O υπάλληλος , πλην της ασθενείας που δηλώνει στην υπηρεσία του πριν την έναρξη της εργασίας του,ελέγχεται εάν ο προιστάμενος το κρίνει αναγκαίο, με ιατρό ελεγκτή.
Η απουσία δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των 4 εργάσιμων ή μη συνεχόμενων ημερών.
Από 5 ημέρες μέχρι 1 μήνα αναρρωτικής αδείας, ο υπάλληλος οφείλει να προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση περί της απουσίας του, που πρέπει να εγκριθεί από τον ελεγκτή ιατρό , προκειμένου να γίνει αποδεκτή.
Πέραν του μηνός ο υπάλληλος πρέπει να νοσηλευθεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο,
που θα είναι αρμόδιο,εάν κρίνει απαραίτητο, να χορηγήσει αναρρωτική άδεια.
Μεγάλη προσοχή και φειδώ πρέπει να δοθεί στις αναρρωτικές άδειες, λόγω
επαπειλούμενης κύησης.
Οι αναρρωτικές άδειες πρέπει να χορηγούνται από την Γυναικολογική κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου.
Επίσης καταργείται η διάταξη του δικαιώματος του υπαλλήλου να λαμβάνει αναρρωτική άδεια σε μήνες ίση με τα χρόνια που εργάζεται,δεδομένου ότι
η λήψη αναρρωτικής άδειας δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά αποτέλεσμα βεβαιωμένης ασθενείας.
Ο συνολικός αριθμός ασθενειών και αναρρωτικών αδειών-καθ έτος-δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 45 ημερολογιακές ημέρες αθροιστικά,μετά δε την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος,ο υπάλληλος δικαιούται να ζητήσει άνευ αποδοχών, που η υπηρεσία θα κρίνει αν μπορεί να χορηγηθεί.
Με τιμή
Ευάγγελος Ραφτόπουλος
Νομικός-Οικονομολόγος
Εισηγητής ΕΚΔΔΑ
O υπάλληλος , πλην της ασθενείας που δηλώνει στην υπηρεσία του πριν την έναρξη της εργασίας του,ελέγχεται εάν ο προιστάμενος το κρίνει αναγκαίο, με ιατρό ελεγκτή. Η απουσία δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των 4 εργάσιμων ή μη συνεχόμενων ημερών. Από 5 ημέρες μέχρι 1 μήνα αναρρωτικής αδείας, ο υπάλληλος οφείλει να προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση περί της απουσίας του, που πρέπει να εγκριθεί από τον ελεγκτή ιατρό , προκειμένου να γίνει αποδεκτή. Πέραν του μηνός ο υπάλληλος πρέπει να νοσηλευθεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο, που θα είναι αρμόδιο,εάν κρίνει απαραίτητο, να χορηγήσει αναρρωτική άδεια. Μεγάλη προσοχή και φειδώ πρέπει να δοθεί στις αναρρωτικές άδειες, λόγω επαπειλούμενης κύησης. Οι αναρρωτικές άδειες πρέπει να χορηγούνται από την Γυναικολογική κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου. Επίσης καταργείται η διάταξη του δικαιώματος του υπαλλήλου να λαμβάνει αναρρωτική άδεια σε μήνες ίση με τα χρόνια που εργάζεται,δεδομένου ότι η λήψη αναρρωτικής άδειας δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά αποτέλεσμα βεβαιωμένης ασθενείας. Ο συνολικός αριθμός ασθενειών και αναρρωτικών αδειών-καθ έτος-δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 45 ημερολογιακές ημέρες αθροιστικά,μετά δε την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος,ο υπάλληλος δικαιούται να ζητήσει άνευ αποδοχών, που η υπηρεσία θα κρίνει αν μπορεί να χορηγηθεί. Με τιμή Ευάγγελος Ραφτόπουλος Νομικός-Οικονομολόγος Εισηγητής ΕΚΔΔΑ