Το θέμα της αξιολόγησης και της συναφούς μισθολογικής εξέλιξης δεν είναι τόσο απλό ώστε μέσα σε ένα μήνα ,να μπορέσουμε να νομοθετήσουμε με συνέπεια -αξιοπιστία -δικαιοσύνη ,θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια και για μια παραγωγική δημόσια διοίκηση.
Μου δίνεται η αίσθηση ότι εν πρώτοις ακολουθώντας μνημονιακή τακτική κοιτάμε πώς θα περιορίσουμε τις δημόσιες δαπάνες ακολουθώντας πάντα τις περικοπές από τους Δημόσιους υπαλλήλους.
Πρέπει λοιπόν να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε όπως ανέφερα προηγουμένως να οικοδομηθεί ένα σωστό σύστημα Δημόσιας Δημόσιας Διοίκησης.
Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχουμε αντιμετωπίσει οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και χρήζει σχετικής απάντησης:
Μεταξύ δύο υπαλλήλων που έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με την ίδια διαδικασία και προσόντα πχ διαγωνισμό ΑΣΕΠ κατηγορίας ΠΕ σε υπηρεσία με συναλλαγή όπως ΙΚΑ-Ποέοδομία -ΔΟΥ κλπ,ο ένας εκ των οποίος είναι σε ιδιαίτερα βαρύ πόστο και από άποψη ευθυνών -συναλλαγής και μελέτης επί του αντικειμένου απασχόλησης.
Ο δεύτερος λίγο πιο τυχερός είναι σε πιο άνετο πόστο και καθημερινά "ξεκλέβει" λίγο χρόνο για να μελετήσει προκειμένου να αποκτήσει ένα δεύτερο πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή πιστοποίηση ξένης γλώσσας κ.ο.κ ,έχοντας συνάμα και μια σχετική ποιότητα ζωής γιατί το απόγευμα δεν μελετά όπως ο πρώτος τις εγκυκλίους της Υπηρεσίας.
Επίσης ο πρώτος λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας είναι και πιο "ευάλωτος" στο να κάνει λάθη ,διότι όποιος δεν δουλεύει τόσο λιγότερα σφάλματα διαπιστώνονται στην δουλειά του.
Ερωτώ λοιπόν την ώρα της αξιολόγησης βάση τυπικών προσόντων ποιος θα προηγείται????????
Άρα το θέμα της αξιολόγησης είναι μεγάλο.
Θέλετε και άλλο παράδειγμα : ένας προϊστάμενος χρεώνει εξίσου αριθμό υποθέσεων σε δύο υπαλλήλους ,αλλά με διαφορά στο αντικείμενο ελέγχου πχ άλλο να ελενχθεί μια ανώνυμη εταιρεία και άλλο μια φορολογική δήλωση ενός Φ.Π.
Όλα αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα ποιος μπορεί να τα συμπεριλάβει σε ένα γρήγορο νομοθέτημα που βάση ως στόχο την άμεση εξοικονόμηση πόρων;;;;;;
Υπενθυμίζω ότι ο βασικός στόχος της χώρας μας είναι η αύξηση της παραγωγικότητας που αυτό ποτέ δεν θα επιτευχθεί όταν συνδυάζετε μονομερώς με μείωση των μισθολογικών δαπανών.
Το θέμα της αξιολόγησης και της συναφούς μισθολογικής εξέλιξης δεν είναι τόσο απλό ώστε μέσα σε ένα μήνα ,να μπορέσουμε να νομοθετήσουμε με συνέπεια -αξιοπιστία -δικαιοσύνη ,θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια και για μια παραγωγική δημόσια διοίκηση. Μου δίνεται η αίσθηση ότι εν πρώτοις ακολουθώντας μνημονιακή τακτική κοιτάμε πώς θα περιορίσουμε τις δημόσιες δαπάνες ακολουθώντας πάντα τις περικοπές από τους Δημόσιους υπαλλήλους. Πρέπει λοιπόν να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε όπως ανέφερα προηγουμένως να οικοδομηθεί ένα σωστό σύστημα Δημόσιας Δημόσιας Διοίκησης. Αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχουμε αντιμετωπίσει οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και χρήζει σχετικής απάντησης: Μεταξύ δύο υπαλλήλων που έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με την ίδια διαδικασία και προσόντα πχ διαγωνισμό ΑΣΕΠ κατηγορίας ΠΕ σε υπηρεσία με συναλλαγή όπως ΙΚΑ-Ποέοδομία -ΔΟΥ κλπ,ο ένας εκ των οποίος είναι σε ιδιαίτερα βαρύ πόστο και από άποψη ευθυνών -συναλλαγής και μελέτης επί του αντικειμένου απασχόλησης. Ο δεύτερος λίγο πιο τυχερός είναι σε πιο άνετο πόστο και καθημερινά "ξεκλέβει" λίγο χρόνο για να μελετήσει προκειμένου να αποκτήσει ένα δεύτερο πτυχίο ή μεταπτυχιακό ή πιστοποίηση ξένης γλώσσας κ.ο.κ ,έχοντας συνάμα και μια σχετική ποιότητα ζωής γιατί το απόγευμα δεν μελετά όπως ο πρώτος τις εγκυκλίους της Υπηρεσίας. Επίσης ο πρώτος λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας είναι και πιο "ευάλωτος" στο να κάνει λάθη ,διότι όποιος δεν δουλεύει τόσο λιγότερα σφάλματα διαπιστώνονται στην δουλειά του. Ερωτώ λοιπόν την ώρα της αξιολόγησης βάση τυπικών προσόντων ποιος θα προηγείται???????? Άρα το θέμα της αξιολόγησης είναι μεγάλο. Θέλετε και άλλο παράδειγμα : ένας προϊστάμενος χρεώνει εξίσου αριθμό υποθέσεων σε δύο υπαλλήλους ,αλλά με διαφορά στο αντικείμενο ελέγχου πχ άλλο να ελενχθεί μια ανώνυμη εταιρεία και άλλο μια φορολογική δήλωση ενός Φ.Π. Όλα αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα ποιος μπορεί να τα συμπεριλάβει σε ένα γρήγορο νομοθέτημα που βάση ως στόχο την άμεση εξοικονόμηση πόρων;;;;;; Υπενθυμίζω ότι ο βασικός στόχος της χώρας μας είναι η αύξηση της παραγωγικότητας που αυτό ποτέ δεν θα επιτευχθεί όταν συνδυάζετε μονομερώς με μείωση των μισθολογικών δαπανών.