Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:32 | ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

    Ἀπαράδεκτη ἡ κατ’οὐσίαν ἀναγνώριση «γάμου σέ LGBT πρόσωπα.

    Δέν εἶναι ἀπαράδεκτα τά πρόσωπα, ἀλλά ἡ θεσμοθέτησηκαί ἀναγνώριση ἀπό την πολιτεία τοῦ γάμου (κατ’ οὐσίαν) μεταξύ ἀνθρώπων τοῦ ἰδίου φύλου ἀλλά καί διεμφυλικῶν μέ ὁποιοδήποτε συνδυασμό.

    Ἡ πολιτεία δέν λύνει ἓνα πρόβλημα, δέν τό θέτει στη σωστή του βάση, ἀλλά τό κάνει θεσμό της κοινωνίας.

    Ἡ πολιτεία ἀναλαμβάνει νά διδάσκει πώς ἡ σύζευξη 2 προσώπων «εἰς γάμου κοινωνίαν» μπορεῖ νά γίνει ἀνεξαρτήτως φύλου. Θά διδάσκουμε καί θά ἒχουμε κοινωνικό ἦθος τό παρά φῦσιν, στό ὂνομα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Μά τό ἀνθρώπινο δικαίωμα ἐξαντλεῖται ἀπό τό δικαίωμα νά διαχειριστοῦν τόν ἑαυτό τους ὃπως θέλουν. Ἡ πολιτεία δέν ἒχει ὑποχρέωση νά κάνει νόμο της αὐτό τό παρά φῦσιν.
    Ἓνα παράδειγμα:Ὁ καθένας ἒχει δικαίωμα νά ἀποφασίσει νά περπατάει με τά χέρια, ἀντί μετά πόδια. Ἡ πολιτεία στό ὂνομα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων δέν μπορεῖ νά κάνει νομο καί νά διδάσκει στην κοινωνία ὃτι τό περπάτημα γίνεται με τά χέρια, ὃπως καί με τάπόδια..

    Εἶναι τραγικό αὐτό πού ἐπιχειρεῖτε σήμερα.

    Περιφρονεῖται καί ἀγνοεῖται ἡ παράδοση, ἡ φυσιολογία, ὁ νόμος τοῦ Θεοῦ, ἡ ψυχολογική καί σωματική ὑγεία τῶν παιδιῶν, ἡ δομή καί λειτουργία τῆς κοινωνίας, χάριν τῆς στρεβλῆς ἀποθέωσης ἐκείνων τῶν «δικαιωμάτων» πού καταστρέφουν πρόσωπα, σχέσεις καί την κοινωνία.

    Οἱ καταστροφικές συνέπειες θά φαίνονται ὃλο καί περισσότερο στό μέλλον. Ἑσεῖς φέρνεται ἓναν «θάνατο» στίς ψυχές καί στην κοινωνία, μέ μελλοντική ἡμερομηνία ἐφαρμογῆς….
    Ἀλλοίμονο!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:06 | Αναστασια Π.

    Το καλλίτερο θα ήταν να ψήφιζαν νόμους που δεν αντιβαίνουν στους Νόμους του ΘΕΟΥ και να μην έβαζαν την Ελλάδα σε κίνδυνο. Αυτό που θέλουν να κάνουν θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο Έθνος μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:25 | Δήμητρα

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αντίκειται στην θρησκεία και τις παραδόσεις του Έθνους μας. Πρέπει επιτέλους κάποτε, για το καλό των παιδιών μας και της πατρίδας μας, να πούμε ένα βροντερό όχι σε κάθε ξενόφερτη τάσηπου δε συνάδει με την παράδοσή μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:29 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:00 | Μανώλης

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.Διαφωνούμε-Αντιστεκόμαστε – Αγωνιζόμαστε.
    Καταδικάζουμε το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταντήσει Σόδομα και Γόμορα.Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας και ζητούμε την τάχιστη απόσυρση του νόμου από την Κυβέρνηση ή την καταψήφισή του από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:53 | Μαρία

    Διαφωνώ κάθετα με την ψήφιση του παρόν νομοσχεδίου και πραματικά λυπάμαι και απορώ ενώ η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα να μην υπάρχει μέτρα ενθάρυνσης και στήριξης για πολύτεκνες οικογένειες ενώ να προωθούμε σύμφωνα συμβίωσης που διαλύουν έστω και πλέον εναπομείνετο αγαθό που είναι η οικογένεια και χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί την Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες όσο και να θέλουν να μας εξισώσουν.Διαφωνώ πλήρως γιατί εάν αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο βήμα που αντιτίθεται και στους οντολογικούς νόμους της φύσης,αντιτίθεται στην Ελληνική κοινωνία εφόσον οι αρχές και δη τις χριστιανικές,καθώς δεν υπολογίζουν το ιερό μυστήριο του γάμου και στην πορεία θα φέρουν και την νομιμοποίηση της υιοθεσίας των παιδιών ή ακόμη και απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας.Με τουςπροηγούμενους άξονες τι πρότυπο θα δοθεί στα παιδιά μας αλλά και το ίδιο το παιδί εφόσον επιτραπεί πώς θα μεγαλώσει και σε τι περιβάλλον;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:47 | Ζωή Ζησιμάνου

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο παρόν νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφίσει το Υπουργείο. προσβάλει τα ήθη και έθιμα της χώρας μας και κυρίως τον Άγιο Νόμο του Θεού. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι ελεύθερος να κάνει ότι κρίνει η συνείδησή του, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει κάθε τί που θέλει να το νομιμοποιεί το κράτος του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:12 | Χαρίκλεια Κωνσταντινοπούλου

    Ὁ νόμος αὐτός ἀποτελεῖ κατάφωρη παράβαση τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ καί θά μεταβάλει τήν Πατρίδα μας σέ Σόδομα καί Γόμορρα.
    Παρακαλοῦμε μετά τή λήξη προθεσμίας τῆς ἠλεκτρονικῆς διαβούλευσης νά ἀποσύρει ἡ Κυβέρνηση τό νομοσχέδιο. Κι ἄν δέν τό ἀποσύρει, οἱ Βουλευτές πού θά κληθοῦν νά τό ψηφίσουν, νά τό καταψηφίσουν.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:54 | Αγγελική Βαφειάδου

    Δηλώνουμε τήν ἀντίθεσή μας στό προωθούμενο νομοσχέδιο τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης γιά τήν ἐπέκταση τοῦ «Συμφώνου Συμβίωσης» καί στά ὁμόφυλα ζευγάρια. Ὁ νόμος αὐτός ἀποτελεῖ κατάφωρη παράβαση τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ καί θά μεταβάλει τήν Πατρίδα μας σέ Σόδομα καί Γόμορρα.
    Παρακαλοῦμε μετά τή λήξη προθεσμίας τῆς ἠλεκτρονικῆς διαβούλευσης νά ἀποσύρει ἡ Κυβέρνηση τό νομοσχέδιο. Κι ἄν δέν τό ἀποσύρει, οἱ Βουλευτές πού θά κληθοῦν νά τό ψηφίσουν, νά τό καταψηφίσουν.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:18 | Ανδρέας Ξερουδάκης

    Να καταργηθεί το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα (ασέλγεια παρά φύση κλπ).

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 06:07 | Καίτη

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Είναι αντίθετο ακόμα και με τους νόμους της φύσης.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 06:15 | Γιάννης

    Κατανοώ το άτομο. Διαφωνώ όμως με όλες αυτές τις δυνατότητς.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 05:25 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Όχι

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 05:17 | Απόστολος

    Αγαπητοί,

    Ας αρνηθούμε την προώθηση του παρόντος σχεδίου νόμου, το οποίο θεωρώ ότι θα βλάψει περισσότερο την ήδη δεινά δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 04:00 | Νίκος Μυλωνάς

    Είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί και να αναφέρεται ρητά το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας στο Δήμο όπου κατοικεί το ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο κατά τα ισχύοντα για τα ζευγάρια μετά το γάμο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 04:10 | Ελένη Σ. ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης και κυρίως με την επέκτασή του στα ομοφυλόφιλα άτομα. Η σχέση των ομοφυλοφίλων είναι βιολογικά και κοινωνικά μη φυσιολογική. Στην ιδιωτική τους ζωή μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν, όμως αυτό είναι διαφορετικό από τη νομιμοποίηση της διαστροφής τους. Όπως ένας ζογκλέρ περπατάει ανάποδα κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις (στη διάρκεια του σόου του), αλλά δεν ζητά μετά να νομιμοποιηθεί αυτό ως ένας τρόπος φυσιολογικής κίνησης, έτσι και οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να ζητούν κάτι ανάλογο. Και αν ακόμη οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν (ή δεν το παραδέχονται), το κατανοούμε όμως οι υπόλοιποι άνθρωποι και γι’ αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μείνουμε σταθεροί και νηφάλιοι. Τι μήνυμα περνά μια πολιτεία στους πολίτες της (και κυρίως στους νέους) νομιμοποιώντας το μη φυσιολογικό; Θα προκαλέσει τεράστια σύγχυση στις συνειδήσεις κυρίως των νέων και θα χτυπήσει ακόμη περισσότερο τον ήδη χειμαζόμενο ιερό και όμορφο θεσμό της οικογένειας.
    Τέλος, ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ εξίσου να βρίζουμε και ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ αυτούς τους ανθρώπους (ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ). Όσο αφορά την ισοτιμία στην καθημερινότητα σας,ποιός σας στερεί νομικά δικαιώματα; θέλεις να κληρονομήσει το σπίτι σου το «χ» πρόσωπο; Προχώρησε στις ανάλογες νομικές πράξεις. Γιατί πρέπει το χαρτί να γράφει και τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχεις με αυτό το πρόσωπο (ούτε οι ετερόφυλοι γράφουν αναγκαστικά κάτι τέτοιο); ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ, δεν καταλαβαίνω πώς και ποιός θα σας αποκλείσει από την όποια ανάγκη-υπηρεσία στην καθημερινότητά σας.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!
    Καλή δύναμη σε όλους! ΕΛΕΝΗ Σ., ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 03:17 | Ελένη Μπαζίνη

    Γεννήθηκα σε μια παραδοσιακή οικογένεια με πατέρα-άντρα και μητέρα-γυναίκα. Μια τέτοια οικογένεια δημιουργήσαμε με τον σύζυγό μου και σε αυτήν μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
    Αγαπώ όλους τους ανθρώπους, δεν μπορώ να αισθανθώ μίσος για κανέναν, αισθάνομαι όμως ότι αυτό το προτεινόμενο σύμφωνο συμβίωσης για ενήλικα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, είναι κάτι που έρχεται να διαβρώσει την παραδοσιακή οικογένεια -έτσι ήταν πάντα, ένα ζευγάρι -άντρας και γυναίκα- έκαναν παιδιά και συνιστούσαν οικογένεια. Νιώθω ότι αυτό είναι φυσικό και σίγουρα αυτό είναι ευλογημένο από τον Θεό.
    Δεν εμποδίζει κανείς τα ομόφυλα ζευγάρια από τις επιλογές τους.
    Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία η επιλογή τους ως διαφορετική μορφή συμβίωσης-οικογένειας.
    Αυτός ο δρόμος πάντως δεν έχει την ευλογία του Θεού, χρειάζεται μετάνοια από όλους μας, δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα.
    Έχουμε έναν ήλιο, μια θάλασσα, μια τρισχιλιετή ιστορία, μια ασύγκριτη γλώσσα, μια ορθόδοξη πίστη Αγίων με καθημερινή παρουσία στη ζωή μας μέσα από τα χαριτόβρυτα λείψανά τους -ναι, είναι ευλογία για την Ελλάδα μας τα λείψανα των Αγίων μας- Αγίων που έζησαν και άγιασαν στην εποχή μας όπως ο άγιος Πορφύριος και ο άγιος Παϊσιος, και έχουμε και μια οικογένεια, παραδοσιακή, με πατέρα- άντρα και μητέρα-γυναίκα, που στηρίζει τον τόπο μας.
    Σταματήστε να την πολεμάτε, φτάνετε στα όρια της ύβρεως με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου.
    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο το οποίο θεωρώ «αρχή ωδίνων».
    Ελένη Μπαζίνη Εκπαιδευτικός, πολύτεκνη μητέρα

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 03:29 | Φριξος

    ΟΧΙ στο απαράδεκτο νομοσχέδιο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 03:35 | ΜΙΧΑΗΛ Κ.

    Το υπ’αριθμόν ΕΝΑ Εθνικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι το οικονομικό…είναι το Δημογραφικό.

    Με την υπογεννητικότητα, τις εκτρώσεις, την μετανάστευση και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας το Ελληνικό Έθνος θα εξαφανιστεί σε μερικές δεκαετίες.

    Η προώθηση, προβολή και νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας επιταχύνει την δημογραφική παρακμή και εξαφάνιση των Ελλήνων.

    Εμείς αναγνωρίζουμε το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να κάνουν ό,τι θέλουν στην ιδιωτική τους ζωή, εφόσον δεν ενοχλούν κανέναν.

    Ας αναγνωρίσουν όμως και οι ομοφυλόφιλοι το δικό μας δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τα Όσια και Ιερά μας καθώς και τον θεσμό της Παραδοσιακής Οικογενείας, όπως τα παραλάβαμε από τους προγόνους μας.

    Οι ομοφυλόφιλοι ενδιαφέρονται μόνο για την «σεξουαλικότητά» τους…υπάρχει όμως και κόσμος που αγωνιά για το μέλλον αυτής της Πατρίδας.

    Όχι λοιπόν στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:11 | Μιχαήλ Ζ.

    Σέ κάθε Θεία Λειτουργία καί συγκεκριμένα κατά τή διάρκεια τής Δοξολογίας ψάλλουμε τρείς φορές τόν εξής στίχο: <>.
    Ότι τό πάθος τής ομοφυλιφιλίας είναι πραγματικά βδελυκτό ενώπιον τού Κυρίου μας είναι πασίγνωστο καί τεκμηριώνεται τόσο από τά κείμενα τών αγίων μας (π.χ. πρός Ρωμαίους επιστολή τού Αποστόλου Παύλου Κεφ.1 στ.18-25) όσο καί από ιστορικώς αποδεδειγμένη καταστροφή
    τών Σοδόμων καί τής Γομμόρας.
    Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ενσυνειδήτως καί εμπόνως παρακαλούμε καί αγωνιζόμαστε κάθε μας σκέψη, κάθε μας λόγος, κάθε μας πράξη νά στοιχίζεται καί νά ακολουθεί απαρέγκλιτα εκείνα που ο Κύριός μας διδάσκει.
    Ως Ρωμιοί μέ στοιχειώδη γνώση τής Ιστορίας τού Γένους καί τού τόπου μας αναγνωρίζουμε χωρίς τόν παραμικρό δισταγμό τήν πραγματικά εθνοσωτήρια επίδραση τής Ορθοδοξίας, όχι μόνο στήν ιστορική μας συνέχεια, αλλά καί στήν ανάδειξή μας ώς φωτιστών τής οικουμένης, μέσω τών πνευματικών αναστημάτων κορυφαίων αγίων όπως οι τρείς Ιεράρχες Βασίλειος o Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος καί Ιωάννης ο Χρυσόστομος, όπως οι άγιοι Κύριλλος καί Μεθόδιος οι φωτιστές τών Σλάβων, ο Μέγας Φώτιος, ο Γρηγόριος ο Παλαμάς, οι Νηπτικοί Πατέρες όπως ο άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης συγγραφέας τής Κλίμακος ή ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ή ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός καί τόσοι άλλοι.
    Μέ γνώμονα αυτά καί μόνο δέν μπορούμε παρά νά βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ καί πάλι ΟΧΙ σ’αυτό τό ανοσιούργημα που προσβάλλει βάναυσα τόν Κύριό μας, τήν Πίστη μας, τά εκατομμύρια τών Αγίων που μαρτύρησαν γι’αυτήν, καταρρακώνει τόν θεσμό τής οικογένειας, ανατρέπει όχι μόνο τήν ανθρώπινη οντολογία αλλά καί ήθη χρηστά καί μιά λαμπρή Παράδοση χιλιετηρίδων. Είναι δέ απολύτως βέβαιο ότι άν τελικώς υπερψηφιστεί, θά λειτουργήσει κατά τρόπο ψυχοκτόνο γι’αυτούς που θά τό αποδεχτούν καί θά τό υποστηρίξουν μέ οποιονδήποτε τρόπο είτε μέ λόγους, είτε μέ πράξεις, είτε κατά διάνοιαν, καί κατά τρόπο εθνοκτόνο γιά τό σύνολο τού εν Ελλάδι Ρωμέϊκου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:30 | Γρηγορης

    Πολυ θετικο! Πρεπει επιτελους να γινει…πρεπει ολοι οι πολιτες οπως εχουν κοινες υποχρεωσεις να χουν και κοινα δικαιωματα.
    Οι ομοφυλες σχεσεις ειτε αρεσει ειτε οχι ειναι μια καθημερινη πραγματικοτητα στην ελληνικη κοινωνια και αφορα χιλιαδες ατομα καθε κοινωνικης ταξης,ηλικιας,θρησκευματος,επαγγελματος κτλ
    Ειναι κατι που πρεπει να γινει,δεν γινεται πλεον αυτοι οι ανθρωποι να ζουν στο νομικο και κοινωνικο περιθωριο

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:10 | Δημήτριος

    Είμαι αρνητικός στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ για συνειδησιακούς λόγους, καθώς προβάλλει το παρά φύσιν.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:18 | Ελισσάβετ

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και την επέκτασή του στους ομοφυλοφίλους. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που διαλύει συθέμελα το θεσμό της οικογένειας, σε μια χώρα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα. Ταυτόχρονα έρχεται σε αντιδιαστολή με το θέλημα του Θεού, ο οποίος δημιούργησε δυο φύλα και ευλόγησε την ένωση του ανδρός και της γυναικός με το μυστήριο του γάμου. Ζητώ την άμεση απόσυρσή του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:10 | Τάκης Παπάς

    Το νομοσχέδιο έχει καθυστερήσει ήδη πολύ. Η Ελλαδα ΔΕΝ αποτελεί εξαιρεση στα ανεπτυγμένα ευρωπαικά κράτη που φροντίζουν για όλους τους πολίτες τους. Δεν είμαστε φτιαγμένοι διαφορετικά ούτε μπορούμε να «επιλέγουμε» από το κοινό ευρωπαικό κεκτημένο, με βαση αναχρονιστικές ιδεοληψίες ανθρώπων που πιστεύουν ότι τα κράτη υπόκεινται στους κανόνες των θρησκειών.
    Είναι επίσης ευκαιρία να καταργηθούν αναχρονιστικοί ποινικοί νόμοι περί ασέλγειας κλπ αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα των νέων σχετικών νομοθεσιών που η κυβερνηση ήδη προωθεί και έχει δεσμευτεί να επεκτείνει.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:26 | Ελένη

    Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο ελεύθερο να επιλέγει κάθε τι στη ζωή του, του έδωσε λογική και συνείδηση για να τον κατευθύνουν στις επιλογές του και τον κατέστησε υπεύθυνο των συνεπειών των επιλογών του. Αυτό ισχύει όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει για τα του εαυτού του. Τι γίνεται όμως όταν οι εκπρόσωποι ενός λαού πρέπει να πάρουν μια απόφαση για το λαό και μάλιστα για το θεμελιώδες κύτταρο ενός λαού, που είναι οι οικογένεια; Δεν πρέπει τότε να λάβουν υπόψη την επιλογή της πλειοψηφίας του λαού; Και σε αυτό το θέμα ο ελληνικός λαός έχει κάνει τις επιλογές του από πολλά χρόνια πριν και εξακολουθεί να την κάνει και σήμερα. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών να αποτελούνται από ετερόφυλα μέλη και η ένωσή τους να είναι ευλογημένη από την ορθόδοξη εκκλησία. Πια η λογική λοιπόν αυτού του νομοσχεδίου; Από πότε σε μια δημοκρατία έχει ισχύ η επιλογή της μειοψηφίας έναντι της πλειοψηφίας; Και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή της μειοψηφίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή της πλειοψηφίας!!!
    ΟΧΙ λοιπόν στο νομοσχέδιο που απαξιώνει την ελληνική οικογένεια.
    ΟΧΙ στο νομοσχέδιο που αντιβαίνει στη λογική και τη συνείδηση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των Ελλήνων.
    ΟΧΙ στο νομοσχέδιο της ανομίας και του παραλόγου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:48 | Μαρία Χαρινού

    Διαφωνώ και δηλώνω ότι, είμαι αντίθετη με το προωθούμενο νομοσχέδιο του Συμφώνου Συμβίωσης κατ΄επέκταση και στα ομόφυλα ζευγάρια.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:20 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    Μη συγκρινετε την Ελλαδα μας με την Ολλανδια και τις ολες αυτες τις <> χωρες… Αυτα δεν μπορουν να συμβουν σε ενα θρησκοληπτο κρατος και ενα εθνος το οποιο πασχιζει με καθε τροπο να κρατησει τα ηθη τα εθιμα και τις παραδοσεις του. Ειναι κριμα να πουλαει ο λαος τα ιδανικα του για το καπριτσιο του εκαστοτε πολιτικου που θελει να μας «εξευρωπαισει». Απαραδεκτο!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:57 | Χρήστος Σωτηρόπουλος

    Το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων έρχεται σε αντίθεση με τα άρθρα 2 παρ. 1, 16 παρ.1 και 2, 21 παρ. 1, 25 παρ. 1-4 του ελληνικου Συντάγματος, για την προστασία της οικογένειας του ρόλου και του σκοπού της αλλά και την προστασία της αξίας του ίδιου του ανθρώπου και επιπλέον προσβάλλει τις αξίες, τα ήθη, τα έθιμα,το βίωμα αλλά και την προσέγγιση και άποψη για την αξια που έχει ο άνθρωπος στο πλαίσιο της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας.
    Επομένως ζητώ την άμεση απόρσυσή του ή τη καταψήφισή του απο τους βουλευτές.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 02:04 | ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:35 | Χρήστος Σωτηρόπουλος

    Τὸ Ἑλληνικὸ Σύνταγμα, ὡς βασικὸς κορμὸς καὶ θεμέλιο τῆς Ἑλληνικῆς Πολιτείας καὶ νομοθεσίας προστατεύει τὴν ἀξία τοῦ ἀνθρώπου καὶ κάθε ἔννοια, ἡ ὁποία ἐκπορεύεται ἀπὸ αὐτὴν καὶ ἔχει σκοπὸ τὴν τελείωσή του καὶ ἄρα καὶ τὸν θεσμὸ – δεσμὸ τῆς οἰκογένειας. Συγκεκριμένα γιὰ τὸ θέμα αὐτὸ ἀναφέρονται εἰδικότερα, ἐκτὸς τῶν ἄλλων καὶ τὰ ἀκόλουθα ἄρθρα τοῦ Συντάγματος : Ἄρθρο 2 παρ. 1, ἄρθρο 16 παρ. 1 καὶ 2, ἄρθρο 21 παρ. 1, ἄρθρο 25 παρ. 1-4, ἡ ἀνάγνωση τῶν ὁποίων καὶ μόνο μᾶς καθιστὰ σαφές, ὅτι τὸ συγκεκριμένο νομοσχέδιο ἔρχεται σὲ ἀντίθεση μὲ τίς ήδη θεσπισμένες διατάξεις τοῦ Ἑλληνικοῦ Συντάγματος γιὰ τὴν προστασία τῆς οἰκογένειας τοῦ ρόλου καὶ τοῦ σκοποῦ της ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν προστασία τῆς ἀξίας τοῦ ἴδιου τοῦ ἀνθρώπου καὶ ἐπιπλέον προσβάλλει τὶς ἀξίες, τὰ ἤθη, τὰ ἔθιμα, τὸ βίωμα ἀλλὰ καὶ τὴν προσέγγιση καὶ ἄποψη γιὰ τὴν ἀξία ποὺ ἔχει ὁ ἄνθρωπος.
    Μ’ αυτο το νομοσχέδιο επιχειρείται

    Το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων έρχεται σε αντίθεση με τα άρθρα 2 παρ. 1, 16 παρ.1 και 2, 21 παρ. 1, 25 παρ. 1-4 του ελληνικου Συντάγματος, για την προστασία της οικογένειας του ρόλου και του σκοπού της αλλά και την προστασία της αξίας του ίδιου του ανθρώπου και επιπλέον προσβάλλει τις αξίες, τα ήθη, τα έθιμα,το βίωμα αλλά και την προσέγγιση και άποψη για την αξια που έχει ο άνθρωπος στο πλαίσιο της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας.
    Επομένως ζητώ την άμεση απόρσυσή του ή τη καταψήφισή του απο τους βουλευτές.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:40 | Ανδρεας

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο νομοσχέδιο για την επέκταση του <> και στα ομόφυλα ζευγάρια.
    Ο νόμος αυτός αποτελεί κατάφωρη παράβαση του νόμου του Θεού και θα μεταβάλει την Πατρίδα μας σε Σόδομα και Γόμορρα.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:10 | Γιάννης

    Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το νομοσχέδιο. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημά του και ΟΧΙ να το νομιμοποιήσει.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:18 | Γεώργιος

    Διαφωνώ απολύτως με το εν λόγω νομοσχέδιο.
    Πιστεύω ότι υποβιβάζει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:58 | Βασιλική

    Κανείς δεν είναι άξιος να κατηγορήσει κανέναν για τη ζωή που έχει επιλέξει να ζήσει. Δεχόμαστε και αγαπάμε το συνάνθρωπό μας όπως αυτός είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και νομιμοποιούμε τις πράξεις του. Ας μην παίρνουμε λοιπόν κι άλλους στο λαιμό μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την κοινωνία μας και ιδιαιτέρως τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε αυτή. Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:49 | Κατερίνα, φοιτήτρια

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης.

    Όλοι οι άνθρωποι είναι εικόνες του Θεού, τους αγαπάμε, είναι αδέλφια μας. Ακόμη κι όταν αμαρτάνουν, παραμένουν εικόνες του Θεού. Τους νιώθουμε, γιατί αμαρτάνουμε κι εμείς. Όμως, το να νομιμοποιήσουμε, ενάντια στο Νόμο του Θεού, την αμαρτία, δεν είναι πράξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, ούτε προς τον εαυτό μας. Είναι πράξη που τους σπρώχνει στο κενό. Δεν είναι πρόοδος. Εθελοτυφλούμε, άλλωστε, αν νομίζουμε ότι οι ατελείς ανθρώπινοι νόμοι μπορούν να καταργήσουν το Νόμο του Θεού που μας ελευθερώνει και μας σώζει. Δεν μας καταπιέζει ο Θεός, αλλά μας λυτρώνει από τα πάθη μας.

    Πιστεύω, ακόμη, πως το σύμφωνο αυτό υποβιβάζει την ολόψυχη αγαπητική ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε ψυχρή συμβολαιογραφική πράξη, για να διασφαλίσει πρόσκαιρα υλικά αποκτήματα. Δεν είναι λογικό οι ίδιοι να το ζητούν ευτελίζοντας τόσο τη σχέση τους. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι Γάμος, άρα δεν πρέπει να εξισώνεται μ’ αυτόν.

    Μην προσβάλλετε τον θεοειδή άνθρωπο, μην προσβάλλετε τον ιερό θεσμό του γάμου. Μην ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:12 | ΜΙΧΑΛΟΥΛΑ Κ

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Δηλώνω ξεκάθαρα την αντίθεση μου και ζητώ την τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση ή την καταψήφιση του από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:41 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

    «καί εποίησεν ο Θεος τον άνθρωπον, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν καί θύλυ εποίησεν αυτούς.» Γεν. 1,27
    Από την αρχή ο Θεός έπλασε έναν άνδρα καί μια γυναίκα για να αποτελέσουν την πρώτη κοινωνία ανθρώπων, το πρώτο ζευγάρι. Το να ζητάμε εμείς να αλλάξουμε το σχέδιο Του καί να καταργήσουμε νόμους που έχουν θεσπιστεί κυριολεκτικά «από καταβολής κόσμου» είναι το λιγότερο παραφροσύνη! Καλόν είναι να προσπαθούμε να θεσπίζουμε διατάξεις καί νόμους που υπακούουν καί ακολουθούν το θέλημα του Θεού καί όχι που το καταργούν. Ψηφίζω ΟΧΙ στο νομοσχέδιο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:58 | Γιώργουλας

    Δεν συμφωνώ. Ας αφήσουμε εκτός τα της εκκλησίας. Με μια άλλη οπτική, νομίζω πως η αναγνώριση του δικαιώματος συμβίωσης σε κρατικό επίπεδο, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα. Το αν ένα ομόφυλο «ζευγάρι» γίνει αποδεκτό από την κοινωνία, είναι ανεξάρτητο από ένα κρατικό «χρυσόβουλο». Σε μια χώρα που ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί και κάνει ελεύθερα ότι θέλει, χωρίς κάποιο παρεμβατισμό ή περιορισμό, μοιάζει παράλογο να αποζητά ο ίδιος αυτόν τον κρατικό παρεμβατισμό μέσω της επισημοποίησης της σχέσης του από ένα σύμφωνο συμβίωσης. Θέμα δικαιώματος δεν υπάρχει. Μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο για φορολογικούς λόγους. Αλλά και πάλι μπορώ να φανταστώ εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από ετερόφυλα άτομα του ίδιου όμως φύλου, για περιουσιακούς – οικονομικούς λόγους. Γιατί να έχει έκπτωση στη φορολογία ένα ομόφυλο ζευγάρι, και εγώ που μπορεί να θέλω να μεταβιβάσω την περιουσία μου σε ένα φίλο μου του ίδιου φύλου να μην δικαιούμαι έκπτωση; Δεν θα γεμίσουμε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για να κερδίσουμε την έκπτωση; Και τότε θα είμαι εγώ αυτός που θα κλέβει το κράτος; Αντιλαμβάνομαι πως είναι σουρεαλιστικές αυτές οι σκέψεις, αλλά και πάλι το ίδιο το θέμα είναι σουρεάλ. Για τους χριστιανούς τα πράγματα είναι πιο απλά. Γιατί χωρίς Θεό, τα πάντα επιτρέπονται. Για τους υπόλοιπους είναι μπερδεμένα. Γιατί ψάχνουν να βρουν λογική στο παράλογο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:00 | ΜΑΡΙΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Άλλο πράγμα οι προσωπικές επιλογές που ο καθένας μας μπορεί ελεύθερα να κάνει και άλλο ο θεσμός του γάμου και της οικογένειας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:34 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Η ομοφυλοφιλία,πλην ορισμένων εξαιρέσεων,εκδηλώνεται ως τάση στην παιδική ηλικία που με κατάλληλη αγωγή ξεπερνιέται,όπως π.χ η τάση που εκδηλώνουν μερικά παιδιά στο να κλέβουν.
    Ως αρέσκεια είναι δικαίωμα του προσώπου δεν είναι όμως υγιής,ορθή ανθρώπινη σχέση. Πως να δημιουργήσουν(γεννήσουν) οικογένεια (οικο-γεννώ).Αν υιοθετήσουν κάποιο παιδάκι,το παιδί θα πάρει την πλήρη αγωγή που δίνουν η μητέρα και ο πατέρας στην κανονική οικογένεια;Τα παιδιά που χάνουν έναν από τους δύο γονείς τους διαταράσσεται ο ψυχισμός όχι μόνο από την απώλεια του προσώπου,αλλά και του φύλου.Αυτά που θα έχουν γονέα ενός μόνο φύλου θα αναπτυχθεί κανονικά ο ψυχισμός τους;
    Αν κυοφορήσει ο άντρας αυτό πόσο φυσιολογικό σας ακούγετε;Αν πείτε είναι δικαίωμά του,δικαιώματα έχουν και οι τρελοί γιατί τους έχουμε εγκλείστους;

    Υπάρχει προβολή και υπεράσπιση όχι μόνο των μειοψηφιών,αλλά και των ιδιαιτεροτήτων εμείς ας αντιτάξουμε το αποδεκτό της πλειοψηφίας και το υγιές.
    Από καταβολής κόσμου υπάρχει άντρας και γυναίκα.

    ΔΙΑΦΩΝΩ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:13 | Αγγελική (καθηγήτρια)

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.
    Διαφωνούμε-Αντιστεκόμαστε – Αγωνιζόμαστε.
    Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταντήσει Σόδομα και Γόμορα.
    Καταδικάζουμε το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Ζητούμε την τάχιστη απόσυρση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση ή την καταψήφισή του από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:11 | Ανδρέας Κουτσόπουλος

    Διαφωνώ με τον υπό διαβούλευση νόμο.
    Κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του ωστόσο δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει την προσωπική του στάση ζωής στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Σεβόμαστε την ελευθερία κάθε ανθρώπου, αντιδρούμε όμως στην εξαχρείωση του ανθρωπίνου προσώπου και στην οπισθοδρόμηση της κοινωνίας μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:11 | Μαρια

    Τα αρθρα 1,10και11δεν ειναι δυνατον να εχουν ισχυ στα ομοφυλα ζευγαρια.Ας μη παροργιζουμε το Θεο κι ας μη παραβαινουμε τα ηθη τα εθιμα τη θρησκεια μας
    Δεν συμφωνω με το νομοσχεδιο

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:47 | Θανάσης (Πληροφορική)

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την επέκταση του «συμφώνου συμβίωσης » και στα ομόφυλα ζευγάρια.
    Ο νόμος αυτός μολύνει και διαστρέφει την ανθρώπινη φύση. Δηλητηριάζει και καταστρέφει την οικογένεια που είναι η ρίζα όλων μας. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Νόμου του Θεού και θα μεταβάλει την πατρίδα μας σε Σόδομα και Γόμορα.
    Παρακαλώ μετά την λήξη της προθεσμίας της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, να αποσύρει η Κυβέρνηση το Νομοσχέδιο.
    Και αν δεν το αποσύρει, οι Βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν, να το καταψηφίσουν.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:59 | Αργύρης (Φιλόλογος)

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.
    Διαφωνούμε-Αντιστεκόμαστε – Αγωνιζόμαστε.
    Καταδικάζουμε το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταντήσει Σόδομα και Γόμορα.
    Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας και ζητούμε την τάχιστη απόσυρση του νόμου από την Κυβέρνηση ή την καταψήφισή του από τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:22 | Ευάγγελος (Oικονομολόγος)

    Σε μεγάλο λάθος υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την προώθηση νομοσχεδίου για την επέκταση «Συμφώνου Συμβίωσης» και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Διαφωνούμε – Αντιστεκόμαστε – Αγωνιζόμαστε.
    Δηλώνουμε ξεκάθαρα, αλλά και με ευπρέπεια την αντίθεσή μας στο νόμο αυτόν, που μολύνει και διαστρέφει την ανθρώπινη φύση. Δηλητηριάζει και καταστρέφει την οικογένεια που είναι η ρίζα όλων μας. Προ πάντων όμως αποτελεί κατάφωρη παράβαση του Νόμου του Θεού.
    Λέμε ΟΧΙ στο Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων.
    Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μας να καταντήσει Σόδομα και Γόμορα.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:01 | Maria V.

    Να υπάρχει σαφής αναφορά στο νόμο όσον αφορά τις υποχρεώσεις των ληξιαρχείων, τι ακριβώς θα κάνουν, δηλαδή, όταν παραλαμβάνουν ένα Σύμφωνο για το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας. Είναι αναγκαίο αυτό να διευκρινιστεί με το νομοσχέδιο, ώστε να μην υπάρξουν μετά περιπλοκές στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν κληρονομιά, συντάξεις, μετακινήσεις κ.α.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:35 | Χρυσ. Παππ

    Βάζετε σε δημόσια διαβούλευση ένα θέμα που υποτίθεται ιδεολογικά το θεωρείτε μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…Δηλαδή δεν τίθεται σε δημόσιο διάλογο.Έτσι δε λέγατε και για ταυτότητες; Είστε οι ίδιοι άνθρωποι που χρόνια τώρα ενοχλείστε από τις παραδόσεις αυτού του λαού. Αυτό αποδεικνύει πως δεν δίνετε δεκάρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Το μόνο που σας νοιάζει είναι πως να χτυπήσετε τα στοιχεία που ενώνουν αυτό το γένος.
    Παιδιά; Θα μπορούν όλοι να υιοθετούν; Και γιατί νόμιμη συμβίωση με δύο ενήλικες; Όταν συμβιώνουν 3 ή 4.; Τόσο υποκριτές είστε; Δεν σας νοιάζουν τα δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα.. ο Χριστός σας νοιάζει…

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:08 | Βαγγέλης

    Αντιδρούμε για το επαίσχυντο νομοσχέδιο και κάνουμε έκκληση στην Ελληνική πολιτεία να μην επιτρέψει να συντελεστεί το κυοφορούμενο έγκλημα.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 00:26 | π. Γεννάδιος

    Θεωρώ ότι το εν λόγω Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί πλήγμα για τον ιερό θεσμό του γάμου καθώς τον αντιμετωπίζει ως μία απλή συμβολαιογραφική πράξη που όσο εύκολα συνάπτεται, άλλο τόσο εύκολα διαλύεται.
    Το πιο τραγικό όμως είναι η επέκταση του συμφώνου για ομόφυλα ζευγάρια, πράγμα αντίθετο στην φύση και στο θείο Nόμο με ολέθριες συνέπειες για την οικογένεια και την κοινωνία.
    Ελπίζω να εισακουστεί η πλειοψηφία των πολιτών που έχει ήδη δηλώσει την αντίθεσή της και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.