Κύριε Μανιτάκη,
Είναι επικίνδυνο να δίνεται ευρεία διακριτική στα πειθαρχικά όργανα να ερμηνεύουν το πειθαρχικό δίκαιο χωρίς να συγκεκριμενοποιείται το πειθαρχικό αδίκημα (π.χ. το ποια είναι η αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας επιδέχεται πολλές ερμηνείες).
Επίσης, θα πρέπει να απαλειφθεί ως πειθαρχικό παράπτωμα η άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής γιατί γίνεται κατάχρηση της ερμηνείας της και φιμώνονται οι ευσυνήδητοι υπάλληλοι (ενώ π.χ. η άσκηση κριτικής των πράξεων των υφισταμένων με χαρακτηριστικά απρεπή τρόπο δεν παγορεύεται). Αν θέλετε να περιοριστεί η διαφθορά επιβραβεύστε την κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής που γίνεται με ακριβή στοιχεία.
Επίσης, είναι προδήλως αντισυνταγματικό να καταστατηγείται το τεκμήριο της αθωότητας. Τη στιγμή που ένας υπάλληλος είναι αθώος ενώπιον του φυθσικού του Δικαστή μέχριτην έκδοση απόφασης δεν μπορεί πολύ περισσότερο να καταργείται το τεκμήριμ αυτό στα πλαίσια της Διοίκησης (που δεν έχει την τεχνογνωσία ενός Δικαστηρίου).
Τέλος, στα πειθαρχικά συμβούλια δεν μετέχουν πλέον συνδυκαλιστές εν ενεργεία, μετέχουν όμως πρώην συνδικαλιστές, με την ιδιότητα του προϊσταμένου. Δηλαδή όχι Γιάννη Γιαννάκη... Πρέπει να πάψει να υπάρχει πειθαρχικός έλεγχος από προϊσταμένους στο Δημόσια και να ασκείται αποκλειστικά από Δικαστές.
Κύριε Μανιτάκη, Είναι επικίνδυνο να δίνεται ευρεία διακριτική στα πειθαρχικά όργανα να ερμηνεύουν το πειθαρχικό δίκαιο χωρίς να συγκεκριμενοποιείται το πειθαρχικό αδίκημα (π.χ. το ποια είναι η αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας επιδέχεται πολλές ερμηνείες). Επίσης, θα πρέπει να απαλειφθεί ως πειθαρχικό παράπτωμα η άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής γιατί γίνεται κατάχρηση της ερμηνείας της και φιμώνονται οι ευσυνήδητοι υπάλληλοι (ενώ π.χ. η άσκηση κριτικής των πράξεων των υφισταμένων με χαρακτηριστικά απρεπή τρόπο δεν παγορεύεται). Αν θέλετε να περιοριστεί η διαφθορά επιβραβεύστε την κριτική των πράξεων της προϊστάμενης αρχής που γίνεται με ακριβή στοιχεία. Επίσης, είναι προδήλως αντισυνταγματικό να καταστατηγείται το τεκμήριο της αθωότητας. Τη στιγμή που ένας υπάλληλος είναι αθώος ενώπιον του φυθσικού του Δικαστή μέχριτην έκδοση απόφασης δεν μπορεί πολύ περισσότερο να καταργείται το τεκμήριμ αυτό στα πλαίσια της Διοίκησης (που δεν έχει την τεχνογνωσία ενός Δικαστηρίου). Τέλος, στα πειθαρχικά συμβούλια δεν μετέχουν πλέον συνδυκαλιστές εν ενεργεία, μετέχουν όμως πρώην συνδικαλιστές, με την ιδιότητα του προϊσταμένου. Δηλαδή όχι Γιάννη Γιαννάκη... Πρέπει να πάψει να υπάρχει πειθαρχικός έλεγχος από προϊσταμένους στο Δημόσια και να ασκείται αποκλειστικά από Δικαστές.