- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 4 – Διευκρίνιση ως προς την αυτοτελή υποχρέωση των συζύγων, των εν διαστάσει συζύγων και των προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης για υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 3 ν. 5026/2023

Στην παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 5026/2023 (Α΄ 45), περί της υποχρέωσης υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) προστίθεται η λέξη «αυτοτελώς», β) οι λέξεις «και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η σχέση αυτή, πλέον ενός έτους» αντικαθίστανται από τις λέξεις «ως εκ της ως άνω σχέσης τους με τον υπόχρεο», γ) προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 3 διαμορφώνεται ως εξής:

«3. Υπόχρεοι σε Δ.Π.Κ. είναι αυτοτελώς και οι σύζυγοι, οι εν διαστάσει σύζυγοι ή τα πρόσωπα με τα οποία οι υπόχρεοι του παρόντος Κεφαλαίου έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης του άρθρου 1 του ν. 4356/2015 (Α΄ 181) ως εκ της ως άνω σχέσης τους με τον υπόχρεο. Η υποχρέωση υποβολής Δ.Π.Κ. διατηρείται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η υποχρέωση υποβολής Δ.Π.Κ. των υπόχρεων προσώπων του Κεφαλαίου Β’.».