Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:52 | Θανασης

    Προσπαθώ να καταλάβω για ποιό λόγο γράφουν κάποιοι τόσο κακόβουλα σχόλια. Το θέμα είναι καθαρά νομικό. Είναι αυτονόητο οτι πρέπει να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης καθώς κ η παιδοθεσια. Για όποιον πιστεύει ότι είναι τοσο Χριστιανός για να το δεχτεί πρέπει απλά να αλλάξει θρησκεία ή να διαβάσει ένα απο τα βιβλία για την ομοφυλοφιλία στον Χριστιανισμό κ δεν γράφουν για τους ιερείς αλλα για πολλούς αγίους. Haters gonna hate.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:13 | Βασίλης Κρουστάλλης

    Είναι ένα μικρό βήμα για την έλλειψη διακρίσεων που έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια ενάντια στα ετερόφυλα, και δεν αποτελεί θέμα προτιμήσεων ή γούστου. Ο νομικός μας πολιτισμός (που έρχεται από την εποχή του Διαφωτισμού) απαγορεύει τις διακρίσεις, και τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για όλους, είτε μας αρέσουν οι προτιμήσεις τους είτε όχι. Το επόμενο βήμα είναι ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:12 | Καλησπέτρος

    Δεν πρόκειται να δώσω αξία στις ομοφοβικές μουτζαχεντίν απόψεις σας κάνοντας debate μαζί σας.

    Φιλικά σας προειδοποιώ ότι είστε στην λάθος πλευρά της ιστορίας.

    Το έχουμε ξαναπεράσει αυτό. Ξέρουμε πως τελειώνει. Άμα είστε στην πλευρά ενάντια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αρνηθείτε σε ομάδες ανθρώπων τα βασικά δικαιώματα που τους αναλογούν, η ιστορία δεν θα είναι ευγενική μαζί σας, τα εγγόνια σας θα αισθάνονται ντροπή για σας και θα ζητάνε συγνώμη από τους φίλους τους για την ύπαρξη σας. Θα είστε οι κακοί των μελλοντικών ταινιών, η μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας.

    Υποστηρίξτε το νομοσχέδιο όχι για χάρη των ομοφυλοφύλλων αλλά για χάρη δικιά σας, για να έχετε το κούτελο σας καθαρό και να μπορείτε να κοιτάτε τις επόμενες γενιές χωρίς να κατεβάζετε τα μούτρα σας.

    Αυτό το τράινο δεν έχει σταματημό, ανεβείτε ή μείνετε για πάντα πίσω.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:47 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.
    Προτείνω να έρθει νομοσχέδιο για να στηρίξουμε την οικογένεια. Το πιό σπάνιο πράγμα σήμερα είναι να δεις Ελληνίδα έγκυο.
    Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο Άνδρα και Γυναίκα. Oταν εγκαταλείπουμε το Θεό έρχεται η καταστροφή.(βλέπε Σόδομα και Γόμορρα).
    Δεν έχουμε την πολυτέλεια ένα έθνος με υπογεννητικότητα και με ραγδαία αύξηση των αλλοδαπών στη χώρα μας, εμείς να ζητούμε τέτοια νομοσχέδια.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:56 | ΕΛΕΝΗ

    Όταν παίρνονται τέτοιες αποφάσεις που το παρα φύσιν το θεωρούν φυσιολογικό και μαζι μ΄αυτούς τους ταλαιπωρημἐνους ανθρώπους θέλουν να ταλαιπωρήσουν και αθώα παιδάκια, τα οποία και καλά από αγάπη θα υιοθετούν, τότε αυτός ο τόπος όλο και περισσότερο θα βυθίζεται στην κρίση, η οποία μόνο οικονομική δεν είναι.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:27 | Λεωνίδας Ραμπαούνης

    Ο Απόστολος Παύλος λέει στην ‘Α προς Κορινθίους επιστολή στο κεφάλαιο στ’ στο 12ο στίχο: «πάντα μοι έξεστι αλλ’ ου πάντα συμφέρειν». Ναι, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, είτε καλό, είτε αμαρτωλό. Έτσι, όσοι θέλουν να έχουν σχέση με το ίδιο φύλο μπορούν να την έχουν και εγώ τους σέβομαι, όσο και αν αποστρέφομαι αυτή την πράξη ( την πράξη, όχι τους ανθρώπους ). Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Είναι η νομιμοποίηση του φυσικά παρανόμου και αυτό δεν μπορώ να το δεχθώ. Εξάλλου, εσείς που φωνάζετε για σεβασμό δικαιωμάτων ρωτήσατε τα παιδιά που θα έχουν ομοφυλόφιλους γονείς αν θέλουν κάτι τέτοιο; Κάθε παιδί έχει το ιερό φυσικό δικαίωμα να μεγαλώνει με μητέρα και πατέρα. Πώς τώρα τους το στερείτε; Λέτε, επίσης, ότι καταπολεμείται ο ρατσισμός. Νομίζετε, δηλαδή, πως τα υιοθετημένα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δε θα αντιμετωπίζουν διακρίσεις και περιθωριοποίηση από τα παιδιά ετερόφυλων ζευγαριών; ΑΡΑ, αυτό το νομοσχέδιο νομιμοποιεί κάτι φυσικά παράνομο στο όνομα της προστασίας δικαιωμάτων και της καταπολέμησης του ρατσισμού, ενώ, συγχρόνως, καταπατά παιδικά δικαιώματα και δημιουργεί νέες μορφές ρατσισμού. Δηλώνω ΟΧΙ.

    Συγγνώμη για την πολυλογία.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:56 | Γιώργος

    Ο γάμος μεταξύ gay καταστρέφει την ιερότητα του γάμου. Είπε στην 3η γυναίκα του κοιτώντας φωτογραφίες της γκόμενας με την οποία απάτησε την προηγούμνη. Ρε δεν πάτε στο διάολο; Οποιον θέλει παντρευεται ο καθένας. Πόσο κενή είναι η ερωτική σας ζωή που ασχολείστε με των αλλων

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:58 | ΙΣΚ

    Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το νομοσχέδιο. Βαρέθηκα να είμαστε η τελευταίοι του Δυτικού κόσμου. Για μια φορά, θα νοιώσω περήφανος αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Και απλώς να θυμίσω στους «θεολάτρεις» σχολιαστές ότι στην Αγία Γραφή αναφέρεται ότι απαγορεύεται να τρώμε θαλασσινά και πως δεν πρέπει να είμαστε κοντά σε γυναίκες με έμμηνο ρήση. Εάν τα τηρούν αυτά, δέχομαι τα σχόλιά τους. Αν πάλι όχι, τα προσπερνώ ως απλές ενδείξεις της quasi-πίστης πολλών Ελλήνων.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:12 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΓΙΑΝΤΖΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΑ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΦΙΛΟ ΘΡΗΣΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:24 | Ευγενία Φιλιπποπούλου

    Είμαι Ελληνίδα και ζω στο εξωτερικό. Διαφωνώ με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης. Είναι το δεύτερο σχόλιο που γράφω κι ελπίζω να αναρτηθεί αυτή τη φορά..
    Ο γάμος και η συμβίωση δύο ανθρώπων νοείται μόνο μέσα από το μυστήριο της Εκκλησίας, τουλάχιστον για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Η ελεύθερη συμβίωση είναι ούτως ή άλλως άτυπα αποδεκτή εδώ και δεκαετίες και στη χώρα μας τόσο μεταξύ ετεροφύλων όσο και μεταξύ ομοφυλοφύλων. Ο κάθε άνθρωπος έχει την ελευθερία να ορίζει τη ζωή του, αν αυτή δεν βλάπτει την υπόλοιπη κοινωνία. Άλλωστε η ελευθερία είναι δοσμένη στον άνθρωπο από τον ίδιο το Θεό. Όταν όμως παρέχεται νομιμοποίηση σε παρά φύσει καταστάσεις όπως η συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών τα οποία μάλιστα θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα.
    Τι πρότυπα θα έχουν αυτά τα παιδιά. Πώς θα αισθάνονται όταν θα βλέπουν τα άλλα παιδάκια να έχουν μπαμπά και μαμά, ενώ τα ίδια δεν θα μπορούν να ξεχωρίσουν ποιός μέσα στο σπίτι έχει τον κάθε ρόλο και με ποιό κριτήριο.
    Αυτό είναι κατάφωρη αδικία γι αυτά τα παιδάκια, γιατί κανείς δεν τα ρώτησε τι θα ήθελαν εκείνα από μια οικογένεια.
    Παράλληλα πρέπει να αναλογιστούμε την περιθωριοποίηση που θα ζήσουν αυτά τα παιδιά στο περιβάλλον τους. Δεν πρέπει να λέμε ναι σε ό,τι η «πολιτισμένη» Ευρώπη μας πλασάρει. Λυπάμαι πολύ ως άνθρωπος που βλέπω αυτόν τον παραλογισμό να εξαπλώνεται και στην Ορθόδοξη Ελλάδα. Ελπίζω όμως να συνετιστούμε και να μην επιτρέψουμε να χαθούν τα ήθη και οι παραδόσεις που μας άφησαν ως κληρονομιά οι ένδοξοι πρόγονοί μας. Η Ελληνική οικογένεια είναι ένας θεσμός που πρέπει να επιβιώσει γιατί έχει τη δύναμη να μεταγγίζει τα ιδανικά του Έλληνα στα παιδιά της. Ας μην επιτρέψουμε την αλλοτρίωση και τον αφανισμό της.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:47 | ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΚΑΣ

    Ως πότε θα ανεχόμαστε τις γελοιότητες σας; Ως πότε θα σας αφήνουμε να διαλύετε τον πολιτισμό μας; Ως πότε θα μας διασύρεται; Η λέξη Έλληνας έχει μεγάλο βάρος για να το κουβαλάτε. Δεν θα καταφέρετε να περάσετε ουσιαστικά τέτοιο νόμο, για τον εξής απλό λόγο: Θα κατρακυλήσουν οι πέτρες από την Ακρόπολη, θα κατέβουν τα αγάλματα των ηρώων μας από τα βάθρα τους, θα σηκωθούν από τους τάφους οι γενιές των μαρτύρων και από τις λειψανοθήκες τα λείψανα των Αγίων μας και τόσο πολυ θα σκιαχτείτε που θα παρακαλείτε την γή να σας καταπιεί και ούτε εκείνη θα σας δέχεται ταλαίπωροι κ. Υπουργοί που προτίθεστε να ψηφίσετε έναν τέτοιο νόμο. Σκεφτήκατε άραγε με το «υπερ-σύγχρονο» μυαλό σας πόσο θα έχετε φτωχύνει σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας;

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 21:48 | Γιάννης Μ.

    ΝΑΙ το σύμφωνο είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

    Εξάλλου αν ρίξει κανείς μια ματιά στα σχόλια είναι ξεκάθαρο τελικά ποια κοινωνική ομάδα πρέπει να προστατεύσει το κράτος και ποιοι και με ποια επιχειρήματα προσπαθούν να την διατηρήσουν στο σκοτάδι και στο περιθώριο.

    Όσοι ανήκουμε στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα έχουμε βιώσει στο πετσί μας όλα αυτά που περιγράφουν γλαφυρά οι «καλοί χριστιανοί».

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:05 | αλεξ

    Διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης για θρησκευτικους λογους!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:49 | Ευαγγελία Κανάκη

    Διαφωνώ στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων διότι:

    • η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους είναι βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να έχει ένα ανδρικό-πατρικό και ένα γυναικείο-μητρικό πρότυπο. Επίσης στο μέλλον μπορεί να είναι μαρτυρική η ζωή του, αν στον κοινωνικό του περίγυρο ξέρουν ότι δεν μεγάλωσε σε φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον. Όσοι θέλουν να έχουν αυτήν την ζωή ας την έχουν και ας μην φορτώνουν τις συνέπειες της ζωής τους σε άλλους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τους εγωισμούς τους.
    • Δεν σέβεται τον πολιτισμό και την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων! Επιβάλλει
    (με χουντικό τρόπο) έναν τρόπο ζωής αποκρουστικό για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα δημοψήφισμα θα το αποδείκνυε πολύ εύκολα.
    • Είναι αντισυνταγματικό διότι στο προοίμιο του Συντάγματος γίνεται επίκληση «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», και αναγνωρίζεται στο Άρθρο 3 ως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα» η θρησκεία της «Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Ως γνωστόν, ο χριστιανισμός θεωρεί την ομοφυλοφιλία ανωμαλία.
    .

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:54 | Βούλα

    Έχω μια απορια!!! Γιατί σε ο,τι κάνουμε πρεπει να συγκρίνουμε το ελληνικό κράτος με την Ευρώπη? Σαν λαος δεν έχουμε δική μας φωνη!? Δεν είμαστε διαφορετικοι?? Γιατί το θέμα της διαφορετικότητας να χρησιμοποιειται μονο όσον αφορα την ομοφυλοφυλία? Φυσικά και δεν υπάρχουν άνθρωποι δευτέρας κατηγορίας! Όλοι είναι ίσοι και βέβαια κανένας ίδιος με τον άλλο. Δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί οπισθοδρομική η άποψη οτι καποιοι δεν συμφωνουν με το θέμα αυτό! Ουτε εμπίπτει σε κοινώς λεγόμενα πρότυπα διότι με την ιδια λογικη σε πρότυπα και σε στερεότυπα ανοίκουν και οι απόψεις που ισχυρίζονται πως η παραπάνω άποψη είναι πρότυπο.!!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:27 | ΜΑΡΙΑ

    Περί σύμφωνου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών: Όλοι πρέπει να χουμε ίσα δικαιώματα, όπως και υποχρεώσεις. Για να μπορούμε να μιλάμε για κοινωνικές ελευθερίες, το κράτος οφείλει να τις υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο. Το σύμφωνο είναι μια καλή αρχή για την ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:03 | ΑΝΝΑ

    Επιτέλους! Καιρός ήταν να δωθεί ίσο δικαίωμα σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Αυτό, συμπολίτες μου ονομάζεται δημοκρατία κι ας «ξενίζει» μερικούς-μερικούς

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:59 | Θεόφιλος Καραπέτρου

    Δεν γίνεται ο προσωρινός ανθρώπινος νόμος να υπερβαίνει τον αιώνιο Θεϊκό νόμο. Το τι κάνει ο κάθε άνθρωπος ιδιωτικά δεν μας απασχολεί, αλλά δημόσια δεν μπορεί να προβάλλεται και να θεσμοθετείται η αμαρτία.

    Προτείνω συνεπώς κατά τη Σαρακοστή να κλείνουν όλα τα γυράδικα. Στο σπίτι του ο καθένας ας τρώει ότι θέλει

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:06 | Μαρία Πατεράκη

    Το στίγμα που συνοδεύει τους ομοφυλόφιλους και τους θέλει έρμαια των σαρκικών απολαύσεων και μόνο, κάποτε πρέπει να τερματιστεί. Οι ομοφυλόφιλοι συνάπτουν μακρόχρονες σχέσεις, όπως και οι ετεροφυλόφιλοι, αγαπούν, μοιράζονται, πονούν, στέκονται ο ένας σύντροφος στον άλλον και η «ιδιαιτερότητα» τους δεν σχετίζεται μόνο με το κρεβάτι τους, όπως πολλοί επιμένουν να πιστεύουν.

    Είναι άνθρωποι παραγωγικοί, προσφέρουν στην κοινωνία, εργάζονται, πληρώνουν φόρους και μονίμως βρίσκονται στο περιθώριο γιατί κανείς δεν τολμά να ανοίξει την συζήτηση για να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

    Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ομοφυλόφιλος για να αντιληφθεί την κατάφωρη αδικία εις βάρος αυτής της κοινωνικής ομάδας. Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα εδώ, γιατί η ηθική είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη αξία και δε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο σε ένα τέτοιο ατομικό δικαίωμα.

    Οι ετεροφυλόφιλοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν κανένα από τα κεκτημένα δικαιώματα τους, ούτε πρόκειται να κολλήσουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους την «αρρώστια» της ομοφυλοφιλίας ώστε να φοβούνται την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Πάντως, το σύμφωνο συμβίωσης δεν αρκεί από μόνο του για να αποκαταστήσει τις τεράστιες παρεξηγήσεις που υπάρχουν για το θέμα. Χρειάζονται δημόσιες συζητήσεις και ενημέρωση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα.

    Η κοινωνία έχει προχωρήσει και αυτό είναι εμφανές. Ας μην κάνουμε τα εύκολα δύσκολα στο όνομα θεοφοβούμενων αντιλήψεων και χριστιανικών ηθών.

    Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης που θα συμπεριλαμβάνει τα ομόφυλα ζευγάρια. Ναι στο δίκαιο, ναι στην ανθρωπιά, ναι στην αλληλεγγύη σε όσους στερούνται βασικά ατομικά δικαιώματα.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:11 | Βούλα

    Εκτός αυτου το γεγονός πως η ομοφυλοφυλία υπάρχει δεν ενοχλεί κανέναν. Γιατί όμως να προβουμε σε νομιμοποίηση του;;; μήπως αυτό αποτελεί μια μορφή ανόητους και ανουσιου κόμπλεξ????διότι αν είναι έτσι ο καθένας ζητάει απο τη βουλή μια νέα κάθε φορά απαίτηση. Το ερώτημα είναι αποκτά με έτσι την λεγομένη δημοκρατία? Γιατί δεν επαναπυομαστε σε αυτά που ηδη έχουμε;; γιατί πρεπει παντα να αναστατωνουμε την κοινωνία με ο,τιδήποτε τρελό και βλακωδες φέρνει στη φορά ο καθένας;;;;;;

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 20:30 | Βούλα

    Καταρχάς το παράδειγμα, που ο προηγούμενος σχολιαστής εθεσε,δεν μπορεί σε καμια περιπτωση να συγκριθεί σε κανένα βαθμο με το θέμα της ομοφιλοφυλιας. Φυσικά και ολους μας ενδιαφέρει το γεγονος πως πολλά παιδιά βρίσκονται στους δρόμους σε αυτή την κατασταση. Εσείς όμως που το αναφερατε κάνετε τιποτα , λαβατε κάποια δραση ή απλα ξερετε να το παραλληλιζετε με το θέμα που σας ενδιαφέρει;;;
    Δεύτερον δεν είναι καθόλου αυτονόητο το γεγονος πως δυο άντρες ή δυο γυναίκες παντρεύονται και μάλιστα υιοθετούν παιδι γαι τον απλούστατο λογο οτι δεν μπορούν να κάνουν παιδι, καθώς αυτή η σύζευξη αντιβαίνει στο φυσικο νομο, που εκτός αυτου θεσπίστηκε απο τιν ίδιο τον δημιουργό του κόσμου το Θεό!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:56 | Mpa

    Μα καλά, σήμερα όλοι προσπαθούν να αποφύγουν το γάμο, τι τους έπιασε τους ομοφυλόφιλους και ζητάνε άδεια γάμου τώρα;
    Στο κάτω κάτω κανείς δεν τους εμποδίζει να συζούν και σχεδόν κανείς πλέον δεν τους κατακρίνει που είναι ομοφ. την σήμερον ημέρα…
    Δεν καταλαβαίνω…

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:18 | Περσέας Γκέκας

    Επιτέλους πρέπει να γίνει το αυτονόητο.
    Είναι θέμα στοιχειώδους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Πλήρη και ίσα δικαιώματα για όλους.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:32 | Γιώργος

    …»ανεξάρτητα από το φύλο τους»…
    Άρα μπορούν δυο άντρες να συμβιώνουν και προφανώς να έχουν το δικαίωμα να υιοθετήσουν ένα παιδάκι ως δικό τους…
    Θα σας άρεσε να βρισκόσασταν στη θέση του παιδιού??? Αυτό πάει να γίνει!
    Ρωτήστε τα παιδάκια στα χωριά SOS για τις «μητέρες» τους (κοπέλες που προσπαθούν να έχουν το ρόλο της μάνας και για τα παιδιά αυτά) και θα σας δώσουν αυτά την απάντηση γι’ αυτό που πάει να γίνει… Πού αλλού είδατε τον άντρα σε τέτοια θέση???
    Προσωπικά διαφωνώ και το θεωρώ απαράδεκτο αυτό που πάει να γίνει.
    Η ευθύνη σε όποιον υπογράψει.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:56 | Ἀναστασία

    Λέω ΟΧΙ στό σύμφωνο συμβίωσης.
    Θεωρῶ πώς τό σύμφωνο συμβίωσης εἶναι ἕνα ἀκόμα λιθαράκι, τό ὁποῖο ἀκυρώνει τήν σχέση ἀνθρώπου Θεοῦ. Δυστυχῶς τό κράτος μας δηλώνει Ὀρθόδοξο,στην πράξη ὅμως εἶναι ἀντίχριστο. Τό σύμφωνο συμβίωσης εἶναι ἕνα ἄκυρο ἔγγραφο, καθῶς ἕνα ζευγάρι το ὁποῖο δηλώνει Ὀρθόδοξο, δέν μπορεῖ βάσει τῆς Πίστεώς μας νά θεωρείται παντρεμένο χωρίς τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:46 | ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΦΑΝΗ

    Αγαπαμε τους ομοφυλοφιλους ανθρωπους ,ομως πραγματικα λυπομαστε γιατι εχουν μπερδευτει και δεν ξεχωριζουν τι ειναι καλο και τι κακο για την ψυχη τους .
    Ευχομαι ο Θεος να φωτισει και αυτους τους ανθρωπους και εμας να κανουμε προσευχη απο την καρδια μας ,να μετανοιωσουμε και να γυρισουμε στην αγκαλια του Χριστου που ειναι φως καθαροτητα και αγαπη.
    Οσο για αυτον τον νομο,οταν το κρατος νομιμοποιεί επίσημα την αμαρτία ,χάνεται η ευλογία του Θεού,σε αυτόν το τόπο……..

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:37 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

    Το νομοσχέδιο προβλέπει τα αυτονόητα και καταργεί τις διακρίσεις έναντι αυτών των ατόμων. Όσοι άνθρωποι έχουν στο περιβάλλον τους ομοφυλόφιλους γνωρίζουν πως οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι οι καρικατούρες που προβάλλονται από τα κοινωνικά δίκτυα και πως θέλουν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή με ίσα δικαιώματα. Ένα μικρό αντιδραστικό κομμάτι της κοινωνίας που κρατά την χώρα στον μεσαίωνα σε πολλά επίπεδα δεν μπορεί να έχει την δύναμη να εμποδίζει την ψήφιση τέτοιων προοδευτικών νόμων, ακριβώς γιατί αυτό το κομμάτι έχει προσωπικά συμφέροντα από την δήθεν απειλή του τρίπτυχου Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια (σχέσεις ή μισθοδοσία από την Εκκλησία, τις ενοπλές δυνάμεις κ.α.)

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 19:06 | Αθηνά

    Το φύλο υπάρχει για κάποιους λόγους. Όλα στη φύση υπάρχουν για κάποιο λόγο και είναι ανοησία και αλαζονεία να νομίζουμε πως, επειδή μπορούμε, είναι χωρίς συνέπειες και να τα αλλάξουμε. Όπου νομίσαμε πως μπορούμε να παίξουμε τον παντοδύναμο Θεό, θρήνησε η ανθρωπότητα θύματα. Είναι η διακήρυξη της ανθρώπινης βλακείας να κάνουμε κανόνα και νόμο αυτό που ούτε τα ζώα στο ζωικό βασίλειο δεν κάνουν.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 18:21 | Ιωάννης

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΠΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ», ΑΥΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 18:33 | Ένα φυσιολογικό 16χρονο κοριτσι

    Άκουσα για την επέκταση του συμφώνου στο ραδιόφωνο και σκέφτηκα επιτέλους καιρό είχαμε να ακούσουμε καλή είδηση. Όμως όσο χάρηκα όταν το άκουσα τοσο και ακόμα περισσότερο λυπήθηκα διαβάζοντας τα αρνητικά σχόλια. Βεβαίως και κατανοώ το γεγονός πως ο καθένας έχει τη δική του άποψη σχετικά με το θέμα όμως πραγματικά πιστεύω πως είναι ένα μεγάλο βήμα για την ισότητα και την δημοκρατία στη χώρα μας. Ένα βήμα ενάντια στις διακρίσεις. Δεν θα σας πω πως εγώ έχω δίκαιο και εσείς όχι. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως ΕΓΩ δέχομαι bullying καθημερινά στο σχολείοΕΓΩ δέχομαι υβριστικά σχολια, βωμολοχίες και προσβολές.ΕΓΩ βιωνω κοινωνικό ρατσισμό.ΕΓΩ κλαίω κάθε βράδυ.ΕΓΩ Νιώθω πως δεν με αποδέχεται κανένας.ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ σώμα είναι γεμάτο μελανιές επειδή προσπάθησα να υπερασπιστω τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

    ΟΜΩΣ Α ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΥΕΥΣΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ…

    Ευχαριστω για όλα,
    Παναγιώτα (16 χρόνων)Το Σχόλιο σας θα δημοσιευθεί μόλις ελεγχθεί απο τον διαχειριστή.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 18:26 | Ένα φυσιολογικό 16χρονο κοριτσι

    Άκουσα για την επέκταση του συμφώνου στο ραδιόφωνο και σκέφτηκα επιτέλους καιρό είχαμε να ακούσουμε καλή είδηση. Όμως όσο χάρηκα όταν το άκουσα τοσο και ακόμα περισσότερο λυπήθηκα διαβάζοντας τα αρνητικά σχόλια. Βεβαίως και κατανοώ το γεγονός πως ο καθένας έχει τη δική του άποψη σχετικά με το θέμα όμως πραγματικά πιστεύω πως είναι ένα μεγάλο βήμα για την ισότητα και την δημοκρατία στη χώρα μας. Ένα βήμα ενάντια στις διακρίσεις. Δεν θα σας πω πως εγώ έχω δίκαιο και εσείς όχι. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως

    ΕΓΩ δέχομαι bullying καθημερινά στο σχολείο

    ΕΓΩ δέχομαι υβριστικά σχολια, βωμολοχίες και προσβολές.

    ΕΓΩ βιωνω κοινωνικό ρατσισμό.

    ΕΓΩ κλαίω κάθε βράδυ.

    ΕΓΩ Νιώθω πως δεν με αποδέχεται κανένας.

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ σώμα είναι γεμάτο μελανιές επειδή προσπάθησα να υπερασπιστω τον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ

    <>

    Ευχαριστω για όλα,
    Παναγιώτα (16 χρόνων)

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 18:33 | Έλενα

    Παρότι «ετεροφυλόφιλη» και Χριστιανή θεωρώ πως αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί μια καλή αρχή για την πραγματική ισονομία. Υποτίθεται οτι η αρχή της ισότητας και η αρχή της ανεξιθρησκείας είναι θεμελιώδεις λίθοι του Συντάγματός μας.

    Όσοι παραπάνω μιλούν για «ανωμαλία» και για «διαστροφή» μάλλον δεν έχουν διάβασει τους όρους συμμετοχής. Και μάλλον ο έλεγχος των σχολίων δεν έχει γίνει. Παραθέτω:

    «Όροι Συμμετοχής:

    4.Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
    6.Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. «

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 18:24 | Βασιλης Ζιακας

    Σήμερα η χώρα κυβερνάται από αμοραλιστές. Καμιά ηθική διάσταση σε όλες τις ενέργειες των αρχόντων.
    Η υποκουλτούρα των ομοφυλόφιλων και τα αηδιαστικά σεξιστικά τους σχόλια έχουν δημιουργήσει μια τέτοια εμετική διάθεση στην κοινωνία που αποτυπώνεται στις εκλογές που διενεργούνται από τους πάτρωνές τους ΠΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    Άλλωστε πάρα πολλοί από τους σημερινούς βουλευτές (των Χρυσαύγουλων συμπεριλαμβανομένων)είτε είναι είτε θα τους άρεσε να είναι gay.
    Η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι μια παρονυχίδα της ηθικής που μας έχει σακατέψει ως λαό.
    Αλλά είπαμε: » Πρώτη φορά Αριστερά με ολίγη ακροδεξιά » Τι να περιμένει κανείς….

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 18:54 | Ερασμία Κωλέττη

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Είναι αντίθετο με την πίστη μου. Και είναι η πίστη αυτής της χώρας. Σας βάλαμε να την κυβερνήσετε, όχι να την διαλύσετε.
    Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, όπως και ο κάθε άνθρωπος, είναι ελεύθερα να επιλέγουν τη ζωή τους.
    Γιατί τους ενδιαφέρει να έχουν την εύνοια του κράτους;
    Γιατί να θέλουν να δεσμεύονται από το νόμο;
    Τι θα κερδίσουν;
    Ο γάμος, και όχι τα σύμφωνα συμβίωσης, υπάρχουν για να στηρίζουν την οικογένεια, τη ζωή, τους νέους ανθρώπους που θα έρθουν στον κόσμο.
    κυρίες, κύριοι, τα επιχειρήματά σας δεν στέκουν.
    Τι σημαίνει θέλω να νομιμοποιήσω τη σχέση μου;
    Από πότε σας απασχολούν οι νόμοι;
    Δείτε καλά το νομοσχέδιο.
    Από τα πρώτα άρθρα του είναι η ΛΥΣΗ. Ορίζουμε το πότε αρχίζει το σύμφωνο και το πότε τελειώνει. Μα δεν βαριέστε, δεν λυπάστε τα λεφτά σας να τα χαλάτε για κάτι που αρχίζει και τελειώνει;
    Ο γάμος κυρίες, κύριοι, είναι αιώνιος. Αρχίζει εδώ και δεν τελειώνει ποτέ.
    Όλα τα άλλα είναι… σε δουλειά να βρισκόμαστε.
    Οι νόμοι υπάρχουν για να στηρίζουν την οικογένεια, το μέλλον της ανθρωπότητας, όχι τις προσωπικές επιλογές συντρόφου.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 17:16 | Θεοδόσης Θ.

    Είμαι εντελώς αντίθετος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο θέλει με το ζόρι να καταστήσει το αφύσικο και ανώμαλο φυσιολογικό. Αυτό δεν θα επιτευχθεί όσα νομοσχέδια και αν ψηφιστούν , θα μπει όμως στην ζωή μας στην εκπαίδευσή μας και στην καθημερινότητά μας ένα θέμα που είναι αισχρό ακόμα και η συζήτησή του. Δεν απορρίπτουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν περιπέσει σε τέτοια πάθη, απορρίπτουμε όμως την πράξη αυτή και πολύ περισσότερο το να της δοθεί και οικογενειακή πιστοποίηση με δικαίωμα υιοθεσίας!!!
    Θα είχε ενδιαφέρον να σκεφτούν οι κυβερνώντες τι απάντηση θα έπαιρναν αν έθεταν αυτό το ερώτημα υπό μορφή δημοψηφίσματος.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 17:20 | Έλενα

    1. Είµαστε Όλοι Γεννηµένοι Ελεύθεροι και Ίσοι. Είµαστε όλοι γεννηµένοι ελεύθεροι. Όλοι έχουµε τις δικές µας σκέψεις και ιδέες. Θα πρέπει όλοι να μας αντιμετωπίζουν µε τον ίδιο τρόπο.
    2. Μην Κάνεις Διακρίσεις. Αυτά τα δικαιώµατα ανήκουν σε όλους, ανεξάρτητα από τις διαφορές µας.

    Από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

    Σεβασμός σε κάθε άνθρωπο. Σεβασμός στη διαφορετικότητα. Φυσικά και πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 17:55 | Σαραντιδης Γεωργιος,

    tha erxotan keros poy to fisiko tha to legame afisiko KAI TO AFISIKO FISIKO.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:11 | Ιουδίθ

    Επιτέλους, ύστερα από τόσα χρόνια φαίνεται πως η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί χρόνια μέλος, και φέρνει στο προσκήνιο ανθρώπινα δικαιώματα ομοφυλοφίλων που μέχρι και σήμερα 2015, θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι αδυνατούν να ορίσουν οι ίδιοι την προσωπική τους ζωή με τον ίδιο τρόπο που ορίζουν οι προνομιούχοι ετεροφυλόφιλοι συμπολίτες τους.
    Σύμφωνα με τα άρθρα, ελπίζω πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω διαχωρισμός στο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, όπως τα άρθρα 9, 10, 11 τα οποία αναφέρονται στα τέκνα, διότι και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αποκτούν παιδιά και αποζητούν την αναγνώρισή τους, καθώς οι δεσμοί οικογένειας δεν είναι αποκλειστικά οι βιολογικοί και οι δεσμοί αίματος.
    Επίσης, καθώς ακόμη συζητάμε για το σύμφωνο και όχι για τον πολιτικό γάμο, θα υπάρξουν ασφαλιστικές καλύψεις μεταξύ των μελών που συνάπτουν το σύμφωνο; Θα καταθέτουν κοινή φορολογική δήλωση;

    Υ.Γ. «Προτάσεις, σχόλια, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό δεν θα δημοσιεύονται». Γιατί έχουν δημοσιευτεί τόσο σχόλια αντίθετα με τον κανονισμό;

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:42 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα ως και σημερα ὁ ὁρισμὸς τοῦ γάμου ἀπαιτεῖ δύο ἑτερόφυλα πρόσωπα( ανδρας-γυναικα). Κάθε ἄλλη ἔννοια ἀντιβαίνει στὸ δίκαιο, τὴ λογική, τὴ φύσι. Ἐπὶ πλέον ἡ νομοθέτησι συμφώνου συμβιώσεως θὰ κλονίσῃ ἀκόμη περισσότερο τὸν θεσμὸ τῆς οἰκογενείας κατι που λεγεται απεριφραστα τα τελευταια χρονια απο ολους τους θιασωτες της Νεας Ταξης πραγματων. Τὸ κράτος θὰ ἔπρεπε νὰ στηρίξῃ τὸν θρησκευτικὸ γάμο διότι μόνον αὐτὸς ἔχει προϋποθέσεις γιὰ μονιμότητα. Χωρὶς αὐτὴ τὴν μονιμότητα ἡ οἰκογένεια διαλύεται. Μετὰ τὴ διάλυσι τῆς οἰκογενείας μετρᾶμε θύματα: παιδιὰ παρατημένα, ψυχικὰ διαλυμένα, ἀπογοητευμένα. Ἔτσι ἀκολουθεῖ καὶ ἡ διάλυσι ὁλόκληρης τῆς κοινωνίας. Μηπως αυτο ειναι το ζητουμενο? Νεοι ανθρωποι χωρις ριζες, χωρις πιστη στον αληθινο τριαδικο θεο, χωρις εθνικη συνειδηση και αρα ευκολα διαχειρησιμοι?
    Ἀληθινὰ ἕνας ἐχέφρων πολιτικὸς ποὺ νὰ βλέπῃ αὐτὲς τὶς ἁπλὲς αὐταπόδεικτες ἀλήθειες, δὲν ὑπάρχει;Δεν βλεπουν τι λεει συνεχως η ομοδοξη Ρωσια για το θεμα?

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:53 | Φοίβη

    Βλεπω καποια σχόλια που μας λένε οτι οι «αρσενοκοίτες» δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του θεού.
    Και τι με αυτο; ποιος σας ειπε οτι όλοι είμαστε χριστιανοι ορθοδοξοι για να δεχόμαστε τις θρησκευτικες σας θέσεις αυτες. Και ακομα και αν ειμαστε, τι ΣΧΕΣΗ εχει αυτο με την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Το κράτος ορίζει κανόνες για να συμβιώνουμε αρμονικα και όχι για να μας διασφαλίσει τον υποτιθέμενο παράδεισο. Αν είστε κατά του συμφώνου συμβιωσης ειναι απλό. ΜΗΝ υπογραφετε ενα.
    Οταν λοιπόν μιλάτε για θρησκεία σε μια διαβούλευση για εναν νόμο του κράτους, τα πράγματα ειναι απλά.Προσπαθήστε να ζήσετε εσεις συμφωνα με την οποια παράλογη θρησκεια και αφηστε το κράτος να ασχοληθεί με την ΙΣΟΤΗΤΑ

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:27 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΕΡΓΟΥ

    Ως ορθόδοξη χριστιανή εκφράζω την αντίθεσή μου σε ένα τέτοιο σοδομικό νομοσχέδιο που αντιβαίνει στους νόμους του Θεού. Οι ομοφυλόφιλοι αδερφοί μας βρίσκονται σε μια πλάνη (Ρωμ. β’, 27) και πρέπει να τους βοηθήσουμε και όχι να τους αφήνουμε στην άγνοιά τους. Ο γάμος είναι μόνο μέσα στην εκκλησία μεταξύ ανδρός και γυναικός (Εφεσ. ,ε’, 31)και είναι ιερός. ( «Το μυστήριον τούτο μέγα εστίν, …εις Χριστόν και εις την εκκλησίαν» Εφεσ. ε’,32). Οτιδήποτε άλλο (πολιτικός γάμος, σύμφωνα συμβίωσης ) είναι πορνεία, ακόμη και μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Εύχομαι σε όλους μας καλή μετάνοια.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:52 | Γεωργια

    Εκφραζω την αντίθεσή μου στα νέα ήθη που θέλουν να επιβάλλουν στη χώρα μας οι μαριονέττες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:05 | ΕΛΕΝΑ

    Όχι στο νόμο που είναι κόντρα στο νόμο του Θεού!Η νέα τάξη πραγμάτων
    μας θέλει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και να καταντήσουμε ένα έκτρωμα!
    Εδώ κύριοι είναι Ορθοδοξία!Αυτή η χώρα σωνόταν πάντα γιατί είχε λάβαρα της τον Χριστό και την Κυρία Θεοτόκο!Κάποιοι έδωσαν το αίμα τους και τώρα θέλουμε να γίνουμε χώρα ανωμαλίας;Τα Σόδομα για αυτό καταστράφηκαν!Είσαστε έτοιμοι να δεχτείτε τις συνέπειες των πράξεων
    σας;Γιατί η οργή του Θεού δεν θα αργήσει…Ανοίξτε και καμία Αγία Γραφή
    να δείτε τι λέει!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 16:40 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ

    ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΑΠΛΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΣΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ!ΤΟ DNA ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΗΡΩΕΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ -ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ.ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΑΝ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΡΕ!ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΗΡΩΩΝ.ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ.ΑΝΤΙΓΡΑΨΑΜΕ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ.ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ?ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΜΑΣ?ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΒΑΡΥΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΗΤΡΩΟ?ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!

  • Το σκεπτικό ύπαρξης του Σ/Ν είναι το γνωστό: «αφού γίνεται στην κοινότητα όπου ανήκει η Ελλάδα/στον πολιτισμένο κόσμο, γιατί όχι κι εδώ;»

    Επαναλαμβάνεται η γνωστή, δογματική τοποθέτηση του 1822 σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες πρέπει/οφείλουν να ακολουθούν το «φως» της Δύσης. Το 1822, το 23 και το 27 έγινε προσπάθεια να οριστεί ο «Έλληνας» ως «κάτοικος του Ελληνικού κράτους» (τρια Συντάγματα που κατήργησε άμεσα ο Καποδίστριας).

    Α. Η Επανάσταση του 1821 δεν έγινε για να προσκολληθεί η Ελλάδα στη Δύση, αντίθετα, συγκρούσεις ξέσπασαν για να μην εφαρμοστεί αυτό το «φως». Αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία που πιάνει από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

    Β. Το κράτος που προέκυψε από την Επανάσταση είχε «εθνικό χριστιανισμό» δηλαδή η χριστιανική πίστη και ό,τι απ’ αυτήν απέρρεε βρισκόταν υπό την κηδεμονία της πολιτικής εξουσίας. Αυτό έγινε βίαια το 1833 επί αντιβασιλείας. Ακολούθησαν συγκρούσεις ως το 1854 τουλάχιστον.

    Γ. Παρόλα αυτά, με το πρόσχημα του «εκσυγχρονισμού» το 1979 η Ελλάδα εισήλθε, χωρίς να ερωτηθεί, στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Τότε ο Κ. Καραμανλής δήλωνε: «Η Ελλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή της μοίρα. Διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα». Η συνέχεια με τον Σημίτη και το ευρώ είναι περισσότερο γνωστή.

    Με αυτό το Σ/Ν ζούμε μια από τις σημαντικότερες μεταβολές της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων, αν «Έλληνες» δεν είναι αυτοί που μιλούν την γλώσσα, αλλά αποδέχονται την χριστιανική πίστη.

    Αν υπάρχει το παραμικρό σκεπτικό ιστορικότητας ή ανθρώπινης φύσης στο παρόν Σ/Ν, τότε να συζητήσουμε τα επί μέρους. Όπως π.χ. γιατί μόνο «δυο ενήλικα πρόσωπα» και όχι «τρία, τέσσερα ή πέντε». Γιατί στερούμε το «δικαίωμα» ενός παιδιού από το να έχει δυο μητέρες και τρεις πατέρες ταυτόχρονα (γονείς τύπου Α & Β, όπως είναι η τρέχουσα ορολογία). Εκεί δεν οδηγεί το παρόν Σ/Ν; Εκτός κι αν το «οριστικά» του Καραμανλή έχει και νομική ισχύ, οπότε δεν χρειάζεται και (εικονική) διαβούλευση.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 15:11 | Danae

    Δεν υπαρχει ‘ανωμαλο’ και ‘ομαλο’.Καθε ανθρωπος εχει αναγκη να αγαπησει και να αγαπηθει.Αν βρει την ευτυχια σε ενα ατομο του ιδιου φυλου,εμεις ποιοι ειμαστε που θα τον κρινουμε;Ξυπνατε πια.Δεν ζουμε στον Μεσαιωνα.Για ποιο λογο να φοβουνται δυο ατομα του ιδιου φυλου να κυκλοφορησουν μαζι;Η Ελλαδα,δυστυχως,δεν θα παει ποτε μπροστα σκεφτομενοι μονο την παρτη μας.Ντροπη σας οσοι μιλατε για Θεο,Παναγιες,εκκλησιες.Ο Θεος σας μιλαει για αγαπη.Η αγαπη δεν εχει καμια σημασια με το φυλο του ατομου.Εν τελει,ειμαι υπερ του συμφωνου συμβιωσης.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 15:20 | Ελένη

    Επιτέλους, μια καλή αρχή! Μακάρι να ψηφιστεί γρήγορα.
    Στο άρθρο 9, καλό είναι να διορθωθεί το «τεκμήριο πατρότητας» με «τεκμήριο γονεϊκότητας» για να μην δημιουργούνται διακρίσεις.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 15:04 | inanm7

    Εν έτει 2015- σύμφωνα με την καραμέλα που πιπιλίζουν κάποιοι για να δικαιολογήσουν τι, ότι όσο προχωρούν τα χρόνια δικαιολογείται εν ονόματι της δημοκρατίας να δεχόμαστε οτιδήποτε ανήθικο και αισχρό;- και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Είναι κάτι που φαίνεται εξάλλου και ισχύει σε παγκόσμια κλίμακα. Ελάχιστα τα καλά και ευχάριστα και αμέτρητα τα άσχημα και κακά. Βέβαια τα δεύτερα για κάποιους συγκαταλέγονται μαζί με τα πρώτα! Οπότε δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους, άρα ότι και να συμβαίνει επιβάλλεται να είναι αποδεκτό εφ`όσον οι συνθήκες (;) το απαιτούν.
    Δεν μπορώ με καμμία δύναμη να δεχθώ οτιδήποτε αντικρούει στη φύση του ανθρώπου έτσι όπως την δημιούργησε ο Πάνσοφος. Αν εν ονόματι της ελευθερίας δεχθούμε ως αποδεκτά για την φύση μας, πράγματα που επί αιώνες για σύνολη την οικουμένη υπήρξαν αντίθετα της ανθρώπινης φύσης, τότε ακόμα και η ίδια η φύση θα αντιδράσει δυναμικά. Όχι επειδή έχει συνείδηση, σκέψη και βούληση αλλά γιατί εμείς με τις επιλογές μας φαίρνουμε το κακό σε όλη τη κτίση. Αυτά βέβαια ισχύουν για όσους γνωρίζουν περί αμαρτίας και αποτελέσματος, περί ηδονής και οδύνης. Αυτά εν συντομία όσον αφορά το πρώτο σκέλος του προβλήματος, την σχέση μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλλου.
    Το δεύτερο σκέλος, περί συμβίωσης ετερόκλητων φύλλων, δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το πρώτο, ωστόσο δεν απέχει από το να χαρακτηριστεί ως αντίθεη πράξη αφού για μία σχέση ανθρώπινη και φυσιολογική πρέπει να υπάρχει, όπως και για κάθετί, σκοπός, στόχος. Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να είναι μαζί, γιατί επιλέγουν να το κάνουν; Ακόμα και σε μη ορθόδοξα κράτη υφίσταται το φυσικό δίκαιο, έτσι θέλησε να ενυπάρχει στον άνθρωπο ο ίδιος ο Θεός. Αν δεν υπήρχε ο ηθικός νόμος τότε και ο φόνος και η παιδοφιλία θα χαρακτηρίζονταν ως προσωπικές επιλογές. Αν και σ`αυτές τις πράξεις κάτι πάει να γίνει σε άλλα κράτη και να νομιμοποιηθούν…..σιγά-σιγά και στην δική μας χώρα.
    Επανέρχομαι λέγοντας ότι ο σκοπός μίας φυσιολογικής σχέσης είναι ο αγιασμός των προσώπων μέσα από προϋποθέσεις. Η ελεύθερη συμβίωση δεν συγκαταλέγεται σ`αυτές τις προϋποθέσεις. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι αφορούν τα όρια που έθεσε ο Θεός για την αγιότητα. Αν κάποιος δεν τα δέχεται έχει το ελεύθερο να επιλέξει μεταξύ δύο κόσμων, τον κόσμο των αρετών και της σωτηρίας και τον κόσμο των παθών και της καταστροφής.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 15:59 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ,
    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΛΛΕΙΜΑ ΑΓΑΠΗΣ,ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ »ΣΥΜΒΙΩΣΗ».
    ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ(ΜΕΧΡΙ ΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ) ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
    ΤΑ »ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ»ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ »ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ»ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ,ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ »ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 15:47 | Κ.Δημήτρης

    Εγώ προσωπικά αντιτίθεμαι στο εν λόγω νομοσχέδιο και σε όσους λένε ότι δεν έχω επιχειρήματα θα παραθέσω τα εξής:

    1.)Έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι «ξυπνάτε έχουμε 2015″.Το γεγονός ό,τι έχουμε 2015 δεν σημαίνει πως επιτέλους είναι καιρός να ισοπεδώσουμε όποιοδήποτε ιδανικό έχουμε, όπως τις αξίες της έθνους,της θρησκείας και στην συγκεκριμένη περίπτωση της οικογένειας( γι’αυτό και λέγονται αξίες και θεσμοί γιατί παραμένουν αναλοίωτοι στον χρόνο).

    2.)Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα εξής:είναι τα δικαιώματα της στέγης,ένδυσης,τροφής και ειρηνικής διαβίωσης και δεν ξέρω αν σε αυτά συγκαταλέγεται και η υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφυλων.

    3.)Έχουμε δικαίωμα ώς χώρα να έχουμε τις δικές μας νομοθεσίες, όποιες και αν είναι αυτές εφ’όσον υπόκεινται στα παραπάνω ανθρώπινα δικαιώματα. Ας αποβάλουμε τον μιμιτισμό και την ξενομανία και ας είμαστε επιφυλακτικοί προς τα δήθεν «πολιτισμένα» κράτη του δυτικού κόσμου, που έχουν γίνει έρμαια της νέας ισοπεδωτικής τάξης πραγμάτων.

    4.)ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Πιστεύω πως δύο άνθρωποι έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν αρκεί να μην περιορίζουν την ελευθερία του άλλου.Αναρωτηθείτε ποιός ρώτησε τα καημένα υιοθετημένα παιδιά αν θέλουν να ζουν σε ομοφυλοφιλικό περιβάλλον μαζί με τον «Γονιό 1″ και τον «Γονιό 2″