Υπάλληλοι οι οποίοι επιλέγονται ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Τμήματος, αυτοτελούς Τμήματος και αυτοτελούς γραφείου και ανήκουν σε βαθμό κατώτερο του Βαθμού Γ΄, με την τοποθέτηση τους κατατάσσονται στο Βαθμό Γ΄. Υπάλληλοι, οι οποίοι επιλέγονται ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης ή Υποδιεύθυνσης και ανήκουν σε βαθμό κατώτερο του Βαθμού Β΄, με την τοποθέτηση τους κατατάσσονται στο Βαθμό Β΄. Υπάλληλοι, οι οποίοι επιλέγονται ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και ανήκουν σε βαθμό κατώτερο του Α΄, με την τοποθέτηση τους κατατάσσονται στο Βαθμό Α΄. Σαφώς και θα πρέπει να αναγνωρίζονται τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων, αλλά για να εξασφαλίσουμε ένα δικαιότερο σύστημα επιλογής θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι διαχωρισμοί. Για παράδειγμα υπάλληλος με απολυτήριο λυκείου (Δ.Ε)
ο οποίος κατά την διάρκεια της υπαλληλικής του καριέρας μπήκε σε Πανεπιστημιακή σχολή, απέκτησε πτυχίο Π.Ε και κατόπιν έκανε και 2 μεταπτυχιακά (με συνάφεια προς το αντικείμενο της εργασίας του) πέρνοτας τις αντίστοιχες άδειες (διετείς) από την υπηρεσίας του (διότι τα Υ.Σ. τις χορηγούσαν αφειδώς), με ελάχιστη προσφορά εργασίας, θα βρεθεί να έχει περισσότερα προσόντα από έναν συνάδελφο του που είχε προσληφθεί στην υπηρεσία του ως Π.Ε, κατέχοντας και μεταπτυχιακό τίτλο, ο οποίος κατά το διάστημα που ο συνάδελφος του έπαιρνε τις άδεις σπουδών με επαύξηση μάλιστα 20% στον μισθό του, ήταν στην υπηρεσία του και δούλευε. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει διαχωρισμός στην μοριοδότηση αυτών των δύο υπαλλήλων και να δοθούν περισσότερα μόρια στον δεύτερο υπάλληλο.
Υπάλληλοι οι οποίοι επιλέγονται ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Τμήματος, αυτοτελούς Τμήματος και αυτοτελούς γραφείου και ανήκουν σε βαθμό κατώτερο του Βαθμού Γ΄, με την τοποθέτηση τους κατατάσσονται στο Βαθμό Γ΄. Υπάλληλοι, οι οποίοι επιλέγονται ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης ή Υποδιεύθυνσης και ανήκουν σε βαθμό κατώτερο του Βαθμού Β΄, με την τοποθέτηση τους κατατάσσονται στο Βαθμό Β΄. Υπάλληλοι, οι οποίοι επιλέγονται ως προϊστάμενοι οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και ανήκουν σε βαθμό κατώτερο του Α΄, με την τοποθέτηση τους κατατάσσονται στο Βαθμό Α΄. Σαφώς και θα πρέπει να αναγνωρίζονται τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων, αλλά για να εξασφαλίσουμε ένα δικαιότερο σύστημα επιλογής θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι διαχωρισμοί. Για παράδειγμα υπάλληλος με απολυτήριο λυκείου (Δ.Ε) ο οποίος κατά την διάρκεια της υπαλληλικής του καριέρας μπήκε σε Πανεπιστημιακή σχολή, απέκτησε πτυχίο Π.Ε και κατόπιν έκανε και 2 μεταπτυχιακά (με συνάφεια προς το αντικείμενο της εργασίας του) πέρνοτας τις αντίστοιχες άδειες (διετείς) από την υπηρεσίας του (διότι τα Υ.Σ. τις χορηγούσαν αφειδώς), με ελάχιστη προσφορά εργασίας, θα βρεθεί να έχει περισσότερα προσόντα από έναν συνάδελφο του που είχε προσληφθεί στην υπηρεσία του ως Π.Ε, κατέχοντας και μεταπτυχιακό τίτλο, ο οποίος κατά το διάστημα που ο συνάδελφος του έπαιρνε τις άδεις σπουδών με επαύξηση μάλιστα 20% στον μισθό του, ήταν στην υπηρεσία του και δούλευε. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει διαχωρισμός στην μοριοδότηση αυτών των δύο υπαλλήλων και να δοθούν περισσότερα μόρια στον δεύτερο υπάλληλο.