Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:25 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΠΟΤΕ!!!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:47 | Τζαμουράνης Δημήτρης

    Όταν μιλάτε για «φύση» καλύτερα να έχετε τη σεμνότητα να λέτε «αυτό που νομίζω ότι λέει η φύση». Μεσα στη φύση είναι οι ΛΟΑΤ και δεν μπορώ να ακούω άλλο για Νέα Τάξη. Στο κάτω-κάτω η Παλαιά Τάξη είναι βουτηγμένη στο έγκλημα σε βάρος των ΛΟΑΤ. Αυτό δε θεμελιώνεται πάνω σε καμια ΑΞΙΑ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:04 | Κοσμίδης Ελευθέριος

    «Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.»

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:04 | Γιώργος

    Ένα πρώτο βήμα προς την ελευθερία και την υπεράσπιση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων σε αυτή τη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα!

    Ίσως λίγο άτολμο (δικαιολογείται εν μέρει από τον σκοταδισμό της ελληνικής κοινωνία, ένα βήμα προς τα μπρος αλλά μισό, αλλά πρέπει να πάει στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί το συντομότερο και να ακολουθήσουν τα νομοθετήματα για το γάμο και την υιοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών καθώς να ανοίξει γενικά και η κουβέντα για τα ζητήματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:40 | Τζαμουράνης Δημήτρης

    Ύστερα κάποιοι μπερδεύουν το ΣΣ με την υιοθεσία παιδιών, που δεν προβλέπεται. Κακώς δογματίζουν ότι πρόκειται για βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Χιλιάδες ομόφυλα ζευγάρια αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να είναι ελαία κατάκαρπος για την κοινωνία μας, αντί να δυσπραγούν κοινωνικά αδίκως. Η διεθνής εμπειρία είναι θετική. Μια απλή αναζήτηση στο same-sex parenting κάντε και θα δείτε πλήθος άρθρων.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:55 | Μιχαήλια Βέρου

    Καιρός ήταν, τελευταίοι ανάμεσα σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Απαράδεκτο ότι αργήσαμε τόσο. Όσο για τους διάφορους που βγάζουν την ομοφοβία τους εδώ μέσα:
    1. Ομοφυλοφιλία υπάρχει και στα ζώα. Για ποιά φύση μιλάτε;
    2. Αν οικογένεια σημαίνει μητέρα και πατέρας, οι μονογονεικές οικογένειες τι είναι; Εκεί πώς μεγαλώνουν τα παιδιά; Να απαγορεύονται κι αυτές μήπως;
    3. Το να αποκτήσουν νομικά δικαιώματα οι ομόφυλες οικογένειες δεν σας εμποδίζει να ζήσετε τη ζωή σας όπως θέλετε στο ελάχιστο. Εσείς γιατί εμποδίζετε αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους με τα ίδια δικαιώματα που έχετε δεδομένα;
    4. Παιδιά υιοθετούνται από ομόφυλες οικογένειες στο εξωτερικό εδω και τόσα χρόνια που πλέον τα πρώτα έχουν γίνει ενήλικες. Έχουν γίνει πάμπολλες μελέτες επι του θέματος και πάντα βρίσκονται εξίσου ή και περισσότερο υγιή με όσα μεγαλώνουν σε παραδοσιακές οικογένειες. Μιλάτε λες και η Ελλάδα είναι ο κόσμος ολόκληρος και ο,τι δεν γίνεται στην Ελλάδα είναι ανήκουστο παντού.
    5. Αν η θρησκεία σας είναι ενάντια στην ομοφυλοφιλία, πρόβλημα σας. Έχουμε ανεξιθρησκεία last time I checked. Δεν είναι δυνατόν το δόγμα της θρησκείας σας να καθορίζει τους νομους του κράτους, αλλιώς γινόμαστε Ιράν.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:18 | Τζαμουράνης Δημήτρης

    Θέλω να επισημάνω ότι ούτε γάμοι με ζώα, ούτε η κρηνοβασία έχει νομιμοποιηθεί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ είτε σκόπιμα λέγονται πράγματα τερατώδη, είτε πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης ενός καλά οργανωμένου εγχώριου συρφετού. Δεν παρακολουθούν κιόλας Ευρωπαικά κανάλια σαν το Euronews ή έγκριτα διεθνή site με αποτέλεσμα να βράζουν σε ένα ζωμό μίσους και παραπληροφόρησης. Κάποιοι, πιο συνετοί λένε ναι στην προστασία της ασφάλειας των ΛΟΑΤ, αλλά όχι στο σύμφωνο. Δεν είμαι βέβαιος αν θα έλεγαν ναι στην απαρακώκυτη πρόσβαση στην εργασία και στη στέγη. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούν εύκολα να διαχωριστούν αυτά. Και το όχι στη νομική αναγνώριση των ομόφυλων σχέσεων και η επιρρέπεια σε παραβατικές συμπεριφορές ή η ανοχή τους, έχουν κοινή ρίζα. Την απαξίωση του προσώπου του ΛΟΑΤ ατόμου. Αυτή δεν μπορεί να γίνει δεκτή, όσες θρησκευτικές διδασκαλίες και όσες εθιμικές παραδόσεις κι αν τη διδάσκουν. Είναι ξένη προς το Σύνταγμα, τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις της χώρας. Άλλοι πάλι λένε ότι οι σοβαροί ΛΟΑΤ είναι όσοι εκλαμβάνουν ως παθολογική την κατάστασή τους. Λάθος. Μια χαρά σοβαροί είναι οι παντρεμένοι με άντρες υπουργοί και πρωθυπουργοί της Ευρωζώνης! Αυτοί που νιώθουν ενοχή και αυτομομφή, είναι θύματα της τοξικής διαπαιδαγώγησης που έχουν λάβει και πρέπει να παλέψουν να συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:02 | Ευαγγελία Σερβετα

    Ως Ορθόδοξη χριστιανή και Ελληνίδα ζητώ την απόσυρση του σχεδίου επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια γιατί είναι μια διαστροφή που ο ίδιος ο Θεός μας έχει καταδικάσει από αρχαιοτάτων χρόνων.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:37 | Πάνος

    »Θέλω να παντρευτώ με τον ενήλικο γιό μου. Αγαπιόμαστε και μόνο αυτό μετράει. Θέλουμε και παιδί.. Νοιώθω περιθωριομένος και νομικά υποδεέστερος β κατηγορίας πολιτης. Το παρον νομοσχέδιο δεν με καλύπτει . » πως νοιώθετε στο ακουσμα αυτης της φαντασιακης αποψης ; ίσως ετσι νοιωθουν οι διαφωνουντες χριστιανοί ή μη. Ποια τα όρια της ηθικής; τι ορίζεται ως προοδος; μηπως τα πράγματα δεν είναι τόσο φλου; το οχι δεν ειναι ομοφοβικο ουτε σκοταδιστικο ειναι ερωτιματικο. Ειναι οχι προβληματισμου.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:55 | κωνσταντίνος

    OXI.ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:22 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ . ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΊΝΩ ΕΓΩ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΊΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΤΟ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΚΑΤΑΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΩΣ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:47 | Κωνσταντίνος Παληόπουλος

    Είμαι ριζικά αντίθετος σε αυτό το «νομικό » έκτρωμα . Δεν είναι μόνο οι θρησκευτικοί λόγοι , είναι περισσότερο μια γενικότερη φιλοσοφική και βιολογική θεώρηση. Στην φύση μόνο η συνύπαρξη των διαφορετικών φύλων συνεπάγεται την οικογενειακή και γονεϊκή ταυτότητα και γενικώς η οντολογία της ζωής δίνει έμφαση στην ετερότητα και στον έρωτα αρσενικού και θηλυκού που στην ανώτερη τους μορφή οδηγεί στην γέννηση .Οι ομοφυλόφιλοι ας αρκεστούν μόνο στην ιδιωτικότητα τους! Μην δημιουργήσετε , μην προκαλέσετε μιάν τερατογένεση που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που δήθεν θα καλύψει η θεσμοθέτηση ενός νομικού τερατουργήματος!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:50 | Λίτσα

    Σχετικά με το σχόλιο: «Το απαραβίαστο ανθρώπινο δικαίωμα της ισότητας των ανθρώπων παραβιάζεται κατάφωρα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια με την απουσία πρόβλεψης για την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών και για την δυνατότητα αυτών να υιοθετούν τέκνα και να δημιουργούν οικογένειες. ..»

    Το απαραβίαστο δικαιωμα των παιδιων να μεγαλώνουν με πατερα και μητερα όπως όλα τα ζωντανα του σύμπαντος δεν παραβιάζεται με το νομοσχεδιο;;;
    Δεν υφισταται οικογενεια χωρίς πατερα και μητέρα…

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:00 | ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

    Παρατηρεί κανείς ότι όσο η Ευρώπη ήταν χριστιανική, οι εργαζόμενοι απολάμβαναν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
    Παρατηρεί κανείς ότι πριν η Ευρώπη γίνει «πολυπολιτισμική», οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι ζούσαν σε καθεστώς αυτονόητης προσωπικής ασφάλειας.
    Παρατηρεί κανείς ότι πριν η ευρώπη αποκτήσει ομοφυλόφυλους ηγέτες, οι λαοί της δεν βίωναν την ανέχεια των υπαρκτών ή επαπειλούμενων αντισυνταγματικών μνημονίων.
    Παρατηρεί κανείς, ότι πριν η προστασία των προσωπικών δεδομένων πάρει την μορφή ψύχωσης, οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν διαισθάνονταν καμμία απειλή κατά της δημοκρατίας, που να τους θυμίζει τις «Ανεξάρτητες» Αρχές.
    Παρατηρεί κανείς ότι πριν η Ευρώπη κατακλυσθεί από την ασυδοσία των ναρκωτικών, η προέλευση από φυσιολογική ή μη διαλυμένη οικογένεια, ήταν το καύχημα του κάθε Ευρωπαίου.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ, ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ, ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΚΕΛΥΜΕΝΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (COVERED PSYCHOLOGICAL WAR) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ «ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ» (SUBVERSION) ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:53 | Nikolas

    Nikolas
    ( Νέο κείμενο, διορθωμένο 2 φορές. … )
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ κατ΄ αρχάς ότι εδώ μέσα δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης ακόμη και μέσα στα ευπρεπή στάνταρ πού βάζετε. ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ» ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ; Μου έχετε κόψει 2 φορές μία εμπεριστατωμένη διαμαρτυρία μου και μετά μιλάτε για ελεύθερη «διαβούλευση». Τι είδους διαβούλευση είναι αυτή, τι ακριβώς θέλετε, ονόματα δεν βρίζουμε, δεν μπορώ να καταλάβω…
    ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ 3η φορά, να εντοπίσω τουλάχιστον τι σας ενοχλεί;
    «….Ζούμε σε μια κοινωνία ανθρώπων με ιστορικό υπόβαθρο και παρελθόν και και όχι σε κοινωνία ζούγκλας! Πάνω σ΄ αυτή την προϋπόθεση θέσεων θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου. Φέρατε λοιπόν για δημόσια συζήτηση ένα Νομοσχέδιο πού δεν είναι ούτε αρσενικό ούτε και θηλυκό, αλλά είναι ΑΡΣΕΝΙΚΟΘΗΛΥΚΟ . Δεν ξέρω ποιοί «σοφοί» της Κυβέρνησης το επεξεργάστηκαν και το παρουσίασαν θέλοντας να δείξουν τάχατες ότι είναι κι΄ αυτό έργο «ανάπτυξης» τής χώρας. Λύσαμε φαίνεται όλα τα προβλήματα πού απασχολούν τον λαό, λύσαμε το πρόβλημα της ανεργίας, της Παιδείας, της ανάπτυξης, των δανείων, της μετανάστευσης, και πάει λέγοντας… Κι΄ εκείνο πιά πού μας είχε μείνει ήταν, το να «παντρεύονται» ο Κώτσος με τον Μήτσο, και η Σούλα με την Βούλα ! Δικαίως διερωτώμαι τώρα: Μήπως έχουμε πιεί εκείνο το «τρελό νερό» πού λέει κι΄ ο Κόντογλου και πέσαμε σε ανοησίες χωρίς να καταλαβαίνουμε τις μετέπειτα σοβαρότατες επιπτώσεις «ούτε Θεό φοβούμενοι αλλά ούτε και ανθρώπους εντρεπόμενοι» πού λέει κι΄ ο λαός ; Είναι πού είναι ήδη μισοβουλιαγμένη η χώρα μας από την υπογεννητικότητα, τώρα τι θέλουνε κάποιοι; Να αντικαταστήσουν τους φυσιολογικούς με στείρους και τους Έλληνες με μετανάστες ; Πάνε να φουντάρουν ολόκληρη την χώρα διαλύοντας την φυσιολογική οικογένεια πού για χιλιάδες χρόνια υπάρχει, κάνοντας χάρη σε κάποιες μειονότητες του 2 με 3% για να κερδίσουν τις ψήφους τους; ΑΛΗΘΕΙΑ άς μας πεί κάποιος σε ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα κυβερνά και νομοθετεί ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ πολιτών και μάλιστα σχεδόν μηδενικού ποσοστού; Αυτές τις Νομοθεσίες ούτε στην αρχαιότητα την ειδωλολατρική δεν τις κάνανε, ούτε κι΄ εκείνος ο Νέρων πού τον στεφανώνανε στην Αχαϊα για τον «γάμο» του μ΄ έναν άνδρα δεν πήγε να τις κάνει και γενικό Νόμο. Έτσι θα θρέψουμε γενιές ομοφυλοφίλων, παιδοφίλων και παιδεραστών πού τώρα τάχα τις κυνηγάμε, μια και αυτά τα φαινόμενα τις πιο πολλές φορές πάνε μαζί και χέρι-χέρι. Και ήρθαμε σήμερα εμείς, 2.000 χρόνια από τότε, να τις κάνουμε κανόνα επειδή ( άλλο ψέμα αυτό ) μας πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μας βάλει πρόστιμο ( 7.000 περίπου ευρώ, χαρά στο πράγμα. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ λοιπόν, θεωρώ ότι το Νομοσχέδιο αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ γιατί πλέον των άλλων ντροπιάζουμε όχι μόνο την πολιτική αλλά και την Χριστιανική Ιστορία μας αποδεχόμενοι την ελεύθερη συμβίωση – με τις ευλογίες του κράτους – των ομοφύλων. Νομιμοποιούμε μια κατάσταση που αντίκειται στην ίδια τη φύση. Ακόμα και στο ζωϊκό βασίλειο η ομοφυλοφιλία είναι μια παροδική και ελεγχόμενη κατάσταση ικανοποίησης ενστίκτων, όχι μονιμότητα συζυγικής σχέσης.
    Μετατρέπουμε μια ψυχοπαθολογική ασθένεια σε Νόμο του Κράτους. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδίου, κι ας μην είμαστε πια και τόσο «πολιτισμένοι» όσο οι καλοί μας φίλοι και εταίροι… έλεος πια, με την αρρώστια που θέλουνε κάποιοι να την προβάλλουν ως φυσιολογική κατάσταση !

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:16 | Ελένη Καμπούρη

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως Έλληνίδα πολίτης και Ορθόδοξη Χριστιανή, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 18:50 | ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:23 | Ειρήνη Τζουτζουράκη

    Το απαραβίαστο ανθρώπινο δικαίωμα της ισότητας των ανθρώπων παραβιάζεται κατάφωρα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια με την απουσία πρόβλεψης για την αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών και για την δυνατότητα αυτών να υιοθετούν τέκνα και να δημιουργούν οικογένειες. Το παρόν νομοσχέδιο προβλέπει την θέσπιση λίγων μόνο από τους νόμους που αρμόζει να εφαρμοστούν στην χώρα μας, ώστε να μπορέσει αυτή να αποκτήσει τους χαρακτηρισμούς » φιλελεύθερη», «δίκαιη»,»υπέρμαχος της ισότητας» και «πρόμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
    Φυσικά, οι όποιες ενέργειες γίνουν στην αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών από το νόμο πρέπει απαραίτητα να συνοδευτούν από συστηματική προσπάθεια του κράτους να προσφέρει μέσω της παιδείας την κατάλληλη αγωγή στους νέους προκειμένου να εξαλειφθεί σε πρώτο στάδιο ο ρατσισμός και η προκατάληψη απέναντι στην ΛΟΑΤ κοινότητα και, τελικά να υπάρξει η μέρα όπου δεν θα υπάρχει πια καμία διαφορά ανάμεσα στα ομόφυλα και στα ετερόφυλα ζευγάρια.
    Επιπλέον, είναι εξαιρετικής σημασίας να διευρυνθεί στην συνείδηση του κόσμου η έννοια της οικογένειας, η οποία δεν πρέπει στην Ελλάδα του 2015 να ορίζεται ως η σύζευξη ενός άνδρα και μίας γυναίκας και η απόκτηση βιολογικών τέκνων, αλλά ως η αρμονική συνύπαρξη δύο μη συγγενικών εξ αίματος ενηλίκων που μέσα με κλίμα αγάπης, ισότητας, αλληλεγγύης και σεβασμού αποκτούν βιολογικά ή μη τέκνα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:23 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ?ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ?
    ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!!
    ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:54 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Αναφορικά με σχόλια περί δημοψηφισμάτων και περί νομοσχεδίου εναντίον της «ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων» κι άλλα τέτοια φαιδρά, οφείλω να γράψω ότι νομικά το σωστό(τερο) είναι να ΜΗΝ τίθενται θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε δημοψήφισμα.

    Σε κάθε περίπτωση ΑΚΟΜΑ κι η συντηρητική Καθολική Ιρλανδία ψήφισε τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ομοφύλων σε πρόσφατο δημοψήφισμά της, με μεγάλη πλειοψηφία του λαού (60% και ΑΝΩ!)

    Οπότε ως πολίτης της (σχεδόν) τελευταίας χώρας στην Ευρώπη, που δεν καλύπτει ακόμα νομικά τις γκέι σχέσεις, χαίρομαι για το νομοσχέδιο αυτό του υπουργού δικαιοσύνης κι ελπίζω να περάσει στη Βουλή μας με ευρεία πλειοψηφία.
    Ως πρώτο βήμα για τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ, το αναγνωρίζω ως θετική κίνηση του κράτος προς την ισοτιμία και ισονομία των πολιτών του.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Πάτε να καταργήσετε τους νόμους του Θεού και να κάνετε απαίσιους δικούς σας…Αλήθεια ρωτώ…¨Αντε εμάς δεν μας υπολογίζεται αλλά ούτε τον Θεό δεν φοβάστε?Διαφωνώ πλήρως σε αυτό το έκτρωμα…αν το υλοποιήσετε θα μας βρείτε μπροστά σας

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:02 | Στέλιος

    να ψηφιστεί, αν και το νομοσχέδιο είναι άτολμο.

    Είναι λυπηρό το 2015 να νομίζουν ορισμένοι σχολιαστές ότι έχουμε θεοκρατία.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:15 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Τα σχόλια τα περί «νομιμοποίησης της ανωμαλίας» προσωπικά μου προκαλούν γέλιο, επειδή (και πάλι) δείχνουν ΠΛΗΡΗ άγνοια του γεγονότος ότι η ομοφυλοφιλία είναι ΝΟΜΙΜΗ στην Ελλάδα εδώ και ΠΑΝΩ από 50 χρόνια!

    Αυτό που παίρνει νομική υπόσταση τώρα (με αυτό το νομοσχέδιο, όταν γίνει νόμος) είναι η ΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΥΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝΤΩΝ (στο σύμφωνο συμβίωσης) ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:54 | Μαρία Σ.

    Γιά ὅσους εἶναι ἄθεοι, δηλαδή ἀντίχριστοι, κάθε σύμφωνο συμβίωσης εἶναι «νόμιμο» τελικῶς, διότι χωρίς τούς τέλειους Θείους Νόμους τοῦ Θεοῦ, οἱ ἀνθρώπινοι «ἠθικοί»(?) ἀτελείς νόμοι χαλαρώνουν καί καταλήγουν ἀνήθικοι!
    Ἀπόδειξις; Οἱ νομιμοποιημένοι «γάμοι» πού ἔχουν «τελέσει» κάποιοι μέ ζῶα, ὅπως στήν Δανία μία γυναίκα μέ τό ἄλογό της.
    Αλλη ἀπόδειξις; Οἰ «νόμιμοι» οἶκοι ἀνοχῆς γιά κτηνοβάτες, ὅπως στή Νορβηγία, κ.ο.κ.
    Γιά πράγματα πού μέχρι πρίν λίγα χρόνια οἱ κοινωνίες ὀρθῶς ἦταν ἀντίθετες καί ντρέπονταν γι’ αὐτά, τώρα τά θεωροῦν «φυσιολογικά», τά δημοσιοποιοῦν μέ καμάρι καί ἀπαιτοῦν τίς «νομιμοποιήσεις» τους. Νά, λοιπόν ἡ ἀπόδειξις ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος!

    Ὅπως τό ἄλογο χωρίς τά γκέμια πού τό συγκρατοῦν καί τό ὁδηγοῦν πρός τίς σωστές κατευθύνσεις, εἶναι ἀτίθασο καί πηγαίνει ὅπου θέλει αὐτό χωρίς νά ἔχουμε τόν ἔλεγχό του, ἔτσι καί ὁ Θεῖος Νόμος εἶναι τά γκέμια τῶν ἀνθρωπίνων νόμων, πού τούς συγκρατεῖ ἀπό τά ἄλογα κι ἀνεξέλεγκτα ἔκτροπα καί τούς ὁδηγεῖ στά δίκαια, πού εἶναι τά καλύτερα γιά τίς ψυχές καί τίς ζωές ὅλων μας.

    «Νοῦς ἀποστάς τῆς τοῦ Θεοῦ θεωρίας ἤ κτηνώδης ἤ δαιμονιώδης γίνεται».
    Θέλουμε νά γίνουμε κτηνώδεις ἤ δαιμονιώδεις; Ἐγώ δέν θέλω ἀφοῦ μᾶς ρωτᾶτε! Ζητῶ νά ἀποσύρετε τό σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλόφιλων μέ τήν ὅποια ἐπέκτασή του (υἱοθεσία παιδιῶν κ.λ.π.) καί τήν κραγαυλέα νομιμοποίηση ἁμαρτωλῶν καταστάσεων πού ἀντίκεινται τουλάχιστον στά πρῶτα ἄρθρα τοῦ Ἑλληνικοῦ Σύνταγματος καί ὄχι μόνο σέ αὐτά.

    «ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ ΟΥΤΕ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΑΙ οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄ Κορινθ. 6:9,10).

    Ἀγαπητοί πολιτικοί τῆς πατρίδας μας, ἀποδεικνύετε καθημερινά ὅτι οὔτε φιλόθεοι, οὔτε φιλέλληνες εἶστε. Εἶναι πασιφανές. Καταστρέφετε μέ τούς «νόμους» σας ὅ,τι χριστιανικό κι ἑλληνικό.
    Στήν Τελική Κρίση τοῦ Κυρίου, στό φρικτό Του Βῆμα, θά δώσετε λόγο ὄχι γιά μία ψυχή, τήν δική σας, ἀλλά γιά ἑκατομμύρια ψυχές, τίς ὁποῖες κακοποιεῖτε καί καταστρέφετε. Τό ἔχετε συνειδητοποιήσει αὐτό;

    Σᾶς εὔχομαι καλή μετάνοια. Λυπᾶμαι πού εἶστε ἡγέτες τῆς πατρίδας μου.
    Δέν ἔχετε ἱερό καί ὅσιο. Ἀποδεῖξτε μας ὅτι δέν εἶναι ἔτσι.

    Καί γιά τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη κάνατε διαβούλευση, πήρατε τρανταχτό «ΟΧΙ στήν Κάρτα», ἀλλά τήν προχωρᾶτε ἀκάθεκτοι.
    Σᾶς ρωτῶ κι ἐγώ λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΤΕ;
    Τό ἴδιο ἰσχύει καί γιά τό δημοψήφισμα τοῦ καλοκαιριοῦ. Πήρατε τρανταχτό «ΟΧΙ στό μνημόνιο» ἀπό τόν λαό, ἀλλά κάνετε τό ἀντίθετο.
    Σᾶς ξαναρωτῶ λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΤΕ;

    Μᾶλλον γιά νά σφυγμομετρήσετε τίς ἀντιστάσεις μας, διότι βλέπετε τόν λαό, ἐμᾶς, ὡς ἐχθρούς σας. Ἔχετε καμμία καλύτερη ἀπάντηση;

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:57 | Λίνα Λαχανιώτη

    H επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα gay και λεσβιακά ζευγάρια είναι το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε ως ένα αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα. Η θέσπιση πολιτικού γάμου για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου είναι πλέον επιτακτικό πρόταγμα για κάθε δημοκρατική προοδευτική κοινωνία και οφείλετε να σταθείτε, έστω σε αυτό το θέμα, στο ύψος των περιστάσεων και να νομοθετήσετε υπέρ αυτού πάραυτα. Το Σύμφωνο αν και είναι ένα θετικό βήμα, είναι ανεπαρκές και συνεχίζει να διατηρεί τη διαφοροποίηση επί το χείρον των gay και λεσβιακών ζευγαριών από τα ετεροφυλόφυλα που έχουν πλήρη δικαιώματα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:17 | Νικος

    Καλησπερα σας.Θελω να σας πω πως διαφωνω με αυτο το νομοσχεδιο.
    Εγω πιστευω στον Χριστο και δεν θελω,οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια των σχολιων,να περασουν αυτοι οι νομοι.Ανησυχω για το τι αλλο θα νομοποιησουμε.
    Και για οσους λενε πως το να εισαι κατα των γκει ειναι ρατσιστικο,εγω απαντω πως οχι,δεν ειναι.Αυτοι οι ανθρωποι εχουν γενηθει με προβλημα,πρεπει να τους σεβαστουμε γιατι ειναι ανθρωποι και αυτοι αλλα ως εκει!Ρατσιστικα ειναι αυτα που κανετε εσεις κυριοι της κυβερνησης.Με το τριτο μνημονιο τσακιζετε ολους τους Ελληνες.Αυτο δεν ειναι ρατσισμος εναντιον των Ελληνων?
    Εγω λοιπον αυτο που θελω να πω ειναι πως οσοι Ορθοδοξοι εχουμε απομηνει σε αυτην την χωρα να αντισταθουμε!
    Εγω Λεω ενα μεγαλο ΟΧΙ στα αρθρα σας αλλα φυσικα δεν θα το σεβαστειτε οπως δεν σεβαστηκατε και το 62% των ελληνων που ειπαν οχι στο δημοψηφισμα.
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:19 | vlach

    Προς Νικόλαο 12 Νοεμβρίου 2015, 13:16

    «Είμαι γιατρός με πτυχίο από το ΑΠΘ.Διδαχθήκαμε πό τον σεβαστό καθηγητή μας Αγαπητό Ι. Διακογιάνη (τακτικού καθηγητού ψυχιατρικής και νευρολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) ότι η ομοφυλοφιλία είναι «Γενετήσιος διαστροφή» !!!»

    Όχι κύριε ΔΕΝ είναι, ίσως θα έπρεπε να είστε σε μεγαλύτερη επαφή με το «γνωστικό σας αντικείμενο».

    Υπάρχουν δύο ευρέως εδραιωμένα συστήματα τα οποία ταξινομούν τις ψυχικές διαταραχές:

    το
    ICD-10 (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    https://en.wikipedia.org/wiki/ICD-10

    και το
    DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Diagnostic_and_Statistical_Manual_of_Mental_Disorders#DSM-5_.282013.29

    αμφότερα ΔΕΝ περιλαμβάνουν την ομοφυλοφιλία, εδώ και καιρό.

    Επίσης ρίξτε και μία ματιά στις παραφιλίες εδώ:

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 17:03 | Γαρυφαλια

    «Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.»

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 16:54 | Αλίκη Κατσαρού

    Αδυνατώ να σχολιάσω μεσαιωνικές απόψεις. Υποχρεούμαι απέναντι στον άνθρωπο να υποστηρίζω την ισονομία όλων. Η ορθότητα του νομοσχεδίου είναι για μένα αυτονόητη.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 16:32 | ΗΛΙΑΣ Η.

    Ολοι θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Η ελευθερία του καθενός φθάνει μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του δίπλα μας. Δε νομίζω να επηρεάζει τη ζωή κανενός ούτε και να επιβαρύνει κανέναν αν δίνεται η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια να έχουν, όπως τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας, το δικαίωμα της νομικά κατοχυρωμένης συμβίωσης.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 16:19 | Γιάννης

    Δυστυχώς απο όπου και να πηγάζει η άποψη μου πάνω στο θέμα, (ιατρική,ηθική,λογική) απο τη στιγμή που είμαι αντίθετος με το προοδευτικό και Ευρωπαικό πνέυμα που προσπαθει να δείξει η Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο, χαρακτηρίζομαι ως ζηλωτής Χριστιανός και πρόβατο απο τον υπόλοιπο «σκεπτούμενο» πληθυσμό που διαφωνεί μαζί μου.

    Προσωπικά νομίζω οτι η απόφαση έχει ήδη παρθεί και αυτό που μας δίνεται είναι η ψευδαίσθηση της επιλογής καθως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων είναι κατα του συμφώνου.Όχι οτι αυτό μετράει δηλαδή, και για αυτο θα ψηφιστεί ανεξαρτήτως τη γνώμη του ελληνικού λαού.

    Φανταστείτε να γινόταν ένα straight pride…παράλογο έτσι; Και για ποιό λόγο να γινόταν; Ολοι (ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι) ξέρουν ποιά είναι η φυσιολογία του ανθρώπου. Βέβαια μετά απο την κατάσταση του σημερινού κόσμου, την παγκοσμιοποίηση και την άμετρη κατανάλωση σκουπιδιών που προσφέρουν τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια, ήταν επόμενο να ερθει και ο εκφυλισμός στη χώρα μας, σε επίπεδο μάλιστα που αναγνωρίζεται απο τη Βουλη των Ελλήνων, η οποία αντί να αντιπροσωπεύει τη γνώμη των 11.000.000 αντιπροσωπέυει τη γνώμη των 300.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 16:48 | Νικος

    Διαφωνω πληρως με το συμφωνο συμβιωσης διοτι :

    1)Ακομη δεν εχουν τεκμειριωθει οι ερευνες περι του τι οδηγει τον ανθρωπο σε αυτην την κατασταση της ομοφυλοφιλιας ποια τα αιτια και αν ειναι μονο γενετικα-ορμονικα η ειναι και ψυχολογικα και ποιος ανθρωπος οριζεται ως ομοφυλοφιλος. Ο ανθρωπος που το κανει απο επιλογη και φετιχ η ο ανθρωπος που το κανει επειδη οντως γενηθηκε ετσι πχ ερμαφροδιτος?

    2)Ειναι σαφες οτι η τεκνοποιηση γινεται μονο μεταξι εταιροφυλων ζευγαριων, τα οποια αυτην την στιγμη λιγοστευουν ετσι και αλλιως βαση των οικονομικων συνθηκων και του σεξουαλικου τους αποπροσανατολισμου, και κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες οποτε με την περαση του νομοσχεδιου θα αυξηθει το ειδη υπαρχων δημογραφικο προβλημα.

    3)Μια ομοφυλη οικογενεια θα θελει παιδια τα οποια δεν θα μπορει να αποχτησει με φυσικο τροπο και αυτο οδηγει στους εξεις προβληματισμους.
    Α) Οι φυσικοι ποροι το προσωπικο και τα αναλωσιμα που χρειαζονται για την τεχνιτη γονημοποιηση η οποια θα γινει ποιο δημοφιλης μετα , ποιος θα πληρωνει αυτα τα εξοδα ποιοι γιατροι και ποιο προσωπικο θα ασχολειται με το θεμα? εχει η Ελλαδα την δυνατοτητα σε ανθρωπινο δυναμικο και μεσα στα στενα οικονομικα πλαισια να το αντεξει?
    Β) Κατω απο ποιες συνθηκες θα μπορει ενα τετοιο ζευγαρι να υιοθετησει παιδια και αν θα μπορει να το κανει?
    Γ) Ποιες ειναι οι ψυχολογικες συνεποιες ενος παιδιου που θα μεγαλωσει σε μια τετοια οικογενεια?
    Δ)Θα μπορει η Ελλαδα να παρεχει κοινωνικους λειτουργους να ελεγχουν αν ολα βαινουν καλως στις ομοφυλες οικογενειες οταν δεν μπορει να ελεγξει τις εταιροφυλες οικογενειες?

    4) Οι ανθρωπινες σχεσεις θα γινουν ακομη ποιο πολυπλοκες ποιος θα εχει την επιμελεια των παιδιων? ποιος θα ειναι πατερας νομικα ποια θα ειναι η μητερα? θα μπουν σε αλλο καθεστως αυτες οι σχεσεις? Θα μπορει καποιος ανθρωπος να αλαζει συνεχως συντροφους και να παντρευεται οποια η οποιον θελει αναλογα με τα συμφεροντα του?

    5)Μηπως θα πρεπει να λυσουμε αλλα προβληματα πρωτα οπως οικονομικα, θεματα οργανωσης του κρατους, εργασιακα, ασφαλιστικα, αντι να ασχολουμαστε με θεματα σεξουαλικου προσανατολισμου οταν δεν ξερουμε τι μας ξημερωνει αυριο και τιθωνται θεματα επιβιωσης?

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 15:55 | Ε.Τ.

    Καθένας ειναι ελευθερος να κάνει τις επιλογές του.. Και εννοειται οτι κανοντας τις επιλογες του ελευθερα να γνωριζει τις συνεπειες που θα εχει στον εαυτο του (ειτε καλες ειναι ειτε ειναι κακες- π.χ.κατακραυγη απο την κοινωνια) Σε καμια περιπτωση ομως δεν μπορει να θεωρειται ως φυσιολογικο και να επιβαλλεται στους ανθρωπους εμεσα (μεσω των σειρων και γενικοτερα των προτυπων που προβαλλονται απο τα ΜΜΕ) ή και αμεσα ακομη (με την ψηφιση νομοσχεδιων και διαταξεων που οδηγουν στη διαλυση της παραδοσιακης οικογενειας) κατι το οποιο ως προς την ουσια του ειναι παθολογικο!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 15:17 | Για σκεφτείτε

    Ζήτω η πολυγαμία ! Οχι άλλα διαζύγια ! (αστειεύομαι φυσικά)

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 15:05 | Φοίβη

    Θα προσπαθήσω να επαναδιατυπώσω το σχόλιο μου με την ελπίδα οτι θα εγκριθεί.

    Πρώτα από όλα μου κάνει εντύπωση που εγκρίνονται σχόλια που είναι εκτός θέματος. Όπως για παράδειγμα αυτά που περιέχουν συνθήματα τύπου «να αντισταθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων από παντού!!!!ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!!!!»

    Και όχι σχόλια σχετικά με το θέμα. Όπως το προηγούμενο δικό μου.

    Απαντώ λοιπόν σε όσους είναι κατά του συμφώνου συμβίωσης με την αιτίαση ότι κατά τον Χριστιανισμό οι «αρσενοκοίτες» δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του θεού. Ότι η νομοθεσία έχει να κάνει με την κοσμική ζωή του ανθρώπου και δεν υπάρχει για να διασφαλίζει τον παράδεισο. Αν περιμένεις από τους νόμους να σε κάνουν να ζήσεις σαν καλός χριστιανός, τότε δεν είσαι ούτε καλός πολίτης (μιας και προσπαθείς να κάνεις το κράτος θεοκρατικό), ούτε ενήλικας, μιας και περιμένεις το κράτος να σε εμποδίσει να «παραστρατήσεις», αλλά ούτε και καλός Χριστιανός, μιας και περιμένεις απο το κράτος να σε εμποδίσει να αμαρτήσεις.

    Ο Χριστός (στον οποίον προσωπικά δεν πιστεύω) σύμφωνα με την θρησκεία σας είπε «όποιος θέλει με ακολουθεί», δεν είπε καλό είναι να συμπεριλάβουμε την χριστιανική ζωή στον ποινικό και αστικό κώδικα, ώστε να «σώσουμε» και τους «αμαρτωλούς» από την ελεύθερη επιλογή τους (για την οποία δεν ευθύνονται γιατί η ομοφυλοφιλία είναι εγγενής όποτε παραπονεθεί τε στον δημιουργό).

    Οπότε αγαπητοί θρησκευόμενοι που αντιδράτε, αφήστε την θρησκεία έξω από αυτό.
    Προσβάλλετε και τους συνανθρώπους σας που τους στερείτε το δικαίωμα πχ να βλέπουν τον άνθρωπο τους στο νοσοκομείο αν πάθει κάτι (πόσο χριστιανικό άραγε), και προσβάλλετε και την ίδια σας την θρησκεία που περιμένετε από την νομοθεσία να σας εμποδίσει να αμαρτήσετε ή να εμποδίσει κάποιον άλλον να αμαρτήσει που έχετε και καλά βαλθεί να τον «σώσετε» παρά την θέληση του.

  • ΔΙΑΦΩΝΩ
    Ως Ορθόδοξος ιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχοντας την πνευματική ευθύνη έναντι του ποιμνίου που μου εμπιστεύτηκε Ο Κύριος Ιησούς Χριστός και Θεός ημών, και ως θεολόγος της Ορθοδόξου θεολογίας κηρύττοντας απανταχού της γης τις θεμελιώδεις και σωτήριες αρχές της Χριστιανικής Πίστεώς μας, φρονώ πως η μάχη με το «Παρδαλό δαιμόνι0 της Ομοφυλοφιλίας» είναι αιματηρή και εξηγούμαι:

    Κατά την Ορθόδοξη πνευματική εμπειρία ίσως το δυσκολότερο δαιμόνιο στην αντιμετώπισή του, είναι το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας. Δυνατότερο και από αυτό το σκληρό και καταστροφικό των ναρκωτικών. Το δαιμόνιο αυτό κυριαρχεί στον άνθρωπο ως δεύτερη φύση που έχει τόσο αγκιστρωθεί στην ψυχή ώστε δεν της αφήνει περιθώριο αντίδρασης. Πρόκειται καθαρά για παρά φύση σαρκικό πάθος, θυγατέρα του θανασίμου αμαρτήματος της Λαγνείας που μεταλλάσσεται και αυτό σε μητέρα πολλών άλλων παθών. Είναι πάθος βρωμερό, εξευτελιστικό, καταντά ασύστολο, ξεδιάντροπο και βλάσφημο όταν οδηγήσει τον αμαρτωλό να ενταχθεί σε ανάλογες ομάδες.
    Το δαιμόνιο της ομοφυλοφιλίας, ως οντότητα, είναι παρδαλό, ποικιλόχρωμο. Αυτήν είναι η εμπειρία των νηπτικών Πατέρων. Ομοιάζει πολύ με την παρδαλή από χρώματα εικόνα που μας μένει στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε την παρέλαση των gay. Δεν είναι τυχαία η χρωματική επιλογή των Gay Pride!
    Η Αρχή στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά επικίνδυνου αυτού Δαιμονίου, είναι η αποκοπή του ανθρώπου από ομάδες και συνιστώσες που τον επικροτούν για το πάθος του. Να κάνει Χι (να ξεκόψει εντελώς από) τις παρέες που τον οδηγούν στην αμαρτία και να παρακαλέσει με δάκρυα τον Χριστό να στείλει τη Χάρη Του.
    Λόγω του σκληρού αγώνα που έχει μπροστά του όποιος αποφασίσει να απαλλαγεί από το πάθος, είναι απόλυτη ανάγκη να βρει έμπειρο Πνευματικό ώστε να αγωνιστεί μαζί του. Το έδαφος που έχει κατακτήσει το παρδαλό αυτό δαιμόνιο, δεν θα αφήσει να το πάρει εύκολα πίσω ο άνθρωπος. Θα πρέπει να χύσει αίμα για να λάβει Πνεύμα όπως λένε οι αγιορείτες και στην περίπτωση που εξετάζουμε, αυτό στην κυριολεξία θα συμβεί. Μόνο με έμπειρο και απλανή οδηγό, ο οποίος θα αφιερώσει πολύ χρόνο και πολύ κόπο, θα μπορέσει ο ομοφυλόφιλος, σιγά σιγά, να πάρει πίσω τα δικαιώματα που έδωσε.
    Έτσι, με αυτό τον τρόπο, με την Χάρη του Χριστού, την Σκέπη της Παρθένου Θεοτόκου Μαρίας και τις ευχές του Αγίου Πνευματικού του πατρός, θα κατορθώσει να ξεφύγει από το Πάθος και να δοξάσει Τον Κύριο εξ όλης της καρδίας αυτού.- (http://katanixis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_8634.html)

    Πιστεύοντας και διδάσκοντας αυτά εκ πεποιθήσεως, δηλώνω και υπογράφω τα εξής:

    Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

    Μετά τιμής, Πρωτοπρ. ΝικόλαοςΜανώλης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 15:41 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, εκκλησιάζομαι πάρα πολύ συχνά, ακολουθώ τις νηστείες της θρησκείας μας και προσεύχομαι αυτές τις μέρες ο Χριστός να δώσει συγχώρεση και άφεση αμαρτιών σε όλους αυτούς τους «Χριστιανούς» που γράφουν λόγια γεμάτα μίσος. Αγαπητοί χριστιανοί την Κυριακή που θα πάτε εκκλησία να κοιτάξετε γύρω σας γιατί θα είμαστε και εμείς κάπου εκεί. Και ναι είμαστε πολλοί!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 15:48 | Οικονομίδη Θεοδώρα

    Αν και δε με αγγίζει άμεσα και δεν έχει αντίκτυπο στη προσωπική ζωή μου (αφού είμαι ετεροφυλοφιλη), με αφορα ως επαγγελματία στο χώρο της Υγείας το να μην επιβαρύνονται οι συνάνθρωποι μου επειδή υφίστανται διακρίσεις και επειδή οι προσωπικές τους σχέσεις δε λαμβάνουν νομική αναγνώριση. Και υπάρχουν αρκετές έρευνες από το χώρο της υγείας, που συνηγορούν υπέρ της ανάγκης νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. Αν όχι για άλλο λόγο, για την εξασφάλιση και βελτίωση της προσωπικής τους υγείας, η οποία πλήττεται άμεσα όταν δέχονται τέτοιες διακρίσεις. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τις σχετικές έρευνες, π.χ.: Buffie, William C, MD. Public Health Implications of Same-Sex Marriage. American Journal of Public Health, 101.6 (Jun 2011): 986-90.

    Από τη στιγμή που η έλλειψη νομοθεσίας φαίνεται να πλήττει άμεσα την υγεία αυτών των συνανθρώπων μου, η νομιμοποίηση γίνεται, για εμένα, ηθικά αναγκαία. Εξασφαλίζεται η ψυχοσωματική υγεία όλων, ενώ κανένα δικό μου δικαίωμα (ως ετεροφυλόφιλη) δε πλήττεται.

    Επίσης, όποιος αγχώνεται για το αποτέλεσμα που θα έχει η ανατροφή παιδιών, αν νομιμοποιηθεί μελλοντικά, από γονείς του ίδιου φύλου, μπορεί να διαβάσει τις σχετικές έρευνες. Άρτιες μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει διαφορά στην ανάπτυξη και ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών αυτών, πχ http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15504280802177615

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 14:22 | Κανάκη Ευαγγελία

    Διαφωνώ στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων διότι:

    • η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους συνιστά καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να έχει ένα ανδρικό-πατρικό και ένα γυναικείο-μητρικό πρότυπο.
    • Δεν σέβεται τον πολιτισμό και την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων! Επιβάλλει έναν τρόπο ζωής αποκρουστικό για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα δημοψήφισμα θα το αποδείκνυε πολύ εύκολα.
    • Είναι αντισυνταγματικό διότι στο προοίμιο του Συντάγματος γίνεται επίκληση «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», και αναγνωρίζεται στο Άρθρο 3 ως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα» η θρησκεία της «Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 14:33 | Κανάκη Ευαγγελία

    Διαφωνώ στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων διότι:

    • η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλους είναι βάναυση καταπάτηση των δικαιωμάτων του παιδιού. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να έχει ένα ανδρικό-πατρικό και ένα γυναικείο-μητρικό πρότυπο. Επίσης στο μέλλον μπορεί να είναι μαρτυρική η ζωή του, αν στον κοινωνικό του περίγυρο ξέρουν ότι δεν μεγάλωσε σε φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον. Όσοι θέλουν να έχουν αυτήν την ζωή ας την έχουν και ας μην φορτώνουν τις συνέπειες της ζωής τους σε άλλους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τους εγωισμούς τους.
    • Δεν σέβεται τον πολιτισμό και την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων! Επιβάλλει (με χουντικό τρόπο) έναν τρόπο ζωής αποκρουστικό για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα δημοψήφισμα θα το αποδείκνυε πολύ εύκολα.
    • Είναι αντισυνταγματικό διότι στο προοίμιο του Συντάγματος γίνεται επίκληση «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», και αναγνωρίζεται στο Άρθρο 3 ως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα» η θρησκεία της «Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Ως γνωστόν, ο χριστιανισμός θεωρεί την ομοφυλοφιλία ανωμαλία.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 14:43 | Ελένη Κορ.

    «Όλα επιτρέπονται … όταν δεν υπάρχει Θεός»
    Λυπάμαι που εμείς οι Έλληνες – βαπτισμένοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (αλλά δυστυχώς αδιάφοροι, άθεοι, βλάσφημοι κλπ), φτάσαμε στο σημείο να στραγγαλίζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κάθε ίχνος ήθους και αρετής, στο βωμό της Ευρωπαϊκής «συμμόρφωσης και ένταξης». Προσπαθώντας ως μητέρα τριών παιδιών, Ελληνίδα, βαπτισμένη Χριστιανή Ορθόδοξη να «συντάσσομαι με Τον Χριστό» και βασίζοντας την αγωγή των παιδιών μου στην Πατερική διαπαιδαγώγηση, διαφωνώ απόλυτα με την ψήφιση τέτοιου νομοσχεδίου. Δέχομαι την προσωπική ελευθερία, σέβομαι τις προσωπικές πεποιθήσεις και προτιμήσεις των ανθρώπων αλλά λυπάμαι τις μπερδεμένες ψυχές αυτών που κατ΄επιλογή ζουν και κρύβονται στο σκοτάδι αγνοώντας ότι γινόμαστε «δούλοι των παθών μας» υπονομεύοντας την σωτηρία της ψυχής. Όσοι λοιπόν επιλέγουν να γίνουν «δούλοι Του Θεού» και όχι των παθών, αντιτάσσονται σε τέτοια νομοσχέδια.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 14:38 | Χρήστος Ζ.

    Ως Ορθόδοξος Χριστιανός και Έλληνας Πολίτης είμαι κάθετα αντίθετος με τη θεσμοποίηση του «συμφώνου συμβίωσης» και πολύ περισσότερο με την επέκτασή του στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Οι σχετικές διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου αντίκεινται στο άρθρο 21, παρ.1, του Συντάγματος, ερμηνευόμενο συνδυαστικά με το προοίμιο του Συντάγματος: «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Ειδικότερα, η αναγνώριση από τον κοινό νομοθέτη καταστάσεων που υποκαθιστούν την οικογένεια είναι πράξη αντισυνταγματική.
    Με τις ανωτέρω διατάξεις θεσμοθετεῖται (εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη) ἡ ἀνατροπή τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας, θεσμοθετεῖται ἡ παράχρηση τοῦ ἀνθρωπίνου ὀργανισμοῦ, θεσμοθετεῖται ἡ ψυχοπαθολογική ἐκτροπή ἐκ τῆς θεοσδότου ἀνθρωπίνης σεξουαλικότητος και θεμελιώνεται ἡ ἀποδόμησι τοῦ πανιέρου θεσμοῦ τῆς οἰκογενείας. Εξομοιώνεται τό αἴσχιστο καί ἀτιμωτικό πάθος τῆς ὁμοφυλοφιλίας μέ τόν κατά φύσι γενετήσιο προσανατολισμό καί προβλέπονται ἔννομα δικαιώματα καί ἔννομες συνέπειες ἀπό τήν δικαιοπρακτική αὐτή συμβίωση.
    Η Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία σέβεται τήν προσωπική καί ἰδιωτική ζωή κάθε προσώπου, ὡς ὑπεύθυνη ἐλεύθερη ἐπιλογή. Δέν ἔχει πρόθεση οὔτε νά ἐπέμβει ρατσιστικά οὔτε νά ἀναστείλει δικαιώματα καί ἐλευθερίες.
    Όμως, η ἀθώωση, ὑποστήριξη καί παρουσίαση τῶν αἰσχρῶν καί ἀτίμων παθῶν ὡς φυσιολογικῆς καταστάσεως καί ὡς ἁπλῆς διαφορετικότητος προσκρούει εἰς τήν πανανθρώπινη συνείδηση, ἡ ὁποία ἀνά τούς αἰῶνες γνωρίζει ὡς φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά τίς σχέσεις ἀνάμεσα στόν ἄνδρα καί τήν γυναίκα, στό ἄρσεν καί τό θῆλυ. Αὐτή εἶναι ἡ ἀνθρώπινη φυσιολογία καί ὀντολογία. Κάθε ἄλλη σχέση ἀνατρέπει τήν ἀνθρώπινη ὀντολογία, ὡς παρά φύσιν ἐκτροπή.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:44 | Κ.ΖΑΦ.

    Πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για τα αυτονόητα; Ο Νόμος του Θεού του Υψίστου είναι Αιώνιος! Είναι απίστευτο ότι προσπαθούμε εμείς οι άσχετοι περί τα πνευματικά να διαχειριστούμε τόσο Σοβαρά και Υψίστης σημασίας Θέματα!…Ο Θεός «ου μυκτηρίζεται»…Πώς είναι δυνατόν να «νομοθετούμε» εμείς τέτοιους νόμους και μάλιστα δήθεν από… αγάπη! ΕΛΕΟΣ Κύριοι της Κυβέρνησης!!!Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας… Για δείτε τι λέει η Αγία Γραφή! Μην την προσπερνάτε έτσι αβασάνιστα… «Το σοφώτερον των ανθρώπων, το μωρότερον του Θεού»… Για δείτε τι λέει για την ομοφυλοφυλία και τις άλλες παρεκτροπές-αμαρτίες του ανθρώπου. Θα διαγράψουμε τον Θεό από τη ζωή μας;;; Περιμένετε από μια τέτοια χυδαία κοινωνία προκοπή;;; ΕΛΕΟΣ Κύριοι! Δεν μπορείτε να νομοθετείτε για παρά φύσιν θέματα! Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Ποιος σας έδωσε τέτοιο δικαίωμα; Μα και η πλειοψηφία του λαού να σας το ζητάσει ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υποκύψετε! ΔΕΝ έχετε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αλλάξετε κατά το δοκούν τους Φυσικούς Νόμους, τις Εντολές του Θεού!… Αφήστε τους δήθεν πολιτισμένους ευρωπαίους… Εμείς είμαστε ΡΩΜΙΟΙ, Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί, και έχουμε χρέος να είμαστε Πιστοί «άχρι θανάτου»… 3
    Αν σέβεστε και τιμάτε τα Ιερά και τα Όσιά μας, ΜΗΝ τολμήσετε να μολύνετε την Πατρίδα μας… Αρκετά προβλήματα έχει… Μην παίζετε «εν ου παικτοίς»…
    Σας ευχαριστώ που με αφήσατε να δηλώσω ελεύθερα τη γνώμη μου!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:18 | pavlos

    Μέχρι πότε οι αντίχριστες δυνάμεις της νέας τάξις πραγμάτων θα πολεμούν την ελληνοορθοδοξία μας; ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ. Η Κυρία Θεοτόκος έστω και επώδυνα θα διαλύσει τους επαίσχυνους σοδομικούς νόμους. Λίγη ντροπή κ. Υπουργέ!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:35 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Θα ήθελα να επισημάνω στους διαχειριστές τα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ σχόλια (διπλά και τρίδιπλα μερικές φορές), που δυσχεραίνουν την δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου με συνεχείς άναρθρες κραυγές περί «ανηθικότητας» κτλ.
    (Αυτονόητο ότι ΠΟΛΛΑ από αυτά παραβιάζουν και τους όρους συμμετοχής κι απορώ πως επιτρέπονται τέτοιες συνεχείς παραβιάσεις σε κρατικό site.)

    Επίσης ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ σχόλια σε διαφορετικά άρθρα του νομοσχεδίου, που μοναδικό σκοπό έχουν να δυσκολέψουν τους υπόλοιπους να διαβάσουν τα σοβαρά (νομικής φύσεως ή μη) σχόλια που αναφέρονται στην ΟΥΣΙΑ του νομοσχεδίου.

    Εδώ συζητούμε την νομοθέτηση από το ΚΡΑΤΟΣ με ανθρώπινους νόμους (κι όχι με τυχόν «θείους» νόμους, κάτι που γίνεται μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα).

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:02 | Αντώνης Λιάσκος

    Συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, και πολύ άργησε. Τα ίσα ατομικά δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις είναι βασικός πυλώνας ενός δημοκρατικού κράτους. Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος με τα ετερόφυλα, αλλά δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και αυτό είναι μία στρέβλωση που πρέπει να διορθωθεί.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:16 | Γιώργος

    Πρέπει να προβλεφθεί ότι όταν ένα ημεδαπό ομόφυλο ζευγάρι αποκτήσει παιδιά στην αλλοδαπή και το πιστοποιητικό γέννησης των παιδιών αναγράφει ως γονείς δύο άντρες ή δύο γυναίκες θα μπορεί το παιδί να γραφτεί στο ειδικό ληξιαρχείο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:07 | Φώτης Αργυρόπουλος

    Οι ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ που γράφονται εδώ μέσα (δήθεν ως πρόβλεψη για το μέλλον της νομοθέτησης) περί «γάμων με ζώα» κτλ δείχνουν την ΠΛΗΡΗ άγνοια μερικών σχολιαστών.
    (Υπάρχουν και νομικοί/δικηγόροι, που παρακολουθούν αυτό το φόρουμ.
    Κι οι οποίοι δεν θα αφήσουν αναπάντητες τέτοιου τύπου αναρτήσεις.)

    Στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ δίκαιο ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΑ που μπορούν να συναινέσουν κάνουν γάμο/σύμφωνο κτλ.
    Το ζωάκι δεν δύναται να συναινέσει, οπότε νομικά είναι εντελώς απαράδεκτο το «επιχείρημα» αυτό.

    Καλό θα ήταν μερικοί μερικοί να ΜΗΝ διαδίδετε ψέματα, για να δικαιολογήσετε τις (επιεικώς) μεσαιωνικές σας αντιλήψεις εναντίον των ομοφυλόφιλων!
    Πείτε το καθαρά ότι θέλετε θεοκρατικό καθεστώς σε μια χώρα της ΕΥΡΩΠΗΣ, για να μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:15 | Τζο Φράγκου

    Το λιγότερο που μπορεί να κάνει το κράτος μας προκειμένου να αξίζει τους χαρακτηρισμούς ‘Ευρωπαϊκό’ και ‘Δημοκρατικό’ είναι να αναγνωρίσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη συμβίωση στους ομοφυλόφιλους πολίτες του. Είναι άνθρωποι, πολίτες, πληρώνουν φόρους, δεν κάνουν τίποτα το παράνομο και ζητάνε μόνο αυτό που είναι αυτονόητο για όλους τους άλλους. Εννοείται ότι αυτό το νομοσχέδιο πρόκειται για ψίχουλα μπροστά σ’αυτό που κανονικά θα έπρεπε να ψηφιστεί – το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία για ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου. Τουλάχιστον όμως είναι ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

    Επιτέλους ας ακουστεί η φωνή του ορθολογισμού, της προόδου, της ισότητας και της ανθρωπιάς. Ανάμεσα σε όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου, υπάρχει η αγάπη, αυτό είναι η βάση μιας συμβίωσης. Πάντα θα υπάρχουν φωνές που μας γυρίζουν πίσω στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Κάποτε κάποιοι φώναζαν να μην ψηφίζουν οι γυναίκες, ή να μην έχουμε Σύνταγμα. Αν ακούγαμε αυτούς που φωνάζουν να μην αλλάξει τίποτα, θα ήμασταν ακόμα στα σπήλαια.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 13:52 | Βασίλης

    Άτολμο και με καθηστέρηση ετών, ας ελπίσουμε ότι θα ψηφιστεί, έστω ως έχει, έστω τώρα.