2. Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ (8) ημέρες κατ’ έτος.
Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρχει εξορθολογισμός ώστε να αποφευχθούν οι τυχόν "κοπάνες"... και να ορίσω τη σκέψη μου ως εξής:
Ναι να λάβει αναρρωτική όποιος την έχει πραγματικά ανάγκη, όμως:
1. Θα πρέπει να επισκεφτώ γιατρό, γιατί σε περίπτωση που έχω εξαντλήσει τη 1+1, έστω και για μια ημέρα θα πρέπει να έχω γνωμάτευση Ιατρού, ακόμη και αν δεν θα είμαι σε θέση να μετακινηθώ.
2. Θα με δεχθει ο Ιατρός του ΕΟΠΠΥ ή θα πρέπει να μεταφερθώ στο Νοσοκομείο;
3. Ποιό θα είναι το κόστος για μένα; 20 ευρώ στον Ιδιώτη Ιατρό; ή 25 ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου;
Δηλαδή:
1. Θα πρέπει να μετακινηθώ πάση θυσία με όποιο κόστος και ενδεχομένως να επιβαρύνω κι άλλο την υγεία μου, είτε επισκεφτώ Ιατρό είτε Νοσοκομείο,
2. Να εντοπίσω το Ιατρό που θα έχει κενό για να με δεχθεί
και
3. Να επωμιστώ ένα κόστος για το οποίο δεν ευθύνομαι.
Γιατί δεν ορίζεται ρητά, ακόμη και για μια ημέρα να επισκεφθεί ο Ιατρός εργασίας ή ο Ελεγκτής Ιατρός της Υπηρεσίας τον υπάλληλο ώστε να διαπιστώσει την ασθένεια (έστω και μια απλή ίωση) να δικαιολογήσει τον υπάλληλο και να μην επωμιστεί και το κόστος;
Ολα αυτα εφόσον ο υπάλληλος είναι πραγματικά ασθενής, δεν πιστεύω ότι κάποιος θα αρνηθεί κατι τετοιο, εμενα προσωπικά θα με εξυπηρετούσε, διότι θα γλυτωνα από όλα τα παραπάνω.
2. Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ (8) ημέρες κατ’ έτος. Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρχει εξορθολογισμός ώστε να αποφευχθούν οι τυχόν "κοπάνες"... και να ορίσω τη σκέψη μου ως εξής: Ναι να λάβει αναρρωτική όποιος την έχει πραγματικά ανάγκη, όμως: 1. Θα πρέπει να επισκεφτώ γιατρό, γιατί σε περίπτωση που έχω εξαντλήσει τη 1+1, έστω και για μια ημέρα θα πρέπει να έχω γνωμάτευση Ιατρού, ακόμη και αν δεν θα είμαι σε θέση να μετακινηθώ. 2. Θα με δεχθει ο Ιατρός του ΕΟΠΠΥ ή θα πρέπει να μεταφερθώ στο Νοσοκομείο; 3. Ποιό θα είναι το κόστος για μένα; 20 ευρώ στον Ιδιώτη Ιατρό; ή 25 ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου; Δηλαδή: 1. Θα πρέπει να μετακινηθώ πάση θυσία με όποιο κόστος και ενδεχομένως να επιβαρύνω κι άλλο την υγεία μου, είτε επισκεφτώ Ιατρό είτε Νοσοκομείο, 2. Να εντοπίσω το Ιατρό που θα έχει κενό για να με δεχθεί και 3. Να επωμιστώ ένα κόστος για το οποίο δεν ευθύνομαι. Γιατί δεν ορίζεται ρητά, ακόμη και για μια ημέρα να επισκεφθεί ο Ιατρός εργασίας ή ο Ελεγκτής Ιατρός της Υπηρεσίας τον υπάλληλο ώστε να διαπιστώσει την ασθένεια (έστω και μια απλή ίωση) να δικαιολογήσει τον υπάλληλο και να μην επωμιστεί και το κόστος; Ολα αυτα εφόσον ο υπάλληλος είναι πραγματικά ασθενής, δεν πιστεύω ότι κάποιος θα αρνηθεί κατι τετοιο, εμενα προσωπικά θα με εξυπηρετούσε, διότι θα γλυτωνα από όλα τα παραπάνω.