Προ 25 ετών περίπου, αντιμετωπίζοντας την τότε χρεωκοπία της χώρας, ο τότε Πρωθυπουργός επέλεξε αντί αυξήσεων στους Δημοσίους Υπαλλήλους (τους υπαλλήλους δηλαδή της Εκτελεστικής Διοίκησης - όχι του δημοσίου τομέα της οικονομίας), να υιοθετήσει την "μηχανογραφική άδεια" (μία ημέρα ανά δίμηνο) για όσους εκ των υπαλλήλων εργάζονταν μπροστά σε οθόνη Η/Υ. Εκείνη την εποχή, η εργασία με Η/Υ στην Δημόσια Διοίκηση αντιμετωπιζόταν από την πλειονότητα των υπαλλήλων εχθρικά καθώς εισήγαγε αλλαγές καταργώντας χαρτούρα, σφραγίδες και άλλα βασικά εξαρτήματα των βυζαντινο-οθωμανών δημοσιο-υπαλληλάκων. Ετσι, οι 6 ημέρες ετησίως επιπλέον άδεια για όσους χρησιμοποιούσαν Η/Υ, ήταν ένα bonus-επιβράβευση για τους defacto πιο παραγωγικούς υπαλλήλους (καθώς η χρήση Η/Υ βελτιώνει την παραγωγικότητα ποικιλοτρόπως).
Τα χρόνια κύλησαν, ολοένα περισσότεροι υπάλληλοι (κυρίως οι νεώτεροι) χρησιμοποιούσαν Η/Υ στη δουλειά τους, οι Δημόσιες Υπηρεσίες αναγκάσθηκαν σιγά-σιγά να περάσουν με μισό πόδι και μισή καρδιά στην ηλεκτρονική εποχή (παρά τις τρικλοποδιές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και των βυζαντινο-οθωμανών παρατρεχάμενων αυτής), κι έτσι, η μηχανογραφική άδεια έπαυσε πλέον να είναι ένα bonus για λίγους. Η κατάργησή της έρχεται φυσιολογικά (και καθυστερημένα) καθώς εξέλειψε ο κύριος λόγος υιοθέτησής της.
Σημείωση: Οσοι κόπτωνται ανοήτως για την υγιεινή και ασφάλεια, ας αντιληφθούν ότι το διάλειμμα 15΄ ανά δίωρο εργασίας μπροστά σε οθόνη Η/Υ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από μία ημέρα επιπλέον ανάπαυσης ανά δίμηνο.
Προ 25 ετών περίπου, αντιμετωπίζοντας την τότε χρεωκοπία της χώρας, ο τότε Πρωθυπουργός επέλεξε αντί αυξήσεων στους Δημοσίους Υπαλλήλους (τους υπαλλήλους δηλαδή της Εκτελεστικής Διοίκησης - όχι του δημοσίου τομέα της οικονομίας), να υιοθετήσει την "μηχανογραφική άδεια" (μία ημέρα ανά δίμηνο) για όσους εκ των υπαλλήλων εργάζονταν μπροστά σε οθόνη Η/Υ. Εκείνη την εποχή, η εργασία με Η/Υ στην Δημόσια Διοίκηση αντιμετωπιζόταν από την πλειονότητα των υπαλλήλων εχθρικά καθώς εισήγαγε αλλαγές καταργώντας χαρτούρα, σφραγίδες και άλλα βασικά εξαρτήματα των βυζαντινο-οθωμανών δημοσιο-υπαλληλάκων. Ετσι, οι 6 ημέρες ετησίως επιπλέον άδεια για όσους χρησιμοποιούσαν Η/Υ, ήταν ένα bonus-επιβράβευση για τους defacto πιο παραγωγικούς υπαλλήλους (καθώς η χρήση Η/Υ βελτιώνει την παραγωγικότητα ποικιλοτρόπως). Τα χρόνια κύλησαν, ολοένα περισσότεροι υπάλληλοι (κυρίως οι νεώτεροι) χρησιμοποιούσαν Η/Υ στη δουλειά τους, οι Δημόσιες Υπηρεσίες αναγκάσθηκαν σιγά-σιγά να περάσουν με μισό πόδι και μισή καρδιά στην ηλεκτρονική εποχή (παρά τις τρικλοποδιές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και των βυζαντινο-οθωμανών παρατρεχάμενων αυτής), κι έτσι, η μηχανογραφική άδεια έπαυσε πλέον να είναι ένα bonus για λίγους. Η κατάργησή της έρχεται φυσιολογικά (και καθυστερημένα) καθώς εξέλειψε ο κύριος λόγος υιοθέτησής της. Σημείωση: Οσοι κόπτωνται ανοήτως για την υγιεινή και ασφάλεια, ας αντιληφθούν ότι το διάλειμμα 15΄ ανά δίωρο εργασίας μπροστά σε οθόνη Η/Υ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από μία ημέρα επιπλέον ανάπαυσης ανά δίμηνο.