Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:51 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Σας παρακαλούμε σταματήστε αυτό το απαράδεκτο σύμφωνο.
    Στην προσωπική του ζωή ας κάνει ο καθένας ότι θέλει..άλλο να γίνει όμως νόμος του κράτους.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:46 | Χρήστος Καράμπαλης

    Σε όσους στρέφονται εναντίον εκείνων που με βάση την Αγία Γραφή επιχειρηματολογούν κατά του νομοσχεδίου, κατηγορώντας τους για ρατσισμό, μισαλλοδοξία, σκοταδισμό, μεσαιωνισμό και τόσα άλλα και τους απειλούν με ενεργοποίηση άρθρων του διαβόητου “αντιρατσιστικού” νόμου, θα ήθελα να τους παρακαλέσω να μην κρύβονται πίσω από προσωπικές αντεγκλήσεις και αόριστους χαρακτηρισμούς αλλά να πάρουν ξεκάθαρη θέση στα παρακάτω ερωτήματα. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου που καταδικάζει ρητά τέτοιου είδους σχέσεις είναι ρατσιστικό, μισαλλόδοξο, αναχρονιστικό και σκοταδιστικό; Ο Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι που ξεκάθαρα μιλούν κατά της ομοφυλοφιλίας είναι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι; Κηρύττουν μίσος ή αγάπη; Αλήθεια, μήπως εν έτη 2015 σκοπεύετε να πάτε στα δικαστήρια το Ευαγγέλιο και τον Ιησού Χριστό κατηγορώντας τους για ρατσισμό και μισαλλοδοξία με βάση τον “αντιρατσιστικό” νόμο; Τολμήστε το. Γέλιο θα ‘χει (η συμπεριφορά σας). Ή μήπως κλάμα (το κατάντημά σας);;;;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:33 | ΣΟΦΙΑ Π.

    Διατυπώνω τήν ἀντίθεσή μου στό νομοσχέδιο γιά τήν ἐπέκταση τοῦ συμφώνου συμβίωσης καί στά ὁμόφυλα ἄτομα. Ζητῶ ἀπό τό κοινοβούλιο νά σεβασθεῖ τίς ἀθάνατες ψυχές τῶν ἀποκαλουμένων ὁμοφυλοφίλων. Ἡ ἀπόσυρση τοῦ νομοσχεδίου θά ἀποτελέσει τιμή γιά τό κοινοβούλιο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:53 | Παναγιώτης Δαμάσκος

    Επιτέλους ένα ακόμα βήμα προς την ισότητα και την ισονομία. Μπορεί να μην είναι ολοκληρωμένο αλλά είναι μια καλή αρχή.
    Μόνο όταν θα διευρυνθεί ο πολιτικός γάμος και στα ομόφυλα ζευγάρια και όταν θα υπάρξει το δικαίωμα τεκνοθεσίας τότε μόνον μπορούμε να μιλήσουμε για σεβασμό της αξιοπρέπειας και ίση πρόσβαση στα δικαιώματα και τον νόμο.
    Τότε μόνο θα μπορούμε να συλλαβίζουμε τις λέξεις ισότητα και δημοκρατία

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:50 | Σπύρος Στ.

    Την ώρα που διαλύετε την Ελληνική οικογένεια με την υπερφορολόγηση, που έχετε κάνει τα παιδιά τεκμήριο που αντιμετωπίζετε τους τριτεκνους και τους πολύτεκνους με την ίδια λογική με τον άγαμο, ο καημός σας είναι το σύμφωνο συμβίωσης?
    Λύστε πρώτα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα και έχετε χρόνο να θεσμοθετήσετε για την ….αλεπού με την κομμένη ουρά!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:19 | χυμα βασιλικη

    διαφωνω καθετα για αυτο το νομοσχεδιο οχι μονο γιατι προσβαλει αυτο που πιστευω προσωπικα ως ορθοδοξη χριστιανη αλλα γιατι ουσιαστικα προσβαλει καθε [ελευθερο] ανθρωπο.διοτι οπως και να το κανουμε δεν μπορουμε να κανουμε παντα αυτο που θελουμε η μας αρεσει χωρις συνεπειες. φανταζεστε την φυση να κανει οτι της αρεσει ελευθερα χωρις νομους και κανονες? να δω που θα κρυβομασταν

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:40 | Χρήστος Καράμπαλης

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Η σχέση αυτού του είδους μεταξύ ανδρών ή γυναικών δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει κοινωνικό πρότυπο συμβίωσης ανθρώπων. Το γεγονός ότι τέτοιου είδους σχέσεις υπήρχαν και υπάρχουν δεν αποτελεί δικαιολογία για τη νομιμοποίησή τους από το κράτος.
    Η νομιμοποίηση της σχέσης δυο ανθρώπων από το κράτος εκφράζει ταυτόχρονα και την επιθυμία του για το πώς θέλει να ζουν οι πολίτες του αλλά και την αναγνώριση ότι μέσω της συγκεκριμένης σχέσης ωφελείται, προάγεται και ευημερεί η κοινωνία.
    Θεωρώ πως για την περίπτωση της σχέσης μεταξύ ετερόφυλων τα πάντα είναι αυταπόδεικτα.
    Στην περίπτωση όμως των ομόφυλων ζευγαριών τι ακριβώς συμβαίνει; Επιθυμεί αλήθεια το Ελληνικό κράτος να ζουν οι πολίτες του με αυτό τον τρόπο; ‘Η καλύτερα, προβάλει και προωθεί το Ελληνικό κράτος τη σχέση αυτή ως πρότυπο συμβίωσης δίπλα στο κλασικό πρότυπο συμβίωσης άνδρα και γυναίκας; Κι αν ναι για ποιο λόγο το κάνει; Μήπως αναγνωρίζει τα οφέλη που αποκομίζει η κοινωνία από αυτή τη σχέση; Αν τα αναγνωρίζει γιατί δεν μας λέει ποια είναι αυτά τα οφέλη; Πώς ωφελείται η κοινωνία από αυτή τη σχέση; Πώς προάγεται;
    Αν πάλι δεν επιθυμεί την προώθηση αυτής της σχέσης και δεν αναγνωρίζει κάποιο κοινωνικό όφελος από αυτήν τότε γιατί τη νομιμοποιεί; Αν τη νομιμοποιεί μόνο και μόνο ανεχόμενο την ύπαρξή της τότε αλήθεια γιατί δεν νομιμοποιεί και τις σχέσεις των παιδόφιλων, των ζωόφιλων, των νεκρόφιλων κ.α. αφού και αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν;
    Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τις επιπτώσεις που θα έχει το προωθούμενο νομοσχέδιο στην ελληνική κοινωνία και να το αποσύρει.

    Χρήστος Καράμπαλης
    Ηέκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:49 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

    ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΕΙΣ. ΑΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ, ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ, ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΝ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:24 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Ως ενεργός πολίτης αυτού του κράτους έχω το δικαίωμα να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Προσωπικά, διαφωνώ κάθετα με αυτό το νομοσχέδιο. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πράττει όπως θέλει στην ιδιωτική του ζωή. Κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει, εκτός αν βλάψει κάποιον άλλον. Όμως, η προσπάθεια προώθησης και εγκαθίδρυσης τέτοιων προτύπων μόνο καλό δεν προκαλεί. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε (για μερικούς από τη φύση, για άλλους από το Θεό) έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό τη διακρίση μεταξύ γυναικός και ανδρός. Η διάκριση αυτή ωφελεί και επιτρέπει τη δημιουργία οικογενείας. Όταν εισχωρούν σε μία κοινωνία ιδεολογίες και αντιλήψεις που συμφωνούν με το παραπάνω σχέδιο νόμου, τότε ο θεσμός της οικογενείας δέχεται σοβαρό πλήγμα και η κοινωνία αυτή καταλύεται. Ήδη, προπύργια της ελληνικής κοινωνίας έχουν επιτυχώς «αλωθεί». Ο Θεός ξεχάστηκε και η χριστιανική πίστη, συνεκτικό στοιχείο των Ελλήνων επί αιώνες, διαβάλλεται ή και αλλοιώνεται. Ο εθνομηδενισμός γίνεται αποδεκτός από τους Έλληνες ολοένα και περισσότερο. Υπάρχουν άνθρωποι, ακόμη και πτυχιούχοι και διακεκριμένοι, χωρίς παιδεία. Εάν, ο θεσμός της οικογενείας, μία από τις κολώνες της κοινωνίας μας που ήδη βάλλεται μανιωδώς, δεχτεί κι αυτό το πλήγμα, τότε η κοινωνία μας θα καταρρεύσει.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:55 | Χριστίνα

    Παρακαλώ για την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προσβάλλει την ανθρωπινή φύση και αξιοπρέπεια του ατόμου. Ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού. Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:46 | Δήμος Βράνος

    Δεν είμαι φανατικός ορθόδοξος χριστιανός, ούτε ομοφοβικός ή ρατσιστής όπως φοβάμαι είναι πολλοί από τους υπέρμαχους της ψήφισης του εν λόγω άρθρου που ζητούν ακόμα και την μη ανάρτηση σχολίων που αντίκειται στην ψήφιση αυτού. Θεωρώ ότι είναι σεβαστή η προσωπική ζωή του καθενός άσχετα αν συμφωνούν οι τρίτοι ή όχι. Άλλο όμως ο σεβασμός στις σεξουαλικές επιλογές κάποιου και εντελώς άλλο η νομιμοποίηση με κρατική παρέμβαση ομοφυλόφιλης σχέσης που με την σειρά της θα οδηγήσει μαθηματικά στην διεκδίκηση δικαιώματος υιοθεσίας από ομοφυλόφυλα ζευγάρια…Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην ψήφιση του εν λόγω άρθρου και πρέπει να αποσυρθεί και αυτό και το νομοσχέδιο στο σύνολο του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:55 | ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

    Σχόλιο στις 10 Νοεμβρίου 2015, 09:36 | από Ασλανιδου Ανεσία .
    Η πληρέστερη εξήγηση. Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια.
    Επιπλέον
    Για όσους συμφωνούν με το νομοσχέδιο και επικαλούνται χωρίς φόβο Θεού το «Αγαπάτε αλλήλους» και άλλες τέτοιες αγαπολογίες για να υποστηρίξουν τη νοσηρή τους άποψη ότι είναι αρεστοί στην Θεό ικανοποιώντας τα σαρκικά τους πάθη…..
    Να σας θυμίσω ότι ο Χριστός έδινε άφεση αμαρτιών στους μετανοούντες. Δεν έδινε σε όλους!
    Δεν τους έλεγε αφίωνταί σου οι αμαρτίες, συνέχισε να ζείς αμαρτωλά αλλά αντίθετα, μηκέτι αμάρτανε.
    Προσέχετε γιατί βρίσκεστε σε πλάνη μεγάλη.
    Πολλή προσευχή για Θεία φώτιση, μετάνοια και καλήν απολογίαν την επί του φοβερού βήματος του Χριστού αιτησόμεθα……

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:53 | Παναγιώτης Σχίζας

    Γιατί θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε κάτι που αντιβαίνει στην ίδια τη φύση και εξαχρειώνει τον άνθρωπο;
    Τι είδους κοινωνία θέλουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά που αναζητά απεγνωσμένα πρότυπα ζωής;Θέλουμε να τους προβάλουμε ως ινδάλματα ανθρώπους βυθισμένους σε πάθη που αποκτηνώνουν και καταστρέφουν το ανθρώπινο πρόσωπο ,την εικόνα του Θεού, ή μαχητές της ζωής που αγωνίζονται δυναμικά για την ψυχική τους ανάταση και την κοινωνική προαγωγή;
    Δεν έχουμε δικαίωμα να προσυπογράφουμε ένα νόμο που καταβαραθρώνει ηθικά την κοινωνία μας!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:36 | Θέμης Νάσκος

    Διαφωνώ με την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου διότι αντιτίθεται στο νόμο του Θεού, διαστρέφει το θεσμό της οικογένειας και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:34 | ΔΗΜΟΣ

    Διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης και το θεωρω αλλο ενα αισχος μετρο για την διαλυση της οικογενειας .

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:13 | Φώτης

    ΟΧΙ στο απαράδεκτο νομοσχέδιο. Να αποσυρθεί αμέσως.

    Το οφείλουμε στην αξία του ανθρωπίνου προσώπου που τόσο εξευτελίζεται στις μέρες μας.
    Το οφείλουμε, ως γονείς, στον αγώνα που κάνουμε για τα παιδιά μας να ζήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο.

    Ας προβληματιστούμε τουλάχιστο από το παράδειγμα των άλλων χωρών που δυναμίτισαν την οικογένεια με τους απάνθρωπους νόμους που εφάρμοσαν.
    (Ηνωμένες Πολιτείες: εκτελεστές στα σχολεία, Νορβηγία: μακελάρης Μπρέιβικ)

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:15 | Καλογήρου Μερσίνη

    Η Ελλάδα μας ειναι συνδεδεμένη με την Ορθόδοξη πίστη μας, το νεο σύμφωνο συμβίωσης ειναι τραγικά απαράδεκτο για την φύση των ανθρώπων ανεξαρτήτου θρησκείας πόσο μάλλον για την Ελλάδα μας.
    Εχετε αναλογιστεί άραγε γιατί τόσος θυμός, μίσος μεταξύ των ανθρώπων και κυρίως των νέων?
    Δείτε άλλες χώρες της Ευρώπης που έδιωξαν Τον Χριστό μας, πως έχουν γίνει οι άνθρωποι αγρίμια.
    Παρακαλώ εάν έχει μείνει ελάχιστο φιλότιμο στις καρδιές σας μην επιτρέψετε να ψηφιστεί αυτό το αισχρό νομοσχέδιο.
    Καλή μετάνοια !!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:03 | Φωτεινή Κόγκα

    Δηλώνω ΟΧΙ στο σύμφωνο συμβιώσεως γενικά και πολύ περισσότερο μεταξύ ομοφύλων. «…Καί ἐποίησεν ὁ Θεός τόν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτους…»
    Δεν έχουμε εμπάθεια για τους ομοφυλόφιλους, ούτε μίσος γι’ αυτούς. Αντίθετα, έχουμε συμπάθεια και λυπούμαστε για το κατάντημά τους.
    Ο Χριστός σταυρώθηκε στο Γολγοθά και έχυσε το αίμα του και για αυτούς. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να τους φωτίσει ο Χριστός και να βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν την ανωμαλία αυτή της ψυχής τους.
    Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δώσατε να εκφράσω τη γνώμη μου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:45 | Κανελλοπούλου Ε.

    Διαφωνώ κάθετα με το σύμφωνο συμβίωσης.Ζητώ να αποσυρθεί από την ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:51 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:12 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΗΡΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:48 | Μαρια Π.

    Είναι απαράδεκτο να συζητάμε για ένα τέτοιο νομοσχέδιο ενώ η χώρα μας έχει πολλά σοβαρότερα και αμεσότερα προβλήματα. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:33 | NIKODHMOS

    Εκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου στο νομοσχέδιο.Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή. Μπορεί κάποιου να του αρέσει να πίνει νερό από τη μύτη και να το απολαμβάνει. Δικαίωμά του, αλλά ο ανθρώπινος οργανισμός είναι φτιαγμένος να πίνει νερό από το στόμα. Το παράλογο δεν θεσμοθετείται με νόμους.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:34 | Γεωργία Καλύβα

    Είμαι αντίθετη με την ψήφιση του νομοσχεδίου, γιατί έρχεται σε αντίθεση με τη φύση, τη λογική και τη θρησκεία μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 09:16 | Μαρινος

    Διαφωνώ τελείως με το σχέδιο νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ο, τι θέλει στην προσωπική του ζωή, αλλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν είναι αναρίθμητα (παιδιά κλπ).

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:47 | Χρηστος

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:19 | Απόστολος

    Στην αποκάλυψη του Ιωάννη, ο Θεός λέει ότι σε εκείνον που θα νικήσει στον αγώνα κατά της αμαρτίας, θα δώσω σε αυτόν να φάει από το ξύλο της ζωής.( Αποκ., Κεφ. Β’, Στίχ. 7) Η νίκη αυτή κατά της αμαρτίας γίνεται μονάχα δια της πίστεως στον Ιησού Χριστό και της νέκρωσης των παθών μας. Η ομοφυλοφιλία, όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην Προς Ρωμαίους επιστολή (Προς Ρωμαίους, Κεφ Α’, Στιχ. 24-32), είναι ένα πάθος που έρχεται σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού, κάτι παρά φύσιν, που μας εμποδίζει να ενωθούμε με Εκείνον και να απολαύσουμε την Αιώνια Βασιλεία μαζί Του. Η νίκη επί αυτού του πάθους, όπως και για άλλα πάθη, επιτυγχάνεται με τη νέκρωσή του, ζητώντας βοήθεια από τον Κύριο και με συνεχή αγώνα. Και ο μεγάλος αυτός αγώνας, φέρει ως καρπό στεφάνι μεγαλύτερο από τον αγώνα εναντίον άλλων παθών. Έτσι γινόμαστε πραγματικά φίλοι του Θεού, αδελφοί του και τη ζωή μας την γεμίζουν οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος, όπως η ειρήνη, η χαρά, η εν Χριστώ αγάπη, η χρηστότητα, η πραότητα, η εγκράτεια. (Προς Γαλάτας, Κεφ’ Ε, Στιχ. 22-23) Και εν τέλει αυτό είναι το σημαντικό, στο τέλος της μικρής, επίγειας ζωής μας να μπορέσουμε να δούμε το πρόσωπο του Δημιουργού μας και να ζήσουμε μαζί του αιώνια. Επειδή λοιπόν με το εν λόγω νομοσχέδιο, αφενός ερχόμαστε σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού και αφετέρου στερούμε ως πολιτεία από τους αδελφούς μας τη δυνατότητα συνειδητοποίησης της αμαρτίας τους, τη χαρά του αγώνος έναντι των παθών και την προοπτική τους προς τη σωτηρία, δηλώνω αντίθετος στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και ζητώ την άμεση απόσυρσή του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:39 | Ανανίας Ξ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα και εκφράζω την ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ μου.
    ΑΠΑΙΤΩ την άμεση απόσυρση του.
    ΠΡΟΚΑΛΩ τις εταιρίες δημοσκοπήσεων να κάνουν μια δημοσκόπηση επ αυτου κι ας δούμε τι πραγματικά θέλει ο λαός.
    Είμαι σίγουρος ότι θα το καταδικάσει συντριπτικά!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:27 | Κιουση Θάλεια

    Να καταργηθεί το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα (ασέλγεια παρά φύση κλπ). Δεν μπορεί να διατηρούμε νόμο που χαρακτηρίζει ως ασέλγεια σχέσεις που ρυθμίζει το νέο Σύμφωνο. ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να καταργηθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:34 | Ε. Γούναρη

    Παράλογο και αν-ελληνικό και ανορθόδοξο μια Βουλή Ελλήνων να νομοθετεί και μάλιστα, όπως λέγεται, με έξωθεν πιέσεις ένα θεσμό, προοδοποιώντας την άρνηση της ζωής και τη συνέχειά της. Σεβαστή η ελευθερία των όποιων, αλλά αναγκαία η διάσωση και περιφρούρηση του ανθρωπίνου όντος και της ανθρώπινης κοινωνίας στον θείο δημιουργικό θεσμό της οικογένειας. Άλλωστε πρόοδος δεν είναι η μετάβαση από το κατά φύση στο παρά φύση και μάλιστα χωρίς αιδώ και χωρίς λύπη.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:24 | ΤΑΚΗΣ

    ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!!! ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ! ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:11 | ΛΥΔΙΑ Α

    Ο Θεός μέσω της γεννήσεως του Ιησού Χριστού κατέβηκε στη γη για να μας σώσει από την αμαρτία. Η Χριστιανή Ορθοδοξη εκκλησία μόνο αγάπη και αλληλεγγύη μας διδάσκει. Ολοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι απέναντι του χωρις να διαχωρίζει εθνικότητες,χρώμα, φύλο. Αν ανατρέξουμε στο Ιερό Ευαγγέλιο θα βρούμε όλες τις απαντήσεις που απασχολούν κάθε άνθρωπο.Οι ημέρες που διανύουμε είναι ημέρες της «Αποκάλυψης» και γιαυτό εμείς οι Χριστιανοί πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί απο ποτέ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:51 | ΕΛΕΝΗ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:17 | Τζαμουράνης Δημήτρης

    Θέλω να επισημάνω τούτο: ο θεσμός της οικογένειας μπορεί να προστατεύεται και να προάγεται ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤ. Με κανέναν τρόπο μία αξία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και σαν πρόσχημα για το ξερίζωμα άλλων αξιών. Τα ΛΟΑΤ δικαιώματα δεν είναι έκπτωση, αλλά είναι ΚΑΤΙΣΧΥΣΗ ΑΞΙΩΝ! Απόδειξη, ότι όπου αυτά έχουν καλώς, έχει καλώς συνολικά το κράτος δικαίου. Μπορείτε να βρείτε μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:40 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΙΛΟΦΥΛΩΝ! ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:57 | Κώστας

    Πρόκειται περί απαράδεκτου Νομοσχεδίου που δε συνάδει με την Ελληνική κουλτούρα και θα ‘πρεπε να ντρέπεστε μόνο και μόνο που το συζητάτε.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:27 | Β. Ηρειώτου

    Δηλώνω την πλήρη αντίθεσή μου σε ένα νομοσχέδιο πού τορπιλίζει τα θεμέλια της κοινωνίας και αποτελεί προσβολή για τον ιερό θεσμό της οικογένειας. Αναρωτιέμαι ποιό μπορεί να είναι το αύριο μιας κοινωνίας πού κάνει θεσμό της τη διαφθορά;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:57 | Νίκος

    Διαφωνώ Κατηγορηματικά!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:49 | Νίκος

    Διαφωνώ κατηγορηματικά!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:57 | ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ

    ..από την μία πλευρά διαφωνώ κάθετα με Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί είναι ενάντια στην φύση μας, ενάντια στα ήθη μας, ενάντια στον θεσμό της ελληνικής πατροπαράδοτης οικογένειας.Τα παιδιά θέλουνε πατέρα και μητέρα……από την άλλη όμως είμαι και χριστιανή ορθόδοξη, και αγαπάω όλους τους ανθρώπους….θα πρέπει να τους δεχτώ όπως είναι………αλλά μήπως και αυτή η νέα τάξη πραγμάτων κάνει κακό στην ευρύτερη κοινωνία;…μήπως τελικά θα έχουμε συνέπειες όλοι από την νομιμοποίηση της ακολασίας, …αλλά είναι ακολασία ή είναι αρρώστια τελικά;..μια μορφή αναπηρίας;; γιατί αν δεν είναι αρρώστια και τελικά είναι επιλογή, τότε είναι και αμαρτία…..δεν ξέρω…..δεν μπορώ να αποφασίσω……….εύχομαι μόνο , να μας φωτίσει η Παναγία μας, όλους γιατί δεν είμαστε σε σωστό δρόμο…..

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:25 | Αθανάσιος

    Κατ᾿ αρχήν ο καθένας έχει δικαίωμα να ζήσει όπως θέλει. Η αναγνώριση όμως του ομόφυλου ζευγαριού ως ισότιμου με το κλασικό, το ανδρόγυνο, αδικεί τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους, αλλά και αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην κοινωνία και την οικογένεια. Συγκεκριμένα:
    1. Το νομοσχέδιο αυτό είναι αντίθετο στο νόμο του Θεού. Προσβάλλει σημαντική μερίδα των Ελλήνων πολιτών, που είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Εξάλλου δικαιώνεται έτσι αυτός ο τρόπος ζωής και δεν βοηθούνται αυτοί οι άνθρωποι, αν θέλουν, να συναισθανθούν την αμαρτία τους και να μετανοήσουν. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η εμμονή μας στο νόμο του Θεού δεν συνεπάγεται μισαλλόδοξη και επιθετική στάση απέναντί τους, αλλά μάλλον συνιστά υπεράσπιση του δικαιώματος των ομοφυλόφιλων στον αγιασμό και την διά Χριστού σωτηρία. Μέσα στην Εκκλησία μπορούμε όλοι με τη χάρη του Θεού να νικήσουμε τα πάθη μας, να ζήσουμε τον Θεό και να κερδίσουμε την αιωνιότητα.
    2. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο συντελεί στην αποσύνθεση της κοινωνίας, διότι συμβάλλει στην απάμβλυνση του ηθικού αισθητηρίου της και ανοίγει τον δρόμο για τη θεσμική κατοχύρωση, σε βάθος χρόνου, συμπεριφορών που σήμερα θεωρούνται διαστροφικές και αξιόποινες.
    3. Πλήττεται καίρια και εκφυλίζεται ο θεσμός της οικογένειας. Το καθένα από τα δύο φύλα έχει τα δικά του σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα. Μέσα στην οικογένεια ο άνδρας και η γυναίκα αλληλοσυμπληρώνονται. Και φυσικός καρπός της αγάπης τους είναι τα παιδιά, απέναντι στα οποία μπορούν να ασκήσουν το ρόλο του πατέρα και της μητέρας αντίστοιχα με τα εφόδια που τους δίνει ο φύλο τους. Όλα αυτά απουσιάζουν παντελώς από το ομόφυλο ζευγάρι.
    4. Από ιατρική άποψη, από όσο γνωρίζω, δεν έχει αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι αυτός ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι παθολογικός ούτε ότι δεν είναι. Συνεπώς η προώθηση ενός τέτοιου νομοσχεδίου είναι τουλάχιστον βεβιασμένη.
    5. Ο τρόπος με τον οποίο προωθείται και προβάλλεται το όλο θέμα προκαλεί απορία και επιφύλαξη: πολυδιαφημιζόμενες εκδηλώσεις υπέρ των ομοφυλοφίλων σε παγκόσμιο επίπεδο, χρηματοδότηση από πολυεθνικές εταιρείες, υποστήριξη από πρεσβείες ισχυρών κρατών. Αυτό δεν είναι το ήθος της αλήθειας και της δημοκρατίας. Δημιουργούνται υποψίες ότι υπηρετούνται σκοπιμότητες παγκόσμιων κέντρων διακυβερνήσεως. Μια αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:42 | Νεκταριος Μηνας

    Τασσόμαστε κατα του νομου και για το συμφωνο συμβιωσης και για την επεκταση στα ομοφυλα ζευγαρια!Διαφωνουμε με την καταστροφη και την καταργηση της παραδοσιακης οικογενειας και των αρχων που οριζουν την ελληνικη παραδοση και την ορθοδοξια!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:29 | Μαρία

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και ζητώ την απόσυρση του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:57 | Theodora

    Δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και ζητώ την απόσυρση τουυυ.Δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί μια επιλογή που είναι παρά φύσιν..

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:05 | Κύνθια Πανίτσα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο αυτό που προσβάλλει τον ιερό θεσμό του γάμου και νομιμοποιεί τη διαστροφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από υγιείς οικογένειες και απαιτούμε η Ελληνική Βουλή να προασπίζεται το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε μια κοινωνία σύμφωνη με τους φυσικούς και ηθικούς νόμους.
    Εκπαιδευτικός

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:04 | ΖΑΡΑΦΙΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΔΟΥ

    Ἀπαράδεκτη ἡ κατ’οὐσίαν ἀναγνώριση «γάμου σέ LGBT πρόσωπα.

    ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΒΡΗ ΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ. ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΥΣΙΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΕΒΛΗς ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ…

    Οἱ καταστροφικές συνέπειες θά φαίνονται ὃλο καί περισσότερο στό μέλλον. Ἑσεῖς φέρνετε ἓναν «θάνατο» στίς ψυχές καί στην κοινωνία, μέ μελλοντική ἡμερομηνία ἐφαρμογῆς….

    Ἀλλοίμονο!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:00 | ELISAVET MERKOURI

    Ἀπαράδεκτη ἡ κατ’οὐσίαν ἀναγνώριση «γάμου σέ LGBT πρόσωπα.

    Δέν εἶναι ἀπαράδεκτα τά πρόσωπα, ἀλλά ἡ θεσμοθέτηση καί ἀναγνώριση ἀπό την πολιτεία τοῦ γάμου (κατ’ οὐσίαν) μεταξύ ἀνθρώπων τοῦ ἰδίου φύλου ἀλλά καί διεμφυλικῶν μέ ὁποιοδήποτε συνδυασμό.

    Εἶναι τραγικό αὐτό πού ἐπιχειρεῖτε σήμερα.

    Περιφρονεῖται καί ἀγνοεῖται ἡ παράδοση, ἡ φυσιολογία, ὁ νόμος τοῦ Θεοῦ, ἡ ψυχολογική καί σωματική ὑγεία τῶν παιδιῶν, ἡ δομή καί λειτουργία τῆς κοινωνίας, χάριν τῆς στρεβλῆς ἀποθέωσης ἐκείνων τῶν «δικαιωμάτων» πού καταστρέφουν πρόσωπα, σχέσεις καί την κοινωνία.

    Ἀλλοίμονο!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:19 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ

    Ἀπαράδεκτη ἡ κατ’οὐσίαν ἀναγνώριση «γάμου σέ LGBT πρόσωπα.

    Περιφρονεῖται καί ἀγνοεῖται ἡ παράδοση, ἡ φυσιολογία, ὁ νόμος τοῦ Θεοῦ, ἡ ψυχολογική καί σωματική ὑγεία τῶν παιδιῶν, ἡ δομή καί λειτουργία τῆς κοινωνίας, χάριν τῆς στρεβλῆς ἀποθέωσης ἐκείνων τῶν «δικαιωμάτων» πού καταστρέφουν πρόσωπα, σχέσεις καί την κοινωνία.Οἱ καταστροφικές συνέπειες θά φαίνονται ὃλο καί περισσότερο στό μέλλον. Ἑσεῖς φέρνετε ἓναν «θάνατο» στίς ψυχές καί στην κοινωνία, μέ μελλοντική ἡμερομηνία ἐφαρμογῆς….
    Ἀλλοίμονο!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:48 | Μαρία

    ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ ΜΗΝ ψηφίζεται αντίθετα του ΧΡΙΣΤΟΥ. Μην κάνετε την Χώρα μας ίδια και όμοια με την άθεη Ευρώπη. Το τίμημα θα είναι βαρύ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:10 | ‘Αστέριος Χατζηνικολάου

    Παρακαλοῦμε σκεφθεῖτε το παρελθόν μας καίτό μέλλον μας. Σκεφθεῖτε τίς παραδόσεις μας, το χρέος ἀπέναντι στα παιδιά μας, στίς γενιές πού ἔρχονται, τήν πορεία μας μέσα στην ἱστορία. Ὑπάρχουν ἀρχές και ἀξίες πού δεν μπορούμε να ἀγνοοῦμε. Ὑπάρχουν νόμοι πού ἡ παράβασή τους πληρώνεται ἀκριβά. Ὄχι μόνον οἱ νόμοι τοῦ Θεοῦ, ἀλλά καί οἱ νόμοι τῆς φύσεως. Μη προχωρείτε σ’ ὅ,τι ζητάει ἐπίμονα ἡ χρεωκοπημένη Εὐρώπη. Ένεργεῖστε μέ σεβασμό στον ἄνθρωπο καί ἀποσύρετε το νομοσχέδιο πού καταρρακώνει την τιμή καί τήν ἀξοπρέπειά του.