- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 12 Ενέχυρο σε λοιπές μορφές εταιρικών συμμετοχών

1. Το ενέχυρο επί μεριδίου εταιρείας περιορισμένης ευθύνης συστήνεται με ιδιωτικό ή ηλεκτρονικό έγγραφο. Στην περίπτωση αυτή η γνωστοποίηση της ενεχύρασης προς την εταιρεία είναι έγγραφη, υπογράφεται από τον ενεχυρούχο δανειστή και τον ενεχυραστή και είναι δυνατό να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Ο διαχειριστής υποχρεούται να καταχωρίζει αμέσως την ενεχύραση στο βιβλίο των εταίρων και να προβαίνει σε εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 15. Οι παρ. 5 έως 7 του άρθρου 11 εφαρμόζονται αναλόγως.

2. Το ενέχυρο επί μεριδίου ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας ευθύνης συστήνεται με ιδιωτικό ή ηλεκτρονικό έγγραφο. Στην περίπτωση αυτή η γνωστοποίηση της ενεχύρασης προς την εταιρεία είναι έγγραφη, υπογράφεται από τον ενεχυρούχο δανειστή και τον ενεχυραστή και είναι δυνατό να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).Ο διαχειριστής υποχρεούται να καταχωρίζει αμέσως την ενεχύραση στο βιβλίο των εταίρων και να προβαίνει σε εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 15. Οι παρ. 5 έως 7 του άρθρου 11 εφαρμόζονται αναλόγως.

3. Το ενέχυρο επί μεταβιβαστής εταιρικής συμμετοχής σε προσωπική εταιρεία συστήνεται με ιδιωτικό ή ηλεκτρονικό έγγραφο. Στην περίπτωση αυτή, η γνωστοποίηση της ενεχύρασης προς την εταιρεία είναι έγγραφη και υπογράφεται από τον ενεχυρούχο δανειστή και τον ενεχυραστή. Η κοινοποίηση του εγγράφου γνωστοποίησης στην εταιρεία μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Ο διαχειριστής υποχρεούται να καταχωρίζει αμέσως τη μεταβίβαση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και να προβαίνει σε δημοσίευση στο μητρώο του άρθρου 15. Οι παρ. 5 έως 7 του άρθρου 11 εφαρμόζονται αναλόγως.