Άρθρο 64 Απόδοση ή παράδοση τέκνου – Τροποποίηση παρ. 2 και κατάργηση παρ. 3 άρθρου 950 ΚΠολΔ

Στο άρθρο 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η παρ. 2 αντικαθίσταται, η παρ. 3 καταργείται και το άρθρο 950 διαμορφώνεται ως εξής:

 «Άρθρο 950

  1. Με την απόφαση με την οποία διατάζεται η απόδοση ή παράδοση τέκνου καταδικάζεται ο γονέας που έχει το τέκνο να εκτελέσει αυτή την πράξη και με την ίδια απόφαση, για την περίπτωση που δεν την εκτελέσει, απαγγέλλεται αυτεπαγγέλτως χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ υπέρ του αιτούντος την απόδοση ή παράδοση και σε προσωπική κράτηση έως ένα έτος. Αν το τέκνο δεν βρεθεί, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 861 έως 866.
  2. Αν παρεμποδίζεται το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, το δικαστήριο που ρυθμίζει το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο καθορίζει τα χρονικά διαστήματα αυτής και απειλεί, και αυτεπάγγελτα, σε βάρος εκείνου που εμποδίζει κάθε φορά την επικοινωνία, για κάθε παράβαση, χρηματική ποινή έως δέκα χιλιάδες (10,000.00) ευρώ και προσωρινή κράτηση έως ένα (1) έτος. Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.».
  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 04:51 | Elisavet Efstratiou

    Τραγική τροποποίηση!
    Να αποσύρεται ΑΜΕΣΑ αυτή την τραγική τροποποίηση – ΜΑΖΙ με τις μεταρρυθμίσεις οικογενειακού δικαίου του νόμου Τσιάρα που ψηφίσατε 20 Μαΐου 2021 δίνοντας την χαριστική βολή στις μονογονεϊκές οικογένειες. Τι άλλο να περιμένουμε που μας έχετε ισοπεδώσει μαζί με τα παιδιά μας!

    (Θα έπρεπε να σας ενδιαφέρουν οι στατιστικές Ελλάδας για μονογονεϊκές οικογένειες:

    74.438 μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούμενες από πατέρα με παιδιά στο ίδιο νοικοκυριό και
    389.337 μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούμενες από μητέρα με παιδιά στο ίδιο νοικοκυριό.)

    Κύριε Πρωθυπουργέ είναι ώρα ευθύνης – τι περιμένετε για να ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ το Πατριαρχικό Νομοσχέδιο Οικογενειακού Δικαίου Τσιάρα μετά τις τραγικές συνέπειες, όπου έχουν εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα οι Γυναικοκτονίες ειδικά τους μήνες πριν και μετά από την ημερομηνία ψήφισης του Πατριαρχικού ΝΟΜΟΥ ΤΣΙΑΡΑ!

    Πόσες γυναικοκτονίες, ενδοοικογενειακή βία, δολοφονίες μανάδων και ορφανά παιδιά. …για να Λάβετε ΑΜΕΣΑ μέτρα.

    (2021: 9 Γυναίκοκτονίες σε 8 μήνες)
    Ενδοοικογενειακή βία: 36 καταγγελίες την ημέρα δέχεται η ΕΛΑΣ από τις αρχές Αυγούστου – 332 συλλήψεις
    Την ίδια ώρα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο Αυγούστου 2021 διαχειρίστηκαν συνολικά 554 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 03:19 | Elpis Zervas

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ υπέρ της πατριαρχικής κουλτούρας που έχετε διαμορφώσει Κύριοι Μητσοτάκης και Τσιάρας.
    Άλλη μία πρωτοτυπία Οικογενειακού Δικαίου που δεν Υπάρχει σε καμιά δημοκρατική δυτική χώρα – Όπου η διαδικασία παραβιάσεων δικαστικών αποφάσεων Γονέων γίνεται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από τους γονείς και όχι μετατρέποντας τις κρατικές λειτουργίες της δικαιοσύνης σε ιδιώτες δικαστικούς επιμελητές επιβαρύνοντας με επιπλέον έξοδα τους πολίτες.
    Σε όλα τα κράτη, οι παραβιάσεις επικοινωνίας τέκνων συμπεριλαμβάνονται και οι πιθανές εξαιρέσεις.
    Αναγάγει Δικαστικούς Επιμελητές του γυμνασίου σε Δικαστές;
    Δικαστικός Επιμελητής = Μπόγιας;
    Ειδικά σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, το παιδί εκτός από τον κακοποιητή γονέα, τώρα αποκτά και προσωπικό παιδονόμο, τον Δικαστικό Επιμελητή, δηλαδή για να φοβάται Δια βίου τον Αστυνομικό;

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 02:00 | Alex

    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΑ Ή ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΦΙΜΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 02:30 | Αννα

    ME OΛA AYTA ΠOY ΨHΦIZETE ΔINETE OΠΛA ΣTOYΣ ΠPΩHN EKΔIKHTIKOYΣ ΣYZYΓOYΣ ΓIA NA TIMΩPOYN TIΣ MHTEPEΣ TΩN ΠAIΔΙΩN TOYΣ.ETΣI O KAKOΠPOAIPETOΣ ΠPΩHN ΣYZYΓOΣ KAI ΠATEPAΣ ΘA EMΦANIZETAI ME TON KAΛOΠΛHPΩMENO ΔIKAΣTIKO EΠIMEΛHTH TOY ΔIKHΓOPIKOY ΓPAΦEIO ΠOY TON EKΠPOΣΩΠEI ΓIA NA ΓPAΦEI ΨEYΔEΠIΓPAΦEΣ EKΘEΣEIΣ ΓIA ΔHΘEN ΠAPEMΠOΔIΣH EΠIKOINΩNIAΣ.ΠΩΣ ΘA AMYNONTAI OI MHTEPEΣ ΣE OΛA AYTA ΔEN MAΣ EIΠATE.ΩPAIA IΣOTHTA .ΓIA ΠOIO ΛOΓO KATAPΓEITE TON POΛO THΣ AMEΣOY ΔPAΣEΩΣ KAI BAΖETE ENA ΔIKAΣTIKO EΠIMEΛHTH ANTI ΓIA ENA ΔHMOΣIO OPΓANO EKEI ΠOY ΠPAΓMATIKA YΠAPXEI ΠPOBΛHMA;OΛA AYTA AΠOΣKOΠOYN ΣE ENA ΠPAΓMA KAI ΣIΓOYPA ΔEN EINAI H AΠOΦYΓH THΣ ΓONEIKHΣ AΠOΞENΩΣHΣ .KPYBETAI ΣXEΔIO EΞONTΩΣHΣ KAI ΓONEIKHΣ ΘANATΩΣHΣ TΩN MHTEPΩN ΠAΣHΣ ΦYΣEΩΣ KAI ANEΞAIPETΩΣ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 01:15 | Θέκλα!

    Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δή τέκνων !
    Ντροπη!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 01:50 | J.T

    Τερατώδης τροποποίηση!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 01:57 | ΘΓ

    Αγνοείτε μέχρι και τους νομικούς που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους στη διαβούλευση γιατί θέλατε να ειναι Αυγουστος Καλοκαιράκι να τους πιάσετε όλους στον υπνο.Και να περάσετε τερατουργήματα «νύχτα».
    Ωραία «Δικαιοσύνη».Κάτω τα χέρια απο τα παιδιά του κοσμάκη!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 00:43 | Πέτρος

    Προφανώς οι προωθούμενες νέες ρυθμίσεις δεν αποβλέπουν στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά στην εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας.Σταματήστε επί τέλους να εμπαιζετε τον απλό ελληνικό λαό και να στραγγαλίζετε την νοημοσύνη του.Θύματα γυναίκες και παιδιά!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 00:18 | Καλλιόπη Σ

    Σταματήστε την κακοποίηση γυναικών κ παιδιών!!! Εμπιστοσύνη στον λογο που αρνούνται την επικοινωνία με τον άλλον γονιο κ όχι με την βία στους κακοποιητες να ικανοποιήσουν το εγώ τους δίχως να υπολογίζουν το καλό των παιδιών !!! Πολυ λυπηρό όλο αυτό κ προπάντων για τα παιδιά ΑμΕΑ…

  • Εκτός της παραβίασης της προσωπικής επικοινωνίας, θα πρέπει να ενσωματωθεί και η παραβίαση της τ η λ ε φ ω ν ι κ ή ς επικοινωνίας, με το ανήλικο τέκνο. Η οποία είτε προβλέπεται είτε όχι από την Δικαστική απόφαση. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η καταγραφή από την Άμεση Δράση επί της οποίας συντάσσεται, πάντοτε αντίστοιχη έκθεση.

  • 31 Αυγούστου 2021, 23:32 | Κωνσταντίνος Σαμαρας

    Πιστευω ότι βρίσκεσαι σε σωστό στάδιο η τροποποίηση δεν μπορεί απο τη στιγμή μιας δικαστικής απόφασης να μην τηρούνται οι αποφάσεις αυτές δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών , πιστευω επίσης ότι θα πρέπει η πληρωμή του επιμελητή να επιβαρύνει αυτόν που δεν τηρεί τις αποφάσεις και οι μέρες οι οποίες χάνονται να προστίθενται και να μην χάνεται η επαφή με τον άλλον γονέα με γρήγορες αποφάσεις σε οικογενειακά δικαστήρια .

  • 31 Αυγούστου 2021, 23:00 | Κανέλλα Γερ.

    Η κατανόηση της γενεσιουργού αιτίας των εκλημάτων αυτών, που είναι η έμφυλη ανισότητα είναι απαραίτητη συνθήκη για την αντιμετώπιση τους. Η κοινωνική και πολιτισμική συνθήκη της πατριαρχίας είναι αυτή που εκπαιδεύει τα άτομα να συμπεριφέρονται με μια σχέση υποταγής του ενός φύλου προς το άλλο, η διατάραξη της οποίας δικαιολογεί εν μέρει ακόμα και την εκληματική συμπεριφορά. Υπό την έννοια αυτή, η έμφυλη ανισότητα διαπερνά όλους τους κοινωνικούς και κρατικούς μηχανισμούς. Το πρόβλημα αυτό είναι πολιτικό και χρειάζεται πολιτική απόφαση για την υλοποίηση δράσεων που θα αλλάξουν σε όλα τα επίπεδα την επίδραση αυτή. Εξάλλου, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , οι πατριαρχικές δομές εξουσίας πρέπει να αναδιαμορφωθούν προκειμένου να προστατεύονται τα δικαιώματα του ανθρώπου.Αντί λοιπόν να λύσετε αυτό το πραγματικό πρόβλημα το οποίο ειδικά τα 2 τελευταία έτη έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα μας, απέχετε και τροποποιείτε σε βάρος θυμάτων παιδιών και γυναικών ενισχύοντας με τροποποιήσεις τη «δύναμη» κάποιων.Αναμένουμε δυστυχώς περαιτέρω βία και χειρότερες καταστάσεις!

  • 31 Αυγούστου 2021, 22:15 | Λέρης Γιώργος

    Ορθή η τροποποίηση του άρθρου και απαραίτητη για την ουσιαστική πραγμάτωση των αποφάσεων επικοινωνίας στα πλαίσια των νέων ρυθμίσεων. Η άμεση καταγραφή της παραβιάσεως από δικαστικό επιμελητή είναι πρακτική λύση, επιβοηθητική για την προστασία του δικαιώματος επικοινωνίας. Βεβαίως η τελική κρίση παραμένει η κρίση του δικαστηρίου για το αδικαιολόγητο ή μη της παραβιάσεως και για την καταλληλότητα ή μη του γονέα. Συνεπώς το επιχείρημα ότι δήθεν ευνοείται ο κακοποιητικός γονέας είναι αναληθές και άσχετο με την πραγματικότητα. Στόχος είναι η ύπαρξη και των δύο γονέων στη ζωή του παιδιού και εξυπηρετείται ορθά από αυτή τη ρύθμιση.

  • 31 Αυγούστου 2021, 22:10 | Nikos Stergiou

    Ορθή η τροποποίηση του άρθρου και απαραίτητη για την ουσιαστική πραγμάτωση των αποφάσεων επικοινωνίας στα πλαίσια των νέων ρυθμίσεων. Η άμεση καταγραφή της παραβιάσεως από δικαστικό επιμελητή είναι πρακτική λύση, επιβοηθητική για την προστασία του δικαιώματος επικοινωνίας. Βεβαίως η τελική κρίση παραμένει η κρίση του δικαστηρίου για το αδικαιολόγητο ή μη της παραβιάσεως και για την καταλληλότητα ή μη του γονέα. Συνεπώς το επιχείρημα ότι δήθεν ευνοείται ο κακοποιητικός γονέας είναι αναληθές και άσχετο με την πραγματικότητα. Στόχος είναι η ύπαρξη και των δύο γονέων στη ζωή του παιδιού και εξυπηρετείται ορθά από αυτή τη ρύθμιση.

  • 31 Αυγούστου 2021, 22:58 | Ευγένιος Β.

    Είναι τυχαίο που πριν και μετα το νομοσχέδιο σας αυξήθηκαν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και οι δολοφονίες γυναικών;Κάντε λίγο την αυτοκριτική σας και μην επιβαρύνετε την κατάσταση με περαιτέρω τροποποιήσεις που μόνο κακό κάνουν.Πλέον η κοινωνία ξέρει τι γίνεται με τα «μαγειρέματα» σας!Θα το διαπιστώσετε στην κάλπη!

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:38 | Γιώργος Γκο

    Όσοι είναι κατά της τροποποίησης μάλλον δεν θέλουν να καταλάβουν πως πρέπει να λειτουργήσουν για το συμφέρον των παιδιών…..

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:37 | Γιώργος Γκο

    Δεν βρίσκω τον λόγο για την μη τροποποίηση αφού είναι προς το συμφέρον των παιδιών…
    Υπέρ της τροποποίησης…..

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:33 | Ε.Π.

    Χειροπέδες σε 2.214 δράστες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πέρασαν οι αστυνομικές αρχές κατά το 2020, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
    Κάντε κάτι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης!Μην αγνοείτε τους συναδέλφους σας!!Μην τροποποιείτε εκτρώματα!
    Και απορώ με το θράσσος κάποιων που μιλούν για ψευδείς καταγγελίες!
    Μιλάνε τα νούμερα!Και φυσικά φοβούνται οι μάνες να μείνουν μόνα παιδια με κακοποιητή!Και φυσικά παιδιά που έχουν βιώσει τέτοιες καταστασεις μπροστα στα μάτια τους ή και άμεσα δεν επιθυμουν και τα ίδια!
    Εξαιρεστε τους!

  • Ορθή η τροποποίηση του άρθρου και απαραίτητη για την ουσιαστική πραγμάτωση των αποφάσεων επικοινωνίας στα πλαίσια των νέων ρυθμίσεων.

    Η άμεση καταγραφή της παραβιάσεως από δικαστικό επιμελητή είναι πρακτική λύση, επιβοηθητική για την προστασία του δικαιώματος επικοινωνίας. Βεβαίως η τελική κρίση παραμένει η κρίση του δικαστηρίου για το αδικαιολόγητο ή μη της παραβιάσεως και για την καταλληλότητα ή μη του γονέα. Συνεπώς το επιχείρημα ότι δήθεν ευνοείται ο κακοποιητικός γονέας είναι αναληθές και άσχετο με την πραγματικότητα. Στόχος είναι η ύπαρξη και των δύο γονέων στη ζωή του παιδιού και εξυπηρετείται ορθά από αυτή τη ρύθμιση.

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:01 | Λ.Χ.

    Καταπάτηση δικαιωμάτων του παιδιού!Διαβάστε λίγο γιατί δυατυχώς το να λογοδοτήσετε στους έξω θα είναι αναπόφευκτο δυστυχώς!
    Και δεν μιλώ μονο για την έκθεση ανηλίκου σε βίαιο περιβαλλον με κακοποιητικο γονέα ή προσβολη προσωπικότητας κατα την επικοινωνία στον κοινψνικό περίγυρο με τη γραφεικρατία παρουσα και προβλημα στη ψυχολογια του!Είναι πάρα πολλά που παραβλέπετε επιδεικτικά αγνοωντας τα θέλω των παιδιών!

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:39 | Θάνος

    Απαράδεκτες τροποποιήσεις που χτυπούν ευαλωτες ομάδες!

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:27 | P.D.

    Φυσικά και σχετίζεται η ενδοοικογενειακή βία με τις πρώην οικογένειες!Φυσικά και πρεπει να λαμβάνεται υποψιν οι ενδοοικογενειακή βία για την ασφάλεια του παιδιου!Φυσικά και οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις ενισχύουν τους νταήδες κακοποιητές!Φυσικά και δε σας συμφέρει να το ακούτε!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ!

  • 31 Αυγούστου 2021, 21:19 | Πένυ Μ.

    Θέλουμε εκλογές ώς εδώ οι μισογυνίστικες πολιτικές σας και οι τροποποιήσεις συμφερόντων!

  • 31 Αυγούστου 2021, 20:24 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

    Πάντα πρέπει να κάνουμε δυνατές ενέργειες και αλλαγές για το καλύτερο μέλλον όλων των παιδιών, ώστε όλα να αλλάζουν προς το πραγματικό συμφέρον των παιδιών μας. Η αυστηροποίηση των ποινών είναι υπέρ του γονέα ο οποίος ενεργεί για το πραγματικό συμφέρον των παιδιών.

  • 31 Αυγούστου 2021, 20:36 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Σωστή η τροποποίηση του Νόμου. Να ρυθμιστεί η διαδικασία με τον δικαστικό επιμελητή και να υπάρξουν διευκρινήσεις ως προς την λειτουργικότητα. Διαθεσιμότητα και αμοιβή. Επίσης για την εφαρμογή Νόμων και Δικαστικών Αποφάσεων υπεύθυνη είναι η Αστυνομία, που καταγράφει το περιστατικό και κάνει Έκθεση. Ακόμη με την καθημερινή επικοινωνία, με τηλέφωνο και ίντερνετ τι γίνεται;

  • 31 Αυγούστου 2021, 17:39 | Μια μητέρα

    Ο όρος ότι κάθε φορά που δεν πάει το παιδί στο ραντεβού επικοινωνίας διακυνδινευει δικαστήριο,10000 ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση είναι απολυταρχικος και απάνθρωπος

    Μια επικοινωνία μπορεί και να μη γίνει για ιατρικούς, συναισθηματικούς λόγους του παιδιού, για πολλούς λόγους

    Γιατί δεν βάζει ο νομοθέτης κάποιο όριο; Κάποιο ελαφρυντικο;

    Ποιος έγραψε αυτη τη παραγράφο χωρίς να υπολογίζει τη δυσανάλογη ζημιά και αναστάτωση που θα προκαλέσει;

  • 31 Αυγούστου 2021, 17:42 | Πολυξένη Λ.

    Μιλώντας για ψευδείς κατηγορίες αμφισβητειτε το δικαστικο μας συστημα διοτι πάρα πολλές γυναικες εχουν καταδικαστικές στα χέρια τους καθώς και τα στατιστικα της Ελληνικής Αστυνομίας!Και όλα τα περιστατικα με ονοματεπώνυμο που ακουμε καθημερινα.Και πόσες που δεν μιλάνε ή αναμένουν ποινικά δικαστήρια μετα απο 5 έτη!Ποιο είναι πιο πειστικό τα επιχειρήματα του κακοποιητη που μιλα για δήθεν ψευδεις καταγγελίες γιατί ποιος θα πεί ναι το έκανα,ή ολα τα παραπάνω;
    Εχει καταντησει αστείο το όλο θέμα και η κυβέρνηση ενισχύει τη γελοιότητα!

  • 31 Αυγούστου 2021, 17:51 | Μια Μητέρα

    Η κρατηση ενός χρόνου και το πρόστιμο 10000 για παράβαση επικοινωνίας χωρίς καμία προϋπόθεση αν είναι επαναλαμβανόμενη, ή αν είναι λόγω εξογενων παραγόντων ή όχι (αρρώστιες κτλ) ή αν απλά θέλει το παιδί ή όχι (πως πας ένα 10 χρόνο κάπου αν δε θέλει; Με μπράβους;) είναι απλά απολυταρχική και απάνθρωπη για οποίο γονέα ,είτε πατέρα ή μητέρα έχει την επιμέλεια.

    Απαράδεκτο ξανά και αισχρό νομοσχέδιο.

    Ντροπή στη κυβέρνηση

  • 31 Αυγούστου 2021, 17:37 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

    Χώρισα ως σύντροφος ως πατέρας είναι δικαίωμα & υποχρέωση μου και δεν μπορεί να μου το στερήσει κανείς.

    Σταματήστε επιτέλους.

    Σωστή τροποποίηση.

  • 31 Αυγούστου 2021, 17:17 | ΓΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Μπαμπά θέλω να σε ζω όπως πριν γιατί δεν μπορώ;

    Τι απάντηση μπορεί να δώσει ο πατερας στο παιδι του;

    Να Διασφαλίσετε το δικαίωμα των παιδιών.

    Προχωρήστε..

  • 31 Αυγούστου 2021, 17:22 | ΛΕΒΑΣ ΘΩΜΑΣ

    Πολύ σωστή τροποποίηση.
    Ο σωστός γονέας δεν έχει να φοβάται τίποτα.
    Μπράβο.

  • 31 Αυγούστου 2021, 16:43 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΑΝΗΣ

    Απόδειξη η παραμονή Τσιάρα στο υπουργείο…
    Συνεχίστε κ.Υπουργέ τα παιδιά μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο..

  • 31 Αυγούστου 2021, 16:54 | Κωνσταντίνος Βουτσινός

    Θεωρώ ξεκάθαρα οτι δεν έχει να κάνει με την τήρηση ή μη τήρηση αποφάσεων όπως διαβάζω!
    Υπάρχει έντονη διαφωνία σε ότι αφορά την εκθεση ανηλίκου σε βία, δηλαδή σε κακοποιητικό γονέα,αυτό διακρίνω εγώ, οι μάνες φοβουνται κακοποιητές και με το δίκιο τους!Θεμελιωδες δικαίωμα του παιδιου ειναι η προστασία και η απαλλαγή του απο τη βία!Στην εν λόγω τροποποίηση δεν υπάρχει κάποια παράμετρος ειδική για αυτη την κατηγορία ανθρώπων που ειναι θύματα βίας!Παρά το τεράστιο ζήτημα που μαστίζει την κοινωνία μας!
    Μιλούν οι αριθμοί αλλωστε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κτλ και ίσως θα έπρεπε να προηγηθεί η αναμόρφωση του ποινικού κώδικα!Προέχει!
    Επίσης πολλοι δυσανασχετουν κι επίσης συμφωνω οτι η παρουσία καποιου υπαλλήλου κατα την επικοινωνία ίσως δημιουργήσει αρνητισμό ως προς τη διαδικασία της επικοινωνίας στο παιδι,απόλυτα λογικό και θεωρώ πως μακροπρόθεσμα θα υπάρχει και θέμα στο ψυχισμό του.Ίσως και απέναντι στον ίδιο τον πατέρα.Ουσιαστικά να έχει αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που κάποιοι επικαλούνται.
    Επίσης απο τη στιγμή που η σχέση του ενός με τον επιμελητή θα είναι πελατειακή είναι πολύ φυσικό να σκέφτεται η άλλη πλευρά οτι μπορεί να γίνει κάτι που θα είναι σε βάρος της (Στην Ελλάδα ζούμε),καθώς επίσης και κατάχρηση του δικαστικού επιμελητή τον οποίο θα χρησιμοποιεί υπέρ του φυσικά!Ούτε γι’αυτό υπάρχει κάποια πρόβλεψη στην τροποποίηση!
    Επίσης ουδεμία πρόβλεψη για της περιπτώσεις των τέκνων που δεν εκφράζουν την επιθυμία επικοινωνίας μια μέρα ας πουμε.Μπορεί να έχουν κανονίσει κατι με την παρεα τους!Μη ξεχνάμε κι εμείς οτι υπήρξαμε παιδια!Κρίνεται αναγκαία η χρήση της λέξης ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ που είδα και απο άλλους κύριους και κυρίες!
    Δεν μπορεί η μητέρα να τιμωρείται πάση θυσία λόγω εκδικητικότητας κάποιων κύριων.
    Επίσης να έχει κι η μητέρα τη δυνατότητα να καλέσει δικ.επιμελητή να εξακριβώσει την μή άσκηση επικοινωνίας απο υπαιτιοτητα,γιατί αν και δικαίωμα αποτελει κακή ασκηση γονικής μέριμνας!
    Παρατηρώ τεράστια κενά στην τροποποίηση σας!
    Και οφθαλμοφανέστατα μονόπλευρη!Εδώ μιλάμε για δικαιώματα τέκνου!
    Το παιδί πάνω απο όλα!

  • 31 Αυγούστου 2021, 16:36 | Γιάννης Κ.

    Aπαράδεκτες νομοθετήσεις!Κάθε περιπτωση εξατομικευμένα!!!!
    Κάθε παιδι ειναι διαφορετικό!
    Όπως και κάθε γονέας διαφορετικος αλλοι καλοι αλλοι κακοποιοι!
    Οχι όλα μαζί κι οπου βγει!

  • 31 Αυγούστου 2021, 16:01 | mparlampanis vaggelis

    όλα προς το πραγματικό συμφέρον των παιδιών μας, συγχαρητήρια

  • 31 Αυγούστου 2021, 14:10 | Ασπασία

    Αν τηρούνται και είναι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις γιατί τόση ανησυχία για την τροποποίηση του άρθρου;Αν αφορά εξαιρέσεις αφήστε να ισχύσει το νέο πλαίσιο. Έχουμε και Δικαστές (μην ανησυχείτε ευνοημένες επί τόσα χρόνια μαμάδες, στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες Δικαστές, πάντα πρόθυμες να αποφασίσουν υπέρ των γυναικών όπως έχει αποδειχθεί ως τώρα), θα εξετάζουν την κάθε περίπτωση και θα αποδίδουν δικαιοσύνη. Ας δημιουργηθεί μια κατάσταση Δικαστικών Επιμελητών για το λόγο αυτό, τους οποίους, κατά σειρά προτεραιότητας, θα καλούν οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να αποφεύγονται μεροληπτικές μαρτυρίες και θα υπάρχει ποινή και διαγραφή τους από τον κατάλογο των Δικαστικών Επιμελητών σε περιπτώσεις που κάποιοι μπορεί να δωροδοκουνται ή ψεύδονται.

  • 31 Αυγούστου 2021, 14:12 | ΑΜΑΛΙΑ ΚΥΜ

    Είμαι μάνα ενός μονάκριβου αγοριού και στο παιδί μας ο πατέρας του και εγώ ως μάνα του φροντίζουμε για το καλύτερο για εκείνον.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ και τρέμω στη σκέψη να αποκτήσει ο γιός μου παιδιά, στη συνέχεια να χωρίσει και να μην μπορεί να έχει ούτε εκείνος ούτε εμείς οι γονείς του την δυνατότητα να έχουμε επικοινωνία με τα παιδιά του γιού μας αλλά να είμαστε όμηροι εκβιαστών όπως βλέπω και ακούω να συμβαίνει στα περισσότερα χωρισμένα ζευγάρια στην Ελλάδα.
    Κυρίες μανούλες σοβαρευτείτε μην καταστρέφετε τα παιδιά σας μην διαλύετε τη χώρα μας!!!
    Κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ!!!
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ νομοθετείτε στον Πυρήνα του μεγαλύτερου προβλήματος της Ελληνικής κοινωνίας!

  • 31 Αυγούστου 2021, 13:09 | Γιάννα Χ

    Καλέ….!
    Τι διαβάζω εδω?
    Δεν βλέπει κανένας το πραγματικό συμφέρον των παιδιών…εδώ βλέπω την μάχη των φύλων…
    Οι γονείς ανοίκουν στα παιδιά…
    Υπέρ στην τροποποίηση για το συμφέρον των παιδιών και όχι των γονιών….

  • 31 Αυγούστου 2021, 13:28 | Δημήτρης

    Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που πρέπει τα παιδιά να είναι κακοποιημένα από τον μπαμπά? Η μαμάδες δεν μπορούν να κακοποιήσουν τα παιδιά?
    Ο νόμος καταδικάζει τον κάθε κακοποιητικο γονέα είτε μαμά είτε μπαμπάς.για ποιον λόγο να είμαστε κατά σε τέτοιο νόμο?
    Κάποιος κάτι έχει δει τόσα χρόνια και ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το συμφέρον των παιδιών.κ Τσιάρα συγχαρητήρια είστε άξιος που έχετε βάλει στην πλάτη σας αυτόν τον σταυρό των παιδιων.είναι βαρύς το γνωρίζει ο κόσμος αλλά ειναι το σωστό και το δίκαιο.

  • 31 Αυγούστου 2021, 13:05 | Τρα’ι’ανός

    Τα στατιστικά ενδοοικ.βίας της ΕΛΑΣ είναι οι περιπτώσεις που καταγγελθηκαν και με τα αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία, εννοείται: μπουνιές στα μούτρα, σπασμένα πλευρά κλπ. Δεν θα είναι άλλες 10.000 χωρίς καταγγελία, τουλάχιστον;
    Και άλλοι τροποποιουν εις βάρος των θυμάτων.Πόσο άκαρδοι και άψυχοι!

  • 31 Αυγούστου 2021, 13:44 | ΔΚ-4

    Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του ενός γονέα από την επικοινωνία με το παιδί ΠΑΡΟΤΙ υπάρχει Δικαστική απόφαση που την διατάζει ή την επιτρέπει ΕΙΝΑΙ αδιανόητη για δημοκρατία ΚΑΙ για ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
    Η αποξένωση που επέρχεται λόγω της ψυχικής υποβολής και του εξαναγκασμού από τον γονέα που διαμένει μαζί του είναι ευθύνη του συγκεκριμένου γονέα και είναι κακοποίηση. Η καθυστέρηση της δίκης λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών αποτελεί επίσης κακοποίηση για το παιδί και είναι ευθύνη της πολιτείας.
    Με την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ τροποποίηση αναλαμβάνει τις ευθύνες της η πολιτεία, ώστε τα παιδιά να πάψουν να κακοποιούνται. Πολύ σωστή ενέργεια και μπορώ να πω αρκετά έξυπνη ενοψιν των δεκάδων προσφύγων που έχουν γίνει για το συγκεκριμένο χρονίζον ζήτημα.

  • 31 Αυγούστου 2021, 13:38 | Φώτ. Ζαμπετάκης

    Η απόφαση του Πρωθυπουργού να παραμείνει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, δηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να σταματήσει αυτή η μάστιγα που συμβαίνει 38 χρόνια.
    Μπράβο λοιπόν και για αυτή την πρωτοβουλία.
    Όσοι μιλούν για κακοποίηση μπερδεύεστε!!!

    Δεν είναι αυτό το νομοσχέδιο τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, αλλά αλλαγή άρθρων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Κάνει λόγο για την εκτέλεση αποφάσεων.
    Αποφάσεων!!!!!

    Το δικαστήριο έχει λάβει υπόψη του τα όσα έχουν ειπωθεί εκατέρωθεν και αποφάσισε.
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ!!!

    Πάρτε το λοιπόν απόφαση ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ που μιλάτε για άσχετα θέματα, πως όποιος δεν εκτελεί πράξη δικαστηρίου θα τιμωρείται και μάλιστα αυστηρά.
    Φτάνει η κακοποίηση των παιδιών από τις ψευδείς κατηγορίες και τις εκδικητικές ενέργειες.

  • 31 Αυγούστου 2021, 12:27 | Ιόλη Παπαδοπούλου

    Ναί στα συμφέροντα παιδιών και όχι των γονέων.Φαίνεται ξεκάθαρ μάλιστα οτι είναι υπέρ εκ της μίας πλευρας των γονέων.Το παιδί καπου αχνοφαίνεται υπό την επίβλεψη του κλητήρα!
    Επιεικώς απαράδεκτο!

  • 31 Αυγούστου 2021, 12:46 | Στέλιος φραγκιουδάκης

    Τα παιδιά δεν έχουν 2 γονείς. Και είναι αμαρτία να μην βλέπουν και να έχουν ίσο χρόνο και με τον μπαμπά. Χωρίζουμε σάν ζευγάρι όχι σαν ΓΟΝΕΊΣ βασικό. Να τιρουν τής δικαστηκες αποφάσεις. Να μπορούμε να έχουμε διαμονή και χρόνο με τα ΠΑΙΔΙΆ μας. Ναι στην συνεπιμέλεια…ναι στον πραγματικό τόπο διαμονής τον παιδίον.δυλαδη να επιστρέψουν τα παιδιά στο πραγματικό σπίτι τούς. Να τιμωρηθούν όλες αυτές η κυρίες που δεν δίνουν τα ΠΑΙΔΙΆ στον Πατέρα τους… Και δηλητηριάζουν τα ΠΑΙΔΙΆ μας.

  • 31 Αυγούστου 2021, 11:30 | Ηλίας Π.

    Τι αίσχη διαβάζω,ντροπή!Κακοποιητής επειδή δήθεν δε δίνει διατροφή;
    Σεβαστείτε τις γυναικες που έχουν υποστει βία και τα παιδάκια!
    Δεν ειμαι θύμα βίας αλλα οσοι το παιζετε εξυπνοι εδώ ειστε μόνο λόγια !
    Προτιμώ να ακουω πραγματικά στατιστικα της ΕΛ.ΑΣ κι όχι λεγόμενα τέτοιου τύπου!
    Και πόσα είναι και μη καταγγελόμενα!
    Ας βγουν καταδικαστικές αποφάσεις να κλεισουν στοματα!
    Κι ο Τσιαρας κι ο Μητσοτάκης ενισχύει τέτοιες συμπεριφορες με εξουσια που δινει στα χερια κακοποιητών αντι να νοιαστουν για το τεραστιο κοινωνικο ζήτημα που μαστίζει την κοινωνια!
    Και δεν ειναι λογια!Ειναι πραγματικά στοιχεια.Ποτέ δε θα σηκωνα χερι σε γυναίκα ή παιδί!
    Ντροπή!

  • 31 Αυγούστου 2021, 11:06 | Διονυσία Κ.

    Τραγικά πραγματα!!!!!

  • 31 Αυγούστου 2021, 11:37 | ΠΚ.Ρ.

    Mακάρι να ήταν όλα ρόδινα στις οικογένειες και να μεγάλωναν τα παιδακια με τους 2 γονεις τους!Αυτό όμως δεν ειναι ειναι εφικτο οταν ενας εκ των δύο εινσι κακοποιητικός ή παιδεραστής!
    Αυτο είναι καταστροφή!
    Κυριοι της κυβέρνησης παρακληση για διαχωρισμό καταστασεων στην ελλιπη τροποποιηση σας!

  • 31 Αυγούστου 2021, 11:58 | Σοφία Μ.

    Ενδοοικογενειακή βία η τριτη πληγη με τα ναρκωτικά και τα οπλα κι εσεις ριχνετε αλατι με τροποποιησεις!

  • 31 Αυγούστου 2021, 11:19 | ΝΤΟΡΑ

    Τι αίσχη είναι αυτά!
    Ακόμα και κάποιοι που το υποστηρίζουν δειτε τι γραφουν!

  • 31 Αυγούστου 2021, 11:24 | Μανία Κ

    Πρόκειται για το συμφέρον των παιδιών όχι των γονιών.μεχρι τώρα το συμφέρον ήταν του γονιού που είχε την επιμέλεια.αποφασισετε τι θέλετε ακριβώς χωρίς να εκμεταλλευτεί κάνεις τα παιδιά….