Η αρχική οργάνωση της διεπιφάνειας των πολυπληθών εφαρμογών που θα εγκαταστασθούν θα πρέπει να είναι ομοιογενής και intuitive για όλους τους χρήστες. Η ΣΑΦΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ των μενού πρέπει να γίνει πρότυπο. Σήμερα υπάρχουν χαώδεις ιστοσελίδες όπου ο χρήστης δεν έχει σαφή εικόνα της ιεραρχίας των υπηρεσιών, ούτε δύναται να επανέλθει σε προηγούμενες θέσεις μετά από δαιδαλώδη αναζήτηση.
Τα σύμβολα και η δομή των σελίδων ΔΕΝ θα πρέπει να διαφέρουν σε στυλ, θέση και εμφάνιση από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, πχ. η πρόσβαση στην Υπηρεσία (όπως τηλέφωνα, χάρτης κτλ) θα βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση (πχ στο τελευταίο στοιχείο του πάνω μενού-δεξιά). Το ίδιο και η οργανωτική δομή της Υπηρεσίας με τα αντίστοιχα (ΤΡΕΧΟΝΤΑ) ονόματα, τηλέφωνα, email κτλ. (με ΣΥΝΕΧΗ ανανέωση των στοιχείων από την ίδια την Υπηρεσία και όχι με τα στοιχεία της πρώτης εισαγωγής !!!).
Η έκταση του περιεχομένου των σελίδων θα είναι αναγκαστικά ανοικτή. Αλλά και πάλι το στύλ θα παραμένει παντού το ίδιο και η ιεράρχιση των επιμέρους υπηρεσιών θα πρέπει να σκοπεύει στον χρήστη, είτε αυτός είναι υπάλληλος της Υπηρεσίας είτε κοινός πολίτης, δηλ. τον γνώστη ή τον μη ειδήμονα.
Λόγω της πληθώρας των εφαρμογών θα υπάρχει η τάση να ενσωματωθούν και υφιστάμενες δομές. Αυτές θα ήταν σκόπιμο να εισαχθούν σταδιακά προσαρμοζόμενες στο νέο πρότυπο στυλ.
Επίσης οι διευθύνσεις των σελίδων των Υπηρεσιών θα πρέπει να είναι σταθερές διαχρονικά, δηλ. να μη παρατηρείται το φαινόμενο να ψάχνει κανείς μία σελίδα με συγκεκριμένες πληροφορίες και αυτή να έχει αλλάξει διεύθυνση μετά από μικρό (ή μεγάλο) χρονικό διάστημα. Γι' αυτό ο (άριστος) αρχικός προγραμματισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει την συνολική προβλεπόμενη δομή του κρατικού ιστολογίου, έτσι ώστε κάθε προσθήκη ή αλλαγή να μη επηρεάζει την γενική χρήση.
Η αρχική οργάνωση της διεπιφάνειας των πολυπληθών εφαρμογών που θα εγκαταστασθούν θα πρέπει να είναι ομοιογενής και intuitive για όλους τους χρήστες. Η ΣΑΦΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ των μενού πρέπει να γίνει πρότυπο. Σήμερα υπάρχουν χαώδεις ιστοσελίδες όπου ο χρήστης δεν έχει σαφή εικόνα της ιεραρχίας των υπηρεσιών, ούτε δύναται να επανέλθει σε προηγούμενες θέσεις μετά από δαιδαλώδη αναζήτηση. Τα σύμβολα και η δομή των σελίδων ΔΕΝ θα πρέπει να διαφέρουν σε στυλ, θέση και εμφάνιση από Υπηρεσία σε Υπηρεσία, πχ. η πρόσβαση στην Υπηρεσία (όπως τηλέφωνα, χάρτης κτλ) θα βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση (πχ στο τελευταίο στοιχείο του πάνω μενού-δεξιά). Το ίδιο και η οργανωτική δομή της Υπηρεσίας με τα αντίστοιχα (ΤΡΕΧΟΝΤΑ) ονόματα, τηλέφωνα, email κτλ. (με ΣΥΝΕΧΗ ανανέωση των στοιχείων από την ίδια την Υπηρεσία και όχι με τα στοιχεία της πρώτης εισαγωγής !!!). Η έκταση του περιεχομένου των σελίδων θα είναι αναγκαστικά ανοικτή. Αλλά και πάλι το στύλ θα παραμένει παντού το ίδιο και η ιεράρχιση των επιμέρους υπηρεσιών θα πρέπει να σκοπεύει στον χρήστη, είτε αυτός είναι υπάλληλος της Υπηρεσίας είτε κοινός πολίτης, δηλ. τον γνώστη ή τον μη ειδήμονα. Λόγω της πληθώρας των εφαρμογών θα υπάρχει η τάση να ενσωματωθούν και υφιστάμενες δομές. Αυτές θα ήταν σκόπιμο να εισαχθούν σταδιακά προσαρμοζόμενες στο νέο πρότυπο στυλ. Επίσης οι διευθύνσεις των σελίδων των Υπηρεσιών θα πρέπει να είναι σταθερές διαχρονικά, δηλ. να μη παρατηρείται το φαινόμενο να ψάχνει κανείς μία σελίδα με συγκεκριμένες πληροφορίες και αυτή να έχει αλλάξει διεύθυνση μετά από μικρό (ή μεγάλο) χρονικό διάστημα. Γι' αυτό ο (άριστος) αρχικός προγραμματισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει την συνολική προβλεπόμενη δομή του κρατικού ιστολογίου, έτσι ώστε κάθε προσθήκη ή αλλαγή να μη επηρεάζει την γενική χρήση.