Στο άρθρο 5 του Ν. 3663/2008 προστίθενται περιπτώσεις στ), ζ) και η) με το εξής περιεχόμενο :
«στ) εκδίδει γραπτή μη δεσμευτική πρόταση, σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων εθνικών μελών ως προς τον τρόπο επίλυσης περίπτωσης σύγκρουσης δικαιοδοσίας που αφορά την έναρξη έρευνας ή δίωξης σύμφωνα με το άρθρο 4, και ιδίως το άρθρο 4 παράγραφος 1 στοιχείο γγ), υπό την προϋπόθεση ότι το ζήτημα δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί με αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των οικείων αρμόδιων εθνικών αρχών. Η γνώμη της διαβιβάζεται αμέσως στα οικεία κράτη μέλη. Η παρούσα παράγραφος ισχύει υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 1 του άρθρου 4 στοιχείο α), περίπτωση ββ).
Αν οι αρμόδιες ημεδαπές αρχές αποφασίσουν να μην δώσουν συνέχεια στην γραπτή γνώμη, ενημερώνουν την EUROJUST χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την απόφαση τους την οποία και αιτιολογούν.
ζ) δύναται να συντονίζει την εκτέλεση αιτήσεων δικαστικής συνεργασίας που εκδίδονται από τρίτο κράτος, όταν οι αιτήσεις αυτές αποτελούν μέρος της αυτής έρευνας και απαιτούν την εκτέλεση τους σε δύο τουλάχιστον κράτη μέλη. Οι αιτήσεις που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο μπορούν επίσης να διαβιβάζονται στην EUROJUST από αρμόδια εθνική αρχή. Με την επιφύλαξη του άρθρου 3 παράγραφος 2 της Απόφασης του Συμβουλίου, όταν πρέπει να υποβάλλονται αιτήσεις δικαστικής συνεργασίας οι οποίες αφορούν την αυτή έρευνα και απαιτούν εκτέλεση σε τρίτο κράτος, η EUROJUST δύναται, με τη συμφωνία των οικείων κρατών μελών, να διευκολύνει τη δικαστική συνεργασία με το εν λόγω τρίτο κράτος
η) παρέχει στις αρμόδιες εθνικές αρχές πληροφορίες και στοιχεία για τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων με υποθέσεις που έχουν ήδη αποθηκευτεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων και διαβιβάζει αυτές εντός της προθεσμίας που θέτει η εθνική αρχή»