• Σχόλιο του χρήστη 'Εταιρία Κλάδου Παραγωγής Τρφίμων/Αλλαντικών' | 7 Σεπτεμβρίου 2023, 15:55

    Η βιομηχανία τροφίμων εξυπηρετεί επαγγελματικά κανάλια τα οποία εποχικά λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και επιχειρήσεις οργανωμένου λιανεμπορίου οι οποίες λειτουργούν ορισμένες Κυριακές το έτος. Επιπρόσθετα υπάρχουν περιπτώσεις έκτακτων αναγκών των πελατών ή βλαβών του παραγωγικού εξοπλισμού που επιβάλλουν την κατ’ εξαίρεση απασχόληση αριθμού εργαζομένων το Σάββατο και ενίοτε και την Κυριακή. Ο κλάδος του HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κτλ.) λειτουργεί ουσιαστικά στο μέγιστο το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, οπότε και οι ανάγκες του πρέπει να εξυπηρετηθούν και ουσιαστικά παραχθούν εκείνη την περίοδο, ώστε τα προϊόντα να φτάσουν ασφαλή στον καταναλωτή. Επίσης σημαντικό είναι το ότι αν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή υπάρξει βλάβη σε μηχανή των επιχειρήσεων αυτών, πόσο δε μάλλον σε περίοδο υψηλής ζήτησης από Πελάτες Horeca ή άλλους, θα πρέπει να συμπιέσουν τον χρόνο παραγωγής σε μικρότερο, ανάλογα με την διάρκεια επίλυσης της τεχνικής βλάβης. Ειδικότερα, ως προς τη βιομηχανία αλλαντικών δεν λειτουργεί με μεγάλες γραμμές παραγωγής (σειριακά), αλλά ουσιαστικά με «σταθμούς» παραγωγής 1-2 μηχανών ανά κατηγορία προϊόντας (σαν μικρές βιοτεχνίες). Αυτό έχει σαν συνέπεια ότι αν μια μηχανή υποστεί βλάβη, παύει η παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος.