Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:04 | ΕΛΕΝΗ A.

    Όχι στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:54 | ΝΤΙΝΑ

    ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

    Ο Χ Ι ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:05 | Γεωργοπούλου Σοφία

    Είναι τραγικό στήν αγιοτόκο και ηρωοτόκο Ελλάδα νά γίνεται συζήτηση γιά τέτοια θέματα καί μάλιστα νά προωθούνται νά καταστούν νόμοι του κράτους! Τό αφύσικο νά περνιέται ως φυσικό καί τό ανώμαλο νά επιχειρείται νά γίνη πρότυπο ζωής. Δηλώνω τήν πλήρη αντίθεσή μου ως πολίτις και ως Ορθόδοξη Χριστιανή. Τό νομοσχέδιο αυτό πλήττει τό θεμέλιο τής κοινωνίας: τήν οικογένεια! ΟΧΙ !

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:37 | Βασιλείου Ηλίας

    Πιστεύω πως είναι απαράδεκτο και πρέπει να καταργηθεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:02 | Ζαχαριάς Σταμάτιος

    Ως Χριστιανός Ορθόδοξος διαφωνώ πλήρως μέ τό νομοσχέδιο αυτό και καλώ τήν κυβέρνηση νά το αποσύρει!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:09 | ΜΑΡΚΟΣ Α.

    Σε ένα δημοκρατικό κράτος πρέπει να υπάρχουν όρια, κανόνες, ήθη και έθιμα.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:39 | Ζαχαριά Γεωργία

    Τό νομοσχέδιο αυτό είναι ένα εξάμβλωμα διότι διαστρέφει τήν οντολογία του ανθρωπίνου προσώπου υποβιβάζοντάς το πιό κάτω και από τά άλογα κτήνη. ΟΧΙ!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:35 | Νικόλαος Ν.

    Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.

    Για όσους δεν γνωρίζουν ή εσκεμμένα το αγνοούν η παραπάνω φράση αποτελεί το προοίμιο του Ελληνικού Συντάγματος, του υπέρτατου νόμου του Ελληνικού Κράτους με το οποίο οφείλει να συμφωνεί οποιοσδήποτε νέος νόμος που έρχεται προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

    Η εκάστοτε κυβέρνηση κατά την ημέρα της ορκωμοσίας της (με πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο), ορκίζεται να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και επομένως να αντιτίθεται σε όποιον ή ό,τι προσπαθεί να το προσβάλλει και να το καταλύσει όντας αντισυνταγματικός.

    Είναι ντροπή για ένα κράτος του οποίου ο υπέρτατος νόμος έχει συγγραφεί εις το όνομα του Θεού και του οποίου θρησκεία είναι αυτή της Ανατολικής Εκκλησίας του Χριστού, έχει το δικαίωμα να νομιμοποιεί ένα βδελυρό, θανάσιμο για την αθάνατη ψυχή του ανθρώπου, πάθος.

    Στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος είναι γραμμένα επί λέξη τα εξής:
    Καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

    Αναρωτιέμαι αν κάτι από τα παραπάνω χρίζει σχολιασμού.

    Το Σύνταγμα κατοχυρώνει ξεκάθαρα δικαιώματα στον καθένα (το Σύνταγμα σέβεται και προστατεύει την αξία του ανθρώπου, τι περισσότερο ζητεί η μειοψηφία των ατόμων αυτών;), αρκεί να μην προσβάλλει το Σύνταγμα και τα χρηστά ήθη.

    Και αν για ορισμένους ο όρος χρηστά ήθη είναι ψιλά γράμματα, ουδείς έχει το δικαίωμα να ψηφίσει νόμο ο οποίος προσβάλλει το Σύνταγμα.

    Το νομοσχέδιο αυτό, που μόνο ως έκτρωμα μπορεί να χαρακτηριστεί, προσβάλλει το Σύνταγμα από την πρώτη του λέξη κιόλας.

    Το πάθος που καταδίκασε τους «ανθρώπους» δύο ολόκληρων πόλεων δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να τεθεί υπό την «προστασία» του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος. Το άρθρο του νομοσχεδίου αυτού θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από το πτώμα του, για να εφαρμοστεί.

    Και αν τώρα πιστεύουν ορισμένοι (χωρίς τετριμμένους χαρακτηρισμούς της «προοδευτικής» κοινωνίας) πως αυτό αποτελεί σεβασμό στην ελευθερία του ανθρώπου ας σκεφτούν ότι ίσως δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν να τραγικά αποτελέσματα όλης αυτής της ιστορίας στις ψυχές των ελληνόπουλων σε μερικά χρόνια από τώρα, όταν αυτά θα έχουν εξελιχθεί σε άτομα χωρίς αιώνια προοπτική αλλά σε τραγικές σκιές πνευματικά και σωματικά εξαθλιωμένες που απλά θα περιμένουν το «τέλος» του δρόμου που εσείς θα τους έχετε οδηγήσει.

    Είμαι δάσκαλος που πρόλαβα να ζήσω χρόνια χαράς και αληθινής ελευθερίας μέσα στην εξαμελή οικογένεια που οι γονείς μου υπό την ευλογία και την καθοδήγηση της εκκλησίας δημιούργησαν. Στα 25 μου χρόνια δεν αισθάνομαι ότι στερήθηκα κάτι και δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από τους συνομηλίκους μου, που υποστηρίζουν πως ζουν τη ζωή τους, γιατί εγώ ζω το Χριστό.

    Βλέποντας σήμερα τα πρόσωπα των μαθητών μου σκέφτομαι πως δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν, όποιος και αν είναι αυτός, με όποια μέσα, έννομα ή άνομα, προσπαθεί να τους στερήσει την δυνατότητα της πραγματικής χαράς, της ειρήνης, της αληθινής ζωής, της αιωνίου ελευθερίας που μόνο ο ΧΡΙΣΤΟΣ μπορεί να φέρει.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:41 | ΜΑΡΚΟΣ Α.

    Γιατί προσπαθείτε να νομιμοποιήσετε αυτό που θεωρούμε «όχι ομαλό» στην σχέση 2 ανθρώπων;

    Γιατί προσπαθείτε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να επιβάλλετε έναν νόμο ο οποίος αντιβαίνει όχι μόνο τα ήθη και έθιμα αλλά και τη βούληση της ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του ελληνικού λαού;

    Ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου – τα οποία είναι ουκ ολίγα και σταματήστε να συντάσσετε νομοσχέδια – τέρατα, όπως αυτό με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ατόμων.

    Στην Ορθόδοξη Ελλάδα υπάρχει το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του γάμου, το οποίο ο ελληνικός λαός το ασπάζεται.

    Παρακαλώ πολύ αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο από την ελληνική βουλή αμέσως.

    Ο Χ Ι στο «Σύμφωνο Συμβίωσης».

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:40 | Γιακουμέλος Γεώργιος

    Εκφράζω τήν πλήρη αντίθεσή μου στό νομοσχέδιο αυτό που βάζει δυναμίτη στά θεμέλια τής Ελληνικής κοινωνίας και διαστρέφει τήν ανθρώπινη φύση. Αλλά καί ως Ορθόδοξος Χριστιανός δέν συμφωνώ διότι αντιβαίνει τόν νόμο τού Θεού!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:02 | Κούγια Χρυσούλα

    Σέ μέγα λάθος υπέπεσε τό Υπουργείο Δικαιοσύνηςμέ τήν προώθηση τού νομοσχεδίου γιά τήν επέκταση του «συμφώνου συμβίωσης» καί στά ομόφυλα ζευγάρια.Διαφωνώ πλήρως καί αντιστέκομαι.Δηλώνω ξεκάθαρα καί μέ ευπρέπεια τήν αντίθεσή μου στόν νόμο αυτό που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Θεϊκού Νόμου. Λέγω ΟΧΙ στό σύμφωνσυμβίωσης τών ομοφυλοφίλων. Νάν μήν γίνη η Ελλάδα Σόδομα και Γόμορρα!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:02 | Καραγεωργόπουλος Γ.

    Δεν κρίνω το προσωπικό βίτσιο κανενός. Δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει όμως το γεγονός ότι η Πολιτεία, δηλ. η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, νομοθετεί γι αυτό.Είναι σα να λέει στους νέους μας ότι δεν είναι δα και κάτι κακό αυτό. Μα δεν είναι κακό το να πηγαίνει ο κάθε άνθρωπος αντίθετα στη φύση του, αντίθετα στα ήθη και τα έθιμά του, αντίθετα στον πολιτισμό του, αντίθετα στο νόμο του Θεού? Αν η ορθοτομούσα Πολιτεία, η Πολιτεία που θέλει να στέκεται στο ύψος της αποστολής της, δεν βάλει φρένο σ αυτό τον κατήφορο, τότε ποιος θα βάλει? Είναι σωστό ένα μικρό παιδί να μεγαλώνει ανάμεσα σε δυο μαμάδες ή σε δυο μπαμπάδες? Τί εικόνα του κόσμου θα αποκτήσει αυτό το παιδί?

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:57 | ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ

    Άλλο η προσωπικη ελευθερία και άλλο η νομοθετημένη αμαρτία. Δεν μπορούμε να παίζουμε και να ονομάζουμε «περηφάνεια» την αδυναμία

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:20 | Κούγια Ουρανία

    Δηλώνω τήν αντίθεσή μου στό προωθούμενο νομοσχέδιο τού Υπουργείου Δικαιοσύνης γιά τήν επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» καί στά ομόφυλα ζευγάρια. Ο νόμος αυτός αποτελεί κατάφωρη παραβίαση τού νόμου τού Θεού καί θά μεταβάλλη τήν πατρίδα μας σέ Σόδομα καί Γόμορρα.Παρακαλώ μετά τήν λήξη προθεσμίας τής ηλεκτρονικής διαβούλευσης νά αποσύρη η Κυβέρνηση τό νομοσχέδιο καί νά μήν τό επαναφέρη μέ καμία άλλη φορφή.Κι άν δέν τό αποσύρη. οι βουλευτάε που θά κληθούν νά τό ψηφίσουν, νά τό καταψηφίσουν!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:17 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

    Μην το ψηφίσετε, είναι αντίθετο με το νόμοτου Θεού. Υπάρχει ο Θεός κι όταν κάποιοι δεν τον πιστεύουν.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:58 | ΒΑΓΙΑ

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:07 | Κούγια Μαρία

    Όχι στό σύμφωνο συμβίωσης τών ομοφυλοφίλων! Δηλώνω ξεκάθαρα τήν αντίθεσή μου καί ζητώ τήν τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου ή τήν καταψήψισή του από τούς βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:06 | Γιώργος

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:54 | Δημήτρης

    Μολονότι από ό,τι φαίνεται η διαβούλευση αυτή είναι μία τυπική διαδικασία, κατά την οποία οι αντιδράσεις των πολιτών αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση, ωστόσο υποχρέωση και ευθύνη αποτελεί η ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων.
    Ο νόμος αποτελεί μία σύμβαση κοινωνική η οποία παρέχει δικαιώματα και στερεί ελευθερίες προκειμένου να διαφυλαχτεί με αίσθημα δικαιοσύνης η συνοχή μίας ανθρώπινης κοινότητας. Στην πατρίδα μας οι «νομοθέτες» εδώ και χρόνια έχουν απολέσει την ικανότητα να συντάσσουν νομοθετήματα, που ανταποκρίνονται στο αίσθημα της δικαιοσύνης του λαού μας και αντίθετα συμβάλλουν στην αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής.
    Οι ομοφυλόφιλοι συμπατριώτες μας προστατεύονται μέχρι σήμερα από τους νόμους για την προσωπική ελευθερία και το δικαίωμα επιλογής. Οποιοδήποτε νομικό πλαίσιο προσομοιάζει την σχέση τους με τον θεσμό της οικογένειας αντιστρατεύεται την λογική της ελεύθερης και συνειδητής επιλογής τους να αρνηθούν ακριβώς τον ορισμό και τις συμβάσεις του «γένους» του «οίκου».
    Το να παρέχονται δικαιώματα τεχνητής δημιουργίας οικογένειας δηλαδή ανατροφής τέκνων σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών που θα μεγαλώσουν μέσα σε αυτά χωρίς να ερωτηθούν. Μολονότι σε αυτή την χώρα για να κατασκευάσουμε ένα σπίτι, να τοποθετήσουμε ένα λέβητα ή να αλλάξουμε κουφώματα χρειάζεται να κάνουμε μία μελέτη, χωρίς καμία μελέτη των ψυχολογικών επιπτώσεων στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές νομοθετείται η ανατροφή τους από ζεύγη ομόφυλων ατόμων. Συνεπώς στερείται το τέκνο το δικαίωμα να έχει μητέρα και πατέρα και ισορροπημένη ψυχολογική ανάπτυξη, ενώ υποχρεώνεται να έχει δύο μητέρες ή δύο πατέρες, προκειμένου να ικανοποιηθεί η ψυχολογική ανάγκη να αισθάνονται οικογενειάρχες άτομα που αρνούνται την ουσία και την φύση της οικογένειας.
    Σε μία εποχή που το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας είναι η υπογεννητικότητα και το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στην κρίση υπήρξε η συνοχή και η ισχυρή αλληλεγγύη της ελληνικής οικογένειας είναι τουλάχιστον απρεπές, αλλιώς κοινωνικά επικίνδυνο να θίγεται ένα από τα ισχυρότερα συστατικά της συλλογικής ταυτότητας του λαού μας, η πίστη του στην οικογένεια και τις αξίες της. Η παρούσα νομοθετική πρόταση είναι αυθαίρετη, δεν εξυπηρετεί το πνεύμα του νόμου και στερεί αδίκως το δικαίωμα ενός παιδιού στην οικογένεια και στην φυσιολογική, όπως ορίζεται από την διαδοχή των γενεών, ζωή. Για αυτό ζητώ να ανακληθούν όλα τα άρθρα που δίνουν το δικαίωμα ανατροφής τέκνων σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς και να αφαιρεθεί οποιαδήποτε αναφορά προς τον θεσμό της οικογένειας στη ρύθμιση αυτή.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:02 | Δέσποινα

    Απαράδεκτο και αναχρονιστικό. Είμαστε στο 2015 και εσείς θα μας γυρίσετε πίσω στα Σόδομα και στα Γόμορα; Η Ιστορία πρέπει να μας διδάσκει για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια τραγικά λάθη.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:09 | Κούγιας Σωτήριος

    Όχι στό σύμφωνο συμβίωσης τών ομοφυλοφίλων! Διαφωνούμε-Αντιστεκόμαστε-Αγωνιζόμαστε! Δέν θά αφήσουμε τήν Ελλάδα νά γίνη Σόδομα καί Γόμορρα. Ζητούμε τήν τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου από τήν κυβέρνηση ή τήν καταψήφισή του από τούς βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:43 | ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ἡ ὁμοφυλοφιλία εἶναι τό πιό βαρύ ἁμάρτημα.Ὁ Μέγας Βασίλειος θεωρεῖ τήν ἀρσενοκοιτία ἤ τό λεσβιασμό ὡς κτηνῶδες ἁμάρτημα «Ἀρρενοφθόροι καί ζωοφθόροι τῆς αὐτῆς καταδίκης εἰσίν ἠξιωμένοι» (Ζ΄ Κανών Μ. Βασιλείου). Ὁ ἅγιος Γρηγόριος Νύσσης χαρακτηρίζει τήν ἀρσενοκοιτία στόν Δ΄ Κανόνα του «παρά φύσιν». Ὁ ἅγιος γέροντας Παΐσιος πολλάκις μιλοῦσε γιά τήν ἰσχύ τῶν πνευματικῶν νόμων. Ἐπειδή ἡ ὁμοφυλοφιλία εἶναι βδελυκτό ἁμάρτημα ἐνώπιον τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ καί προσβάλλει τήν πάνσοφη καί προσωπική δημιουργική Του πρόνοια γιά τόν ἄνθρωπο, ἐπιτρέπει ἡ βουλή τοῦ Θεοῦ, ἐν τῇ λειτουργίᾳ τῶν πνευματικῶν νόμων, νά ἀπορρυθμίζεται τό ἀνοσοποιητικό σύστημα τοῦ ἀνθρωπί­νου ὀργανισμοῦ, μέ ἀποτέλεσμα νά ὑφίσταται δεινή περιπέτεια ὑγείας, μέ φορά πρός τό θάνατο. Γιατί τά ΜΜΕ ἐλαχιστοποιοῦν τόν ὑψηλό κίνδυνο τοῦ Aids πολυδιαφημίζοντας τήν ὁμοφυλοφιλία; Ἤ δέν γνωρίζουν τήν κατά γεωμετρική πρόοδο αὔξηση τῶν φορέων καί τῶν ἀσθενῶν τοῦ Aids ἀνά τήν οἰκουμένη;Γιά νά μή συμβεῖ ὅλο τό παραπάνω μόλυσμα, μέ τή φοβερή παθογένειά του καί τίς ἀσύλληπτες τραγικές παρενέργειές του προτείνει ὁ ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος τή χρήση τῶν δραστικῶν ἐν Χριστῷ πνευματικῶν φαρμάκων. Κύρια θεραπευτική ὁδηγία του εἶναι ἡ ἐπίγνωση τῆς ἁπανταχοῦ παρουσίας τοῦ Θεοῦ. Τίποτα δέν καταστρέφει τόν ἄνθρωπο περισσότερο, ὅσο ἡ ἄγνοια καί ἡ ἐγκληματική λήθη τοῦ Θεοῦ. Ὅμως τίποτε δέν τόν σῴζει τόσο, ὅσο τό νά βλέπει κανείς νοερά τόν Πανάγαθο Κύριο, Τόν Σταυρωθέντα δι’ ἡμᾶς καί Ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν καί νά ἐπικαλεῖται τό Πανάγιο Ὄνομά Του. Ἔτσι καί μόνο τό μόλυσμα τῆς ὁμοφυλοφιλίας μπορεῖ νά πάψει ὁριστικά νά εἶναι ἀσυγχώρητο ἁμάρτημα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:00 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:05 | vag

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:15 | ΚΙΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    θα ήθελα να εκφράσω την αντιρρησή μου στην ψήφιση του νομοσχεδίου «Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες διατάξεις» καθώς υποβιβάζει τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:33 | ΓΙΩΡΓΟΣ Σ

    Είμαι κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο.
    Πρώτον: νομιμοποιεί την παρά φύσιν σχέση (Η έκφραση δεν είναι δική μου είναι της Αγίας Γραφής). Σημειωτέον ότι σε καμία θρησκεία δεν γίνεται ανεκτή. Αν αύριο κάποιοι θέλουν να νομιμοποιηθεί η πολυγαμία (ή οποιαδήποτε άλλη ευφάνταστη σχέση), θα πρέπει να νομιμοποιηθεί και αυτή ;;;

    Δεύτερον: Το Σύνταγμα προστατεύει την οικογένεια και ιδίως την πολύτεκνη. Ομως, η παρούσα κυβέρνηση, σε συνέχεια και των προηγούμενων, έχει συμπεριφερθεί στους πολύτεκνους , σαν να θέλει να τους αφανίσει.

    Αν συνδυάσουμε αυτά τα δύο και το νόμο για την ιθαγένεια, της παρούσας κυβέρνησης επίσης, οδηγούμαστε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια αφανισμού των Ελλήνων, με την όσο το δυνατόν ταχύτερη μείωση του πληθυσμού και των αξιών που αυτός σε μεγάλη πλειοψηφία πρεσβεύει .

    Ελπίζω και εύχομαι να μην ευδοκιμήσει.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:37 | Μάρθα Καζαντζή

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης. Πιστεύω ότι αδικεί την ελληνική κοινωνία και ευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:19 | Απόστολος Τ.

    Ελεύθερους μας έπλασε ο Θεός και όχι ασύδοτους. Η ελευθερία ενός ατόμου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Ο αληθινά Χριστιανός Ορθόδοξος δεν επιβάλλεται και σέβεται τον άλλον. Δεν κατακρίνει και δεν εκδικείται. Έχει όμως το δικαίωμα, όπως όλοι να εκφράζεται μέσα από την πίστη του. Χωρίς λοιπόν, μισαλλοδοξία εκφράζω την αντίθεσή μου απέναντι σ΄ αυτό το επονείδιστο νομοσχέδιο που επιχειρεί να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.Ζητώ την απόσυρσή του.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:05 | ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | Σπυριδούλα

    Αισχος

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:35 | κωστας

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:48 | Φώτης Κυρβασίλης

    Έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια στα τελευταία χρόνια, με σοβαρές κοινωνικές, παιδαγωγικές και ψυχολογικές συνέπειες στα μέλη της. Φοβάμαι ότι με το νομοσχέδιο συμβίωσης δέχεται ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα.
    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:18 | Παναγιώτης

    Τι παράδειγμα θα παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο όταν θα βλέπουν ένα παιδάκι να έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες; Αυτόματα το παιδί αυτού του «ζευγαριού» θα έχει την ίδια κατάληξη! Τι κοινωνία θα δημιουργηθεί όταν θα αυξάνονται οι ομοφυλόφιλοι και θα μειώνονται τα κανονικά ζευγάρια; Ο θεός δημιούργησε τον άνδρα και την γυναίκα για κάποιο λόγο, για να υπάρχει μια ισορροπία! Το ότι κάποια άτομα επιλέγουν αυτό το μονοπάτι δεν σημαίνει πως θα πρέπει η κοινωνία και το κράτος να τους επικροτεί γιατί έτσι θα ακολουθήσουν όλο και περισσότεροι αυτό το μονοπάτι γιατί έχει αποδειχθεί πως ο άνθρωπος κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ακολουθεί τις μάζες!!! Ο θεός να μας συγχωρήσει και να μας βοηθήσει!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:49 | Στέλιος Μάνθος

    Γω­ρί­ζου­με ότι ο Θεός δη­μι­ούρ­γη­σε δύ­ο φύ­λα, τον άν­δρα και τη γυ­ναί­κα. Τρί­το φύ­λο δεν υ­πάρ­χει .

    Μάνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.!!!
    Σε καμιά απολύτως περίπτωση δε συμφωνώ με κάθε λογής «ε­ναλ­λα­κτι­κές μορ­φές» οι­κο­γέ­νειας.

    Απαράδεκτο…

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:14 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΚΟΖΑΝΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΔΩ.
    πΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:18 | Πολίτης

    Στην Ορθόδοξη Ελλάδα υπάρχει το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του γάμου.

    Λυσατε όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους Ελληνες, που τους στέλνουν στους σκουπιδοτενεκέδες, στα συσσίτια ακόμα και στη ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! και ειπατε: δεν «ρυθμιζουμε» και τη συμβίωσή τους;;;

    ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΟΧΙ στο ανήθικο και ανθελληνικό νομοσχέδιο.

    Ο ελληνικός λαός ασπάζεται το μυστήριο του γάμου και τίθεται κατά του συμφώνου συμβίωσης.

    Ο Χ Ι στο σύμφωνο συμβίωσης

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:56 | Θεμιστοκλης

    προσωπικα, απο τη στιγμη που οτι κανουν το κανουν μεταξυ τους και δεν με ενοχλουν ας κανουν οτι θελουν (τα ζευγαρια). ομως θεωρω οτι υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα πραγματα απο το αν ο βαγγελης μπορει νομιμα να κανει οτι ειναι να κανει με το γιωργο και η ελενη με τη μαρια οπως ας πουμε… το που θα βαλουμε ολους τους μεταναστες, (και μια που επιασα τους μεταναστες) να σταματησουμε ολους τους ΛΑΘΡΟ- μεταναστες, να κανουμε επιτελους κατι που να συμφερει τις επιχειρησεις και να μην δινουμε τα οπισθια μας καθε φορα για να σωσουμε το δημοσιο, να δωσουμε κανα φρραγκακι στην εκπαιδευση, υγεια κλπ, να δημευσουμε τις περιουσιες των βο(υ)λευτων που καταχραστηκαν το δημοσιο χρημα (και οχι μονο αυτων) ολους τους δημοσιους υπαλληλους να τους κανουμε καμια αξιολογηση να δουμε αν αξιζουν να ειναι εκει που ειναι και να πληρωνονται οσο πληρωνονται και ας αφησουμε τους ομοφιλοφιλους να κανουν οτι θελουν να κανουν στα κρεβατια τους. και στην τελικη (προς ολους τους θρησκοληπτους) αν τοσο πολυ ανησυχειτε για την γνωμη του θεου για αυτους, ωριμαστε και αφηστε τον θεο να κρινει οτι ειναι να κρινει. και ειδικα εσεις ειστε αυτοι που δεν πρεπει να κρινουν συμφωνα με τις γραφες. οι υπολοιποι φανατισμενοι «πολυ μπροστα» υπερ των ανθρωπινοων δικαιωματων να πιειτε κανα σφηνακι ξυδι και παρτε αποφαση οτι ζουμε σε μια κοινωνια που ειναι αρκετα πισω και τζαμπα εκνευριζεστε σα τα μουσχαρακια…

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: αφηστε τους γκει να κανουν οτι ειναι να κανουν, βαλτε στον παγο το νομοσχεδιο και ασχοληθειτε με κατι που εχει σημασια για το μελλον της χωρας (γιατι αν δεν υπαρχει χωρα δεν υπαρχει νοημα να ασχολειστε και με χαζα νομοσχεδια) και αφηστε επιτελους τον καθενα να κανει οτι του σηκωθει γιατι πολυ απλα δεν σας πεφτει λογος. (φυσικα με την προυποθεση οτι δεν παραβιαζει την ελευθερια σας)
    επισης θα ηθελα να συμπληρωσω οτι εσεις που παραπονιεστε για το οτι ο νικος φιλιετε με τον μακη στο παρκο και προσβαλει τα ματακια σας, μην φιλατε την ολγα στο παρκο γιατι πρακτικα κανετε το ιδιο πραμα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:33 | Μάρκος

    Στην Ορθόδοξη Ελλάδα υπάρχει το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του γάμου.

    Ο ελληνικός λαός ασπάζεται το μυστήριο του γάμου και τίθεται κατά του συμφώνου συμβίωσης.

    ΟΧΙ στο «Σύμφωνο Συμβίωσης».

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:06 | Παναγιώτης13

    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι απαράδεκτο να ψηφιστεί στην Ελλάδα κάτι τέτοιο…θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:02 | Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου και ομοίων νομοσχεδίων που τυχόν πρόκειται να παρουσιαστούν στο μέλλον!!Σαν Χριστιανή και σαν άνθρωπος θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την προσπάθεια νομιμοποίησης της διαφθοράς!Όπως αναφέρεται στα ιερά κείμενα,ο Θεός εποίησε τον άνδρα και την γυναίκα!Από ‘κει κ πέρα ο καθένας κάνει τις επιλογές του και λαμβάνει τις αντίστοιχες συνέπειες! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η προσπάθεια πολλών να περάσουν το αφύσικο και παράλογο για φυσιολογικό,λογικό και σωστό και να νομιμοποιήσουν την ανηθικότητα και την διαφθορά!Είναι τελείως παράλογο και απάνθρωπο να ζητείται να επιτραπεί η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, να ζητείται κατ’ επέκταση να καταστραφούν οι αθώες παιδικές ψυχές!Η Εκκλησία δέχεται πάντα τέτοιους ανθρώπους όταν αυτοί καταφεύγουν με μετάνοια και τους βοηθά να ξεπεράσουν το πάθος τους.Δεν είναι αργά!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:15 | Α. ΤΥΜΠΑ

    Ως ορθόδοξοι χριστιανοί, δεν δεχόμαστε σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:40 | Μαρια

    Οι πολιτες ειναι ελευθεροι στην ιδιωτικη τους ζωη να κανουν οτι θελουν,αλλα μεχρι εκει.Δεν μπορει η διαστροφη της φυσης να γινεται νομος του κρατους γιαυτο διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:40 | Ιωάννης

    Διαφωνώ διαφωνώ διαφωνώ. Ας μη τα ισοπεδωσουμε όλα

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:46 | ΡΩΙΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.Να αποσυρθεί ή να καταψηφιστεί.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:12 | Γ ΚΟΣΣΥΦΑΣ

    Ως ορθόδοξη χώρα , με καμμία κυβέρνηση , δεν πρέπει να δεχθούμε ως νόμο του κράτους , το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:07 | Στάθης

    ΑΙΣΧΟΣ…Αρνούμαι ακόμα και να ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα…

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:25 | Εύα

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 20:31 | Βασιλάκη

    Διαφωνώ με το Σύμφωνο και εύχομαι να αποσυρθή ταχιστα.
    Είμαστε Έλληνες και Ορθόδοξοι. Σεβόμαστε ό,τι δημιούργησε ο Πάνσοφος Θεός.
    Σαν εκπαιδευτικός λυπάμαι τα νέα παιδιά. Καταστρέφουμε το μέλλον μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 20:15 | Λευτέρης Π

    Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο για το Συμφωνο Συμβίωσης. Εδώ και χρόνια έπρεπε να γίνει αυτός ο νόμος. Καιρός ήτανε!
    Επιτέλους, δικαιοσύνη και ισοτιμία στα εκατομμύρια ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας που ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ τόσα χρόνια!
    Μπράβο και πάλι μπράβο!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 20:42 | Γ

    Διαφωνώ.