Σχετικά με την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου:
Δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κανείς ότι δεν δικαιολογείται επαρκώς η υποβάθμιση του αφού το οικονομικό όφελος απουσιάζει παντελώς. Τι εξυπηρετείται από τη συγχώνευσή του πέραν του ότι προστίθεται μία ακόμα επωνυμία φορέα στη σχετική λίστα, για τα μάτια του κόσμου? Αφού είναι γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι άμισθο και ότι ο Φορέας αξιοποιεί κοινοτικά κονδύλια.
Τα τελευταία χρόνια που λειτουργεί ο Φορέας, εμείς οι κάτοικοι του νησιού έχουμε δει τεράστια βελτίωση στη φύλαξη και αξιοποίηση του δάσους του Αίνου με τη συνεχή παρουσία του προσωπικού του Φορέα στο Δρυμό και την αλλαγή της εικόνας της περιοχής. Μεταφέροντας το προσωπικό σε άλλη υπηρεσία δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι η προστασία του Εθνικού Δρυμού θα πραγματοποιείται με την ίδια επιμέλεια και αναμένεται ότι η διαχείριση του Αίνου θα φθίνει σταδιακά μέχρι να ατονήσει εντελώς. Η προστασία της φύσης απαιτεί εξειδικευμένη προσέγγιση και στελέχωση από τα κατάλληλα άτομα, δεν μπορεί να ανατεθεί σε υπαλλήλους γραφείου που έχουν μπροστά τους μια στίβα χαρτιά και δεν έχουν δει το δάσος ούτε σε φωτογραφία.
Είναι κρίμα να γυρίσουμε τόσο πίσω. Το περιβάλλον δεν είναι πολυτέλεια, είναι το μέλλον των παιδιών μας.
Σχετικά με την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου: Δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κανείς ότι δεν δικαιολογείται επαρκώς η υποβάθμιση του αφού το οικονομικό όφελος απουσιάζει παντελώς. Τι εξυπηρετείται από τη συγχώνευσή του πέραν του ότι προστίθεται μία ακόμα επωνυμία φορέα στη σχετική λίστα, για τα μάτια του κόσμου? Αφού είναι γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο είναι άμισθο και ότι ο Φορέας αξιοποιεί κοινοτικά κονδύλια. Τα τελευταία χρόνια που λειτουργεί ο Φορέας, εμείς οι κάτοικοι του νησιού έχουμε δει τεράστια βελτίωση στη φύλαξη και αξιοποίηση του δάσους του Αίνου με τη συνεχή παρουσία του προσωπικού του Φορέα στο Δρυμό και την αλλαγή της εικόνας της περιοχής. Μεταφέροντας το προσωπικό σε άλλη υπηρεσία δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι η προστασία του Εθνικού Δρυμού θα πραγματοποιείται με την ίδια επιμέλεια και αναμένεται ότι η διαχείριση του Αίνου θα φθίνει σταδιακά μέχρι να ατονήσει εντελώς. Η προστασία της φύσης απαιτεί εξειδικευμένη προσέγγιση και στελέχωση από τα κατάλληλα άτομα, δεν μπορεί να ανατεθεί σε υπαλλήλους γραφείου που έχουν μπροστά τους μια στίβα χαρτιά και δεν έχουν δει το δάσος ούτε σε φωτογραφία. Είναι κρίμα να γυρίσουμε τόσο πίσω. Το περιβάλλον δεν είναι πολυτέλεια, είναι το μέλλον των παιδιών μας.