Διαβάζοντας το σχετικό άρθρο και τα σχόλια των συνανθρώπων και συναδέλφων μου θέλω να προσθέσω τα εξής.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα είναι πάντα αδικημένοι.
Βαθμολογικά δεν μπορούν να φτάσουν τους συναδέλφους της κλάσης τους διότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα και έτσι δεν μπορούν να τους συναγωνιστούν με ίδια κριτήρια.
Γιατί εδώ και τόσο καιρό δεν προχωρούν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος όπως ορίζει ο Ν. 4024/2011; Ή μήπως ήταν και αυτό μια καραμέλα για συγκεκριμένους σκοπούς; Μάλλον.
Δεν είπε κανείς να αναγνωρίζεται η κάθε τυχόν προϋπηρεσία, αλλά αυτή που αντιστοιχεί στον κλάδο και κατηγορία που ανήκει ο κάθε υπάλληλος.
Ο ιδιώτης εργοδότης πρέπει να λάβει υπόψη την προϋπηρεσία του δημοσίου, το δημόσιο γιατί όχι;
Είναι εντελώς παράλογο να λάβουν έως επτά χρόνια πλασματικό χρόνο στο βαθμό οι απόφοιτοι της Ε.Σ.Δ.Δ.Α και αυτοί που δούλεψαν στον ιδιωτικό τομέα ούτε ένα.
Η πείρα, η τριβή με τη δουλειά και τις δυσκολίες σε κάνουν καλό ηγέτη. Μόνο αν έχεις δουλέψει χαμηλά και έχεις φτάσει ψηλά ξέρεις να διοικείς. Όχι με τα πλασματικά χρόνια, αλλά μόνο με την πραγματική εργασία.
Συμφωνώ με όλους που αναφέρονται στην αναγνώριση της πραγματικής προϋπηρεσίας και όχι στα πλασματικά χρόνια.
Δεν αντιλέγω, ότι όποιος έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή είναι απόφοιτος της Ε.Σ.Δ.Δ.Α να πάρει ένα BONUS, αλλά όχι και έτσι.
Για τις θέσεις ευθύνης πρέπει να γίνονται αξιοκρατικές κρίσεις , λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων την εμπειρία, την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, την επίλυση προβλημάτων, την εργατικότητα, τα χρόνια υπηρεσίας τη συμπεριφορά του κάθε υπαλλήλου ναι και το φιλότιμο ακόμα.
Ως γνωστό , όποιος ήταν πέντε ή και δέκα χρόνια σε θέση ευθύνης δεν ήταν και πάντα ο καλύτερος προϊστάμενος, απλά τον ευνοούσαν οι καταστάσεις.
Καιρός να αλλάξει κάτι.
Διαβάζοντας το σχετικό άρθρο και τα σχόλια των συνανθρώπων και συναδέλφων μου θέλω να προσθέσω τα εξής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα είναι πάντα αδικημένοι. Βαθμολογικά δεν μπορούν να φτάσουν τους συναδέλφους της κλάσης τους διότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα και έτσι δεν μπορούν να τους συναγωνιστούν με ίδια κριτήρια. Γιατί εδώ και τόσο καιρό δεν προχωρούν στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος όπως ορίζει ο Ν. 4024/2011; Ή μήπως ήταν και αυτό μια καραμέλα για συγκεκριμένους σκοπούς; Μάλλον. Δεν είπε κανείς να αναγνωρίζεται η κάθε τυχόν προϋπηρεσία, αλλά αυτή που αντιστοιχεί στον κλάδο και κατηγορία που ανήκει ο κάθε υπάλληλος. Ο ιδιώτης εργοδότης πρέπει να λάβει υπόψη την προϋπηρεσία του δημοσίου, το δημόσιο γιατί όχι; Είναι εντελώς παράλογο να λάβουν έως επτά χρόνια πλασματικό χρόνο στο βαθμό οι απόφοιτοι της Ε.Σ.Δ.Δ.Α και αυτοί που δούλεψαν στον ιδιωτικό τομέα ούτε ένα. Η πείρα, η τριβή με τη δουλειά και τις δυσκολίες σε κάνουν καλό ηγέτη. Μόνο αν έχεις δουλέψει χαμηλά και έχεις φτάσει ψηλά ξέρεις να διοικείς. Όχι με τα πλασματικά χρόνια, αλλά μόνο με την πραγματική εργασία. Συμφωνώ με όλους που αναφέρονται στην αναγνώριση της πραγματικής προϋπηρεσίας και όχι στα πλασματικά χρόνια. Δεν αντιλέγω, ότι όποιος έχει ένα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό ή είναι απόφοιτος της Ε.Σ.Δ.Δ.Α να πάρει ένα BONUS, αλλά όχι και έτσι. Για τις θέσεις ευθύνης πρέπει να γίνονται αξιοκρατικές κρίσεις , λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων την εμπειρία, την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, την επίλυση προβλημάτων, την εργατικότητα, τα χρόνια υπηρεσίας τη συμπεριφορά του κάθε υπαλλήλου ναι και το φιλότιμο ακόμα. Ως γνωστό , όποιος ήταν πέντε ή και δέκα χρόνια σε θέση ευθύνης δεν ήταν και πάντα ο καλύτερος προϊστάμενος, απλά τον ευνοούσαν οι καταστάσεις. Καιρός να αλλάξει κάτι.