Διαβεβαιώνω τους 'προλαλήσαντες' σχολιαστές ότι δεν έχω καμμιά διάθεση να τους κοροϊδέψω, όμως, η έκφραση 'τιμωρητικής' διάθεσης (κάποιων που προφανώς νιώθουν 'αδικημένοι') δεν μπορεί να αφορά το ΚΕΤΕΑΘ τουλάχιστον, (βλ.άρθρο 7) το οποίο "συγχωνεύεται" στο ΕΚΕΤΑ
(ίσως και να αφορά άλλους «φορείς του δημοσίου» όπως και τα πανεπιστημιακά ινστιτούτα ή ινστιτούτα άλλων υπουργείων που απουσιάζουν, προς το παρόν, από τέτοιες «αναδιαρθρώσεις»- δεν μπορώ να γνωρίζω).
Δυστυχώς η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί απλώς να ικανοποιήσει την ‘τρόικα’ με πολύ λάθος τρόπο.
Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει την εξοικονόμηση που προβλέπει ανά φορέα και όχι συνολικά να δίνει ένα αόριστο νούμερο. Δηλαδή ας μας πει τι κοστίζει στην κοινωνία ένας καταργούμενος ή υπό συγχώνευση φορέας [κόστος = κρατικός ΠΥ - (έσοδα φορέα + προστιθέμενη αξία)] και ποιο θα είναι το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο όφελος με την συγχώνευση ή την κατάργηση.
Επί των γενικών διατάξεων – πρέπει να προστεθεί η πρόβλεψη ότι ο φορέας υποδοχής υποχρεούται να υιοθετήσει τις δράσεις και διαδικασίες που η προηγηθείσα εξωτερική αξιολόγηση του υπό συγχώνευση φορέα ανέδειξαν ως πρότυπες/άριστες/καινοτόμες.
Αλλιώς μηδενίζονται οι σωστές προσπάθειες και αναδεικνύεται (ξανά) η γνωστή Ελληνική πρακτική του «ράβε-ξήλωνε».
Διαβεβαιώνω τους 'προλαλήσαντες' σχολιαστές ότι δεν έχω καμμιά διάθεση να τους κοροϊδέψω, όμως, η έκφραση 'τιμωρητικής' διάθεσης (κάποιων που προφανώς νιώθουν 'αδικημένοι') δεν μπορεί να αφορά το ΚΕΤΕΑΘ τουλάχιστον, (βλ.άρθρο 7) το οποίο "συγχωνεύεται" στο ΕΚΕΤΑ (ίσως και να αφορά άλλους «φορείς του δημοσίου» όπως και τα πανεπιστημιακά ινστιτούτα ή ινστιτούτα άλλων υπουργείων που απουσιάζουν, προς το παρόν, από τέτοιες «αναδιαρθρώσεις»- δεν μπορώ να γνωρίζω). Δυστυχώς η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί απλώς να ικανοποιήσει την ‘τρόικα’ με πολύ λάθος τρόπο. Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει την εξοικονόμηση που προβλέπει ανά φορέα και όχι συνολικά να δίνει ένα αόριστο νούμερο. Δηλαδή ας μας πει τι κοστίζει στην κοινωνία ένας καταργούμενος ή υπό συγχώνευση φορέας [κόστος = κρατικός ΠΥ - (έσοδα φορέα + προστιθέμενη αξία)] και ποιο θα είναι το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο όφελος με την συγχώνευση ή την κατάργηση. Επί των γενικών διατάξεων – πρέπει να προστεθεί η πρόβλεψη ότι ο φορέας υποδοχής υποχρεούται να υιοθετήσει τις δράσεις και διαδικασίες που η προηγηθείσα εξωτερική αξιολόγηση του υπό συγχώνευση φορέα ανέδειξαν ως πρότυπες/άριστες/καινοτόμες. Αλλιώς μηδενίζονται οι σωστές προσπάθειες και αναδεικνύεται (ξανά) η γνωστή Ελληνική πρακτική του «ράβε-ξήλωνε».