1. Μετά από την κατάρτιση του προγράμματος επιμόρφωσης, υπεύθυνος για την πραγματοποίησή του είναι ο οικείος Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης. Αν πρόκειται για κοινό πρόγραμμα επιμόρφωσης, υπεύθυνοι είναι οι οικείοι Διευθυντές Κατάρτισης και Επιμόρφωσης των κατευθύνσεων, στις οποίες αφορά το πρόγραμμα. Υπεύθυνος του προγράμματος επιμόρφωσης της κατά τόπον εφετειακής περιφέρειας είναι ο διευθύνων το εφετείο ή την εισαγγελία της οικείας περιφέρειας. Αναπληρωτής τους είναι ο αρχαιότερος δικαστικός λειτουργός της ίδιας περιφέρειας.
2. Τα πρόσωπα της παρ. 1 εξειδικεύουν, κατά περίπτωση, το κάθε επιμέρους πρόγραμμα επιμόρφωσης, ορίζουν, αντικαθιστούν και συντονίζουν τους εισηγητές και όσους προεδρεύουν στις συνεδριάσεις. Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία δεν πρέπει να έχουν την ιδιότητα του εισηγητή, είναι αρμόδια για την επίλυση οποιουδήποτε οργανωτικού ζητήματος και γενικά επιμελούνται τα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος. Στα προγράμματα επιμόρφωσης που πραγματοποιούνται στις κατά τόπον εφετειακές περιφέρειες συνεργάζονται ο υπεύθυνος του προγράμματος επιμόρφωσης με τον οικείο ή τους οικείους Διευθυντές Κατάρτισης και Επιμόρφωσης, αναλόγως αν το πρόγραμμα αφορά σε μία (1) ή περισσότερες κατευθύνσεις.
3. Οι εισηγητές έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν την εισήγησή τους προφορικά και να καταθέσουν το σχετικό κείμενο στο Τμήμα Επιμόρφωσης της Σχολής εντός δύο (2) μηνών από την ολοκλήρωση του προγράμματος επιμόρφωσης. Οι εισηγήσεις αναρτώνται στη διαδικτυακή πλατφόρμα (MOODLE), καθώς και στην ιστοσελίδα της Σχολής.
4. Με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διοίκησης και Οικονομικού επιλέγεται, μεταξύ των υπαλλήλων της Σχολής, το προσωπικό υποστήριξης των επιμορφωτικών προγραμμάτων.