Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:33 | Ευφροσύνη

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΑΣ!
    Αγαπητοί μου γονείς και αδικημένοι άνθρωποι της αρρωστημένης εποχής μας, υψώστε τα δακρυσμένα μάτια σας σ’ ολόθερμη προσευχή στο Θεό, στην Παναγιά Μητέρα μας, ευχαριστήστε Τον πρώτα για την ΖΩΗ, για το θεϊκό αυτό δώρο, ζητείστε συγνώμη για την αχαριστία, την λιποψυχία, την απαισιοδοξία, την απελπισία και κάθε άλλη αμαρτία που εν γνώσει ή εν αγνοία σας κάνατε. Και αφού κλάψετε και εξαγνιστείτε στο μυστήριο της εξομολογήσεως με τα ευλογημένα δάκρυα της μετανοίας, υψώστε τα χέρια σας στον ουρανό και μ’ολη τη δύναμή σας φωνάξτε Τον. Και Εκείνος θ ’ανοίξει την αγκαλιά της αγάπης Του και θα σας λούσει μ’ αυτήν. Ο Θεός είναι ζωντανός. Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα. Ο Θεός είναι η μόνη αλήθεια.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:15 | Μανώλης Αγαπητός

    Το ότι μια κατάσταση που είναι παραφύσην (μιλάω για άτομα του ιδίου φύλου) και αφορά μια μερίδα ανθρώπων της κοινωνίας, γιατί θα πρέπει ντε και καλά να νομιμοποιείται και να προβάλετε?

    Αλλά και για άτομα διαφορετικού φύλου, γιατί δηλαδή δεν μπορεί να τους καλύψει ο γάμος και θα πρέπει να προβούν σε σύμφωνο διαβίωσης? Εαν δεν θέλουν να παντρευτούν(άρα τους ενδιαφέρει απλά να συζούν και να φιλοξενούνται κάτω από την ίδια στέγη) ας μην έχουν απαίτηση να έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εγγάμων.

    Ορθοδοξία και ελληνισμός είναι ένα. Εάν προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποιο από αυτά από την ζωή μας, τότε δεν μπορούμε να προχωρήσουμε γιατί θα έχουμε ελλειμματική πορεία, όπως και έχει χιλιο αποδειχτεί στο παρελθόν.

    Τι δηλαδή, αν στο μέλλον διάφορες ομάδες με ιδιαιτερότητες ή ιδιαίτερες απαιτήσεις, επιζητούν να νομιμοποιούν την ιδιαιτερότητα τους, θα πρέπει στο όνομα της ισότητας να το κάνουμε?

    Ας κρατήσουμε λοιπόν τα όρια που πρέπει

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:22 | Βασιλης

    οχι στο συμφωνο..ειναι κατι που εναντιωνεται στην ανθρωπινη φυση και δεν πρεπει να το υποστηριζουμε.Δεν ειναι ελευθερια αντιθετως σκλαβια για τα παιδια που αργοτερα δεν θα τα ρωταει κανεις αν θελουν να εχουν μια φυσιολογικη οικογενεια.Ειναι τελειως κατα των ανθρωπινων δικαιωματων γιατι με το να αλλαζουμε το φυσιολογικο και να το δεχομαστε κακοποιουμε τους ιδιους τους εαυτους μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:55 | Μαρία

    απαράδεκτο το νομοσχέδιο για την ορθόδοξη πατρίδα μας. Να μην πάει στην Βουλή των Ελλήνων. Ο λαός αποφασίζει.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:30 | Τζακ

    Ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος ΔΙΑΦΩΝΩ με το νομοσχέδιο «Σύμφωνο Συμβίωσης». Να μην πάει καν στη Βουλή.
    Προσβάλουμε τον ίδιο τον Θεό και μετά θα ακολουθήσουν άλλα επώδυνα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:39 | Τομ

    Διαφωνώ με όλο το νομοσχέδιο και διαμαρτύρομαι για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες στη δομή και στην εξέλιξη της κοινωνίας. Να μην μπει καν στη Βουλή για ψήφισμα.
    Απαράδεκτο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:36 | Ευφροσύνη

    ΟΧΙ. ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟ!!!!
    Ο Απόστολος Παύλος λέγει το εξής: Η οικογένεια είναι ένας θεσμός θεϊκής προελεύσεως και χαρακτήρα. Δεν είναι απλώς μία κοινωνική συμφωνία η οποία πηγάζει από τις απαιτήσεις των γήϊνων υποθέσεων. Εκ Θεού ονομάζεται κάθε οικογένεια εν ουρανώ και επί της γης. Η οικογένεια αποτελεί δυναμική μικροκοσμική έκφραση της πατρικής φροντίδας του Θεού για ολόκληρη την υφήλιο. Επομένως, εάν η έννοια και το όνομα της οικογενείας προέρχεται απ’ ευθείας από τον Θεό Πατέρα, πρόκειται περί πράγματος ιερού. Μιά τέτοια υπέροχη λέξη, η λέξη οικογένεια, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με ελαφρότητα, ούτε να επαναπροσδιορίζεται σύμφωνα προς οποιαδήποτε ιδιοτροπία ηθικής ή κοινωνικής προσαρμογής.

    Read more: http://www.egolpion.com/CBAABFFD.el.aspx#ixzz3rps1eq2R

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:36 | Ιωάννης

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και επιθυμώ να το αποσύρετε, γιατί ζούμε σε ένα κράτος που ασπάζεται την Ορθοδοξία, και το συγκεκριμένο σύμφωνο είναι ενάντια στις αρχές της πίστεώς μας. Η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με τέτοια μέτρα.
    Δεν βοηθάτε το θεσμό της οικογένειας και τους νέους ανθρώπους με αυτά τα μέτρα. Σεβόμαστε την ελευθερία των ζευγαριών αυτών να συζούν, αλλά ας μην θεσμοθετηθεί κιόλας!
    Ελπίζω οι βουλευτές μας να το καταψηφίσουν.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:18 | ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    »Οι παρά φύσιν τολμήσαντες τρομάξατε,εάν μή εμπόνως μετανοήσητε…Νύν πρ’ος διόρθωσιν τα γινόμενα,τότε δέ πρός τιμωρίαν»Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

    »Ως Σόδομα και Γόμορρα καί αί περί αυτάς πόλεις τον όμοιον τούτοις τρόπον εκπορνεύσασθε και απελθούσαι οπίσω σαρκός ετέρας πρόκεινται δείγμα,πυρός αιωνίου δίκην υπέχουσαι»Απ. Ιούδας 7

    »Μάλιστα δε τους οπίσω σαρκός εν επιθυμία μιασμού πορευομένους και κυριότητος καταφρονούντας,τολμηταί αυθάδεις» Β’ Πέτρου Β’10

    »Ουαί οι συνετοί εν εαυτοίς»
    »Ουαί οι τιθέντες το σκότος φώς και το φώς σκότος»Ησα’ί’ας Ε’ 20-21

    Αν πιστεύαμε στο Θεό θα γνωρίζαμε και τις εντολές του.Αν έχουμε αγαθή και καλή προαίρεση θα ψάξουμε και θα διαβάσουμε ποιες είναι.

    »Ερευνάτε τας Γραφάς» και όχι απλά να διαβάζετε…..

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:15 | ANNA K.

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης . Θέλουμε την ευλογία του Θεού για την Ελλάδα μας κι όχι την αποστροφή Του …
    Προσοχή και προσευχή !!!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:05 | Ελένη

    OXI ΒΕΒΑΙΑ !!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΩΡΑ!!!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:06 | ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

    Οχι,οχι,οχι.Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτός ο νόμος.Γιατί έρχεται σε αντίθεση με τον νόμο του Θεού και όταν έχομε παράβαση νόμου του Θεού έχομε και εγκάλειψη της χάρης του Θεού.Είναι δικαίωμά μου να ζω σε μια κοινωνία οπό την προστασία του Θεού και όχι η χώρα μου να φτάσει να ζει όπως η Γαλλια η οποία ειχε αποκυρήξει τον Θεό.

    γ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:29 | Γεωργιος Μ.

    Απο τον αριθμο και το υφος-περιεχομενο των αρνητικων σχολιων, γινεται αντιληπτο ποσο σημαντικη ειναι η αμεση ενεργοποιηση του συμφωνου συμβιωσης και για τα ομοφυλα ζευγαρια. Κυκλοι της κοινωνιας ειναι πληρως ανενημερωτοι και εχθρικοι και φαινεται καθαρα ποσο δουλεια εχουν μπροςτα τους τα αρμοδια υπουργεια για να αντιμετωπισουν την ομοφοβια και την ελλειψη σχετικης ενημερωσης. Το bullying ας μην ξεχναμε ξεκιναει μεςα απο τα σπιτια των παιδιων και αναπαραγεται στα σχολεια.Θεωρω οτι το συμφωνο θα κανει την αρχη, μια τομη αν θελετε σε αυτη την κατασταση. Η επεκταση του συμφωνου συμβιωσης κανει καλυτερη την κοινωνια σε μια μεριδα συμπολιτων μας. Δεν επηρρεαζει τα δικαιωματα των υπολοιπων σε τιποτα, αντιθετα θα κανει την κοινωνια μας πιο αληθινη και πιο δικαιη. Φυσικα και οι ενδιαφερομενοι δεν περιμεναν το συμφωνο συμβιωσης για να συναψουν σχεσεις μεταξυ τους οποτε τα επιχειρηματα κατα της επεκτασης του συμφωνου ειναι τουλαχιστον αστεια! Το θεμα εδω ειναι η επεκταςη της προστασιας της πολιτειας σε δυο ανθρωπους που επιλεγουν να μοιραςτουν τη ζωη τους ανεξαρτητος φυλου και σεξουαλικου προςανατολιςμου. Σεβομαι τις θρηςκευτικες αποψεις του καθενος αν και διαφωνω καθετα με οριςμενες απο αυτες οπως εκφραζονται, αλλα τονιζω οτι εδω δεν προκειται για θρηςκευτικο ή εκκληςιαςτικο θεμα. Προκειται για ενα σοβαρο ζητημα που αφορα τις σχεςεις κρατους – πολιτη και κανενας δεν εχει το δικαιωμα να επιβαλλει τις θρηςκευτικες του αποψεις επ´αυτου γιατι πολυ απλα δεν τον αφορα. Το θεμα εδω ειναι η διαφανεια των ανθρωπινων σχεςεων, το δικαιωμα στην οικογενειακη και προςωπικη ζωη χωρις διακρισεις. Ψηφιζω λοιπον ενα μεγαλο ΝΑΙ στην επεκταση του συμφωνου συμβιωσης ως δημοκρατικος πολιτης αυτης της χωρας. Ψηφιζω ΝΑΙ στον εκδημοκρατισμο της κοινωνιας, οπου ολοι εχουν ισα δικαιωματα και υποχρεωσεις.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:36 | Νταλλή Κλεοπάτρα

    Διαφωνώ με το εν λόγω σύμφωνο συμβίωσης καθώς θεωρώ ότι έρχεται σε αντίθεση με το θεσμό της οικογένειας και εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχική υγεία των παιδιών που ενδεχομένως θα υιοθετηθούν για να πλαισιώσουν τέτοιου τύπου παρά φύσιν συμβιωτικά περιβάλλοντα, αλλά και για όλα τα νέα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Όταν οι ειδικοί επιστήμονες μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κρίση στην ελληνική οικογένεια, ποιος είναι ο νοήμων και λογικός άνθρωπος που θα μπορούσε να διανοηθεί ότι με τη θέσπιση ενός τέτοιου νόμου θα μπορούσε να ωφεληθεί η ελληνική οικογένεια και κατ’ επέκτασιν η ελληνική κοινωνία; Ήδη η ομοφυλοφιλία έχει γίνει της μόδας. Η σεξουαλικές επιλογές του κάθε πολίτη είναι απολύτως σεβαστές όταν μένουν στον προσωπικό του χώρο και δεν προκαλούν τους γύρω του, αλλά αν γίνουν και νόμος του κράτους τότε κινδυνεύουμε όλοι εμείς που θεωρούμε την ομοφυλοφιλία ως παρά φύσιν σεξουαλική συμπεριφορά να πρέπει να απολογούμαστε γι’ αυτό ή ακόμα και να κατηγορούμαστε ως ρατσιστές. Να λοιπόν ένας ακόμη λόγος για κοινωνικό διχασμό…. Οι νόμοι του κράτους θεσπίζονται για να λύνουν προβλήματα και όχι για να εδραιώνουν προβληματικές καταστάσεις

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:21 | Σοφία Δ.

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης. Να κρατηθεί η οικογένεια όπως είναι. Μην τη διαλύσουμε.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:00 | Γεωργία Π.

    Διαφωνώ κάθετα στο σύμφωνο συμβίωσης.Είναι ντροπή και αίσχος και μόνο που το σκέφτηκαν κάποιοι για να θεωρηθεί η σχέση μεταξύ δύο ομοφυλοφίλων νόμιμη και βιώσιμη. Είναι ενάντια στα πιστεύω μας και ενάντια στις αρχές μας. Έλεος πια!!!Θα μας φθάσουν δηλαδή να χάσουμε κάθε αξιοπρέπεια και να δεχθούμε επίσημα όλα τα «παρά φύσιν»;;;;
    ΌΧΙ και πάλι ΌΧΙ λοιπόν στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:02 | ΓΙΑΝΝΗΣ Χ.

    ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:21 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΒΙΩΣΗΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ρ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:02 | ΓΙΑΝΝΗΣ Χ.

    OXI

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:06 | ΧαράλαμποςΠ.

    17 Νοεμβρίου 2015, 23:44 | Παππάς Ανδριανος Μόνιμος ΣύνδεσμοςΝαι στο σύμφωνο συμβίωσης.Επιπλέον, να επεκταθεί και να είναι δυνατόν να συναφθεί μόνον μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, ανεξαιρέτως πεποιθήσεων. Επίσης να γίνει υποχρεωτικό και να αντικαταστήσει τον θρησκευτικό γάμο. Έτσι άλλωστε ορίζει το μεγάλο δόγμα του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος – μεγάλη η χάρη του και γευστική η σάλτσα του.Σας ακούγεται παράλογο; Σας φαίνεται αισχρό που κάποιος προσπαθεί να σας επιβάλλει τι να κάνετε και τι να μην κάνετε, με βάση τα πιστεύω του; Σκέφτεστε: μα πως είναι δυνατόν να είναι αυτό επιτρεπτό; Για δείτε…(το παραπάνω είναι αντιπαράδειγμα και ειρωνεία, για όσους δεν κατάλαβαν)

    Κύριε Παππά, ευφυές μα κάπως άστοχο (και λίγο… κλεμμένη ιδέα από την ταινία το straihgt story): Το πρόβλημα δεν είναι το μεγάλο δόγμα του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος (Θα ήταν αν η εκκλησία ζητούσε πχ την καθιέρωση από το κράτος υποχρεωτικών νηστειών ή την ποινικοποίηση των γκέι) το πρόβλημα (σας) είναι στο «δόγμα» της κοινής γνώμης (που όχι, αν και το λέει ο ποιητής-ακόμα- δεν είναι κοινή πόρνη..). Και αυτό το δόγμα δεν είναι μια ασαφής εξωτερική επιβολή εξουσίας η οποία καταδυναστεύει τις μειονότητες ή τις μάζες αλλά τελικά είναι η ιδιοσυγκρασία ένος λαού. Πρόκειται για θεσμοθέτηση μίας συμπεριφοράς παρεκλινουσας κατά την γνώμη πάρα πολλών.
    Πρόκειται επίσης για ένα κοινωνικό ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους γκέι για τον απλούστατο λόγο πως η Ελληνική κοινωνία παραμένει σε θέματα της οικογενείας πολύ πιο ευαίσθητη απο π.χ. την Σκανδιναβική.
    Ζούμε την ζωή μας όπως την θέλουμε αλλά όταν διαβουλευόμαστε και νομοθετούμε έχουμε μία «πλάστιγγα»: Τα αιτήματα μίας μειονότητας απο την μία και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες ενός λαού από την άλλη. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης νομοθέτη: Απλά θα υπακούγαμε σε ότι ορίζει ο υπόλοιπος κόσμος ως αυτονόητο και θα νομοθετούσαμε ερήμην του Δήμου.
    Η γνώμη του λαού επί ευαίσθητων θεμάτων δεν είναι το κακό μακαρονοτέρας που αναφέρετε αλλά κάτι πολύ σημαντικότερο που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:02 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Χ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:27 | Χρήστος Λασκαρίδης

    Διαφωνώ και διαμαρτύρομαι για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες στη δομή και στην εξέλιξη της κοινωνίας. Σκέφτονται άραγε οι υποστηρικτές του, την ψυχική υγεία των υιοθετημένων παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού; Και μιλάμε για τους υγιείς πλην επιπόλαιους υποστηρικτές του συγκεκριμένου μορφώματος. Ας αφυπνιστούμε λίγο γιατί με κάτι τέτοιες «μοντέρνες» και «προοδευτικές» ηλιθιότητες, φτάσαμε να αναρωτιόμαστε για το τι άραγε φταίει και παραπαίει ο κόσμος…

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:52 | ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:16 | ΠΟΛΥΞΕΝΗ

    ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ»ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:03 | Καλλιοπη Ανδρουλακη

    Σας Παρακαλώ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Ποσο πιο κάτω πια!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:31 | Μαρίνος

    Μια πατρίδα σαν την δική μάς με πολιτισμό με ήθος με τόσα έθιμα με προγόνους πού αγωνίστηκαν για αυτόν το τόπο για να κρατηθεί ψιλά αξιοπρέπεια της οικογένειας είναι κρίμα να την διαλύσουν τα συμβόλαια και τα συμφωνητικά λες και είμαστε κάποιο χωράφι που σήμερα το έχω καί αύριο το πουλάω. Αν είναι έτσι τότε να τούς βαλετε και χαράτσι κύριε υπουργε .Εγώ δεν Συμφωνώ να χαρακτηρίζεται ο γάμος συμφωνία ή συμβόλαιο. Ευχαριστώ που μπορώ να γράψω καί να υποστήριξω αυτό πού πιστεύω

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:17 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΙΣΚΟΥ

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους. Μη ξεχνάμε ότι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ αποτελεί ένα από τα βασικά κύτταρα της κοινωνίας. Ας μην την διαλύσουμε και την Πατροπαράδοτη Οικογένεια.

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:16 | Καλλιοπη Ανδρουλακη

    Σας Παρακαλω, ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. Πόσο πιο κάτω πια!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:17 | Ρωμανός Θαλάσσιος

    Σε τούτη τη δύσκολη εποχή, όπου όλα γύρω μας καταρρέουν όπως τα ξέραμε (μάλλον στηριζόμασταν σε πήλινα πόδια μέχρι τώρα), ψηφίζοντας τον νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, βάζουμε άλλο ένα λιθαράκι για τη διάλυση της Ελλάδας. Στον Έλληνα έχει μείνει το αποκούμπι του, που είναι η οικογένειά του, η ιστορία του και η πίστη του. Ψηφίζοντας το νομοσχέδιο αγαπητέ υπουργέ, κύριε Παρασκευόππουλε και κύριοι της κυβέρνησης, που σε εσάς στηριχτήκαμε για να μας βγάλετε από το αδιέξοδο των προηγούμενων πολιτικών, λιθοβολούμε το αποκούμπι μας. Λιθοβολούμε την ελπίδα μας για να αλλάξει κάτι. Λιθοβολούμε τους ήρωες , που αγωνίστηκαν για εμάς, από τους Περσικούς πολέμους και τον Μέγα Αλέξανδρο, μέχρι τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τον στρατηγό Δαβάκη στον Β΄ΠΠ. Βάζουμε τις αξίες και τις αρχές μας στην κατάψυξη. Βάζουμε την οικογένεια στην κατάψυξη. Βάζουμε τη λεβέντικη ελληνική ψυχή μας στην κατάψυξη. Βάζουμε την πίστη μας στην κατάψυξη. Θέτουμε ως προτεραιότητα όχι τον γάμο που μας δίδαξε ο Χριστός μας, αλλά την εμπορευματοποίηση των σχέσεων, μα και την κάθε διαστροφή μας. Γινόμαστε εμείς βασιλιάδες, μα σίγουρα όχι Χριστιανοί. Εάν επιθυμείτε να προχωρήσουμε σε μιαν Ελλάδα της ανεξιθρησκείας, γνωρίζετε ότι αυτό έχει γίνει από πολύ παλιά. Ο Έλληνας ποτέ δεν ήταν στενόμυαλος, μα αντιθέτως ήταν πάντα φιλόξενος και σπλαχνικός. Εάν όμως επιθυμείτε να προχωρήσουμε σε μιαν Ελλάδα άθεη, χωρίς τιμόνι, χωρίς πίστη, χωρίς αξίες, χωρίς οικογένεια, αλλά που περισσότερο θα προσομοιάζει με μια μάζα ανθρώπων, που θα βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την αόριστη ελπίδα, τότε όχι, δεν θα μας έχετε συμπαραστάτες. Ένα ακόμη όχι και από τον γράφοντα στο Σύμφωνο Συμβίωσης, που μας οδηγεί ίσια και χωρίς παρεκλήσεις στις πόλεις που είναι θαμμένες στον βυθό της Νεκράς Θαλάσσης, εδώ και χιλιάδες χρόνια.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:00 | ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΡΑΠΤΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:55 | ΜΠΛΑΝΑΣ ΧΑΠΑΛΑΜΠΟΣ

    Δεν συμφωνώ με το Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ανθρώπων.Θελω να υπενθυμισω προς ολους, οτι στο συνταγμα της χωρας μας, αναφερει πως η εκπαιδευση πρεπει να ειναι εθνικη και Χριστιανικη.
    Ως Χριστιανοι οφειλουμε να μη προκαλουμε τον Θεο και Κυριο μας με τετοια νομοσχεδια.Η υλοποιηση του νομοσχεδιου αυτου, προσβαλει τον Χριστο μας, διοτι ειναι αντιθετο στον λογο του.
    Υποστηριζω με τον πιο κατηγορηματικο τροπο την αποσυρση του νομοσχεδιου και δηλωνω τελειως αντιθετος. Ευχομαι και ελπιζω να επικρατησει τελικως η συνεση και η λογικη, αλλα και ο σεβασμος στο συνταγμα της χωρας, οπως και στο 90% περιπου του ελληνικου λαου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:21 | ΜΑΡΙΝΑ ΓΚΙΝΗ

    ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.ΑΣ ΠΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΤΙ ΠΟΥ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΡΑΚΥΛΙΣΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ?

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 11:02 | Γκίκας Κιουράνης

    Στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, Κεφ. 19, στίχοι 1-12 αναγράφονται τα εξής:
    «ΙΘ´\ΚΑΙ ἐγένετο ὅτε ἐτέλεσεν ὁ ᾿Ιησοῦς τοὺς λόγους τούτους μετῆρεν ἀπὸ τῆς Γαλιλαίας καὶ ἦλθεν εἰς τὰ ὅρια τῆς ᾿Ιουδαίας πέραν τοῦ ᾿Ιορδάνου. 2 καὶ ἠκολούθησαν αὐτῷ ὄχλοι πολλοί, καὶ ἐθεράπευσεν αὐτοὺς ἐκεῖ. 3 Καὶ προσῆλθον αὐτῷ οἱ Φαρισαῖοι πειράζοντες αὐτὸν καὶ λέγοντες αὐτῷ· εἰ ἔξεστιν ἀνθρώπῳ ἀπολῦσαι τὴν γυναῖκα αὐτοῦ κατὰ πᾶσαν αἰτίαν; 4 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς· οὐκ ἀνέγνωτε ὅτι ὁ ποιήσας ἀπ᾿ ἀρχῆς ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς καὶ εἶπεν, 5 ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ κολληθήσεται τῇ γυναικὶ αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν; 6 ὥστε οὐκέτι εἰσὶ δύο, ἀλλὰ σὰρξ μία. ὃ οὖν ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μὴ χωριζέτω. 7 λέγουσιν αὐτῷ· τί οὖν Μωσῆς ἐνετείλατο δοῦναι βιβλίον ἀποστασίου καὶ ἀπολῦσαι αὐτήν; 8 λέγει αὐτοῖς· ὅτι Μωσῆς πρὸς τὴν σκληροκαρδίαν ὑμῶν ἐπέτρεψεν ὑμῖν ἀπολῦσαι τὰς γυναῖκας ὑμῶν· ἀπ᾿ ἀρχῆς δὲ οὐ γέγονεν οὕτω. 9 λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ μὴ ἐπὶ πορνείᾳ καὶ γαμήσῃ ἄλλην, μοιχᾶται· καὶ ὁ ἀπολελυμένην γαμήσας μοιχᾶται. 10 λέγουσιν αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ· εἰ οὕτως ἐστὶν ἡ αἰτία τοῦ ἀνθρώπου μετὰ τῆς γυναικός, οὐ συμφέρει γαμῆσαι. 11 ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· οὐ πάντες χωροῦσι τὸν λόγον τοῦτον, ἀλλ᾿ οἷς δέδοται· 12 εἰσὶ γὰρ εὐνοῦχοι οἵτινες ἐκ κοιλίας μητρὸς ἐγεννήθησαν οὕτω. καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνουχίσθησαν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων, καὶ εἰσὶν εὐνοῦχοι οἵτινες εὐνούχισαν ἑαυτοὺς διὰ τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. ὁ δυνάμενος χωρεῖν χωρείτω.»

    Ο στίχος 4 ξεκαθαρίζει την «ποίηση» του Θεού ως προς τον άνθρωπο: άρσεν+θήλυ=άνδρας+γυναίκα. Δηλαδή, η ολοκλήρωση του ενός φύλου έρχεται μέσα από την κοινωνία του με το άλλο φύλο. Απόδειξη: δύο σπερματοζωάρια ή δύο ωάρια δεν μπορούν, ενούμενα, να γεννήσουν ζωή.
    Ο στίχος 6, πάλι, ξεκαθαρίζει ότι για να ενωθούν οι δύο «εις σάρκα μίαν» απαιτείται συνέργεια του Θεού (δηλαδή ο εκκλησιαστικός γάμος, κατά τον οποίον το ανδρόγυνο, οικειοθελώς-αφού μόνο του κανονίζει να ενωθεί εντός εκκλησίας και δεν τού «επιβάλλεται» από τον Θεό, προσκαλεί τον Θεό στη ζωή του, όχι μόνον για τη μισή ώρα της τελετής, αλλά για το σύνολο της κοινής ζωής του).
    Ο στίχος 9 περιγράφει το μόνο συγγνωστό λόγο διαζυγίου: μοιχεία (=εθελούσια απομάκρυνση του ενός μέλους της συζυγίας από το άλλο με τη σύναψη εξώγαμης σχέσης)
    Ο στίχος 12, τέλος, διακρίνει τρεις κατηγορίες φυλικής «διαφορετικότητας» και για τα δύο φύλα: α) την εκ γενετής (όχι εκ φύσεως) λόγω διασάλευσης βιολογικών κανονικοτήτων-απόρροια της πτώσεως του πρώτου ανδρογύνου (Αδάμ και Εύας) από την παραδείσια κοινωνία του με τον Θεό, β) την επίκτητη λόγω ανθρώπινης επέμβασης, και γ) την πνευματική (=τον μοναχισμό)

    Συνεπώς:
    Α) η συμφωνία που θα μπορούν να συνάπτουν ακόμη και άτομα του ίδιου φύλου (εφόσον, βέβαια, το ν/σ γίνει νόμος του κράτους και τεθεί σε εφαρμογή) δεν έχει καμία έννοια «γάμου», με την εκκλησιαστική σημασιοδότηση. Με άλλα λόγια οι συνάπτοντες το σχετικό σύμφωνο (είτε ετέρου είτε ιδίου φύλου) αποχωρίζονται αφ’ εαυτών από την κοινωνία του Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Του. Δική τους απόφαση και σεβαστή, την οποία ας την κρατήσουν για την κοινή τους ζωή και το κοινό τους σπιτικό στη βάση «τα εν οίκω μη εν δήμω»! Όπως και υποχρέωση της Εκκλησία να τους νουθετήσει πατρικά υπογραμμίζοντάς τους την αστοχία τους, και, εφόσον αλλάξουν γνώμη και στάση ζωής, να τους δεχθεί στην αγκαλιά της!
    Β) για το ζήτημα της τεκνογονίας ή (μελλοντικά;) υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους συνάψαντες το σχετικό σύμφωνο ας στοχαστούμε το εξής: καθένας μας (όπως και όσοι ομοφυλόφιλοι συνάψουν σύμφωνο) είμαστε παιδιά ενός πατέρα και μίας μητέρας (γενική της ιδιότητας όχι κτητική)-διαφορετικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ταυτόχρονα είμαστε παιδιά του εαυτού μας και του συνδημιουργού Θεού με τους, έστω απλά και μόνον βιολογικούς, γονείς. Η βιολογική αδυναμία δύο ομοφυλοφίλων να τεκνοποιήσουν ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (χωρίς «μοιχό» ετερόφυλο ευκαιριακό σύντροφο ή μέσω τραπεζών σπερμάτων ή ωαρίων, με ή χωρίς παρένθετες μητέρες) αποδεικνύει ότι δεν αρκεί η ΑΓΑΠΗ που θα παράσχουν ως γονείς στο παιδί «τους» αλλά χρειάζεται και η προετοιμασία στη διαχείριση της αποκάλυψης της αδυναμίας τους να πράξουν σχετικά, όταν το παιδί «τους» αρχίζει να καταλαβαίνει περισσότερα. Για αυτό λέει κι ο Θεάνθρωπος στην παραπάνω περικοπή «εξ αρχής άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».

    «ὁ δυνάμενος χωρεῖν χωρείτω.»

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:56 | ΜΑΡΙΝΑ Κ.

    Προς Θεού ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης. Πάνε να διαλύσουν το θεσμό της οικογένειας..Πού θα πάμε ρε παιδιά χωρίς Θεό και χωρίς οικογένεια? Πού??

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:51 | Ειρήνη Σχίζα

    Απαράδεκτο το σύμφωνο συμβίωσης!Πρόκειται για καταπάτηση της οικογένειας πάνω στην οποια στηρίζεται η κοινωνία.Έαν εχουμε μια διεφθαρμένη οικογένεια(εαν μπορουμε να πουμε αυτο το πραγμα οικογενεια)θα έχουμε και μια διεφθαρμένη κοινωνία αντίστοιχα.Έαν ηταν φυσιολογική η <>ομοφυλων ατομων δεν θα χρειαζόταν τόση μεγάλη προπαγάνδα για να μας πείσουν οτι ισχύει,ή μάλλον καλυτερα να πεισουν τον ίδιο τους τον εαυτό.Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε οτι για να ξεφύγουμε από την εθνική κακομοιρια και κριση θα πρεπει να παταξουμε την ηθικη διαφθορά και απο την αλλη μερια να την νομιμοιποιούμε.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:10 | ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΕΛΛΙΩΤΗ

    Σκεφτείτε τα παιδιά. Οχι άλλα θύματα. Η Ελληνική οικογένεια αργοπεθαίνει. Παρακαλώ να ΜΗ προχωρήσει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:50 | Γιώργος

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:16 | Oικ Χριστου Παπαιωαννου

    Xαιρετε,
    Αναρωτιωμαστε ποσο φυσιολογικο ειναι να γινεται το αφυσικο φυσιολογικο και αναφερομαστε σε αυτο το νομο.Αραγε δικαιολογουν οι εποχες που αλλαξαν οπως λενε καποιοι τετοιου ειδους τερατουργηματα γιατι περι τετοιων προκειται.Χαθηκε τελειως η Ελληνικη «τσιπα»μεσα στον δυτικοευρωπαικο «παπαγαλισμο»η αναγκαστικη ισως επιβολη?

    Οικογενεια Χριστου Παπαιωαννου
    Αγιοι Αναργυροι Αττικης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:10 | Απόστολος

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ!!!!!!!!!
    ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΥΦΑΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ (ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ) ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ!! ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ.
    ΞΕΚΙΝΟΥΜΕ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:31 | ψαρρης κωνσταντινος

    απαραδεκτο…το νομοσχεδιο για την ορθοδοξη πατριδα μας .Ανατρεπει την κληρονομια των προγονων μας…ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ το νομοσχεδιο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:25 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΛΛΙΩΤΗΣ

    Με τους συνανθρώπους μου και τις ιδιαιτερότητές τους δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ας σκεφτούμε όμως ότι στην περίπτωση συμβίωσης ομοφύλων ανοίγουμε ακόμη μία πληγή στο ανθρώπινο γένος. Οπισθοδρομούμε στους νόμους της Βιολογίας και της Ηθικής, άσχετα με τις θρησκευτικές μας αντιλήψεις. Η Ελληνική φυλή έχει απόλυτη ανάγκη τον προαιώνιο οικογενειακό θεσμό για την συνέχειά της. Ας σκεφτούν καλά όσοι αποφασίσουν την ευθύνη που φέρουν. Παρακαλώ να μη προχωρήσει το Σύμφωνο ειδικά για ομοφύλους.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:33 | Μιχαήλ

    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης. ΟΧΙ στην νομιμοποίηση του σοδομισμού και της ακολασίας.
    ΑΙΣΧΟΣ κε «Υπουργέ».

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:45 | Δήμητρα

    Είμαι ξεκάθαρα αντίθετη με το σύμφωνο συμβίωσης και ζητώ να αποσυρθεί άμεσα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:18 | patrinos stathis

    Ντροπη μονο και μονο να το φερνουμε στη βουλη
    Κανονικα δεν επρεπε να το συζηταμε καθολου
    ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:38 | ΑΛΙΚΗ Π.

    Είμαι κάθετα αντίθετη στο σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου.
    Στηρίξτε την οικογένεια, τα νέα ζευγάρια.Θα δωσουμε λογο στο Θεο για τις πραξεις μας…
    Ειμαι αντιθετη με ολο μου το ειναι…

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 10:37 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Δ.

    Πόσο μεγάλη υποκρισία και διαστροφή; Αντ’ αυτού, προτείνεται η άμεση και γενναία ενίσχυση της παραδοσιακής οικογένειας, που εξασφαλίζει (αυτή και μόνον αυτή) την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών και τροφοδοτεί την κοινωνία με υγιείς πολίτες. Οι μελλοντικές γενιές θα μας κρίνουν αυστηρά.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 09:55 | ΕΛΕΝΗ ΜΗΤΡΟΥ

    ΟΧΙ στό σύμφωνο συμβίωσης.
    Δεν είναι προσωπικό ζήτημα κάποιων. Κινδυνεύουμε όλοι!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 09:54 | Ελ. Μητροπούλου

    Η ίδια η φύση μας εκδικείται για τα παρά φύσιν.
    Δεν είναι προσωπικό ζήτημα κάποιων. Κινδυνεύουμε όλοι!
    ΟΧΙ στό σύμφωνο συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 09:56 | Ι. Πρίγκη

    Είμαι απόλυτα αντίθετη στό νομοσχέδιο σύμφωνου συμβίωσης.
    Ο Ελληνικός λαός διατηρεί τό σωστό τύπο οικογένειας.
    Μην τα διαλύσουμε όλα῎
    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 09:02 | Κωνσταντίνος Τσ.

    Αν θεωρήσουμε οτι ειναι φυσιολογική η ελξη και ενωση δυο ανθρωπων του ιδιου φύλου, τοτε φανταστειτε τι θα γινόταν αν ολοι ημασταν ομοφυλόφιλοι! Σε 50 χρονια δεν θα υπηρχε ζωη στον πλανήτη! Θελουμε να νομιμοποιήσουμε την καταδικη της ζωής στον πλανήτη?