Άρθρο 64 Απόδοση ή παράδοση τέκνου – Τροποποίηση παρ. 2 και κατάργηση παρ. 3 άρθρου 950 ΚΠολΔ

Στο άρθρο 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η παρ. 2 αντικαθίσταται, η παρ. 3 καταργείται και το άρθρο 950 διαμορφώνεται ως εξής:

 «Άρθρο 950

  1. Με την απόφαση με την οποία διατάζεται η απόδοση ή παράδοση τέκνου καταδικάζεται ο γονέας που έχει το τέκνο να εκτελέσει αυτή την πράξη και με την ίδια απόφαση, για την περίπτωση που δεν την εκτελέσει, απαγγέλλεται αυτεπαγγέλτως χρηματική ποινή έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ υπέρ του αιτούντος την απόδοση ή παράδοση και σε προσωπική κράτηση έως ένα έτος. Αν το τέκνο δεν βρεθεί, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 861 έως 866.
  2. Αν παρεμποδίζεται το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, το δικαστήριο που ρυθμίζει το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο καθορίζει τα χρονικά διαστήματα αυτής και απειλεί, και αυτεπάγγελτα, σε βάρος εκείνου που εμποδίζει κάθε φορά την επικοινωνία, για κάθε παράβαση, χρηματική ποινή έως δέκα χιλιάδες (10,000.00) ευρώ και προσωρινή κράτηση έως ένα (1) έτος. Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.».
  • 22 Αυγούστου 2021, 10:25 | Μανώλης Β

    Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εκτελούνται αναγκαστικά Γι αυτό το λόγο έχουν γραφτεί από κάποιον δικαστή ο οποίος μελέτησε και αποφάσισε όχι ποτέ μας συμφέρει απευθύνομαι στις κύριες που αποξενώνουν τα παιδιά τους από τον πατέρα και το αντίστοιχο.ποιος ο λόγος έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων αν δεν εφαρμόζονται ας γίνομαι ζούγκλα να κάνει ο καθένας ότι θέλει.Το δεν θέλει το παιδί πρέπει να τελειώσει πριν το τρελάνει ο αποξένωτης γονέας το παιδί πρέπει να έχει εικόνες και από τους δυο γονείς ο νόμος πρέπει να αλλάξει για το καλό όλων και πάνω απ όλα των παιδιών.

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:46 | ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Συγχαρητήρια Κύριε υπουργέ για την Νομοθετική πρωτοβουλία! Μόνο με αυστηρές ποινές θα σταματήσει η κακοποίηση στα παιδιά από τον γονέα που έχει την αποκλειστική επιμέλεια! Πολύ σωστά χρειάζονται αυστηρές χρηματικές ποινές για παρεμπόδιση της επικοινωνίας με τον άλλον γονέα και προσωπική κράτηση του γονέα που προσπαθεί να απομακρύνει το παιδί από τον έτερο γονέα!
    Τα παιδιά με βάση τις διεθνείς συμβάσεις έχουν δικαίωμα κοινής ανατροφής και απο τους δύο γονείς και ίσο χρόνο ανατροφής και με τους δυο γονείς τους!
    Καλό θα ήταν να συμπεριληφθούν και οι κατασκευασμένες ψευδείς κατηγορίες που έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ,και επί αποδείξεως ψευδών κατηγοριών να απομακρύνεται ο υπαίτιος κατασκευαστής γονέας από την ανατροφή των παιδιών! Το φαινόμενο της αποξένωσης των παιδιών από τον άλλο γονέα έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και ο λόγος είναι η ατιμωρησία και οι ψευδείς κατηγορίες που χρησιμοποιεί ο γονέας που μέχρι σήμερα είχε την αποκλειστική επιμέλεια! Μόνο με κοινή ανατροφή , ίσο χρόνο ανατροφής των παιδιών και από τους δύο γονείς και αυστηροποίηση των ποινών θα λυθεί το πρόβλημα!

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:37 | Καββαλου Δοξα

    Τι είναι το παιδι; Αντικείμενο; να βάζετε τον επιμελητη να πιστοποιεί την παράδοση παραλαβή.
    Δώστε λίγη αξία στην ανθρώπινη ψυχή. Στελεχώστε επιτέλους τμήμα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολογων να υποστηρίξουν τους γονείς που υποφέρουν κατά το χωρισμό. Και παψτε αυτά τα ευτελή ημίμετρα που υποβιβαζουν την αξία τη
    ς ανθρώπινης ψυχής και της αξιοπρέπειας.
    Ντροπή για τις πρόσφατες αλλαγές

    Ντροπή για μια ακόμη εκδικητικου περιεχομένου διάταξη.

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:54 | Τριαντάφυλλος Καλατζης

    Επιτέλους και αυτό να ρυθμιστεί.Ο αποξένωσης γονέας επιβάλλετε να μπει σε όρια ,η κατάσταση έχει ξεφύγει από την λογική.Μυνησεις πάνε βροχή για εκδίκαση πότε;;;6 χρόνια ;Άμεσα και βαριά πρόστιμα για την αρχή της αποξένωσης ,τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα .Μπράβο Κ.Τσιάρα για την δυμμναμη σας ..Όλοι οι μπαμπάδες που είναι και θέλουν να είναι ενεργοι στην ζωή του παιδιού τους σας επιβάλεται να κωπει αυτό γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τις πειράξει κανείς ,και μάλιστα απειλούν με την καταβολή της διατροφής.Πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα ως προς το τέκνο και να γράφετε και στο μητρώο του πολίτη που προσπαθεί να αποξενώσει.

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:58 | Α .Κ

    Άρχισαν τα copy paste με δήθεν αλλαγή μικρού ονόματος!!!Είναι προκλητικο όλο αυτο οπως προκλητική είναι κι η τροποποίηση σας!
    Τα copy τα λενε όλα για το πόσοι είναι!
    Α ξέχασα…είναι σόι κι υποστηρίζουν το ίδιο!

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:05 | Σωτήρης

    πολυ σωστή παρέμβαση.επρεπε να γινει

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:51 | spiros pantelios

    Θα επρεπε οι συμφωνιες κ οι δικαστικες αποφασεις να εφαρμοζονται, δυστυχως ομως ΔΕΝ συμβαινει, κ ετσι η αναγκη τροποποιησης ειναι αναγκαια Κ επιβαλεται να γινει

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:05 | Μαρια Γιουλουντα

    ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ !

    ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΟΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ !

    ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΓΟΝΕΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΟΝΕΑ !

    ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΕΠΙΡΕΑΣΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ !

    Κε ΤΣΙΑΡΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ! ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙ, ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΙ, ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ !!

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ !

  • 22 Αυγούστου 2021, 09:44 | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ

    Το καθε παιδακι εχει το δικαιωμα να ειναι κ να περναει χρονο Κ με τους δυο γονεις. Δεν το εκανε κανεις μονος του. Χρειαστικαν Κ οι δυο. Ετσι απλα κανεις ΔΕΝ εχει το δικαιωμα να περιοριζει η να αποκοπτει την επικοινωνια του παιδιου η των παιδιων με τον ετερο γονεα, η ακομη πιο απλα να βαζει εμποδια σε αυτο. Ισα ισα που πρεπει να την προαγει.

  • 22 Αυγούστου 2021, 08:46 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΙΔΗΣ

    Πολύ σωστή τροποποίηση. Πρέπει επιτέλους όλοι να υποχρεωθουν να εφαρμόζουν τις δικαστικές αποφάσεις και να υπάρχει άμεσα λειτουργικός μηχανισμός σε περίπτωση παραβίασης. Θα βοηθήσει στην αποτροπή χρησιμοποίησης των παιδιών στις διαμάχες μεταξύ των γονέων

  • 22 Αυγούστου 2021, 07:25 | Βασιλικη Κ

    Είναι πλέον παράλογο τον έλεγχο και τη χειραγώγηση να τα βαφτίζουμε «αγάπη»,«φροντίδα» και «προστασία» του παιδιού από τον «κακοποιητή/τρια» με μοναδικό δεδομένο το φύλο του. Οι «ένοχοι» λόγω φύλου, χρώματος, θρησκείας κλπ ως ιδεολογία ΗΤΤΗΘΗΚΕ στις δημοκρατίες.
    Η ΓΟΝΕΙΚΉ σχέση είναι σημαντικότερη για ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του .
    .
    ΝΑΙ στην τροποποίηση και τον σεβασμό των Δικαστικών αποφάσεων
    ΝΑΙ στην ΑΜΕΣΗ εφαρμογή των αποφάσεων χωρίς καθυστερήσεις
    ΝΑΙ στην Δημοκρατία και την εφαρμογή των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω φύλου.

  • 22 Αυγούστου 2021, 06:54 | Παπαδημητρίου Μαρίνα

    Τα παιδιά που παρεμποδίζονται στην επικοινωνία με τον ένα γονέα υιοθετούν ακραίες μορφές συμπεριφοράς, ως και εχθρότητας. Υιοθετούν ένα δίπολο ακραίας εξιδανίκευσης του ενός γονιού, και ακραίας απόρριψης, διάρρυξης δεσμού με τον άλλον. Εδώ οι συνέπειες είναι τρομακτικές, ο δεσμός εξασθενεί και διαλύεται, ενώ τα παιδιά ενηλικιώνοντας εμφανίζουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, ψυχοσωματικές διαταραχές, πολλά συναισθηματικά προβλήματα, στη σύναψη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.
    Πολύ σωστή η κατεύθυνση του άρθρου, σύμφωνα με το οποίο τιμωρούνται αυστηρά με αφαίρεση επιμέλειας όσοι εμποδίζουν την επικοινωνία γονέα-τέκνου.

  • 22 Αυγούστου 2021, 06:31 | Κανελλόπουλος Ιορδάνης

    Οι γονείς όχι μόνο δεν πρέπει να παρεμποδίζουν το δικαίωμα προσωπικής επικοινωνίας του παιδιού με τον άλλο γονέα, αλλά θα πρέπει να το ενθαρρύνουν και να φροντίζουν να διατηρούν πάντα ένα κλίμα καλοπροαίρετο με αγάπη για το παιδί. Οποιαδήποτε παρέκλιση από αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποφεύγεται. Όταν παρατηρείται θα πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα.
    Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, πολύ σωστά θα πρέπει να βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος θα παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.
    Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο αποτελεί πράξη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα σε βάρος εκείνου που εμποδίζει την επικοινωνία με αυστηρές ποινές που θα οδηγούν στην αφαίρεση της επιμέλειας. Σωστό το άρθρο.

  • 22 Αυγούστου 2021, 05:07 | Τσιτάκης Γεώργιος

    Η παθολογική προσπάθεια προσεταιρισμού των παιδιών (Wallerstein & Κelly 1979) και μετέπειτα Σύνδρομο Κακόβουλης Μητέρας (Malicious Mother Syndrome, MMS, Turkat 1995, 1999) είναι διαταραχή των παιδιών, που προκύπτει συνήθως μετά το διαζύγιο όταν η μητέρα επιδιώκει να τιμωρήσει τον πατέρα, μερικές φορές φτάνοντας αρκετά μακριά, ώστε να βλάψει ή να στερήσει τα παιδιά του, προκειμένου να κάνει τον πατέρα να φαίνεται κακός. Ονομάζεται σύνδρομο κακόβουλης μητέρας, αλλά τόσο οι μητέρες όσο και οι πατέρες μπορούν να είναι ικανοί για τέτοιες ενέργειες.
    Το αποξενωμένο παιδί (Kelly & Johnson 2001), η παθολογική αποξένωση (Warshak 2002) και μετέπειτα Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης (Parental Alienation Syndrome, PAS, Klass & Klass 2002) είναι διαταραχή των παιδιών, που προκύπτει σχεδόν αποκλειστικά από διαμάχες επιμέλειας παιδιών, όπου ένας γονέας (συνήθως η μητέρα) προωθεί το παιδί να μισεί τον άλλο γονέα (συνήθως τον πατέρα).
    Στα πλαίσια αυτών των συνδρόμων, ένα παιδί συστηματικά και αδικαιολόγητα μειώνει και προσβάλλει τον ένα γονέα, σαν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων που περιλαμβάνουν την πλύση εγκεφαλου από πλευράς του άλλου γονέα (συνήθως στα πλαίσια μιας διαφοράς ως προς την ανάθεση της γονικής μέριμνας) καθώς και τις προσπάθειες του παιδιού να κακολογήσει ή κατηγορήσει άδικα τον άλλο γονέα. Εμφανίζεται μία αδικαιολόγητη εκστρατεία δυσφήμησης του ενός γονέα, η δημιουργία μίσους, συνήθως εναντίον του πατέρα.
    Οι συνέπειες είναι τρομακτικές, ο δεσμός αποξενωμένου γονέα-παιδιού εξασθενεί και διαλύεται, ενώ το παιδί ενηλικιώνοντας εμφανίζει πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, ψυχοσωματικές διαταραχές, πολλά συναισθηματικά προβλήματα στη σύναψη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. Μακροχρόνια, το τέκνο εμφανίζει συχνά τύψεις και ενοχές όταν αποκαλυφθεί κάποτε η αλήθεια, αλλά συχνά είναι πάρα πολύ αργά για επανασύνδεση όταν ο συκοφαντημένος γονιός έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια για τη διεκδίκηση επικοινωνίας με το παιδί. Όπως έχει υποστηριχθεί, το να στρέφει ο ένας γονέας το παιδί εναντίον του άλλου, είναι σαν να το στρέφει εναντίον του εαυτού του.
    Οι γονείς όχι μόνο δεν πρέπει να παρεμποδίζουν το δικαίωμα προσωπικής επικοινωνίας του παιδιού με τον άλλο γονέα, αλλά θα πρέπει να το ενθαρρύνουν και να φροντίζουν να διατηρούν πάντα ένα κλίμα καλοπροαίρετο με αγάπη για το παιδί. Οποιαδήποτε παρέκλιση από αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποφεύγεται. Όταν παρατηρείται θα πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα.
    Συμπερασματικά, η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, πολύ σωστά θα πρέπει να βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος θα παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.
    Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο αποτελεί πράξη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα σε βάρος εκείνου που εμποδίζει την επικοινωνία με αυστηρές ποινές που θα οδηγούν στην αφαίρεση της επιμέλειας.

  • 22 Αυγούστου 2021, 05:39 | Τσιτάκης Δημήτρης

    Η παθολογική προσπάθεια προσεταιρισμού των παιδιών (Wallerstein & Κelly 1979) και μετέπειτα Σύνδρομο Κακόβουλης Μητέρας (Malicious Mother Syndrome, MMS, Turkat 1995, 1999) είναι διαταραχή των παιδιών, που προκύπτει συνήθως μετά το διαζύγιο όταν η μητέρα επιδιώκει να τιμωρήσει τον πατέρα, μερικές φορές φτάνοντας αρκετά μακριά, ώστε να βλάψει ή να στερήσει τα παιδιά του, προκειμένου να κάνει τον πατέρα να φαίνεται κακός. Ονομάζεται σύνδρομο κακόβουλης μητέρας, αλλά τόσο οι μητέρες όσο και οι πατέρες μπορούν να είναι ικανοί για τέτοιες ενέργειες.
    Το αποξενωμένο παιδί (Kelly & Johnson 2001), η παθολογική αποξένωση (Warshak 2002) και μετέπειτα Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης (Parental Alienation Syndrome, PAS, Klass & Klass 2002) είναι διαταραχή των παιδιών, που προκύπτει σχεδόν αποκλειστικά από διαμάχες επιμέλειας παιδιών, όπου ένας γονέας (συνήθως η μητέρα) προωθεί το παιδί να μισεί τον άλλο γονέα (συνήθως τον πατέρα).
    Στα πλαίσια αυτών των συνδρόμων, ένα παιδί συστηματικά και αδικαιολόγητα μειώνει και προσβάλλει τον ένα γονέα, σαν αποτέλεσμα ενός συνδυασμού παραγόντων που περιλαμβάνουν την πλύση εγκεφαλου από πλευράς του άλλου γονέα (συνήθως στα πλαίσια μιας διαφοράς ως προς την ανάθεση της γονικής μέριμνας) καθώς και τις προσπάθειες του παιδιού να κακολογήσει ή κατηγορήσει άδικα τον άλλο γονέα. Εμφανίζεται μία αδικαιολόγητη εκστρατεία δυσφήμησης του ενός γονέα, η δημιουργία μίσους, συνήθως εναντίον του πατέρα.
    Οι συνέπειες είναι τρομακτικές, ο δεσμός αποξενωμένου γονέα-παιδιού εξασθενεί και διαλύεται, ενώ το παιδί ενηλικιώνοντας εμφανίζει πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση, ψυχοσωματικές διαταραχές, πολλά συναισθηματικά προβλήματα στη σύναψη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων. Μακροχρόνια, το τέκνο εμφανίζει συχνά τύψεις και ενοχές όταν αποκαλυφθεί κάποτε η αλήθεια, αλλά συχνά είναι πάρα πολύ αργά για επανασύνδεση όταν ο συκοφαντημένος γονιός έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια για τη διεκδίκηση επικοινωνίας με το παιδί. Όπως έχει υποστηριχθεί, το να στρέφει ο ένας γονέας το παιδί εναντίον του άλλου, είναι σαν να το στρέφει εναντίον του εαυτού του.
    Οι γονείς όχι μόνο δεν πρέπει να παρεμποδίζουν το δικαίωμα προσωπικής επικοινωνίας του παιδιού με τον άλλο γονέα, αλλά θα πρέπει να το ενθαρρύνουν και να φροντίζουν να διατηρούν πάντα ένα κλίμα καλοπροαίρετο με αγάπη για το παιδί. Οποιαδήποτε παρέκλιση από αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποφεύγεται. Όταν παρατηρείται θα πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα.
    Συμπερασματικά, η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο, πολύ σωστά θα πρέπει να βεβαιώνεται με έκθεση δικαστικού επιμελητή, ο οποίος θα παρευρίσκεται κατά τον ορισθέντα χρόνο έναρξης της επικοινωνίας.
    Η παρεμπόδιση του δικαιώματος της προσωπικής επικοινωνίας του γονέα με το τέκνο αποτελεί πράξη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα σε βάρος εκείνου που εμποδίζει την επικοινωνία με αυστηρές ποινές που θα οδηγούν στην αφαίρεση της επιμέλειας.

  • 22 Αυγούστου 2021, 04:37 | Χρήστος

    Ένα καλό βήμα για όσους βιώνουν την γονική αποξένωση.απο κοινού κ εξισου

  • 22 Αυγούστου 2021, 02:38 | Νικος

    Θετικό βήμα τα παιδιά και με τους δυο γονείς οι σωστοί γονείς χωρίζουν αλλά παραμένουν γονείς !

  • 22 Αυγούστου 2021, 02:35 | Αντρέας Γεωργίου

    Σκεφτείτε τα παιδιά απέναντι στον εξαναγκασμό. Την βία των θεσμών -αποφάσεων.
    Θα στραφούν τα παιδιά εναντίον της μια πλευράς! ότι νόμους ρεβανσιστικους και αν περάσετε, η τελική απόφαση θα είναι των παιδιών.

  • 22 Αυγούστου 2021, 02:36 | Τ.Κ.Γ

    Οι επιμελητές θα είναι διορισμένοι από την μια πλευρά ? Όχι από το κράτος να υποθέσω? Άρα θα εκτελούν πελατειακα συμφέροντα!

  • 22 Αυγούστου 2021, 02:26 | Μ.Γ.

    Θα εκπαιδεύσετε από ψυχολόγους τους δικαστικούς επιμελητές πως να διαχειριστούν τα παιδιά που θα διαταράσσεται την ψυχή τούς? Μάλλον δεν σας νοιάζει τόσο πολύ για το συμφέρον των παιδιών.

  • 22 Αυγούστου 2021, 02:27 | ΜΑΡΙΝΑ ΑΖΝΑΒΟΥΡΙΔΗ

    AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ:

    -ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ
    -ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
    -ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ
    -ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
    -ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ
    -ΜΟΡΦΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
    -ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ
    -ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ»
    -ΜΕΙΩΣΗ ΓΑΜΩΝ
    -ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
    -ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
    -ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
    -ΣΥΝΕΧΕΣ ΣΤΡΕΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ

    ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…….

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:15 | Igglesi Maria

    Tι είναι τα παιδιά μας να τα πηγαίνουν συνοδεία;Σεσημασμένοι;Ποιός πατέρας που αγαπάει το παιδί του θα κάνει κάτι τέτοιο;Κι αν το ίδιο το παιδί δεν επιθυμεί αυτό δεν ειναι κακοποίηση παρα τη θέλησή του;

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:13 | ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.

    Δώστε τους κι άλλη έπαρση!Να είμαστε οι επόμενες που θα πάνε στα θυμαράκια ούσες επιζώσασες ενδοοικογενειακής βίας.Ήδη δεχόμαστε απειλές για το νομοσχέδιο σας που ακόμα δεν εχει καν μπεί σε ισχύ!Έτσι ενισχύστε τους και με επιμελητές και άλλα να μη ξέρουμε πώς να τους μαζέψουμε!Οχι άλλα ορφανα!Κινδυνεύουν μάνες και παιδιά!

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:09 | Μ.Π.

    Το πόσοι θέλουν να βάλουν φυλακή την μάνα του παιδιού τους,όπως διαβάζω στα σχόλια τα λέει όλα για τις τροποποιήσεις σας!Αυτό δεν είναι «αποξένωσή» πρός την μητέρα;Ή όπως μας συμφέρει;Πάρτε πίσω τα σκουπίδια σας,αυτά είναι που προκαλεί ή τροποποίηση του Υπουργείου!

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:41 | Παπαλεξάνδρου Ευαγγελία

    Oι κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά εννοείται πώς θα εξαιρούνται απο αυτό το απαράδεκτο ε;Όπως εξαιρέθηκαν απο τη διαμεσολάβηση!Να γίνει άμεσα αυτή η προσθήκη!

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:41 | Μαριάννα Χατζή

    Είναι εξοργιστικό!

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:51 | Σαρρή Παναγιώτα

    Έλεος πια! Το έχουν τερματίσει με τις μητέρες των παιδιών τους! Ας καλέσουν σε ακρόαση τα παιδιά!Τα παιδιά λές και είναι κλωτσοσκούφια που δεν έχουν λόγο σε τίποτα!Ζούμε σε κοινωνία με μεγάλες απαιτήσεις τα παιδιά για να πετύχουν στις εξετάσεις τους χρειάζονται φροντιστήρια,υπάρχουν παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό ότι πθο υγιές!Και φυσικά έχουν φίλους και κοινωνική ζωή!Αυτή ειναι η φυσιολογική ζωή για τα παιδιά!Για τα υγιή παιδιά!Αν τώρα εσείς θέλετε να τα κυνηγάτε με έναν άνθρωπο κι έναν επιμελητή απο πίσω είναι δικό σας πρόβλημα!Οι μπαμπάδες οι λογικοί σέβονται πάνω από όλα τα θέλω του παιδιού τους,αλλιώς είναι εγωιστικά όντα!Υπάρχουν στιγμές που θέλουν τον προσωπικό τους χώρο,τις παρέες του!Ούτε την μαμά ούτε τον μπαμπά!Τι τροποποιήσεις κάνετε εναντίον των μανάδων πάλι;

  • 22 Αυγούστου 2021, 01:00 | Αναστασία

    Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει επικυρωθεί με το νόμο 2101/1992.
    Στα άρθρα 9 και 18 της Διεθνής Σύμβασης περιγράφεται ξεκάθαρα ότι η κοινή ανατροφή και οι κοινές γονικές ευθύνες είναι δικαίωμα του παιδιού, ακόμα και όταν οι γονείς ζουν χωριστά. Είναι χρέος της Πολιτείας να υπερασπιστεί τα δικαίωματα του παιδιου.
    Συμφωνώ απόλυτα με την τροποποίηση του άρθρου 950 ΚΠολΔ. Ο καλός γονέας δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τον δικαστικό επιμελητή.
    Ο παραβατικος γονέας αγχώνεται και επιθυμεί να εμποδίσει την τροποποίηση του 950ΚΠολΔ.

  • 22 Αυγούστου 2021, 00:11 | Nαυσικά Πυργιώτη

    Γυναίκες και παιδιά θα υποφέρουν!Οι γυναίκες και τα παιδιά θα μένουν σε γάμους και θα υπομένουν κακοποίηση, για τα παιδιά τους και μόνο λόγω των νομοσχεδίων και των τροποποιήσεών σας που τάσσονται υπέρ του πατέρα!Θα καταρρεύσει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των γάμων και γεννήσεων εντός αυτού. 10% είναι τα παιδιά εκτός γάμου στην ελλάδα ενώ στην Ε.Ε. μέσος όρος είναι κοντά στο 50%. Αυξηση της υπογεννητικότητας και των γεννήσεων εκτός γάμου,θα είναι η κατάληξη!

  • 22 Αυγούστου 2021, 00:00 | Γεώργιος

    Η τροποποίηση του άρθρου 950 κρίνεται απαραίτητη.Ο λόγος δεν είναι σαφώς για να υπάρξει τιμωρία του γονέα που ουσιαστικά αποξενώνει με την στάση του το παιδί από τον άλλον γονέα και βρίσκει προφάσεις διαρκώς να μην εκτελεί δικαστικές αποφάσεις αλλά να ξέρει ότι πλέον θα έχει επιπτώσεις σοβαρές και να πράξει έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία του εταιρου γονέα με τα παιδιά.Μεχρι τώρα το να κάνει μήνυση ο γονέας για μη επικοινωνία με το παιδί δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα μόνο ψυχολογική φθορά και απογοήτευση για το υπάρχον σύστημα.Τον γονέα που αποξενώνεται δεν τον ενδιαφέρει η μήνυση και η τιμωρία του αποξενωτη γονέα αλλά να μην χάνει χρόνο από τα παιδιά του.

    Το σημαντικότερο είναι ότι πληγώνονται οι αθώες ψυχουλες των παιδιων
    Το καλό τον παιδιών είναι η επικοινωνία και με τους δυο γονείς .Ετσι επέρχεται η ισορροπία. Υπαρχουν χιλιάδες μελέτες επιστημονικές ανά τον κοσμο που το αποδεικνύουν.

    Όσον αφορά για κακοποιητες γονείς ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και φθάνει μόνο μια καταγγελία για να κρίνει ο δικαστής ότι κάποιος δν είναι κατάλληλος. Το μοναδικό ίσως που θέλει διόρθωση είναι εάν υπάρξει καταγγελία για βίαιη συμπεριφορά (κακοποίηση) και στο δικαστήριο δεν αποδειχθεί θα πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχα σοβαρές κυρώσεις στον καταγγελοντα γονέα γιατί ουσιαστικά όχι μόνο είναι ψευδές αλλά στοχεύει στην αποξένωση.
    Ο σωστός γονέας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την τροποποίηση.Θα χρειαστεί ένα διάστημα για να ανταποκριθεί κατάλληλα η κοινωνία και να υπάρξει ουσιαστική επικοινωνία των γονέων προς όφελος των παιδιών.
    Ας υπάρξει δικαιοσύνη & ίσα δικαιώματά.

  • 22 Αυγούστου 2021, 00:24 | Α.Κ

    Τροποποίηση για τις γυναικοκτονιες η την βία κατά το γυναικών μάλλον σας βρίσκει αδιάφορους. Τώρα σε ένα θεσμικό πλαίσιο φτιαγμένο για τους χορηγούς σας, θα βασανίζεται και τις ψυχές των παιδιών. Είστε εγκληματίες.

  • 22 Αυγούστου 2021, 00:33 | Αλέξανδρος Παπαναστασίου

    Ο βασανισμός τον παίδων ήρθε επιτέλους και στην Ελλάδα από τα συμφέροντα που τόσο καιρό δώσατε γη και ύδωρ.
    Μέσα σε όλο αυτό τα παιδιά δεν βρίσκονται πουθενά. Η αλητεία συνεχίζεται. Αισχος και ντροπή για την δικαιοσύνη σας υπουργέ.

  • 22 Αυγούστου 2021, 00:23 | Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

    Πουθενά το συμφέρον του παιδιού, πουθενά η ψυχική υγεία των παιδιών! Τελικά ποιους εξυπηρετεί όλο αυτό ? Φτάνει η κακοποίηση των παιδιών από τον βρώμικο θεσμό που προσπαθείτε να περάσετε με τα άρρωστα μυαλά της εκδίκησης. Πάρτε το πίσω !

  • 22 Αυγούστου 2021, 00:10 | Αλευρά Μαρία

    Eξαιρεση κακοποιημένων γυναικών και παιδιών μιάς και δεν κάνετε τιποτα για αυστηρότερες ποινές σε κακοποιητες.Οχι άλλα προβλήματα στο κεφάλι μας!θελουμε να ζήσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας!

  • 21 Αυγούστου 2021, 23:47 | Μίλλη Ζ.

    Ψυχολογική βία και γυναίκες που θα ζουν με έναν διαρκή φόβο!Αλλά πάνω από όλα φοβισμένα παιδιά!Φέρτε τις ειδικές δυνάμεις στην επόμενη νομοθεσία να ειναι παρόν.Ντρέπομαι ειλικρινά για τη χώρα που μεγαλώνουν τα κορίτσια μας!

  • 21 Αυγούστου 2021, 23:06 | Καλφοπούλου Ιωάννα

    Καταπατάτε δικαιώματα παιδιών και γυναικών.Αυτό συνιστά προσβολή προσωπικότητας και αμαύρωση συναισθημάτων των παιδιών!

  • 21 Αυγούστου 2021, 23:20 | Χριστόφορος

    Έχετε διχάσει την κοινωνία με τους απαράδεκτους νόμους σας!

  • 21 Αυγούστου 2021, 23:59 | Μελίνα Δρογώση

    Δώστε κι άλλα όπλα στους κακοποιητές!

  • 21 Αυγούστου 2021, 23:32 | Κωστας Οικονομου

    Μερικα απο τα σχόλια ειναι Απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! Ειναι δυνατον πραγματικοί γονεις να ειναι ενάντια σε μια τετοια αλλαγη;! Εχουμε βαρεθεί τα παραμύθια απο μανούλες που παίζουν θύματα. Μια χαρα αλλαγη ειναι – μην κανετε πισω ούτε λέξει . Να μάθουν μερικές να τηρούν αποφασεις και να μην παίζουν με τον πονο των παιδιων τους. Τα παιδια θελουν να βλέπουν και τον πατερα. Αμα τωρα μερικές τα γεμίζουν δηλητήριο αυτο ειναι αλλο θεμα. Και παλι νομοθετείτε το αυτονόητο, και ετσι πρεπει.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:55 | Γιώργος Κωστάκης

    Επιτέλους, μία σωστή κίνηση για να σταματήσει η παρεμπόδιση της εκτέλεσης των αποφάσεων επικοινωνίας. Τα παιδιά να σταματήσουν να είναι όμηροι του γονέα με τον οποίο διαμένουν. Αποδεδειγμένη με δικαστικό επιμελητή παρεμπόδιση του δικαιώματος επικοινωνίας θα πρέπει να οδηγεί σε αφαίρεση επιμέλειας του γονέα ο οποίος παρεμποδίζει την επικοινωνία του τέκνου με τον άλλο γονέα.
    Εξαιρούνται οι γονείς που ασκούν αποδεδειγμένα ενδοοικογενειακή ψυχολογική ή σωματική βία στους οποίους θα πρέπει να αφαιρείται αυτόματα η επιμέλεια. Επίσης, η απόκρυψη οποιασδήποτε μορφής ενδοοικογενειακής βίας να θεωρείται συνέργεια σε έγκλημα. Όποιος αποκρύπτει την αλήθεια, ενώ γνωρίζει, να καταδικάζεται. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για οποιονδήποτε καλύπτει ένα κακοποιητικό γονέα. Άμεση ψυχιατρική εκτίμηση των αποξενωτών και κακοποιητικών γονέων.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:33 | Λαμπρος

    Ο λαος βλεπει και καταλαβαινει.
    Αν θελατε να προασπισετε το συμφερον του παιδιου θα το εξασφαλιζατε και με αλλες ενεργειες που δεν τολματε να νομοθετησετε.
    Χρηματικες ποινες, φυλακιση αμεση (χωρις καν να χρειαζεται δικαστικος επιμελητης) οποτε μα οποτε παραβιαζετε η αποφαση για καταβολη διατροφης του παιδιου.
    Αυτο ειναι δικαιοσυνη κ. Τσιαρα.
    Αντι να προβειτε σε ενεργειες για αποδεδειγμενες παραβιασεις, νομοθετειτε κυνηγοντας φαντασματα για να ικανοποιησετε τους γνωστους σε ολους μας αλλα ολιγους..
    Το εργο σας ειναι σκετη κοροιδια και συνεχιζεται βλεπουμε, αλλα μας ειναι γνωστο πλεον…
    Καντε τους χορηγους σας χαρουμενους τωρα, ομως γελαει καλυτερα οποιος γελαει τελευταιος!
    Οι εκλογες ξαναρχονται. Λυπαμαι πολυ.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:26 | Γιάννα Κωστάκη

    Επιτέλους, μία σωστή κίνηση για να σταματήσει η παρεμπόδιση της εκτέλεσης των αποφάσεων επικοινωνίας. Τα παιδιά να σταματήσουν να είναι όμηροι του γονέα με τον οποίο διαμένουν. Αποδεδειγμένη με δικαστικό επιμελητή παρεμπόδιση του δικαιώματος επικοινωνίας θα πρέπει να οδηγεί σε αφαίρεση επιμέλειας του γονέα ο οποίος παρεμποδίζει την επικοινωνία του τέκνου με τον άλλο γονέα.
    Εξαιρούνται οι γονείς που ασκούν αποδεδειγμένα ενδοοικογενειακή ψυχολογική ή σωματική βία στους οποίους θα πρέπει να αφαιρείται αυτόματα η επιμέλεια. Επίσης, η απόκρυψη οποιασδήποτε μορφής ενδοοικογενειακής βίας να θεωρείται συνέργεια σε έγκλημα. Όποιος αποκρύπτει την αλήθεια, ενώ γνωρίζει, να καταδικάζεται. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για οποιονδήποτε καλύπτει ένα κακοποιητικό γονέα. Άμεση ψυχιατρική εκτίμηση των αποξενωτών και κακοποιητικών γονέων.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:30 | Αριστείδης Κόκκος

    Ο γονέας που στερεί με δόλο το παιδί από τον άλλο γονέα θα πρέπει να καταδικάζεται άμεσα, χωρίς αναστολή και να του αφαιρείται η γονική μέριμνα. Επίσης, η ενδοοικογενειακή βία να θεωρείται κακούργημα.
    Σωστή η τοποθέτηση δικαστικού επιμελητή. Σωστό το άρθρο.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:14 | Μαρία Κόκκου

    Ο γονέας που στερεί με δόλο το παιδί από τον άλλο γονέα θα πρέπει να καταδικάζεται άμεσα, χωρίς αναστολή και να του αφαιρείται η γονική μέριμνα. Επίσης, η ενδοοικογενειακή βία να θεωρείται κακούργημα.
    Σωστή η τοποθέτηση δικαστικού επιμελητή. Σωστό το άρθρο.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:05 | Δημήτρης Κόγιας

    Η γονική αποξένωση έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας! Η απόδειξη είναι χρονοβόρα, δύσκολη και δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω για να διορθωθούν τα πράγματα! Οι άνθρωποι χωρίζουν ως σύζυγοι, αλλά όχι ως γονείς! Τα παιδιά έχουν ανάγκη να έχουν στη ζωή τους ενεργούς και τους δύο τους γονείς είτε μέσα στο γάμο είτε αυτός λυθεί! Με ποιο δικαίωμα θα τα φέρουμε στη δύσκολη θέση να διαλέξουν τον ένα γονέα; Βάλτε αυστηρές ποινές στους γονείς που χειραγωγούν τα παιδιά τους! Προστατεύστε το δικαίωμα των παιδιών να έχουν στη ζωή τους και τους δύο γονείς! Και κάτι ακόμη ιδιαιτέρως σοβαρό! Όχι άλλα αποξενωμένα παιδιά! Οι νομοταγείς ΔΕ φοβούνται!

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:34 | Γρηγόρης Κόγιας

    Η γονική αποξένωση έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας! Η απόδειξη είναι χρονοβόρα, δύσκολη και δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω για να διορθωθούν τα πράγματα! Οι άνθρωποι χωρίζουν ως σύζυγοι, αλλά όχι ως γονείς! Τα παιδιά έχουν ανάγκη να έχουν στη ζωή τους ενεργούς και τους δύο τους γονείς είτε μέσα στο γάμο είτε αυτός λυθεί! Με ποιο δικαίωμα θα τα φέρουμε στη δύσκολη θέση να διαλέξουν τον ένα γονέα; Βάλτε αυστηρές ποινές στους γονείς που χειραγωγούν τα παιδιά τους! Προστατεύστε το δικαίωμα των παιδιών να έχουν στη ζωή τους και τους δύο γονείς! Και κάτι ακόμη ιδιαιτέρως σοβαρό! Όχι άλλα αποξενωμένα παιδιά! Οι νομοταγείς ΔΕ φοβούνται!

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:03 | Ευαγγελος Λαμπος

    Κυριε υπουργέ προχωρήστε.Η αμοιβή σας και τα συγχαρητηρια δεν θα είναι από εμάς τους γονείς αλλα από το μέλλον της πατρίδας τα παιδιά μας ,τα παιδιά μας που θα Δούν ποιος είχε δίκιο.Τον αποξένωτη γονιό τον δικαιολογώ εν μέρει γιατι δεν ζει τη στέρηση ούτε του παιδιού για τον άλλο γονιό ούτε του γονιού που δεν διαμένει με το παιδί για το παιδί .πρεπει να μπει ένας έλεγχος σ αυτή την παρωδία ούτως ώστε να μην πηγαίνουμε τρέμοντας να πάρουμε το παιδί μην τυχόν και καταλήξουμε στο τμήμα η να μη μας θέλει το παιδί.Οταν το παιδί είναι μακριά από τη μάνα ομολογεί ότι παρεμποδίζεται αλλα την επόμενη φορά πάλι τα ίδια.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:38 | Μαρια Π.

    Το βελτιστο συμφερον του τεκνου δεν προυποθετει την οικονομικη συμμετοχη διατροφης απο τους γονεις του για τη διαβιωση του?
    Γιατι δεν τιθεται καν συζητηση για τις τοσες παραβιασεις καταβολης διατροφης?
    Να ψηφιστει αμμεσα ομοιως, ποινικη διωξη,φυλακιση και χρηματικη ποινη 10.000 για ΚΑΘΕ παραβιαση καταβολης διατροφης.
    Τιμια πραγματα στα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις και των 2 γονιων.
    Αφου κανετε τοσα για να εξασφαλιστει για ενα παιδι η επικοινωνια του με τον γονεα που δεν διαμενει, ας κανετε και κατι για να εξασφαλιστουν επιτελους τα εξοδα του, προκειμενου να μπορει να εχει ενα σπιτι να ζησει να φαει, πιει ντυθει μελετησει σπουδασει κλπ κλπ κλπ

    Τοσο δευτερευοντα ειναι αυτα αξιοτιμε κ. Υπουργε?

    Τουλαχιστον ντροπιαστικο, και προκλητικα μονοπλευρο αρθρο!

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:41 | Πηνελόπη Διαμαντάκη

    Ο καλός γονέας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την συγκεκριμένη τροποποίηση του άρθρου 950. Ο παραβατικος γονέας, που ασκεί καταχρηστικά την επιμέλεια και παραβιάζει τις αποφάσεις επικοινωνίας, αγχώνεται και δεν επιθυμεί την τροποποίηση του άρθρου 950.
    Η κοινή ανατροφή είναι δικαίωμα του παιδιού και υποχρέωση της πολιτείας να το διασφαλίσει.
    Συμφωνώ απόλυτα με την έκθεση του δικαστικού επιμελητή ως απόδειξη της παρεμπόδισης επικοινωνίας γονέα τέκνου. Θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την τήρηση των αποφάσεων επικοινωνίας.

  • 21 Αυγούστου 2021, 22:10 | Ειρήνη Διαμαντάκη

    Ο καλός γονέας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την συγκεκριμένη τροποποίηση του άρθρου 950. Ο παραβατικος γονέας, που ασκεί καταχρηστικά την επιμέλεια και παραβιάζει τις αποφάσεις επικοινωνίας, αγχώνεται και δεν επιθυμεί την τροποποίηση του άρθρου 950.
    Η κοινή ανατροφή είναι δικαίωμα του παιδιού και υποχρέωση της πολιτείας να το διασφαλίσει.
    Συμφωνώ απόλυτα με την έκθεση του δικαστικού επιμελητή ως απόδειξη της παρεμπόδισης επικοινωνίας γονέα τέκνου. Θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την τήρηση των αποφάσεων επικοινωνίας.