Άρθρο 13 – Συλλογικές συμβάσεις εργασίας – Προσθήκη άρθρου 69Β στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (Άρθρο 14 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152)

Στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (π.δ. 80/2022, Α’ 222), μετά από το άρθρο 69Α, προστίθεται άρθρο 69Β, ως εξής:

«Άρθρο 69Β
Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας δύνανται να περιλαμβάνουν όρους εργασίας για τους εργαζόμενους ευνοϊκότερους από αυτούς που προβλέπονται στα άρθρα 1Α, 69Α, 70Α, 182Α και 189.».

  • Διασφαλίζεται ότι με ΣΣΕ μπορούν να προβλεφθούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

  • 31 Αυγούστου 2023, 01:00 | Panos

    Θα πρέπει να εξυπηρετεί το νέο εργατικό νομοσχέδιο και τους εποχιακούς υπαλλήλους στον τουριστικό κλάδο τη μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδος. Όπως γνωρίζετε σε εποχιακά μέρη τουρισμού όπως είναι η Ρόδος δεν μπορείς να βρεις και τόσο εύκολα το χειμώνα εργασία.
    1. Θα νομοθέτησετε ως υποχρεωτική πεντάμηνη ανεργία των εποχιακά εργαζομένων;; Γιατί με τρεις μήνες δεν μπορείς να βγάλεις το χειμώνα.
    2. Θα δώσετε τη δυνατότητα στον επιδοτούμενο άνεργο που παίρνει επίδομα, να κάνει και παράλληλη εργασία τετράωρη Αν μπορεί να βρει;; Θα του δίνεται το δικαίωμα να είναι σε δεξαμενή εργαζομένων και όποτε το χρειαστεί περιστασιακά ο εργοδότης να κάνει μερικά μεροκάματα θα μπορεί να έχει το δικαίωμα ο επιδοτούμενος άνεργος; Η εργασία Τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες θα πληρώνονται όπως πρέπει στους εποχιακούς εργαζόμενους; Δεν αναφέρομαι στα χαρτιά μόνο και στην πράξη..