Είναι απαράδεκτη η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας. Μια τέτοια νομοθετική διάταξη αποτελεί άλλη μια αφορμή να απογοητευτούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (πέρα από τον συνεχή φόβο για απολύσεις, μειώσεις μισθών κτλ). Το πώς συνδέεται η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας με την αποδοτικότητα (κάνοντας πράξεις αριθμητικής, λες και οι άνθρωποι είναι ρομπότ) είναι πραγματικά άξιο απορίας! Αν πραγματικά θέλει η κυβέρνηση αύξηση της παραγωγικότητας τότε να δώσει κίνητρα και παροχές στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν Η/Υ θα διεκδικούν πια το 15-λεπτο και στην τελική όχι μόνο οι εργατοώρες που θα χαθούν θα είναι πολλαπλάσιες αλλά και η παραγωγικότητα δεν θα αυξηθεί!
Πέρα από το 15λεπτο, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί και τη νομοθέτηση επίσημου διαλλείματος για μεσημεριανό γεύμα (ειδικά για αυτούς που δουλεύουν 9πμ-5μμ). Αυτό συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες για αύξηση της αποδοτικότητας διότι όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πέφτουν, ο εγκέφαλος δεν είναι ικανός να αποδώσει το μέγιστο. Οκτώ ώρες χωρίς κάποιο διάλλειμα για ελαφρύ γεύμα είναι απαράδεκτο σύμφωνα με τις επίσημες παγκόσμιες διατροφικές συστάσεις.
Είναι απαράδεκτη η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας. Μια τέτοια νομοθετική διάταξη αποτελεί άλλη μια αφορμή να απογοητευτούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (πέρα από τον συνεχή φόβο για απολύσεις, μειώσεις μισθών κτλ). Το πώς συνδέεται η κατάργηση της μηχανογραφικής άδειας με την αποδοτικότητα (κάνοντας πράξεις αριθμητικής, λες και οι άνθρωποι είναι ρομπότ) είναι πραγματικά άξιο απορίας! Αν πραγματικά θέλει η κυβέρνηση αύξηση της παραγωγικότητας τότε να δώσει κίνητρα και παροχές στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν Η/Υ θα διεκδικούν πια το 15-λεπτο και στην τελική όχι μόνο οι εργατοώρες που θα χαθούν θα είναι πολλαπλάσιες αλλά και η παραγωγικότητα δεν θα αυξηθεί! Πέρα από το 15λεπτο, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί και τη νομοθέτηση επίσημου διαλλείματος για μεσημεριανό γεύμα (ειδικά για αυτούς που δουλεύουν 9πμ-5μμ). Αυτό συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες για αύξηση της αποδοτικότητας διότι όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα πέφτουν, ο εγκέφαλος δεν είναι ικανός να αποδώσει το μέγιστο. Οκτώ ώρες χωρίς κάποιο διάλλειμα για ελαφρύ γεύμα είναι απαράδεκτο σύμφωνα με τις επίσημες παγκόσμιες διατροφικές συστάσεις.