- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 37 – Καθορισμός αμοιβών και αποζημιώσεων των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων για την εκπαίδευση των δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου – Τροποποίηση παρ. 5 άρθρου 37 Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων

  1. Η παρ. 5 του άρθρου 37 του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων (ν. 4798/2021, Α’ 68) αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Τα καθήκοντα σχετικά με την εκπαίδευση των δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου θεωρούνται δικαστικά. Ως προς το ύψος και τον τρόπο φορολόγησης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών που είναι επιφορτισμένοι με την εισαγωγική εκπαίδευση (πρώτο και δεύτερο στάδιο εκπαίδευσης) των δόκιμων δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου εφαρμόζεται η παρ. 1 του άρθρου 52 του ν. 4871/2021 (Α’ 246) και η κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα κοινή υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει, με την οποία εξειδικεύονται οι αμοιβές των δικαστικών λειτουργών για την παροχή διδακτικού έργου κατά την προεισαγωγική και την πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών. Ειδικώς δε η αμοιβή κατά μήνα του Υπεύθυνου Εκπαίδευσης ορίζεται στο ίδιο ύψος με το ποσό που καταβάλλεται ως επίδομα θέσης ευθύνης στον Γενικό Διευθυντή της Σχολής Δικαστών και η αμοιβή κατά μήνα του δικαστικού υπαλλήλου που επικουρεί τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης στο ήμισυ του ποσού αυτού ποσό. Οι δαπάνες μετακίνησης που αφορούν την εισαγωγική εκπαίδευση καλύπτονται σύμφωνα με την υποπαρ. Δ9 της παρ. Δ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α´ 94).».

  1. Οι αμοιβές και αποζημιώσεις της παρ. 5 του άρθρου 37 του ν. 4798/2021 (Α΄ 68), όπως αυτό τροποποιείται με την παρ. 2 του παρόντος, καταβάλλονται και σε όσους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους παρείχαν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των δόκιμων δικαστικών υπαλλήλων του Κλάδου ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου που διορίστηκαν με την υπό στοιχεία 58688οικ./29.12.2023 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Γ΄ 147/19.1.2024), των οποίων η εκπαίδευση ξεκίνησε πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.