Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:18 | Ευαγγελία

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών γιατί αντιτάσσεται στην ίδια τη φύση και καταρρακώνει την ισορροπία της οικογένειας.Ποιο δικαίωμα μπορούν να έχουν τα παιδιά που θα μεγαλώσουν πιθανόν σε μια τέτοια οικογένεια;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:29 | Αλεξάνδρα

    Απαράδεκτη η ψήφιση της επέκτασης του Συμφώνου Συμβίωσης στους ομοφυλόφιλους.Κάτι τέτοιο θα πλήξει βαθύτατα τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας…

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:14 | prsk

    Να καταργηθεί το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα (ασέλγεια παρά φύση κλπ). Δεν μπορεί να διατηρούμε νόμο που χαρακτηρίζει ως ασέλγεια σχέσεις που ρυθμίζει το νέο Σύμφωνο. ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να καταργηθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:24 | Θανάσης

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και ζητώ την απόσυρσή του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:59 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΛΗΣΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

    ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 9.11.2015 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

  • Η Ελλάδα απορρίπτει όλα τα σαθρά και δαιμονικά καινοτόμα του παγκόσμιου συστήματος.

    ΟΧΙ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:49 | ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π.

    Οχι δεν συμφωνώ κάθετα.Ο Χριστός μας λέει ότι όταν υπηρετούμε τα πάθη μας και δεν τα πολεμάμε θα μας κάνουν δούλους.Η κοινωνία υποκριτικά ενώ βαδίζει κάποιος προς τον γκρεμό του λέει καλά πας συνέχισε,εγώ σε νιάζομαι.Έρχεται όμως ο θάνατος σαν κλέπτης εν νυκτί και μας θερίζει.Τότε θα ανοίξουν τα μάτια της ψυχής του καθενός και θα είναι μόνος. Τι γίνεται τότε »παλικάρια»

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:00 | Γεωργία Π.

    Ζητώ να αποσυρθεί το απαίσχυντο νομοσχέδιο. Σε έναν τόπο αγιασμένο σαν την Ελλάδα είναι πολύ θλιβερό να συζητάμε για τη θέσπιση τέτοιων νόμων. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:10 | Αναστάσιος

    Σε όλες τις ξένες γλώσσες μαθαίνουμε πρώτα το

    Καλημέρα, Γεια σου, μαμά, μπαμπάς!
    Και όχι γονέας Α, γονέας Β. Ή γονέας ένας, γονέας 2,
    μέρος του συμφώνου Α, …

    Πώς θα φωνάζει το παιδί τη μητέρα του; Εε, έναααααα!!!
    Εεεε, δύοοοοοοο! Και ποιος άντρας θα κάτσει να τον
    φωνάζει το παιδί του «Μαμάαααα». έλεοςςςς ……..

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:52 | ΓΙΩΡΓΟΣ gven

    Το σύμφωνο συμβίωσης,βόμβα εις βάρος της Ελληνικής ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.Η Ελλάδα που έδωσε τα φώτα της προόδου σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη,στις Επιστήμες,στον Πολιτισμό,στην Ελευθερία των ΑΝΘΡΩΠΩΝ, στη Δικαιοσύνη, στην ΓΝΩΣΗ και στην ΠΑΙΔΕΙΑ.Ήδη καλείται δυστυχώς, με το Σύμφωνο Συμβίωσης,να γίνει τώρα Μιμητής και ουραγός των Ευρωπαϊκών Κρατών που έχουν βυθιστεί στον βόθρο της Σοδομοποιημένης Ενωμένης Ευρώπης.Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ο Πρόλογος και η εισαγωγή επιβολής Νομοθετημάτων όπως, όχι μόνο του Πολιτικού αλλά και του Θρησκευτικού Γάμου Ομοφύλων ζευγαριών.Δηλαδή είναι βόμβα στο Οικοδόμημα της Ελληνικής Οικογένειας έτοιμη να εκραγεί.
    – Το Σύνταγμα της Ελλάδος με τα άρθρα 3 και 21 προστατεύει την Ελληνική Οικογένεια και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας την Ευλογεί.
    – Η Ιερά Σύνοδος έχει τον πρώτο λόγο στις νόμιμες αντιδράσεις για την ΜΗ ψήφιση τέτοιων ,Νόμων και ξένων προς τον Ελληνικό Λαό Νομοθετημάτων όπως το Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλα παρόμοια, Έπονται στις αντιδράσεις οι Ορθόδοξοι Βουλευτές,η Ακαδημία Αθηνών και άμεσα και δραστήρια ο Ελληνικός Λαός.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:03 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

    Στους συνανθρώπους μας που δυστυχώς έχουν ενταχθεί, για τον α’ ή β’ λόγο, στη «μειονότητα» περι των δικαιωμάτων της οποίας ο λόγος, θέλω να υπενθυμίσω τα εξής:
    1. Δεν έχουμε εναντίον τους τίποτα απολύτως, αλλά αντίθετα επιθυμούμε την υγεία, τη χαρά την πρόοδό και τη ΣΩΤΗΡΙΑ τους, όπως αυτά ευχόμαστε για όλους τους συνανθρώπους μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ, ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    2. Ο Θεός μάς δέχεται όλους στην αγκαλιά Του, φθάνει να θέλουμε κι εμείς να μπούμε σ’ αυτήν. Αν το θελήσουμε, μας έχει παράσχει ΔΩΡΕΑΝ το μυστήριο της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, στο οποίο αν πλησιάσουμε μπορούμε να λάβουμε την ΑΦΕΣΗ για οποιοδήποτε σφάλμα-αμάρτημά μας, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό. Αυτό σας το έχει πει κανείς από εκείνους που σας χτυπούν στον ώμο «φιλικά» και ενθαρρυντικά; Δεν τους νοιάζει, δεν το πιστεύουν, πιστεύουν κι αυτοί ότι δεν τους αφορά. Οι αμαρτίες μας μοιάζουν με μια σταγόνα νερού μπροστά στον ωκεανό της συγχώρησης του Θεού Πατέρα. Η αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία μας περιμένει όλους!

    Στους δε, «δήθεν» υποστηρικτές των «δήθεν» δικαιωμάτων αυτών, οι οποίοι μιλούν εκ του ασφαλούς (διότι π.χ. δεν είχαν ποτέ τέτοιες επιδόσεις, έχουν κάνει ενδεχομένως τις οικογένειές τους με συμβατικό γάμο, έχουν κάνει τα παιδιά τους και ενδόμυχα παραδέχονται ότι δεν θα ήθελαν αυτά να γίνουν ομοφυλόφιλοι αλλά θεωρούν δικαίωμα «των άλλων» την ομοφυλοφιλία και την κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβίωση) και απλά θέλουν να φανούν φιλελεύθεροι και «προοδευτικοί», συστήνω να είναι πιο ειλικρινείς. Θέλει, βλέπετε, και αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ας μην κάνουμε κήρυγμα περί αγάπης, όταν η απόδειξη αυτής της αγάπης δεν κουράζει, δεν αποστραγγίζει εμάς αλλά κάποιους άλλους, όταν οποιοδήποτε τίμημα δε θα ζητηθεί από εμάς τους ίδιους. Επίσης, η αγάπη αφορά όλους. Μη γελιέστε ότι έχετε «αγάπη» όταν συμπαθείτε και ίσως κουράζεστε για τους ευπαθείς, τα μέλη «μειονοτήτων» κλπ αλλά αντιπαθείτε το γείτονα ή το συγγενή σας. Αυτό μοιάζει με κήρυγμα κάποιου που δεν έχει το κατάλληλο υπόβαθρο για να γίνει κήρυκας. Ας μην κάνουμε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Αν αγαπάτε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να κουραστείτε για να τους επαναφέρετε κι όχι να τους αφήσετε στο λάθος δρόμο που οδηγεί στην απώλειά τους!

    Ας ευχηθούμε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να μην αποστραφεί το άγιο πρόσωπό Του από τον τόπο και το λαό μας, να μας συγχωρήσει τα σφάλματα και να μας ευλογήσει, διότι χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:37 | Πέτρος

    Θα ήθελα να αναφέρω εν τέλει κάποια πράγματα, μιας που η διαβούλευση κλείνει σε λίγες ώρες.

    Πρώτων, δεν μου άρεσε που από τη μία οι διάφορες θρησκευτικές σελίδες και blogs του διαδικτύου, αλλά και (πάλι) θρησκευτικές οργανώσεις νομών, οργανώθηκαν ώστε να γεμίσει η διαβούλευση αρνητικά σχόλια που στην πλειοψηφία τους προβάλλουν μια θεοκρατική κοινωνία. Αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση στο Google θα δει δεκάδες αποτελέσματα, που αφορούν αυτή την οργάνωση. Και το από την άλλη που οι ομοφυλόφιλοι (που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) και οι υπέρ, δεν οργανώθηκαν αντιστοίχως (ίσως αυτό βέβαια έχει να κάνει ότι δεν το έχουν τόσο εμμονή το θέμα).

    Σεβαστή η άποψη του καθενός, ωστόσο το συμβάν έπρεπε να αναφερθεί καθώς το συμπέρασμα είναι ότι το δείγμα των απόψεων δεν είναι αντιπροσωπευτικό, και καλώ τους βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Άλλωστε θέλετε τώρα, θέλετε σε 5 χρόνια, το νομοσχέδιο θα περάσει.

    Παρακάτω, μερικές διευκρινήσεις με αφορμή κάποια από τα επιχειρήματα των κατά:

    *Οι υπέρ (ομοφυλόφιλοι και μη), δεν φανταζόμαστε μια κοινωνία που θα είναι όλοι ομοφυλόφιλοι. Θέλουμε μια κοινωνία όπου ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι καθώς και τα παιδιά τους, θα είναι ελεύθεροι να εκφράζονται και θα υπάρχει αλληλοσεβασμός. Αυτόν τον ισοπεδωτικό συλλογισμό «ή όλοι έτσι ή όλοι αλλιώς», ή το ότι οι ετεροφυλόφιλοι θα εκδιωχθούν από τους όμο, δε μπορώ να τον καταλάβω. Ίσως έχει να κάνει με την δική σας κοσμοθεωρία, που μόνο τον σεβασμό στην διαφορετικότητα δεν προωθεί.

    *Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε παραφιλία ούτε ψυχολογικό πρόβλημα ούτε ψυχικό νόσημα. Για αυτό έχει καταλήξει η επιστήμη, εδώ και κάποιες δεκαετίες. Αυτό δεν είναι θέμα ούτε προσωπικής οπτικής του καθενός (επιστήμονα και μη), ούτε της προσωπικής του αισθητικής. Το ότι κάποιοι μεγάλωσαν Χριστιανικά, σύμφωνα με την Παυλική διδασκαλία, περικυκλωμένοι από απόψεις και πράξεις μίσους προς τους ομοφυλόφιλους και με μηδαμινή ενημέρωση (καθώς ο μέσος άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται ούτε ψάχνει για θέματα που δεν τον αφορούν άμεσα), δεν σας δίνει το δικαίωμα να ορίσετε εσείς τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Αυτό είναι αρμοδιότητα της επιστήμης (ούτε καν της θρησκείας).

    *Λανθασμένα κάποιοι εμπλέκουν παιδοφιλία μέχρι και κτηνοβασία, στο συγκεκριμένο θέμα. Καταρχήν θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δικαίωμα στο γάμο ή στο σύμφωνο συμβίωσης έχουν τα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα (ψάξτε στο Google τι σημαίνει αυτό) καθώς και να υπάρχει συναίνεση. Ένα παιδί ή ένα ζώο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Αφήστε που τα προαναφερθέντα εντάσσονται στη σφαίρα της ψυχικής πάθησης, σύμφωνα με την επιστήμη. Οπότε λυπάμαι, παράλογο το επιχείρημα.

    *Ο θεσμός της οικογένειας δεν πλήττεται ούτε θα καταργηθεί με ένα σύμφωνο συμβίωσης που αφορά την ιδιωτική σφαίρα δύο προσώπων. Ο θεσμός κατάντησε και θα καταντήσει όπως καταντήσει από λάθη των ετεροφυλόφιλων που είναι και οι περισσότεροι. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πάμε να μπλέξουμε και τους ομοφυλόφιλους σε μια Τελική κατάντια του θεσμού – για όλα τα κακά πια θα φταίνε οι ομοφυλόφιλοι;

    *Είναι κρίμα να θυμάται κανείς ότι είναι Χριστιανός, όταν είναι να κατηγορήσει τον διπλανό του για αμάρτημα και όχι να συλλογιστεί λίγο πού ο ίδιος κάνει λάθος. Είδατε ποτέ τις προαναφερθέντες θρησκευτικές ιστοσελίδες (που προώθησαν το γέμισμα της διαβούλευσης με σχετικά σχόλια), να κάνουν κάποιο ανάλογο κήρυγμα κατά της βίας που δέχονται τα ΛΟΑΤ άτομα; Είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιας βίας (ψυχολογικής/λεκτικής ή και σωματικής), είτε στο χώρο εργασίας μας είτε στο σχολικό περιβάλλον. Δεν είναι κάτι σπάνιο, κι όμως ελάχιστοι βρίσκονται να τους υπερασπιστούν. Κρίμα που ΕΣΤΩ το «δεν κατηγορούμε τον αμαρτωλό, αλλά την αμαρτία» (σύμφωνα με τον Χριστιανισμό), είναι κάτι που ο μέσος Χριστιανός δεν μπορεί να το εφαρμόσει, αλλά μόνο οι πολύ ψαγμένοι. Τουλάχιστον θα περιοριζόταν ένα μέρος της βίας.

    *Τέλος θα ήθελα να σας προτείνω την ταινία Prayers for Bobby (βασισμένη σε αληθινή ιστορία), που αναφέρεται ακριβώς σε αυτό: μια έντονα Χριστιανή μητέρα δεν δέχεται την ομοφυλοφιλία του γιου της, με αποτέλεσμα να του δημιουργεί συνεχώς ψυχολογική πίεση και που καταλήγει όλο αυτό.

    *ΝΑΙ, λοιπόν στο νομοσχέδιο!

    Αυτά!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:35 | Ευαγγελία

    Απαράδεκτη παραβίαση ηθικών αλλά και φυσικών νόμων. Γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί μια ψυχική νόσος ως κάτι φυσιολογικό. Η ίδια η ανατομία διαψεύδει τα περί ιδιαιτέρων προτιμήσεων ή επιλογών. Τα παιδιά μιας τέτοιας συμβίωσης ποιο δικαίωμα επιλογής θα έχουν μέχρι να ενηλικιωθούν;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:46 | Κική

    Να καταργηθεί τώρα η απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 347 του ΠΚ, που ορίζει υψηλότερο όριο συναίνεσης για σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ομοφυλόφιλων ανδρών σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους.

    Δεν μπορεί σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να θεωρείται από το νόμο ασελγής η σχέση, που αυτό το ίδιο το Σύμφωνο έρχεται να ρυθμίσει.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:18 | Αθανάσιος ΑΔΑΜ

    Το σχόλιο που υπέβαλα χθές 19 Νοε 2015 και ώρα 17:35 δεν φαίνεται να έχει εγκριθεί ακόμη απο τον διαχειριστή και έτσι δεν έχει αναρτηθεί. Ούτε υβριστικό είναι, ούτε προσβλητικό. Είναι ήπιων τόνων και δεν νομίζω ότι κάποιος με κοινό νού και λογική θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει απρεπές. Γιατί όμως δεν έχει αναρτηθεί;;;;;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:43 | Δημήτριος Χατζηνικολάου

    Διάβασα πολλά σχόλια. Από αυτά, προκύπτει αβιάστως το συμπέρασμα ότι όσοι τάσσονται κατά του ν/σ είναι παραδοσιακοί άνθρωποι που αγαπούν Χριστό και Ελλάδα. Όσοι είναι υπέρ του ν/σ, επικαλούμενοι δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι ούτε Χριστιανοί ούτε Έλληνες, εφόσον θέλουν να νομοθετήσουν εναντίον του λόγου του Θεού και εναντίον της συνέχειας του Ελληνικού Έθνους. Όποιος πιστεύει στον Χριστό δεν είναι δυνατόν να έχει διαφορετική άποψη από Αυτόν, διότι αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν πιστεύει. Και όποιος αγαπά την Ελλάδα δεν θέλει να βάλει νάρκες στα θεμέλιά της. Ωστόσο, πέραν της θρησκευτικής και εθνικής διαστάσεως του θέματος, υπάρχει και η ίδια η φύση, που μας βροντοφωνάζει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητο πάθος του σώματος και της ψυχής. Και ναι μεν οφείλουμε σεβασμό προς το δικαίωμα και την ελευθερία όσων κάνουν την επιλογή να είναι ομοφυλόφιλοι, εντούτοις δεν έχουμε κανένα απολύτως δικαίωμα, αν δεν θέλουμε να κακουργήσουμε εις βάρος των μελλοντικών γενεών, να θεσμοθετήσουμε και να παρουσιάσουμε αυτά τα φοβερά πάθη ως δήθεν φυσιολογικό τρόπο ζωής. Αν το κάνουμε, θ’ αποδείξουμε ότι η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ μας είναι απείρου μεγέθους.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:17 | Ελένη-Μαρία Ζώτα

    Κύριε Υπουργέ,
    Με όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και πρόσφατα με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, μου ήρθαν στο νου οι παρακάτω ρήσεις -προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού:
    »Όσο ο κόσμος ξεφεύγει από το Θεό, τόσο θα περάσει πολλά κακά».
    »Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα στον τόπο μας».
    «Τό κακό θά σάς έρθη από τούς διαβασμένους»
    Θα αναφερθώ σε δύο σημεία όσο αφορά το σύνολο των υπέρ του Νομοσχεδίου σχολίων:
    α) Αγάπη δεν είναι να υποθάλπεις και να επιβραβεύεις τα πάθη, αλλά να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου να τα θεραπεύσει οδηγώντας τον στο πραγματικό ιατρείο και θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων που είναι η ορθόδοξη εκκλησία, όπου η συναίσθηση των αμαρτημάτων, η μετάνοια, η εξομολόγηση, η μυστηριακή ζωή και ο καθημερινός πνευματικός αγώνας αποκαθιστούν την πνευματική υγεία της ψυχής, αναμορφώνουν ψυχικά τον άνθρωπο και τον μεταμορφώνουν σε καινή κτίση.
    Το παρόν νομοσχεδιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, οντολογία και φυσιολογία.
    Το κακό δυστυχώς εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.Τ ί άλλο θα δουμε στη συνέχεια;
    β)Η Ευρώπη και γενικότερα η Δύση »χρυσώνει» το σκοταδισμό της και τον παρουσιάζει ως πολιτισμό, δικαιώματα και ελευθερία. Εμείς δυστυχώς τα αποδεχόμαστε αμαχητί, αδιαφορώντας για την πορεία αυτού του λαού που είναι βασισμένη στους λόγους του Ευαγγελίου και στην Ορθόδοξη παράδοση . Για τους υπέρμαχους δε της Ευρώπης και των θεσμών της, παραπέμπω στο κείμενο του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς μέ τίτλο ΄΄Οἱ Εὐρωπαῖοι διώχνουν τόν Χριστό μέ κάθε τρόπο».
    Σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι που το κράτος μπορεί να προστατεύσει κάποια (κυρίως οικονομικά, κληρονομικά) δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, χωρίς να πλήττεται ο θεσμός της ελληνικής οικογενείας (θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους), ο οποίος κατοχυρώνεται συνταγματικά, καθώς και ο γάμος και η μητρότητα τα οποία επίσης τελούν υπό την προστασία του Κράτους (α 21 παρ. 1 Σ )
    Τελειώνοντας, επειδή πιθανότα όσοι τάσσονται υπέρ του Νομοσχεδίου θεωρούν, αυτούς που τάσσονται κατά, γραφικούς, οπισθοδρομικούς, απολίτιστους κ.λπ. Και επειδή ίσως δεν καταλαβαίνουν, δεν θέλουν να καταλάβουν ή καταλαβαίνουν με τον δικό τους τρόπο »τα του Θεού», ας σεβαστούν τουλάχιστον την συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων μέσω των οποίων εκφράζεται η αντίθεση στο παρόν -εξοφθάλμως και προφανέστατα αντισυνταγματικό- νομοσχέδιο, αφού από αυτά που διδαχθήκαμε στις πανεπιστημιακές αίθουσες το Σύνταγμα (στο προοίμιο του οποίου γίνεται επίκληση, όχι τυχαία νομιζω, «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» και στο άρθρο 3 αναγνωρίζεται ως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα » η θρησκεία της «Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού») ,είναι ο υπέρτατος νόμος του κράτους με τον οποίο οφείλει να συμφωνεί οποιοσδήποτε νέος νόμος που έρχεται προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
    Ας ευχηθούμε ότι δεν θα καταστεί για ακόμη μία φορά η δημόσια διαβούλευση (π.χ. Κάρτα του Πολίτη) μία απλή τυπική διαδικασία, χωρίς αντίκρυσμα.
    Ο Θεός να μας φωτίζει όλους και κυρίως τους κυβερνώντες, ώστε να μην προωθούνται και επικυρώνονται με νόμους οι επιταγές και τα συμφέροντα (κυρίως οικονομικά) κάποιων συγκεκριμένων ομάδων που από καιρού έχουν τοποθετηθεί κατά της Ελλάδας και του λαού της η πορεία του οποίου είναι συνυφασμένη με το λόγο του Θεού, όπως αυτός μαρτυρείται μέσα στην Αγία Γραφή και στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοση.
    Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:26 | βΣΊΛΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

    Το σύμφωνο συμβίωσης με βρίσκει εντελώς αντίθετο καθώς θεωρώ ότι βρίσκεται σε αντίθεση με το πνεύμα της Ορθοδόξου πίστεώς μας, ενώ παράλληλα υποσκάπτει τα θεμέλια της οικογένειας και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:01 | Δημήτριος Καΐσας

    Είναι συγκινητικό το πάθος των συμπολιτών μας για την υπεράσπιση της πίστης τους και μακάρι να το επιδεικνύουν και αλλού, π.χ. στην αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο.
    Είναι ενθαρρυντική για την τεχνολογική προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας η προφανής προτροπή της εκκλησίας προς τους εκκλησιαζόμενους για αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών.
    ΑΛΛΑ: το παρόν νομοσχέδιο ΔΕΝ αφορά τη θρησκεία ούτε την πίστη, αφορά την αντιμετώπιση των ατόμων, και δη των ατόμων που συμβιώνουν, από τον Νόμο. ΔΕΝ προτείνεται αλλαγή των εκκλησιαστικών κανόνων, ούτε επανέκδοση της Αγίας Γραφής, ούτε κανένα άλλο θέμα ορθοδοξίας ή μη. Συνεπώς, παρακαλώ τους σχολιαστές να προσπαθήσουν να σχολιάσουν επί του θέματος.
    Επί του θέματος, λοιπόν: ΟΛΟΙ είναι ίσοι απέναντι στον Νόμο. Και: Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
    Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω τη συγκέντρωση όλων των σχολίων της παρούσας διαβούλευσης και την έκδοσή τους μαζί με το κείμενο του νόμου, όταν με το καλό εκδοθεί. Ή, έστω, την επίτομη, συλλεκτική, έκδοση μόνο των σχολίων, ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο τα παιδιά και εγγόνια μας να δουν τις σκέψεις μας και να μας κρίνουν αναλόγως.
    Σας ευχαριστώ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:17 | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ. ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:13 | ΕΛΙΣΑΒΕΤ Δ.

    Ο κόσμος δημιουργήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει συμπαντική αρμονία και ομορφιά. Κορύφωση αυτής της αρμονίας κ ομορφιάς αποτελεί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Με αυτό, όμως, το επαίσχυντο νομοσχέδιο που προωθείται, διαστρεβλώνεται το πρότυπο της ωραιότητας και της φυσικής ροής των πραγμάτων! Όσοι διαφωνούν με αυτό το σύμφωνο συμβίωσης, δε σημαίνει πως είναι ρατσιστές απέναντι στους ομοφυλοφίλους. Το ότι, όμως, ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ενεργεί παρά φύσιν (π.χ. ενώ το φυσιολογικό είναι να περπατά με τα πόδια, μπορεί κάποιος να περπατά και με τα χέρια) ΔΕ σημαίνει ότι θα νομιμοποιηθεί και η οποιαδήποτε συμπεριφορά του, θεωρούμενη ως φυσιολογική! Ας αποσυρθεί, λοιπόν, το νομοσχέδιο!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:48 | Ηλίας Λουκόπουλος – Κούτσης

    Καλησπέρα και από εμένα.

    Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ισότητα δεν αποτελεί ούτε δικαίωμα κάποιων ούτε είναι μονομερής. Η ισότητα αφορά όλους τους πολίτες και θα πρέπει να εκφράζεται από όλες τις κατευθύνσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να ζητά ένα κράτος ίδιες υποχρεωσεις (φορολογικές κλπ κλπ) από τους πολίτες της και να μην παρέχει ίσα δικαιώματα.

    Αυτό το σχέδιο νόμου του, ναι μεν έχει μεγάλα κενά, αποτελεί όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα!

    Εκτός από το γεγονός, ότι από το σύμφωνο αποκλείονται οι τρανς* άνθρωποι και δεν γίνεται καμία πρόβλεψη για τεκνοθεσία (υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι άμεσα θα προχωρήσουν άμεσα στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και στην αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου), υπάρχουν κενά που αφορούν άμεσα το παρόν σχέδιο τα οποία θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

    1) Κατάργηση του άρθρου 347 του ποινικού κώδικα, το οποίο αναφέρεται σε παρά φύση ασέλγια. Δεν είναι δυνατόν να προχωράμε σε σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, και να υπάρχει νόμος που να ονομάζει παραφύση την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων.

    2) Αναφέρεται στο παρόν σχέδιο η δέσμευση του υπουργείου εργασίας για εφαρμογή ίσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Όμως η απλή αναφορά έκδοσης σε μελλοντικό χρόνο ενός προεδρικού διατάγματος ΔΕΝ εξασφαλίζει πως θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ή πως θα πραγματοποιηθούν δίκαια προς τα ομόφυλα ζευγάρια.

    3) Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη αναφορά στη διαδικασία την οποία θα ακολουθούν τα ληξιαρχεία για το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας, και αυτό για να μην υπάρξουν περιπλοκές όταν έρθει η ώρα να διευθετηθούν ζητήματα κληρονομιάς, σύνταξης, νετακίνησης κ.ο.κ.

    Είναι πραγματικά μία ιστορική στιγμή, ας την κάνουμε (κάνετε) λοιπόν μία εξαιρετικά σημανική ιστορική στιγμή και όχι απλά μία υλοποίηση πρεκλογικής δέσμευσης με τεράστια κενά.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:36 | Ορέστης Λούλης

    Επαναλαμβάνω το ΟΧΙ στο απαράδεκτο σύμφωνο συμβίωσης αφού δεν συνάδει με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και την ορθόδοξη παράδοσή μας.

    (Είχε σταλεί και χθες το συγκεκριμένο μήνυμα αλλά ακόμα να εμφανιστεί η ανάρτηση)

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:06 | Βασιλικη

    Όλα τα τακτοποιήσαμε αυτό μας έμεινε.Δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι είμαστε αντίθετοι με τη θεσμοθέτηση της ολέθριας εκτροπής, που απεργάζεται τον ηθικό εκφυλισμό του ανθρώπου ,παραβιάζει το νόμο του Θεού και επισύρει την οργή Του. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταντήσει Σόδομα και Γόμορα.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:21 | ειρηνη

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΙ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΠΛΑΣΤΉΚΑΜΕ ΕΤΣΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΑΣ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:38 | Φοιτητρια Μ.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ! ΔΙΑΦΩΝΩ!
    Καταστρεφει τον ιερο θεσμο της οικογενειας. Αντι να διορθωθουμε ως ελληνικος ορθοδοξος λαος, να ψηφισουμε νομους που μας κανουν δουλους των παθων μας;; Να αποσυρθει αμεσα το συμφωνο συμβιωσης!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:29 | Ράνια

    Διαφωνώ με την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου διότι αντιτίθεται στο νόμο του Θεού, διαστρέφει το θεσμό της οικογένειας και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:04 | Θοδωρής

    Το σύμφωνο είναι απαράδεκτο. Πρέπει να σεβόμαστε το συνάνθρωπο όπως είναι και να τον βοηθάμε, αλλά δεν θα μετατρέψουμε μια μειοψηφία σε θεσμικό παράγοντα. Αν ψηφιστεί το σύμφωνο, θα είναι ένα επιπλέον βήμα για την απαξίωση του ήδη απαξιωμένου θεσμού της «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ».

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:55 | ΠΑΝΟΣ

    Κύριε υπουργέ, Θα τρελαθούμε εδώ μέσα με τα περί δικαιωμάτων! Οι άντρες π.χ. δεν δικαιούνται επίδομα μητρότητας. Είναι ανισότητα και αδικία; Σε λίγο θα ξεσηκωθούν κάποιοι για τα δικαιώματα των νεκρών που δεν παίρνουν πλέον σύνταξη!! Η ανοχή στο παράλογο έχει όρια και από εκεί και πέρα φοβάμαι την αντίδραση των καταπιεσμένων λογικών… όσων έχουν μείνει-άλλο που δεν μιλάνε…

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:51 | Ξενος

    Το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με τους Θείους και ανθρώπινους νόμους.Προσβάλλει τα ήθη,ανατρέπει την ανθρώπινη οντολογία,υποβιβάζει τον άνθρωπο κάνοντάς τον χειρότερο από τα κτήνη και αποτελεί ύβρι και αλαζονεία για το Δημιουργό Θεό,Ένα τέτοιο νομοσχέδιο δεν ταιριάζει στην Ελληνορθόξη Παράδοση.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:58 | Μιχάλης

    Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:58 | Διονύσιος Παπαδόπουλος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Ζητώ την απόσυρσή του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:24 | ΜΖ

    Να καταργηθεί το άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα (ασέλγεια παρά φύση κλπ). Δεν μπορεί να διατηρούμε νόμο που χαρακτηρίζει ως ασέλγεια σχέσεις που ρυθμίζει το νέο Σύμφωνο. ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία να καταργηθεί.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:32 | Ασπασία Ιωαν. Κόκκινου

    Διαφωνώ ριζικά με το νομοσχέδιο.
    Οι ομοφυλόφιλοι προτείνουν μια ηθική έλλειψη, που στις μέρες μας, τείνει να γίνει πραγματικότητα ,μέσω της συνεχούς και αδιάκοπης προβολής και να παραλύσει καθετί που πιστεύω και σέβομαι.
    Στις δύσκολες ώρες που βιώνει η Ελλάδα, θα έπρεπε να αναζητά την καθαρότητα μέσα από τη ζωντανή ορθόδοξη πίστη της και την πλούσια παράδοσή της.
    Αντ΄ αυτού ,αναλωνόμαστε σε ανούσιες και προκλητικές ενέργειες, αν μη τι άλλο σε μια εποχή που όλος ο σύγχρονος κόσμος αποζητά εναγωνίως την απομάκρυνσή του από ξενόφερτες, πρωτοποριακές ιδέες.
    Απαιτείται αναμόρφωση των ηθών και όχι πλήρης εκτράχυνση τους.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:11 | Σταυρούλα Παπαδομαρκάκη

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:46 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ.

    Όχι σε τέτοιες προτάσεις/νόμους! Απαράδεκτο το σύμφωνο συμβίωσης για την ορθόδοξη Ελλάδα μας!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:24 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.

    Διαφωνώ κάθετα με το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:46 | Γιάννης Στεφάνου

    Επιτέλους κι ένα νομοσχέδιο που διευρύνει και διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισονομία σε αυτή τη χώρα από μια κυβέρνηση που, δυστυχώς, τα περιορίζει δια της μνημονιακής οδού. Σε όλες τις φωνές που ξερνούν παράνομα και ανενόχλητα εδώ ομοφοβία και μίσος, απαντώ με τη δική μου, πικρή, εμπειρία: μη μπορώντας να συνάψω σύμφωνο με τον σύντροφο μου στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να παντρευτούμε στο Βέλγιο, το οποίο μεταξύ των δικαιολογητικών απαιτεί και την προσκόμιση πιστοποιητικού αγαμίας. Οι ελληνικές αρχές δεν το χορηγούν πλέον και στη θέση του προτείνουν την έκδοση άδειας γάμου (!), κάτι που είναι φυσικά δυνατό μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Μετά από μαραθώνιο επαφών με το προξενείο, το ληξιαρχείο και το δήμο που δήλωναν όλοι αναρμόδιοι και ανηξεροι, βρέθηκε μια άξια υπάλληλος στο Δήμο Ζωγράφου και έδωσε μια μεσοβεζικη, αλλά αποτελεσματική, λύση αλά ελληνικά: να γραφτεί ως παρατήρηση στο πιστοποιητικό γέννησης ότι είμαι άγαμος βάσει υπεύθυνης δήλωσής μου!… Υπάρχει λοιπόν ένα κράτος ή μέλος της ΕΕ που όχι μόνο δεν παρέχει, ως θα όφειλε, καμία δυνατότητα νομικής κατοχύρωσης των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά ουσιαστικά εμποδίζει αυτή την κατοχύρωση και στα άλλα κράτη-μέλη!

    Ως εκ τούτου, είναι ευκαιρία και ανάγκη να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η προτεινόμενη ρύθμιση με τις εξής αλλαγές/προσθήκες:

    1. Να καταργηθεί το απαρχαιωμένο άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα (ασέλγεια παρά φύση κλπ). Δεν μπορεί να διατηρούμε νόμο που χαρακτηρίζει ως ασέλγεια σχέσεις που ρυθμίζει νομικά το νέο Σύμφωνο.
    2. Στο άρθρο 12 να αναφέρεται η άμεση εφαρμογή των ίσων ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Η απλή αναφορά για μελλοντική έκδοση Προεδρικού διατάγματος δεν εξασφαλίζει ισονομία και παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες.
    3. Να αναφέρεται ρητά τι πρέπει να κάνουν τα Ληξιαρχεία όταν παραλαμβάνουν ένα Σύμφωνο Συμβίωσης σε σχέση με το άνοιγμα Οικογενειακής Μερίδας. Αν αυτό δεν διευκρινιστεί από τώρα, θα υπάρξουν περιπλοκές όταν αργότερα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν κληρονομικά, συντάξεις, μετακινήσεις κλπ.
    4. Στο άρθρο 11 να προβλέπεται γονική μέριμνα και στην περίπτωση τεκνοθεσίας.
    5. Στο άρθρο 9 να τεκμαίρεται ότι το παιδί έχει γονείς τα μέρη του συμφώνου.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:41 | ΣΑΚΗΣ Π

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:52 | Αθηνά

    Απαράδεκτο το εν λόγω σύμφωνο.
    Προσπαθεί να αντικαταστήσει την λογική με την παράνοια.
    Όχι δεν συμφωνώ!!!!!1

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:07 | π. Γεώργιος

    Το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με την εικόνα του ανθρώπου.
    Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ζωής που αντίκειται στον Θεό Δημιουργό είναι γνωστά.
    Διατί πόθος αυτοκαταστροφής και όχι πόθος ζωής;

    Όχι στο νομοσχέδιο.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:26 | Ιωάννα Ρουποτιάi

    Απαράδεκτο να καταργούμε τις αρχές της πατρίδας και της θρησκείας μας…

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:38 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Φ.

    Το νομοσχέδιο για το νέο Σύμφωνο συμβίωσης με βρήσκει ΑΠΌΛΥΤΑ αντίθετη, για το λόγο ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να τα ισοπεδώνουμε όλα!Σεβόμαστε τις επιλογές του καθενός αλλά δεν σημαίνει πως πρέπει να τις επικροτούμε κιόλας.Ο θεός μας έχει υποδείξει πια είναι η υγιής οικογένεια, οτιδήποτε άλλο θα έχει αντίκτυπο κυρίως στα παιδιά μας που δεν φταίνε σε τίποτα!Μεγάλη προσοχή απέναντι στις τρυφερές αυτές ψυχές!!!!ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:41 | Παναγιωτης

    Οχι στο συμφωνο συμβιωσης το οποιο υπονομευει βασικους θεσμους του Ελληνικου εθνους οι οποιοι εχουν ηδη δεχθει ποικιλοτροπα `χτυπηματα` τα τελευταια χρονια. Εαν ενα κρατος σαν την Ελλαδα χασει τα ηθη, τα εθιμα και την πιστη του στον Θεο, τοτε μακροχρονια θα παψει να υπαρχει. Εας σταματησουμε επιτελους αυτην τη `προοδευτικοτητα` και ας αρχισουμε να προστατευουμε τα ελαχιστα και πιο σημαντικα πραγματα που μας εχουν μεινει. Ειθε ο Θεος και η Παναγια να μας φυλανε.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:22 | Ιωάννα Ρουποτιάi

    Απαράδεκτο να καταργούμε και να ισοπεδώνουμε τις αρχές της πατρίδας μας και της θρησκείας μας…

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:56 | Αρχιμ. Δανιήλ Παπαδημητράκης

    Θά ἤθελα νά ἐκφράσω τή διαφωνία μου γιά τό νομοσχέδιο αὐτό, διότι νομιμοποιεῖ πράξη πού σύμφωνα μέ τόν νόμο τοῦ Θεοῦ εἶναι βαρύτατη ἁμαρτία. Νά μή γίνει ἡ Ὀρθόδοξη πατρίδα μας Σόδομα καί Γόμορρα!

  • Είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη εφαρμογή του νόμου να αναφέρεται ρητά τι πρέπει να κάνουν τα Ληξιαρχεία όταν παραλαμβάνουν ένα Σύμφωνο Συμβίωσης σε σχέση με το άνοιγμα Οικογενειακής Μερίδας. Αν αυτό δεν διευκρινιστεί από τώρα, θα υπάρξουν περιπλοκές, όταν αργότερα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν κληρονομικά, συντάξεις, μετακινήσεις κλπ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:08 | Γιάννα

    Δεν συμφωνώ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 12:19 | Βασιλική Πετρουλέα

    Διαφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο και ζητώ την άμεση απόσυρσή του.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 11:45 | ΑΝΝΑ Β.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΗΔΗ ΣΕΙΟΜΕΝΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ…