύο γονείς τακτικά για την ομαλή του ψυχική ανάπτυξη! Ποινές σε όσους παρεμποδίζουν αυτό.

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:29 | Μίνα Μ

    Συμφωνώ στο νέο νομοσχέδιο του κυρίου τσιαρα επιτέλους πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτή η εκμετάλλευση των παιδιών συγχαρητήρια κύριε υπουργέ…

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:58 | Πασχάλης

    Κάποια στιγμή αυτοί που αποξενώνουν τα παιδιά από το γονιό πρέπει να πληρώσουν!!! επιτέλους να δωθεί η λύση!!!!να ψηφιστεί η τροποποίηση χτες και να μην αργεί καθόλου.υπαρχουν άνθρωποι που έχουν να δουν τα παιδιά τους 5 χρόνια και πάνω.ναι στην τροποποίηση!!!!!!ΤΩΡΑΑΑΑ!!!!

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:40 | Κωνσταντινος ΚΑΡΑΤΣΙΟΡΑΣ

    Οι εξαιρέσεις φυσικά και πρέπει να καταλήγουν στα δικαστήρια και να καταδικάζονται. Όμως αδύνατω να πιστέψω πως υπάρχει έστω κ ενα παιδι που δεν θελει, που δεν χρειάζεται κ τους δυο γονείς. Ας αφήσουμε λοιπόν τους εγωισμούς και ας λειτουργούμε υπέρ των παιδιών. Γονείς που στηρίζουν τα παιδιά χρειαζόμαστε, όχι γονείς που τα ευνουχίζουν. Καταδικάστε τους αποξένωνες γονείς Καταδικάστε όσους γονείς παίζουν με την ψυχούλα τους και προσπαθούν να καθοδηγήσουν τα συναισθήματα τους.

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:22 | Κυριάκη

    Επιτέλους μια δίκαιη τροποποίησή τα ΠΑΙΔΙΑ θα έχουν και τους 2 γονεις στη ζωή τους…..μπραβο

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:30 | Δημήτρης

    Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι ο φόβος για τα πρόστιμα?
    Αυτός ο γονιός που συμπεριφέρεται σωστά με ευθύνη και χωρίς να προκαλεί γονική αποξένωση σε κάθε ανήλικο δεν έχει να φοβηθεί κάτι.
    Υπέρ για την τροποποίηση και να έρθουν και άλλες τροποποιήσεις.
    Πάντα και μόνο για το συμφέρον των παιδιών….

  • 29 Αυγούστου 2021, 00:22 | Ασημάκης Λ.

    Η ΕΛΑΣ αποκαλύπτει ότι δέχεται κατά μέσον όρο 36 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την ημέρα. Κι ακόμη δίνεται στη δημοσιότητα η πληροφορία ότι μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, η αστυνομία προχώρησε σε 332 συλλήψεις ανδρών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, σχηματίζοντας ισάριθμες δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας. Ενώ στο ίδιο διάστημα σχηματίστηκαν άλλες 222 δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.
    Κι είναι δυνατόν κάποιοι να μιλούν ακόμα για «ψευδείς καταγγελίες» κι εσείς να τους ευνοείτε;Μα σας παρακαλώ,αυτό είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Και να κρύβονται πίσω απο το το παραλήρημα του και καλά «αποξενωμένου;
    Δεν ανέφερα καν τις δολοφονημένες γυναίκες!
    Για σας παρακαλώ σταματήστε να τροποποιήτε υπερ τους ανεκδιήγητες τροποποιήσεις!Φανταστείτε,είμαι άντρας και δεν μπορώ να το δεχτώ όλο αυτό που γίνεται!

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:06 | Ειρηνη

    Συγχαρητήρια για την τροποποίηση του άρθρου!!!! πρέπει επιτέλους να σταματήσει η αποξένωση.ολοι οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους!!!οποίος σταθεί εμπόδιο στα παιδιά να πληρώνει για αυτό.

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:46 | Z.M

    Συμφωνω καποια στιγμη κατι πρεπει να γινει με τα αποξενωμενα παιδια .τα παιδια εχουν δυο γονεις κ τους χρειαζονται και τους δυο οιποινες πρεπει να ειναι παρα πολυ αυστηρες για τους γονεις που αποξενωνουν τα παιδια!! Και οι μανες αυτα που τα κανουνε ειναι απαραδεκτες γιατι δεν σκεφτοναι τα παιδια του !!

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:55 | Γιαννης

    Ακόμα μια τροποποίηση σε καλό δρόμο…θέλουμε αυστηρούς νόμους για να προστατευτούν τα παιδιά μας

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:12 | Τ.Π

    Επιτέλους θα σταματήσουν πολλές μαμάδες αυτο που έχουνε μάθει να παρεμποδίζουν την επικοινωνία του πατέρα με τα παιδιά και να τα αποξενωνουν χορις κανενα λογο! Τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς για να είναι ευτυχισμένα! Οι ποινές πρέπει να ειναι παρα πολυ αυστηρές όταν χρησιμοποιεί ένας γονεας δόλιους και παράνομους μεθόδους ώστε να αποξένωση το παιδι του απο τον αλλο γονεα!! Η γονεικη αποξένωση ειναι έγκλημα και πρέπει να υποστούν βαριές κυρώσεις απο τον νομο!!!το θεωρώ ένα πολυ σωστό μέτρο και μπράβο στον υπουργό

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:09 | Μηνας

    Σωστοτατη η τροποποιηση κ να εφαρμόζεται άμεσα χωρίς «χάδια»

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:24 | Ηλίας

    Επιτέλους, αλλάζουν όλα προς το πραγματικό συμφέρον των παιδιών μας, συγχαρητήρια και για την αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:42 | Θανάσης Ιακωβίδης

    Συγχαρητήρια για την τροποποίηση.
    Ότι είναι υπέρ τον παιδιών είναι και υπέρ της κοινωνίας.

  • 28 Αυγούστου 2021, 23:59 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Η ΜΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΞΩΓΙΗΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ