Η αξιολόγηση μπορεί να λειτουργήσει θετικά μόνο αν στηρίζεται σε αντικειμενικά και απολύτως μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια. Διαφορετικά θα αξιοποιηθεί ως αντικείμενο πελατειακών σχέσεων όπως παλιότερα οι διορισμοί. Το πολύ πολύ να επεκταθεί το πελατειακό σύστημα στα στελέχη των ιδιωτικών εταιρειών που θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους με τεράστιο κόστος για το φορολογούμενο.
Μόνο η εποπτεία του ΑΣΕΠ στη διαδικασία μπορεί να εξασφαλίσει ένα minimum διαφάνειας.
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ? Σίγουρα δεν είναι «πανάκεια» αλλά η πρόσληψη μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ (μοριοδοτούμενων κι ακόμα περισσότερο γραπτών) εκτός του ότι αποτελεί ήδη αξιολόγηση πριν την πρόσληψη σε μεγάλο βαθμό αφορά σε πολίτες που επέλεξαν να υποστούν προκαταβολικά αξιολόγηση για να γίνουν Δημόσιοι Υπάλληλοι, τη στιγμή που πολλοί «πηδούσαν» απ΄ τα παράθυρα σε Δημόσιο κι ακόμα χειρότερα στις ΔΕΚΟ πουλώντας ψήφους μέχρι το παρά ένα της κρίσης. Δεν απαξιώνεται λοιπόν το αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων μόνο από τους πολιτικούς αλλά κι από τους «κακομαθημένους» πολίτες. Έναντι αυτών οι προσληφθέντες μέσω του νόμου Πεπονή δεν πρέπει να έχουν προβάδισμα? Η επιχειρούμενη απαξίωση του ΑΣΕΠ και των διαδικασιών του θα γυρίσει τη Διοίκηση σε πλήρη αναξιοκρατία και αδιαφάνεια.
Η αξιολόγηση μπορεί να λειτουργήσει θετικά μόνο αν στηρίζεται σε αντικειμενικά και απολύτως μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια. Διαφορετικά θα αξιοποιηθεί ως αντικείμενο πελατειακών σχέσεων όπως παλιότερα οι διορισμοί. Το πολύ πολύ να επεκταθεί το πελατειακό σύστημα στα στελέχη των ιδιωτικών εταιρειών που θα αξιολογήσουν τους υπαλλήλους με τεράστιο κόστος για το φορολογούμενο. Μόνο η εποπτεία του ΑΣΕΠ στη διαδικασία μπορεί να εξασφαλίσει ένα minimum διαφάνειας. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ? Σίγουρα δεν είναι «πανάκεια» αλλά η πρόσληψη μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ (μοριοδοτούμενων κι ακόμα περισσότερο γραπτών) εκτός του ότι αποτελεί ήδη αξιολόγηση πριν την πρόσληψη σε μεγάλο βαθμό αφορά σε πολίτες που επέλεξαν να υποστούν προκαταβολικά αξιολόγηση για να γίνουν Δημόσιοι Υπάλληλοι, τη στιγμή που πολλοί «πηδούσαν» απ΄ τα παράθυρα σε Δημόσιο κι ακόμα χειρότερα στις ΔΕΚΟ πουλώντας ψήφους μέχρι το παρά ένα της κρίσης. Δεν απαξιώνεται λοιπόν το αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων μόνο από τους πολιτικούς αλλά κι από τους «κακομαθημένους» πολίτες. Έναντι αυτών οι προσληφθέντες μέσω του νόμου Πεπονή δεν πρέπει να έχουν προβάδισμα? Η επιχειρούμενη απαξίωση του ΑΣΕΠ και των διαδικασιών του θα γυρίσει τη Διοίκηση σε πλήρη αναξιοκρατία και αδιαφάνεια.