Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 03:47 | Βικτωρία

    Η διαφωνία μου είναι κάθετη σε ό,τι έχει σχέση με το μη φυσιολογικό, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης.
    Τα εισαγόμενα από την ΕΕ -δήθεν- προοδευτικά πρότυπα μόνο χάος μπορεί να φέρουν. Στην Γαλλία τα τελευταία χρόνια ψήφισαν την απαγόρευση των όρων μητέρα και πατέρας, και τα αντικατέστησαν με γονιός αρ. 1 και γονιός αρ. 2. Η πλήρης διάλυση της κοινωνίας, με επιδόρπιο τον φόβο παρανοϊκών τρομοκρατών.
    Η οικογένεια αποτελεί το κύτταρο της κοινωνίας, με μητέρα και πατέρα δεμένους ενώπιον Θεού και ανθρώπων στα εύκολα και στα δύσκολα. Οι άγραφοι νόμοι δεν μπορούν να παραγραφούν με νόμους που επιβάλλουν οι μειοψηφίες, όπως είναι τα ομόφυλα ζευγάρια.
    Η προτεραιότητα της Ελλάδας είναι σε άλλα πιο ζωτικά πράγματα, ανεργία, παιδεία, οικονομία, δημογραφικό, κρίση αξιών, λαθρομετανάστευση, μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 03:47 | Δημήτρης Π.

    Σκεφτείτε τα παιδιά. Οχι άλλα θύματα. Η Ελληνική οικογένεια αργοπεθαίνει. Όχι στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Η ολοκλήρωση του ενός φύλου έρχεται μέσα από την κοινωνία του με το άλλο φύλο. Απόδειξη: δύο σπερματοζωάρια ή δύο ωάρια δεν μπορούν, ενούμενα, να γεννήσουν ζωή.Η βιολογική αδυναμία δύο ομοφυλοφίλων να τεκνοποιήσουν ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (χωρίς «μοιχό» ετερόφυλο ευκαιριακό σύντροφο ή μέσω τραπεζών σπερμάτων ή ωαρίων, με ή χωρίς παρένθετες μητέρες) αποδεικνύει ότι δεν αρκεί η ΑΓΑΠΗ που θα παράσχουν ως γονείς στο παιδί «τους» αλλά χρειάζεται και η προετοιμασία στη διαχείριση της αποκάλυψης της αδυναμίας τους να πράξουν σχετικά, όταν το παιδί «τους» αρχίζει να καταλαβαίνει περισσότερα. Για αυτό λέει κι ο Θεάνθρωπος στην παραπάνω περικοπή «εξ αρχής άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 02:17 | Ανεζίνα

    Ειναι ανεπιτρεπτο να νομιμοποιειται μια παρα φυσιν επιλογη σε ενα ορθοδοξο κρατος!! Υπαρχουν αλλοι τροποι να διασφαλιστει η λευθερια του αλλου! Αλλα δεν μπορει η ελευθερια του αλλου να παραβιαζει την δικη μου ελευθερια!Ειμαστε ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και την ψηφιση του συμφωνου συμβιωσης γιατι υποβαθμιζει το ιερο μυστηριο του γαμου και δευτερον με την επεκταση του στα ομοφυλα ζευγαρια καταργει την παραδοσιακη μορφη οικογενειας και επισημοποιει αυτο που χρονια τωρα με μεθοδικη πλυση εγκεφαλου προσπαθουν να περασουν τα ΜΜΕ ( βλεπε Μεγκα Πολυκατοικια, Μοντερνα οικογενεια)! θελουμε τα παιδια μας να μεγαλωσουν με τις πατροπαραδοτες ορθοδοξες παραδοσεις και την ορθοδοξη αληθεια και οχι οτι θελουν οι Ευρωπαιοι!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 01:05 | ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Οχι στο σύμφωνο.Ναι στον Ορθόδοξο Γάμο και στην οικογένεια.ΝΑΙ στα φυσιολογικά οχι στην νομιμοποίηση μη φυσιολογικών αμαρτωλών καταστάσεων.

    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ .ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΖΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ?

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 01:51 | ΡΑΝΙΑ

    Ο άνδρας και η γυναίκα πλάστηκαν για να γίνουν συνδημιουργοί του Θεού! Η ένωσή τους γίνεται μόνο με το μυστήριο του γάμου. Καθετί άλλο αντίκειται στο θέλημά Του και θα υποστούμε τις συνέπειες της παρακοής παρόλη την άπειρη αγάπη Του! Είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων και των επιλογών μας. Είτε το θέλουμε είτε όχι ο Θεός είναι ολοζώντανος! Υπάρχει όπως το οξυγόνο που δεν το βλέπουμε αλλά δεν το αμφισβητούμε.. Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 01:06 | Γεώργιος Μ.

    Οπωσδήποτε ΔΙΑΦΩΝΩ με το άρθρο 01 και κατ’ επέκταση με το νομοσχέδιο συνολικά. Στόχος είναι να πληγεί για ακόμα μία φορά η ήδη δοκιμαζόμενη Ελληνική οικογένεια, νομιμοποιώντας την ανωμαλία που σε συνδυασμό με την οικονομική μα προπάντων ηθική κρίση που ζούμε να αλώσει σταδιακά την ηθική και βαθιά ορθόδοξη ελληνική κοινωνία. Πόσα πια μπορούμε να αντέξουμε σαν λαός; Αυτή την περίοδο βαλλόμαστε από παντού.
    Θέλουμε να είμαστε στο τρένο της Ευρώπης με τέτοια νομοθετήματα για να μην θεωρηθούμε οπισθοδρομικοί; Μα δεν βλέπουμε την παρακμή της και τον ξεπεσμό των αξιών γενικά που πρεσβεύει; Γιατί να εισάγουμε και να υιοθετήσουμε λάθη;
    Πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα έχουν πολλοί άνθρωποι και ενεργούν ανάλογα. Αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να νομιμοποιούμε όλες τις προσεγγίσεις;
    Τέλος ας προβληματιστούμε και για τα νομοθετήματα αλυσίδα που θα ακολουθήσουν αν ψηφιστεί το συγκεκριμένο και να σκεφτούμε πραγματικά που μας οδηγεί η νέα τάξη πραγμάτων.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 01:11 | Αργυριος Γιαλαντζης

    Εχει αναρωτηθει κανενας αραγε απο αυτους τους υποτηθεμενους που νωμηζουνε οτι κυβερνανε τον κοσμο αυτα τα παιδακια που ισος ιωθετησουνε στο μελλον 2 ομοφηλοφηλοι πως θα μεγαλωσουνε και τι ερωτηματα και ποσο μπερδεμα θα δημιουργηθει στις ψυχουλες τους??? Πηστευω οτι ειναι καθαρα μια ψυχηκη αρωστια η ομοφυλοφηλια και το λεω με πολυ ΑΓΑΠΗ για ολα αυτα τα ατομα…ΟΛΟΙ ειμεθα αμαρτωλοι και δεν πρεπει απογωητευωμαστε…Να προστρεχουμε και να ψαξουμε εναν καλο ψυχιατρο τον πραγματηκο γιατρο της ψυχης τον πνευματηκο και να ζητησουμε βοιθεια…Θεωρω και πηστευω ακραδαντα οτι Ελλαδα και οι Ελληνες ειναι ενας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ λαος που παντα παλεμιωτανε απο πολλες χωρες του κοσμου και το ιδειο προσπαθουνε να κανουνε και τωρα να χτηπησουνε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…Ελπηζω – ευχωμαι και προσευχωμαι ο μοναδηκος Τριαδηκος Θεος να μας συγχωρεσει και να βοιθησει να ξεπερασουνε ολα αυτα τα προβληματα αυτα τα ιδηετερα ατομα οι ομοφυλοφηλοι και να ζητησουνε βοιθεια απο την εκκλησια μας… Σας ευχαρηστω πολυ και να με συγχωρειτε αν σας κουρασα..ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 01:44 | Βάνια

    Αγαπητοί κύριοι και κυρίες που διατυπώνετε σχόλια ατεκμηρίωτα, όσο και σεβαστή να είναι η άποψή σας, όταν στηρίζεται σε ανεδαφικά και στρεβλά (από επιστημονικής, ανθρωπολογικής, θεολογικής, κλπ άποψης) επιχειρήματα, τότε σας εκθέτει.

    Όσοι αναφέρεστε στο ότι η ομοφυλοφιλία είναι ενάντια στη φύση, φαίνεται πως η ίδια η φύση σας διαψεύδει, αφού οι ομοφυλόφιλοι υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια, όπως άλλωστε αυτό έχει αποτυπωθεί και σε ευρήματα αρχαίων πολιτισμών, όπως και ο δικός μας. Κάτι που η φύση επαναλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τώρα, προφανώς δεν αντιβαίνει στους κανόνες της. Αντίθετα αποτελεί τον κανόνα. Επιπλέον, η ομοφυλοφιλία παρατηρείται και στα ζώα, πράγμα το οποίο μπορείτε να διαβάσετε σε πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες.

    Όσοι μιλάτε περί θρησκείας, καλό θα ήταν να διαβάσετε όλα τα ιερά χριστιανικά κείμενα, όπου δεν θα βρείτε την παραμικρή αναφορά στην ομοφυλοφιλία. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα που αναφέρετε κάποιοι καταστράφηκαν, όπως μας πληροφορεί το ιερό κείμενο γιατί… ««Ιδού, αύτη ήτο η ανομία της αδελφής σου Σοδόμων, υπερηφανία, πλησμονή άρτου και αφθονία τρυφηλότητος, αυτής και των θυγατέρων αυτής• τον πτωχόν δε και τον ενδεή δεν εβοήθε και υψούντο και έπραττον βδελυρά ενώπιόν μου• όθεν, καθώς είδον ταύτα, ηφάνισα αυτάς.» Κάτι σαν την εποχή μας δηλαδή. Επιπλέον, αν οι κάτοικοι των πόλεων αυτών ήταν ομοφυλόφιλοι, τότε δεν θα υπήρχε λόγος ο Λωτ να προσφέρει τις κόρες του. Ο Χριστιανισμός παρέδωσε στην ανθρωπότητα τις 10 Εντολές, όπως επίσης και τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, όπου δεν αναφέρεται πουθενά η ομοφυλοφιλία. Ο Ιησούς επίσης δεν ανέφερε πουθενά την ομοφυλοφιλία. Αντίθετα, τόσο ο ίδιος ο Ιησούς όσο και τα ιερά κείμενα καταδικάζουν τους πόρνους, τους μοιχούς, τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους δολοφόνους, τους γραμματείς και τους φαρισαίους που παριστάνουν ότι ξέρουν και κρίνουν τους πάντες και τα πάντα (Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε) κλπ. Πάλι κάτι σαν την εποχή μας δηλαδή. Ο Χριστιανισμός έχει κεντρικό μήνυμα την αγάπη και την κατανόηση για τον συνάνθρωπο.Πριν εκφράζετε άποψη για το οτιδήποτε, συζητήστε με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, από διαφορειτκά κοινωνικο-πολιτικά περιβάλλοντα, με τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους,με επιστήμονες, με ιερείς, με νομικούς κλπ, αποκτήστε σφαιρική γνώση και μετά σχηματίσετε άποψη! Η Εκκλησία έχει συγκεκριμένο τρόπο διακυβέρνησης και οπωσδήποτε ορίζει και καθορίζει η ίδια το χριστιανικό δόγμα, όπως εκείνη νομίζει και προφανώς και δεν είναι υποχρεωμένη να ενώσει ένα ομόφυλο ζευγάρι με τα δεσμά του γάμου. Ωστόσο το Κράτος είναι υποχρεωμένο να βρει τρόπο, ώστε όλοι οι Έλληνες να απολαμβάνουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην οικογένεια και στην αξιοπρέπεια (διαβάστε το Σύνταγμα να δείτε τι άλλο στερούμαστε ως Έλληνες πολίτες). Είναι ζήτημα ισονομίας και δημοκρατίας. Δεν γίνεται να έχουμε όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις, να πληρώνουμε όλοι πχ φόρους για την παιδεία των παιδιών των ετεροφυλόφιλων, για την ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη των προστατευόμενων μελών των παντρεμένων, φοροαπαλλαγές παντρεμένων, άδεια γάμου, επίδομα γάμου κλπ, αλλά όταν πρέπει να αποδώσουμε τα ίδια δικαιώματα, να κάνουμε τους κινέζους!Φυσικά και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν είναι τα μόνα που καταπατώνται-καταπιέζονται. Σίγουρα τα δικαιώματα των ΑμΕΑ ή των γυναικών κλπ είναι εξίσου σημαντικά. Σε αυτό το νομοσχέδιο όμως συζητάμε αυτά των ΛΟΑΤ ατόμων

    Όσοι προβάλλετε το δήθεν ενδιαφέρον σας για τα παιδιά και το πως θα μεγαλώσουν από ομόφυλους γονείς, σας προτρέπω να ανατρέξετε τόσο σε σχετικά βίντεο, όπου τέτοια παιδιά μιλούν για τις εμπειρίες τους και για την οικογένειά τους, όσο και σε τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ από επίσημους επιστημονικούς και ιατρικούς φορείς, όπου επιβεβαιώνεται το αυτονόητο, ότι τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν απολύτως φυσιολογικά, η πλειοψηφία των οποίων είναι ετεροφυλόφιλα.Επιπλέον, θα επιθυμούσα κάποιοι από σας να αναλογιστείτε πόσο πολύ προβάλετε αντίστοιχο ενδιαφέρον για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ετεροφυλοφιλικές οικογένειες, τα οποία κακοποιούνται, σωματικά και ψυχικά, καταναγκάζονται σε εργασία, σεξουαλική και μη, θανατώνονται από τους ίδιους τους γονείς τους, είτε πριν είτε μετά τη γέννηση, πεθαίνουν από την πείνα, μαστίζονται από τη φτώχεια, βασανίζονται από αρρώστιες, τις οποίες προκάλεσαν οι γονείς και ο κοινωνικός τους περίγυρος (βλέπε παθητικό κάπνισμα, μολυσμένος αέρας από καυσαέρια, κακή διατροφή, μολυσμένα τρόφιμα από χημικά, μεταλλαγμένα τρόφιμα,χημικοί – πυρηνικοί – βιολογικοί πόλεμοι), δεν έχουν πρόσβαση σε σχολεία κλπ κλπ. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα των προτύπων και των στερεοτύπων που αναπαρήγαγαν τόσα χρόνια οι ετεροφυλοφιλικές οικογένειες. Κατηγορείτε τους πολιτικούς…ετεροφυλόφιλοι στο 99,9%. Αυτοί που τους ψήφισαν…90% ετεροφυλόφιλοι.Αυτοί που έπαιρναν ψεύτικα επιδόματα τυφλών, πρόωρες συντάξεις, τεράστια εφάπαξ,κλπ…ετεροφυλόφιλοι! Αυτοί που δεν πληρώνουν φόρους και αυτοί που επιβάλουν υπερβολικούς φόρους….ετεροφυλόφιλοι.Αυτοί που κατέστρεψαν την Αγροτική Τράπεζα…ετεροφυλόφιλοι, Στάλιν, Χίτλερ και λοιποί φασίστες δολοφόνοι λαών…ετεροφυλόφιλοι. Μία στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα έχει υποστεί βία λένε οι μελέτες και σίγουρα δεν την έχει υποστεί από ομοφυλόφιλους. Ο σχολικός εκφοβισμός θερίζει τα παιδιά μας (όλοι θυμόμαστε τον Βαγγέλη στα Ιωάννινα) και σίγουρα δεν φταίει ο τρόπος που ανατρέφουν τα ομόφυλα ζευγάρια τα παιδιά τους. Σταματήστε να ασχολείστε με τα παιδιά και τις οικογένειες των άλλων και ασχοληθείτε με τα δικά σας. Δεν ρωτήσατε κανένα για να δημιουργήσετε τη δική σας οικογένεια, όπως και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας στερήσει την οικογενειακή ευτυχία. Έτσι, λοιπόν, κι εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να κάνει κάποιος άλλος στη ζωή του, εφόσον δεν στερεί τα δικά σας δικαιώματα. Αυτό κύριοι και κυρίες λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

    Όσοι φοβούνται ότι τα παιδιά τους θα γίνουν ομοφυλόφιλα με αυτό το νομοσχέδιο, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι μεταδοτική, δεν διδάσκεται και δεν είναι επιλογή. Όπως κάποιοι γεννηθήκαμε με ξανθά μαλλιά, έτσι και κάποιοι γεννηθήκαμε ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφισεξουαλικοί, διεμφυλικοί κλπ.Το να αποδέχεστε την ομοφυλοφιλία κάποιου δεν σας κάνει ομοφυλόφιλο, δεν σας υποχρεώνει να συνάψετε ερωτική σχέση με ομοφυλόφιλο (ούτε καν φιλική σχέση). Το να αποδέχεστε τα ομοφυλόφιλα άτομα και τα δικαιώματά τους σημαίνει απλά ότι τα σέβεστε. Όποιος δεν θέλει να είναι μέλος μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης, ας μην είναι! Το να αγαπάς έναν άνθρωπο και να θέλεις να κάνεις οικογένεια μαζί του είναι ό,τι πιο όμορφο και αγνό. Η οποιαδήποτε σύνδεση του με δήθεν ψυχοπάθειες, διαστροφές, όργια κλπ είναι ψυχοπαθολογικό από μόνο του.

    Αν θέλουμε πραγματικά η χώρα μας να έχει μέλλον, πρέπει οι πολίτες της να αναπτύσσουν βαθύ και ειλικρινή διάλογο, με αγάπη, αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμό. Πρέπει οι πολίτες της να είναι ενεργοί και όχι να ασχολούνται μόνο με τα ποδοσφαιρικά και τα πρωινάδικα. Μόνο μέσα από το διάλογο εξελίσσονται οι κοινωνίες, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και ορθολογισμό. Ο ετσιθελισμός, ο σεξισμός, ο ατομικισμός, ο εγωισμός, ο οχαδερφισμός, η εμπορευματοποίηση των πάντων, ο δηθενισμός και τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών μας έφεραν εδώ που είμαστε τώρα.

    Το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι όμως μία καλή αρχή για να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου, την αλήθεια και τη συνταγματική ελευθερία, όπως αυτά περιγράφονται και καθορίζονται στο Σύνταγμα των Ελλήνων, στην ανθρωπολογία, στην ανθρώπινη Ιστορία, στο Διεθνές Δίκαιο, στο χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κλπ.

    Όσοι αναφέρεστε σε Δημοψήφισμα, θα ήθελα να σκεφτείτε τι θα γινόταν όταν για ζητήματα ελευθεριών και ανθρώπινων δικαιωμάτων κάναμε κάθε φορά δημοψήφισμα. Για παράδειγμα, αν η πλειοψηφία στήριζε ότι οι μαύροι ή οι Αλβανοί δεν θα πρέπει να έχουν δικαίωμα στην εργασία επί πληρωμή στη χώρα μας. Μπορεί κανείς να πει ότι εφόσον το ψήφισε το 50% συν ένας, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό. Είναι όμως ηθικό – δημοκρατικό – δίκαιο – σωστό; Σίγουρα όχι. Αν οι πλειοψηφία των πολιτών αποφασίσει ότι δεν θέλει το Δημοκρατικό Πολίτευμα άλλο, αλλά Βασιλεία, αυτό θα πρέπει να γίνει αποδεκτό; Δημοκρατικά δεν θα το αποφασίσουν; Ασχέτως αν το Σύνταγμα αναφέρει ότι είναι καθήκον του Έλληνα η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Και Δημοκρατία σημαίνει ισονομία.

    Καλό είναι λοιπόν όλοι μας να ασχολιόμαστε με τον εαυτό μας, το πως θα καταπολεμήσουμε τα ελαττώματα του χαρακτήρα μας, το πως θα προοδεύσουμε νοητικά, κοινωνικά, σωματικά, ως άνθρωποι, ως πολίτες, ως γονείς, ως γείτονες, ως φίλοι, ως αδελφός/-ή, ως Έλληνες, ως χριστιανοί, για ένα κοινό μέλλον, όπου τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι θα συμβιώνουν δημιουργικά και θα σέβονται θεμελιώδεις αξίες και αρχές, όπου το ΕΜΕΙΣ θα παίζει σημαντικότερο ρόλο από το ΕΓΩ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:59 | Χ.Π.

    για να πάρετε μία ιδέα τι μας περιμένει ακόμα και που θα σταματήσουν-αν σταματήσουν…- αυτοί οι επιλεκτικοί υπέρμαχοι των δικαιωμάτων μπείτε εδώ: http://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/.
    (Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ανελεύθερο να διαχωρίζεις τα παιδιά σε κορίτσια και αγόρια…Μακριά απο εμένα οι συνωμοσίες, αλλά Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Δεν εξηγείται αλλιώς…)
    Το μόνο που μας μένει είναι το ανάστημα μας.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:13 | Χ.Π.

    Κάποιες διευκρινισεις στις επαναλαμβανόμενες παρανοήσεις των υποστηρικτών του νομοσχεδίου.
    1)Η επίσημη ηγεσία της Εκκλησίας τον τελευταίο καιρό τηρεί σιγή επί του θέματος. Συνεπώς οι εδώ αντιδράσεις είναι αντιδράσεις πιστών-πολιτών. Μην καταφέρεστε λοιπόν εναντίον της επίσημης Εκκλησίας δεν έχει εκδοθεί καμία εγκύκλιος, έχετε απέναντι σας ένα μεγάλο κομμάτι του λαού. Του πιστού λαού.
    2) Κάποιος με κλίση στην ομοφυλοφιλία θα μπορούσε να γίνει και Άγιος με την νίκη επί των παθών του. Όμως δεν μπορεί κανείς να δηλώνει υπερήφανος γκεί ΚΑΙ ορθόδοξος χριστιανός. Ειναι ελεύθερος να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Κάποιοι δήθεν επαμφοτερίζοντες εδώ μέσα ας το έχουν υπόψη τους. Το θέμα όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι στο »γκέι» αλλά στο »υπερήφανος»…
    3) Έχουμε και εμείς το δικαίωμα να προτατέψουμε τα παιδιά μας απο π.χ. ένα μελλοντικό αναγνωστικό δημοτικού όπου θα παρουσιάζει 5-6 τουλάχιστον ισάξιους τύπους οικογένειας αναλόγως με τις ορέξεις του καθενός που θέλει να τις θεσμοθετήσει. Και ναι, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αυτό.
    4)Επαναλαμβανόμενη είναι η σύγχυση σας μεταξύ αγάπης και αγαπολογίας. Ο Χριστός, πήρε μαστίγιο όταν χρειαστηκε, έλεγξε-με διακριτικότητα- την Σαμαρέιτιδα για την έκλυτη ζωή της, και άφησε παραπονεμένο τον πλούσιο νεανία που είχε όλη την διάθεση να τον ακολουθήσει αλλά δεν μπορούσε να αποχωριστεί τον πλούτο. Συνεπώς δεν τους δέχτηκε όλους όπως υποστηρίζουν κάποιοι δογματίζοντας επιπόλαια: «αγαπάτε αλλήλους» και ¨Θεός της αγάπης(ποιάς αγάπης όμως;)»
    Αυτά, για να ξέρουμε για τί μιλάμε και να μην λαικίζουμε.

    Κατά τα άλλα Κυρία Γαλανού τί ορίζεται ως hate speech ακριβώς; Έχω την αίσθηση ότι το «hate speaker» είναι ένα καινούργιο φρούτο που σκοπό έχει να φιμώσει απλά τους απο δω και πέρα διαφωνούντες… Και αυτό γίνεται στο όνομα του πολιτικώς ορθού-ο χειρότερος νεο-φασισμός.

    Τέλος για να πάρετε μία ιδέα τι μας περιμένει ακόμα και που θα σταματήσουν-αν σταματήσουν…- αυτοί οι επιλεκτικοί υπέρμαχοι των δικαιωμάτων μπείτε εδώ: http://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/.
    (Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ανελεύθερο να διαχωρίζεις τα παιδιά σε κορίτσια και αγόρια…Μακριά απο εμένα οι συνωμοσίες, αλλά Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο. Δεν εξηγείται αλλιώς…)

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:42 | Παρασκευάς

    Το σύμφωνο συμβίωσης, είναι απλά μία έννοια καθαρά δικαιϊκού – νομικού χαρακτήρα, μία απλή συμβολαιογραφική πράξη, όπως ένα συμβόλαιο αγοραπωλησίας, μία σύσταση εταιρείας η μία ενοικίαση ενός σπιτιού επί παραδείγματι. Χωρίς να αναφέρεται υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια πριν την λύση του και χωρίς ανώτατο αριθμό συμφώνων συμβίωσης για κάθε άτομο, η σχέση και η οικογένεια δύο ανθρώπων πλήττεται ανεπανόρθωτα, διότι εξομοιώνει την βαθειά ψυχική και καρδιακή επικοινωνία μεταξύ των μελών μίας οικογένειας στο πλαίσιο ενός γάμου με απλή νομική ενοχική σύμβαση. Πλέον η Αγάπη, την οποία νιώθουν δύο άνθρωποι δεν καθίσταται ακόμη βαθύτερη, μέσω της μητρότητος, της πατρότητος και των αδελφικών δεσμών για τα τέκνα, αλλά αποκτά τον χαρακτήρα μίας ανταλλαγής ωφελειών, μίας απλής τυπικής συναλλαγής με δικαιώματα και υποχρεώσεις καθαρά εμπορικού χαρακτήρα. Ευτελίζει και φθείρει αυτόν τον ιερό θεσμό Αγάπης καλλιεργώντας επίσης αισθήματα μοναξιάς, θλίψης και ανασφάλειας, όπως στις απλές υλικές συναλλαγές. Οι σύζυγοι πλέον δεν θα είναι σύζυγοι Αγάπης αλλά αντισυμβαλλόμενα μέρη, όπως στα συμβόλαια αγοράς, όπου ο ένας αγοράζει κάτι και ο άλλος το πουλάει.
    Επιπλέον το εν λόγω νομοσχέδιο από την στιγμή κατά την οποία επιχειρεί να παραχωρήσει το δικαίωμα της συνάψεως συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα άτομα διαπράττει ένα επιπλέον ολίσθημα, διότι πλήττει βάναυσα την ιερή ιδιότητα της μητρότητος και της σχέσης μητέρας και τέκνου. Αποκόπτει και καθιστά ανάπηρη την σχέση, η οποία αναπτύσσεται μεταξύ του τέκνου και της μητέρας, η οποία το κυοφόρησε, το γέννησε και το αναθρέφει. Εξομοιώνει καταχρηστικά τα δύο φύλα, τα οποία είναι ίσα αλλά όχι όμοια και έτσι η Αρχή των Αντιθέτων, η οποία επικρατεί στην φύση και την οποία Ο Θεός με Σοφία έθεσε, ως Απόλυτη Έκφραση Αγάπης, καταρρίπτεται. Στην ουσία, με την εξομοίωση αυτή το ένα φύλο περιθωριοποιεί το άλλο, το απορρίπτει, το απομονώνει και το αχρηστεύει. Δημιουργείται ομαδοποίηση – απομόνωση των δύο φύλων και σταδιακή απέχθεια μεταξύ ανδρός και γυναικός. Ούτως η άλλως και εκ της φύσεως η σύζευξη όμοιων μεταξύ τους φύλων δεν έχει εντελέχεια, δεν έχει παραγωγή γένους και δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά ατελέσφορη και εκτροπή από την κατά φύσιν λειτουργία. Η ενδεχόμενη χρήση παρένθετων γυναικών ως μηχανές παραγωγής τέκνων κατά παραγγελία, δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτε άλλο παρά μόνο ψυχικά αδιέξοδα, νευρώσεις, θλίψη και στέρηση.
    Το Ελληνικό Σύνταγμα, ως βασικός κορμός και θεμέλιο της Ελληνικής Πολιτείας και νομοθεσίας προστατεύει την αξία του ανθρώπου και κάθε έννοια, η οποία εκπορεύεται από αυτήν και έχει σκοπό την τελείωσή του και άρα και τον θεσμό – δεσμό της οικογένειας. Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό αναφέρονται ειδικότερα, εκτός των άλλων και τα ακόλουθα άρθρα του Συντάγματος : Άρθρο 2 παρ. 1, άρθρο 16 παρ. 1 και 2, άρθρο 21 παρ. 1, άρθρο 25 παρ. 1-4, η ανάγνωση των οποίων και μόνο μας καθιστά σαφές, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται σε αντίθεση και με τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος, όπως σήμερα ισχύει.
    Ενδεικτικά αναφέρω τα άρθρα 2 παρ. 1 και 21 παρ. 1, τα οποία αναφέρουν αφενός μεν το πρώτο ότι: «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνική Πολιτείας «και αφετέρου δε το δεύτερο ότι: «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους».
    Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται σε απευθείας αντίθεση με τις ήδη θεσπισμένες διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος για την προστασία της οικογένειας του ρόλου και του σκοπού της αλλά και για την προστασία της αξίας του ίδιου του ανθρώπου και επιπλέον προσβάλλει τις αξίες, τα ήθη, τα έθιμα, το βίωμα αλλά και την προσέγγιση και άποψη για την αξία που έχει ο άνθρωπος και η ψυχή του, στο πλαίσιο της Ελληνορθόδοξης Παραδόσεώς μας.
    Το μόνο, το οποίο κάνει είναι να θέτει θρυαλλίδες στα θεμέλια της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, η οποία ήδη ταλανίζεται από πλειάδα προβλημάτων.
    Για τους ανωτέρω λόγους, εκφράζω την πλήρη, απόλυτη και σαφή διαφωνία μου για την επικείμενη ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:07 | Νίκος Μ.

    Δ Ι Α Φ Ω Ν Ω με το σύμφωνο συμβίωσης.Καταργεί τον ευλογημένο απο τον Θεό γάμο και τον θεσμό της οικογένειας και προωθεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ανέκαθεν είχε ήθος.Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ ρατσιστές.Απο την αρχαιότητα ήταν φιλόξενοι και σέβονταν την ανθρώπινη υπόσταση.Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα!Θυμηθείτε τα λόγια του αρχαίου Έλληνος Ισοκράτη:Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ώς δικαίωμα,την παρανομία ώς,ελευθερία,την αναίδεια του λόγου ώς ισότητα και την αναρχεία ώς ευδαιμονία.
    Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ η οποία πολεμείται με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο ήταν ανέκαθεν στο πλάι της πολύπαθης πατρίδας μας.Ο Χριστός μας δεν αρνείται κανέναν.’Ολοι είμαστε παιδιά του και όλους μας καλεί κοντά του χωρίς καμία εξαίρεση.
    Σας παρακαλώ συγχωρήστε μου το ύφος των λόγων μου.Ας συνειδητοποιήσουμε σας παρακαλώ όλοι μας οτι η πατρίδα μας είναι τόσο ευλογημένη και προστατεύεται απο τον Θεό πολύ πρίν ακόμα εκείνη πιστέψει σε Αυτόν.
    Να ενωθούμε άσχετα με τις πεποιθήσεις μας.
    Η ψυχή και το αίμα μας είναι ελληνικό.

    Απο τις Θερμοπύλες μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης,απο την επανάσταση του 1821,τον Πόντο και την Μικρά Ασία μέχρι το έπος του 1940 και σήμερα,ΜΕΘ ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:54 | Φίλιππος Περιστερόπουλος

    Ανθρώπινος νόμος αντίθετος στο θεϊκό νόμο είναι παράνομος.
    Το δώρο της ελευθερίας μην χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:45 | Νίκος

    Γνωρίζω ότι τ΄αυτί σας δεν ιδρώνει κι ότι όλα όσα έχετε δεσμευτεί να περάσετε, θα τα περάσετε, οπότε δε μπαίνω στον κόπο να γράψω επιχειρήματα…εύχομαι μόνο να ρθει τάχιστα η ώρα της Νεμέσεως κι η δημόσια διαβούλευση να μετατραπεί σε δημόσια διαπόμπευση…

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:48 | Αναστάσιος Περιστερόπουλος

    Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την προσωπική του ζωή. Ωστόσο η νομιμοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών και το επακόλουθο δικαίωμά τους στην υιοθεσία καταπατεί ελευθερία άλλων ατόμων με διαφορετικούς προσανατολισμούς. ΟΧΙ στη νομιμοποίηση του παραφύσιν και την εξίσωσή του με τον γάμο.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:40 | Ευγενία

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και ζητώ να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:40 | Αλέξανδρος

    Η Ελλάδα, η πατρίδα μου, είναι μια Ορθόδοξη χώρα. Η πλειοψηφία των πολιτών της πιστεύει στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και στην παράδοση της Εκκλησίας μας, που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός. Το Ευαγγέλιο δεν δέχεται την ομοφυλοφιλία, την οποία θεωρεί αμαρτία και πάθος. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν οφείλουμε ως χριστιανοί να αγαπάμε και τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι έχουν κυριευθεί από το πάθος αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε μια τέτοιου είδους παρά φύση σχέση. Ας σκεφτούμε την ηθική παρακμή των Σοδομιτών. Γιατί άραγε οι κάτοικοι των Σοδόμων και Γομόρων εγκαταλείφθηκαν από τον Θεό και προκάλεσαν την αποστροφή του; Ο ηθικός ξεπεσμός τους, τα αλόγιστα σαρκικά τους πάθη, η διαστροφή τους, η ομοφυλοφιλία τους οδήγησαν στην παρακμή και τελικά στην καταστροφή τους. Απομακρύνθηκαν από τον Θεό ζώντας ακόλαστη ζωή. Το αφύσικο και διεφθαρμένο το θεώρησαν ως φυσικό και αποδεκτό. Πιστεύω ότι έχουμε χρέος να δείξουμε τη σταθερότητά μας στις αρχές της χριστιανικής μας πίστης και διδασκαλίας του μοναδικού και αληθινού μας Θεού. Αν δεχτούμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, δεν σημαίνει ότι ξεπεράσαμε ένα ταμπού ή ότι γίναμε προοδευτικοί και φιλελεύθεροι, ούτε ότι σεβόμαστε την ελευθερία των άλλων. Θα σημαίνει ότι υποκύψαμε στις προσταγές της αθεϊας που κυριαρχεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, ότι έχουμε κομπλεξικά αισθήματα κατωτερότητας, ότι φοβόμαστε να είμαστε αυτοί που θα ξεχωρίζουν. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι σεβόμαστε την ελευθερία του κάθε ανθρώπου να ζει όπως εκείνος θέλει, καθώς ο ίδιος ο Χριστός σέβεται την ελευθερία μας και δεν μας αναγκάζει να τον πιστέψουμε, αλλά περιμένει με υπομονή την αγάπη και μετάνοιά μας, αλλά αυτό δεν μας επιτρέπει να κάνουμε νόμο μια τέτοιου είδους συμβίωση. (Εξάλλου πολλοί διακεκριμένοι ψυχολόγοι αναφέρουν πως η ψυχική υγεία και ισορροπία των παιδιών μας εξαρτάται από τα πρότυπα πατρότητας και μητρότητας, όπως η φύση έχει καθορίσει, τα οποία λαμβάνουν ζώντας σε ένα φυσικό και υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό το αναφέρω διότι σίγουρα το επόμενο βήμα θα είναι και η νόμιμη υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια)

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:59 | Παναγιώτης

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλλων ζευγαριών. Βρίσκόμαστε σε μία εποχή που υπάρχει κρίση αξιών, αλλά το σύμφωνο συμβίωσής αποτελεί κάτι το διαστροφικό. O Θεός έδωσε την δυνατότητα τεκνοποίησης στα συμπληρωματικά φύλλα και κατ’ επέκταση την δημιουργία οικογένειας.
    Επίσης, σύμφωνα με την επιστήμη της ιατρικής οι άνθρωποι αυτοί παρουσιάζουν κάποια ορμονική διαταραχή, η οποία τους ωθεί σε αυτή του την προτίμηση. Είναι απαράδεκτο λοιπόν να εθελοτυφλούμε σε ένα τόσο σοβαρό αίτιο. Τέλος μιλάμε για δικτατορία των μειωνοτήτων εφόσον κάτι που θέλουν οι λίγοι επιβάλεται στους πολλούς.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:17 | Αντώνης

    Μιλάμε για ένα σύμφωνο το οποίο θα οδηγήσει σε γάμο (όμοιων φύλων) και στη συνέχεια σε πιθανή επιθυμία υιοθεσίας ..Προσωπικά αν αύριο μεθαύριο επιστρέψουν τα παιδιά μας από το σχολείο και μας ρωτήσουν μπαμπά ή μαμά γιατί η μαμά του Κωστάκη λέγεται Γιώργος..;;; και μπορείτε να δώσετε απάντηση μπράβο σας.! Θέλουμε να λέμε ότι αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων… άλλα αν το σκεφθούμε με ποίο δικαίωμα δυο άνθρωποι ΌΜΟΙΟΥ φύλου θα κάνουν δικό τους ένα παιδί που ήρθε στο κόσμο από δύο ανθρώπους ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ φύλου;; Η επιθυμία τους καταπατά είδη κάποια δικαιώματα…(των γονέων αλλά και του ίδιου του παιδιού-καθώς όταν το άφησαν στο ορφανοτροφείο για τον α ή β λόγο δεν υπήρχε αυτή η προοπτική για το παιδί…)
    Και δεν έχει σχέση αν είμαστε στο 2015 ή στο 3015!Γεννηθήκαμε στην Ελλάδα μας, μεγαλώνουμε στην Ελλάδα μας, ζούμε στη πατρίδα μας, αν θέλουμε να λέμε ότι ανήκουμε στο λαό των Ελλήνων ή στο έθνος έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα…
    Μη προσθέτουμε και άλλα βάρη ή κοινωνικά προβλήματα στα είδη υπάρχοντα!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:05 | Σωτήρης

    Είμαι αντίθετος με το σύμφωνο συμβίωσης και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια και ως εκ τούτου ζητώ την απόσυρσή του.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:29 | Ανδρέας Στυλιανίδης

    Από τη πληθώρα των λόγων για τους οποίους είμαστε αντίθετοι στο γάμο( το Σύμφωνο είναι μια μορφή γάμου) ατόμων του ίδιου φύλου και την εξασφάλιση στα ζευγάρια αυτά ίσων δικαιωμάτων με τα ετερόφυλα ζευγάρια σημειώνω εν συντομία δυο: α) ο Ψυχολόγος Dr Joseph Nicolosi αναφέρει ότι» Μια κλασσική μελέτη 76 πολιτισμών έχει αποκαλύψει ότι κανένας πολιτισμός δε θεωρεί την ομοφυλοφιλία ίση ή ανώτερη από την ετεροφυλοφιλία. Επιπλέον, ακόμα και στους πολιτισμούς στους οποίους η ομοφυλοφιλία γίνεται ανεκτή,η αποκλειστική ομοφυλοφιλία ποτέ δεν καθιερώνεται επίσημα».Μια καταγραμμένη ιστορία 5000 χρόνων έχει διαφορετική τοποθέτηση από αυτήν που κάποιες μειονότητες προσπαθούν να μας επιβάλουν.
    β) Ο Γάμος ομοφυλοφίλων, εφόσον καθιερωθεί και η υιοθέτηση από αυτούς παιδιών, θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις παιδικές ψυχές. Τα παιδιά έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας. Χρειάζονται χρόνο και προσπάθεια και σταθερή φροντίδα. Οι ομοφυλόφυλες σχέσεις είναι στατιστικά βεβαιωμένο ότι είναι ασταθείς και βραχύβιες. Επιπλέον περικλείουν περισσότερη βία απ’ ότι οι ετερόφυλοι γάμοι.Σύμφωνα με τον Anthony Falzarano, πρώην πρόεδρο της οργάνωσης » Γονείς και Φίλοι Πρώην Ομοφυλόφιλων» » περίπου 75% των ομοφυλόφιλων και λεσβιών έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδιά.» Ξέρουμε ότι η πρώιμη σεξαουαλική κακοποίηση οδηγεί κάθε είδους συναισθηματικά και ψυχικά τραύματα. Κατά συνέπεια πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα παιδιά που υιοθετούνται από τέτοια άτομα θα είναι εξασφαλισμένα από σεξουαλική κακοποίηση;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:49 | Έλενα

    Διαφωνω καθετα

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:06 | Ιωαννα

    Σας παρακαλω,ως Ελληνιδα, ως ορθοδοξη χριστιανη…..ανακαλεστε….!!!!!!Οι αποφασεις σας δεν συμπεριλαμβανονται στο αρχικο σχεδιο του Θεου…..Εκεινος δημιουργησε «αρρεν και θηλυ»…οχι 2 ανδρες η 2 γυναικες…Ντροπη να αλλοιωνουμε εμεις το σχεδιο της δημιουργιας Του!!!!!!Μην συμπεριφερεστε ως βλασφημοι….Δεν ειμαστε δυτικοι εμεις …..Ουδεποτε ταιριαξαμε με αυτους…..Εδω ειναι Ελλαδα…..χωματα ματωμενα…..χωματα νωτισμενα με δακρυα…..μην καταστρεφετε το μελλον της πατριδας…το μελλον των παιδιων μας….Ο Θεος υπομενει,αλλα για ποσο ακομη!!!!??????

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:59 | Υβόννη

    Διαφωνώ!!! Δε θέλω ούτε καν να σκεφτώ τις αθώες ψυχές των παιδιών μας σε τι κόσμο θα τις φέρουμε, όταν ο κόσμος που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι ποτίζεται κάθε μέρα με όλο και πιο δραστικό δηλητήριο… Έχουμε χρέος! Θα δώσουμε λόγο! Ύβρις-Νέμεσις-Τίσις! Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω! Εύχομαι να απαλαχθούμε το γρηγορότερο από τυφλούς οδηγούς! Διαφωνώ!!! Ας βάλει ο Θεός το χέρι Του!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:24 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Μην αφήσετε την Ελλάδα να καταντήσει Σόδομα και Γόμορα.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:57 | Γκλαβά Φωτεινή

    Διαφωνώ στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, γιατί αντίκειται σε έναν από τους πιο ιερούς θεσμούς, αυτόν της οικογένειας.
    Χρειάζεται το αρμόδιο υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψη του τη θέληση, που συνάδει με ένα σύνολο ηθικών αξιών, όλων των Ελλήνων πολιτών.
    Όχι στην ψήφιση του νομοσχεδίου!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:21 | Έλενα

    ΟΧΙ ΔΙΑΦΩΝΩ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:40 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΥΡΑΓΩ

    ΒΡΊΣΚΕΤΕ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ?ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΙΛΟΥΣ? ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΥΤΑ,ΕΝΩ ΤΑ ΖΩΑ ΑΤΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ (ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ?
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.
    ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
    ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:06 | Αρετή Αδαμοπούλου

    Ως Ελληνίδα και Ορθόδοξη Χριστιανή, εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στο Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο προσβάλλει την αξία του ανθρωπίνου προσώπου και αντιβαίνει στους νόμος του Θεού και της φύσης!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:18 | ΆνναΜαρία

    Διαφωνώ και δηλώνω με παρρησία σαν Ορθόδοξη, νέα πολίτης την αντίθεσή μου στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Υιοθετώ και δηλώνω την άποψη όλων των Ορθόδοξων Ελλήνων ότι:
    Δέν καταδικάζουμε ἤ ἀπορρίπτουμε αὐτά τα ἄτομα. Καταδικάζουμε την πράξη, η οποία επιχειρεί και νομοθετικῶς νά ὑποβιβάσει τήν ἀνθρώπινη φύση, τήν ἀξιοπρέπεια τοῦ ἀτόμου καί τόν ὑψηλό θεσμό τῆς οἰκογένειας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:10 | Κωνσταντίνος Μηνάς

    Οι άνθρωποι νομοθετούν για την εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας κτλ
    Όταν όμως αυτοί οι νόμοι έρχονται σε αντίθεση με την διδασκαλία του Χριστού κι έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την Εκκλησία μας καλό θα είναι να ελεγχθούν ξανά και ξανά γιατί σίγουρα υπάρχει λάθος.Στην προκειμένη μάλιστα νομίζω οτι πρόκειται για Τεράστιο Λάθος.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:30 | Βασιλεια

    Διαφωνω. Προαγει απλως την ανασφαλεια και την ανευθυνοτητα στις ανθρωπινες σχεσεις την αλλωτριωση του ηθους και την διαλυση του θεσμου της οικογενειας

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:41 | π. Θεοδωρος

    Κάποτε χαρακτήριζαν προδότη τής πατρίδας αυτόν, που την ώρα που απειλούνταν οι εστίες και οι τάφοι τών πατέρων, αντί να υπερασπιστεί το σπίτι του και τους αδελφούς του βοηθούσε τους επιτιθεμένους να τα καταστρέψουν. Σας θυμίζει άραγε αυτό τίποτε σχετικό με την παρούσα κατάσταση τών εστιών και τών τάφων τών πατέρων μας και με τον τρόπο που η ίδια η κυβέρνηση τού τόπου μας αντιμετωπίζει τους πολίτες; Καλύτερα να πληρώνουμε κάθε χρόνο πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την απροθυμία μας να θεσπίσουμε νόμους που καταστρέφουν την κοινωνία, παρά να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια και να λέμε και ευχαριστούμε πολύ, που μάς εκσυγχρονίσατε! Αιδώς, Αργείοι! (άραγε πόσοι Έλληνες καταλαβαίνουν τί είναι, σε ποιά περίσταση πρωτοακούστηκε και τί σημαίνει αυτό το «Αιδώς, Αργείοι»;)

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:51 | Δωροθέα

    ΟΧΙ!!! Ως εκπαιδευτικός μπορώ να καταθέσω τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά διαζευγμένων οικογενειών ή και μονογονεϊκών οικογενειών. Για ποιο λόγο να επιτρέψουμε να γίνει νόμιμο κάτι το οποίο θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στο μέλλον των παιδιών μας;;;
    Ας αποφύγουμε ό,τι είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:21 | Βιολέττα

    Θα επρεπε να ενθαρρύνουμε1 τα νέα ζευγάρια να δημιουργούν υγιείς οικογένειες αντί να πλήττουμε συνεχώς τον ιερό αυτό θεσμό με τα νομοσχέδιά μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:03 | Μαρία

    Αὐτό τό ὁποῖο ἐπιχειρεῖτε μέ τό συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εἶναι ἡ ἰδεολογικοποίηση τῆς ἡδονῆς καί μάλιστα αὐτῆς πού προέρχεται ἀπό παρά φύσιν σχέσεις καί ἐνέργειες. Εἶναι δικαίωμα κάποιου νά ἀκολουθήσει τόν δικό του σεξουαλικό προσανατολισμό. Ὅμως δέν μποροῦμε νά ἀντιληφθοῦμε γιατί ὅλοι πρέπει, ἀκόμη καί διά νομοθεσίας, νά τόν δεχθοῦμε ὡς ὀρθό ἤ ἀκόμα καί κοινωνικά ὠφέλημο. Μήπως αὐτό ἀποτελεῖ μία σύγχρονη ἐκτροπή ἀπό τήν πνευματική ὠριμότητα και ἀπολυτοποίηση τῶν παθῶν καί τῶν ἀνθρωπίνων ἀδυναμιῶν; Διότι ἐάν μιλοῦμε γιά κάτι τό ὁποῖο εἶναι φυσικό καί κοινωνικά ἀποδεκτό, τότε γιατί χρειάζονται τά κινήματα καί οἱ ἀγῶνες φυσικῆς καί κοινωνικῆς θεμελίωσης καί ἀποδοχῆς του;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:27 | Καλογεράτου Μαρία

    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΝΤΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:59 | θάλεια

    Διαφωνω καθετα. Ο Θεος να μας ελεησει.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:18 | Γιώτα

    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης! Σταθεροί στα ιδανικά μας: Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια!! Ας μη χάσουμε την ταυτότητά μας, την ταυτότητα του Ανθρώπου!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:13 | π. Δημήτριος

    Διαφωνώ ριζικά με την προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχέδιου, γιατί είναι σαν να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε μία αφύσικη κατάσταση ως φυσιολογική!
    Πως μπορεί να χαρακτηριστεί ως «φυσιολογικό» κάτι που έχει άμεση σχέση με το ένστικτο της αναπαραγωγής, όταν αναπαραγωγή δεν υπάρχει; Το γενετήσιο ένστικτο χωρίς το συγκεκριμένο προσανατολισμό του, μοιάζει με «άκαρπη συκιά» και οδηγεί στην αυτοκαταστροφή την ανθρωπότητα.
    Όταν ο προσωπικός μας σεξουαλικός προσανατολισμός που είναι καθαρά υποκειμενική μας υπόθεση, γίνεται ιδεολογία και καταβάλλεται προσπάθεια κοινωνικής επιβολής της, γίνεται κοινωνικά επικίνδυνος. Είναι δε επικίνδυνος διότι ο ίδιος τρόπος ζωής (η ιδιοτροπία του καθενός), προβάλλεται ως φυσικός και γενικός τρόπος ζωής, ο οποίος πρέπει να γίνει αποδεκτός χωρίς καμία συζήτηση!
    Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, τι νόημα έχει η θεσμοποίηση του «αντιρατσιστικού-λεγόμενου-νόμου» που επιδιώκει ακόμη και την κατάργηση αναφαίρετων προσωπικών δικαιωμάτων, όπως είναι αυτό της ελεύθερης έκφρασης του λόγου για τέτοιες μειονότητες ανθρώπων;

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:51 | Ευτύχιος

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης!!! Το πιο απλό να σκεφτούμε! Πως γίνεται ένα παιδί να μην μεγαλώνει με ένα πατέρα και μια μητέρα; Δυστηχώς στις μέρες μας έχουμε κάνει το παράλογο λογικό και το λογικό οπισθοδρομικό!!! Ποιοι είμαστε εμείς που θα στερήσουμε στα παιδιά μια φυσιολογική παιδική και εφηβική ηλικία;; ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:25 | Κωνσταντίνος Ψαρουδάκης

    Είμαι φοιτητής και όσο μεγαλώνω αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που σκέφτεται τι είναι σωστό, αν σκέφτεται κανείς τις συνέπειες των πράξεων μας, δεν είναι δυνατόν να βλέπω εγώ 18 χρονών παιδί οτι οδηγούμαστε σε λάθος κατεύθυνση και να μην το βλέπετε εσείς οι φτασμένοι και μορφωμένοι, ξυπνήστε ρεεεε
    ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με το »σχέδιο»

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:12 | Καπλανιδης Κωνσταντινος

    Δεν συμφωνω.Ειναι αντιθετο στη φυση, και τον προορισμο του ανθρωπου.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:40 | Μαρία

    ΌΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης! Θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια! Τα τρία ιδανικά, που δίνουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη.. Αν χάσουμε αυτά τα ιδανικά, έστω κι ένα απ’αυτά, χάνουμε την ταυτότητά μας, την ταυτότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:17 | D

    Ούτε από ηθικής αλλά ουτε από ιατρικής πλευράς εξηγείται η συμβίωση δυο ομοφύλων.Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα καταντήσουμε σΣδομα και Γόμορρα και ξέρουμε όλοι τις συνέπειες που θα έχει αυτό.Καταστροφή

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:14 | ΚΑΝΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    Απλά αγαπητέ μου υπουργέ προτείνω νά μήν ὀνομαστοῦν ζευγάρι όσοι έρχονται σε συμφωνία με το σύμφωνο συμβίωσης ἀλλά συμβαλλόμενοι.Το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να μετονομαστεί σε Συμφωνητικό συμβίωσης.
    θα ήθελα επιπλέον να διατυπώσω κάποια ερωτήματα;
    Ειναι κατάλληλη αυτή η περίοδος για να ανοίχθεί ένα τέτοιο θέμα; Δεν θα δημιουργήσει διχασμό στην κοινωνία; Θα υπάρξει κοινωνικό ὄφελος απο τέτοιου εἴδους «οικογένειες»;
    Έχουν ληφθή υπ’ όψη οι συνέπειες απο τις αλλαγές που θα επέλθουν στο οικογενειακό δίκαιο μέσα απο το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών; Με την υιοθεσία τι γίνεται; θα έχουν τέτοιο δικαίωμα; Μήπως σιγά-σιγά ανοίγεται ο δρόμος; και τι προβληματα (ψυχολογικά κτλ) δημιουργούνται για τα παιδιά;
    Υπάρχει κάποια χρησιμότητα για τους εν λόγω ανθρώπους πέρα απο την ηθική κάλυψη με νομικό περίβλημα της σεξουαλικής επιλογής τους απο το συμφώνο συμβίωσης; Θεωρειτε ότι θα πρέπει να νομιμοποιθούν και άλλες σεξουαλικές επιλογές (παιδοφιλία κτλ; ίσως όχι τώρα αλλά μήπως ανοίγεται ο δρόμος;
    Πίστευετε ότι με ένα νόμο θα γίνει κοινωνικά αποδεκτό ότι ένα ζευγάρι ομόφυλων ανθρώπων συγκροτεί οικογένεια; Υπάρχει σήμερα κάποιος νόμος που να τους εμποδίζει να συμβιώσουν; Η να διαχειριστούν όπως θέλουν τα περιουσιακά τους, κληρονομικά τους κτλ.;
    Προσωπικά δεν βρίσκω κάποια ουσιαστική χρησιμότητα στο σύμφωνο συμβίωσης. Ωστόσο αυτό που θα με προβλημάτιζε ιδιαίτερα είναι το θέμα της υιοθεσίας απο ομόφυλα ζευγάρια.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:09 | ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    Η ταυτότητα του ανθρώπου δεν είναι θέμα διαβούλευσης αλλά δυστυχώς μπορεί να καταντήσει θέμα διαβολής.
    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο με βάση το ότι αντιτίθεται στην εικόνα του ανθρώπου άρα και στον Δημιουργό του, γνωρίζοντας ότι κάθε παρά φύσιν κατάσταση δεν σώζει τόσο τους πράττοντες όσο και τους επιφελούμενους υποστηρικτές της.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:07 | Κωνσταντίνος

    Οι ομοφυλόφιλοι είναι πάσχοντες αδερφοί μας υπέρ ων Χριστός απέθανε.
    Ας μη συγχέουμε το φανατισμό και το ρατσισμό με το ευαγγελικό μήνυμα της ελεύθερης πορείας προς την Αλήθεια.Και βασική συνιστώσα της πορείας αυτής είναι και η απεμπλοκή από τα μιαρά πάθη που μας κρύβουν τη θέα του φωτεινού ορίζοντα. Έμπρακτη αγάπη στον κάθε ομοφυλόφιλο αδερφό μας, σθεναρή αντίσταση στην κάθε νομιμοποίηση ενός πάθους και την αποιεροποίηση της οικογένειας. Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:10 | Πολυξένη Μηνά

    Ο Χριστός μας, ο μόνος αληθινός Θεός και Σωτήρας, καθώς και οι Άγιοι Πατέρες μας, μας έχουν δώσει την γραμμή πλεύσης για την σωτηρία του ανθρώπου, αυτά τα βιβλία έχουμε ανοίξει και γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι φυσικό και τι όχι.
    Είμαι μητέρα 6 παιδιών και πραγματικά έχω τρομοκρατηθεί με αυτά που προσπαθεί να περάσει με νόμο η κυβέρνηση, είμαι εντελώς αντίθετη με αυτό το σχέδιο νόμου και παρακαλώ το Χριστό να σας και μας φωτίσει γιατί βαδίζουμε στο σκοτάδι και ο γκρεμός είναι μπροστά μας.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 23:44 | Καλογεράτου Μαρία

    δε συμφωνώ είναι ανεπίτρεπτο. τα παιδιά είναι εικόνες ΘΕΟΥ και χρειάζονται πατέρα και μητέρα , Το μυστήριο του γάμου είναι ευλογημένο από την εκκλησία,