ΑΡΘΡΟ 1: ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Το παρόν ΠΔ (εάν ποτέ εφαρμοστεί) επιβάλλεται να εφαρμοστεί σε όλο το δημόσιο τομέα (στενό, ευρύτερο και ...ευρύτατο) και για όλες τις κατηγορίες των απασχολούμενων σε αυτό (μονίμων, ΙΔΑΧ, συμβασιούχων, μελών Ομάδων Εργασίας, εποχικών).
Οι μόνες αποδεκτές εξαιρέσεις είναι:
α)των νεοπλοσληφθέντων και αυτή μόνο για το διάστημα των 3ων πρώτων μηνών,
β) όσων αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Αιτιολογώ:
1) Στον ιδιωτικό τομέα, εάν σε 3 μήνες max δεν έχεις ενσωματωθεί στο εργασιακό περιβάλλον και δεν έχεις κατανοήσει τις αρμοδιότητες σου έχεις απολυθεί. Γιατί λοιπόν να υπάρχει μεγαλύτερη περίοδος χάριτος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα;
2) Όσοι αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης έχουν εκπαιδευτεί για δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν αξιολογηθεί αναλόγως των προσόντων τους και τοποθετηθεί σε αντίστοιχες της βαθμολογίας τους θέσεις ανά την Ελλάδα.
3) Το σύστημα επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, πέραν του ότι κατά συγκεκριμένες περιόδους σκοπίμως παραγκωνιζόταν, αξιολογεί κυρίως χαρτιά και μέχρι πρότινος επιβράβευε τους ρουσφετολογικά τοποθετημένους με 50% επιπλέον μοριοδότηση.
Δεν αξιολογεί ικανότητα, οργανωτικότητα, συνεργασιμότητα, επικοινωνία, αντίληψη, εργασία υπό πίεση, συνέπεια, υπευθυνότητα, υπευθυνοφοβία, ψυχολογία.
Είναι λάθος λοιπόν η αντίληψη πως όσοι μοριοδοτήθηκαν περισσότερο κάποιων άλλων πρέπει να αποφύγουν την επαναξιολόγησή τους.
Το ίδιο ισχύει και για όσους επικαλούνται τους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (πρέπει να είναι κυρίως εκπαιδευτικοί). Ποιος σας είπε πως επειδή μπορεί να χειρίζεστε άψογα την ελληνική ή την αγγλική ή τη χ γλώσσα είστε και κατάλληλοι εκπαιδευτικοί. Πως βαθμολογήθηκε η μεταδοτικότητά σας; Πως αξιολογήθηκε η παρουσία σας στις σχολικές αίθουσες; Είστε σίγουροι ότι δε μεταφέρετε στην τάξη τα προσωπικά ή και οικογενειακά σας προβλήματα;
Το πως επιθυμώ να γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων κάθε μορφής θα αναλύσω στα σχετικά άρθρα του ΠΔ.
Για την ιστορία, έχω 11 έτη προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα (κατασκευές), 4 έτη προϋπηρεσίας στο δημόσιο (ως συμβασιούχος), 14 μήνες ανεργίας.
ΑΡΘΡΟ 1: ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Το παρόν ΠΔ (εάν ποτέ εφαρμοστεί) επιβάλλεται να εφαρμοστεί σε όλο το δημόσιο τομέα (στενό, ευρύτερο και ...ευρύτατο) και για όλες τις κατηγορίες των απασχολούμενων σε αυτό (μονίμων, ΙΔΑΧ, συμβασιούχων, μελών Ομάδων Εργασίας, εποχικών). Οι μόνες αποδεκτές εξαιρέσεις είναι: α)των νεοπλοσληφθέντων και αυτή μόνο για το διάστημα των 3ων πρώτων μηνών, β) όσων αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Αιτιολογώ: 1) Στον ιδιωτικό τομέα, εάν σε 3 μήνες max δεν έχεις ενσωματωθεί στο εργασιακό περιβάλλον και δεν έχεις κατανοήσει τις αρμοδιότητες σου έχεις απολυθεί. Γιατί λοιπόν να υπάρχει μεγαλύτερη περίοδος χάριτος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα; 2) Όσοι αποφοίτησαν από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης έχουν εκπαιδευτεί για δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν αξιολογηθεί αναλόγως των προσόντων τους και τοποθετηθεί σε αντίστοιχες της βαθμολογίας τους θέσεις ανά την Ελλάδα. 3) Το σύστημα επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, πέραν του ότι κατά συγκεκριμένες περιόδους σκοπίμως παραγκωνιζόταν, αξιολογεί κυρίως χαρτιά και μέχρι πρότινος επιβράβευε τους ρουσφετολογικά τοποθετημένους με 50% επιπλέον μοριοδότηση. Δεν αξιολογεί ικανότητα, οργανωτικότητα, συνεργασιμότητα, επικοινωνία, αντίληψη, εργασία υπό πίεση, συνέπεια, υπευθυνότητα, υπευθυνοφοβία, ψυχολογία. Είναι λάθος λοιπόν η αντίληψη πως όσοι μοριοδοτήθηκαν περισσότερο κάποιων άλλων πρέπει να αποφύγουν την επαναξιολόγησή τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους επικαλούνται τους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (πρέπει να είναι κυρίως εκπαιδευτικοί). Ποιος σας είπε πως επειδή μπορεί να χειρίζεστε άψογα την ελληνική ή την αγγλική ή τη χ γλώσσα είστε και κατάλληλοι εκπαιδευτικοί. Πως βαθμολογήθηκε η μεταδοτικότητά σας; Πως αξιολογήθηκε η παρουσία σας στις σχολικές αίθουσες; Είστε σίγουροι ότι δε μεταφέρετε στην τάξη τα προσωπικά ή και οικογενειακά σας προβλήματα; Το πως επιθυμώ να γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων κάθε μορφής θα αναλύσω στα σχετικά άρθρα του ΠΔ. Για την ιστορία, έχω 11 έτη προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα (κατασκευές), 4 έτη προϋπηρεσίας στο δημόσιο (ως συμβασιούχος), 14 μήνες ανεργίας.