Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 15:40 | Βασιλης

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης.Δεν έχει θέση στην Ορθόδοξη πατρίδα μας!Επιτέλους σεβαστειτε τα ιερά και τα οσια.Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει αναγνώριση από το κράτος σε κάτι που
    Είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω της πλειοψηφίας του λαού!

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 14:15 | Π.ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

    Όχι.Διαφωνούμε.
    Να αποσυρθεί αμέσως.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 14:14 | ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Όχι.Διαφωνούμε.Να αποσυρθεί αμέσως.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 13:38 | Γιαννης

    Χρειαζομαστε συνολικη αναθεωρηση του Συμφωνου Συμβιωσης και οχι τη διευρυνση του υπαρχοντος συμφωνου, ετσι ωστε αυτο να ακολουθει το Ψηφισμα του Συμβουλιου της Ευρωπης της 22 ας Απριλιου 2015 καθως και τις συστασεις της Εθνικης Επιτροπής για τα Δικαιωματα του Ανθρωπου.

    Συμφωνο Συμβιωσης – Ανοιγμα Οικογενειακης Μεριδας. Οταν φθανει το καινουργιο συμφωνο συμβιωσης στα Ληξιαρχεια, αυτα θα πρεπει να ειναι σε θεση να ανταποκρινονται αμεσα για θεματα που αφορουν τα κληρονομικα, τις συνταξεις κλπ. Επισης, στις δημοσιες υπηρεσιες και στα νοσοκομεια το αναθεωρημενο Συμφωνο Συμβιωσης να παρεχει ιδιότητα εγγυτερου συγγενους.

    Εφαρμογη ισων ασφαλιστικων δικαιωματων με δεσμευση απο το Υπουργειο Εργασιας και οχι απλη αναφορα για μελλοντικη εκδοση Προεδρικου διαταγματος που δεν εξασφαλιζει τιποτε και κανεναν.

    Καταργηση του αρθρου 347 του Ποινικου Κωδικα για ασελγεια παρα φυση κλπ. Δεν ειναι δυνατον να εχουμε αναθεωρημενο Συμφωνο Συμβιωσης με ταυτοχρονη υπαρξη νομου που χαρακτηριζει ως ασελγεια τις συναινετικες σχεσεις μεταξυ ενηλικων.

    Τελος, εκτος απο την κυβερνητικη αναφορα ως προς τη νομικη αναγνωριση ταυτοτητας φυλου, ελπιζω το επομενο βημα οποιουδηποτε κυβερνητικου σχηματισμου να ειναι η αναμενομενη Αστικη Ενωση (ας μην το πουμε πολιτικο γαμο και θορυβηθουν τα ομοφοβα & θρησκευτικα προκατειλημμενα ωτα), και φυσικα η υιοθεσια.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 13:18 | αλεξάνδρα κονταξάκη

    ΝΑΙ. Συντηρητικό και ξεπερασμένο από την πραγματικότητα (γάμος σε όλες τις ΗΠΑ και στην Ιρλανδία, υιοθεσία στην Πορτογαλία). Αποδεκτό όμως ως ένα ελάχιστο, άκρως καθυστερημένο πρώτο βήμα.Θυμίζω παλαιότερη τοποθέτηση του ίδιου του υπουργού: εκεί που εσείς (η εκκλησία) βλέπετε αμαρτία, η πολιτεία βλέπει ανθρώπινα δικαιώματα.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 12:38 | Μανώλης Μάνεσης

    Και μόνο η υποβολή ενός τέτοιου νομοσχεδίου για ψήφιση δείχνει τον ηθικό ξεπεσμό και το επίπεδο εκείνων που μας κυβερνούν. Δείχνει την σχέση τους με τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα και το πιστεύω του Ελληνικού λαού. Το Σύνταγμα της Ελλάδος αρχίζει με την φράση «Εις το Όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Τι σχέση με τον γάμο ομοφυλοφίλων μπορεί να έχει η επικεφαλίδα του Ελληνικού Συντάγματος? Ποιά είναι η θέση της Ελληνικής οικογένειας όταν δίπλα της, καθ’ όλα νόμιμη μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου παρουσιάζεται και η «οικογένεια» στην οποία τον ρόλο της μητέρας τον έχει αντικαταστήσει ένας παραφύση άνδρας ή τον ρόλο του πατέρα μία παραφύση γυναίκα? Και τα παιδιά? Δεν θα γεννιόνται από το παραφύση ζευγάρι. Θα υιοθετούνται και θα γίνονται μάρτυρες και συνεχιστές μιας σχέσης που ο Δημιουργός δεν θέλησε να αποτελεί την φυσιολογική συνέχιση του ανθρώπινου γένους. Όσοι εισηγούνται τέτοια νομοθετήματα δεν μπορεί να έχουν σχέση με την χώρα αυτή. Ας φροντίσουν να αλλάξουν πρώτα την προμετωπίδα του Ελληνικού Συντάγματος και κατόπιν να προχωρήσουν σε νομιμοποίηση γάμων ομοφυλοφίλων. Ας το κάνουν όμως σε μια χώρα που δεν θα ζούμε εμείς οι υπόλοιποι…

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 11:05 | Γεωργιος Μ.

    Αυτη η διαβουλευση θα αποτελεσει αντικειμενο πολλων συζητησεων στο μελλον (αμεσο αλλα και απωτερο). Σχολια εναντιωσης, ατεκμηριωτα και ασχετα με το θεμα. Εδω δεν συζητειται το αν ειναι νομιμη ή παράνομη η ομοφυλοφιλια ( υπαρχει σχετικη νομοθεσια προστασιας και νομιμοποιηςης της σεξουαλικης κατευθυνσης και της ταυτοτητας φυλου) ούτε αν είναι «παρα φυσιν» ( ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας θεωρει ως φυσιολογικες τις τρεις σεξουαλικες κατευθυνσεις ετεροφυλοφιλια-αμφιφυλοφιλια-ομοφυλοφιλια) και ουτε φυσικα η θρησκευτικη διασταση του θεματος βασει των ερμηνειών και των αποψεων θρησκευτικων δογματων.
    Εδω, συζητειται η η εναρμονιση της νομοθεσιας της χωρας μας με την κοινοτικη νομοθεσια και με τις αποφασεις του δικαστηριου ανθρωπινων δικαιωματων απο το οποιο η χωρα μας καταδικαστηκε για διακρισεις εις βαρος πολιτων της με βαση τον σεξουαλικο τους προσανατολισμο. Ειναι επιτακτικη η αναγκη της αμεσης εφαρμογης του νομου αυτου ωστε να αρχιςουν να αιρονται οι αδικιες αυτες. Η ζωη πολλων ανθρωπων θα βελτιωθει οπως εχει γινει εξαλλου και στο εξωτερικο και η Ελλαδα θα φανει ανταξια του ονοματος της ως κοιτιδα της δημοκρατιας, της ελευθεριας και της ισοτητας.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 11:43 | Ιωάννης

    Σεβαστείτε τους εαυτούς σας, αν δεν σέβεστε τον Θεό.
    ΟΧΙ στα Σόδομα. Η ΕΛΛΑΔΑ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗ.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ.

    ΥΓ: κατανοώ και δέχομαι την ανωμαλία αυτών των ανθρώπων μόνο ως αμαρτία! Τους σέβομαι ως εικόνες του Θεού μεταπτωτικές.
    Πρέπει να παλέψουν να απαλλαγούν από το δικό τους πάθος, όπως παλεύω να απαλλαγώ και γω από τα δικά μου.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 11:05 | Τίμων

    Διαφωνώ με το Σύμφωνο συμβίωσης!!!
    Η Πατρίδα μας έχει κάποια Ιστορία συνυφασμένη με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 11:10 | Νικόλαος Μάνου

    Το εν λόγω άρθρο αποτελεί ταφόπλακα στον θεσμό της οικογένειας και ανοίγει δρόμους για μελλοντικές υιοθεσίες τέκνων από ζευγάρια του ιδίου φύλλου γεγονός εξίσου λάθος κατά την άποψη μου. Άμεσα θα πρέπει να καταργηθεί το άρθρο αυτό, άμεσα να αποσυρθεί στο σύνολο του το εν λόγω νομοσχέδιο και ο κος υπουργός να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ότι το σύνολο της κοινωνίας το δέχεται με θέρμη…Ξεκάθαρα φαίνεται εδώ, ευτυχώς, ότι δεν το θέλουμε ως πολίτες..Και δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ομοφοβικοί..Άλλοι έχουν το πρόβλημα και θέλουν νόμους για να πιστέψουν ότι είναι και αυτοί εντάξει.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 10:06 | Γεώργιος Μακρής

    Διαφωνώ με το 《Σύμφωνο Συμβίωσης 》,Κεφάλαιο πρώτο του σχεδίου νόμου,διότι πλήττει καίρια το θεσμό του γάμου και της οικογενείας που ήδη βάλλεται, αντιβαίνει στο νόμο του Θεού και θίγει την αξιοπρέπεια του προσώπου ως εικόνας του Θεού. Η μή ψήφισή του θα αποτελέσει πράξη σωφροσύνης και γενναιότητας λόγω έξωθεν πιέσεων προς αποφυγή των χειρότερων για την πατρίδα μας.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 10:48 | Vicky

    Με ένα τέτοιο νόμο, αποδεχόμαστε κ θεωρούμε καλό ένα αμάρτημα, το οποίο απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Θεό.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 10:09 | Βλάσης

    Δεν συμφωνώ με την υιοθεσία παιδιών από τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 09:15 | Ελένη

    Αγαπητοί μου, αν φοβάστε το θεό αρκεί να παντρευτείτε με άτομο του αντίθετου φύλου. Το τι θα κάνει ο διπλανός σας δεν σας αφορά, όπως δεν αφορά και το διπλανό σας η δική σας θρησκεία. Όντως η Ελλάδα είναι χώρα ορθόδοξή, αλλά εκατοντάδες χρόνια πριν γίνει ορθόδοξη ήταν δημοκρατική και όπως κάθε δημοκρατική χώρα οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα κάθε πολίτη. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι έχουμε μπερδέψει τι είναι πραγματικά ανήθικο και τι ηθικό. Βγάλαμε ανήθικο τον έρωτα και την αγάπη και ηθικό το να μισείς το διαφορετικό. Γι’ αυτό πάμε κατά διαόλου, όχι επειδή ο Θανάσης αποφάσισε να παντρευτεί το Μπάμπη. Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης για όλους, είναι καιρός αυτή η χώρα να πάει λίγο μπροστά και μην καταντήσουμε σαν αυτά που κοροϊδεύουμε (και φοβόμαστε).

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 08:38 | ΑΣΠΕ

    Η ΑΣΠΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    ΤΟΥ «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 205.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες, διαμαρτύρεται έντονα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα ήδη νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια».

    Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπορώντας να αντισταθεί, συμμορφώνεται στις επιταγές της ηθικά και πνευματικά παραπαίουσας Ευρώπης και με το νομοσχέδιο αυτό ανατρέπει καθ’ ολοκληρία τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας

    Σύμφωνα με τον ορισμό του νομομαθούς Ρωμαίου Μοδεστίνου , ο θεσμός του γάμου αποτελεί: «ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωση του βίου δια παντός, Θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».

    Με το νομοσχέδιο ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζεται θεσμικά και μόνο ως δικαιοπρακτική ενέργεια που ρυθμίζει τις σχέσεις των μερών και αποϊεροποιείται πλήρως.

    Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο μεταβάλλεται το τιμιότατο ανθρώπινο πρόσωπο σε χρηστικό αντικείμενο και καθίσταται εμφανής η προσπάθειά του να υποκατασταθεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομικές προβλέψεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κακοδαιμονία του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

    Η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ’ αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους.

    Καταδικάζει όμως το ολίσθημα του Υπουργείου γιατί επιχειρεί νομοθετικά να απαξιώσει και να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ατόμου και να εκμηδενίσει τον υψηλό και θεοϊδρυτο θεσμό της οικογένειας, που στηρίζεται στο τρίπτυχο (άρρεν + θήλυ + παιδιά).

    Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται θεσμικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, φαλκιδεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους και επιχειρείται να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη.

    Η ΑΣΠΕ καλεί όλους του Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους αρμοδίους Φορείς να μην ενδώσουν στην ψήφιση του επονείδιστου αυτού νομοσχεδίου.

    Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 07:03 | ΕΛΑΝ

    ‘Οπωσδήποτε δέν συζητάω γιά τήν ρύθμιση αυτή.Είναι ξενόφερτη και αυτή την στιγμή μας ενδιαφέρει η Χώρα που κατέρευσε ,η ανεργεία ,κλειστές Τράπεζες,κόψιμο συντάξεων αύξηση αγαθών,Παιδεία διελυμένη ΙΕΚ ακόμη κλειστά,Νοσοκομεία -Κέντρα Υγείας υπό διάλυση και μιλάμε γιά σύμφωνα?Κάνετε μιά οικουμενική κυβέρνηση και συζητάμε.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 02:10 | Νεκταριος Μηνας

    Είναι απαραδεκτο να προσπαθουν να πείσουν μια κοινωνια οτι το παρα φυσιν είναι φυσιολογικο… ΠΙστευω οτι οι συνεπειες θα ειναι καταστροφικες για την πατριδα μας, για την πορεια της κοινωνιας μας και την εξελιξη της! Ας καταλαβει ο νομοθετης οτι η πλειονοτητα του ορθοδοξου ελληνικου λαου ειναι αντιθετη με το νομοσχεδιο αυτο!!! Λέμε ΟΧΙ ! Απαιτουμε να αποσυρθει ή να καταψηφιστει !

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 01:24 | ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 01:05 | Αθανάσιος Δ.

    Τελικά νομίζω τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αυτή η διαβούλευση είναι η μικρή ορατή κορυφή ενός ιλιγγιώδους παγόβουνου που λέγεται ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.

    Υπάρχει ο υπερήφανος διώκτης πολιτισμός του ακόλαστου Σαρδανάπαλου («ξένε φάε, πιες, συνουσιάσου, γιατί μόνο το σήμερα ζεις») και ο πολιτισμός της ευγενικής, μετρημένης και σταυροαναστάσιμης Ρωμιοσύνης.

    Ναι έχουμε σύγκρουση. Με βαρύτατη ευθύνη των πολιτικών που μας κυβερνούν, η σύγκρουση αυτή έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν», ή, όπως λέμε στο χωριό μου, «είτε η πέτρα πέσει πάνω στο αυγό είτε το αυγό στην πέτρα, το αυγό θα σπάσει». Η ταπεινή, προσευχόμενη και σήμερα χλευαζόμενη Ρωμιοσύνη θα ζήσει, ό,τι και να κάνετε. «Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον».

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 01:17 | Αθανάσιος Δ.

    Τέλος, μου κάνει εξαιρετική εντύπωση η ακατανόητη εμμονή υμών των ομοφυλοφίλων υποστηρικτών του νομοσχεδίου στο να βγάλετε τα απωθημένα σας στις μικρές ηλικίες. Ζητάτε υιοθεσία παιδιών (όταν εσείς μόνοι σας επιλέγετε έναν τρόπο ζωής που απορρίπτει την τεκνοποιΐα), μείωση στο όριο ηλικίας στην ανώμαλη σεξουαλική συναίνεση (μαρτύριο και καταπίεση, να σας κρατά ο νόμος μακρυά από 16χρονα!) και ελεύθερη διδασκαλία της ομοφυλοφιλικής πρακτικής στα σχολεία, ει δυνατόν από τάξεις δημοτικού (κατά το σκάνδαλο “fistgate” στη Βοστώνη, με εμπλεκόμενο σύμβουλο του ανοικτού υποστηρικτή σας Ομπάμα). Και επειδή στην Αμερική έχετε καλλιεργήσει την πολυμασημένη νομικίστικη τσίχλα που βαφτίζει κάθε πάθος ως «προσανατολισμό», την παίρνουν τώρα κάποιοι ψευτοεπιστήμονες για να υποστηρίξουν ότι η παιδοφιλία είναι κι αυτή μία μορφή «σεξουαλικού προσανατολισμού». ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 01:11 | Αθανάσιος Δ.

    Έχοντας δηλώσει την κάθετη αντίρρησή μου στο επιχειρούμενο νομοθέτημα, καταθέτω και μερικές σκέψεις για όσους έχουν υποστηρίξει το νομοσχέδιο:

    Μας λέτε ότι ζούμε στο 2015 πια και επομένως πρέπει να πάμε μπροστά. Συμφωνώ! Η εποχή προ του κατακλυσμού, η εποχή προ της καταστροφής των Σοδόμων, αλλά και οι καιροί του Νέρωνα (κίναιδου, αρσενοκοίτη, αμφιφυλόφιλου, αιμοσταγούς και παράφρονα διώκτη του χριστιανισμού) έχουν πράγματι παρέλθει. Ας πάμε μπροστά.

    Μας προτείνετε εμάς τους χριστιανούς «να καταπιούμε» ό,τι θέλετε νομοθετικά να μας επιβάλετε και «να κλειστούμε στα σπίτια μας». Λυπάμαι που δε μπορείτε να κρύψετε το μίσος σας για τους αντιφρονούντες. Στη λατινική Αμερική στις «παράτες υπερηφάνειας» σας, δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα και ποδοπατατε εικόνες αγίων και σταυρούς. Πάντως σας έχω άσχημα νέα: Αυτήν την πατρίδα την έχτισαν με το αίμα τους Ορθόδοξοι Έλληνες, σας αρέσει δεν σας αρέσει. Κι αν δεν σας αρέσει, κανείς δεν σας κρατά εδώ με το ζόρι και κανείς δεν θέλει το βασανισμό σας. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. (Το ομολόγησε πλαγίως μία εκπρόσωπός σας στην παρούσα διαβούλευση, που είχε μάλιστα το θράσος να προτείνει επίσημα να προβλεφθεί «παραθυράκι» στη νομοθεσία, να πηγαίνετε ταξιδάκι στο εξωτερικό για ανώμαλες υιοθεσίες και να μας τις φέρνετε έτοιμες.)

    Διάβασα και το άλλο ακροβατικό σας: ότι η δημοκρατία είναι για να υπηρετεί τις μειονότητες, αφού η πλειονότητα έχει τη βούλησή της δεδομένη. . Μάλιστα έχετε το θράσος να προσδοκάτε πως «τί τώρα τί σε πέντε χρόνια, το δικό μας θα περάσει τελικά». Στη σφαίρα του παραληρηματικού κόσμου στον οποίο ζείτε, η λέξη «ολιγαρχία» δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν οι πληβείοι ετεροφυλόφιλοι που πρέπει να «κλείνονται σπίτι τους» και να προσκυνούν τα θέλω κάποιων ακολάστων πατρικίων.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 01:11 | Σταυρος Ψαρουδακης

    Η ΜΟΔΑ ΤΟΥ UNISEX ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70.ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ GAY PRIDE ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ 80,90,ΚΑΙ 2000.Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ CONCITA ΤΗΣ EUROVISION.ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ,Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ,Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ HOLLYWOOD KAI TΩΝ Μ.Μ.Ε.ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ) ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΔΙΑΚΕΙΡΥΤΟΥΝ.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 00:40 | Γιώτα Χ

    Διαφωνώ με το συμβόλαιο συμβίωσης

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 00:26 | Γιώτα Χ

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 00:31 | Ταμάμα Πανέλα

    Διαφώνω και καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού διότι επιχειρεί νομοθετικά με το επονείδιστο νομοσχέδιο <> το οποίο επεκτεινέται και στα ομοφυλα ζευγάρια να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση την αξιοπρέπεια του ατόμουκαι τον υψυλο θεσμό της οικογενείας!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 23:52 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ

    Τα πράγματα είναι απλά :το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ απευθύνεται στα ετερόφυλα ζευγάρια που δεν επιθυμούν το γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό ) και στα ομόφυλα ζευγάρια . Επειδή στα ετερόφυλα ζευγάρια η νομιμοποίηση της σχέσης γίνεται άνετα με το γάμο , το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ είναι περιττό . Άρα στόχος του είναι καθαρά η νομιμοποίηση των ομοφιλόφυλων ζευγαριών.Κι όμως στο θέμα των περιουσιακών στοιχείων υπάρχουν νομικές διέξοδοι που κατοχυρώνουν τους μεν και τους δε σε κάθε περίπτωση είτε υπάρχει γάμος είτε Σύμφωνο . Άρα το θέμα δεν είναι νομικό ούτε προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου . Είναι καθαρά ηθικό …
    Η οποιαδήποτε επιλογή είναι σεβαστή στην προσωπική ζωή του καθενός . Η νομιμοποίηση όμως της παραβίασης του Συντάγματος με το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒ. είναι εμφανής . Καταπατείται με νόμο το Σύνταγμα π.χ. άρθρο 21 παράγρ.1 <>. Για ποια προστασία μιλάμε ? Με το ΣΥΜΦΩΝΟ χτυπιέται η οικογένεια . Δύο άνθρωποι ενώνονται λόγω αγάπης . Με το σύμφωνο καταργείται η αγάπη και η οικογένεια και μπαίνουν στη μέση τα συνταξιοδοτικά, περιουσιακά δικαιώματα κλπ…. Έτσι προασπιζόμαστε τα δικαιώματα του ανθρώπου ???? Κατεβάζουμε την ανθρώπινη ζωή στο επίπεδο μιας συμβολαιογραφικής πράξης και της σκοπιμότητας μιας σύνταξης μετά θάνατον ???
    Παράλληλα η θεολογική βάση του θέματος είναι προσωπική και προαιρετική <> (Ματθ. κεφ.19,4-6) και ο νοών νοείτω ….

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 23:48 | Augusto

    Και ένα θαυμάσιο νέο σήμερα. Το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, νομοθέτησε το δικαίωμα των λοατ ζευγαριών στη παιδοθεσία, καθώς και της ιατρικά υποθοηθούμενης αναπαραγωγής.
    Τη νομοθεσία ψήφισαν το Σοσιαλιστικό, το Κομμουνιστικό και το Μπλόκο της Αριστεράς, που πλειοψηφούν στο Πορτογαλικό Κοινοβούλιο. Βλέπετε, υπάρχουν και χώρες που παρά τη πολιτική αστάθεια, παίρνουν τις πολιτικές τους ευθύνες και νομοθετούν για την ισότητα.
    Υπενθυμίζουμε πως το 2013, η Πορτογαλία αναγνώρισε το δικαίωμα στον γάμο για τους λοατ ανθρώπους, δίνοντας όμως στα παντρεμένα ζευγάρια το δικαίωμα να παιδοθετούν μόνο υπάρχοντα παιδιά του/της συντρόφου τους.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 23:06 | Γιώργος Κ.

    Δηλώνω τη διαφωνία μου με το σύμφωνο συμβίωσης.
    Διαφωνώ με τη θεσμική κατοχύρωση και αποδοχή της σχέσης ομόφυλων ζευγαριών με νόμο του κράτους. Η δυνατότητα υιοθεσίας και τεκνοποίησης παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια δε λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες κοινωνικής και ψυχολογικής ανισορροπίας που θα βιώσουν τα παιδιά μεγαλώνοντας σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον με μπερδεμένα τα βασικά πρότυπα.
    Επίσης η χώρα μας όσες φορές στην ιστορία προσπάθησε να χαράξει δρόμο αντίθετο και εχθρικό προς τις ιερές αξίες της ορθοδοξίας βρέθηκε διχασμένη και ζημιωμένη. Στα δύσκολα χρόνια που βλέπουμε να έρχονται οι Έλληνες πρέπει να δούμε τι αντέχει να μας κρατήσει ενωμένους και να το τοποθετήσουμε στην κορυφή των αξιών μας.
    Κοινωνία χωρίς ηθικές αξίες και σωστά δομημένα κύτταρα δηλ. οικογένειες πώς θα κρατηθεί;

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 23:47 | Μαρία

    Διαφωνώ καθέτως!!!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:54 | Αθανάσιος Λ.

    Η ανθρώπινη φύση στη Δημιουργία αφορά δύο φύλα, άντρες και γυναίκες. Οτιδήποτε άλλο είναι ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ. Προσωπικά δεν θεωρώ κατακριτέο κάποιο πρόσωπο να έχει πέσει στην παγίδα της ομοφυλοφιλίας, όλα τα πρόσωπα είναι αγαπητά σε εμένα. Κατακριτέο είναι η επίσημη Πολιτεία να θεσπίζει νόμους που εξισώνουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τις φυσιολογικές. Αλλά είναι γνωστό από το παρελθόν ότι «όταν μια αμαρτία ελέγχεται από τη συνείδησή μας την νομιμοποιούμε και .. καθαρίζουμε».
    Ζητώ την άμεση απόσυρση των διατάξεων του σχεδίου νόμου «Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες διατάξεις».

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:27 | ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΖΙΩΤΗΣ

    Υπάρχει λογική στη φράση «ανεξάρτητα από το φύλο τους» ; Έχετε λάβει υπ΄όψιν τον παραλογισμό αυτό; Έχετε προσπαθήσει να μπείτε στη διαδικασία και να ερευνήσετε τα αποτελέσματα τέτοιων κοινωνικών πειραμάτων σε άλλες χώρες όπου επιχειρήθηκαν;Έχετε λάβει υπ΄όψιν αναλύσεις και συμπεράσματα από ψυχοκοινωνικές και ψυχοπαιδαγωγικές έρευνες σχετικά με την ανατροφή παιδιών από ομόφυλα ζεύγη; Αν ναι, ποιά τα αποτελέσματα; Παρουσιάστε τα πριν την ψήφιση του νόμου για να μας πείσετε. Είστε σίγουροι ότι από τέτοια ζεύγη μπορούν να διαπαιδαγωγηθούν οι πολίτες του μέλλοντος; Είστε σίγουροι ότι ένα ομὀφυλο ζεύγος μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί, να ωριμάσει ψυχολογικά και να αυτοπροσδιορισθεί ώστε να ενταχθεί κοινωνικά ένα παιδἰ; Καθημερινά ζούμε στο σχολείο τα αρνητικά αποτελέσματα των προβλημάτων της σύγχρονης οικογένειας. Είστε σίγουροι ότι δεν θα διαλύσετε το κύτταρο της κοινωνίας; Γιατί πειραματίζεστε με τα παιδιά μας; Οι ενήλικες δεν έχουν δικαίωμα να αλλοιώνουν με κανένα τρόπο την παιδική ηλικία. Σταματείστε τώρα! Αρκετά έχουν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας. Μην τους φορτώνετε κι άλλα προβλήματα!Αυτά ως επιστήμονας παιδαγωγός.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:00 | Εμμανουήλ

    Διαφωνώ ριζικά με το σύνολο του εν λόγω νομοσχεδίου διότι:
    – Καταρχήν η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφύλων παραβιάζει βασικές αρχές του συντάγματος και του νομικού πλαισίου της χώρας και υπάρχει σχετική αναλυτική απόφαση του Αρείου Πάγου (Α1 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2015)
    – Η συνεχώς αναφερόμενη ως «καταδίκη» της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο (απόφαση 7/11/2013) με το πλήρες κείμενο της απόφασης στο http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-128294#{%22itemid%22:[%22001-128294%22]} αναφέρει ρητά ( Άρθρο 14 σε συνδυασμό με το Άρθρο 8) πως «Το Δικαστήριο παρατήρησε ότι η προσφυγή δεν αφορά μια γενική υποχρέωση του Ελληνικού κράτος να θεσπίσει έναν τύπο νομικής αναγνώρισης κατά το εθνικό δίκαιο για τις ομόφυλες σχέσεις». Επομένως η αναφορά της απόφασης ως καταδίκη της Ελλάδος να υποχρεωθεί να θεσπίσει στο εθνικό της δίκαιο ανάλογο νόμο είναι μια συνεχής διαστρέβλωση.
    – Επίσης η αναφερόμενη ως «καταδίκη» της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο (απόφαση 7/11/2013) αφορά αποζημίωση 5.000 Ευρώ δικαστικών εξόδων στα συγκεκριμένα άτομα και της μοναδικής ΜΚΟ που κατέφυγαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της Ελλάδος, με αμφιλεγόμενη χρηματοδότηση και γνωστά κίνητρα (οι ενδιαφερόμενοι μπορούνε να βρούνε εύκολα τα ονόματα τους).
    – Το νομοσχέδιο προτείνεται από πολιτικά κόμματα και κοινοβούλιο που στην τρομακτική πλειοψηφία του (αν όχι στο σύνολο του) διαρκώς τα τελευταία χρόνια παραβιάζουν κατάφωρα ή αδιαφορούν για το ελληνικό σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα (έκθεση ΟΗΕ 07/03/2014) γεγονός που φαίνεται να μην απασχολεί τους εκπροσώπους των ομοφυλόφιλων οι οποίοι συμπορεύονται στην παρούσα χρονική συγκυρία με διαδικασίες και πολιτικές βαθειά αντιδημοκρατικές προκειμένω να περάσει τα αίτημα τους. Με αυτό τον τρόπο η αληθοφανής πρόφαση για δήθεν ισότητα και ειρήνη που προτάσσουν οι προ-ομοφυλικές οργανώσεις έρχεται σε άκαιρη στιγμή και σε πλήρη αντίφαση με την κοινωνική ισοπέδωση και ανισότητα που βιώνει η χώρα μας.
    – Δεν υπάρχει ομοφωνία περί του νομοσχεδίου ακόμα και ανάμεσα σε ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, ενώ τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από τις χώρες που επικύρωσαν νομικά αντίστοιχα νομοσχέδια αποδεικνύουν ότι ελάχιστοι ομοφυλόφιλοι επισυνάπτουν γάμους ή σύμφωνα συμβίωσης.
    – Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «επιβάλλεται» εν μέσω μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και δεν προκύπτει μέσα από έναν δημοκρατικό διάλογο που να σέβεται την ιστορία και παράδοση του τόπου.
    – Η απαγόρευση γάμου ή συμφώνου συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία του πολίτη, η ιδιωτική ζωή του οποίου θα πρέπει φυσικά να προστατεύεται και να σέβεται από όλους. Έτσι γίνεται μια συνεχής και επιλεκτική διαστρέβλωση και σύγχυση ότι ατομική ελευθερία και δημοκρατία υφίστανται μόνο μέσω της νομικής επικύρωσης των ομοφυλόφιλων σχέσεων.
    – Υπάρχει έντονη και προφανής ρητορική εμπάθειας και αυθαίρετης προπαγάνδας από πολύ συγκεκριμένους κύκλους ομοφυλόφιλων στο γνωστό τρίπτυχο ρατσισμός-φασισμός-ομοφοβία σε όποιον τυχόν εκφέρει διαφορετική γνώμη.
    – Οι όποιες ομοφυλοφιλικές και μη οργανώσεις πιέζουν για το νομοσχέδιο μέσα από σαφέστατη σύγχυση και άγνοια για την παράδοση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και της ορθόδοξου ιστορίας του τόπου και των θέσεων της περί ομοφυλοφιλίας θεωρώντας πάντα ως πρωτοποριακό και αντισυμβατικό κάθε ευρωπαϊκή οπισθοδρόμηση μιας ταλαιπωρημένης και προδομένης από τον καθολικο-προτεσταντισμό δυτικής κοινωνίας που δείχνει πλέον σαφέστατες ενδείξεις πνευμοτο-ψυχικής αποσάθρωσης.
    – Η όλη συζήτηση αφορά ουσιαστικά στο να τυποποιείται ΚΑΙ νομικὰ η σχέση ενός προσώπου με άλλο πρόσωπο του ίδιου φύλου, πράγμα που δεν απαιτείται για την επισύναψη τέτοιας σχέσης μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων στην χώρα μας εφόσον δύο άτομα το επιθυμούν

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:02 | Αχιλλέας

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:34 | Μαρία Ν.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΔΕΚΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ «ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ» ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ».»ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:55 | Μαρία

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 22:05 | π.Αριστειδης

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!ΘΑΣ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:17 | Αικατερίνη Π.

    Διαφωνώ με το απαράδεκτο σύμφωνο συμβίωσης επειδή τορπιλίζει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:41 | ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ
    ΑΙΣΧΟΣ !!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | Βαρβάρα Τ.

    Παρακαλώ να αποσυρθεί αμέσως το νομοσχέδιο γιατί αποτελεί ντροπή για την Ορθόδοξη Ελλάδα μας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:29 | Κωνσταντίνα Α.

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Σέβομαι κάθε άνθρωπο, την υπόστασή του, την τιμή και την αξιοπρέπειά του. Το ένα δεν εμποδίζει το άλλο. Είναι ρατσιστικό να με λοιδορούν για την άποψή μου, επειδή προέρχεται από τις πολιτισμικές και θρησκευτικές μου πεποιθήσεις.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:38 | Δημητρα

    Ντρεπομαι σαν ορθοδοξη και σαν ελληνιδα και μονο που τιθεται τετοιο θεμα διαβουλευσης. Προσβαλεται η φυση μας,η πιστη μας και η πατριδα μας. Αποσυρτε το σχεδιο νομου. Δικαιωστε στο ελαχιστο τις προσδοκιες μας. Μην αυξανεται κι αλλο την οργη και το θυμο που σωρευσατε στις καρδιες μας. ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:35 | xyz

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:03 | Κωνσταντίνα Α.

    Χαίρομαι με την παράταση. θα μας ικανοποιήσει η ματαίωση! παρακαλούμε ακούστε τη φωνή του λαού και μην προχωρείτε! η ελληνική οικογένεια χρειάζεται στήριξη και όχι νέο πλήγμα! διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο, την υπόστασή του και τις επιλογές του, όμως δεν επιθυμούμε την νομοθεσία που θα επιβάλλει ριζικές αλλαγές στη μορφή της οικογένειας.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:26 | Ιωάννης Τζουράς

    Διαφωνώ με την προώθηση του συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων.Ο άνθρωπος,από τη φύση του,μπορεί να έχει ερωτική επαφή με ένα άτομο του άλλου φύλου ή με κανένα άτομο.Οτιδήποτε άλλο είναι αφύσικο.Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε κακή πράξη προκαλεί ευχαρίστηση.Όμως,δεν νοείται κοινωνία όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει.Όταν συμβαίνει αυτό αυξάνεται ο ατομισμός και η κοινωνία διασπ’αται.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 21:19 | Στέλλα Κ.

    Διαφωνώ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί θεωρώ ότι προσβάλλει το θεσμό της οικογένειας, την αξιοπρέπεια μας, την προσωπικότητά μας και θεωρώ ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα έκτρωμα το οποίο προσπαθεί να μας ισοπεδώσει ηθικά και κοινωνικά. Ακόμα και τα ζώα επιλέγουν το σύντροφό τους από το αντίθετο φύλο. Τρία ιδανικά είχαμε οι Έλληνες: ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Την πατρίδα την πουλήσανε… τη θρησκεία την ξεφτυλίσανε … την οικογένεια την διαλύσανε…

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 20:23 | Ειρηνη

    ΟΧΙ στο συμφωνο συμβιωσης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 20:03 | Μαριααα

    ΟΧΙ στο συμφωνο συμβίωσης

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 20:22 | Σοφία

    όχι στη συμβίωση των ομοφυλοφίλων!

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 20:19 | Κυρία Ευτέρπη

    Θα μας κάψει ο Θεός. Ποιός θα προστατέψει τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σ αυτόν τον τόπο

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 20:24 | Αστεριος

    Να αποσυρθει αμεσα.