- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 20 – Επανακαθορισμός της κατά τόπο αρμοδιότητας του Εισαγγελέα που εκδίδει την πράξη με την οποία εγκρίνεται ή απορρίπτεται το αίτημα για την τοποθέτηση ανηλίκου σε ίδρυμα, δομή παιδικής προστασίας ή ανάδοχη οικογένεια στην Ελλάδα -Τροποποίηση άρθρου 36 ν. 4478/2017

Στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 36 του ν. 4478/2017 (Α΄ 91), περί της διαδικασίας τοποθέτησης ανηλίκου σε ίδρυμα, δομή παιδικής προστασίας ή ανάδοχη οικογένεια στην Ελλάδα, οι λέξεις «του Εισαγγελέα του Τμήματος Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών» αντικαθίστανται από τις λέξεις «του αρμόδιου Εισαγγελέα» και το άρθρο 36 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 36

Διαδικασία τοποθέτησης ανηλίκων

Η Πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα με την οποία εγκρίνεται ή απορρίπτεται το αίτημα τοποθέτησης του ανηλίκου σε ίδρυμα ή δομή παιδικής προστασίας ή ανάδοχη οικογένεια διαβιβάζεται μέσω του Τμήματος Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας σε Αστικές και Ποινικές Υποθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην αιτούσα αρχή του κράτους μέλους. Η Πράξη με την οποία εγκρίνεται το παραπάνω αίτημα συνοδεύεται από κατάλογο των ιδρυμάτων ή των δομών παιδικής προστασίας ή των αναδόχων οικογενειών, στα οποία ο ανήλικος μπορεί να τοποθετηθεί.».