Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:06 | Κωνσταντίνος

    Αισθάνομαι έντονο αποτροπιασμό για το επαίσχυντο αυτό νομοσχέδιο. Στο όνομα της δήθεν ισότητας και «προοδευτικότητας» καταπατάται η αξία τής ανθρώπινης ύπαρξης.Δυστυχώς, τα περί ίσης, δίκαιης και νεωτερικής κοινωνίας συνιστούν την απόλυτη ισοπέδωση κάθε ίχνους ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Απαιτώ την άμεση απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου. Αδήριτη ανάγκη συνιστά η ενίσχυση της πολυτεκνίας και όχι της διαστροφής.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:54 | Μούρτη Χριστίνα

    Ως Ορθόδοξη Χριστιανή καί Ελληνίδα δηλώνω τήν οργισμένη μου αντίδραση στό νομοσχέδιο αυτό που τινάζει στόν αέρα τό βασικό κύτταρο τής κοινωνίας, τήν οικογένεια, τήν οποία ο Τριαδικός Θεός ώρισε διά του ιερού μυστηρίου του γάμου, ως ένωση ΑΝΔΡΟΣ καί ΓΥΝΑΙΚΟΣ !
    Σάς καλώ νά τό αποσύρετε!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:02 | xristos

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:12 | Ανεζίνα

    Είμαστε αντιθετοι στην ψηφιση του νομοσχεδιου!!! Προσπαθει να αλλοιωσει τη παραδοσιακη μορφη οικογενειας και να περασει ως φυσιολογικη την σχεση των ομόφυλων ζευγαριων, κατι στο οποιο αντιτιθεται ρητα η ορθοδοξια!! Διαφωνουμε ρητα! Ζηταμε τη καταψηφιση και την αποσυρση του αμεσα!!!!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:01 | ΣΠΥΡΟΣ Μ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το σύμφωνο συμβίωσης….ΟΧΙ στην θεσμοθέτηση παρά φύσιν εννοιών και καταστάσεων!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:54 | Χαράλαμπος Σ

    Διαφωνώ φυσικά με το σύμφωνο συμβίωσης, αφού είναι αντίθετο στο Νόμο και το θέλημα του μοναδικού Θεού.
    Η απομάκρυνσή μας από τον τριαδικό Θεό και τα διδάγματα του Χριστού μας είναι η αιτία της κατάπτωσής μας και των δεινών που βιώνουμε.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:32 | Ελένη

    Τί σχέση έχει ο Θεός με το σύμφωνο συμβίωσης;;; Αφού, όπως φαίνεται, ο άνθρωπος απο μόνος του (ή κατ’ εντολή του Θεού του) δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του, τέτοια νομοσχέδια είναι απολύτως απαραίτητα. Κρατείστε τους θεούς και τους δαίμονες στο δικό σας σπίτι και μην σας νοιάζει τί κάνουν στα άλλα. Ελπίζω να μην ξαναδώ φράσεις όπως Σόδομα & Γόμορρα, θεσμός της οικογένειας, ανθρώπινη φύση κ.λπ. γιατί θα μαζέψω υπογραφές για ψήφιση νομοσχεδίου που θα απαγορεύει να τις χρησιμοποιείτε όπως σας κατεβαίνει. Και δεν είμαι ομοφυλόφιλη (για να μην με κάψετε το λέω συνάνθρωποι αδελφοί)!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:19 | Μούρτης Κωνσταντίνος

    Είμαι κατηγορηματικώς αντίθετος σ’ αυτό τό εξάμβλωμα που επιχειρείτε νά καταστήσετε νόμο του κράτους!
    Το νομοσχέδιο αυτό, μέ προσβάλλει βαναύσως ως άνθρωπο αλλά καί ως πολίτη μιάς χώρας πού οι παραδόσεις της καί οι ηθικές της αξίες είναι φάροι πολιτισμού εδώ καί χιλιάδες χρόνια!
    Τό νομοσχέδιο αυτό βάζει δυναμίτη στό βασικό κύτταρο τής κοινωνίας που είναι η οικογένεια, η οποία αποτελείται από έναν πατέρα καί μιά μητέρα που δημιουργούν παιδιά! Αυτήν τήν Θεόσδοτη καί αναντικατάστατη αλήθεια επιχειρεί νά ανατρέψη τό νομοσχέδιο αυτό, οδηγώντας όμως τήν κοινωνία στήν πνευματική καί ηθική παρακμή μέ ό,τι αυτό συνεπάγεται!
    Τό νομοσχέδιο αυτό απομειώνει τήν ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου καί τό υποβιβάζει κάτω καί από τά άλογα κτήνη.
    Ως Χριστιανός Ορθόδοξος Έλλην πολίτης σας καλώ νά τό αποσύρετε καί νά μήν τό επαναφέρετε μέ καμία άλλη μορφή!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:54 | Αλέξης

    1)ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΑΦΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔA, ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ.
    2)ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ, ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ.
    3)ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗN ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΣ ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΚΑΡΚΙΝΩΝ.
    4)ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:11 | Νικόλαος

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.Δεν πρέπει να πάει ούτε στη Βουλή!
    Εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε θα μας ΚΑΨΕΙ ο θεός σαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | ΚΑΤΙΝΑ ΤΟΥΦΕΚΟΥΛΑ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!! ΑΣ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ. ΑΛΛΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:38 | Ραφαήλ

    «DON’ T WORRY, BE HAPPY ….» !
    Ως γνωστόν, από την 9η Νοεμ. 2015 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με το οποίο επεκτείνεται και στους ομόφυλους το περίφημο «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Σημειώνω ότι αντίστοιχο σχέδιο είχε αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση και την περασμένη άνοιξη, πλην ουδέποτε έφθασε εκείνο στη Βουλή, λόγω των τότε πολιτικών εξελίξεων…. Τώρα, βλέπετε, οι ενδότερες δικές μας (αλλά και οι ευρω-ενωσιακές ! ) εξελίξεις βαίνουν «ομαλότερα» ! Οπότε ο χρόνος «είναι» πολύ κατάλληλος ! Άς δούμε :
    Ψαλιδίζονται ευρωπαϊστί οι δυνατότητες διατήρησης της πρώτης κατοικίας των οφειλετών, οι επικουρικές συντάξεις βαίνουν πρός κατάργηση και οι κύριες πρός χαρτζηλικοποίηση, οι νέοι συρρέουν κατά χιλιάδες στις υπηρεσίες έκδοσης διαβατηρίων για μετανάστευση στη …Γερμανία, τα «κάπιταλ κοντρόλς» έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την επιχειρηματική ιδίως δραστηριότητα, κάθε μέρα αποβιβάζονται στον Πειραιά και δι’ αυτού στην ενδοξότατη πλατεία της εγγλέζας Βικτωρίας χιλιάδες ασιάτες, αφρικανοί και μεσανατολίτες πρόσφυγες, τα νησιά του Αιγαίου στενάζουν από την «ομαλή» κοινωνική κατάσταση των δρόμων, των πλατειών, των γηπέδων, των νοσοκομείων, μέχρι και των …νεκροταφείων τους. Τι «ομαλότερο» περιβάλλον θα θέλατε, για να δεχθείτε και την αναγνώριση της νομιμότητας συμφώνων συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών ; Φαίνεται ότι κάποιοι μεταφράζουν ως «ομαλότερες συνθήκες» τη διεθνή φήμη ότι πλέον πη ……μαστε – ευχαρίστως και ασυστόλως ! – και πλακώσανε πανευτυχείς πατείς με πατώ σε !
    Το ρίχνω άρα γε στην «παλαβή», αναγνώστες μου ; Και όμως, μιλάω σοβαρά ! Απανταχού της Γής υπάρχουν ισχυρότατες νομοθετικές διατάξεις που επιτρέπουν την τήρηση κοινών λογαριασμών μεταξύ συναινούντων ενηλίκων, την εικονική μεταβίβαση ακινήτων (στην πραγματικότητα δωρεών ) μεταξύ αυτών, τον ορισμό συμπαραστάτη ή κηδεμόνα όποιου προσώπου καθένας θέλει, όμαιμου ή εξ αγχιστείας συγγενούς ή απλά και μόνο φίλου ή φίλης, εραστού ή ερωμένης. Τι έτερο θέλει, διερωτώμαι, ένας «ερωτευμένος» για να καταστήσει κοινωνό της ζωής του και τον εραστή ή την ερωμένη του ; Ας πούμε, βέβαια, ότι απομένει να τον καλύψει και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά : Εάν, υπό το κράτος ακριβώς των σημερινών εξελίξεων, οδηγούνται ολόκληρες οικογένειες στην αποκοτιά να συνάπτουν ιδιωτικά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά συμβόλαια με Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες (ομιλώ εξ επαγγελματικής γνώσεως, άλλωστε το Δημόσιο σήμερα είτε έχει βαρέσει πτώχευση είτε με βάση τις ευρωλιγούρικες ιδεοληψίες θέλει να πάψει να εγγυάται τις δημόσιες ασφαλιστικές παροχές,) γιατί άρα γε δύο συναινούντα ομοφυλόφιλα άτομα θέλουν, ντέ και καλά, να τους αναγνωρίσει «δικαιώματα» συνταξιοδοτικά και άλλων ασφαλιστικών παροχών το ….Δημόσιο Σύστημα ; Γιατί δεν αναθέτουν τη συγκρότηση ενός κοινού ασφαλιστικού προγράμματος σε ένα ιδιωτικό φορέα ; Ποιός τους το απαγορεύει ;
    Μά, βέβαια, άλλη είναι η επιδίωξή τους : Θέλουν, ντέ και καλά, να αναγνωρίζονται ως «γονείς» τέκνων, να τους ανατίθεται, δηλαδή, να ανατρέφουν, να μεγαλώνουν κια να ….εκπαιδεύουν παιδιά, και ένα τέτοιο δικαίωμα μόνο η Πολιτεία, ως γνωστόν, αναγνωρίζει στον πολίτη. Όχι οι όποιοι ιδιωτικοί φορείς. Αυτό και μόνο θέλουν, αφού όλα τα λοιπά «δικαιώματα» (περιουσιακά, ασφαλιστικά, συνοίκησης κ.λ.π.) κατοχυρώνονται πλήρως στην ισχύουσα νομοθεσία μας. Κάτι, φαίνεται, υποψιαζόταν από παληά ότι θα συμβεί κάποτε στη χώρα ο παλιός στιχουργός του γνωστού άσματος, όταν έγραφε : «Αν η κόρη σου σε φωνάζει μπαμπά αλλά ο γιός σου σε φωνάζει μαμά, don’ t worry, be happy» !….

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:21 | ΑΝΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:32 | Μαρία

    ΟΧΙ!Όχι στο αισχρό νομοσχέδιο που προσπαθούν να μας περάσουν οι νεοεποχήτες πολιτικοί και άρχοντες της Ελλάδος.Πρέπει πρώτα απο όλα να σκεφτούμε πώς στεναχωρούμε τον Χριστό μας!ΟΧΙ!Γιατί ντροπιάζουμε την ορθόδοξη εκκλησία του Χριστού και των Αγίων Πατέρων μας!!!ΌΧΙ!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:24 | Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Αν δεν σκέφτεστε τα δικά μας παιδιά, σκεφτείτε τα δικά σας. Ο κόσμος που τους ετοιμάζετε θα είναι ένα μπούμεραγκ εναντίον σας. Επειδή βιάζετε τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας, ετοιμαστείτε να εισπράξετε το αντίτιμο: είναι νομοτέλεια αναπόφευκτη το να βρείτε μπροστά σας τις συνέπειες αυτού του Νόμου που ετοιμάζετε.
    Επιτέλους καταψηφίστε κάτι στο οποίο διαφωνείτε! Φερθείτε όπως οι -ελάχιστοι- έντιμοι και γενναίοι πολιτικοί άνδρες της ιστορίας του έθνους μας και σώστε τα ήθη σ΄αυτή τη χώρα. Ειδεμή, ετοιμαστείτε, σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε ΘΥΕΛΛΕΣ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:11 | Ελένη

    Μήπως πρέπει νά πάρουμε τις εντολές του Θεού μας στα σοβαρά? Μήπως πρέπει να ασχοληθούμε με τη σωτηρία της ψυχής μας?
    ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • Μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, μοιάζει να προχωράει επιτέλους το πολυσυζητημένο σύμφωνο συμβίωσης. Είναι θετικό ότι το σχέδιο νόμου δόθηκε στη δημοσιότητα, ωστόσο παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Ειδικά το άρθρο 12 αποτελεί παραθυράκι για την πλήρη αποδυνάμωση του συμφώνου: δηλώνει πως οι όροι, οι προϋποθέσεις και η έκταση εφαρμογής των διατάξεων του εργατικού δικαίου και του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης που αφορούν συζύγους θα καθορίζονται από Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργού Εργασίας! Αλλά και τα άρθρα 9 και 11, τα οποία αφορούν τη γονική μέριμνα και το τεκμήριο γονεϊκότητας, εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των ομόφυλων ζευγαριών και των τρανς ανθρώπων.

    Επιπλέον, το προτεινόμενο σύμφωνο ορίζει ότι πρόκειται για συμφωνία μεταξύ δύο ενήλικων προσώπων, παραβλέποντας ότι οι σχέσεις συμβίωσης δεν περιορίζονται κατ’ ανάγκη σε δύο άτομα. Αυτό αποτελεί διάκριση εις βάρος των πολυσυντροφικών ανθρώπων και οικογενειών, καθώς τους στερεί το δικαίωμα να κατοχυρώσουν νομικά τη σχέση τους. Έτσι, δημιουργείται άλλη μια μορφή ανισότητας.

    Ζητάμε να γίνουν οι αλλαγές που προτείνουν στο σχετικό δελτίο τύπου 28 ΛΟΑΤΚΙ+ και σύμμαχες οργανώσεις (https://docs.google.com/document/d/1X3R8Y4TOnr3KAGTDjc2PK4ep3SdhHiAL2ZO2BwgPPj0/edit?pli=1). Διεκδικούμε επίσης να αρθεί ο περιορισμός των δύο ατόμων και να επιτραπεί σε όλα τα άτομα που βρίσκονται σε σχέση συμβίωσης να επισυνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:10 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑΦΟΥ ΡΩΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ. ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΦ’ΟΣΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:32 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:42 | ΜΑΡΙΑ

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Ανησυχώ για τα παιδιά που θα θελήσουν να υιοθετήσουν αργότερα. Ποιος θα είναι ο πατέρας και ποια η μητέρα; Ο καθένας είναι ελεύθερος να ζει όπως θέλει. δεν χρειάζεται όμως να νομιμοποιείται κάθε του επιλογή και να γίνεται αποδεκτή υποχρεωτικά από όλους.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:23 | Σ. Ζ.

    ΟΧΙ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

  • Εκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου στο νομοσχέδιο
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:48 | Ν. Κ.

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:46 | Ελένη Χρυσοχόου, εκπαιδευτικός

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεση μου και ζητώ την τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση. Η εθνική και θρησκευτική μου συνείδηση, ως Ελληνίδα- Ορθόδοξη-Χριστιανή, εναντιώνεται. Ένα τέτοιο σύμφωνο θα επιφέρει ηθική κατάπτωση στην κοινωνία μας, αλλά πρωτίστως παραβιάζει το Νόμο του Θεού. Η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή του θεσμού της Ιεράς οικογένειας και της κοινωνίας μας εν γένει.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:15 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΟΧΙ, ΣΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:03 | Αλεξάνδρα

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.
    ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.
    Διαφωνούμε καθώς είναι απαράδεκτο το νομοσχέδιο συμβίωσης και για ομόφυλα άτομα καθώς θα υποβιβάζει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας και είναι 100% αντίθετο με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη και τον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:50 | Βασια

    Διαφωνω κάθετα με το νομοσχέδιο. Μας προσβάλει ως Ελληνες, ως Χριαστιανούς Ορθόδοξους που μας κράτησαν ως λάο και Εθνος μέχρι σήμερα. Βάλει ευθέως τον θεσμό της οικογένειας !!! Ποιό το πρότυπο ζωής που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μας στα παιδιά μας ???

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:28 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:14 | Το Πνεύμα του Λάσκου

    Ο γάμος είναι μάγος.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:06 | Νικολού Αργυρώ

    Αντιτίθεμαι στο σύμφωνο συμβίωσης, διότι με το πρόσχημα της ισότητας και της ελευθερίας παραμερίζει την αιώνια ηθική και φυσική αλήθεια της ένωσης δύο ετερόφυλων ανθρώπων με το θεσμό του γάμου για τη δημιουργία οικογένειας και την απόκτηση παιδιών.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:03 | Κωνσταντίνα Α.

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Ως άνθρωπος και μητέρα σέβομαι τον συνάνθρωπό μου, την υπόστασή του. Όμως οφείλω να αντιταχθώ σε ένα νομοσχέδιο που θα επηρεάσει την κοινωνία και τη μορφή της οικογένειας που θα συναντήσουν τα παιδιά μου.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:35 | Δημήτρης Γ.

    Τι θα απαντήσετε στο παιδί σας όταν αφού γυρίσει από το σχολείο σας ρωτήσει «γιατί ο συμμαθητής μου έχει δύο μπαμπάδες και εγώ έχω έναν;» ή «γιατί έχει δυο μαμάδες και εγώ έχω μία;». το σύμφωνο συμβίωσης θα επιτρέψει και την υιοθεσία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών που θα μεγαλώσουν με ομόφυλλα ζευγάρια. Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:33 | Χαριτίνη

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνo συμβίωσης.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:45 | Μιχάλης

    Απαράδεκτος νόμος που αντιβαίνει στους φυσικούς νόμους.
    Τί να γίνει τώρα; Να κάνουμε το άσπρο μαύρο; OXI.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:32 | Δοβρίδου Μαρία

    όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, υποστηρίξτε την πολύτεκνη οικογένεια επιτέλους ΑN θέλετε να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα, το ασφαλιστικό και πολλά ακόμα.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:26 | Γ. Ε. Τ

    Όχι! Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης, διότι είναι εγκληματικό και καταστροφικό πρώτον για τους ίδιους τους ομοφυλόφυλους, δεύτερον για την ήδη ταραγμένη κοινωνία μας και τρίτων για την δύστυχη την πατρίδα μας. Νομοθετεί την αρρώστια αντί να την θεραπεύει, αλλιώνει την κοινωνική συνοχή αντι να πασχίζει να την συντηρεί και τέλος δημιουργεί πολίτες άλλης ετερόφυλης, ετερόνοης και αλλόκωτης Πατρίδος.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:20 | αναστασια

    ειμαι αρνητικη στο συμφωνο συμβιωσης

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:11 | Κωστας

    Δηλώνω την αντίθεσή μου και ζητώ την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Υπάρχουν αλλά θέματα πιο σοβαρά να ασχοληθεί η κυβέρνηση και να λύσει

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:01 | Αναστασης

    Κάθετι αρμονικό με τη φύση όμορφο, γλυκό, ανάταση ψυχής και ευωδία!
    Κάθετι παρά φύσιν άσχημο, πικρό και δύσοσμο! Η ψυχή?!
    Όχι σε σύμφωνα που μου καταστρέφουν την ΨΥΧΗ!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:26 | Μιχαλης

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:13 | Μιχάλης

    Απαράδεκτος νόμος που αντιβαίνει στους φυσικούς νόμους.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:00 | Κατερίνα Π. Μαθηματικός

    Το νομοσχέδιο πού προωθείτε είναι αντίθετο με κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Σκεφθείτε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν… και μή προχωράτε στην ψήφισή του. Εἴμαστε στήν Ελλάδα, σέ μιά χώρα πού φώτισε τον κόσμο με τον πολιτισμό και τίς αξίες. Μήν την κατρακυλάτε στό χάος και τήν διαφθορά. ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:49 | Χρήστος

    Σιγά σιγά θα ζητήσετε να υιοθετούν και παιδιά τα ομόφυλοφιλικά ζευγάρια! Αίσχος !!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 21:13 | ΑΝΝΑ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΟΥΝ ΗΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ…

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 20:22 | Κρήτα Εἰρήνη, Φιλόλογος

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ μέ τό Σύμφωνο ἐλεύθερης συμβίωσης ὁμοφύλων ζευγαριῶν. Στήν ἀληθινή ἱστορία τοῦ ἀνθρώπου δέν ὑπάρχει τέτοιο σχέδιο. Ὁ δημιουργός τοῦ σύμπαντος κόσμου καί τοῦ ἀνθρώπου, ὁ μόνος ἀληθινός Νομοθέτης «ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν» καί αὐτό ὡς ζευγάρι εὐλόγησε μέ ἀναπαραγωγική ἱκανότητα. Εἶναι πολύ ἐπικίνδυνο τό τόλμημα. Δέν εἶναι μόνο ἁμαρτία, δέν εἶναι μόνο ἐπανάσταση κατά τοῦ Θεοῦ Δημιουργοῦ, εἶναι ἐκτροπή καί ἐσχάτη κατάπτωση. Παρακαλοῦμε πολύ προλάβετε τήν σήψη καί μή προχωρᾶτε στή ψήφιση τοῦ νόμου.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 20:03 | ΕΛΕΝΗ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΘΗ.
    ΕΛΠΙΖΩ Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 20:07 | ΕΥΤΥΧΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα με το Σύμφωνο Συμβίωσης!
    Δεν θεωρώ πως προάγει πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά τον εγωισμό του ανθρώπου και την ασυδοσία των ηθών.
    Επίσης πιστεύω πως τα ομοφυλοφιλικά «ζητήματα» εμφανίστηκαν και υποστηρίζονται στον 21ο αιώνα ως μόδα από τους ισχυρούς και δήθεν φιλελεύθερους για να μας αποπροσανατολίσουν από την καταπάτηση σπουδαίων δικαιωμάτων όπως αυτά της ζωής, της υγείας, των παιδιών και της γυναίκας.
    Είναι ντροπή!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 20:09 | Όχι ρε παιδιά

    Λέω ΟΧΙ, διαφωνώντας στο νομοσχέδιο, με την ελπίδα αυτή τη φορά το ΟΧΙ να μη μετατραπεί σε «ΝΑΙ»

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 20:49 | Νικόλαος

    Λέμε όλοι όχι στην διαστροφή της φύσης και της ανθρώπινης υπόστασης.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 20:39 | Π.Λ.

    Ως μέλος της ορθόδοξης Εκκλησίας, θεωρώ ότι οποιαδήποτε μορφή οικογένειας αντιβαίνει στην θεολογία της Εκκλησίας περί γάμου και οικογένειας, που απορρέει από τον σεβασμό στην ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου, αποτελεί υποβιβασμό της οικογενειακής ζωής στο επίπεδο μιας απλής αστικής συναλλαγής.
    Οι ηθικές και κοινωνικές συνέπειες αυτού του υποβιβασμού πιστεύω ότι είναι και θα είναι σοβαρές, επικίνδυνες,αλλά και απρόβλεπτες.
    Ως εκ τούτου διαφωνώ με την νομοθετική πρωτοβουλία περί του νέου συμφώνου συμβίωσης.