Άρθρο 7
2.α) «…και δεν επιτρέπει σε διαχειριστές των βάσεων δεδομένων να έχουν πρόσβαση σε αυτά …». Γιατί ειδικά σε διαχειριστές βάσεων δεδομένων? Μπορεί το σύστημα αρχειοθέτησης να μη χρησιμοποιεί βάση αλλά file system. Ίσως αυτή η φράση δε χρειάζεται, το «κρυπτογραφημένη μορφή» αρκεί.
Επίσης, γιατί να είναι όλα τα έγγραφα σε κρυπτογραφημένη μορφή (φαίνεται απαραίτητο σύμφωνα με το 2.α) και μόνο το σύστημα να μπορεί να αποκρυπτογραφεί? Για την αποστολή ενός εγγράφου με email σε κάποιον εκτός του συστήματος αρχειοθέτησης θα χρειαστεί το έγγραφο να είναι αποκρυπτογραφημένο, άρα το σύστημα δεν αρκεί μόνο να αποκρυπτογραφεί αλλά και να εξάγει τα αρχεία σε μη-κρυπτογραφημένη μορφή.
3.β) και γ) Αποτελεί ισχυρή απαίτηση και αφορά συστήματα με πολύ υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Ίσως απλώς και μόνο η αποθήκευση των αντιγράφων ασφαλείας σε ασφαλές μέρος (π.χ. χρηματοκιβώτιο) αρκεί.
4.β) «…παρέχει διεπαφές…» μπορεί να διατυπωθεί «…δύναται να παρέχει διεπαφές βάσει του τεχνικού πλαισίου Διαλειτουργικότητας…»
Άρθρο 7 2.α) «…και δεν επιτρέπει σε διαχειριστές των βάσεων δεδομένων να έχουν πρόσβαση σε αυτά …». Γιατί ειδικά σε διαχειριστές βάσεων δεδομένων? Μπορεί το σύστημα αρχειοθέτησης να μη χρησιμοποιεί βάση αλλά file system. Ίσως αυτή η φράση δε χρειάζεται, το «κρυπτογραφημένη μορφή» αρκεί. Επίσης, γιατί να είναι όλα τα έγγραφα σε κρυπτογραφημένη μορφή (φαίνεται απαραίτητο σύμφωνα με το 2.α) και μόνο το σύστημα να μπορεί να αποκρυπτογραφεί? Για την αποστολή ενός εγγράφου με email σε κάποιον εκτός του συστήματος αρχειοθέτησης θα χρειαστεί το έγγραφο να είναι αποκρυπτογραφημένο, άρα το σύστημα δεν αρκεί μόνο να αποκρυπτογραφεί αλλά και να εξάγει τα αρχεία σε μη-κρυπτογραφημένη μορφή. 3.β) και γ) Αποτελεί ισχυρή απαίτηση και αφορά συστήματα με πολύ υψηλά επίπεδα ασφαλείας. Ίσως απλώς και μόνο η αποθήκευση των αντιγράφων ασφαλείας σε ασφαλές μέρος (π.χ. χρηματοκιβώτιο) αρκεί. 4.β) «…παρέχει διεπαφές…» μπορεί να διατυπωθεί «…δύναται να παρέχει διεπαφές βάσει του τεχνικού πλαισίου Διαλειτουργικότητας…»