Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:29 | Sotos

    Διαφωνώ με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 17:39 | Αλέξανδρος Χ

    Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ορισμένες μειονότητες αντιμετωπίζονται με ρυθμίσεις κατ’ ουσίαν άχρηστες, απλώς και μόνο για να τους δοθεί επιπλέον «βήμα» και να βαυκαλιζόμαστε όλοι μαζί πως «προοδεύουμε».
    Η αληθινή πρόοδος δεν θα έρθει ξαφνικά με το νομοσχέδιο αυτό. Είναι όμως μια ενδιαφέρουσα τακτική να στοχεύεις σε γκρουπ ανθρώπων-για ποιο λόγο άραγε; Τροφή για σκέψη…

    Καλό θα ήταν να αναζητηθούν άλλοι τρόποι προόδου της χώρας και να ασχοληθεί κάποιος με την Παιδεία κάνοντας σχετικές μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας τα νομοσχέδια-φωτοβολίδες αυτού του τύπου σαν το προκείμενο. Επίσης, ας ασχοληθεί, πρωτίστως, η Πολιτεία, με την πλειοψηφία (την οικογένεια) και μετά ας ασχοληθεί με τις κάθε τύπου νεοφανείς «wannabe-οικογένειες».

    Πέραν των παραπάνω, η διαφωνία μου είναι κάθετη με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην ίδια τη φύση του.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 17:49 | Δεν.Υπάρχει. Ελπίδα.

    Όλοι εσείς οι αμόρφωτοι που γράφετε για φυσικά και αφύσικα, προμοτάροντας τη θρησκεία (λολ όμως) έχετε ανοίξει ποτέ στη ζωή σας ένα ρημάδι βιβλιο; Έχετε φροντίσει να ενημερωθείτε τι και πως είναι τελικά «φυσικό» ή απλά παπαγαλίζετε αυτά που μπορείτε; Ξεστραβωθείτε επιτέλους, 2015 έχουμε, δεν έχετε μόνο εσείς δικαιώματα, έχει και ο ο συνάνθρωπος σας. Αν επιθυμείτε θεοκρατία και χριστά «ήθη» περάστε μια βόλτα από τη Μέση Ανατολή, θα ταιριάξετε καλύτερα εκεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 17:25 | Γιώργος

    Διαφωνώντα και αγανακτω καθώς αυτή ή απόφαση αντιτίθεται όχι μόνο στον χριστιανισμό αλλά και στην αρμονία της φύσης. Είναι ντροπή μόνο και μόνο ως ιδέα.

  • Επίσης, στο 6., των όρων συμμετοχής λείπει στην αναφορά για τη μισαλλοδοξία και η αναπηρία. Παρακαλούμε να συμπληρωθεί και αυτό.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 17:43 | Φωτεινή

    Όπως συστήθηκε από κάποιον να κρατήσουν οι πιστοί την πίστη τους για τον εαυτό τους, αντίστοιχα και οι ομοφυλόφιλοι να κρατήσουν τις προτιμήσεις τους για την προσωπική τους ζωή προσωπικές. Για ποιο λόγο χρειάζεται να θεσμοθετήσει το κράτος για τις προσωπικές επιλογές του καθενός;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 17:49 | Θεοδωρα Π

    Δεν συμφωνώ με το Σύμφωνο Συμβίωσης.
    Απαράδεκτο.
    Εκτρωμα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 17:12 | Θανάσης Ν.

    Ο Χ Ι στο ανήθικο και ανθελληνικό νομοσχέδιο.λυσατε όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους Ελληνες,που τους στέλνουν στους σκουπιδοτενεκέδες, στα συσσίτια ακόμα και στη ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! και ειπατε : δεν «ρυθμιζουμε» και τα οικογενειακά;;; Α Π Ο Σ Υ Ρ Σ Η τωρα,πρίν είναι αργά για τη κυβέρνηση.Ή δεν έχετε ακούσει ή ( το πιθανότερο ) θέλετε να το παιξετε «γενναίοι» και να αποδειξετε ότι χτυπώντας τα καρφια με τα χέρια σας, θα λυγισουν τα καρφιά … Πάρτε το πισω ή τουλάχιστον κάντε δημοψηφισμα !

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:46 | Νίκος Π.

    ΌΧΙ στην αφύσικη συνύπαρξη.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:53 | Εὐδοκία Ἐλευθεριάδου

    Ὄχι στὸ σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλοφίλων, γιατὶ προσβάλλει τὸ ἀνθρώπινο πρόσωπο, ἀντιβαίνει στὸν νόμο τοῦ Θεοῦ καὶ βάζει σὲ κίνδυνο τὴν πατρίδα μας, ἐθνικὰ καὶ κοινωνικά. Ποιὸς σηκώνει τὴν εὐθύνη;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:45 | Τριανταφυλλιά Μήλιου

    Ὄχι στὸ σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλοφίλων, γιατὶ προσβάλλει τὸ ἀνθρώπινο πρόσωπο, ἀντιβαίνει στὸν νόμο τοῦ Θεοῦ καὶ βάζει σὲ κίνδυνο τὴν πατρίδα μας, ἐθνικὰ καὶ κοινωνικά. Ποιὸς σηκώνει τὴν εὐθύνη;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:14 | kristi

    Διαφωνώ απόλυτα με το σύμφωνο συμβίωσης και ζητώ να αποσυρθεί άμεσα.

    Προσπαθούμε να κάνουμε τα αφύσικα φυσιολογικά και τα φυσιολογικά αφύσικα.Με αυτό τον τρόπο δεν βοηθάμε την σύγχρονη οικογένεια καθώς τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα. Σε λίγο καιρό ο γάμος άντρα και γυναίκας θα θεωρείται αφύσικος.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:36 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Η αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης ως ισότιμου με το γάμο, έχει ήδη δημιουργήσει αδικίες στον τομέα της εκπαίδευσης, όπου σωρηδόν κατατέθηκαν ψεύτικα έγγραφα, προκειμένου να πάρουν τα μόρια των κοινωνικών κριτηρίων αυτοί που τα κατέθεσαν (βλ.κείμενο αιρετού Β. Παληγιάννη http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/14003-2015-10-17-10-50-57). Η απλή συμβίωση δε χρειάζεται καμία θεσμική κάλυψη/ αναγνώριση.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:24 | Βασίλειος Παπαλέξης

    Διαφωνώ κάθετα!
    Σεβόμαστε την επιθυμία τους να ζουν όπως εκείνοι θέλουν, αλλά ο σεβασμός αυτός δεν πρέπει να γίνει αιτία νομιμοποίησης του αφύσικου, διότι έτσι θα θεωρηθεί φυσιολογικό. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι ζούμε σε μία ορθόδοξη χώρα ,την Ελλάδα, στην οποία έζησαν εκατοντάδες Ήρωες και Άγιοι.Ας τους τιμήσουμε αποσύροντας το ντροπιαστικό αυτό νομοσχέδιο. Ας φωνάξουμε ακόμα ένα βροντερό ΟΧΙ. Ας προσευχηθούμε στον Κύριο Ιησού Χριστό να βοηθήσει την πατρίδα μας και όλους τους ανθρώπους. Ας γίνει το θέλημά Του.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:19 | Γεώργιος Χ

    Ο ένας και μοναδικός τριαδικός Θεός δημιούργησε
    άνδρα και από την πλευρά του άνδρα δημιούργησε γυναίκα για να είναι ίση με αυτόν,δεν την δημιούργησε από το κεφάλι για να είναι ανώτερη, ούτε από τα πόδια για να είναι κατώτερη,ως εκ τούτου πρέπει ο άνδρας να είναι άνδρας μιας γυναικός

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:49 | Κωνσταντίνος Ρ.

    Υπογραμμίζω πως -με το προηγούμενό μου σχόλιο- ΔΙΑΦΩΝΩ με το νομοσχέδιο σε εντελώς διαφορετική βάση από τα περισσότερα αρνητικά σχόλια.

    Επίσης, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους εκφράζονται με θετικά σχόλια να αποφεύγουν χαρακτηρισμούς που εναντιώνονται στους όρους συμμετοχής (με τους οποίους συμμορφώνονται τα περισσότερα αρνητικά σχόλια).
    Αν και κανονικά δεν χρειάζεται τέτοια παράκληση, καθώς ο όρος συμμετοχής 7 υπαγορεύει αντίστοιχο φιλτράρισμα από τους διαχειριστές…

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:23 | Κωνσταντίνος Ρ.

    Κανονικά θα έλεγα ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης γενικότερα, για ομόφυλα ή ετερόφυλα ζευγάρια. Εφόσον το σύμφωνο συμβίωσης αποσκοπεί στην αυτοματοποίηση ορισμένων συμβολαιογραφικών πράξεων (πχ κληρονομικότητα), το δέχομαι υπό τον παρακάτω περιορισμό:
    Στο σύμφωνο συμβίωσης ΔΕΝ πρέπει να εμπλέκονται τέκνα (διά υιοθεσίας ή τεκνογονίας). Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε όσο το δυνατόν πιο σταθερό, ασφαλές και σίγουρο περιβάλλον, κάτι που προσπαθεί να προστατεύσει ο θεσμός του γάμου και να καταργήσει το σύμφωνο (εξ ου και «σύμφωνο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ συμβίωσης»).
    Υπ’ αυτή τη συνθήκη οι συμβαλλόμενοι στο σύμφωνο συμβίωσης μπορούν να είναι όποιοι και όσοι επιθυμούν (ανεξαρτήτως φύλου, αρκεί βέβαια να συμμετέχουν οικειοθελώς).

    Εάν όμως θέλουμε να υπάρξει συμβίωση με την παρουσία τέκνων (θετών ή μη), θα πρέπει να τα σκεπάσουμε με το θεσμό του γάμου. Γάμος νοείται ΜΟΝΟ μεταξύ ΔΥΟ και ΕΤΕΡΟΦΥΛΩΝ ατόμων.
    Γιατί, αν θέλουμε να το επεκτείνουμε και μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, τι μας εμποδίζει να νομιμοποιήσουμε και γάμο μεταξύ περισσοτέρων των δύο ατόμων, τα οποία θέλουν να συζήσουν οικειοθελώς και με την παρουσία τέκνων; Τυχόν υποστηρικτής του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ας φανταστεί την ανατροφή του σε ένα τέτοιο περιβάλλον, με τη συμβίωση τριών ή και περισσοτέρων γονέων!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:06 | Φωτεινή Γ.

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης γενικά, αλλά ακόμα περισσότερο για τους ανθρώπους του ίδιου φύλου. Καλά τα ατομικά δικαιώματα, αλλά η θεσμοθέτηση της παρά φύση ένωσης τι εξυπηρετεί; Τα ομόφυλα και μη ζευγάρια, αν θέλουν μπορούν να συζούν και χωρίς την αναγνώριση του κράτους. Τι ακριβώς θέλετε να κάνετε; Να διαλύσετε το θεσμό της οικογένειας; Αρκετά προβλήματα έχει η ελληνική κοινωνία. Μην προσθέτετε κι άλλα. Παρακαλώ να αποσύρετε αυτή τη ρύθμιση.

  • Παρατήρηση επί των δημοσιευθέντων σχολίων:

    Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής του opengov.gr:

    «3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε.
    4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο δεν προσβάλει διακαιώματα άλλων προσώπων.
    6. σχόλια που διατυπωνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδιξία και διακρίσεις και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. »

    Ξεκινώντας από το 6., λείπει από τον ορισμό της μισαλλόδοξης έκφρασης, η ταυτότητα φύλου, ενώ στον Νόμο 4285/2014 που αποτελεί νόμο-εργαλείο για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας, υπάρχει η ταυτότητα φύλου. Επομένως στους όρους συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθεί η ταυτότητα φύλου. Παρακαλούμε, να συμπληρωθεί στο 6., μετά το σεξουαλικό προσανατολισμό.

    Δεύτερον, παρατηρούμε πλήθος εντελώς ατεκμηρίωτων σχολίων (όρος 3.), που προσβάλουν τα δικαιώματα άλλων προσώπων (όρος 4.), και τέλος πλήθος μισαλλόδοξων σχολίων με βάση είτε το σεξουαλικό προσανατολισμό είτε τη φαυτότητα φύλου (όρος 6.)

    Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ορισμός του μισαλλόδοξου λόγου έχει οριστεί με απόλυτη σαφήνεια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

    Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ – Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης – Vejdeland και λοιποί κατά Σουηδίας, Απόφ. της 09/02/2012, αρ. προσφυγής 1813/07, αποφάσισε ότι:

    «Ο λόγος που πηγάζει από τυφλό μίσος κατά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και αναπαράγει ρατσισμό και στερεότυπα δεν είναι ελευθερία της έκφρασης, είναι hate speech και απαγορεύεται γενικώς».

    Πολύ δε περισσότερο, θεωρούμε πως δε θα έπρεπε να δίνεται βήμα σε δημόσια διαβούλευση, ακολουθώντας με σεβασμό, τόσο τους όρους συμμετοχής τόσο του ιδίου του OpenGov.gr, όσο και τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους, αλλά και την ευρωπαϊκή νομολογία.

    Εκ μέρους του Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ),
    Μαρίνα Γαλανού.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 15:06 | Διονυσία Ζ.

    Ελευθερία δε σημαίνει ασυδοσία, κάτι που φαίνεται οι κυβερνώντες μας ξέχασαν προ πολλού αφού γλυλκάθηκαν με το κρασί της εξουσίας. Το αμάρτημα αυτή τη φορά πιο βαρύ, κατά της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ρωτήστε κύριοι υπουργοί όποιο κοινονιολόγο, ψυχολόγο, γιατρό, επιστήμονα που τιμά τον όρκο του, να σας πει που στη φύση απαντάται η ομοφυλοφιλία ως τρόπος αναπαραγωγής και διαιώνησης των ειδών.
    Αν θέλουμε να δούμε τον άνθρωπο ως ανώτερο ον απ’τα ζώα, τότε δε μένει παρά να αηδιάσουμε με τις προτάσεις της κυβέρνησης που καταργούν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού στην ίδια τη φύση του. Η ιατρική θα μας πει είναι ελάχιστες οι κλινικές περιπτώσεις ατόμων με ορμονικές διαταραχές που ελκύονται από ομοφύλά τους άτομα.
    Ότιδήποτε άλλο επιτρέψτε μου να το θεωρήσω δείγμα της διάβρωσης της ανθρώπινης οντότητας, εξαθλίωσης των σχέσεων, απώλειας του μέτρου, αδυνάμιας διάκρισης του αληθινού από το ψεύτικο.
    Τέτοιες στιγμές ντρέπεται κανείς που είναι άνθρωπος.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 15:53 | κατερινα

    Κατι που ειναι εναντια στην ανθρωπινη φυση γιατι να γινει νομιμο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 15:47 | Βασίλης Α.

    Έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων, έχουμε χάσει το μπούσουλα, η Γη κουνάει γιατί δεν μας αντέχει άλλο.
    Τι είναι πρόοδος; Αυτό που ατομικά επιθυμούμε και που ο διπλανός μας δεν συμφωνεί μαζί μας; Κι αφού δεν συμφωνεί θα του το επιβάλουμε με το ζόρι;
    Αυτό το νομοψήφισμα επιδιώκει να μεταλλάξει την ελληνική κοινωνία.
    Εγκέλαδε μην το επιτρέψεις.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 15:38 | Βασιλική Δανιά

    Γιατι να νομιμοποιηθει σε επιπεδο να γινει θεσμος κατι που δεν θα ηθελα να κανει το παιδι μου,κατι παρα φυσιν;γιατι να μην εξυγειαινουμε την κοινωνια μας
    παρα να την κανουμε ολο και πιο τρομοκρατικη με το να νομιμοποιουμε τα παθη;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 15:27 | Χαρίκλεια

    Είναι πολύ λυπηρό που έχουμε μπει καν στην διαδικασία έστω και να το συζητάμε. Κατά την άποψη μου και αυτό το θέμα μαζί με πολλά άλλα εντάσσονται σε μια μάστιγα που έχει απλωθεί σε όλη την ανθρωπότητα με τα γνωστά επακόλουθα που βιώνουμε όλοι μας.

    Το συγκεκριμένο όπως και πολλά ζητήματα αλλάζουν τελείως ανάλογα με τη διαλεκτική βάση με την οποία τα εξετάζουμε.

    Οπότε όπως διακρίνεται απο τα σχόλια το thread η ερώτηση είναι αν πιστεύουμε ή όχι στον Θεό. Όπως και κατά τον Ντοστογιέφσκυ, αν δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται.

    Αλλά ας το πάρουμε καθαρά πρακτικά. Υπάρχει κάποιο όριο στο το τι επιτρέπεται και τι όχι; πχ στην Βραζιλία έχουν ήδη συναφθεί γάμοι μεταξύ τριων ομόφυλων ατόμων. Δλδ ποιό είναι το επόμενο βήμα;

    Αυτοί οι δυστυχείς άγονται και φέρονται χωρίς να συνειδητοποιούν τις συνέπειες των επιλογών τους.

    Γιατί εξετάζουμε μόνο τα δικαιώματα των ανθρώπων με αυτές τις ιδιαιτερότητες και κανείς δε ρωτάει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ποια είναι τα δικαιώματα των παιδιων που θα ανατραφούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
    Για τις δυνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό τους κτλ;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:30 | ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.
    Δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεσή μου και ζητώ την τάχιστη
    απόσυρση του νόμου από την Κυβέρνηση, ή την καταψήφισή του από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινoβουλίου.
    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης , για την επέκταση του «συμφώνου συμβίωσης » και στα ομόφυλα ζευγάρια.
    Ο νόμος αυτός αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Νόμου Του
    Θεού και θα μεταβάλει την πατρίδα μας σε Σόδομα και Γόμορα.
    Παρακαλώ μετά την λήξη της προθεσμίας της ηλεκτρονικής διαβούλευσης , να αποσύρει η Κυβέρνηση το Νομοσχέδιο
    Και αν δεν το αποσύρει ,οι Βουλευτές που θα κληθούν να το
    Ψηφίσουν ,θα το καταψηφίσουν.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:20 | 2toz

    den simfono me tous omofilofilous

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:13 | Ηλιας

    φυσικα και διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης
    και προτεινω να αναρωτηθουμε ολοι,αν στο ονομα της οικονομιας και της υποσχεθεισας βελτιωσης της,πρεπει να υποστουμε απο το κυβερνον κομμα και ολα αυτα τα αντιχριστιανικα και εθνοκτονα νομοσχεδια!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:29 | Ζωη Κ.

    Είναι απαράδεκτες τετοιες κινησεις . Καταψηφίζω το σχέδιο νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν υπάρχει πια φόβος Θεου. Τα ηθη και τα εθιμα ενος λαού καθώς χάνονται..χανεται και ο λαος. εξάλου η πλειοψηφία αυτών που λένε ναι ή είναι ουδετεροι ….σκεφτονυαι «δεν με πειράζει αλλα μακρυα από το σπίτι μας».

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:28 | Μαρία Κ.

    Πρόκειται για προσπάθεια θεσμοθέτησης του «παρά φύσιν» θεμελιώνοντας έτσι την αποδόμηση του ιερού θεσμού της οικογένειας με καταστροφικές συνέπειες για την δομή και την εξέλιξη της κοινωνίας μας και αποτελεί περιφρόνηση του Νόμου του Θεού.

    Ως Ελληνίδα και Χριστιανή Ορθόδοξη δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεσή μου και ζητώ την απόσυρση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση το συντομότερο ή την καταψήφισή του από τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Θα δώσουμε λόγο στο Θεό για τις πράξεις μας…

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:54 | Αρετή Κ.

    Είμαι ξεκάθαρα αντίθετη με το σύμφωνο συμβίωσης και ζητώ να αποσυρθεί άμεσα
    Να κρατηθεί η οικογένεια όπως είναι. Μην τη διαλύσουμε.
    Με τους συνανθρώπους μου και τις ιδιαιτερότητές τους δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:04 | Ανδρέας Π.

    Γιατί προσπαθείτε στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας να επιβάλλετε μια ρύθμιση η οποία αντιβαίνει τα ηθη, εθιμα και την χριστιανική μας παράδοση ως λαός/χώρα για μια μικρή μειονότητα συμπολιτών μας, οι οποίοι εν γνώσει τους και πλήρως ελεύθερα, εχουν αποφασίσει να ζήσουν – ας μου επιτραπεί η εκφραση – αντι-συμβατικά; Γιατί προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε αυτό που θεωρούμε «οχι ομαλό» στην σχέση 2 ανθρώπων ; Η μειονότητα στο σύνολο της κοινωνίας ειναι «σημαντικό» στατιστικά μιλώντας ως μέγεθος, ωστε να δικαιολογείται μια τέτοια ρύθμιση εκ μέρους σας;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:08 | ΧαράλαμποςΠ.

    Πρόχειρο λεξικό περιήγησης στην σελίδα :
    πρόοδος :οτιδήποτε έρχεται από εξω αφιλτράριστο αρκει να μην συγγενεύει με την παράδοση. Αφανής μητρια του φασισμου ισως..

    Παράδοση: είδος προς εξαφάνιση σύνολο αξιών με τις οποίες οι παλαι. ενίοτε μεγαλουργησαν αλλα δεν μας κοφτει καθόλου αν θελουμε να ειμαστε προοδευτικοί.

    Προοδευτικος: αυτός που εχει παντα δίκιο γιατί έρχεται παντα απο μπροστά και εξω.

    Παραδοσιακος: ο ερχόμενος από τα βουνά. Καλύτερα να μην υπήρχε αλλα τι να κάνουμε…

    Ομοφοβικός: αγνωστος ακομη ορος που επινοήθηκε μαλλον για τους παραδοσιακους εν γένει, ο τολμων να αμφισβητήσει την ορθοτητα της προόδου, και γενικως ο θρασυς που προβληματιζεται πανω πχ στο εαν καποιος αντρας που άλλάξε φυλο και παντρεύτηκε άντρα μπορει να υιοθετήσει παιδι…

    Ρατσιστής : ο διαφωνων. γενικα.

    Χριστιανος: αμόρφωτος, χριζων ψυχολογικής βοήθειας , α πριορι αναχρονιστης ομοφοβικος που τολμα να μιλά για Θεό σε προοδευτκούς.

    Αυτά.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 14:03 | Δομινικος

    Κύριε Υπουργέ,

    Παρακαλώ πολύ εσάς και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης σας,
    ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου – τα οποία είναι ουκ ολίγα και ασφαλώς τα γνωρίζετε- συντάξτε και ψηφίστε νομοσχέδια υπέρ του ελληνικού λαού, υπέρ της προστασίας της κατοικίας του και της αξιοπρέπειας του, υπέρ της διαμονής των νέων στη χώρα μας και υπέρ τόσων άλλων ζητημάτων που ταλανίζουν την χώρα.
    Και προς Θεού, σταματήστε να συντάσσετε νομοσχέδια – τέρατα, όπως αυτό με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ατόμων,που αντιβαίνουν στους νόμους του Θεού αλλά και στους νόμους της φύσης και είναι ικανά να κατασπαράξουν την ήδη κατεστραμμένη κοινωνία μας.

    Παρακαλώ πολύ
    Παρακαλώ πολύ
    Παρακαλώ πολύ
    Αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο από την ελληνική βουλή αμέσως.
    Είναι κατ’ επείγον!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:48 | Γιάννης Ντουντουνάκης

    Πιστεύω στην ελευθερία του ατόμου αλλά αδυνατώ να κατανοήσω τι νόημα έχει το σύμφωνο συμβίωσης δύο ατόμων και μάλιστα του ιδίου φύλλου, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι ξένο προς τη φύση του ανθρώπου αλλά και προς την Ελληνοχριστιανική παράδοση. Ως εκ τούτου θα ήθελα να εκφράσω τη διαφωνία μου προς αυτή την κίνηση.
    Ευχαριστώ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:32 | Generation 2.0 RED

    Η Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity, ως οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, χαιρετούμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να δημοσιεύσει το σχέδιο νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης και Άλλες διατάξεις.
    Η κίνηση αυτή είναι μία σημαντική πρόοδος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Η θεσμοθέτηση του Συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια είναι το πρώτο μεν, απαραίτητο δε βήμα προς την πλήρη ισότητα απέναντι στο νόμο, των LGBTQ ατόμων. Ευελπιστούμε να ακολουθηθεί σύντομα από τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία. Αυτές είναι οι απαραίτητες κινήσεις εκ μέρους του ελληνικού κράτους, προκειμένου να αναγνωρίσει τα LGBTQ δικαιώματα ως απαραβίαστα ανθρώπινα δικαιώματα, και να ευθυγραμμιστεί έτσι με όλα τα προοδευτικά κράτη του κόσμου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:27 | Νικολέτα Ζερβού

    Πρόοδος,εκσυγχρονισμός,αλλαγή,εξέλιξη σημαίνει να περιέλθουμε σε μια ζωώδη κατάσταση Σοδόμων και Γομόρων ;Ας καταλάβει ο σύγχρονος άνθρωπος ότι δε μπορεί να παρεμβαίνει παντού.Κάποια πράγματα τα παραλάβαμε.Ας τα κρατήσουμε ως έχουν και ας ενεργούμε με σεβασμό στα δώρα του Θεού.Μπορούμε να αλλάξουμε θέση στον ήλιο,τους πλανήτες,το φεγγάρι ;Πώς μπορούμε λοιπόν να αλλάξουμε την ανθρώπινη φύση ;Είμαστε ελεύθεροι για την κατάκτηση της κορυφής αλλά όχι για την αλλοίωση και την διαστρέβλωση της αλήθειας και του ορθού.Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης,όχι στο σύμφωνο της ντροπής και του παράλογου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:02 | Ε.ΤΟΡΤΟΡΕΛΗ

    ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΕ ΤΟ ΣΎΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΊΩΣΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΊΛΩΝ, ΛΌΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΆΤΩΝ:H ΑΝΘΡΩΠΙΝΉ ΦΎΣΗ ΈΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΊ ΑΠΌ ΤΟΝ ΘΕΌ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΎΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΆΒΑΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΟΙ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ.
    ΑΡΧΙΚΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ.
    ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ, Κ.Α.) ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:04 | Πετσάνης Λάζαρος του Γρηγ.

    Ως Έλληνες πολίτες και ορθόδοξοι Χριστιανοί, διαφωνούμε και διαμαρτυρόμαστε, με την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ομόφυλα άτομα, γιατί προσβάλλει τον Νόμο του Θεού και καταργεί τον θεσμό της οικογένειας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:43 | Ελευθέριος Β.

    Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια με βρίσκει κάθετα αντίθετο διότι νομιμοποιεί την μη ομαλή φυσιολογία του σώματος κάποιων ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τις εντολές του Θεού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.Προβάλλει την ανωμαλία και την επικροτεί σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό. Δεν σημαίνει κάτι ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες το έχουν ψηφίζει πρέπει και εμείς να ακολουθούμε ότι στραβό και αν κάνουν.

    ‘Οσον αφορά την τεκνοθεσία είμαι επίσης αντίθετος διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες φυσιολογικά ζευγάρια που περιμένουν να πάρουν ένα παιδάκι από τα ορφανοτροφεία.

    Λες και τα παιδιά είναι κατοικίδια..
    που μπορούν να στερούνται τη βιολογική τους μητέρα με δύο υπογραφές και μία απόδειξη παροχής υπηρεσιών!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:22 | κωστας

    εχει καθυστερησει πολυ να περασει αυτος ο νομος. η όποια αναφορα σε θεους και δαιμονες ειναι εντελως ασχετη με το ζητημα αυτο. δικαιωμα συμβιωσης για τους ομοφυλοφιλους τωρα. η ερωτικη προτιμηση ενος αν8ρωπου δεν ειναι θεμα ηθους, αλλα ειναι θεμα ηθους της πολιτειας να αντιμετωπιζει ολους τους ανθρωπους ως ισους. οι πιστοι ας κρατησουν την πιστη τους για τον εαυτο τους.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:08 | Μελάνθη

    Όχι στο νομοσχέδιο. Να μην πάει στην βουλή και αν πάει να το καταψηφίσουν οι βουλευτές. Πίσω απ όλα είναι το Χρήμα και τα συμφέροντα. Οι Ανθρωπότητα πρέπει να είναι υγιείς και να μην ακολουθούνε τον λάθος δρόμο. Ξέρουμε ότι οι ομοφυλόφιλοι γνωρίζουν ότι είναι λάθος αυτό που κάνουν και θέλουν κάποιος να τους βοηθήσει.
    Όλοι ψυχή έχουν και αυτή πονάει…., έχει οδύνη η ψυχή τους από την ηδονή που ψάχνουν με αγωνία. Αλλά η ψυχή δεν τρέφεται ούτε ευφραίνεται με τέτοιου είδους ηδονές.
    Το κράτος πρέπει να πει στον λαό πιο είναι το σωστό ότι έχουμε άντρα και γυναίκα όχι τρίτο φύλο.
    Σας αγαπάμε αλλά όχι τις πράξεις σας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:08 | ΝΙΚ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ

    Είμαι απόλυτα αντίθετος σε αυτό το νομοσχέδιο αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο το οποίο προσπαθεί να καταστρέψει την οικογένεια, την πηγή της κοινωνίας.
    Νομοσχέδια τα οποία επιχειρούν ν’ αλλάξουν τη μορφή της κοινωνίας ή να επηρεάσουν με καταλυτικό τρόπο την κοινωνία θα έπρεπε να έρχονται σε δημοψήφισμα κατά δημοκρατικό τρόπο όπως ακριβώς συνέβη το περασμένο Ιούλιο με το δίλημμα της αποδοχής ή όχι της πρότασης συμφωνίας των δανειστών του Ελληνικού κράτους.
    Επιθυμώ να ληφθεί το «ΟΧΙ» μου σε αυτό το νομοσχέδιο και να μην προχωρήσει σε νόμο.
    Εντούτοις, αν για κάποιο λόγο η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε νόμο για το συγκεκεριμένο θέμα τότε να τεθεί σε δημοψήφισμα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:35 | Μαργαρίτα

    Σε ένα δημοκρατικό κράτος πρέπει να υπάρχουν όρια, κανόνες, ήθη και έθιμα….με την λέξη Ε Λ Ε Υ Θ Ι Ε Ρ Ι Α έχουμε ισοπεδώσει τα πάντα, χωρίς να γνωρίζουμε καν τι σημαίνει ελευθερία και Ποιος είναι αυτός που μας την έχει χαρίσει….και όπως φαίνεται είναι ο Μόνος που τη σέβεται…. Ζούμε σε μια πλάνη και καλό θα ήταν να συνετιστούμε γιατί όπως λέει και ο λαός ….τι ψυχή θα παραδώσεις…;;;;;

    Πάντα μοι ἔξεστιν, ἀλλ᾿ οὐ πάντα συμφέρει· (Α΄Κορ.6,12)

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
    Ευχαριστώ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 13:15 | ΜΑΡΙΑ Ξ.

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:11 | demo

    Και επίσης νομίζω υπάρχει μια μεγάλη μετριοπαθής ομάδα που μπορεί να διάκεινται θετικά στο σύμφωνο αλλά να διαφωνεί πλήρως με τα -μοιραία επερχόμενα- γάμο και υιοθεσία, γιαυτό δημοψήφισμα για όλα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:04 | Ιωάννης Παπαϊωάννου

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:55 | Βάσω

    Στην Ορθόδοξη Ελλάδα υπάρχει το μυστήριο του γάμου.
    Εάν νομιμοποιηθεί κάτι αντίθετο από την παράδοση μας, τότε χάνουμε και την παράδοση μας, την ιστορία μας και την ταυτότητα μας, γινόμαστε όλοι ίδιοι, κάτι τέτοιο θέλετε;
    Μια μάζα όλοι;
    Όχι.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:32 | ΕΛΕΝΗ ΒΡΑΧΝΗ

    Το κάθε φύλλο έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν αυτή ακριβώς τη μοναδικότητά του. Το Ιερό Μυστήριο του γάμου αποβλέπει στην προοπτική της αιωνιότητας, τονίζοντας την ετερότητα των προσώπων και τον αγιασμό τους. Ως εκ τούτου, το Σύμφωνο αυτό καταργεί το σεβασμό στη μοναδικότητα του ανθρώπου, υποδαυλίζει κατώτερες επιθυμίες, νομιμοποιεί τη διαστροφή, επιδρά αρνητικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και στη γενικότερη εξέλιξη των παιδιών και ουσιαστικά καταργεί την ανθρώπινη ελευθερία. Για τους λόγους αυτούς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ. «Τη ελευθερία, Η ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΜΑΣ ΗΛΕΥΘΕΡΩΣΕ, ΣΤΗΚΕΤΕ.»

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:06 | demo

    Δεν είναι θέμα επιχειρημάτων. Όταν ο ένας λέει οι τώρα ξημερώνει και ο άλλος τώρα νυχτώνει το χάσμα είναι βαθύ. Αλλά νομίζω ούτε θέμα ατομικών δικαιωμάτων είναι καθώς το ενδιαφέρον της κοινωνίας αποδεικνύεται κάτι παρά πάνω από έντονο άρα εμπίπτει στην κατηγορία του κοινωνικού ζητήματος. Είναι αρμόδια λοιπόν κατά την ταπεινή μου γνώμη η δημοκρατία με τις κατάλληλες ενέργειες να το λύσει. Δημοψήφισμα.
    (Για όλα: γάμος-υιοθεσία).

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 12:17 | Ευφροσύνη

    ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ!!!
    Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, όπως λέγει ο λαός. Τα αγριεμένα κύματα υψώνονται απειλητικά και το καράβι της κοινωνίας μας απειλείται να καταποντιστεί. Πρέπει να το σώσουμε πάση θυσία. Αξίζει να το σώσουμε, διότι οι ψυχές που φέρνει μέσα, είναι αιώνιες, είναι «κατ’ εικόνα Θεού», είναι πολύτιμες, δεν πρέπει να βασανίζονται, δεν πρέπει να χαθούν.

    Εάν το φυτώριο « οικογένεια» αρχίσει και παράγει χριστιανικούς καρπούς, θα μπορούμε να ελπίζουμε και στην Ελλάδα μας, σε αυριανούς καλύτερους πολίτες, καλύτερους πολιτικούς, καλύτερους εκπαιδευτικούς, καλύτερους Κληρικούς κλπ, και όταν λέγω καλύτερους εννοώ ηθικότερους, δικαιότερους, με πιο πολλή κατανόηση, με πιο πολλή αγάπη, με πιο πολλή σοφία και σύνεση, με πιο πολλή γνώση της Αλήθειας, του Θεού.

    Read more: http://www.egolpion.com/CBAABFFD.el.aspx#ixzz3rq0FC2bp