Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 15:22 | Άλκης

    Απορώ ειλικρινά πως γίνεται να υπάρχουν τόσο στενόμυαλοι και χριστιανόπληκτοι πολίτες το 2015. Είναι λυπηρό και δείχνει το επίπεδο των νεοελλήνων. Δεν αξίζουμε τη θέση μας στην Ε.Ε. και τον Δυτικό κόσμο. Ας αποφασίσουμε κάποια στιγμή αν προτιμούμε να ανήκουμε στο μπλοκ καθυστερημένων τριτοκοσμικών χωρών (Ρωσία,Ιράν,Τουρκία κλπ) ή εκείνων που σέβονται πλήρως τα δικαιώματα των πολιτών τους (και όλως τυχαίως προοδεύουν) (Σουηδία,Δανία,ΗΒ,ΗΠΑ,Ισπανία,Νορβηγία κλπ).

    Όσο για το νομοσχέδιο, αυτό είναι ατελές και παρωχημένο.

    Απαιτούνται: Πολιτικός γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και πλήρη δικαιώματα υιοθεσίας. Ας προχωρήσουμε πια, φτάνει με το δούλεμα.

  • Το σκεπτικό ύπαρξης του Σ/Ν είναι το γνωστό: «αφού γίνεται στην κοινότητα όπου ανήκει η Ελλάδα/στον πολιτισμένο κόσμο, γιατί όχι κι εδώ;»

    Επαναλαμβάνεται η γνωστή, δογματική τοποθέτηση του 1822 σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πρέπει/οφείλουν να ακολουθούν το «φως» της Δύσης. Το 1822, το 23 και το 27 έγινε προσπάθεια να οριστεί ο «Έλληνας» ως «κάτοικος του Ελληνικού κράτους» (τρια Συντάγματα που κατήργησε άμεσα ο Καποδίστριας).

    Α. Η Επανάσταση του 1821 δεν έγινε για να προσκοληθεί η Ελλάδα στη Δύση, αντίθετα, συγκρούσεις ξέσπασαν για να μην εφαρμοστεί αυτό το «φως». Αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία που πιάνει από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

    Β. Το κράτος που προέκυψε από την Επανάσταση είχε «εθνικό χριστιανισμό» δηλαδή η χριστιανική πίστη και ό,τι απ’ αυτήν απέρρεε βρισκόταν υπό την κηδεμονία της πολιτικής εξουσίας. Αυτό έγινε βίαια το 1833 επί αντιβασιλείας. Ακολούθησαν συγκρούσεις ως το 1854 τουλάχιστον.

    Γ. Παρόλα αυτά, με το πρόσχημα του «εκσυγχρονισμού» το 1979 η Ελλάδα εισήλθε, χωρίς να ερωτηθεί, στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Τότε ο Κ. Καραμανλής δήλωνε: «Η Ελλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα. Διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα». Η συνέχεια με τον Σημίτη και το ευρώ είναι περισσότερο γνωστή.

    Με αυτό το Σ/Ν ζούμε μια από τις σημαντικότερες μεταβολές της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων, αν «Έλληνες» δεν είναι αυτοί που μιλούν την γλώσσα, αλλά αποδέχονται την χριστιανική πίστη.

    Αν υπάρχει το παραμικρό σκεπτικό ιστορικότητας ή ανθρώπινης φύσης στο παρόν Σ/Ν, τότε να συζητήσουμε τα επί μέρους. Όπως π.χ. γιατί μόνο «δυο ενήλικα πρόσωπα» και όχι «τρία, τέσσερα ή πέντε». Γιατί στερούμε το «δικαίωμα» ενός παιδιού από το να έχει δυο μητέρες και τρεις πατέρες ταυτόχρονα (γονείς τύπου Α & Β, όπως είναι η τρέχουσα ορολογία). Εκεί δεν οδηγεί το παρόν Σ/Ν; Εκτός κι αν το «οριστικά» του Καραμανλή έχει και νομική ισχύ, οπότε δεν χρειάζεται και (εικονική) διαβούλευση.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 14:35 | ΗΛΙΑΣ Μ

    Γιατί τόση φασαρία για το αυτονόητο;

    ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρέπει να σεβόμαστε την προσωπική ζωή των άλλων ακόμα και αν διαφωνούμε εφόσον δεν βλάπτει τους υπολοίπους

    ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οτι η εκκλησία ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να το στηρίξει εφόσον συμβολίζει την αγάπη και την δικαιοσύνη.

    ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι μπορεί να κάνει μια οικογένεια όπου θα μπορεί να δώσει τις σωστές αρχές στα παιδιά του.

    ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι είναι κάτι αξιοπρεπέστατο.

    Πολλοί ενοχλούνται με το δικαίωμα του συμφώνου συμβίωσης ή της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς θεωρούν ότι δεν είναι ικανά να κάνουν οικογένεια
    ΑΛΛΑ δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα οταν:

    – ένα παιδί ζει στο δρόμο και καθαρίζει τζάμια στα φανάρια για να μπορέσει ζήσει
    – ένα παιδί δέχεται βία από αλκοολικούς γονείς ή χρήστες ναρκωτικών ουσιών
    – ενα παιδί εκδίδεται από τους ίδιους του, τους γονείς
    – ένα παιδί βιάζεται από τους ίδιους του, τους γονείς
    – ένα παιδί ζει σε ένα ορφανοτροφείο
    – ενα παιδί ζει στο δρόμο
    – ένα παιδί δέχεται βία
    – και αλλά πολλά!

    Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την εξασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με την LGBT κοινότητα και θα έπρεπε όλοι μας να τον στηρίξουμε, στηρίζοντας το, δεν στηρίζεις μόνο μια μειονότητα, στηρίζεις και την δημοκρατία!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 14:35 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΕ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΕΝΌΣ ΤΈΤΟΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΊΟΥ. Ο ΓΆΜΟΣ ΕΝΏΠΙΟΝ ΘΕΟΎ ΚΑΙ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΉ ΣΎΜΒΑΣΗ, ΑΛΛΆ Η ΜΌΝΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΈΝΗ ΗΘΙΚΆ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΈΝΩΣΗ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΏΝ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 14:27 | Δρίζης Χαράλαμπος

    Ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα ὁ ὁρισμὸς τοῦ γάμου ἀπαιτεῖ δύο ἑτερόφυλα πρόσωπα. Κάθε ἄλλη ἔννοια ἀντιβαίνει στὸ δίκαιο, τὴ λογική, τὴ φύσι.
    Ἐπὶ πλέον ἡ νομοθέτησι συμφώνου συμβιώσεως θὰ κλονίσῃ ἀκόμη περισσότερο τὸν θεσμὸ τῆς οἰκογενείας.
    Τὸ κράτος θὰ ἔπρεπε νὰ στηρίξῃ τὸν θρησκευτικὸ γάμο διότι μόνον αὐτὸς ἔχει προϋποθέσεις γιὰ μονιμότητα. Χωρὶς αὐτὴ τὴν μονιμότητα ἡ οἰκογένεια διαλύεται. Μετὰ τὴ διάλυσι τῆς οἰκογενείας μετρᾶμε θύματα: παιδιὰ παρατημένα, ψυχικὰ διαλυμένα, ἀπογοητευμένα. Ἔτσι ἀκολουθεῖ καὶ ἡ διάλυσι ὁλόκληρης τῆς κοινωνίας. Ἀληθινὰ ἕνας ἐχέφρων πολιτικὸς ποὺ νὰ βλέπῃ αὐτὲς τὶς ἁπλὲς αὐταπόδεικτες ἀλήθειες, δὲν ὑπάρχει;

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:49 | Βασίλης Μπίμπας

    Σίγουρα δεν είναι πλήρες και επαρκές αλλά είναι μια καλή αρχή (που έχει ήδη αργήσει να γίνει, χρόνια τώρα).

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:44 | Μελανή

    Η άμεση αντίδρασή μου είναι ότι έχουμε ήδη αργήσει αρκετά στην εκτέλεση του συμφώνου συμβίωσης σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωπαικής ένωσης στην οποία ακόμα ήμαστε κράτος μέλος. Μετά την αρχική μου αντίδραση όμως δεν μπορώ να αγνοήσω αυτά που γράφονται στην σελίδα αυτή. Δεν νιώθω ντροπή για τους συμπατριώτες μου, γιατί δεν φταίνε αυτοί που το μυαλό τους δεν έχει εξελιχθεί από την εποχή των παγετώνων. Δεν νιώθω ούτε θυμό, γιατί αυτό είναι το μυαλό που κουβαλούν, και με αυτό ζούνε, άραγε δεν έχει νόημα να θυμώνω με την απλή πραγματικότητα. Αλλά αυτό που δεν ανέχομαι είναι ένα κράτος το οποίο θα τολμήσει να αφήσει τις οπισθοδρομικές απόψεις μερικών ύπο-εξελιγμένων ατόμων για το τι είναι κανονικό και τι όχι, να προσδιορίσει και να περιορίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας. Οπότε αγαπητοί και μη συμπολίτες,εκφραστείτε ελεύθερα, και αποδεχθείτε την πραγματικότητα, όπως και εγώ: ήμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά κανένας, μα κανένας δεν είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:46 | Σωτήρης

    «Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.»

    Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του site να εφαρμόσουν τον ίδιο τον Όρο τους στα δεκάδες σχόλια εδώ μέσα που περιέχουν και υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται στο σεξουαλικό προσανατολισμό συμπολιτών τους.

    Όσον αφορά το σχέδιο νόμου, αν κι είναι θετικός ο ορισμός του ως ανεξαρτήτως φύλου στο παρόν άρθρο, στα άρθρα 09 & 11 περί τεκμηρίου πατρότητας και γονικής μέριμνας, παρατηρείται ανακολουθία. Στο μεν άρ.11 αναλαμβάνουν ευθύνες γονικής μέριμνας και οι δύο συμβαλλόμενοι, ανεξαρτήτως φύλου, στο δε άρ.09 καθορίζεται σαφώς διακριτή πατρότητα με βάση το φύλο. Τί προβλέπεται για υιοθεσία, τεχνητή γονιμοποίηση και παρένθετους γονείς; Αναλαμβάνουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας τα ομόφυλα ζευγάρια (βάσει του άρ.11), αλλά όχι τα δικαιώματα πατρότητας / μητρότητας (βάσει του άρ.09); Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το κενό;

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:01 | Kat

    Ναι.
    η ισοτητα απεναντι στα δικαιωματα που σου δινει το κρατος θα πρεπει να ειναι αυτονοητη και δεν εχει να κανει με τα αισθητικα η θεολογικα κριτιρια του καθενος.
    Δημοσια διαβουλευση σε θεματα ανθρωπινων δικαιωματων;
    Απο ποτε;
    Oι moderators του site θα πρεπει να ελεγχουν λιγο καλυτερα τα μηνυματα μισους (στο ονομα της χριστιανικης αγαπης ε;) και bullying που γραφονται εδω. το οτι δεν περιεχουν βρισιες δε σημαινει οτι δεν ειναι προσβλητικα.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:51 | Ελένη Παππά

    Επιτέλους…. Ας ψηφιστεί αυτο το νομοσχέδιο και ας δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αδικία και την αδικαιολόγητη διάκριση ενάντια στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν ενοχλούν κανέναν, έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στο Νόμο και το Κράτος γιατί να μην έχουν και τα ιδια δικαιώματα?

    Να συζητηθεί και η τεκνοθεσία και ο πολιτικός γάμος. Πλήρης ισότητα, όχι μερική!!

    Στο μεγαλύτερο μερος του προοδευτικού κόσμου επιτρέπονται τόσο η τεκνοθεσία οσο και ο πολιτικός γάμος. Εμείς ως πότε θα ευθυγραμμιζόμαστε με τους χριστιανοταλιμπάν;

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:31 | Ιωάννης

    Δε συμφωνώ με αυτό το νομοσχέδιο. Απαράδεκτο νομοσχέδιο για μία Ορθόδοξη Χώρα όπως η Ελλάδα. Ο Ιησούς Χριστός να μας ελεήσει.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 13:20 | Στ. Μποζοβίτης

    10 Νοεμβρίου 2015, 14:57 |
    Στ. Μποζοβίτης
    Ἕνα-ἔνα ἀφαιροῦνται τὰ θεμέλια στὰ ὁποῖα στηρίζεται ἡ ἀνθρώπινη κοινωνία. Κι αὐτὴ πιὰ εἶναι θέμα χρόνου νὰ καταρρεύσει καὶ νὰ ὑποταγεῖ σ᾿ αὐτοὺς ποὺ ἐπιδιώκουν νὰ ἐξουσιάσουν ὅλο τὸν κόσμο. Καὶ εἶναι ἀπίστευτα μονότονο καὶ ἀνιαρὸ νὰ διαβάζει κανεὶς συνεχῶς τὸ ἕνα καὶ μοναδικὸ ἐπιχείρημα ποὺ προβάλλουν ὅσοι ὑποστηρίζουν αὐτὴ διαστροφικὴ νομιμοποίηση: Βρισκόμαστε στὸ 2015! Ἆ, ναί, λένε καὶ τὸ ἄλλο: Ὅλα τὰ εὐρωπαϊκὰ κράτη τὸ ἔχουν κάνει ἀπὸ χρόνια… Λησμονώντας ὅτι τὰ εὐρωπαϊκὰ αὐτὰ κράτη εἶναι παραδείγματα πρὸς ἀποφυγὴν καὶ ὄχι πρὸς μίμηση.
    Ὅσους νόμους κι ἂν ψηφίσετε, κύριοι, καὶ ὅσες διατάξεις κι ἂν ἐξαπολύσετε, τὸ ἀφύσικο ποτὲ δὲν θὰ μπορέσετε νὰ τὸ μετατρέψετε σὲ φυσικὸ οὔτε τὴν ἀρρώστια σὲ ὑγεία. Ἄλλοι εἶναι οἱ νόμοι τῶν ἀνθρώπων – πρόσκαιροι καὶ ἀτελεῖς καὶ ὑποκείμενοι σὲ λάθη – κι ἄλλοι οἱ ἀλάνθαστοι καὶ ἀμετάβλητοι νόμοι τῆς φύσεως. Κι αὐτοὶ οἱ νόμοι τῆς φύσεως, ὅταν παραβιάζονται, ἐκδικοῦνται. Καὶ στὴ ναζιστικὴ Γερμανία νόμιμοι ἦταν οἱ φοῦρνοι τοῦ Ἄουσβιτς, τὸ τίμημα ὅμως θὰ τὸ πληρώνει ἡ Γερμανία ὅλους τοὺς αἰῶνες. Ὅσο γιὰ τὸν κύριο Ὑπουργὸ τῆς Δικαιοσύνης, ἂς ἀναλογιστεῖ τὶς εὐθύνες του μπροστὰ στὴν ἱστορία καὶ τὴν παράδοση αὐτοῦ τοῦ τόπου

    Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΩΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ;;;
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 12:14 | ΒΕΝΕΤΙΑ

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 12:31 | Κ.Β.

    Διαβάζω έκθαμβος τα σχόλια των αυτοπροσδιοριζόμενων ως «χριστιανών» τα οποία ξεχειλίζουν από μίσος για το διαφορετικό και αμάθεια ως προς τα θέματα του ομόφυλου προσανατολισμού και του μεγαλώματος παιδιών από ομόφυλους γονείς στα οποία η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει τελεσίδικες απαντήσεις εδώ και χρόνια. Επίσης κοινός τόπος σε όλα η κοινή αποδοχή του διαιώματος επιβολής των προσωπικών τους δοξασιών στις ζωές άλλων ανθρώπων οι οποίοι ζουν σε ένα κατ’ όνομα κοσμικό κράτος.

    Αν δε συνδυάσουμε τα παραπάνω με την σχεδόν πλήρη απουσία σχολίων στα λοιπά αντιρατστιστικά άρθρα μάλλον το μήνυμα είναι «δεν είμαστε εμείς ρατσιστές εφόσον οι άλλοι δεν είναι ομοφιλόφιλοι»!

    Αναρωτιέμαι επίσης αν οι διαχειριστές των σχολίων διαβάζοντας(;) τις εκφράσεις περί ανωμαλιών, διαστροφών και «αποκαλυπτικών» καταστροφών που θα βρουν τα παιδιά και την κοινωνία ολόκληρη εξαιτίας της έστω και κουτσουρεμένης από το παρόν νομοσχέδιο αναγνώρισης αυτονόητων πολιτικών δικαιωμάτων στους «διεστραμμένους», τις οποίες χρησιμοποιούν κατά κόρον οι παραπάνω συμπολίτες μας, αισθάνονται σίγουροι ότι δε παραβιάζονται οι όροι 6 και 7 για τη συμμετοχή στη διαβούλευση.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 12:40 | ΑΣΠΑΣΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 11:45 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Φ.

    Αν πραγματικά αγαπάμε τους ανθρώπους αυτούς και θέλουμε να τους βοηθήσουμε πρέπει να μην ψηφιστεί τέτοιο νομοσχέδιο.
    Η αγάπη του Θεού και η δική μας θα τους βοηθήσει στον αγώνα τους.
    Αντίθετα το νομοσχέδιο θα τους οδηγήσει στον κατήφορο και την αιώνια απώλεια παρασύροντας και άλλες ψυχές.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 11:01 | π. Αντώνιος Χρήστου

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα φύλα είτε ετερόφυλα και κυρίως ομοφυλόφιλα που αφορά η δημόσια διαβούλευση.
    Πριν πω τους λόγους καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια στη Δημοκρατία της χώρας μας, όποιος και αν την υπηρετεί, οποιασδήποτε κομματικής συνείδησης και απόχρωσης και ας είναι, που μας δίνεται η δυνατότητα πριν ψηφιστούν νόμοι να ζητείται η γνώμη του κόσμου. Το βλέπω πολύ θετικό.
    Στο θέμα μας τώρα : Διαφωνώ για λόγους θεολογικούς, εθνικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και αισθητικούς. Το χρωστάμε στο τόπο μας, στην παράδοσή μας και στα ίδια τα παιδιά μας που θα μας διαδεχτούν να μη περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Επιγραμματικά αναλύω : Θεολογικά: Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο Άνδρα και Γυναίκα. Δεν υπάρχει Τρίτο φύλο είναι παρέκκλιση των όρων της φύσεως. Επειδή συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμβαίνει. Παράδειγμα κάποιοι αρρωσταίνουμε και ανεβάζουμε πυρετό και συμβαίνει και αρκετά συχνά. Άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε ότι πρέπει ότι είναι φυσιολογικό να αρρωσταίνουμε και να αλλάξουμε το όριο μέτρησης της θερμοκρασίας σε υψηλότερα επίπεδα. Πάντα έχουμε κριτήριο τη φυσιολογική ένδειξη…
    Εθνικούς : Δεν έχουμε την πολυτέλεια ένα έθνος με υπογεννητικότητα και με ραγδαία αύξηση των αλλοδαπών στη χώρα μας, εμείς να ζητούμε τέτοια νομοσχέδια. Να δίνουμε κίνητρο στην ελληνική οικογένεια που έχει ανάγκη στήριξης και όχι να ενισχύουμε νομοσχέδια που επιτίθονται ευθέως στο κοινωνικό ιστό της χώρας. Και πόσα άλλα…!
    Τέλος θα πω και ένα λόγο για τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους που διεκδικούν αυτό το νόμο. Ξέρουμε πολύ καλά πως το πάτε διαδοχικά το θέμα : Στην αρχή μέσα από την τηλεόραση κατακλύζεται πίσω από τις κάμερες και δειλά και μπροστά με ομοφυλοφιλικούς ρόλους. Δεν νοείται σίριαλ χωρίς κάποιον ομοφυλόφιλο και τώρα ζευγάρια, που μάλιστα τα πάνε πολύ καλύτερα από τα ετερόφυλα. Μετά διεκδικείτε ανοχή, μετά εγείρεται δικαιώματα στη συμβίωση, μετά δικαίωμα στο γάμο, μετά δικαίωμα να υιοθετείτε παιδιά ή να κάνετε δικά σας από παρένθετες μητέρες, μετά ζητείτε να βγουν ενδείξεις π.χ. πατέρας – μητέρα στα έγγραφα και ζητείτε να γίνει ΓΟΝΕΑΣ Α , ΓΟΝΕΑΣ Β, και μετά όταν κυριαρχήσετε ζητείτε το διωγμό των ετεροφυλόφιλων από παντού. Δεν σας συμφέρει το σύμφωνο συμβίωσης γιατί θα γίνεται και εσείς σαν τους ετερόφυλους , συμβατικά ζευγάρια που η αγάπη υποβιβάζεται σε μια υπογραφή μπροστά στο ληξίαρχο. Δεν σας συμφέρει αυτό…! Στο χέρι σας είναι να επιστρέψετε σε αυτό που ξέρετε πολύ καλά πως είστε, αλλά το πάθος σας και ο εγωισμός σας δεν θέλει να παραδεχτεί!

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ! Και μη χρησιμοποιούμε το τι συμβαίνει στην Ευρώπη για ότι θέμα θέλουμε να περάσουμε, γιατί ότι περνάμε τώρα….τα τελευταία χρόνια, από την κουτοπονηριά μας αλλά και από την Ευρώπη το περνάμε…! Μη το ξεχνάμε αυτό!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 11:19 | katia alexandrianaki

    απαραδεκτο ντροπη!!!!!!!!!!!!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 10:35 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

    Αγαπητοί Κύριοι χαίρετε!

    Σαν πολίτης που αγαπάει τη χώρα του σκέφτηκα να σας εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου όσον αφορά το νέο νομοθέτημα για το συμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!
    Το να ζεί ο καθένας σύμφωνα με τις δικές του ιδιαίτερες επιθυμίες είναι δικαίωμα του βέβαια.Το να θεσπίζει όμως η πολιτεία νομοθετήματα υπέρ ενός διεστραμένου βίου σημαίνει ότι ζούμε σε άρωστη κοινωνία!.
    Η χωρα μας μέχρι πριν λίγα χρόνια σεβόταν το νόμο του Θεού και παρέμενε το κακό ατομικά.Στη δύσκολη αυτή θέση που βρίσκεται η Ελλάδα μας το μόνο που μπορεί να τη σώσει είναι αμα βάλει ο Θεός το χέρι Του!Με τέτοιους νόμους όμως το σίγουρο είναι ότι θα μείνει χωρίς το έλεος Του.
    Εκτός των παραπάνω είναι σημαντικό να διασφαλιστεί το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν σε μία φυσιολογικη οικογένεια που βεβαίως όταν από το σύμφωνο προχωρήσουμε και στο γάμο των ομοφυλοφίλων (σταδιακά βλέπω πως εφαρμοζονται όλα όσα δεν ήταν ετοιμη η πολιτεία τοσα χρόνια να δεχτει)φασιστικά θα αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα από κάποια παιδιά!
    Κύριοι τα δελτία ειδήσεων φρίτουν από εγκληματικότητα!!ως πότε οι εκάστοτε κυβερνήσεις που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι , θα προκαλούν μόνιμες βλάβες στον λαό μας ??
    Πριν εφαρμόσετε νομοθετήματα εκτρώματα σε μία χώρα που στην ιστορία της έχει δείξει σοφία και σύνεση αναρωτηθείτε την ευθύνη σας …τι θα γράφει η αυριανή ιστορία για σας αν βεβαίως υπάρχουν ελληνόπουλα για να τη διαβασουν γιατί μην ξεχνάτε ότι το έθνος μας πάσχει και από υπογεννητικότητα που θα επιδεινωθεί με τις σχεσεις των ομοφυλοφίλων μιας και θα περάσει σαν ένα εναλλακτικό και μοντέρνο είδος οικογένειας..

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 10:45 | Γιώργος Ζήκος

    Συμφωνώ πλήρως με το νομοσχέδιο αυτό. Ελπίζω να ψηφιστεί δίχως αλλαγές.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 10:16 | foteini

    εν ετει 2015 συζηταμε ακομα τα αυτονοητα.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 09:25 | Μαρία

    Όχι

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 09:15 | Ελευθερία

    Θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ την αρνητική μου θέση απέναντι σε αυτό το θέμα. Θεωρώ πως το σύμφωνο συμβίωσης είναι ένα ακόμα λιθαράκι, το οποίο ακυρώνει την σχέση ανθρώπου με Θεό. Δυστυχώς το κράτος μας δηλώνει Ορθόδοξο, όμως ως φαίνεται δεν είναι στην πράξη. Το σύμφωνο συμβίωσης για μενα είναι ένα άκυρο έγγραφο, καθώς ένα ζευγάρι το οποίο φυσικά δηλώνει Ορθόδοξο, δεν μπορεί βάσει της θρησκείας μας να θεωρείται παντρεμένο χωρίς την ευλογία του Θεού.Πλέον όλοι βρίσκουν δικαιολογίες για να κάνουν πολιτικούς γάμους και να υπογράφουν σύμφωνα συμβίωσης. Απορώ τότε τι διαφορά στο θέμα αυτό έχουμε με άλλες θρησκείες. Και οι μουσουλμάνοι αυτά δεν κάνουν; Τώρα βγήκε το σύμφωνο συμβίωσης για να μας επιτρέψει τι; Να απομακρυνθούμε απο τον Θεό μας. Επίσης εκφράζω την λύπη μου για την ομοφυλοφιλία καθώς κάτι τέτοιο είναι αφύσικο και στις μέρες μας το παρουσιάζουν φυσικό. Όλα όσα ανέφερα παραπάνω αφορούν σε ανθρώπους που θέλουν να αποκαλούνται χριστιανοί. Με απογοητεύει το γεγονός πως πολλοί φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα θεωρηθούν πουριτανοί. Πολλοί δεν αναφέρονται στο θέμα της θρησκείας γιατί θεωρούνται κολλημένοι και ζηλωτές. Ε λοιπόν όλα έχουν σχέση με την θρησκεία και δυστυχώς η νέα τάξη πραγμάτων με όλες αυτές τις εφευρέσεις- μια εκ των οποίων είναι και το σύμφωνο συμβίωσης- έχει επιτυχώς μέχρι στιγμής απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό.
    Εν κατακλείδι, διαφωνώ απόλυτα με αυτή την νέα εφεύρεση και καλώ και τους υπόλοιπους χριστιανούς να πάρουν θέση. Ο Θεός να μας φωτίζει και να μας ευλογεί.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 08:10 | Νικη Τουμαζου

    Εσείς έχετε επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου να διαλύσετε μια ώρα γρηγορότερα αυτόν τον προδομένο και ταλαιπωρημένο τόπο.
    Ευχομαι ο Παντοδύναμος Τριαδικός Θεός μας, να μη σας αφήσει να προλάβετε.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 03:51 | ΝΜΑΝΝΝΚΠ

    ΟΧΙ στο επαίσχυντο σύμφωνο συμβίωσης.(Αν και πολύ αμφιβάλλω αν γνωρίζετε τη διαφορά της λέξεως οχι από το ναι. Προφανώς έχετε δυσκολία κατανοήσεως της ελληνικής γλώσσας).
    Ὅλοι οἱ ἄνθρωποι κάνουμε λά­θη. Ἄλλοι μικρά, ἄλλοι μεγάλα. Ἄλλοτε μεγαλύτερα, ἄλλοτε μικρότερα. Στὰ ἁρμόδια Δικαστήρια ἐκδικάζονται ὡς πταίσματα, πλημμελήματα ἢ κακουργήματα.
    Εἶναι ὅμως ἕνα λάθος γιὰ τὸ ὁποῖο δὲν ὑπάρχει ἀντίστοιχο Δικαστήριο νὰ τὸ ἐκδικάσει. Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες τὸ ὀνόμαζαν «ὕβριν».
    «Ὕβρις» εἶναι τὸ νὰ ξεπεράσει ὁ ἄν­θρωπος τὰ ὅριά του καὶ νὰ αὐθαδιάσει ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ. Νὰ ὑψώσει τὸ ἀνάστημά του καὶ νὰ παραβιάσει ὄχι ἀνθρώπινους νόμους ἀλλὰ τοὺς θεϊκοὺς νόμους. Τότε ἡ θεϊκὴ δικαιοσύνη τὸν παραδίδει στὴν «Ἄτην», τὴ ­θόλωση τοῦ νοῦ, τὴ σύγχυση τῆς ­σκέψεως, ὥσ­τε νὰ πράξει ἀκόμη χειρότερα καὶ ἔτσι νὰ ἐπισύρει εἰς βάρος του τὴν «Νέ­μεσιν», τὴ θεϊκὴ τιμωρία ποὺ θὰ ἐπιφέρει τελικὰ τὴν «Τίσιν», τὴν καταστροφή.
    Αὐτὸ ἀποφάσισατε νὰ κάνετε ως παρούσα κυβέρνηση. Ἐπιλεξατε νὰ προσχωρήσετε στὸ χῶρο τῆς «ὕβρεως». Αὐτὸ ποὺ δὲν τόλμησαν ἢ δὲν πρόφθασαν οἱ προηγούμενες κυβερνήσεις, οἱ ὁ­­­ποῖ­ες κατερείπωσαν μὲ τοὺς νόμους τους τὸν ἱερὸ θεσμὸ τῆς οἰκογένειας, σπεύδετε τώρα εσείς νὰ τὸ νομοθετήσετε. Μην προβείτε στην τέλεση του κυοφορούμενου εγκλήματος.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 03:45 | ΝΣ

    Σε περίπτωση που ήδη έχει τελεστεί γάμος στο εξωτερικό και μάλιστα προ ετών, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?
    Θα πρέπει να συνταχθεί νέο συμβολαιογραφικό έγγραφο ή θα αρκούν τα έγγραφα της χώρας που έχει τελεστεί ο γάμος ??
    Επίσης, αν πρόκειται περί Ελλήνων που είναι μόνιμη κάτοικοι εξωτερικού, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ (δεδομένου οτι δεν υπάρχει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα) ?

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 02:18 | Βικτωρια

    Θλίβομαι για τα σχόλια σκοταδισμού και μίσους από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη θρησκεία μόνο στα λόγια και όχι στις καθημερινές τους πράξεις, χωρίς να ντρέπονται ή να αναλογιστούν πρώτα την συμπεριφορά τους και τις επιπτώσεις της στον διπλανό τους.Γι’αυτούς που χρησιμοποιούν τη λέξη Έλληνας και θυμούνται μόνο τα κομμάτια της ιστορίας που τους βολεύουν και όχι την αρχαία Ελλάδα που συχνά επικαλούνται για να δείξουν την ανδρειοσύνη τους και κρατούν ως ταμπού την ομοφυλοφιλία. Θλίβομαι που μεγαλώνω σε ένα κόσμο γεμάτο υποκρισία αλλά βλέπω ένα μικρό βήμα για ανθρώπους που αγαπούν ο ένας τον άλλο και έχουν τα αυτονόητα ίσα δικαιώματα υπάρχει έστω το 2015. Μπράβο για το πρώτο δείγμα αριστερής κυβέρνησης .

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 02:49 | Βαγγέλης Ρούμπος

    Το παρόν νομοσχέδιο θα προστατέψει ορισμένα μόνο από τα δικαιώματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα εδώ και πολύ καιρό. Το πρόστιμο που επεβλήθη στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελεί ένα πολύ μικρό αλλά σχετικό παράδειγμα της κατάστασης που η δυσπροσαρμοστικότητα και ο φόβος έχει φέρει την κοινωνία.
    Επιπλέον, πιστεύω πως καθίσταται σαφής η ανάγκη σύστασης νομοσχεδίου για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε εκπροσώπους του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας για την ανατροπή της δυσμενούς θέσης που φέρνουν πρωτίστως τους εαυτούς τους και κατ’ επέκταση τους γύρω τους.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 01:59 | Δόμνα

    Το ότι ο γάμος ομοφυλοφίλων δεν είναι κάτι καινούργιο στην εποχή που διανύουμε το γνωρίζουμε όλοι. Όπως ακόμη και το πόσο «in» θεωρείται πλέον όποιος τον υποστηρίζει, ή «κολλημένος» και οπισθοδρομικός όταν τον αμφισβητεί.
    Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω κανέναν άνθρωπο για τις επιλογές του σε αυτήν την ζωή. Ούτε νοιώθω απέχθεια για οποιονδήποτε άνθρωπο.
    Όμως, πιστεύω ακράδαντα πως η συμβίωση ομόφυλων ατόμων, η οποία συχνά καταλήγει- δυστυχώς κατά την γνώμη μου- στην υιοθέτηση τέκνων, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις λόγω της μεγάλης αποδοχής και προβολής από τα media. Και είναι γεγονός ότι τα media πετυχαίνουν σχεδόν πάντα την πλύση εγκεφάλου στην οποία αποβλέπουν. Οτιδήποτε καινούργιο και αρχικά αλλόκοτο, γίνεται normal και αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας μας με την βοήθεια των media.
    Θα τελειώσω με μια γνωστή φράση, η οποία για μένα αποτελεί το κλειδί στο δίλημμα περί σύναψης γάμου μετάξυ ομοφυλόφιλων:
    «Η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου».
    Και θέτω τα εξής ερωτήματα που ο καθένας φυσικά μπορεί να τα απαντήσει κατά βούληση:
    1. Είναι φυλετικός ρατσισμός το να μην αποδέχεται κάποιος τον γάμο ομοφυλόφιλων αλλά πώς μπορεί να αποκαλέσει κανείς την πίεση που ασκείται στους ετερόφυλους να αποδεχτούν και να επικροτήσουν αυτήν την πράξη? Κάποτε ήταν ντροπή για κάποιον να παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος και τώρα ντρέπεται κάποιος να πει ότι δεν του αρέσει η ομοφυλοφιλια, ότι δεν θέλει να του την επιβάλλουν.
    2. Δεύτερον και πολύ σηματικότερο, ρώτησε κανείς αυτά τα παιδιά που υιοθετούν τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια αν θα ήθελαν να έχουν ομοφυλόφιλους γονείς; Και πόσο τρομακτικές μπορεί να είναι οι συνέπειες στον ψυχισμό τους; Διότι, ο νόμος προβλέπει την απομάκρυνση ανηλίκων από κηδεμόνες που αποδεικνύονται ακατάλληλοι να αναλάβουν την φροντίδα τους. Ποιός νόμος ωστόσο θα προστατέψει τα παιδιά που υιοθετούνται από ομοφυλόφιλους γονείς βιώνοντας συχνά ψυχικό καταναγκασμό επί σειρά ετών επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν θετικά το γεγονός ότι τόσο η μαμά όσο και ο μπαπμπάς έχουν το ίδιο φύλο; Αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να ισορροπήσουν ποτέ; Ας μην ξεχνάμε ότι μια πολύ σημαντική πτυχή της ταυτότητας ενός ατόμου είναι το φύλο. Πώς θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά να αναπτύξουν μια υγιή αντίληψη για τα δύο φύλα ή ακόμη και για τον εαυτό τους?
    ‘Η μήπως θα πρέπει να προσθέσουμε πλέον και μια τρίτη κατηγορία στα φύλα?

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 01:57 | ΠΑΝΟΣ

    Τελικά πόσο δίκιο είχε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι!!!
    Είχε πει λοιπόν «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται»…
    Άρα είστε δικαιολογημένοι, όλοι εσείς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που με την δική μας ψήφο είστε εκεί, όταν φέρνετε για ψηφοφορία τέτοια νομοσχέδια! Όταν δεν πιστεύετε και δεν έχετε φόβο Θεού μπορείτε να κάνετε νόμο τα ΠΑΝΤΑ… Μου κάνει εντύπωση το επιχείρημα μερικών, ότι δηλαδή και στην Ευρώπη αυτό το σύμφωνο ισχύει! Ε και ; Αν στη γειτονιά μου κάποια οικογένεια κάνει κάτι λάθος αυτό σημαίνει ότι νομιμοποιούμαι να κάνω κι εγώ το ίδιο, κι ας είναι λάθος;
    Να θυμάστε όμως κάτι! Η υπομονή και η αγάπη του Θεού είναι ωκεανός…
    η οργή του όμως είναι φωτιά και θειάφι!!!
    Εύχομαι, στους αντιπροσώπους μας που βρίσκονται στη Βουλή και είναι υπέρ αυτού του συμφώνου, να καταλάβουν όσο πιο γρήγορα γίνεται το μεγάλο τους ολίσθημα…

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 01:24 | Γιώργος

    Να αποσυρθεί το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων <>

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 01:22 | ΑΝΝΑ Π.

    Είμαι Ελληνίδα . Γεννήθηκα έχοντας ήδη τρία ιδανικά , ΠΑΤΡΙΔΑ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ . Δεν δέχομαι αλλαγή σε αυτά .Είμαστε πολιτισμένοι αλλά ποιοί είναι αυτοί που θέλουν να μας χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικούς όταν δεν δεχόμαστε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ξενόφερτα ήθη ; Προτιμώ να είμαι οπισθοδρομική . Μου λείπουν οι απλές γλυκές παλιές εποχές . Δεν δέχομαι οτιδήποτε επειδή απλώς είναι » πρόοδος » . Οτι θέλει ο καθένας μπορεί να το κάνει σπίτι του . Γιατί πρέπει να με υποβάλλει στο μαρτύριο να το ανέχομαι μπροστά στα μάτια μου ;
    Μεγαλώνω παιδιά σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα της Ελλάδας μας . Δεν θέλω τα ήθη της νέας παγκόσμιας τάξης . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!!!!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 01:53 | Νικος

    Δεν μ’ ενδιαφέρει και δεν μου πέφτει λόγος για το τί κάνει ένα ζευγάρι (ομόφυλο ή ετερόφυλο) στην κρεβατοκάμαρά του. Όμως, το να παρουσιάζεται με την ιδιότητα τού… δικαιώματος μια παρα φύση κατάσταση τούτο υπερβαίνει τα όρια τού φυσιολογικού. Βέβαια, ο Μεσαίωνας έχει περάσει ανεπιστρεπτι, όμως οι παρελάσεις και μάλιστα εν αδαμιαία περιβολή σε τι αποβλέπουν; Το αίτημα για πολιτικό γάμο, ε…
    κάπως τρώγεται, όμως αυτό τής υιοθεσίας είναι σκέτη παρανόηση. Δεν συμφωνώ με την κατοχύρωση τού συμφώνου συμβίωσης γιατί βρίσκεται πέρα από τα φυσιολογικά όρια και γιατί πολλές λεπτομέρειες είναι αδιευκρίνιστες. Προς το παρόν υπάρχουν πάρα πολλά άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα μας και δεν είναι σωστό να προστεθούν και άλλα.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:43 | Anastasios

    Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Δεν είναι ηθικό το θέμα για εμένα αλλά λειτουργίας της κοινωνίας.
    Μην μπερδεύετε την αποδοχή των ομοφυλόφιλων με το θεσμό της οικογένειας.
    Εάν αναγνωριστεί νομικά η «συμβίωση» οποιωνδήποτε άλλων ως ισόκυρη του γάμου, πέρα από τον γάμο με τη σημερινή του μορφή δηλαδή ενός άνδρα με μία γυναίκα, ανοίγετε τους ασκούς του Αιόλου.
    Πώς και με ποια δικαιολογία δε θα αναγνωρίσετε τη «συμβίωση» πέραν των δύο (2) προσώπων, ή με κάποιο άλλο ων από το ζωικό βασίλειο ή και τη «συμβίωση» με ανήλικο κάτω των 15 ετών εάν υπάρχει εκδηλωμένη συναίνεση και επιθυμία της/του ανήλικου;!
    Μήπως θα παίρνουν και επίδομα γάμου οι ομοφυλόφιλοι;!
    Εάν αυτό γίνεται μόνο για την κληρονομιά, μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλο τρόπο, αρκεί να μην έχετε στο μυαλό σας μόνο το πως θα επιβάλλεται την ατζέντα των GLBTQ στην κοινωνία.
    Αν έχετε αμφιβολίες, κάντε δημοψήφισμα!..

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:56 | Παπαδοπουλου Ολ

    Ας πρωτοτυπησουμε κι ας πραξουμε,ως πολιτικοι και ως λαος,για μια φορα, συμφωνα με την επισημη θρησκεια αυτου του κρατους! Ζηταμε σωτηρια απο τις δυσκολιες που περναμε σαν λαος, αλλα παραμενουμε αχαριστοι και αδιορθωτοι μπροστα σ’ Αυτον που μας χαρισε την λογικη για να διαφερουμε απο τα αλογα ζωα. Κι εμεις μετατρεψαμε το λογικο σε παραλογο, το φυσιολογικο σε ανωμαλο και το αντιστροφο! Σαν ανθρωποι, απογοητευουμε και απογοητευομαστε καθημερινα ολοι μας! Αυτο δειχνει ποσο πεπερασμενος ειναι ο νους, ποσο φτωχη η ευφυια μας! Μονο ο Θεος ειναι πανω απο ολα αυτα! Κι Εκεινος ευλογησε τον γαμο και εκανε την πρωτη οικογενεια του Αδαμ και της Ευας. Και κατεστρεψε ολοκληρες πολεις εξ’ αιτιας του σοδομισμου τους! Ας μην γινουμε λοιπον βλασφημοι και επικροτησουμε, επιβραβευσουμε και αναγαγουμε σε κατι φυσιολογικο αυτο που απο τον ιδιο τον Θεο εχει βρεθει αισχρο, αφυσικο, παντελως λαθος! Οχι στο συμφωνο συμβιωσης!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:48 | Λουκάς

    Λοιπόν
    δικαίωμα του κάθε ενός να εκφράζεται με όποιον τρόπο επιθυμεί , στην συγκεκριμένη φάση της ζωής του βρίσκεται ,
    έτσι λοιπόν , αφού οι υπέρμαχοι της ελευθερίας των ηθών εκφράζονται , αντιτίθεμαι σε αυτή τους την ‘αποψη κ γενικότερα στο νομοσχέδιο
    Η Ορθόδοξη εκκλησία δεν αποδέχεται ούτε τον πολιτικό γάμο , ούτε την ομοφυλοφιλία και καλά θα κάνουμε να συνεχίσουμε να το στηρίζουμε με τις προσευχές μας κ τον αγώνα μας(κόσμιο)
    Ο Χριστός »πάτησε» στην ελεύθερη βούληση μας κ στην δυνατότητα να μετανοούμε . οπότε ελευθερία , αλλά για όλους , όχι μόνο υπέρ των »αδικημένων» , αλλά και για εμένα , τον »παραδοσιακό» οικογενειάρχη
    όσο για σχόλια για την χριστιανική αγάπη , ασχοληθείται αδερφοί και με την λοιπή αγάπη αυτών που υποστηρίζεται . Και να γνωρίζετε ότι αυτός που πάει στην εκκλησία κ αποκαλείται Ορθόδοξος Χριστιανός , κανονικά έχει επίγνωση των αδυναμιών του και επιζητεί την διόρθωση .
    ας είναι λοιπόν ! εσείς τα δικά σας και εμείς τα δικά μας .

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:57 | Τίνα

    Είμαι κάθετα αντίθετη και αποτελεί ντροπή, αντικατοπτρίζει την κατρακύλα μιμητισμού μας με τα άθεα κράτη, προσβάλει την έννοια της οικογένειας και της Ορθοδοξίας και σαφέστατα νομιμοποιεί την αμαρτία.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:06 | ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΑΡΗΣ

    Όντως το παρόν νομοθέτημα είναι το πρώτο από τα τρία βήματα (σύμφωνο συμβίωσης-γάμος-παιδοθεσία) που απαιτούνται, για να εξασφαλιστεί η απόλαυση του δικαιώματος στην οικογένεια από όλους του Έλληνες πολίτες. Εύχομαι πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας της κυβέρνησης να έχουμε φτάσει και στο δεύτερο, αν όχι και στο τρίτο βήμα!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:12 | Κώστας Κωστουράκης

    Αν είναι δυνατόν να ακούμε για «συζύγους» ανθρώπους που έχουν το ίδιο φύλο! Θα ήθελα να μου απαντήσουν οι «σύζυγοι» αυτοί αν είχαν μάνα και πατέρα! Ποιος τους έφερε στον κόσμο; Απαράδεκτα πράγματα, σημάδια της κοινωνικής μας σήψης!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:24 | Ελευθέριος Γ.του Π.

    Όσοι συνάνθρωποί μας, υποστηρίζουν ότι είναι παραδεκτή η παρά φύση χρήση της γενετήσιας ορμής, αντιστρατεύονται οι ίδιοι το λόγο-λογική της ίδιας της δικής τους ύπαρξης, ως βιολογικό γεγονός. Εάν ήταν κανονικό και φυσιολογικό, η σύναψη σχέσεων από άτομα του ιδίου φύλλου, ασφαλώς και θα υπήρχαν με κάποιο τρόπο καρποί-νέα όντα, ως αποτέλεσμα της «ένωσής» τους. Από την άλλη μεριά, πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι που διεκδικούν το δικαίωμα της σύναψης σχέσης με άτομα του ιδίου φύλλου, να διεκδικούν το δικαίωμα «πατρότητας», αναγκαστικώς δανεικής, μέσω απόκτησης παιδιών, τα οποία έχουν προκύψει από συνένωση γεννητικού υλικού που υποχρεωτικά ανήκει σε άτομα αντιθέτου φύλλου. Εν κατακλείδι, αποδέχομαι νομικά το δικαίωμα δύο ανθρώπων του ιδίου φύλλου να συμβιώνουν, έστω και εάν αυτό αντιβαίνει στην παραδεδομένη λογική του οντολογικού προσδιορισμού της έννοιας «άνθρωπος», αλλά και στη δική μου προσωπική ηθική. Το να τους δοθεί όμως δικαίωμα υιοθεσίας, είναι πέρα για πέρα ανεύθυνο, διότι υπονομεύει καίρια το θεσμό της οικογένειας και της συνέχειας του ανθρωπίνου είδους.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 00:56 | Αντώνης

    Η Διαβούλευση είναι στάχτη στα μάτια: εκτελείτε εντολές αργού ή σύντομου θανάτου αυτής της χώρας… Έστω και αν διαφωνούμε εσείς θα το «περάσετε» αφού έχετε και την υποστήριξη των καναλιών που κάνουν το άσπρο – μαύρο… Από το 1974 ζούμε φασισμό χειρότερο του προηγούμενου σε όλους τους τομείς… Επομένως θα σεβαστείτε την άρνησή μας στην περαιτέρω κατηφόρα, αντί να στηρίζετε τον γάμο και την οικογένεια;; Χλωμό το βλέπω…

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:17 | ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΠΑΚΕΡΤΖΗΣ

    Δεν συμφωνώ με το Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ανθρώπων.

    η οικογένεια αποτελείται από Πατέρα,Μητέρα και Παιδιά. Ο κύριος Ιησούς Χριστός έπλασε τον άντρα και την γυναίκα προκειμένου να δημιουργούν οικογένεια. Τέτοιοι νόμοι οδηγούν στην ηθική κατάπτωση των πολιτών με τραγικές συνέπειες.

    Ελλάδα χωρίς την Ορθοδοξία και τον Χριστό δεν υπάρχει..

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:58 | Δημήτρης

    Η διαφωνία μας είναι δεδομένη. Η Ελλάδα κοσμήθηκε από πρότυπα αγάπης και ηθικής που αγωνίστηκαν κάποτε για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι να… εθελοτυφλούμε. Τι προσωπικότητα θα σχηματίσουν οι νέοι μας μεγαλώνοντας με 2 πατέρες ή δύο μητέρες; Τι αξίες θα σχηματίσουν σαν μετέπειτα γονείς και θα μεταδώσουν; Ποια επιστήμη απέδειξε ότι ένας 2ος άνδρας μπορεί να υποκαταστήσει τη μητέρα και μια 2η γυναίκα έναν πατέρα; Ποια παιδοψυχολογική μελέτη τεκμηριώνει ότι τα παιδιά ολοκληρώνονται φυσιολογικά στις ομοφυλικές οικογένειες; Γιατί δε μας προβληματίζει ότι βιολογικά ο άνθρωπος αναπαράγεται με τη μίξη αρσενικού& θηλυκού; Αυτό τι υποδεικνύει τελικά; Ποιος μπορεί να αντιστρέψει τη φύση μας και με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει στο φυσικό νόμο που μας δόθηκε; Κατ’ επέκταση ποια η συνεισφορά στην ομαλή συμβίωση των ανθρώπων αυτών το να δεχτεί η κοινωνία κάτι που είναι κόντρα στη φύση τους; Θα μπορούσαμε τότε να δεχτούμε και τη συμβίωση πολλαπλών προσώπων, ανθρώπων με ζώα, εγγονών με παππούδες, αδελφών μεταξύ τους κοκ. Αν δε μας ενδιαφέρει το ποιος μας δημιούργησε τουλάχιστον ας αντιληφθούμε τις συνέπειες της εναντίωσής μας στη φύση και τους νόμους της!

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:45 | Μιχάλης

    Ο νόμος δεν είναι απαραίτητος , ασχοληθείτε με κάτι που να ωφελεί τον Ελληνικό λαό

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:02 | ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    Ηθικός ξεπεσμός… Να αποσυρθεί αμέσως!!! Επειχειρείται αλλοίωση της Ορθόδοξης Ελλάδας

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:22 | Ανδρέας ξανθης

    Λυπάμαι για την ηθική σήψη
    Ούτε τα άλογα όντα δεν προβαίνουν σε συμβίωση ίδιου φύλου και εμείς οι προοδευτικοί τους αναγνωρίζουμε το πάθος ως αρετή
    Αυτοκαταστραφούμε το γένος μας και μετά μας φταίει η τρόικα?
    Ο καιρός γαρ εγγύς !

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:12 | Γινος Βουγας

    «Η αρρώστια της Δύσης μοιάζει να είναι αθεράπευτη. Οι δυτικοί, κενοί (και εμάς μας έχει πάρει η μπάλα) από αξίες και ιδανικά, αποξενωμένοι από ρίζες και παραδόσεις και αποβλακωμένοι από τα media και την «μόδα» της εποχής, προχωρούν με βήμα ταχύ προς τον γκρεμό.»(Αναφορα απο προσβασιμη ιστοσελιδα).
    Θελετε να δειτε τι ακολουθει αργοτερα ; Μπορειτε να περιηγηθειτε στο διαδικτυο ακολουθωντας λεξεις οπως transgender,bestiality και αλλα παρομοια, καθως ολοι εχουν δικαιωματα.

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 23:43 | Γιωργος

    Ως Έλλην πολίτης θεωρώ ότι το άρθρο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις παραδόσεις και τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα πρέπει να ψηφιστεί. Βέβαια, δυστυχώς πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα αδιαφορήσει για τη θέληση των πολιτών και θα προβεί στην ψήφιση του άρθρου…

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 22:48 | Κωνσταντίνος

    H Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία είναι η πιο έγκριτη παιδιατρική εταιρεία παγκοσμίως. Τη συμβουλεύονται όλοι οι παιδίατροι παγκοσμίως. Μιλά με επιστημονικά δεδομένα και όχι με προσωπικές εκτιμήσεις ή λογύδρια του καφενείου. Είναι η καλύτερη απάντηση.

    https://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/pages/AAPStatementSupremeCourtSameGenderMarriage.aspx

  • 10 Νοεμβρίου 2015, 22:05 | Άγγελος

    Δεν είναι δυνατόν να προωθείτε τέτοιο νομοσχέδιο στην χώρα της Ορθοδοξίας. Αν ψηφιστεί τέλος η Ελλάδα όπως την ξέρουμε. Όπως είπε και κάποιος φίλος, αν όλοι ήταν ομοφυλόφιλοι το ανθρώπινο είδος θα είχε εξαφανιστεί. Ας μην κάνουμε το λάθος να ακολουθήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορα της Δύσης.

    P.S. Έχω μια ελπίδα πως οι ΑΝΕΛ δεν θα το ψηφίσουν και θα πέσει η νεοταξική κυβερνησούλα σας.