Με δεδομένη την διεύρυνση και προώθηση της Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, (ή μάλλον έτσι ακούγεται από τις κυβερνήσεις τα τελαυταία 5-6 χρόνια), δίνεται στον Δημόσιο Υπάλληλο που θέλει να αποκτήσει 1ο ή και 2ο πτυχίο, να σπουδάσει στα Ελληνικά Ανώτερα & Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, μέσω Πανελληνίων εξετάσεων ή μέσω κατάταξης. Στα Τ.Ε.Ι της Ελλάδας, τα μαθήματα κάθε εξαμήνου είναι 6-7, ανάλογα τη σχολή. Οι εξεταστικές είναι 3 (Φεβρουάριος-Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Δεν είναι δυνατόν με 10 ημέρες άδεια εξετάσεων ανα έτος, να μπορέσει ο εργαζόμενος Δ.Υ να προσέλθει σε ό λ α τα μαθήματα των εξεταστικών. Πόσο μάλλον σε αυτά που μπορεί ενδεχομένως να κοπεί (συμβαίνει και αυτό σε ένα φοιτητή) και να τα ξαναδώσει σε άλλη εξεταστική.
Αν αναφερθώ και στα υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά εργαστηριακά μαθήματα, πρέπει να προβλεφθεί και ειδική βραχυχρόνια ημερήσια άδεια (3ωρη), για να μπορέσει να παρακολουθεί ο εργαζόμενος Δ.Υ φοιτητής τα εργαστηριακά μαθήματα, τουλάχιστον 15-20 φορές ανά έτος, ειδικά για αυτό το σκοπό.
Αν και αφού συνεχίζεται να προωθείται η Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα (και με την βοήθεια της ανάλογης επιχορήγησης από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ), πρέπει να παραμείνει ο αριθμός των 20 ημερών άδειας εξετάσεων και να προστεθεί και εύλογος αριθμός (15-20) βραχυχρόνιων 3ωρων ειδικών αδειών παρακακολούθησης εργαστηριακών μαθημάτων.
Έτσι κι αλλιώς ο αριθμός των φοιτούντων (εν ενεργεία) δημοσίων υπαλλήλων στα Ελληνικά Δημόσια Εκαπιδευτικά Ιδρύματα είναι ελάχιστος έως μηδαμινός και δεν επηρρεάζεται σχεδόν καθόλου ο συνολικός αριθμός εργατοωρών στο ευρύτερο Δημόσιο από τη χρήση αυτών των αδειών.
Ειδάλλως ας κοπούν τελείως οι άδειες, να σταματήσουμε και εμείς οι Δ.Υ να σπουδάζουμε...
Με δεδομένη την διεύρυνση και προώθηση της Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα, (ή μάλλον έτσι ακούγεται από τις κυβερνήσεις τα τελαυταία 5-6 χρόνια), δίνεται στον Δημόσιο Υπάλληλο που θέλει να αποκτήσει 1ο ή και 2ο πτυχίο, να σπουδάσει στα Ελληνικά Ανώτερα & Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, μέσω Πανελληνίων εξετάσεων ή μέσω κατάταξης. Στα Τ.Ε.Ι της Ελλάδας, τα μαθήματα κάθε εξαμήνου είναι 6-7, ανάλογα τη σχολή. Οι εξεταστικές είναι 3 (Φεβρουάριος-Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Δεν είναι δυνατόν με 10 ημέρες άδεια εξετάσεων ανα έτος, να μπορέσει ο εργαζόμενος Δ.Υ να προσέλθει σε ό λ α τα μαθήματα των εξεταστικών. Πόσο μάλλον σε αυτά που μπορεί ενδεχομένως να κοπεί (συμβαίνει και αυτό σε ένα φοιτητή) και να τα ξαναδώσει σε άλλη εξεταστική. Αν αναφερθώ και στα υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά εργαστηριακά μαθήματα, πρέπει να προβλεφθεί και ειδική βραχυχρόνια ημερήσια άδεια (3ωρη), για να μπορέσει να παρακολουθεί ο εργαζόμενος Δ.Υ φοιτητής τα εργαστηριακά μαθήματα, τουλάχιστον 15-20 φορές ανά έτος, ειδικά για αυτό το σκοπό. Αν και αφού συνεχίζεται να προωθείται η Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα (και με την βοήθεια της ανάλογης επιχορήγησης από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ), πρέπει να παραμείνει ο αριθμός των 20 ημερών άδειας εξετάσεων και να προστεθεί και εύλογος αριθμός (15-20) βραχυχρόνιων 3ωρων ειδικών αδειών παρακακολούθησης εργαστηριακών μαθημάτων. Έτσι κι αλλιώς ο αριθμός των φοιτούντων (εν ενεργεία) δημοσίων υπαλλήλων στα Ελληνικά Δημόσια Εκαπιδευτικά Ιδρύματα είναι ελάχιστος έως μηδαμινός και δεν επηρρεάζεται σχεδόν καθόλου ο συνολικός αριθμός εργατοωρών στο ευρύτερο Δημόσιο από τη χρήση αυτών των αδειών. Ειδάλλως ας κοπούν τελείως οι άδειες, να σταματήσουμε και εμείς οι Δ.Υ να σπουδάζουμε...