Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:26 | babis

    Ως Έλλην Ορθόδοξος πολίτης όπου το Σύνταγμα της πατρίδας μου εξακολουθεί να ορίζει και να αναφέρεται στην ομοούσια Αγία Τριάδα, δεν μπορώ να συμφωνήσω στην κάθε απόπειρα ανατροπής των νόμων της φύσεως προς νομιμοποιήση της αμαρτίας, της ασυδοσίας, της διαστροφής και της ηθικής!

    Ο Έλλην δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ΙΔΑΝΙΚΑ, χωρίς ΗΘΙΚΗ και χωρίς ΑΡΕΤΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:19 | augoustinos-kantiotis.gr

    Σημείο των εσχάτων καιρών
    Αυτό το προφήτευε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης
    π. Αυγουστίνος Καντιώτης το 1977 στο περιοδικό
    «Χριστιανική Σπίθα» Αριθμός Φύλλου 386
    Ακούστε δύο μικρά αποσπάσματα ομιλιών
    του Μητροπολίτου από το 1964, 1990
    https://www.youtube.com/watch?v=RYlniC9oTpk

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:44 | Κώστας Κ.

    Όλα στο βωμό του εκσυχρονισμού και του δήθεν προοδευτισμού. Το οτιδήποτε αντίθετο πια, πουλάει και δυστυχώς πουλιέται/ξεπουλιέται. Ξεπουλάμε την πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια για να είμαστε αρεστοί σε κάποιους, σε ποιούς; Έτσι μας μεγάλωσαν; έτσι θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας; Πρέπει να νομιμοποιείται το διαφορετικό; το αντίθετο με τη φύση; Μας ρώτησε κανείς; Μα τι λέω !!! και να μας ρωτήσουν, φυσικά θα πούμε όχι, αλλά τότε θα είμαστε οπισθοδρομικοί, θρησκόληπτοι, πίσω από την εποχή.. Όχι και πάλι όχι λοιπόν σε ένα τέτοιο σύμφωνο και ας μας πουν όπως θέλουν…μπας και σώσουμε ένα από τα λίγα που μας έχει απομείνει, την αξιοπρέπεια.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:07 | olga

    Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους….. Επιτέλους ας γίνει και στην Ελλάδα. Συμφωνώ απόλυτα!!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:45 | ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ

    Ούτε τα άλογα ζώα λειτουργούν με τέτοιους νόμους.
    Ντροπή και αίσχος!!Για αυτούς τους νόμους χρειάζεται
    το δημοψήφισμα και όχι οι λίγοι να ντροπιάζουν την πλειοψηφία.
    Ας επιστρατεύσουμε τους εαυτούς μας σε προσευχή να αποφευχθεί
    αυτό το νομοσχέδιο.Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:11 | Εμμανουήλ Βαρβαντάκης

    ΔΙΑΦΩΝΩ απόλυτα με την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, το οποίο αντιτίθεται στην ορθόδοξη πίστη και παράδοσή μας. Απορώ πως είναι δυνατόν να εξισώνετε την ανωμαλία (και αυτή την όντος παρά φύση κατάσταση) με το ιερό μυστήριο του γάμου!

    Γιατί προσπαθείτε συνεχώς να ξεριζώσετε ότι ιερό και όμορφο έχουμε κληροδοτήσει από τους προγόνους μας; Πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον και συγκίνηση άκουγα και μάθαινα από τα παιδικά μου χρόνια για την ιστορία της οικογένειάς μου, αλλά και γενικότερα για το πόσο ιερός, ευλογημένος και ελπιδοφόρος για το μέλλον όλων μας είναι ο θεσμός της οικογένειας (όπως υπήρξε εδώ και τόσα χρόνια στη χώρα μας). Πείτε μου εσείς τί θα διηγούμαστε από εδώ και πέρα στις μελλοντικές γενιές. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τα παιδιά μας ότι είναι και αυτό -το να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τον μπαμπά από τη μαμά τους!- μια φυσιολογική κατάσταση; Μη γένοιτο!

    Δεν μας φτάνουν τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν στις οικογένειες λόγω των συνεχώς αυξανομένων διαζυγίων (έλλειψη πραγματικής και ανιδιοτελούς αγάπης) στη χώρα μας, τώρα θέλουμε να νομιμοποιήσουμε και «τη συμβίωση» μεταξύ ομοφυλοφίλων.

    Είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει αντίδραση και ΔΕΝ θα περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που κατά την γνώμη μου δεν μας τιμά καθόλου ούτε ως Έλληνες, αλλά κυρίως ούτε ως Ορθόδοξους Χριστιανούς!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:55 | Ταμπουρέας Νικόλαος

    Ως εκπαιδευτικός,υπεύθυνος σχολών γονέων και παιδαγωγικός σύμβουλος διαφωνώ κάθετα στο εν λόγω νομοσχέδιο.Η φύση των προσώπων δεν μπορεί να διαστρέφεται τόσο βάναυσα στο όνομα μιας υποτιθέμενης διαδικασίας προοδου.Θα ήθελα να δω νομοσχέδια που να ενισχύουν τον θεσμό και τη λειτουργικότητα της οικογένειας που όρισε σχέσεις και πρότυπα αιώνες τώρα και δοκιμάστηκε ποικολότροπα…Δεν υπάρχει σαφής βιβλιογραφική διεκπαιρέωση και στοχοθεσία στο εάν υπάρχει πλαίσιο αναφοράς στη σαθρή βάση των σχημάτων αυτών που λειτουργούν αλλοτρια στα πρόσωπα που συμμετέχουν.Τοσο πολύ έχετε ζεση να μπουν σε εμπαθείς καταστάσεις οι Ελληνες για να είναι έμπλεοι παθων και αρα άμεσα χειραγωγήσιμοι;

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:11 | Αλέξανδρος

    Ας αναλυθεί εν συντομία ο όρος «φυσικό» του οποίου η έννοια φαίνεται να κατακρεουργείται σε περιπου 10 σελίδες σχόλια. Ετοιμολογικά:επίθετο φυσικός-ή-όν < φύσις < φύω Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ κοκ. Επιστημολιγκα: Βασική αρχή της επιστήμης της βιολογίας, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ υπάρχει στην φύση είναι φυσικό. Τα παραπάνω περι ακύρωσης σχολίων και απόψεων περι μη φυσικού. Σχετικά με το τι έπεται τις συγκεκριμένης νομιμοποιήσεις και για το αν μελλοντικά θα νομιμοποιηθεί η παιδεραστία κτλ., καλό είναι να αποσαφηνιστεί οτι οι δικαιοικοί κανόνες ως μέσο κοινωνικού ελέγχου επιδιώκουν την εξάλειψη της ανθρώπινης δυστυχίας, την κοινωνική ειρήνη, την καταστολή αποκλίνουσων και παρεμβατικών συμπεριφορών. ΠΡΟΣΟΧΗ σε περίπτωση που θεωρείται την αγάπη μεταξύ δύο ατόμων παρεκκλίνουσα συμπεριφορά παρακαλώ όπως επανεξετάσεται την ύπαρξη σας ως ανθρώπινο κοινωνικό ον, δυστυχώς και μια τέτοια συμπεριφορά είναι φυσική.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:20 | Πάνος

    Είμαι εντελώς κάθετος στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Το τι θα κάνει ο καθένας στο σπίτι του είναι καθαρά προσωπικό του θέμα και για αυτό θα τον κρίνει ο Θεός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα νομιμοποιήσουμε την διαστροφή και με το νόμο του κράτους.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:32 | Τζεμος Γεωργιος

    Ως Ορθόδοξος Χριστιανός διαφωνώ στο νομοσχέδιο σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων.Ας σκεφτούμε τι παραδειγμα δίνουμε στα νέα τα παιδιά και πως μπορεί με αυτόν τον τρόπο να υπάρχει διαιώνιση του ειδους μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:15 | ΠΑΝΟΣ

    «σε ενα κοσμικο κρατος οπως η Ελλαδα οποιοδηποτε επιχειρημα που εμπεριεχει ορους οπως «θεος» , «θρησκεια», «ορθοδοξια» αυτοακυρωνεται.
    το νομοσχεδιο κινειται στην σωστη κατευθυνση»

    ΟΚ δεκτό. Ήθη, παράδοση, ιστορία, ρίζες αυτού του τόπου πως σου φαίνονται; Τι θα πει κοσμικό κράτος; Και πως γίνεσαι κοσμικό κράτος; Αντιγράφοντας ξένες κουλτούρες και λησμονώντας την δική σου; Που θα πατήσεις έπειτα για να κτήσεις;

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 12:50 | Μαρίνα

    Συμφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο. Είναι καιρός να νιώσουν κάποια ασφάλεια τα ζευγάρια ίδιου φύλου που παλεύουν καθημερινά με τον ρατσισμό και την αδικία.Δεν προκαλούν και δεν προσβάλουν κανέναν με την προσωπική τους ζωή. Πολλά ζευγάρια μένουν μαζί και έχουν φτιάξει ήδη οικογένεια (με παιδιά ή χωρίς) οπότε τι τεράστια διαφορά θα έχει το σύμφωνο που θα φέρει τέτοια καταστροφή στην κοινωνία μας;;; Πιστεύω πως είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τα ομόφυλα ζευγάρια και κανέναν άλλο και κακώς τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:52 | Γεώργιος Κωνσταντινίδης

    Διαμαρτύρομαι εντόνως για την προσπάθεια νομιμοποίησης μίας αρρωστημένης κατάστασης. Μελετώντας κανείς τους νόμους της φύσης διαπιστώνει ότι κάτι τέτοιο είναι παραφύση και ενάντια σ’ αυτήν.
    Δυστυχώς αντί να ξυπνάμε με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει η πατρίδα μας, συνεχώς κατρακυλούμε προς το χάος!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:03 | Άννα

    Όλα αυτά τα ομοφοβικά σχόλια που μιλούν για ανωμαλία αποδεικνύουν γιατί ένα νομοσχέδιο για ανθρώπινα δικαιώματα δε θα έπρεπε να είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Ο διαχειριστής που εγκρίνει τα σχόλια τα διαβάζει ή διαφωνεί κι ο ίδιος με το νομοσχεδιο;

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:55 | Μαρίνα

    Για ποιο λόγω η πολιτεία εφαρμόζει το σύμφωνο συμβίωσης;
    1. Θέλει να προστατέψει την οικογένεια, γιατί μέσα έκει θα γεννηθούν και θα αντραφούν οι μελλοντικοί πολίτες της; Τότε πρέπει να μιλάμε για μια αντρόγυνη σχέση. Μέσα σε αυτη διαφυλάσσεται η διαφορετικότητα των δύο προσώπων. Η ομοφυλόφιλη σχέση καταργεί την διαφορετικότητα και φυσικά δεν έχει απογόνους.
    2. Θελει να ενθαρρυνει τους πολίτες της να συγκατοικούν; Τότε γιατί να μην υπογράφουν τέτοια σύμφωνα όλοι οι συγκάτοικοι; Αδλερφια; Φίλοι; Παππούδες με εγγόνια; Οποιοιδήποτε θέλουν να μείνουν μαζί; Είναι υποχρεωτικό η σχέση να είναι ερωτική;
    3. Θελει απλά να προστατέψει δυο ανθρώπου που κάνουν σεξ; Έχει κάποια λογική αυτό το πράγμα; Ειδικά στην εποχή μας που το σεξ έχει θεοποιηθεί και ο καθένας έχει τα βίτσια του; Δηλαδή θα προστατέψουμε τους ομοφυλόφιλους και τι θα γίνει με τους αμφιφυλόφιλους, τους ζωόφιλους, τους νεκρόφιλους τους παιδόφιλους; Δεν θα θελήσουν και αυτοί κάποιους είδος σύμφωνο;
    Νομίζω η πολιτεία πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτεί τι είδους πολίτες θέλει, και όχι στο όνομα του μοντερνισμού να υιοθετεί ότι μας έρχεται από την δυτική κουλτούρα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:51 | Κωνσταντίνα

    Καιρός ήταν η Ελλάδα να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Λυπάμαι πολύ για τα σχόλια που διάβασα εδώ. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, με τις ίδιες ανησυχίες και συναισθήματα, που θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους με τον σύντροφο τους, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Οι απόψεις της Εκκλησίας δε χωρούν εδώ. Μιλάμε για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:34 | Βασιλική Β.

    Καλημέρα σας.
    Εγώ είμαι τελείως αντίθετη με αυτό το νομοσχέδιο.Και θα εξηγήσω και γιατί.
    Η σημερινή τηλεόραση με τα πρότυπα και τον τρόπο ζωής που προωθεί και προβάλει έχει καταφέρει τους άντρες να τις μετατρέψει σε γυναίκες και τις δε γυναίκες να τις μετατρέψει σε άντρες.Δηλάδή έχουν απομακρυνθεί με πολλούς και διάφορους τρόπους τα δύο φύλα από την φύση τους.Αυτή η απομάκρυνση εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς.Φέρνει τα πάνω κάτω στην κοινωνία διότι αντί να ασχολούμαστε με βασικά προβλήματα και θέματα της Πολιτείας ασχολούμαστε με προσωπικά προβλήματα αφού δεν υπάρχει πια προσωπική ζωή ισορροπημένη εφ όσον έχει ξεφύγει το φύλο από την φύση του και το ξέρει βαθιά μέσα του απλά δεν ξέρει τον τρόπο να ξαναπροσεγγίσει και να κατακτήσει την αληθινή του φύση.
    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά θέλει τώρα η πολιτεία να επιβάλει με νόμο του κράτους να γίνει το αφύσικο φυσιολογικό.θέλει το παρά φύση να γίνει η φύση.Εχετε δει αυτό να συμβαίνει έστω και σε μία κοινωνία ζώων?Οχι γιατί τα ζώα ακολουθούν πιστά την φύση τους.Ποτέ δεν θα δείτε να ζευγαρώνουν δύο θηλυκά ή δύο αρσενικά ζώα.
    Αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος θα είναι αίσχος για την χώρα μας που έχει τέτοιον πολιτισμό και τέτοιους προγόνους.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:08 | Α. Ανδρεάτος

    Εδώ και αιώνες, σε όλη τη γη, η οικογένεια απαρτίζεται από πατέρα, μητέρα και παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου και πολιτισμού. Δεν συντρέχει κανένας πραγματικός λόγος για να αλλάξει τώρα αυτό με τεχνητό τρόπο [νόμους]. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, άρα δεν μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια. Αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός και όχι αποτέλεσμα κάποιου «κοινωνικού ρατσισμού». Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 11:12 | αλεξανδρα

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο για θρησκευτικους λογους. Ειναι απαραδεκτο…

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 10:45 | ΒΑΣΙΛΗΣ Σ.

    σε ενα κοσμικο κρατος οπως η Ελλαδα οποιοδηποτε επιχειρημα που εμπεριεχει ορους οπως «θεος» , «θρησκεια», «ορθοδοξια» αυτοακυρωνεται.
    το νομοσχεδιο κινειται στην σωστη κατευθυνση.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 10:40 | ΠΑΝΟΣ

    Όχι.Ο σύγχρονος πολιτισμός είναι η κουλτούρα της πτώσεως. Το κενό του δυτικό ευρωπαικού πολιτισμού, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η φραγκολαγνεία μας κατατρέχει αιώνες τώρα και έχουμε δει τα αποτελέσματα της. Έχω γίνει πολύ δύσπιστος με την κάθε νεοφιλελεύθερη «πρόοδο» έξωθεν επιβεβλημένη.
    Δύο παρατηρήσεις:
    1) Ας μην συγχέουμε την αγάπη με την αγαπολογία. Το επιχείρημα «ο Χριστός είπε αγαπάτε αλλήλους», και τα λοιπά δείχνει άνθρωπο τουλάχιστον επιδερμικά ενημερωμένο πάνω στην ουσία του ευαγγελίου, που αρέσκεται στην επανάληψη μίας καραμέλας.
    2) Είμαι 30 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά. Θα περίμενα ο υπουργός να νοιαζόταν πρωτίστως για την επιδότηση και την ενθάρρυνση νέων ζευγαριών να τεκνοποιήσουν και
    έπειτα για τα όποια νομικά δικαιώματα των γκέι. Θέλω να πω είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων, εκτός και εάν πιστεύει ότι το δημογραφικό δεν αποτελεί μέγα πρόβλημα, ή ότι αυτό θα λυθεί με σύμφωνα συμβίωσης ομόφυλων.
    Κατά τα άλλα κανένα μίσος δεν έχω δει σε αυτήν την σελίδα και ο υπέροχος στίχος του Μπρεχτ είναι νομίζω άσχετος. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μονοθεματική. Δεν κατατρέχονται μόνο οι γκέι απλώς αυτοί μάλλον έχουν τις πλάτες για να προβάλλονται.
    Η αριστερά του «τίποτα» και των φανταχτερών πυροτεχνημάτων είναι δυστυχώς γεγονός.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 10:42 | gkout2

    Οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές και σεβαστές και για αυτές θα λογοδοτήσει ο καθένας μας. Άλλο αυτό και άλλο να γίνεται ότι πιο διαστροφικό υπάρχει, νόμος του κράτους. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική από κάθε άποψη. Είναι βόμβα μεγατόνων στην σύσταση και συνοχή της οικογένειας όλα αυτά τα «μοντέρνα» νομοθετήματα…

    Ο Χ Ι !!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 10:55 | Λαμπριανιδου Τατιανη

    Μόνο όποιος αρνηθεί την ιδιότητα του ως Έλληνα και Ορθοδόξου μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες θέσεις. Η Ιστορία μας, ο πολιτισμός και η παράδοσή μας, ως Έλληνες, δε μας επιτρέπει να υποστηρίζουμε καινοφανή ήθη, που ξεφυτρώνουν για να εξυπηρετήσουν ξένα και υστερόβουλα συμφέροντα. έχουμε ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 10:10 | Χρήστος Κυριαζίδης

    Συμφωνώ απόλυτα και επικροτώ την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου το οποίο θεωρώ ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά (και εύχομαι να μην είναι το τελευταίο) όσον αφορά την αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριων, την καταπολέμηση του ρατσισμού σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την νομική κάλυψη και προστασία των ομοφυλόφιλων πολιτών αυτής της χώρας που έχουν κάθε δικαίωμα στην επιλογή της συμβίωσης χωρίς να χρειάζεται να δίνουν λογαριασμό σε σκοταδιστικές αντιλήψεις περασμένων αιώνων. Θεωρώ ότι συνάδει απόλυτα με τα ιδεώδη μιας Ευρώπης που θα θέλαμε όντως να ανήκουμε. Μιας Ευρώπης που σέβεται και δεν είναι φοβική απέναντι στο διαφορετικό και που η νόμιμη σχέση δύο ανθρώπων αποτελεί θέμα της πολιτείας και όχι της εκάστοτε θρησκείας

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 09:43 | Νίκος

    ΔΙΑΦΩΝΩ καθέτως με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 09:44 | mania

    Ως Έλληνες πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαφωνούμε με το νομοσχέδιο σας. Θεωρώ παράλογο να συντάσσεται νομοσχέδιο με αφορμή της επιλογές ορισμένων ανθρώπων που δεν αποτελούν καν την πλειοψηφία. Δεν καταδικάζουμε τους ανθρώπους που επιλέγουν να αντιταχθούν στην ίδια τους της φύση, στην κοινωνία, στο θεσμό της οικογένειας, στον ίδιο το Θεό και τις εντολές του – είναι παραδομένοι στα πάθη τους αν και γνωρίζουν ότι συμπεριφέρονται παρά φύση. Είναι ελεύθεροι να επιλέγουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν αλλά και είναι υπεύθυνοι των επιλογών τους.
    Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα ισοπεδώσουμε την οικογένεια, τα πάντα. Γάμος απο αρχαιοτάτους χρόνους υφίσταται μεταξύ ετερόφυλων προσώπων, κάτα την ορθοδοξία δε, ευλογείται το ετερόφυλλο ζευγάρι απο τον ίδιο τον Χριστό. Ίσως επειδή αυτά είναι γνωστά, να ενοχλούν και να προσπαθείτε να ισοπεδώσετε ότι έχει απομείνει.
    Είναι ελεύθεροι οι άνθρωποι να πράξουν όπως επιλέγουν, κανείς δεν τους κατατρέχει. Οι ίδιοι είναι κατατρεγμένοι απο τη συνείδηση τους. Αφήστε όμως τους υπολοίπους να πιστεύουμε στην οικογένεια, να πασχίζουμε για αυτή και να συμβάλλουμε στην κοινωνία παράγοντας υγιή κύτταρα για αυτή, υγιείς και χρήσιμους ανθρώπους που δεν θα επιβαρρύνουν την κοινωνία και δεν θα δημιουργήσουν περαίτερω προβλήματα. Για όσους απο εσάς γνωρισαν την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια, γνωρίζετε πολύ καλά τη θετική συμβολή στην κοινωνία καθώς και την προώθηση των ηθών, των αξιών, όπως γνωρίζετε και τη συμβολή της εκκλησίας που τόσα έχει προσφέρει σε κοινωνία και οικογένεια. Θέλετε όλα να τα ισοπεδώσετε; Τις συνέπειες όμως στην κοινωνία μας, στα παιδιά και στα εγγόνια σας, θα τις επωμισθείτε; Σεβαστείτε επιτέλους την Ελλάδα και θυμηθείτε τι σημαίνει να είμαστε πατριώτες, θυμηθείτε ότι τούτη η χώρα κρατήθηκε απο την οικογένεια και την ορθοδοξία και χάρη σε αυτή την ηρωική Ορθόδοξη Ελλάδα (που προωθεί την ελευθερία στην επιλογή όπως της δίδαξε ο Χριστός), βρίσκεται στις έδρες της Βουλής για να προωθείτε με ελευθερία τούτο το νομοσχέδιο. Επιτρέψτε μας με τη σειρά μας να το απορρίψουμε, να σας κρούσουμε το καμπάνακι με την ελπίδα να ξυπνήσει μέσα σας η ελληνική ψυχή που μοιάζει να κοιμάται και να το αποσύρρεται.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 09:17 | vlach

    Το απόλυτο αίσχος σε πολλά από τα σχόλια!

    Ένας *κακός* αχταρμάς, *κακής* πληροφόρησης, που προσπαθεί να νομιμοποιηθεί μέσω λαθεμένων-παρωχημένων αναφορών σε επιστημονικούς κλάδους (βλ. βιολογία, ψυχιατρική), μέσω της «ιστορίας» και των «ελληνοχριστιανικών» ιδεωδών -πάντοτε επιλεκτικά βέβαια- όπως και η αγάπη για την αρχαία Ελλάδα, άλλωστε …που παραλείπει πολλές σημαντικές «λεπτομέρειες».

    Κακοχωνεμένες πληροφορίες, που μεταμορφώνονται σε απόψεις που λαμβάνουν, με τη σειρά τους, στάτους της απόλυτης -δήθεν- αληθείας, προερχόμενη από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ αναφορικά μ’ αυτά τα θέματα, που αρνούνται πεισματικά να ενημερωθούν έστω κι από ένα άρθρο μίας διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας τύπου wikipedia κι όχι από τις συνωμοσιολογικές – ψεκασμένες τους πηγές, άνθρωποι που δεν ξέρουν «τι τους φταίει», με αποτέλεσμα να την πληρώνουν (και) τα άτομα της LGBTQ+ κοινότητας.

    Επί τέλους φτάνει πια με τον σκοταδισμό!
    Φτάνει με το μίσος.
    Ο/Η Παντοδύναμος-η Θεός-ά, ό,τι κι αν αυτό συμβολίζει, θα τραβάει τα «θεϊκά» του-ης μαλλιά μαζί σας τους …»φυσιολογικούς», «καλούς» και «ανώτερους» ανθρώπους δήθεν, κι όχι με του-ις LGBTQ+!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 09:15 | Σταμάτης

    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θέσετε το θέμα αυτό σε διαβούλευση. Για να δώσετε το δικαίωμα στον κάθε φασίστα να αντιταθεί; Ήδη σα χώρα είμαστε παράνομη ως προς την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κι ενώ έχουμε ήδη καθυστερήσει να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία, καθόμαστε και κάνουμε κουβεντούλα για το κατά πόσο πρέπει να συμμορφωθούμε ή όχι. Απαράδεκτο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 08:30 | Κανάκη Γεωργία

    Θα θέλαμε η επίσημη πολιτεία να πει πώς αντιμετωπίζει την αμετάβλητη εδώ και αιώνες θέση της ορθόδοξης εκκλησίας, όπως φαίνεται όχι μόνο μέσα από τα πατερικά κείμενα, αλλά και μέσα από τα ευαγγελικά-αποστολικά αναγνώσματα, που οι πιστοί ακούνε στους ναούς κάθε χρόνο.

    Αυτά τα κείμενα δεν μπορούν να μπούνε στη πυρά, ούτε ο ορθόδοξος λόγος να φιμώνεται και να αλλάζει ανάλογα με τις σεξουαλικές ορέξεις των εκάστοτε ιθυνόντων.

    Ως ορθόδοξοι αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, αλλά θεωρούμε ότι οι ομοφυλοφιλία φθείρει το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου, και δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε ως εναλλακτική μορφή σχέσης-συμβίωσης.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 08:20 | Ανάργυρος

    Διαφωνώ με το Σύμφωνο συμβίωσης ως έννοια, τόσο για ομόφυλα όσο και για ετερόφυλα ζευγάρια. Πιστεύω ότι η ένωση ενώπιον του Θεού είναι πράγμα ιερό και κάθε συνειδητοποιημένος άνθρωπος θα πρέπει να ζητά την ευλογία του και σε αυτό του το βήμα, όπως και σε κάθε βήμα της ζωής του. Δεν θεωρώ ότι άνθρωποι ομοφυλόφυλοι είναι άρρωστοι ή τουλάχιστον περισσότερο άρρωστοι από ό,τι όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Οφείλουμε να μην κάνουμε διακρίσεις στη συμπεριφορά μας απέναντί τους, είμαστε αδέρφια. Όλοι είμαστε ίσοι, το δικαίωμα όμως που ζητείται με αυτό το νομοσχέδιο αντιβαίνει στην ανθρώπινη φύση, όπως ο ίδιος ο Θεός την όρισε.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 08:45 | Παυλος

    Δεν έχει νόημα η διαβούλευση. Το χάος είναι βίαιο και όταν κυριαρχιση οδηγούνται όλα σε πλήρη καταστροφή στο μηδέν .Πλήρη καταστροφή της ταξης. Η τάξη ενατια στο χάος από την φύση της είναι ειρηνική δεν μπορεί να προκαλεση πλήρη καταστροφή του χάους. Το χάος είναι από την φύση του ύπουλο όταν ξεκινά δεν το αντιλαμβάνεσαι όταν αποκτήσει δύναμη τότε είναι αργά. Η τάξη είναι πάντα εκτεθημενη.Εαν κηβερνουν οι οπαδοί του χάους θα επιβάλουν το χάος με όλες τις συνεπιες. Εάν κηβερνουν οι οπαδοί τις ταξης θα επιβάλουν την τάξη με όλες τις συνεπιες. Γι αυτό δεν έχει νόημα η διαβούλευση. Η κυριαρχία και η επιβολή αποφασιζωνται στις εκλογές το μεν χάος να μην ψηφίζει ανθρώπους τις τάξης που από την φυση του αυτό πρατει. Η δε τάξη να μην ψηφίζει ανθρώπους του χάους αλλά από την φύση της επίδειξη είναι ανεκτική δεν μπορεί να το πράξει. Έτσι οι διαβούλευσης είναι αχριστες

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 08:33 | Νίκος καραγιαννακιδης

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο. Το θεωρώ αντίθετο στα πιστεύω μου και στην χριστιανική πίστη. Ειλικρινά λυπάμαι για την πτώση των ηθών μας όπου πλέον νομοθετεί το κράτος με γνώμονα τον σεξουαλικο προσανατολισμό των ανθρώπων. Επόμενος νομοθετικός σταθμός η αναγνώριση της διγαμιας ή τριγαμιας. Με την ιδια λογική υπάρχουν πολυγαμικοι συνάνθρωποι μας και θα πρεπει να καταργηθεί η μοιχεία ως λόγος διαζυγίου διοτι συνιστα δυσμενή για αυτους διάκριση. Έτσι θα πρεπει να θεσπιστεί και η διγαμια κλπ. Ειλικρινά πιστεύω ότι με τέτοια νομοσχέδια δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα στα παιδιά μας. Όσο αφορά τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που έχουν ομοφυλοφιλικό σεξουαλικο προσανατολισμό ειναι πλήρως εξασφαλισμένα για τα περιουσιακά τους δικαιώματα απο τον αστικό μας κώδικα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 07:54 | Σπύρος

    Βαδιζουμε ολοταχώς προς την πλήρη διάλυση της κοινωνίας μας, μέσα από την αποδομηση του κυτταρου της που είναι η οικογενεια. Τα αποτελέσματα αυτού του αισχρού νομοσχεδιου θα φανούν σε 20-30 χρόνια. Τότε όμως θα είναι αργά. Η δήθεν προοδευτικοτητα μέσα από την νομιμοποίηση και τη διαφήμιση της διαστροφης θα διαλύσει και την ελάχιστη ελπίδα μας σαν Έθνος να επιβιώσουμε από την πολτοποιηση των λαων και των συνειδησεων.

    Παρακαλώ έστω και την υστατη ώρα να μη συνδεσετε το όνομα σας με αυτό το βδελυγμα. Αρκετή ζημιά έχετε κάνει στον τόπο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 04:15 | Ζωή

    Διάβασα προηγούμενο σχόλιο μιας κυρίαςόπου αναφέρεται σε 450 είδη(προφανώς ζώων εννοεί)ότι υπάρχει ομοφυλλοφιλία και μόνο εμείς οι άνθρωποι δε δεχόμαστε το «φυσικό»αυτό γεηονός της ομοφυλλοφιλίας για το είδος μας.Μάλλον,η συγκεκριμένη κυρία αγνοεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος ξεχωρίζει από το ζώο,με τη διαφορά ότι αυτός έχει και πορεύεται στη ζωή του με τη λογική.Ενώ το ζώο έχει μόνο ένστικτο και πορευεται με αυτό.Και δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα ήθελε να ανταλλάξει τη ζωή του με τη ζωή ενός ζώου που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολα και πολλές φορές άσχημα ζούνε τα καημένα.Δυστυχώς και η ανθρωπότητα έχει ζήσει δύκολα και άθλια αρχης γενομένης,εξαιτίας κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν καλή και υγείη λογική.Λοιπόν,αγαπάω τα ζώα αλλά δε θεωρώ τον εαυτό μου όμοιο με αυτά,διότι έχουμε τη διαφορά του νού και του πνεύματος.Δυστυχώς ακόμα και στην σημερινή εποχή μας,πολλοί άνθρωποι είτε με λόγια είτε με πράξεις εξομοιώνουν τπν εαυτότους με ζώα και αντί ΟΝΤΩΣ να ζούμε πολιτισμένα και αρμονικά σε υγειής κοινωνίες ανθρώπων,βαδίζουμε ταχέως πρός τη διάλυση της ανθρωπότητας.Δεν είναι σωστό να ψηφιστεί το νομοσχέδιο συμβίωσης ομοφυλλοφίλων και ακόμα και των ετεροφυλλων.Ο θεσμός του γάμου ευλογημένος από Τον Θεό ως μυστήριο της φυσικής και αληθινής αγάπης όπου δύο ετερόφυλλοι καλούντε να ζήσουν σε αυτό και να αυξήσουν και να πληθύνουν την ανθρωπότητα.Αλλά μάλλον οι σημερινοί»μοντέρνοι και προοδευτκοί δήθεν» άνθρωποι δε το θέλουν όλο αυτό.Η πραγματική πρόδος του ανθρώπου,είναι να ξεπερνάει τα κατώτα μέρη της ψυχής(εγωισμό υπερηφάνεια,αλλαζονεία κακία και πονηρία και να φτάνει στα ανώτερα μέρη της ψυχής,όπου αναδεικνίεται η φιλαλήθεια,η εντιμότης η αγαπη η χαρά και άλλες αρετές που χωρίς αυτές υγιής και χαρούμενη κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει.Ο Θεός βοήθεια μας.ΑΜΗΝ

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 02:21 | Άννα Π.

    Επιτέλους, καιρός είναι να κατοχυρωθούν οι ήδη υπάρχουσες ομόφυλες οικογένειες, έστω και με σύμφωνο προσωρινά, και να αρχίσει η Ελλάδα να προχωράει μπροστά, ούσα η μοναδική, μαζί με την Λιθουανία, που δεν έχει κανενός είδους πρόβλεψη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Και είναι καιρός και για τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά ομόφυλα ζευγάρια έτσι και αλλιώς δεν επιθυμούν να συζευκτούν ενώπιον του Θεού (όποιου Θεού) αλλά να θεωρούνται ισότιμα οικογένεια ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Επομένως περιμένουμε και τον πολιτικό γάμο!

    Αν το ζήτημα του γάμου είναι τα παιδιά, ας αποκλειστούν από το σύμφωνο και τον γάμο και τα ετερό ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν, είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία για να κάνουν ή πολύ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν παιδιά.

    Αν το ζήτημα είναι θρησκευτικό… Βασικά ας κρατήσουν οι ορθόδοξοι τον θρησκευτικό τους γάμο, δεν είναι αυτό το ζήτημα έτσι και αλλιώς :)

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 02:59 | Γραμμενίδης Κωνσταντίνος

    Το νομοσχέδιο είναι ένα πολύ καλό βήμα προς την ισότιμη αντιμετώπιση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από το κράτος που θεωρώ ότι μακροσκοπικά θα βοηθήσει στην μείωση των φαινομένων συστημικής και μη ομοφοβίας. Μπράβο!

    Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα νομοθετήματα που θα διευθετήσουν οριστικά και άλλα ζητήματα, όπως το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου και το ζήτημα της γονεϊκότητας ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, που αποτελούν πάγια αιτήματα της κοινότητάς μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 02:13 | Γραμμενίδης Κωνσταντίνος

    Θα ήθελα να παρακαλέσω τους διαχειριστές του site να προσέχουν περισσότερο σχόλια που παραβαίνουν ξεκάθαρα τους Όρους Συμμετοχής, όπως τον 1 και τον 6. Έχουν δημοσιευθεί εδώ σχόλια μονολεκτικά (!) και δεκάδες σχόλια που αποκαλούν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανώμαλους. Αν τα δεύτερα σχόλια δεν «διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις» τότε τι να πω!
    Ως ομοφυλόφιλος εξοργίζομαι όταν βλέπω τέτοιες αναρτήσεις που προσβάλλουν τα δικαιώματά μου, να επιτρέπονται σε ιστοσελίδα του κράτους.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 01:14 | Πανος

    Επιτέλους ένα θετικό βημα για την υλοποιηση της ισοτητας και του σεβασμου στην αξια του ανθρώπου!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 01:03 | Ελενη

    Σε μια εποχή δεινής οικονομικής κρίσης, η ως άνω επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα πρόσωπα αναδεικνύει μια γενικότερη κρίση ηθικής και πανανθρώπινων αξιών που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την άρση των κοινωνικών διακρίσεων.Ανά τους αιώνες η βάση της κοινωνικής οργάνωσης των ανθρώπων βρίσκεται στην οικογένεια και την φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα που έχει ως αποτέλεσμα την τεκνοποιία.Ως εκ τούτου ο γάμος έχει αναχθεί σε θεσμό Δικαίου και προστατεύεται μαζί με την οικογένεια,ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους από το Σύνταγμα στο Άρθρο 21§1 και Άρθρο 12 ΕΣΔΑ. Έπομένως,κάθε άλλη μη ετεροφυλική ένωση του ανθρώπου που δεν διατελεί αυτή την αποστολή προαγωγής του έθνους αποτελεί αντισυνταγματική νομοθετική ρύθμιση.Με το εν λόγω σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών θεσμοθετείται η ανατροπή της ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας και η παραχρήση του ανθρωπίνου σώματος ως ανθρώπινο δικαίωμα ενώ στην πραγματικότητα συνιστά εκτροπή από την αρχετυπική δημιουργία του ετερόφυλου ζεύγους,προσβάλλει τη δημόσια αιδώ,την ορθόδοξη θρησκευτική συνείδηση, δημιουργεί κίνδυνο αποδόμησης του θεσμού της οικογένειας και δεν χρήζει καμίας ανάγκης νομιμοποιήσεως.Μπορεί να εξελίσσεται η κοινωνία όμως ο πυρήνας της παραμένει ο ίδιος και ο νομοθέτης δεν πρέπει να απομακρύνεται από τις καθολικές ηθικές αξίες,διαφορετικά αλλοιώνεται η κοινωνική οργάνωση με μελλοντικές καταστροφικές συνέπειες στο άτομο και το κοινωνικό σύνολο.Δεδομένου ότι η έννοια άνθρωπος στην ελληνική γλώσσα αποτελείται από το επίρρημα άνω και το ρήμα θρώσκω που σημαίνει άνω βλέπω,άνω φέρομαι, η ομοφυλοφιλία δεν είναι άξιο προστασίας ανθρώπινο δικαίωμα διότι καθιστά κοινωνικά αποδεκτές παρά φύση σεξουαλικές συμπεριφορές που δεν παρατηρούνται ούτε στα ζώα,υποβιβάζει τον άνθρωπο,την αξιοπρέπειά του και προσκρούει στην πανανθρώπινη συνείδηση.Αν σήμερα αναγνωριστούν νομικά τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των ομόφυλων ζευγαριών,τι θα γίνει μελλοντικά με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των κτηνοβατών,των παιδεραστών και άλλων τέτοιων ομάδων;;;
    Με βάση τα παραπάνω,ζητώ την απόσυρση του ως άνω συμφώνου συμβίωσης!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 01:39 | Ελένη

    Το επόμενο θα είναι μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Βέβαια σαν ζώα φερόμαστε αφού ότι μας πλασάρουν το δεχόμαστε και όλα αυτά στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, της ελευθερίας σε όλα.
    Η Ελλάδα έχει ακόμα θρησκεία, αξίες, ηθική, όσο και αν στεναχωρεί κάποιους!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 00:48 | Παρασκευή

    Είμαι κατηγορηματικώς αντίθετη.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 00:43 | ΕΥΑ Θ.

    ΟΧΙ !!!!!! ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ…. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ…. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ… ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ…. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΕΠΙΔΙΟΞΕΙΣ…ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΟΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΤΙΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ…. Η ΥΓΕΙΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ… ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ… ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ… ΤΟ ΕΘΝΟΣ… ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΗΘΗΚΟΤΗΤΑΣ….. Ο Χ Ι ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ……

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 00:44 | Δημήτριος

    Σε μία χώρα όπου 3.000.000 των κατοίκων της ειναι πάνω από 60 χρονών, το αυτονόητο ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα μας οδηγούσε στο να κάνουμε τα πάντα ώστε να ωθούμε τους νέους να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά, να δώσουν ζωή σ’αυτή τη γηρασμένη χώρα με 1,3 δείκτη γονιμότητας. Αντι γι’αυτό νομιμοποιούμε και κοινωνικά και ηθικά σχέσεις που δεν έχουν κανένα κοινωνικό αντίκρυσμα.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 23:00 | Ανδρέας

    Θελουμε δεν θελουμε μέχρι εκεί που θα αφήσει ο θεός θα γίνουν από εκεί και πέρα πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι…να αντισταθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων από παντού!!!!ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!!!!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 23:19 | Χριστοφόρος

    Αν ψηφισθεί θα είναι η αρχή του τέλους του θεσμού της Οικογενείας. Σεβόμαστε τα δικαιώματα Όλων άλλα πριν την προστασία του δικαιώματος προηγείται η υποχρέωση της προστασίας της οικογενείας. Κατηγορηματικά ΟΧΙ στον Νόμο!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 23:37 | Εύα Ξανθάκη

    Επειδή ; Ισονομία. Αυτό είναι το μονο επιχείρημα.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:08 | Νάστος Φάνης

    Προφανώς και το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει, το ίδιο και ο πολιτικός γάμος για άτομα του ίδιου φίλου, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2015 να αμφισβητείται κάτι τέτοιο. Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί «ανωμαλία» όπως πολλοί υποστηρίζουν εδώ μέσα, αλλά είναι ένα είδος σεξουαλικού προσανατολισμού που είναι πολύ συχνότερος απ’ότι πολλοί εδώ μέσα θα περίμεναν. Επειδή δεν το βλέπετε στο άμεσο περιβάλλον σας δεν σημαίνει ό,τι δεν συμβαίνει. Η σεξουαλικότητα μας δεν είναι αποτέλεσμα επιλογής μας, είναι απλά άλλο ένα χαρακτηριστικό του ανθρώπου όπως το χρώμα των μαλλιών το οποίο δεν μπορείς να ελέγξεις και να καθορίσεις. Πιστέψτε με, το προσπάθησα στην εφηβεία μου.

    Ελπίζω όλοι όσοι γράφουν αυτά τα πραγματικά εμετικά σχόλια εδώ πέρα να συνειδητοποιήσουν ότι αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο η ζωή τους δεν θα επηρεαστεί καθόλου, ούτε προς το χειρότερο ούτε προς το καλύτερο. Αντίθετα όμως για τα άτομα που αφορά, η ζωή θα γίνει απείρως καλύτερη. Δεν είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζονται κληρονομικά δικαιώματα σε ζευγάρια που συζούν και αγαπιούνται για δεκαετίες, ή να μην επιτρέπεται στον ένα σύντροφο να δει και να αποφασίσει για την ιατρική περίθαλψη και αντιμετώπιση του ταιριού του σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος. Δεν μπορώ να κατανοήσω με ποιά λογική πολλοί συμπολίτες μου θεωρούν ότι αυτό θα οδηγήσει στην διάλυση της οικογένειας. Ούτε τι σχέση έχει η θρησκεία με αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα μπορώ να κατανοήσω. Το μίσος προς το διαφορετικό δεν οδηγεί πουθενά και δεν καταλαβαίνω γιατί παθιάζεστε τόσο ενάντια σε αυτό το ζήτημα. Προσπαθήστε να αγαπήσετε λίγο περισσότερο.

    Επίσης παράκληση στους διαχειριστές, τα περισσότερα σχόλια παραβαίνουν κατάφορα τον όρο συμμετοχής νούμερο 6, επιβάλλεται να γίνει ένας καθαρισμός.

    -ένας απογοητευμένος 19χρονος-

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:01 | Θεοδωρος Κ.

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης γιατί εναντιώνεται στα πιστεύω της Ορθοδόξου πίστεως μας.
    Εδώ είναι Ελλάδα, χώμα ηρώων και μαρτύρων. Δε μπορεί μια μειονότητα ομοφυλοφίλων να μετατρέψει αυτά τα χώματα σε Σόδομα.
    Ζει Χρίστος και περιμένει με μεγάλη ευσπλαχνία να γυρίσουν τα άσωτα παιδιά του. Γυρίστε σ’ Αυτόν.

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:52 | Nick K

    Συμφωνώ και αφού σε τοσες χώρες έχει γινει πράξη να τελειώνουμε και με την Ελλάδα κανεις δεν πάει να κάνει ανωμαλο με το ζορι κανεναν απλά εινναι αυτονοητο ότι εάν παθω εγω κατι η ο συντροφος μου η περιουσια ότι εχει η εχω στο ονομα μου θελω να μενει σε αυτόν η σε εμενα
    επιλογή είναι και οποιος δεν θελει ας μην την σεβεται είναι απολυτα δημοκρατικο δικαιωμα δεν ειμαστε τα ζωα που θελετε να μας παρουσιάζετε

    Τι να μας πουν και οι οικογενειάρχες που ότι κραζουν το πρωι το βραδυ το κανουν και το απολαμβανουν ΕΝΟΧΑ? ας μην επεκταθώ!

  • 11 Νοεμβρίου 2015, 22:49 | Γεωργια

    Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής «Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.»

    Λογικά για τον διαχειριστη του OpenGov.gr το να αποκαλεις μια κοινωνικη ομαδα ανωμαλη και διεστραμενη δεν υποκινει διακρισεις που οφειλονται στο σεξουαλικο προσανατολισμο.

    Λυπαμαι για το ελληνικο κρατος και για τους υπευθυνους του OpenGov.gr