• Αίτημα: Να προστεθεί ως περίπτωση κστ) η βιομηχανία τροφίμων. Η βιομηχανία τροφίμων, ιδιαίτερα όσες επιχειρήσεις παράγουν και διανέμουν ευαλλοίωτα τρόφιμα περιορισμένης διάρκειας ζωής, εξυπηρετούν επαγγελματικά κανάλια τα οποία εποχικά λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και επιχειρήσεις οργανωμένου λιανεμπορίου οι οποίες λειτουργούν ορισμένες Κυριακές το έτος. Επιπρόσθετα υπάρχουν περιπτώσεις έκτακτων αναγκών των πελατών ή βλαβών του παραγωγικού εξοπλισμού που επιβάλλουν την κατ’ εξαίρεση απασχόληση αριθμού εργαζομένων το Σάββατο και ενίοτε και την Κυριακή. Αυτό που διαφοροποιεί τις εταιρείες που ανήκουν ευρύτερα στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων είναι ότι τα προϊόντα παράγονται και αποθηκεύονται σε συνθήκες ψύξης, τηρώντας απαρέγκλιτα τους Κανόνες Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, είναι δε ευαλλοίωτα τρόφιμα με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ο κλάδος του HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κτλ.) λειτουργεί ουσιαστικά στο μέγιστο το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, οπότε και οι ανάγκες του πρέπει να εξυπηρετηθούν και ουσιαστικά παραχθούν εκείνη την περίοδο, ώστε τα προϊόντα να φτάσουν ασφαλή και φρέσκα στον καταναλωτή. Επίσης σημαντικό είναι το ότι αν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή υπάρξει βλάβη σε μηχανή των επιχειρήσεων αυτών, πόσο δε μάλλον σε περίοδο υψηλής ζήτησης από Πελάτες Horeca ή άλλους, θα πρέπει να συμπιέσουν τον χρόνο παραγωγής σε μικρότερο, ανάλογα με την διάρκεια επίλυσης της τεχνικής βλάβης. Ειδικότερα, ως προς τη βιομηχανία αλλαντικών δεν λειτουργεί με μεγάλες γραμμές παραγωγής (σειριακά), αλλά ουσιαστικά με «σταθμούς» παραγωγής 1-2 μηχανών ανά κατηγορία προϊόντας (σαν μικρές βιοτεχνίες). Αυτό έχει σαν συνέπεια ότι αν μια μηχανή υποστεί βλάβη, παύει η παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος. Να προστεθεί ως περίπτωση κη) οι επιχειρήσεις εμφιαλώσεως φυσικών μεταλλικών νερών και αναψυκτικών. Οι επιχειρήσεις εμφιαλώσεως φυσικών μεταλλικών νερών και αναψυκτικών έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν νόμιμα και να εκτελούν όσες εργασίες σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία, και στο πλαίσιο αυτό επιθυμούν να μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους, κατά τις Κυριακές και αργίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επειδή η επανεκκίνησή της (παραγωγικής διαδικασίας) επιβαρύνει σημαντικά αυτές τις επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπειες, μεταξύ άλλων, να δυσχεραίνεται ουσιωδώς, αφενός η παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων φυσικών μεταλλικών νερών και αναψυκτικών, αφετέρου και συναφώς ο εφοδιασμός της αγοράς. Οι παραπάνω συνέπειες εντείνονται σε μεγάλο βαθμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μία περίοδο σημαντικά αυξημένης - και συνεχώς αυξανόμενης - ζήτησης των προϊόντων των κλάδων κυρίως λόγω του εισαγόμενου τουρισμού οπότε παρουσιάζεται εξαιρετική σώρευση εργασίας. Παράλληλα η έλλειψη σχετικής πρόβλεψης στο νόμο αναφορικά με την εξαίρεση των εργαζομένων των επιχειρήσεων των κλάδων από την απαγόρευση απασχόλησης καθ’ ημέρα Κυριακή ή αργία, συμβάλλει στην αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις αυτές. Επιπλέον οι παραπάνω επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν νόμιμα και να απασχολούν εργαζομένους στο πλαίσιο και για τον σκοπό αυτό, τουλάχιστον κατά τις Κυριακές και Αργίες του χρονικού διαστήματος από Μάιο έως και Σεπτέμβριο κάθε έτους, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης, απόρροια των κλιματολογικών συνθηκών, των υψηλών θερμοκρασιών – καυσώνων και των αυξημένων τουριστικών ροών.