Εμπόδιο στην κινητικότητα των Δημοσίων υπαλλήλων εντός των παραμεθόριων περιοχών είναι είναι τα 10 χρόνια παραμονής στη θέση διορισμού.(η δέσμευση εντοποιότητας, μόνιμης κατοικίας)
Πρόταση μου είναι, η μετάταξη από μια υπηρεσία σε μια άλλη στο ίδιο νομό (ή ακόμα και απο παραμεθόριο περιοχή σε παραμεθόριο), να μπορεί να πραγματοποιηθει ανεξάρτητα αν έχει συμπληρώσει ο υπάλληλος 10 χρόνια στην θέση διορισμού του όπως ισχύει σήμερα. Καθώς η μετακίνηση του γίνεται μέσα στην ίδια περιοχή και στην ίδια πόλη αλλά σε άλλη υπηρεσία.
Θα πρέπει να αλλάξει το άρθρο του Υπαλληλικού Κώδικα σχετικά με την μετάταξη υπαλλήλου για τις παραμεθόριο περιοχές, εφόσον η μετάταξη γίνεται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου Νομού στην παραμεθόριο, ίσως ακόμα και στην ίδια πόλη, και να αρθεί ο περιορισμός των 10 ετών καθώς παραμένει στον τόπο (δήμο, πολη κτλ) διορισμού του ο Υπάλληλος.
Απο τη στιγμή που ολοι υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο δεν υπάρχει διαφορά στη μισθοδοσία απο υπηρεσία σε υπηρεσία οπότε ούτε και κίνητρο
Αν παραμείνει όπως έχει αυτό θα έχουμε για κάποια χρόνια υπαλλήλους νέους 30-36 ετών, οι οποίοι διορίστηκαν πριν 4,5 χρόνια με ΑΣΕΠ με πτυχία και προσόντα οι οποίοι θα θέλουν να προσφέρουν σε υπηρεσίες με απαιτήσεις και μεγαλύτερη ευθύνη και θα περιμένουν κάποια στιγμή την μετάταξή τους μετα απο χρόνια.
Σχετικά με την μετακίνηση των υπαλλήλων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, και να λειτουργήσει υπερ του δημοσίου, εφόσον η διαδικασία μετάταξης διαρκεί τουλάχιστον 2 χρόνια. πως θα γίνει η μετακίνηση αυτη αν μια υπηρεσία που εχει ανάγκη υπαλλήλους σήμερα να περιμένει 3 χρόνια για 1 υπάλληλο?
Εμπόδιο στην κινητικότητα των Δημοσίων υπαλλήλων εντός των παραμεθόριων περιοχών είναι είναι τα 10 χρόνια παραμονής στη θέση διορισμού.(η δέσμευση εντοποιότητας, μόνιμης κατοικίας) Πρόταση μου είναι, η μετάταξη από μια υπηρεσία σε μια άλλη στο ίδιο νομό (ή ακόμα και απο παραμεθόριο περιοχή σε παραμεθόριο), να μπορεί να πραγματοποιηθει ανεξάρτητα αν έχει συμπληρώσει ο υπάλληλος 10 χρόνια στην θέση διορισμού του όπως ισχύει σήμερα. Καθώς η μετακίνηση του γίνεται μέσα στην ίδια περιοχή και στην ίδια πόλη αλλά σε άλλη υπηρεσία. Θα πρέπει να αλλάξει το άρθρο του Υπαλληλικού Κώδικα σχετικά με την μετάταξη υπαλλήλου για τις παραμεθόριο περιοχές, εφόσον η μετάταξη γίνεται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου Νομού στην παραμεθόριο, ίσως ακόμα και στην ίδια πόλη, και να αρθεί ο περιορισμός των 10 ετών καθώς παραμένει στον τόπο (δήμο, πολη κτλ) διορισμού του ο Υπάλληλος. Απο τη στιγμή που ολοι υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο δεν υπάρχει διαφορά στη μισθοδοσία απο υπηρεσία σε υπηρεσία οπότε ούτε και κίνητρο Αν παραμείνει όπως έχει αυτό θα έχουμε για κάποια χρόνια υπαλλήλους νέους 30-36 ετών, οι οποίοι διορίστηκαν πριν 4,5 χρόνια με ΑΣΕΠ με πτυχία και προσόντα οι οποίοι θα θέλουν να προσφέρουν σε υπηρεσίες με απαιτήσεις και μεγαλύτερη ευθύνη και θα περιμένουν κάποια στιγμή την μετάταξή τους μετα απο χρόνια. Σχετικά με την μετακίνηση των υπαλλήλων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα, και να λειτουργήσει υπερ του δημοσίου, εφόσον η διαδικασία μετάταξης διαρκεί τουλάχιστον 2 χρόνια. πως θα γίνει η μετακίνηση αυτη αν μια υπηρεσία που εχει ανάγκη υπαλλήλους σήμερα να περιμένει 3 χρόνια για 1 υπάλληλο?