- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 10 – Προσθήκη περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης –Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 20 ν. 5026/2023

Στην παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 5026/2023 (Α’ 45), περί των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο εισαγωγικό εδάφιο, προστίθενται οι λέξεις «στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή», β) στην περ. δ), βα) οι λέξεις «οι κάθε είδους καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα πιστωτικά ιδρύματα» αντικαθίστανται από τις λέξεις «οι κάθε είδους καταθέσεις και τοποθετήσεις σε λογαριασμούς πληρωμών σε πιστωτικά ιδρύματα» και ββ) προστίθενται οι λέξεις «, καθώς και τα πολύτιμα μέταλλα και νομίσματα που τηρούνται σε λογαριασμούς φύλαξης ή αγοραπωλησίας πιστωτικών ιδρυμάτων» και μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, η παρ. 1 του άρθρου 20 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Για την υποβολή της Δ.Π.Κ., ως περιουσιακά στοιχεία στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή θεωρούνται ιδίως:

α) Τα έσοδα από κάθε πηγή.

β) Τα ακίνητα, καθώς και τα εμπράγματα δικαιώματα σε αυτά, με ακριβή προσδιορισμό τους.

γ) Οι μετοχές ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, τα ομόλογα και ομολογίες κάθε είδους, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους.

δ) Οι κάθε είδους καταθέσεις και τοποθετήσεις σε λογαριασμούς πληρωμών σε πιστωτικά ιδρύματα και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τα κάθε είδους χρηματιστηριακά ή ασφαλιστικά προϊόντα και συμμετοχές σε κεφάλαια επιχειρηματικών ή επενδυτικών συμμετοχών (funds) και καταπιστεύματα (trusts), καθώς και τα πολύτιμα μέταλλα και νομίσματα που τηρούνται σε λογαριασμούς φύλαξης ή/και αγοραπωλησίας πιστωτικών ιδρυμάτων.

ε) Η μίσθωση θυρίδων σε ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα ή άλλες εταιρείες που παρέχουν αυτήν την υπηρεσία.

στ) Τα κάθε χρήσης οχήματα, καθώς και τα πλωτά και εναέρια μεταφορικά μέσα,

ζ) Η συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρεία ή επιχείρηση.

.».