Καταρχήν καλύτερα να υπάρχει αξιολόγηση με προβλήματα παρά να μην υπάρχει καθόλου. Κανένας απολύτως που κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Για να έχει επιτυχία η αξιολόγηση πρέπει:
1. Να εξαφανιστούν οι κομματικές παρεμβάσεις.
2. Το σύστημα να είναι απλό και όχι γραφεικρατικό.
3. Οι έχοντες θέσεις ευθύνης πρέπει να κρίνουν τους υφιαταμένους,
αλλά και οι υφιστάμενοι να κρίνουν τους προισταμένους. Η κρίση
αυτή μπορεί να γίνει μέσα από κατάλληλα ερωτηματολόγια ώστε να
επιτευχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η αντικειμενικότητα.
4. Οι προιστάμενοι πρέπει να κρίνονται στο χρόνο που προβλέπεται (ήταν τριετία μέχρι τώρα) και όχι να παραμένουν χωρίς κρίση (6 χρόνια στο ΙΚΑ και μπήκαν με καθαρά κομματικά κριτήρια)
5. Η αξιολόγηση πιθανόν να απαοδείξει ότι ένα ποσοστό 3%-5%
των υπαλλήλων είναι εντελώς ακατάλληλο να παραμείνει στο
δημόσιο.Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την πραγματικότητα.
6. Η αξιολόγηση να είναι - και θα είναι - κοινή για όλους ανεξάρτητα
τρόπου πρόσληψης. Η προσληφθέντες από ΑΣΕΠ (ένας από αυτούς είναι
και ο υπογράφων) δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αν πράγματι
αξίζουν. Να σημειώσουμε ότι αντίθετα με τις ανακρίβιες του
σχολιαστή Γιάννη Μ., το ΑΣΕΠ λειτουργεί από το 1994, ενώ από το
2005 και μετά με τη μέθοδο των φωτογραφικών προκηρύξεων
(υποχρεωτική εμπειρία)έγινε διαβλητός.
Καταρχήν καλύτερα να υπάρχει αξιολόγηση με προβλήματα παρά να μην υπάρχει καθόλου. Κανένας απολύτως που κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Για να έχει επιτυχία η αξιολόγηση πρέπει: 1. Να εξαφανιστούν οι κομματικές παρεμβάσεις. 2. Το σύστημα να είναι απλό και όχι γραφεικρατικό. 3. Οι έχοντες θέσεις ευθύνης πρέπει να κρίνουν τους υφιαταμένους, αλλά και οι υφιστάμενοι να κρίνουν τους προισταμένους. Η κρίση αυτή μπορεί να γίνει μέσα από κατάλληλα ερωτηματολόγια ώστε να επιτευχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η αντικειμενικότητα. 4. Οι προιστάμενοι πρέπει να κρίνονται στο χρόνο που προβλέπεται (ήταν τριετία μέχρι τώρα) και όχι να παραμένουν χωρίς κρίση (6 χρόνια στο ΙΚΑ και μπήκαν με καθαρά κομματικά κριτήρια) 5. Η αξιολόγηση πιθανόν να απαοδείξει ότι ένα ποσοστό 3%-5% των υπαλλήλων είναι εντελώς ακατάλληλο να παραμείνει στο δημόσιο.Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε την πραγματικότητα. 6. Η αξιολόγηση να είναι - και θα είναι - κοινή για όλους ανεξάρτητα τρόπου πρόσληψης. Η προσληφθέντες από ΑΣΕΠ (ένας από αυτούς είναι και ο υπογράφων) δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αν πράγματι αξίζουν. Να σημειώσουμε ότι αντίθετα με τις ανακρίβιες του σχολιαστή Γιάννη Μ., το ΑΣΕΠ λειτουργεί από το 1994, ενώ από το 2005 και μετά με τη μέθοδο των φωτογραφικών προκηρύξεων (υποχρεωτική εμπειρία)έγινε διαβλητός.