1. Η ΕΕΤΤ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της βάσει του παρόντος και του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784, δύναται: α) να ζητά από τους παρόχους υπηρεσιών φιλοξενίας που έχουν την κύρια εγκατάστασή τους στην Ελλάδα ή τους νομίμους αντιπροσώπους των παρόχων που δεν έχουν την κύρια εγκατάστασή τους στην Ελλάδα, κάθε πληροφορία που κρίνει αναγκαία για τον έλεγχο της συμμόρφωσής τους με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/784 ή τον παρόντα, β) να πραγματοποιεί επιτόπιο έλεγχο σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμούς και λογισμικά των παραπάνω παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας μετά από προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας ή του νομίμου αντιπροσώπου του στην Ελλάδα και γ) να προβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη ελεγκτική ενέργεια κρίνει αναγκαία, εφόσον τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.
2. Οι κατά τα ανωτέρω πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας και οι νόμιμοι αντιπρόσωποι παρόχων υπηρεσιών φιλοξενίας υποχρεούνται να παρέχουν αμελλητί στην ΕΕΤΤ όσες πληροφορίες ζητά και να δέχονται τους ελέγχους της παρ. 2. Τα φυσικά πρόσωπα που αρνούνται να συνδράμουν την ΕΕΤΤ ευθύνονται σύμφωνα με το άρθρο 169 του Ποινικού Κώδικα [ν. 4619/2019 (Α’ 95)].
3. Η ΕΕΤΤ, εάν διαπιστώσει ότι ένας πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας ή νόμιμος αντιπρόσωπος παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις των παρ. 3 και 6 του άρθρου 3, των παρ. 2 και 7 του άρθρου 4, των παρ. 1, 2, 3, 5 και 6 του άρθρου 5, των άρθρων 6, 7, 10, 11, της παρ. 5 του άρθρου 14, της παρ. 1 του άρθρου 15 και του άρθρου 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/784 ή του άρθρου 8 του παρόντος, κοινοποιεί σε αυτόν ή στον νόμιμο αντιπρόσωπό του την εν λόγω διαπίστωση και του παρέχει τη δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις του εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος που ορίζεται από την ΕΕΤΤ.
4. Η ΕΕΤΤ, με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή της και ύστερα από προηγούμενη ακρόαση του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας ή του νομίμου αντιπροσώπου του, επιβάλλει μία από τις παρακάτω κυρώσεις για κάθε παράβαση:
α) σύσταση για συμμόρφωση με ορισμένη υποχρέωση εντός συγκεκριμένης προθεσμίας που ορίζεται από την ΕΕΤΤ,
β) διοικητικό πρόστιμο έως και τέσσερα τοις εκατό (4%) του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών
του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας για κάθε παράβαση.
5. Κατά τον προσδιορισμό του είδους και του ύψους των διοικητικών κυρώσεων που επιβάλλονται λαμβάνονται υπόψη όλες οι σχετικές περιστάσεις και ιδίως:
α) η φύση, η βαρύτητα και η διάρκεια της παράβασης,
β) αν η παράβαση έγινε εκ προθέσεως ή εξ αμελείας,
γ) προηγούμενες παραβάσεις του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας,
δ) η οικονομική ισχύς του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας,
ε) το επίπεδο συνεργασίας του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας με τις αρμόδιες αρχές,
στ) η φύση και το μέγεθος του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας, ιδίως αν είναι πολύ μικρή, μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση,
ζ) τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που έχει λάβει ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2021/784.
6. Η ΕΕΤΤ δύναται, εκτιμώντας ελεύθερα όλες τις περιστάσεις, να μην επιβάλλει κυρώσεις σε περίπτωση που η παράβαση κρίνεται αιτιολογημένα ως ελαφράς φύσεως.
7. Για όσα θέματα αναφορικά με τη διαδικασία ελέγχου, διαπίστωσης των παραβάσεων και επιβολής κυρώσεων δεν ρυθμίζονται ειδικά από το παρόν άρθρο, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 4070/2012 (Α’ 82), περί διεξαγωγής ερευνών και συλλογής στοιχειών από την ΕΕΤΤ, του άρθρου 138 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), περί συμμόρφωσης προς τους όρους της γενικής άδειας ή των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοφάσματος και πόρων αριθμοδότησης και συμμόρφωσης προς τις ειδικές υποχρεώσεις και ο Κανονισμός Ακροάσεων της ΕΕΤΤ [απόφαση ΕΕΤΤ υπ. αρ. 249/115/23.5.2002 «Κανονισμός Ακροάσεων για Θέματα Τηλεπικοινωνιών» (Β’ 642), όπως εκάστοτε ισχύει].
Μήπως η αγκύλη ] στο τέλος της παρ. 7 πρέπει να μπει πριν το «όπως εκάστοτε ισχύει»?
OK Bravo